|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Hej Kobiety,
nie nadazam za Wami jak zwykle. niulka_1985 Gratulacje !!Super relacja Wrocilam z Polski i zalatwilam -przymiarke sukni (nie mam zdjec L ) ale suknia jest szyta na wzor Anny Kary Lenader + haft lowicki -Fryzure i make up (fotki w zalaczniku) Fryzure oczywiscie trzeba bedzie dopracowac (Pani czesala mnie w wielkim pospiechu bo… troche o mnie chyba zapomniala… J ale w dniu slubu bede ja maila na miejscu wiec musi byc lepiej) ogolnie efekt jest taki jak chcialam, po prawej stronie bedzie jakis polwianek (sorry za mine, ale bylam wlasnie po telefonie z mezem i okazalo sie ze mamy maly problem z zalatwieniem papierow do kosciola, ale o tym pozniej) -Przebiezke ze swiadkowa po sklepach. Wynik : ona nic nie kupila (grrr ) ja mam stanik bez ramiaczek i majtki do slubu ![]() Stanik cudo trzyma moj starczy biust jak hej i do sukienki idealny. Kupilam w Bradonnie na Pulawskiej. Przy okazji dowiedzialam sie, ze bez ramaiczek trzeba kupowac miseczke wieksza niz sie kupuje stanik normalny. W efekcie z 65 E mam 65 F. Dowodu tez nie wyrobilam bo musze najpierw dostac polski akt malzenstwa z urzedu stanu cywilnego a zarejstrowanie zagranicznego aktu trwa… miesiac… Wiec w lipcu bede miala te akty(odbierze mama) a jak przyjade w sierpniu to bede skladala wniosek o dowod.. - Umowa i szczegoly z kamerzysta omowione, zaliczka wplacona - Umowa i szczegoly z fotorafem omowione, zaliczka wplacona - Koszyczkow nie kupilam L - Przetestowalam u kosmetyczki zabieg samooplajacy. Efekt byl super (delikatny i tylko na cialo) tylko potem mnie ten zapach draznil, wiec nie wiem czy sie zdecyduje.. -De facto jeszcze nie mam butow, bo te co sobie zakupilam i niesety juz ufarbowalam (czyli nie moge zwrocic) sa jednak za male (wystaje mi palec)-musilam chyba jakas otumaniona byc jak je mierzylam. W zwiazku z tym musze azmowic nowe I tym razem zmierze na spokojnie i oddam do farbowania. A te zamale bede musiala jakos sprzedac No ale najwiekszy probem mamy z naszymi dokumentami do kosciola…. Ksiadz polski powiedzial, ze on potrzebuje licencji z Niemiec no i wlasnie zaleczly sie robic schody… bo sie okazalo ze niemiecki kosciol katolicki sluby cywilne (moj maz jest rozwodnikiem) tez uznaje mimo ze moj maz jak go zawieral nie byl w ogole ochrzczony, i trzeba specjalnego postepowania w sadzie katolickim zeby to malzensstwo naturalne (jak go nazywaja) uniewaznic. Wszystko pieknie tylko ze takie postepowanie moze potrwwac an am zostalo do slubu nie cale 2 miesiace… no i chwilowo mi sie innych przygotowan odechcialo L W najgorszej wersji bedzie tylko wesele… bo juz nie odwolam wszystkiego Normalnie zaczelam sie denerwowac… Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-06-26 o 13:26 |
|
|
|
#3422 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() chociaż jedna pozytywna rzecz z suknią ![]() bo choróbsko nie chce się odczepić.. a w dodatku zamówione przeze mnie welony 9 czerwca w dalszym ciągu nie dotarły do mnie.. a ślub w tą sobotę.. no wszystko jest przeciwko mnie
|
|||
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za link do zaproszeń
Nasz dzień 25.10.2014 Edytowane przez sensuall Czas edycji: 2014-06-26 o 13:38 |
|
|
|
|
#3424 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy stamtąd nie zamawiałam... Albo kupię stacjonarnie (niby zawsze zdążę...), albo z jakiegoś Allegro czy coś.. Sama nie wiem. Największy problem mam z opaską do włosów, lub czymś innym (nie chcę welonu, ani kwiatka), bo zupełnie nie wiem, gdzie to kupić. Tak samo mam problem z jakimś żakietem na suknię, boję się, że na początku sierpnia będzie marnie z żakietami, bo będą wtedy kolekcje letnie...
