Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 10:58   #2041
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, słyszałyście o hartowaniu brodawek? wczoraj na sr położna mówiła o tym, po kąpieli smaruje się brodawki świeżym sokiem z cytryny, zostawia do wyschnięcia, zmywa i tak codziennie, albo kremem do brodawek z apteki (nie pytałam, czy tym samym, który się stosuje później na obolałe, czy jakimś specjalnym, bo ona i tak najbardziej zachwalała tą cytrynę). Jak się robi regularnie codziennie, a najlepiej od 6-7 miesiąca (szkoda, że nikt nie mówi, żeby na szkołę rodzenia najlepiej jeszcze w pierwszym trymestrze iść, żeby potem móc wszystko wdrożyć w życie ) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
Ja smaruje od II trymestru specjalnym kremem do brodawek

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:03   #2042
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dlatego zostawiliśmy je na koniec, bo nie umiemy się zdecydować.

Ja kupuję w opakowaniu po 4 sztuki. I te 4 potrafie zjeść naraz bo te batoniki takie jakieś małe są że po 1 to sobie tylko smaka robię. tylko czemu one takie drogie? Takie to małe a kosztuje prawie 1,80zł podczas gdy Snicersa porządnego można kupić taniej.
Boszszsz ja też się nie umiem zdecydować na żadne imię...tak bym już chciała mieć wybrane i się przyzwyczajać a tu ciągle nic. Mi się niby coś tam już klaruje w głowie ale mąż kręci nosem...a czasem mam wrażenie że mu to obojętne i wtedy chce mi się go prasnąć w łeb! Bo przecież to bardzo ważne jak nasza laleczka będzie miała na imię. z materialnymi sprawami nie mam problemu - rzecz kupiona mnie tak nie trapi bo zawsze można potem kupić coś innego i tyle...ale imię, to takie ważne!
Moja kuzynka idąc do porodu nie miała imienia to jej połozna powiedziała, że nie można urodzić bezimiennego dziecka i że natychmiast ma podac imię myślę, że to było bardziej dla odwrócenia jej uwagi od bólu i całej akcji porodowej i tak dla rozluźnienia ale fakt faktem wymyslili wtedy imię tzn zdecydowali się na jedno z kilku i tak już zostało
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:03   #2043
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wogóle to dzis z mężem chodzimy dumni jak paw.
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy.
Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam

Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
no to wam zrobila niespodzianke

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:05   #2044
Optymistka26
Zadomowienie

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...karmienia.aspx
tu pisza ze nie ma sensu sie przygotywac bo to tylko powoduje bol i nie pomaga

To samo wszedzie...nic nie robic bo wiecej z tego szkody niz pozytku , miec dobry biustonosz, poduche do karmienia,wkladki,laktato r, koszule do karmienia, nawilzac biust bez brodawek (masc ew. przy karmieniu jak sa podraznienia)...wklesle/plaskie brodawki tylko wymagaja wczesniejszej uwagi. Mozna ew. pic herbatke laktacyjna
http://www.babyboom.pl/niemowleta/ka...a_piersia.html tu tez pisza by nic nie robic

http://www.ciazowy.pl/artykul,czy-tr...ia,2692,1.html

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-27 o 11:06
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:05   #2045
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Boszszsz ja też się nie umiem zdecydować na żadne imię...tak bym już chciała mieć wybrane i się przyzwyczajać a tu ciągle nic. Mi się niby coś tam już klaruje w głowie ale mąż kręci nosem...a czasem mam wrażenie że mu to obojętne i wtedy chce mi się go prasnąć w łeb! Bo przecież to bardzo ważne jak nasza laleczka będzie miała na imię. z materialnymi sprawami nie mam problemu - rzecz kupiona mnie tak nie trapi bo zawsze można potem kupić coś innego i tyle...ale imię, to takie ważne!
Moja kuzynka idąc do porodu nie miała imienia to jej połozna powiedziała, że nie można urodzić bezimiennego dziecka i że natychmiast ma podac imię myślę, że to było bardziej dla odwrócenia jej uwagi od bólu i całej akcji porodowej i tak dla rozluźnienia ale fakt faktem wymyslili wtedy imię tzn zdecydowali się na jedno z kilku i tak już zostało
A jakie masz typy? Macie jakieś wspólne? Może zróbcie taki system punktowania, wybieracie 5 imion, które oboje akceptujecie i szeregujecie, wygrywa to, które ma najwięcej. Czy nic się wam nie podoba na tyle, żeby nawet do takiej zabawy wybrać?
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:06   #2046
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

