|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Hej Dziewczyny
podczytuje Was sobie, ale ja jak to ja ![]() ale buziakuje i pozdrawiam
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi ja polecam właśnie z canpola- http://www.ceneo.pl/16748807 bo nam ten z nuby nie podszedł
a canpol w carreofurze kupiłam za 8zł;ppstryczku kciuki!! nawijko dokłdaniej my mieliśmy ten odkurzacz- http://allegro.pl/odkurzacz-zelmer-s...338645396.html niestety głupio zrobiliśmy i odkurzaliśmy nim po remoncie;p teraz mamy samsunga bezworkowego i jest do d.upy. a moi Rodzice mają tego zelmera tylko jakiegoś nowszego i sa bardzo zadowoleni ![]() Debrah wiesz, że ja też muszę sprzedać te sandałki:/ już za małe są i raz założone tylko. także jakby któraś chciała;p a Hania ogólnie buty kocha;p rano sobie sama wybiera w których będzie chodzić
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi taki mamy, tommee tippee http://www.krainadziecka.com.pl/medi...?lm=1381097866 i jest super, bo sie nie rozlewa, a mlody zalapal picie z tego od razu
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, padłam, patrzecie na moje dziecko
https://www.youtube.com/watch?v=5NK6...ature=youtu.be tutaj na wokal trzeba dać Oliwkę Black Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-06-26 o 16:54 |
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Marsi, fantastyczny jest!!!!!!!!
Aha Nawijko ja mam odkurzacz electrolux ergoeasy, bezworkowy, maja go moja mama i tescie tez swietnie ciagnie i rewelacyjne oproznianie pojemnika. Polecam jak mu kupowalismy 2lata temu to kosztowal ponad 400zl teraz pewnie lepszy model w podobnej cenie bedzieSent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3066 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj donosiłam resztę papierów i w przyszłym tygodniu miałam podpisywać umowę (razem z poręczycielem ją w tym samym dniu podpisujemy) ale babka mi powiedziała, że wczoraj im cofnęli rozporządzenie na podstawie którego mogli przyznawać dotacje i nie wiedzą, kiedy będzie nowe powiedziała że raczej na pewno w lipcu i muszę teraz czekać na telefon. A dopiero co chciałam pochwalić K-ce bo w pierwszym naborze w lutym ludzie składali wnioski 3 a 18 mieli już kasę na koncie. Teraz się trochę wszystko opóźnia.Ogólnie to do wczoraj jeszcze na 100 % nie byłam pewna czy się uda, bo mojego poręczyciela (jednego tylko mam) znalazłam z dnia na dzień; został nim mój bardzo dobry kumpel no i utwierdziłam się w tym, że naprawdę mogę na niego liczyć, bo prawdę mówiąc to była jedyna osoba która zarabia 2800 brutto którą znam, a taki mamy wymóg. Reszta niby znajomych czy rodziny nawet gdyby tyle zarabiała to znając życie by się wykręciła. No ale dziś już wszystko zapięte na ostatni guzik ![]() Szkolenia u nas nie ma, byłam w lutym na takim godzinnym spotkaniu gdzie była mowa o tym jak firmę założyć, poza tym nic. Ja też trochę się boję jak to wszystko będzie wyglądać, trzymam kciuki za nas ![]() Generalnie to jestem zdziwiona, u nas w Kato było ok. 260 dotacji do rozdania od początku roku i nawet nie było tylu chętnych, więc wystarczyło zdobyć najniższą ilość punktów żeby dostać dofinansowanie. Jeśli ktoś otwiera firmę zgodnie ze swoim wykształceniem to naprawdę w ogóle nie musi się starać przy pisaniu wniosku, bo 10 pkt na 30 dostaje za samo to (żeby dostać trzeba mieć minimum 16). Gorzej miałam ja, bo na dzień dobry te punkty straciłam; ale też się da u nas jak widać lubią się poprzyczepiać pierdółek typu brak skreśleń itd. Ogólnie nie ma jakiegoś ogromnego zainteresowania tymi dotacjami. Cytat:
![]() Dziewczyny u Was też ostatnio histerie? U nas jest masakrycznie momentami, ja nie przyzwyczajona do płaczu dziecka mego, jeszcze nie umiem do końca sobie z tym poradzić. Młody dostaje histerii, kiedy: zabiorę mu coś ekstra, wyciągam go z huśtawki na placu zabaw, ktoś przychodzi do domu a on myśli że mamy iść na spacer więc histeria kiedy zamykają się drzwi, ostatnio tż wsadził go do autka w sklepie no i też jak już mieliśmy wracać to przy wyciąganiu go masakra... Co robić? Dacie jakieś rady? (przeczekać etap? )