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój przyszły mąż się poplakal a ją nic tylko się uśmiechnęłam.Wracając do tematu ślubu. ciekawe czy któras z was była na ślubie gdzie panna młoda się poplakala? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
Tak, żona kuzyna łkała podczas przysięgi.
|
#3427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to sie podczas przysięgi chyba będę cały czas śmiać jak przygłup
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem, że chodziło o koniec
mnie to bardziej przeraża niż wzrusza, stąd mój komentarz ![]() Co do płaczu na ślubach, jeszcze na żywo nie widziałam. I mam pytanko: co sądzicie o kupnie wódki weselnej w hipermarkecie typy Real? Jest tam teraz promocja na Finlandię. Taniej niż w hurtowniach - niecałe 28zł. A wiem, że i w hurtowniach przy większej ilości w butelkach mogą być różne rzeczy no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...
|
#3430 |
|
Zadomowienie
|
Ech, trzymajcie mnie, bo nie wiem, co robić... mam kuzyna, który ma ze swoją narzeczoną dwójkę dzieci, jedno sześcioletnie, a drugie dwumiesięczne. Do dziś twardo twierdzili, ze przychodzą sami, chcą się pobawić, a nie pilnować młodego. Dzisiaj ta dziewczyna pisze do mnie, że jednak będą z dziećmi, bo młodsze karmi piersią, a starszego nie ma z kim zostawić...
Najgorsze, że na sali nie ma spokojnego miejsca, żeby mogła gdzieś usiąść i nakarmić córkę :/ cały czas zapewniali, że będą w dwójkę, i się tym nie przejmowałam - jest jeszcze jedna para z dzieckiem, ale oni nocują i mają własny pokój. A tym moim po prostu nie mam jak czegokolwiek zorganizować, wolnych pokoi nie ma, kącika dla karmiących nie ma, niczego nie ma, przecież nie każę jej iść do toalety :/ Najpewniej skończy się tak, że ja będę niezadowolona, oni będą niezadowoleni i jeszcze obrobią mi tyłek w rodzinie, że o rodzinę przyszłego męża to dbam, a ona nawet nie miała gdzie dziecka nakarmić :/
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
mojakaren
![]() cashmere, cornflower_girl, iliy, monidot, hihihi, kasia1201, Atomoowka, anka1897 marlenqa22 ![]() 21klaudyna, też nie mam pomysłu na fryzurę:/ Został miesiąc, więc podsumowanie: Załatwione: Foto Zespół Suknia Wódka Catering Sala Zaproszenia Obrączki Tort Koperty, papier, stempelki, tusz Makijaż, fryzjer Auto Tatuś i TŻ mają garniaki Protokół Goście zaproszeni Parasolka USC Spinki do koszuli TŻ Wino, szampan, napoje Do zrobienia: Buty dla mnie i dla TŻ Krawcowa Kupić brakujące potrzebne kosmetyki Piosenka na pierwszy taniec Scenariusz wesela Drewniane litery na tort, księga gości Pończochy Donieść dokumenty z USC Kwiaciarnia Biżuteria Prezenty dla Rodziców Ramki Ustalone ostateczne menu Ustalić szczegóły z ZESPOŁEM/FOTO Ustalić smak, wygląd tortu Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości Skrzynka na wina do auta Próbny fryz Próbny make-up Mam nadzieję, że przez dwa tygodnie wyrobię się z tym. |
|
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
cude ten kolorowy bukiet super!! fajnie by sie z tortem komponowal
ale do tej sukni to chyba bym jeden kolor wybrala
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak z tą wódką z Reala, pomoże ktoś?