W ogóle to muszę częściej odwiedzać swój salon. Tam się dobrze robi zdjęcia, w domu to nie mam gdzie To my z wczoraj (34+3)
A
Ładny, taki idealny jak na ten tydzien masz brzuszek, nie za duży, nie za mały

Cytat:
A JA NIGDY NIE CHCIAŁAM CAŁY DZIEŃ LEŻEĆ BO MNIE TO DOBIJA...wolę cały dzień fizycznie pracować...tak już mam że wysiłek fizyczny mnie odpręża może ze względu na moją pracę ( przy kompie...).
uwielbiam np układać drzewo w sensie takie porąbane kawałki do palenia w piecu/kominku...uwielbiam ich zapach normalnie mam jakąś słabość do tego
no ale teraz zostaje mi tylko mycie naczyń czasem odkurzacz albo umycie łazienki...wszstsko w zwolnionym tempie....

wiesz co smarowałam sie ale bardzo nieregularnie, brzuch owszem ale resztę...tak średnio tak więc jak wczoraj zobaczyłam jak szybko oliwka się wchłania stwierdziłam, że chyba moje swędzenie ma jakąś przyczyne...i powiem CI, że jak mnie wcześniej swędziało wszystko, szczególnie stopy,dłonie, tak wczorajszej nocy cisza..spokój...jeszcze będę to obserwować pod kątem tej cholestazy ale coś czuję że trzeba się częściej namaszczać
Ty lubisz zapach drzewa, a ja bym mogła całymi dniami stare książki układać Uwielbiammmmm zapach książek.. Mmmmm.

Ja sie smaruje codziennie, chyba tak juz od stycznia ?

Wczesniej tylko nogi i brzuch, a teraz juz cale ciało. Codzienny rytuał dla nas, ja smaruje ręce, brzuch, biust..mąż w międzyczasie nogi, później plecy i tyłek
Alee oboje juz mamy dość
Stary 2014-06-27, 11:07   #2047
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
kurde...z drugiej strony dziewczyny nawet na zwykłym magnezie jest napisane, że nie ma badan więc się nie zaleca zażywania w ciąży A jak świat światem kobiety wcinają magnez w ciązy..ja np po 6tabl dziennie!! także sama już nie wiem. Ale skoro farmaceuta miał wątpliwości to ja też bym skonsultowała...albo zapytała raz jeszcze swojego gina mówiąc mu o sytuacji z apteki.
No z tymi lekami jest trochę zagmatwania. Ja biorę od lat Bromergon na obniżenie prolaktyny i tam na ulotce pisze, że nie można go brać w I trymestrze ciąży. Jak się dowiedziałam o ciąży to najpierw konsternacja bo ja przecież cały czas go brałam, a gin kazał odstawić stopniowo, żeby prolaktyna nagle nie skoczyła bo to też niedobrze w tak wczesnej ciąży. Nie ma mądrego na to wszystko.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:08   #2048
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o tym soku z cytryny, a to nie doprowadzi do przedwczesnego porodu? Bo niby trzeba brodawki hartować a z drugiej strony mówią żeby nie ruszać bo to powoduje skurcze
e bez przesady, chyba trzeba masować dość mocno i szczypać sutki żeby wywołać skurcze...a i to czasem jest bezskuteczne. Delikatnie na pewno można cos wklepać w cyca.
a brzuch tez smarujesz na pewno a też mówią, żeby za dużo nie głaskać brzucha bo to powoduje skurcze...a jak wetrzesz balsam bez głaskania brzucha?

