|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
to o to chodzi![]() to u nas odwrotnie jest...bardziej pewna kasa jest na koncie męża. ale w sumie obydwoje mamy dostepy do swoich kont i do konta firmowego...jakos dajemy radę
|
|
|
|
|
#1952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam od siostry, po jej dziewczynkach. One obie są z lutego, więc to uzasadnione, że miała kilka sztuk. |
||
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Butter pisz tutaj zaraz kto Ci się śnił bo nie wytrzymam z ciekawości
![]() A kombinezony pewnie po siostrzenicach ?Ja mam to szczęście, że dostałam ciuszki od kuzynki a ona urodziła 18 lipca także wszystko pasuje porami roku ![]() patrycja dobrze, że mimo wszystko się dowiedziałaś... Najważniejsze to się nie załamywać, w dzisiejszych czasach to nic strasznego papryczka ja już się nie golę, dziękuję po ostatnich wygibasach Poszłam na wygodę i używam kremu do depilacji![]() MrsDorota ja piorę w płynach Dzidziuś i ładnie pachną ciuszki Optymistka przykro mi, że mama zasłabła i trafiła do szpitala Dziękuję Wam kochane za wszystkie komplementy odnośnie brzucha Co do narzekania to ja się nie dziwię, sama ostatnio nic innego nie robię no ale jak tu nie narzekać jak wcześniej wszystko było ok a nagle wszystko zaczyna boleć i się sypie:/Pocieszające jest to, że sierpień zbliża się wielkimi krokami ![]() Nie wierzę, że tyle czasu już minęło, normalnie masakra!! Aż znalazłam mojego pierwszego posta u nas na wątku https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=469 Kiedy to było I jaka nieśmiała i grzeczna byłam ![]() Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-06-26 o 19:05 |
|
|
|
#1954 |
|
Wtajemniczenie
|
Poddałam się!!
Od godziny czytam posty, zaznaczam do cytowania, a co przerzuce strone to dochodzi nowa kolejna! Nigdy tego nie ogarne ![]() Co wy dzisiaj tak szalejecie?? Masakraaaa ![]() Pospałam 1,5h i troche mi lepiej, wiem, ze nie moge sie za bardzo denerwować tym wszystkim dlatego jak na razie jestem oazą spokoju Dziewczyny dziękuje za opinie odnośnie łóżeczka, poprawia mi humor jak zerkam do pokoju Justa jak tam wyniki? Chyba nie przeoczyłam Twojego postu a juz po 19 u Was. Odnośnie zarażenia, to lekarka mi powiedziała, ze mogłam zarazić się przy transfuzji, droga płciową lub przez narkotyki ![]() U mnie możliwość była by jedynie przez transfuzje. Chyba Justa pisałaś, ze jest dużo innych możliwości, tatuaż mam więc i tą drogą byłoby to możliwe ![]()
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjjjj jaka nieśmiała nie ta Zuken![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
poczekaj na drugi wynik. dobrze, że umiesz wrzucic na luz, to bardzo ważne |
||
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaa Zuken rzeczywiście po cichu się przylaczylas ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Patrycja, teraz juz nie dojdziesz gdzie moglas sie zarazic, bo musialabys przeanalizowac kazdego stomatologa, salon kosmetyczny, salon tatuazu czy chocby maz, bo on mogl pierwszy miec wirusa.itd. Nie ma co teraz szukac winnych, bo to jest jak wrozenie z fusow! Najwazniejsze to, zeby zaczac wspomagac watrobe lekami do tego stworzonymi. Ja teraz biore Esseliv forte i moze dzieki temu te wyniki nie sa najgorsze! Trzymam kciuki, zeby Twoj powtorny test wykluczyl zoltaczke! Edytowane przez justa_1978 Czas edycji: 2014-06-26 o 19:28 |
|
|
|
|
#1958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe ile z Was teraz szuka swojego pierwszego postu ![]() Dzięki Wam za słowa otuchy, moim zdaniem dobrze, ze piszemy o swoich obawach, wynikach (dobrych lub złych ) Mi pomaga wirtualne pocieszenie, możliwość wygadania się. Oczywiście lepiej jak mamy więcej tematów do radości niż do smutków, ale po to tu jesteśmy aby się wzajemnie wspoierać, a nie tylko pokazywać kocyki i gadać o koszulach do porodu ![]() White miałam Ci pisać, że kącik maluszka piękny, uwielbiam białe meble. Ja na ściane bede wieszać białe i szare ramki na zdjęcia i obrazki myśle, że Tobie białe będą pasować jak ulał. Chyba, ze zależy Ci na naklejkach?
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Venus ja mam z avonu do skóry wrażliwej i jest super
Ale myślę, że sprawdzi się też inny także zobacz sobie w drogerii krem do depilacji okolic intymnych |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
to ja napisze newsa - kolejna lipcówka rozpakowana