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
jumapili, bardzo podobają mi się kolorowe bukiety
Nie będzie dokładnie taki, ale chciałabym żeby chociaż troszkę go przypominał![]() Z wódką z reala nie pomogę. Nie słyszałam nic złego ogólnie i nie miałabym nic przeciwko. |
|
|
|
#3435 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkania, my też szukamy czegoś do wynajęcia, bo chociaz mamy wyremontowaną "górę" w domu narzeczonego, to jednak daleko ma do pracy i i tak coś tam wynajmuje. A i mi w większym mieście łatwiej będzie znaleźć pracęCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śmieszne to było, bo zupełnie przez przypadek ją kupiliśmy, jechaliśmy na jakies zakupy i narzeczony zapytał na CB czy ktoś nie wiem gdzie można kupić tanio wódkę na wesele w dużej ilości, ktoś odpowiedział,że w biedronce promocja ale na 0,7 |
|||||||||
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież nie wystawiasz na stół paragonu za wódkę
Nie widzę żadnego problem, jak boisz się trefnej wódki to... wszędzie możesz mieć pecha i taką kupić.W ogóle nie ogarniam problemu...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że niby wszędzie mogę mieć pecha, ale są miejsca, gdzie NA PEWNO nie powinno się kupować. I o to mi tylko chodziło ![]() W makro promocja na Stock jest, niecałe 20zł, tylko że tam trzeba mieć jakąś kartę i firmę chyba, a ja nie mam. Ale da się to przeskoczyć. Ogólnie babka od nas z sali kazała się jeszcze zastanowić nad wyborem dwóch wódek, bo większość wybierze jedną i o to będą prosić, a jak zabraknie i przyniosą drugą, to sala potem ma złą opinię, a nie młodzi. Trochę racji w tym ma i namawiam tatę, na wybór jednej wódki, ale co z tego wyniknie, to nie mam pojęcia W każdym razie dziękuję za pomoc !
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
madziara889 gratuluję studniówki
sensual to bolerko moim zdaniem będzie Ci pasowało, ale na koniec października celowałabym jednak w coś cieplejszego jumapili; piękna fryzura i trzymam kciuki żeby sie udało załatwić te wszystkie papierkowe sprawy! Cytat:
![]() Cytat:
![]() cude dziękuję I ja dużo już macie zrobione! z resztą spokojnie zdążysz
|
|
#3439 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj studniówka
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
ale to leci szczerz to zazdroszczę :P
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziecko malutkie, bezbronne, spiace albo płacząc, mój akurat patrzył mi sie prosto w oczy caly czas ELROSA Cytat:
Dokładnie tak bym im powiedziała No to wam opowiem moja historia wiecie jaka jest chyba, bo pisalam napoczatku, ale sieprzypomne. bylam z kolesiem 6 lat, staralismy sie o dziecko i nie wychodzilo (on to robil tylko dla mnie, bo jego zdaniem dzieci to zbedny wydatek i generalnie dzieci nie chcial miec), burzliwy i na koncu toksyczny zwiazek. koniec koncow mnie zdradzil i dlatego sie rozstalismy. bylismy zareczeni i bylabym juz 2 lata po slubie, dzieki Bogu nie jestem ciesze sie rowniez ze wtedy nie zaszlam w ciaze. ostatni raz sie widzialiesmy jakos 1,5 roku temu. ale przyjaciolmi nie jestesmy. potem spotkalam mojego obecnego TŻ ktory po pol roku pwoeidzial ze chce byc tata i zaczelismy działac i bum jest Koleguje sie (bo przyjaznię to za duze slowo) z siostra byłego. no i dzis poszlam na spacer z malym do niej dac jej zaproszenie no i byl moj ex. Nie zdazylam powiedziec 'czesc' a on do mnie : -o matko ale masz teraz zycie zj****e, koniec wsyztskiego a poczatek wykladania pieniedzy i nie wyspania sie, wspolczuje ci.. zaczelam sie smiac ale nic nie odpowiedziala bo mnie troche zszokowal, wreczylam jego sostrze zaproszenie i zapytala sie czy ma juz kieckę, a on -jak to??? zapraszasz moją siostre na slub i wesele, a mnie nie??? Powiem wam ze nie wiedzialam co powiedziec, bezczelny, powiedzialam ze zapraszam na wesele ludzi najbliższych memu sercu a ty juz dawno za linie wypadles ni z dupy ni z pietruchy wam to pisze, ale jakos nie moge tego przełknąć w sensie ze jak on wogole smial cokolwiek mowic skoro nie do neigo przyszlam i zapraszacgo na wesele, slub? chyba śni!