|
||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
O rany Yellow jakbym czytala o Pietraszku, wszystkie wszystkie sytuacje sa u nas na porzadku dziennym, zwlaszcza ta z drzwiami i autkiem
ja biore na rece, tlumacze, spokojnym glosem i staram sie przeczekac i skupic tylko na moim dziecku a nie komentarzach i glupich spojrzeniach innych ludzi. Idzie mi coraz lepiej, zwlaszcza olewanie innych, bo pierwsza czesc juz mam opanowana![]() Maz jedzie z kebabem ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Yellow, Black, z ciekawosci i jak moge zapytac, dostalyscie 100% dofinansowania??? Jaki jest maks? I to sa dotacje z PUP??? Dla bezrobotnych? Sorki za pytania ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko spi juz 3 godzine
![]() ciekawe o której pójdzie spać na noc:P tak w ogóle, dziś podpisałam umowe na kuchnie ![]() wczoraj montowali okna, czyli mamy SSZ a rolety zewnętrzne są booooooooskie ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Lady z tego co wiem, trzeba być bezrobotnym minimum rok. Mój tzt brał kiedyś dofinansowanie, dostał max 20 tysięcy, ale teraz nie wiem jakie są progi itd
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od jakichś 12 miesięcy ![]() Nawijko, my mamy z Zelmera bezworkowy, ale to jest taki ciężki-gigant-robot bardziej, bo on do odkurzania i do prania jest. I ponad 1000 zł kosztował. |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musimy przetrwać ![]() tak mnie mąż wqurwil że mam ochotę rządać rozwodu Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3071 | |
|
Wtajemniczenie
|
a cóż tu tak cicho?
![]() ja właśnie wypiłam kieliszek baileisa, teraz biorę się za amarulę Małż ciśnie projekt do pracy a ja nie wiem co ze sobą zrobić tzn pracy mam mnóstwo, typu sprzątanie, mogłabym upiec ciasto z czereśniami które mi zalegają albo chociaż poprasować, ale obiecalam sobie, że w tym tygodniu wrzucam na luz i nie robię NIC więc tak czekam na małża, ale chyba wcześnie nie skończy tego tego ![]() przeglądam oferty wakacyjne, ale po 1. nie wiem kiedy pojedziemy, po 2. wszystko wydaje mi się drogie, ZA DROGIE ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zamiaru się z nim godzić bo niczego się nie nauczy inaczej. Nie będę prała jego ubrań,myła jego naczyń i nic przy nim robila zobaczymy czy poradzi sobie bez"służącej" a jeśli tak to ile wytrzyma ![]() podziel się kielichem ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-06-26 o 21:24 |
|
|
|
|
#3073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też to mamy.Pokazać wam naszą 3dniówkę? anonimowo:
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie a dla meza mocne baty na tylek Wszystkie graty pojechaly Spedzamy tu ostatnia noc, a jutro rano sruuuu w swiat kartonow, workow, toreb i tym razem czas na rozpakowywanie
|
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci fajnie z tym własnym kącikiem ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3076 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana powiedz mi to gdzieś blisko Jelitkowa czy nie bardzo
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jako że weselenie, to mów czego chcesz! Jedyne co nam poszło z alkoholu w całości to piwo - całe 50 litrów pykli! Nieźle a tak poza tym to wódka, wina białe czerwone i różówe, martini, jakieś likierki, wiśniówieczki, bacardi whisky itd stoi Czego sobie życzycie? ![]() a dla małża baty!!! Mój 2 dni przed weselem tak d.ebał mi, że go wyzwalam od ch. i innych takich wstyd torchę, pierwszy raz mi się to zdarzyło! Ale naprawdę przegiął pałę, NAPRAWDĘ! ale nawet się nie obraził - nastepnego dnia przeprosił i koniec było kłótni. Wiedział że przegiął i tyle. Nie zamierzamy tego powstarzać
|
|
|
#3078 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że nie tylko ja się zmagam z histeriami, uff ciężko jest...