![]() ale ona czekała na poród z tego co czytałam i dzis miała cc tam na 11 porodów chyba tylko jeden był sn a reszta cc... |
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesze się, ze wyniki w normie, oczywiscie powrotz badanie, bo im dalej tym mogą być wyższe. Nie chce czytac nic na temat tej zoltaczki, widze, ze ty sie troche znasz.. to ma jakis wplyw na dziecko, porod itp?
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko moge kupić? bo chyba nie ma przeciwwskazań ze względu na ciążę?? kupię cos bo po ostatnim goleniu to mnie brzuch bolał. |
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Optymistka26- wszystkiego najlepszego kochana w dniu Twojego święta!
dużo zdrówka i siły, pamiętaj, że po wszystkich przykrych chwilach w końcu przyjdą te radosne ![]() przykro mi, że w Twoje urodziny musiałaś płakać i niepokoić się o mamę, jesteś naprawdę silna, bo ostatnio tyle Ci się zwaliło na głowę... Cytat:
też bym sobie gdzieś wyjechała, choćby na krótko, niestety mój Tż tyle pracuje, że to mało prawdopodobne. Miłego wypoczynku Cytat:
Ja wzięłam S-ki, i dobrze, bo i tak mam wrażenie że są większe od standardowych koszul w tym rozmiarze, w M-kach bym się chyba utopiła. A trzeba się jakoś prezentować po porodzie![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47054792]TheFall ja też dzisiaj prasuję, ale coś mi nie idzie. Przecież tego wszystkiego jest tyle, że masakra. Przy okazji dodam, że proszek LOVELA nic a nic nie pachnie Dodawałam mniej i więcej i nadal tak samo...[/QUOTE]ja też to zauważyłam!! nawet jestem trochę zła, bo myślałam, że będzie taki ładny, "dzidziusiowy" zapaszek, a tu lipa straszna, tzn. nic praktycznie nie czuć
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-26 o 19:43 |
||
|
|
|
#1964 |
|
Konto usunięte
|
A właśnie coś owocowego by się przydało, a w domu tylko ogórek i pomidor, bo resztę ktoś wciągnął. Chyba to byłam ja
Co by zabić smak na słodkiego zjadłam chleb ze smalcem i solą A teraz idę umyć lodówkę. Że też dzisiaj mi się ją chciało rozmrażać....
|
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Kochana o doswiadczeniu trudno tu mowic, ale w zwiazku z praca mam czesty kontakt z przypadkami zarazenia i musze troche sie doksztalcac, zeby nie wyjsc na lajkonika
Powiem szczerze, ze nie wiem jakie rozwiazanie odnosnie porodu jest stosowane w przypadku zoltaczki,wiem natomiast, ze trzeba brac oslonowo leki na watrobe (bezpieczne w czasie ciazy) i kontrolowac wyniki, zeby watroba nie zrobila psikusa. Dzidziusia mozena karmic piersia, ale w przypadku uszkodzenia brodawek nalezy zaprzestac ...Oczywiscie dobra dieta (zero ciezkostrawnych smazonych rzeczy, co nie jest zle, bo dzieki temu bedziesz miala super figure!), ale mozesz byc jedynie nosicielem i choroba nigdy sie nie aktywuje! Najszybciej do zarazenia dochodzi droga przez krew! Jak to mowia, najlepsze leczenie, to profilaktyka! jak bedzies o to dbac i trzymac reke na pulsie, to da sie normalnie zyc! Poki co nie nakrecaj sie tylko wykonaj test! ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Patrycja to bylo do Ciebie pisane tylko cytat wcielo.... ![]() Dziewczyny ja tez bylam rozczarowana Lovela... zupelnie bee, a przy coreczce uzywalam Dzidziusia- uwielbiam ten zapach i jak tylko wykoncze te proszki, to kupuje Dzidziusia!!!! |
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że o tym piszecie bo własnie jutro wybieram się na zakupki i muszę w końcu cosik do prania zakupic..
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam pół opakowania ciastek i teraz mi niedobrze
tak to jest jak oczy chcą a tylek nie
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Troszkę podczytuję, ale nie wszystko bo bardzo dużo piszecie, a ja mam jakiś uraz do komputera ostatnio - normalnie nie chce mi sie siedzieć przed nim. Poza tym w tym tygodniu zamontowali mi w końcu rolety i drzwi W poniedziałek ekipa wchodzi pomalować nam korytarz i klatkę schodową i zaczyna się remont u rodziców, więc chcąc nie chcąc bede znów "pilnować" pracowników ![]() No a tak w ogóle to prawie zakończyłam robienie wyprawki. Mam wszystko (chyba ) prócz podkładów poporodowych, ale to kupię w aptece jak będę. A dziś przyszedł wózek - Zagma X6 kolor grafit + czerwony - piękny ![]() No i nie wiem jak u Was ale zaczęły mi się jakieś bóle brzucha - tak od dołu jakby mi ktoś z tysiąc szpilek wbijał - miała tak któraś z Was??? No i czasami twardnieje (chyba ze to Lenka się pręży, a ja nie umiem tego rozróżnić ).