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Ja smaruje od II trymestru specjalnym kremem do brodawek
jezusie ja to niczym nie smaruję...
serio to używam tylko oliwki na brzuch i biust a nogi i ręcę to tak jak pisałam wcześniej - nieregularnie smarowałam balsamem...takim zwykłym.
na razie nie mam ani pół rozstępa
ale musze coś o tych brodawkach poczytać
Stary 2014-06-27, 11:09   #2049
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Heloł! Witamy się z synkiem w 32. tygodniu, 8. miesiąc! Powiedzcie mi mądre kobietki, wczoraj w karcie szpitalnej mi lekarka wpisała 30. tydzień, bo zakończone wpisywała. Gdybym w tym tygodniu teraz przykładowo urodziła (tfu tfu tfu), to mi wpiszą zakończone tygodnie, czyli 31, czy zaczęte, czyli 32? Jak to jest z tym bezpiecznym 32.? Rozpoczęty, czy zakończony się liczy?

Ja czuję się super, stosuję się do zaleceń szpitalnych i nawet ciśnienia codziennie mam niższe, pęcherz daje jakieś tam dolegliwości, ale mam nadzieję, że się jakoś to rozejdzie po kościach i wszystko będzie ok, przede wszystkim to białko z moczu zniknie.

mi moja powiedziala ze w ciazy wpisuje sie jak sie urodzi skonczone tygodnie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:09   #2050
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

Z tymi imionami to jest różnie. Ostatnio koleżanki Mama nam opowiadała, że pare lat wcześniej wybrali imiona dla dzieciaczków a potem jak się małe pojawiło na świecie i na nie spojrzeli to stwierdzili, że muszą zmienić imie bo za chorobę im nie pasowało
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:10   #2051
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego zostawiliśmy je na koniec, bo nie umiemy się zdecydować.

Ja kupuję w opakowaniu po 4 sztuki. I te 4 potrafie zjeść naraz bo te batoniki takie jakieś małe są że po 1 to sobie tylko smaka robię. tylko czemu one takie drogie? Takie to małe a kosztuje prawie 1,80zł podczas gdy Snicersa porządnego można kupić taniej.
u nas 9 sztuk kosztuje 2 euro

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:15   #2052
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie masz typy? Macie jakieś wspólne? Może zróbcie taki system punktowania, wybieracie 5 imion, które oboje akceptujecie i szeregujecie, wygrywa to, które ma najwięcej. Czy nic się wam nie podoba na tyle, żeby nawet do takiej zabawy wybrać?
tylko nie wiem jak miałabym przyznawać punkty tym imionom...za co? jakie kryteria wybrać?
ja powiedzmy mogłabym podać z 3-4 imiona które wchodza w grę tylko jak je punktowac żeby wybrac to najlepsze??
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ładny, taki idealny jak na ten tydzien masz brzuszek, nie za duży, nie za mały

Ty lubisz zapach drzewa, a ja bym mogła całymi dniami stare książki układać Uwielbiammmmm zapach książek.. Mmmmm.

Ja sie smaruje codziennie, chyba tak juz od stycznia ?

Wczesniej tylko nogi i brzuch, a teraz juz cale ciało. Codzienny rytuał dla nas, ja smaruje ręce, brzuch, biust..mąż w międzyczasie nogi, później plecy i tyłek
Alee oboje juz mamy dość
no to fajnie, że Ci ktoś pomaga...ja chyba dlatego zaniedbuję smarowanie, że mi się po prostu nie chce...jeszcze wcześniej jak dużo pracowałam to czasem szłam do łazienki jak na skazanie koło 23-24 i wcale mi się nie chciało nawet brzucha smarować no ale teraz mam więcej czasu więc zajmuje łazienke na 40minut i sie namaszczam

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
Z tymi imionami to jest różnie. Ostatnio koleżanki Mama nam opowiadała, że pare lat wcześniej wybrali imiona dla dzieciaczków a potem jak się małe pojawiło na świecie i na nie spojrzeli to stwierdzili, że muszą zmienić imie bo za chorobę im nie pasowało
a słyszalam też o tym, że czasem ludzie zmieniają imię jak zobaczą dzidzię...albo dopiero wtedy wybierają imię...tak jak chciał to zrobić mój mężul
Stary 2014-06-27, 11:16   #2053
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to muszę częściej odwiedzać swój salon. Tam się dobrze robi zdjęcia, w domu to nie mam gdzie To my z wczoraj (34+3)
Ahhh i w moim nowym domu jest już wylana podłoga!!! aż się nie mogę doczekać, jak tam pojadę, w końcu zobaczę jakieś ogromne postępy
A ze złych rzeczy to mąż wczoraj zgubił telefon, prawdopodobnie wypadł mu przy kasie w castoramie. Jak się zorientował, to był już wyłączony, ktoś sobie przygarnął... ehhh oboje możemy teraz przedłużyć umowę i był plan, że zostawiamy swoje stare telefony a bierzemy jakieś za złotówkę i sprzedajemy i dokładamy kasę do remontu, każda złotówka się przyda. No i teraz dupa no ale już pal licho, wyrobiłam od razu duplikat karty, mąż korzysta z tel jako służbowego więc musi numer mieć ten sam, ale najgorsze jest to, że razem z telefonem traci się całą jego zawartość - kontakty i zdjęcia, w cholerę zdjęć m.in. z dotychczasowych wszystkich etapów wykończenia mieszkania :/ z wyjazdów, z męża pracy ehh no wściekłam się..
ale masz zgrabniutki brzusio