|
||
|
|
|
#3080 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały
![]() http://allegro.pl/plecak-damski-mesk...300287427.html ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html |
|
|
|
#3081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swietni sa! Cytat:
![]() ja od poniedzialku biore sie za porzadna nauke bo my w lesie z tym wszystkim ![]() no, moze od wtorku ![]() Cytat:
![]() pamietam jak w pierwszej klasie, na pierwszej lekcji wychowawczyni ustawila nas gesiego, jedno za drugim, zeby sprawdzic wzrost i usadowic nas w odpowiednej lawce. wygladalo to tak - moje psiapsiuly z przedszkola na poczatku, potem chlopaki a na koncu ja uraz do konca zycia mam po tym no i oczywiscie siedzialam na koncu albo sama albo z jakims chloptasiem, bleeeeeeee ![]() ----------- dzieki za kciukasy jak zwykle, maja one mega moc! wszystko jest ok, K. rozwija sie prawidlowo, wszystkie odruchu jak najbardziej w porzadku i o dziwo nawijal nawet a zazwyczaj przy nowych osobach to niemowa sie robi...jedyne na co zwrocila uwage to stopka lekko leci do srodka ale na to ma czas do 2 r.z. itd a kregoslupik ma jaki ma i nie jest to wada postawy a wynika to ze slabego napiecia. po badaniu powiedzialam o co przylazlam (vojta) no i pani powiedziala ze absolutie nie widzi potzreby i sensu przy tak duzym dziecku. jej zdaniem na stopke wystarcza butki profilaktyczne i na jesien plastry/tasmy a na kregoslup ewentualnie jakies cwiczenie z pilka ale generalnie to sa njuanse i tak naprawde wszystko jest ok zwrocila tylko uwage jeszcze na oczko, ze wedlug niej lewe leci lekko do srodka i polecila to spr. ja tego nie widze no ale sprawdzic nie zawadzi takze sękju bardzo!!! lece pod prysznic i spaciu. kiecka juz naszykowana, fryzjer na 8.00, juuuuupi jutro koniec roku |
|||
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
allegro.pl/ShowItem2.php?item=435693 7500 dziewczyny, ktory kolor???;] na lato pootrzebuje..... Myslalam nad pudrowym, ale chyba jak pidzama bedzie wygladac.... Znowu szara taka bele jaka.... I nie wiem
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dużo kolorów;p nie podoba mi się czarna, biała i żólta;p z reszty nie wiem która najładniejsza;p jeszcze ciekawe jak naprawdę wyglądają, czy sa takie żywe te kolory
|
|
#3084 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak więc w drugą stronę. Po domu też zazwyczaj ściąga sobie skarpetki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I fajnie że wreszcie wakacje Ja póki co cały czas na wychowawczym więc też mam dłuuugie wakacje
|
|||||||
|
|
|
#3085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj na drobnych zakupkach. Kupiłam spodnie, paletkę cieni z H&Mu (śliczne, a tylko 10zł kosztowały) i - co najważniejsze - nareszcie! kupiłam sobie dobry stanik. Pasujący, bo ze starego cycki już mi się wylewały (ze wszystkich) - nie wiem, kiedy i jak, ale mi urosły. Przymierzałam kilka rozmiarów i idealnym okazał się 70F. Także tego.