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Licze po cichu, ze jednak bede nosicielem, a tak jak mowisz zdrowe odzywianie jest jak najbardziej na plus. Cytat:
Tyle, ze mi nie jest niedobrze, ty to się męczysz chyba po wszytskim co nie jest suchą bułką.
|
|
#1971 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie, najlepiej dostac ciuszki od kogos, kto rodzil w podobnym miesiacu... U mnie akurat na odwrot....dziewczyny z zimy, a Hania z lata ![]() Cytat:
Cytat:
No one tam rodza na potege, wstydu nie maja Cytat:
![]() Najgorsze,ze jak patrze na siebie, to widze jeden wielki wal tluszczu...wiec daje sobie pozwolenie na zjedzenie 3 sztuk
|
||||
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tym nie pomyślałam, a takie maluszki rzeczywiście są wrażliwe na zapachy. Gdzieś czytałam że przez pewien czas lepiej nie używać np.perfum, bo może to drażnić taki mały nosek ![]() Dzisiaj byliśmy oglądać wózki i jesteśmy już praktycznie zdecydowani na Bebetto Luca Czy ma któraś z Was doświadczenia z tym wózkiem?
|
|
|
#1973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
Mąż idzie na badania jak tylko będzie miał dzień wolnego, w przyszłym tygodniu lub następnym.
Oboje jestesmy tym przejeci.
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też polecam Dzidziusia do prania Ciuszki nie pachną wcale intensywnie... tak delikatnie właśnie
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że póki nie ma jeszcze dziecka, to trudno tak dokładnie powiedzieć. Ale sam design i funkcje bardzo mi się podobają ![]() A jaki masz kolor?
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy z Tż'tem w 5 sklepach i z tego naszego oglądania "na żywo" ten najbardziej nam się podobał. Cena może nie jest najniższa, ale chyba w takiej średniej za nowy wózek się mieści. Swoją drogą ktoś nam polecał wózek 3-kołowy, ale w sklepach kompletnie ich nie widziałam, był tylko jeden, nie pamiętam marki. Kosztował 2,5 tys. zł. Podziękowaliśmy za takie coś.
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,
możecie polecić jakieś poradniki na temat rozwoju dzieci. Zastanawiam się nad czymś takim: http://dadada.pl/Product/Show?pId=85888 ale przydałyby się opinie jakiś doświadczonych mam. Z racji, że ja laik jestem to by się przydało jakieś kompedium wiedzy, a nie tylko wujek google... |
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Dziwny ten mój pęcherz, bo nie mam w moczu leukocytów, więc jakby nie było infekcji... ale jest ta krew (chociaż w szpitalnym badaniu dużo mniej niż w porannym), więc dostałam Urosept i we wtorek mam powtórzyć badanie. Dwa dni pod rząd na ip to za dużo na moje nerwy. Szczególnie dziś się tak napatrzyłam, że wróciłam sina do domu... Mam nadzieję, że to się uspokoi i wyleczy.
Z jednej strony się cieszę, głupio to może brzmi, wiadomo, że wolałabym, żeby nic się nie działo złego. No ale skoro się zadziało, to dobrze, że dostałam tę kartę pacjenta specjalnego nadzoru. Dzięki temu ktg mam co tydzień do końca ciąży, w razie czego ip bez problemu o każdej porze i wchodzę bez kolejki, no i jestem w systemie jako ich pacjentka, a to ośrodek z 3.stopniem referencyjności. Tylko będę tam jeździć jak opętana- dwa razy w tygodniu sr, raz ktg. Właśnie zrobiłam zamówienie w gemini na 700 zł (ale połowa z tego to monitor oddechu) i mam już wszystko dla syna poza pieluchami chyba zamknęliśmy temat wyprawki ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47057479]Dziewczyny, możecie polecić jakieś poradniki na temat rozwoju dzieci. Zastanawiam się nad czymś takim: http://dadada.pl/Product/Show?pId=85888 ale przydałyby się opinie jakiś doświadczonych mam. Z racji, że ja laik jestem to by się przydało jakieś kompedium wiedzy, a nie tylko wujek google...[/QUOTE] Podobno książki Zawitkowskiego są super, do każdej jest 3godzinne dvd. Ja jeszcze mam "Pierwszy rok z życia dziecka" i też jest b. fajne. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Patrycja, Optymistka, przykro mi kochane, że u Was takie złe wiadomości dziś. Rzeczywiście jakiś dziś u nas zły dzień na wątku. Trzymajcie się dziewczyny! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

to o to chodzi

wiec we wrzesniu sie przydac moze 

no ale jak tu nie narzekać jak wcześniej wszystko było ok a nagle wszystko zaczyna boleć i się sypie:/

tak to jest jak oczy chcą a tylek nie

Tyle, ze mi nie jest niedobrze, ty to się męczysz chyba po wszytskim co nie jest suchą bułką.