|
|
#3442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to czemu nie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie jako ŻONKA !! Dzis wieczorem postaram sie wrzucic relacje do klubu.
Wam, chcialam jeszcze raz podziekowac za wsparcie przez te poltora roku, bez was to by sie nie udalo!!! Gratuluje zonkom z mojej daty jak i Rabbitce i Blondi!! Trzymam kciuki za PMki z kolejnych dni!! Nie dam rady nadrobic watku, ale postaram sie wczuc w rytm
|
|
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie narzekam, cena była świetna
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za życzenia
Teraz planuję wystrój naszego lokum - póki co kuchnia i pokój. Kupiłam już różne przydatne rzeczy, typu: kołdra, poduszki, pościel, ręczniki, rolety.... a dziś powoli zaczęłam pakowanie..... trochę przykra sprawa
|
#3446 |
|
Zadomowienie
|
Szukałam dziś koszuli do muszki.. Wszystkie od 38 39 a mój ma 37... najtańsza 250zl... eh.... z muszka też nie fajnie... czerwone z kropkami są nie czerwone tylko pod róż... pf....
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
|
#3447 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakiś luźny koczek nisko nad karkiem albo z boku i będzie pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
A ja się cieszę i już nie mogę się doczekać Strach mnie pewnie dopadnie gdzieś na 2 tygodnie przed ![]() Cytat:
Włosy są super, chociaż bałam się, że będzie ich mało. Ale jak na moje własne 5 włosów na krzyż są idealne i dają widoczny ale nie sztuczny efekt zagęszczenia. Myłam je już kilka razy i dwa razy wyprostowałam- absolutnie nic się z nimi nie stało Łooo, ale dużo rzeczy udało Ci się załatwić, gratulacje! ![]() I nie martw się, na pewno wszystko się ułoży- wizażanki będą trzymać kciuki, a wiesz, że to czyni cuda ![]() Fryzura piękna Cytat:
![]() Znajomy brał kilka miesięcy temu tylko nie pamiętam jaką Ale była ok ![]() Gratulacje!! ![]() Florystka zrobiła nas dziś w kuku Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji A szkoda, bo to nasza znajoma i płacilibyśmy tylko za kwiaty. Teraz na hop siup musimy szukać kogoś innego ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3448 |
|
Raczkowanie
|
Byłam dziś na próbnym makijażu, zrobiłyśmy kilka opcji,
1 z fioletem 2 z fioletem i ciemna kreska na dole 3 z brązem 4 czerń i teraz nie wiem na co się zdecydować czy coś całkiem innego? Edytowane przez re_nata Czas edycji: 2014-06-26 o 20:47 |
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie taka jak na zdjęciu poniżej, tylko w kolorze ecru, a góra z lekko połyskującej na złoto koronki ![]() Nie wiem jak do Ciebie, ale do mnie nikt nawet nie zadzwonił z potwierdzeniem, a nawet specjalnie do zaproszenia zaprojektowałam karteczki RSVP... Jeszcze muszę zaprojektować winietki, menu, zamówić tort, babeczki i kwiaty... Boję się, że tego nie ogarnę Fajnie, że masz już większość, zazdroszczę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

) ja mam stanik bez ramiaczek i majtki do slubu 

To zdrowia Kochana 

śliczna sesja, bardzo fajna pamiątka
25.10.2014