zawsze najgorszy bol jest po pamieci telefonu a nie po samym telefonie
pamietam jak mi sie zepsol komputer to nie plakalam dlatego ze nie bede miala komputera tylko dlatego ze nie da sie odzyskac wszystkich zdjec a mialam ich ponad 12 tys

moj Tz jak dwa dni temu byl na przerwie to zle wsadzil portfel deo kiszeni ze mu polowa wystawala
a za nim szlo dwoch typow i jeden mowi do drugiego po polsku - ty nie skrecaj jeszcze typowi zaraz portfel wypadnie
no to Tz szybko reka do kieszeni poprawia portfel i odwraca sie i mowi - dzieki chlopaki
zrobili sie cali czerwoni i uciekli

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:17   #2054
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
u nas 9 sztuk kosztuje 2 euro

Czemu mnie to nie dziwi. Polska to jest właśnie taki dziwny kraj
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:20   #2055
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

pamietam jak mi sie zepsol komputer to nie plakalam dlatego ze nie bede miala komputera tylko dlatego ze nie da sie odzyskac wszystkich zdjec a mialam ich ponad 12 tys

moj Tz jak dwa dni temu byl na przerwie to zle wsadzil portfel deo kiszeni ze mu polowa wystawala
a za nim szlo dwoch typow i jeden mowi do drugiego po polsku - ty nie skrecaj jeszcze typowi zaraz portfel wypadnie
no to Tz szybko reka do kieszeni poprawia portfel i odwraca sie i mowi - dzieki chlopaki
dobre z tym portfelem
Swoją drogą nienawidzę takich cwaniaczków co żerują na czyjejś krzywdzie
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:21   #2056
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

polaczki...wstyd
Stary 2014-06-27, 11:21   #2057
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko nie wiem jak miałabym przyznawać punkty tym imionom...za co? jakie kryteria wybrać?
ja powiedzmy mogłabym podać z 3-4 imiona które wchodza w grę tylko jak je punktowac żeby wybrac to najlepsze??

no to fajnie, że Ci ktoś pomaga...ja chyba dlatego zaniedbuję smarowanie, że mi się po prostu nie chce...jeszcze wcześniej jak dużo pracowałam to czasem szłam do łazienki jak na skazanie koło 23-24 i wcale mi się nie chciało nawet brzucha smarować no ale teraz mam więcej czasu więc zajmuje łazienke na 40minut i sie namaszczam

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

a słyszalam też o tym, że czasem ludzie zmieniają imię jak zobaczą dzidzię...albo dopiero wtedy wybierają imię...tak jak chciał to zrobić mój mężul
Ja tez ostatnio myslalam o tym, co zrobimy jak zobaczymy dziecko i nie bedzie pasowalo imie. Okaze sie po porodzie
Wiem tylko tyle, ze moj maz nie zrobi jak moj ojciec. Moi rodzice wybrane mieli dla mojej siostry imiona: Sylwia, Małgorzata.. moja mama była jeszcze w szpitalu a tata wrócił z USC i mówi, ze zapisał Małgorzata, Sylwia

Ja sie kremuje w sypialni, leże jak królowa i smarowanko Tyle, ze jak ja sie nie posmaruje to nie zasne. Jak moj Tz ostatnio po grillu zasnął szybciej i nie posmarował mi pleców to pół nocy się męczyłam.
Stary 2014-06-27, 11:21   #2058
Optymistka26
Zadomowienie

Mama dzis czuje sie lepiej choc do dobrego samopoczucia duzo brakuje(zanim wezmie rano silne p.bolowe i zwidczajace miesnie to jest zle). Ja tez spokojniejsza. O odszkodowanie mama sie bedzie starac po skonczeniu leczenia a to jeszcze dlugoooo potrwa. Kasa sie przyda bo rehabilitacja bedzie kosztowna.
Probuje wymazac wczorajszy dzien z pamieci i cieszyc sie ze za oknem slonce swieci i moge na nie popatrzec(chetnie nogi bym wystawila ale balkonu brak). Wieczorem bedzie Tz i swiat bedzie lepszy
Swietowanie urodzin przelozylam na niedziele-zamowie indyjskie jedzenie Wczorajszego dnia nie uznaje za swieto

ps. Przy zagrozeniu wczesniejszym porodem nie wolno przygotowywac brodawek.

Cytat:
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy.
Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam

Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
dla coreczki!! To sie nazywa prezent-niespodzianka!

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-27 o 11:23
Stary 2014-06-27, 11:22   #2059
zVenus
Zakorzenienie

uciekam sie zbierać bo za chwilę będzie mąż a ja nieprzebrana jeszcze...uuuuuuuuu
Stary 2014-06-27, 11:23   #2060
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No z tymi lekami jest trochę zagmatwania. Ja biorę od lat Bromergon na obniżenie prolaktyny i tam na ulotce pisze, że nie można go brać w I trymestrze ciąży. Jak się dowiedziałam o ciąży to najpierw konsternacja bo ja przecież cały czas go brałam, a gin kazał odstawić stopniowo, żeby prolaktyna nagle nie skoczyła bo to też niedobrze w tak wczesnej ciąży. Nie ma mądrego na to wszystko.
O widzisz jak to jest z tym bromergonem. Ja też go brałam bardzo długo, od nastoletnich lat. W pierwszej ciąży kazali mi go brać (to była wtedy niestety ciąża pozamaciczna), a przy tej ciąży lekarz mi kazał odstawić, kiedy zaczęłam całą procedurę in vitro. I tym bromergonem się akurat bardzo interesowałam, wyszło mi na to, że lekarze pół na pół mówią brać lub nie brać. Po raz kolejny mamy wniosek, co lekarz to opinia
Stary 2014-06-27, 11:24   #2061
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Np. zrób sobie takie kryteria: czy imię pasuje do nazwiska, czy można go zdrobnić, czy jest popularne, czy dziadkom się podoba () itd… i skala od 1-5. Coś się tam znajdzie.
Stary 2014-06-27, 11:25   #2062
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że liczy się skończone, ale gdybyś teraz urodziła (tfu tfu tfu) to wydaje mi się, że gdziekolwiek to mają wpisywać, to wpiszą dokładny wiek ciąży co do dnia
Najważniejsze, że dobrze się czujesz i ciśnienie niższe

Hahaha, nie wiem czy to przejdzie brzuch ciążowy ma jednak inną strukturę, jest przyjemniejszy w dotyku

Dziewczyny, słyszałyście o hartowaniu brodawek? wczoraj na sr położna mówiła o tym, po kąpieli smaruje się brodawki świeżym sokiem z cytryny, zostawia do wyschnięcia, zmywa i tak codziennie, albo kremem do brodawek z apteki (nie pytałam, czy tym samym, który się stosuje później na obolałe, czy jakimś specjalnym, bo ona i tak najbardziej zachwalała tą cytrynę). Jak się robi regularnie codziennie, a najlepiej od 6-7 miesiąca (szkoda, że nikt nie mówi, żeby na szkołę rodzenia najlepiej jeszcze w pierwszym trymestrze iść, żeby potem móc wszystko wdrożyć w życie ) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
Powiem Ci, ze jak dziecko zaczyna sie przystawiac do piersi, to zadne hartowanie nie pomoze!!! Trzeba przejsc przez ten bol i tyle!

Cytat:

Ale masz wspaniale dziecko!!! Tu oprocz pizzy i lodow nalezy sie jakis wspanialy prezent! Nie jestem za przekupstwem, ale taka pamiatka by sie przydala, zeby corcia pamietala, ze ja doceniliscie! Poza tym, gdy za kazdym razem spojrzy na prezent od Was bedzie pamietac, ze warto sie uczyc!

kasia_ruda, no dokladnie tak jak pisalam, liczy sie skonczone tygodnie, wiec jesli urodzisz w trakcie 39 tc to i tak wpisza, ze ciaza zakonczona w 38 tc! U mnie w szpitalu nie licza co do dnia!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:25   #2063
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
witam sie z wieczorka Cały dzień byłam zalatana od 8:30 do 16 byłam na praktykach, a potem mało co na zawał nie padłam Dobrze że ze stresu nie dostałam bóli
Otóż wstawiłam do podgrzania w piekarniku skrzydełka, uchyliłam na chwilkę aby sprawdzić czy juz są ok, zamykam drzwiczki, a tu...bum i szybka od piekarnika od środka mi pękła...Tż szybko przyleciał, a ja stoje i nie wiem co się dzieje, cała poszła w drobny mak..Boże jak dobrze że to sie stało jak zamknęłam piekarnik nie chce myśleć co by było gdy by był otwarty Sprzątania było mega, ale mój maz wszystko ogarnał, ja siedziałam wystraszona. Może za bardzo przeżywam, ale to za dużo jak na mój stan...
Jutro ja lecę zrobić foty do dyplomu, pewnie wyjde jak buldożer i drukuję prace i w sobotę po podpis do promatorki, to jutro pewnie odezwę sie szybciej , bo opiekunka praktyk poszła mi na rękę i dzis juz skończyłam, w sumie to byłam ok 12 gdz, ale tak jak by 25
Cale szczescie ze Tobie sie nic nie stalo ja to bym zawalu dostala na miejscu

super ze z praktykami wyszlo krocej

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:25   #2064
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
uciekam sie zbierać bo za chwilę będzie mąż a ja nieprzebrana jeszcze...uuuuuuuuu

Moze się ucieszy jak go tak przywitasz w halecce?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:27   #2065
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz jak to jest z tym bromergonem. Ja też go brałam bardzo długo, od nastoletnich lat. W pierwszej ciąży kazali mi go brać (to była wtedy niestety ciąża pozamaciczna), a przy tej ciąży lekarz mi kazał odstawić, kiedy zaczęłam całą procedurę in vitro. I tym bromergonem się akurat bardzo interesowałam, wyszło mi na to, że lekarze pół na pół mówią brać lub nie brać. Po raz kolejny mamy wniosek, co lekarz to opinia
A tobie też mówią, że to trzeba będzie brać już cały czas? Po karmieniu piersią mam wrócić do swojej dawki na stałe już.
Stary 2014-06-27, 11:28   #2066
Optymistka26
Zadomowienie

Mame okradli wczoraj albo jak czekala na karetke albo ktos na izbie przyjec. Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradl

Suma duza nie byla ale wiecie...choremu, nie przytomnemu czlowiekowi pieniadze zabierac to juz skandal! Jakby musiala do apteki jechac to nie byloby czym zaplacic

Stary 2014-06-27, 11:30   #2067
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Gosia slicznie wygladasz widac, ze ciaza Ci sluzy!!!! Ja mam znacznie wiekszy brzuch, ale przy drugim dziecku to norma

anius- tylko bez szalenstw, bo teraz szybciej czlowiek sie meczy! Ja mam zadyszke nawet jak chodze...

A ja witam sie w 35 tc!!!! Ale mnie reka boli po wczorajszym pobieraniu! Ta kobieta, ktora to robila nie nadaje sie do takiej pracy... zeby reka nie moc ruszyc po pobraniu krwi, to paranoja!!! Pierwszy raz mam taki przypadek!
za 35 tydz

Cytat:
Heloł! Witamy się z synkiem w 32. tygodniu, 8. miesiąc! Powiedzcie mi mądre kobietki, wczoraj w karcie szpitalnej mi lekarka wpisała 30. tydzień, bo zakończone wpisywała. Gdybym w tym tygodniu teraz przykładowo urodziła (tfu tfu tfu), to mi wpiszą zakończone tygodnie, czyli 31, czy zaczęte, czyli 32? Jak to jest z tym bezpiecznym 32.? Rozpoczęty, czy zakończony się liczy?

Ja czuję się super, stosuję się do zaleceń szpitalnych i nawet ciśnienia codziennie mam niższe, pęcherz daje jakieś tam dolegliwości, ale mam nadzieję, że się jakoś to rozejdzie po kościach i wszystko będzie ok, przede wszystkim to białko z moczu zniknie.
za 8 mies
Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
biedactwo...

Ja wczoraj tak miałam jak wróciłam z SR. Szczególnie, że mam mieć cesarkę i myślałam, że ją się wcześniej umawia i że z lekarzem będę o tym rozmawiać jak bliżej termin będzie a tu mi położna z SR mówi, że to się czeka, aż się akcja zacznie i wtedy dopiero jadę. Więc ja od razu w paranoje wpadłam, że nie wyrobię się dojechać albo jak Niuńka zacznie się przeciskać to umrę bólu. jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć nie mogę a co dopiero jak się poród zacznie !!!!

jak to przeżyłaś podejrzenei stanu przedrzucawkowego???? jak się czujesz??? jak Malentwo???? co ci powiedzieli lekarze???

za 32 tc
z a kolejne tygodnie
a cesarkę masz na zyczenie czy z zaleceń zdrowotnych bo jeśli to 2 to powinni zrobić prędzej nie dopuszczając do porodu naturalnego

Cytat:

ale masz zdolniache coreczke, prawie się poplakalam jak sobie wyobraziłam ta sytuacjeklaski :klas ki:

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mysia szalejesz z ta aktywnoscia Dobrze ze juz mozesz isc na ZUSowe i dotrwalas az do teraz

Moni masakra z piekarnikiem, pewnie tez bym sie przerazila. Grunt ze nic ci nie jest

Gosia ladny masz brzusio Szkoda ze Tz zapodzial komorke, najgorsza zawsze jest utrata jej zawartosci

Kasia ruda zadnego stanu rzucawkowego ma nie byc, prosze sie tu nie wychylac i w kolejke do porodu nie pchac W razie czego to widzialam ze twoj szpital, tak samo jak i moj ma III stopien referencyjnosci takze masz super opieke. Moj gin sie cieszyl jak dotrwalam do 31tc bo to juz dobrze dla dziecka ale przeciez ani ty ani ja nie beziemy sie rozpakowywac przed 38tc Im dalej w tc tym bezpieczniej.

brrrr
Ja slyszalam o tym by czasem od 36tc nie nosic biustonosza by brodawki sie ocieraly o material i przyzwyczajaly do tarmoszenia albo wyciac w biustonoszu dziure na brodawki
http://dziecisawazne.pl/przygotowani...ienia-piersia/
Tylko jak sie ma wklesle/plaskie brodawki to warto je wczesniej wyciagac jakim specjalnym przyrzadem-zasysaczem by pozniej bylo latwiej.
ja slyszalam żeby pocierac gąbka przy kapieli ale ja bym rady nie dala
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 11:30   #2068
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
A tobie też mówią, że to trzeba będzie brać już cały czas? Po karmieniu piersią mam wrócić do swojej dawki na stałe już.
Właśnie mi mówili, że to różnie może być. Czasem ciąża "leczy" i prolaktyna się normuje. Będę kontrolować i dopiero jak zacznie rosnąć, to zacznę brać.
Stary 2014-06-27, 11:31   #2069
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość

A ja witam sie w 35 tc!!!! Ale mnie reka boli po wczorajszym pobieraniu! Ta kobieta, ktora to robila nie nadaje sie do takiej pracy... zeby reka nie moc ruszyc po pobraniu krwi, to paranoja!!! Pierwszy raz mam taki przypadek!

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 11:31   #2070
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mame okradli wczoraj albo jak czekala na karetke albo ktos na izbie przyjec. Cala torebke ma przegrzebana i pieniedzy brak. Telefon zostal bo miala przy sobie. Dobrze ze nikt jej dowodu nie ukradl

Suma duza nie byla ale wiecie...choremu, nie przytomnemu czlowiekowi pieniadze zabierac to juz skandal! Jakby musiala do apteki jechac to nie byloby czym zaplacic
O boże... to chore jest! Jakim śmieciem trzeba być, żeby człowieka okradać w takim stanie? ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości