Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 14:47   #3061
badziabadzia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Hej Dziewczyny podczytuje Was sobie, ale ja jak to ja w wątek wbić się nie mogę
ale buziakuje i pozdrawiam
Stary 2014-06-26, 15:49   #3062
misiaeel
Wtajemniczenie

marsi ja polecam właśnie z canpola- http://www.ceneo.pl/16748807 bo nam ten z nuby nie podszedł a canpol w carreofurze kupiłam za 8zł;p

pstryczku kciuki!!

nawijko dokłdaniej my mieliśmy ten odkurzacz- http://allegro.pl/odkurzacz-zelmer-s...338645396.html niestety głupio zrobiliśmy i odkurzaliśmy nim po remoncie;p teraz mamy samsunga bezworkowego i jest do d.upy. a moi Rodzice mają tego zelmera tylko jakiegoś nowszego i sa bardzo zadowoleni

Debrah wiesz, że ja też muszę sprzedać te sandałki:/ już za małe są i raz założone tylko.
także jakby któraś chciała;p

a Hania ogólnie buty kocha;p rano sobie sama wybiera w których będzie chodzić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140625_234656.jpg (59,5 KB, 24 załadowań)

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:10   #3063
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi taki mamy, tommee tippee http://www.krainadziecka.com.pl/medi...?lm=1381097866 i jest super, bo sie nie rozlewa, a mlody zalapal picie z tego od razu

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:34   #3064
marsi11
Zakorzenienie

Dziewczyny, padłam, patrzecie na moje dziecko
https://www.youtube.com/watch?v=5NK6...ature=youtu.be

tutaj na wokal trzeba dać Oliwkę Black

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2014-06-26 o 16:54
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 16:46   #3065
LadyWhisper
Zakorzenienie

O rany Marsi, fantastyczny jest!!!!!!!!

Aha Nawijko ja mam odkurzacz electrolux ergoeasy, bezworkowy, maja go moja mama i tescie tez swietnie ciagnie i rewelacyjne oproznianie pojemnika. Polecamjak mu kupowalismy 2lata temu to kosztowal ponad 400zl teraz pewnie lepszy model w podobnej cenie bedzie

Stary 2014-06-26, 17:15   #3066
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Tress, moja to samo. U nas na 100% bunt się zaczął. Jak nie dostanie czegoś, co chce, to się drze jak opętana. Ja rozumiem, gdyby chodziło o coś poważnego, ale przed dzisiejszą drzemką (zasnęła 10 minut temu) zaczęła histeryzować i drzeć się, bo zabroniłam wyciągać ziemię z kwiatka i sprzątnęłam to, co już zdążyła wyrzucić... Masakra. I tak, fakt, bycie mamą jest ciężkie.

Za co dostałaś ostrzeżenie?

Yellow, ja właśnie dzisiaj podpisuję papiery, także jutro/pojutrze zaczynam kupować wszystkie klamoty... Dużo tego będzie... I gdzieś tam się czai płomyk strachu, że nie wyjdzie, że będą tylko opłaty, ale musimy być dobrej myśli - obie. Damy radę. Bo jak nie my, to kto?

A Ty, na jakim etapie jesteś? Szkolenie? Coś? Nie wiem, czy w całej Polsce tak samo to wygląda, u nas po przyznaniu dofinansowania jest szkolenie, w tym czasie muszą przyjechać poręczyciele i się podpisać, a potem umawiają na spotkanie z panią dyrektor i przy niej podpisuje się z małżonkiem główną umowę... Właśnie to mnie dzisiaj czeka. A potem tylko rozliczenie i wsio.

Marsi, mi się podobają białe szpilki. Ogólnie białe buty, ale raczej na lato. Z dobrą stylizacją wszystko będzie fajnie wyglądało, białe szpilki będą tandetne tylko z tandetnym ubiorem, a Ty na pewno nie masz co się martwić o to akurat.

Ja dzisiaj donosiłam resztę papierów i w przyszłym tygodniu miałam podpisywać umowę (razem z poręczycielem ją w tym samym dniu podpisujemy) ale babka mi powiedziała, że wczoraj im cofnęli rozporządzenie na podstawie którego mogli przyznawać dotacje i nie wiedzą, kiedy będzie nowe powiedziała że raczej na pewno w lipcu i muszę teraz czekać na telefon. A dopiero co chciałam pochwalić K-ce bo w pierwszym naborze w lutym ludzie składali wnioski 3 a 18 mieli już kasę na koncie. Teraz się trochę wszystko opóźnia.

Ogólnie to do wczoraj jeszcze na 100 % nie byłam pewna czy się uda, bo mojego poręczyciela (jednego tylko mam) znalazłam z dnia na dzień; został nim mój bardzo dobry kumpel no i utwierdziłam się w tym, że naprawdę mogę na niego liczyć, bo prawdę mówiąc to była jedyna osoba która zarabia 2800 brutto którą znam, a taki mamy wymóg. Reszta niby znajomych czy rodziny nawet gdyby tyle zarabiała to znając życie by się wykręciła. No ale dziś już wszystko zapięte na ostatni guzik

Szkolenia u nas nie ma, byłam w lutym na takim godzinnym spotkaniu gdzie była mowa o tym jak firmę założyć, poza tym nic. Ja też trochę się boję jak to wszystko będzie wyglądać, trzymam kciuki za nas

Generalnie to jestem zdziwiona, u nas w Kato było ok. 260 dotacji do rozdania od początku roku i nawet nie było tylu chętnych, więc wystarczyło zdobyć najniższą ilość punktów żeby dostać dofinansowanie. Jeśli ktoś otwiera firmę zgodnie ze swoim wykształceniem to naprawdę w ogóle nie musi się starać przy pisaniu wniosku, bo 10 pkt na 30 dostaje za samo to (żeby dostać trzeba mieć minimum 16). Gorzej miałam ja, bo na dzień dobry te punkty straciłam; ale też się da u nas jak widać lubią się poprzyczepiać pierdółek typu brak skreśleń itd. Ogólnie nie ma jakiegoś ogromnego zainteresowania tymi dotacjami.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Słuchajcie - wy reagujecie jakk jak dziadkowie/otoczenie mówią do dziecka coś co wam osobiście nie pasi?
Ja zwykle nie reaguje, a jeśli to bardzo dyplomatycznie, bo nie chcę być jakimś nawiedzonym poprawiaczem co wszystkich strofuje - ale zastanawiam się czy jednak czasem nie powinnam? Moja mama miewa na prawdę dziwne komentarze czasem.

Btw faza mama jest mega, babci trochę przykro (mamie mojej) chyba, bo wszystko mama i mama, nie chce na ręce do babci, nie da swojej książeczki sobie czytać bo mama musi, karmić mama, skarpetki ubrać mama, na ręce jak bierze ją babcia to ręce do mamy wyciąga. Ewentualnie jeszcze dziadkowie są na topie. No cóż etap taki, babcia jakos musi przełknąć.
Ja zawsze reaguję, zwracam uwagę. Czasem łagodniej, czasem mniej łagodnie w zależności od mojego nastroju

Dziewczyny u Was też ostatnio histerie? U nas jest masakrycznie momentami, ja nie przyzwyczajona do płaczu dziecka mego, jeszcze nie umiem do końca sobie z tym poradzić. Młody dostaje histerii, kiedy: zabiorę mu coś ekstra, wyciągam go z huśtawki na placu zabaw, ktoś przychodzi do domu a on myśli że mamy iść na spacer więc histeria kiedy zamykają się drzwi, ostatnio tż wsadził go do autka w sklepie no i też jak już mieliśmy wracać to przy wyciąganiu go masakra... Co robić? Dacie jakieś rady? (przeczekać etap? )
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 17:27   #3067
LadyWhisper
Zakorzenienie

O rany Yellow jakbym czytala o Pietraszku, wszystkie wszystkie sytuacje sa u nas na porzadku dziennym, zwlaszcza ta z drzwiami i autkiemja biore na rece, tlumacze, spokojnym glosem i staram sie przeczekac i skupic tylko na moim dziecku a nie komentarzach i glupich spojrzeniach innych ludzi. Idzie mi coraz lepiej, zwlaszcza olewanie innych, bo pierwsza czesc juz mam opanowana

Maz jedzie z kebabem

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Yellow, Black, z ciekawosci i jak moge zapytac, dostalyscie 100% dofinansowania??? Jaki jest maks? I to sa dotacje z PUP??? Dla bezrobotnych? Sorki za pytania

Stary 2014-06-26, 17:33   #3068
Delicjanka
Zakorzenienie

moje dziecko spi juz 3 godzine ciekawe o której pójdzie spać na noc:P

tak w ogóle, dziś podpisałam umowe na kuchnie będzie na wrzesień- październik:j upi: co do kolorów jeszcze nie zdecydowałam jaki tzn wiem, że będzie szaro-biała, ale tych odcieni szarości jest tyle, że nie mogłam się dziś zdecydować, no i nie wiem jaki blat

wczoraj montowali okna, czyli mamy SSZ a rolety zewnętrzne są booooooooskie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Lady z tego co wiem, trzeba być bezrobotnym minimum rok. Mój tzt brał kiedyś dofinansowanie, dostał max 20 tysięcy, ale teraz nie wiem jakie są progi itd

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:41   #3069
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Boski! A S. tak ciupie na gitarze?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Dziewczyny u Was też ostatnio histerie?
Od jakichś 12 miesięcy

Nawijko, my mamy z Zelmera bezworkowy, ale to jest taki ciężki-gigant-robot bardziej, bo on do odkurzania i do prania jest. I ponad 1000 zł kosztował.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 18:54   #3070
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj donosiłam resztę papierów i w przyszłym tygodniu miałam podpisywać umowę (razem z poręczycielem ją w tym samym dniu podpisujemy) ale babka mi powiedziała, że wczoraj im cofnęli rozporządzenie na podstawie którego mogli przyznawać dotacje i nie wiedzą, kiedy będzie nowe powiedziała że raczej na pewno w lipcu i muszę teraz czekać na telefon. A dopiero co chciałam pochwalić K-ce bo w pierwszym naborze w lutym ludzie składali wnioski 3 a 18 mieli już kasę na koncie. Teraz się trochę wszystko opóźnia.

Ogólnie to do wczoraj jeszcze na 100 % nie byłam pewna czy się uda, bo mojego poręczyciela (jednego tylko mam) znalazłam z dnia na dzień; został nim mój bardzo dobry kumpel no i utwierdziłam się w tym, że naprawdę mogę na niego liczyć, bo prawdę mówiąc to była jedyna osoba która zarabia 2800 brutto którą znam, a taki mamy wymóg. Reszta niby znajomych czy rodziny nawet gdyby tyle zarabiała to znając życie by się wykręciła. No ale dziś już wszystko zapięte na ostatni guzik

Szkolenia u nas nie ma, byłam w lutym na takim godzinnym spotkaniu gdzie była mowa o tym jak firmę założyć, poza tym nic. Ja też trochę się boję jak to wszystko będzie wyglądać, trzymam kciuki za nas

Generalnie to jestem zdziwiona, u nas w Kato było ok. 260 dotacji do rozdania od początku roku i nawet nie było tylu chętnych, więc wystarczyło zdobyć najniższą ilość punktów żeby dostać dofinansowanie. Jeśli ktoś otwiera firmę zgodnie ze swoim wykształceniem to naprawdę w ogóle nie musi się starać przy pisaniu wniosku, bo 10 pkt na 30 dostaje za samo to (żeby dostać trzeba mieć minimum 16). Gorzej miałam ja, bo na dzień dobry te punkty straciłam; ale też się da u nas jak widać lubią się poprzyczepiać pierdółek typu brak skreśleń itd. Ogólnie nie ma jakiegoś ogromnego zainteresowania tymi dotacjami.

Ja zawsze reaguję, zwracam uwagę. Czasem łagodniej, czasem mniej łagodnie w zależności od mojego nastroju

Dziewczyny u Was też ostatnio histerie? U nas jest masakrycznie momentami, ja nie przyzwyczajona do płaczu dziecka mego, jeszcze nie umiem do końca sobie z tym poradzić. Młody dostaje histerii, kiedy: zabiorę mu coś ekstra, wyciągam go z huśtawki na placu zabaw, ktoś przychodzi do domu a on myśli że mamy iść na spacer więc histeria kiedy zamykają się drzwi, ostatnio tż wsadził go do autka w sklepie no i też jak już mieliśmy wracać to przy wyciąganiu go masakra... Co robić? Dacie jakieś rady? (przeczekać etap? )
tak raczej taki etap bo u nas to samo
musimy przetrwać

tak mnie mąż wqurwil że mam ochotę rządać rozwodu

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:07   #3071
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a cóż tu tak cicho?

ja właśnie wypiłam kieliszek baileisa, teraz biorę się za amarulę oczywiście zostało nam z wesela, więc nie pozwolę im się zmarnować.

Małż ciśnie projekt do pracy a ja nie wiem co ze sobą zrobić tzn pracy mam mnóstwo, typu sprzątanie, mogłabym upiec ciasto z czereśniami które mi zalegają albo chociaż poprasować, ale obiecalam sobie, że w tym tygodniu wrzucam na luz i nie robię NIC więc tak czekam na małża, ale chyba wcześnie nie skończy tego tego

przeglądam oferty wakacyjne, ale po 1. nie wiem kiedy pojedziemy, po 2. wszystko wydaje mi się drogie, ZA DROGIE

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
musimy przetrwać

co przeskrobał?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:22   #3072
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a cóż tu tak cicho?

ja właśnie wypiłam kieliszek baileisa, teraz biorę się za amarulę oczywiście zostało nam z wesela, więc nie pozwolę im się zmarnować.

Małż ciśnie projekt do pracy a ja nie wiem co ze sobą zrobić tzn pracy mam mnóstwo, typu sprzątanie, mogłabym upiec ciasto z czereśniami które mi zalegają albo chociaż poprasować, ale obiecalam sobie, że w tym tygodniu wrzucam na luz i nie robię NIC więc tak czekam na małża, ale chyba wcześnie nie skończy tego tego

przeglądam oferty wakacyjne, ale po 1. nie wiem kiedy pojedziemy, po 2. wszystko wydaje mi się drogie, ZA DROGIE

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

co przeskrobał?
aaa szkoda gadać,poczułam się dzięki niemu jak niepotrzebny śmieć
nie mam zamiaru się z nim godzić bo niczego się nie nauczy inaczej. Nie będę prała jego ubrań,myła jego naczyń i nic przy nim robila zobaczymy czy poradzi sobie bez"służącej" a jeśli tak to ile wytrzyma

podziel się kielichem
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2014-06-26 o 21:24
Stary 2014-06-26, 21:24   #3073
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Przeczekać i łączę się w bólu też to mamy.

Pokazać wam naszą 3dniówkę? anonimowo:
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:27   #3074
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
musimy przetrwać

U nas to samo

dla Ciebie a dla meza mocne baty na tylek

Wszystkie graty pojechaly
Spedzamy tu ostatnia noc, a jutro rano sruuuu w swiat kartonow, workow, toreb i tym razem czas na rozpakowywanie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:33   #3075
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo

Spedzamy tu ostatnia noc, a jutro rano sruuuu w swiat kartonow, workow, toreb i tym razem czas na rozpakowywanie

Ale Ci fajnie z tym własnym kącikiem zazdroszczę ale tak pozytywnie

Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-06-26, 21:36   #3076
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

genialny jest!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
moje dziecko spi juz 3 godzine ciekawe o której pójdzie spać na noc:P

tak w ogóle, dziś podpisałam umowe na kuchnie będzie na wrzesień- październik:j upi: co do kolorów jeszcze nie zdecydowałam jaki tzn wiem, że będzie szaro-biała, ale tych odcieni szarości jest tyle, że nie mogłam się dziś zdecydować, no i nie wiem jaki blat

wczoraj montowali okna, czyli mamy SSZ a rolety zewnętrzne są booooooooskie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Lady z tego co wiem, trzeba być bezrobotnym minimum rok. Mój tzt brał kiedyś dofinansowanie, dostał max 20 tysięcy, ale teraz nie wiem jakie są progi itd
super
Cytat:
musimy przetrwać

u nas też dzisiaj kwasy
Cytat:
U nas to samo

ale Wam fajnie
Kochana powiedz mi to gdzieś blisko Jelitkowa czy nie bardzo

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-26, 21:38   #3077
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
aaa szkoda gadać,poczułam się dzięki niemu jak niepotrzebny śmieć
nie mam zamiaru się z nim godzić bo niczego się nie nauczy inaczej. Nie będę prała jego ubrań,myła jego naczyń i nic przy nim robila zobaczymy czy poradzi sobie bez"służącej" a jeśli tak to ile wytrzyma

podziel się kielichem
neti coś dzisiaj sie ociąga ;> to ja weselnie poleje!
Jako że weselenie, to mów czego chcesz! Jedyne co nam poszło z alkoholu w całości to piwo - całe 50 litrów pykli! Nieźle a tak poza tym to wódka, wina białe czerwone i różówe, martini, jakieś likierki, wiśniówieczki, bacardi whisky itd stoi

Czego sobie życzycie?

a dla małża baty!!! Mój 2 dni przed weselem tak d.ebał mi, że go wyzwalam od ch. i innych takich wstyd torchę, pierwszy raz mi się to zdarzyło! Ale naprawdę przegiął pałę, NAPRAWDĘ! ale nawet się nie obraził - nastepnego dnia przeprosił i koniec było kłótni. Wiedział że przegiął i tyle. Nie zamierzamy tego powstarzać

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:43   #3078
Konto usunięte

Neti :d

http://allegro.pl/30-plecak-plecacze...331058832.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:47   #3079
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O rany Yellow jakbym czytala o Pietraszku, wszystkie wszystkie sytuacje sa u nas na porzadku dziennym, zwlaszcza ta z drzwiami i autkiemja biore na rece, tlumacze, spokojnym glosem i staram sie przeczekac i skupic tylko na moim dziecku a nie komentarzach i glupich spojrzeniach innych ludzi. Idzie mi coraz lepiej, zwlaszcza olewanie innych, bo pierwsza czesc juz mam opanowana

Maz jedzie z kebabem

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Yellow, Black, z ciekawosci i jak moge zapytac, dostalyscie 100% dofinansowania??? Jaki jest maks? I to sa dotacje z PUP??? Dla bezrobotnych? Sorki za pytania

U nas max kwota 22900, o taką wnioskowałam i taką dostałam i można było się starać od pierwszego dnia rejestracji jako bezrobotny. To jest z pup jest jeszcze drugi rodzaj dotacji z pup, gdzie można dostać do 40000 ale tam jest więcej papierków i ogólnie bardziej trzeba się nastarać.

Cytat:
U nas to samo

Ale Wam fajnie

Widzę, że nie tylko ja się zmagam z histeriami, uff ciężko jest...
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:49   #3080
Konto usunięte

Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały

http://allegro.pl/plecak-damski-mesk...300287427.html

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html
Stary 2014-06-26, 21:54   #3081
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

swietni sa!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny...wrzucam filmik- Antonio w końcu załapał jak się nadziewa na widelec ..wiem , że Wasze skarby robią to już od wieków...no a dla nas mały sukces.. https://www.youtube.com/watch?v=jgla...ature=youtu.be

ja od poniedzialku biore sie za porzadna nauke bo my w lesie z tym wszystkim
no, moze od wtorku

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tylko Yae od jakiegos roku rosnie skokowo, co ok 4 miesiace. Ostatnio urosla ok. 5cm, ale wczesniej przez dlugi czas nic nie ruszala z miejsca. Teraz pewnie tez troche potrwa zanim wiecej przybedzie, wiec wiek tak naprawde nie gra roli. Nie wkrecaj sie, a jak Cie cos martwi, to do lekarza idzcie. Jeszcze jedno, a jacy Wy byliscie jako dzieci: np. ja zawsze szkielet i najnizsza z calego rocznika. Dopiero w liceum to sie zmienilo, wiec cudow od Yae nie wymagam
bosz , przypomnialas mi ma traume z dziecinstwa
pamietam jak w pierwszej klasie, na pierwszej lekcji wychowawczyni ustawila nas gesiego, jedno za drugim, zeby sprawdzic wzrost i usadowic nas w odpowiednej lawce. wygladalo to tak - moje psiapsiuly z przedszkola na poczatku, potem chlopaki a na koncu ja uraz do konca zycia mam po tym no i oczywiscie siedzialam na koncu albo sama albo z jakims chloptasiem, bleeeeeeee

-----------
dzieki za kciukasy jak zwykle, maja one mega moc!
wszystko jest ok, K. rozwija sie prawidlowo, wszystkie odruchu jak najbardziej w porzadku mlody zaraz po przekroczeniu progu zaprezentowal wszystkie swoje zdolnosci i o dziwo nawijal nawet a zazwyczaj przy nowych osobach to niemowa sie robi...
jedyne na co zwrocila uwage to stopka lekko leci do srodka ale na to ma czas do 2 r.z. itd a kregoslupik ma jaki ma i nie jest to wada postawy a wynika to ze slabego napiecia.
po badaniu powiedzialam o co przylazlam (vojta) no i pani powiedziala ze absolutie nie widzi potzreby i sensu przy tak duzym dziecku. jej zdaniem na stopke wystarcza butki profilaktyczne i na jesien plastry/tasmy a na kregoslup ewentualnie jakies cwiczenie z pilka ale generalnie to sa njuanse i tak naprawde wszystko jest ok

zwrocila tylko uwage jeszcze na oczko, ze wedlug niej lewe leci lekko do srodka i polecila to spr. ja tego nie widze no ale sprawdzic nie zawadzi
takze sękju bardzo!!!
lece pod prysznic i spaciu. kiecka juz naszykowana, fryzjer na 8.00,
juuuuupi jutro koniec roku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 21:57   #3082
LadyWhisper
Zakorzenienie

allegro.pl/ShowItem2.php?item=435693 7500 dziewczyny, ktory kolor???;] na lato pootrzebuje..... Myslalam nad pudrowym, ale chyba jak pidzama bedzie wygladac.... Znowu szara taka bele jaka.... I nie wiem

Stary 2014-06-26, 22:04   #3083
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

swietni sa!

ja od poniedzialku biore sie za porzadna nauke bo my w lesie z tym wszystkim
no, moze od wtorku

bosz , przypomnialas mi ma traume z dziecinstwa
pamietam jak w pierwszej klasie, na pierwszej lekcji wychowawczyni ustawila nas gesiego, jedno za drugim, zeby sprawdzic wzrost i usadowic nas w odpowiednej lawce. wygladalo to tak - moje psiapsiuly z przedszkola na poczatku, potem chlopaki a na koncu ja uraz do konca zycia mam po tym no i oczywiscie siedzialam na koncu albo sama albo z jakims chloptasiem, bleeeeeeee

-----------
wszystko jest ok, K. rozwija sie prawidlowo, wszystkie odruchu jak najbardziej w porzadku mlody zaraz po przekroczeniu progu zaprezentowal wszystkie swoje zdolnosci i o dziwo nawijal nawet a zazwyczaj przy nowych osobach to niemowa sie robi...
jedyne na co zwrocila uwage to stopka lekko leci do srodka ale na to ma czas do 2 r.z. itd a kregoslupik ma jaki ma i nie jest to wada postawy a wynika to ze slabego napiecia.
po badaniu powiedzialam o co przylazlam (vojta) no i pani powiedziala ze absolutie nie widzi potzreby i sensu przy tak duzym dziecku. jej zdaniem na stopke wystarcza butki profilaktyczne i na jesien plastry/tasmy a na kregoslup ewentualnie jakies cwiczenie z pilka ale generalnie to sa njuanse i tak naprawde wszystko jest ok

zwrocila tylko uwage jeszcze na oczko, ze wedlug niej lewe leci lekko do srodka i polecila to spr. ja tego nie widze no ale sprawdzic nie zawadzi
takze sękju bardzo!!!
suuuuper:jupi :
Cytat:
allegro.pl/ShowItem2.php?item=435693 7500 dziewczyny, ktory kolor???;] na lato pootrzebuje..... Myslalam nad pudrowym, ale chyba jak pidzama bedzie wygladac.... Znowu szara taka bele jaka.... I nie wiem
dużo kolorów;p nie podoba mi się czarna, biała i żólta;p z reszty nie wiem która najładniejsza;p jeszcze ciekawe jak naprawdę wyglądają, czy sa takie żywe te kolory

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-06-26, 22:12   #3084
MaJulMi
Raczkowanie