A przez całe życie nosiłam 75C/70D. mój dekolt teraz wygląda. Cytat:
Inaczej jest też z poręczycielami, musi być dwóch i każdy minimum 1800 brutto. Ja wzięłam siostrę i mamę. A co do pogrubionego, to u nas to samo - nawet pisałam o tym wczoraj. Chyba "taki etap". Trzeba przeczekać. Choć mi momentami cycki opadają, no ale... ![]() Cytat:
Więc wolałam nie ryzykować i po prostu już nie upychałam niczego niepotrzebnego na siłę.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-26 o 22:16 |
||
|
|
|
#3086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jutro wyślę, dobrze? bo nie miałam kiedy wyskoczyć ![]() Cytat:
![]() my dzisiaj byliśmy poodsuwać tamtejsze agd. Jutro nam przywiozą lodówkę, zmywarkę i kuchenkę. Tamtejszą Lodówkę TZ obiecał t, kuchenkę na szrota dam a zmywarkę też t przygadywała że by wzięła ale powiedziałam TZtowi że chciałam chociaż to sprzedać, to jej powiedział za nią coś tam i chyba ją od nas weźmie. W sobotę zwozimy meble i pralkę która czeka na nas w magazynie media expert ![]() i tak.. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058556]Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały ![]() http://allegro.pl/plecak-damski-mesk...300287427.html ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html[/QUOTE] ja sobie kupiłam ostatnio w sinsay'u niewielki plecaczek z tego względu, że często jak idę z Dadusiem albo rowerkiem, albo za rączkę to mi przeszkadza torebka ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Pstryczku bardzo się cieszę że wszytko ok Black, Yellow gratuluję
|
|||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058556]Dziewczyny, nosicie plecaczki? bardzo mi się spodobały
![]() http://allegro.pl/plecak-damski-mesk...300287427.html ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- http://allegro.pl/nowosc-jeansowy-pl...349828806.html[/QUOTE] Kiedyś nosiłam. Teraz wolę torebki ![]() Bardziej ten 1 mi się podoba. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47058430]Neti :d
http://allegro.pl/30-plecak-plecacze...331058832.html[/QUOTE] ![]() Dobranoc P. S. MARSI L. Genialny. ...a S. Jaki juz dorosły! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Zobaczcie. ... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4356979434 sowy:p :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
MISIA, nie mow, ze Wy sie zatrzymujecie w Jelitkowie??? Z obecnego mieszkania mam tam moze maksymalnie 10min piechotka. Z nowego ojjj wole nie przeliczac, ale daleko
![]() HOPE, zazdroszczer zmywarki! Na dwoch ostatnich wynajmowanych mieszkaniach byla, a teraz poki co niet PSTRYCZKU, super, kciuki maja moc!! ![]() Tez zawsze ogarnialam tyly :/ i tez z chlopakami zwykle. Zostalo mi do dzis - mam lepsze relacje z facetami niz kobietami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-06-26 o 23:09 |
|
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Pisze z tel wiec krótko i zwięźle.
Dostałam co u was. Szaju zdrowia dla D. Marsi super duet masz ![]() Debrah uwielbiam twoje rady Gratuluję wszystkich dotacji Lady kuruj się Neti tak trzymaj !!! Wierze w twoją silną wolę Ja tez mam zelmera ale ostatnio jak uderzyłam sie podczas odkurzania to tak pizgłam rurą z nerwów że szczotkę połamalam :/ Z wczasów wróciliśmy w poniedziałek ale cała trójka dość do siebie nie może. Tz się regularnie rozchorował, ja bym tylko ze spala a krzysio -oj du z o by Ci pisać. Jak jutro znajde czas to walne elaborat oczywiście ten kto nie chce czytać jest zwolniony z obowiązku. Ale tyle cośmy przeżyli i zobaczyli to szok! !! Aha dziś bylam na usg. Bliźniaki mają się dobrze. Serduszka bija dwa. Rodzina juz wie. O Boże jakie literówki !!! Dobranoc Edytowane przez jakajakaja5 Czas edycji: 2014-06-26 o 23:37 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

podczytuje Was sobie, ale ja jak to ja 
a canpol w carreofurze kupiłam za 8zł;p
i raz założone tylko.

Ja rozumiem, gdyby chodziło o coś poważnego, ale przed dzisiejszą drzemką (zasnęła 10 minut temu) zaczęła histeryzować i drzeć się, bo zabroniłam wyciągać ziemię z kwiatka i sprzątnęłam to, co już zdążyła wyrzucić... 
powiedziała że raczej na pewno w lipcu i muszę teraz czekać na telefon. A dopiero co chciałam pochwalić K-ce bo w pierwszym naborze w lutym ludzie składali wnioski 3 a 18 mieli już kasę na koncie. Teraz się trochę wszystko opóźnia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tzn pracy mam mnóstwo, typu sprzątanie, mogłabym upiec ciasto z czereśniami które mi zalegają albo chociaż poprasować, ale obiecalam sobie, że w tym tygodniu wrzucam na luz i nie robię NIC

a dla meza mocne baty na tylek 
wstyd torchę, pierwszy raz mi się to zdarzyło! Ale naprawdę przegiął pałę, NAPRAWDĘ! ale nawet się nie obraził - nastepnego dnia przeprosił i koniec było kłótni. Wiedział że przegiął i tyle. Nie zamierzamy tego powstarzać 

jak zwykle, maja one mega moc!
A przez całe życie nosiłam 75C/70D.