Hej

Cytat:
Hello,
wczoraj t nie uspiła Leosia i mielismy za dnia taki koszmar,że tylko z Tz czas liczyliśmy do wieczora koniec końców młody padł o 18.30 z porozbijaną łepetyną w spazmach i histerii, z tego zmęczenia nawet wczoraj nic nie jadl, dopiero w nocy wcisnelam w niego mleko z odrobiną kleiku
dziś humorek dopisuje, ufff......
nie mogę więcej dopuścić do takiej sytuacji, co innego gdyby nie potrzebował tej drzemki w ciągu dnia

dziewczyny, czy ktoś poza Ellmi jest użytkowanikiem maxi cosi mura? szukam wózka dla maleństwa i potrzebuję opinni użytkowików, własciwie to minusów mury
Współczuję problemów z zasypianiem na drzemkę U nas cały czas zasypianie przy piersi, chyba niedługo przyjdzie czas na próbowanie innych metod bo później w żłobku będzie problem. No ale to jeszcze chwila, jeszcze poczekam, może sama coś zacznie zmieniać.

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ale mi dziś Ola histerię urządziła, w zamyśle było tylko zanieść rowerek do domu, bo okazał się totalną klapą na spacer, zabrać wyposażenie piaskowe i wyjść z powrotem. Niestety wyjść nie zdążyłyśmy Nie wiedziałam, co robić, nie reagowała na słowa, próby wzięcia na ręce potęgowały płacz no i w końcu po prostu sobie siadłam obok i czekałam, mówiąc, że może się przytulić

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam, że dzieci l;ubią buty. Ja właśnie sprzedałam sandałki - niestety nie idzie jej ich ubrać. Będę robić rozeznanie w Emelach, ale też ciężko to widzę..

Od 2 dni mamy tugezy od 1 do 4:20 w nocy. Padam.
Moja lubi buty ale i tak najbardziej lubi chodzić boso. I po tym jak kilka dni jak było bardzo ciepło zdejmowaliśmy jej buty do osiedlowej piaskownicy (jest malutka i często dzieci są w niej na bosaka) i chodziła też po trawie blisko niej na bosaka tak teraz mamy problem, że często chce zdejmować buty na placu zabaw Tak więc w drugą stronę.
Po domu też zazwyczaj ściąga sobie skarpetki.

Cytat:

Przegenialny !!!

Cytat:

Super z tą dotacją, trzymam kciuki za rozkręcenie interesu teraz

Cytat:

Super! Powodzenia w szybkim urządzeniu się

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

-----------

takze sękju bardzo!!!
Super że wszystko ok!
I fajnie że wreszcie wakacje Ja póki co cały czas na wychowawczym więc też mam dłuuugie wakacje
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:13   #3085
BlackSanctum
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj na drobnych zakupkach. Kupiłam spodnie, paletkę cieni z H&Mu (śliczne, a tylko 10zł kosztowały) i - co najważniejsze - nareszcie! kupiłam sobie dobry stanik. Pasujący, bo ze starego cycki już mi się wylewały (ze wszystkich) - nie wiem, kiedy i jak, ale mi urosły. Przymierzałam kilka rozmiarów i idealnym okazał się 70F. Także tego. A przez całe życie nosiłam 75C/70D. Już nie wspominam o tym, JAK mój dekolt teraz wygląda. Mężu oczy wylazły, jak mnie zobaczył.

Cytat:

To u nas jest inaczej. Trzeba "odbębnić" szkolenie, po którym dostaje się certyfikat i jego ksero trzeba zanieść do urzędu. U nas, szkolenie trwało 2 dni i było całkiem ciekawe, dużo się dowiedziałam i babka uczyła nas, jak prowadzić księgowość w małej firmie. Taki certyfikat jest przydatny, a osoba, która idzie na szkolenie, nic za nie nie płaci - a nawet dostaje zwrot kosztów dojazdu itp itd, tylko nie wiem, ile, bo jeszcze nie dostałam.

Inaczej jest też z poręczycielami, musi być dwóch i każdy minimum 1800 brutto. Ja wzięłam siostrę i mamę. Z początku myślałam, że wystarczy jeden, jak ma wysokie dochody i chciałam tylko mamę, ale powiedzieli mi, że musi być jeszcze jedna osoba. Cieszę się, że Karolina się zgodziła, nie musiałam szukać po dalszej rodzinie...

A co do pogrubionego, to u nas to samo - nawet pisałam o tym wczoraj. Chyba "taki etap". Trzeba przeczekać. Choć mi momentami cycki opadają, no ale...

Cytat:

Tak, ja brałam z UPu dotację, gdzie do wzięcia było tyle samo, co u Yellow, czyli 22900 z groszami, ale ja wnioskowałam o 18150 i tyle dostałam. W naszym urzędzie lepiej nie wnioskować o całość, bo nie dają nigdy, zawsze coś muszą uskubać, zabrać, wykreślić z kosztorysu, a nigdy nie wiesz, co to będzie. Więc wolałam nie ryzykować i po prostu już nie upychałam niczego niepotrzebnego na siłę.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2014-06-26 o 22:16
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:25   #3086
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

cudowni są

Kochana jutro wyślę, dobrze? bo nie miałam kiedy wyskoczyć

Cytat:

my dzisiaj byliśmy poodsuwać tamtejsze agd. Jutro nam przywiozą lodówkę, zmywarkę i kuchenkę. Tamtejszą Lodówkę TZ obiecał t, kuchenkę na szrota dam a zmywarkę też t przygadywała że by wzięła ale powiedziałam TZtowi że chciałam chociaż to sprzedać, to jej powiedział za nią coś tam i chyba ją od nas weźmie.
W sobotę zwozimy meble i pralkę która czeka na nas w magazynie media expert
i tak..

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058556]Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html[/QUOTE]

ja sobie kupiłam ostatnio w sinsay'u niewielki plecaczek z tego względu, że często jak idę z Dadusiem albo rowerkiem, albo za rączkę to mi przeszkadza torebka

Cytat:
pudrowa bardzo ładnie wygląda

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Pstryczku bardzo się cieszę że wszytko ok

Black, Yellow gratuluję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:35   #3087
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058556]Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały

http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html[/QUOTE]

Kiedyś nosiłam. Teraz wolę torebki
Bardziej ten 1 mi się podoba.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:52   #3088
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058430]Neti :d

http://allegro.pl/30-plecak-plecacze...331058832.html[/QUOTE]

Dobranoc

P. S. MARSI L. Genialny. ...a S. Jaki juz dorosły!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Zobaczcie. ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4356979434 sowy:p :p

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:03   #3089
nafiyqa
Zakorzenienie

MISIA, nie mow, ze Wy sie zatrzymujecie w Jelitkowie??? Z obecnego mieszkania mam tam moze maksymalnie 10min piechotka. Z nowego ojjj wole nie przeliczac, ale daleko

HOPE, zazdroszczer zmywarki! Na dwoch ostatnich wynajmowanych mieszkaniach byla, a teraz poki co niet

PSTRYCZKU, super, kciuki maja moc!!
Tez zawsze ogarnialam tyly :/ i tez z chlopakami zwykle. Zostalo mi do dzis - mam lepsze relacje z facetami niz kobietami

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-06-26 o 23:09
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:34   #3090
jakajakaja5
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Pisze z tel wiec krótko i zwięźle.
Dostałam co u was.
Szaju zdrowia dla D.
Marsi super duet masz
Debrah uwielbiam twoje rady
Gratuluję wszystkich dotacji
Lady kuruj się
Neti tak trzymaj !!! Wierze w twoją silną wolę
Ja tez mam zelmera ale ostatnio jak uderzyłam sie podczas odkurzania to tak pizgłam rurą z nerwów że szczotkę połamalam :/

Z wczasów wróciliśmy w poniedziałek ale cała trójka dość do siebie nie może. Tz się regularnie rozchorował, ja bym tylko ze spala a krzysio -oj du z o by Ci pisać. Jak jutro znajde czas to walne elaborat oczywiście ten kto nie chce czytać jest zwolniony z obowiązku. Ale tyle cośmy przeżyli i zobaczyli to szok! !!

Aha dziś bylam na usg. Bliźniaki mają się dobrze. Serduszka bija dwa. Rodzina juz wie.

O Boże jakie literówki !!! Dobranoc

Edytowane przez jakajakaja5
Czas edycji: 2014-06-26 o 23:37
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości