Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 09:38   #2011
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że da sie kupić szybe oddzielnie, będe musiała sie dowiedzieć, bo moje obiady to praktycznie 3/4 pieczenia...

Ja to w ciąży mam przeżycia....
Nie zapomne jak w jakimś 8 tyg ciazy zmywałam szklankę i pękła mi w ręku.....Palec sporo mi sie goił, a bliznę mam nie za piekna, ale to palec na szczęście tylko

The fall no już jakieś 3 lata po gwarancji (5 lat super sie użytkował piekarnik, tyle ile piekłam itp....) Mastercooka , no radze sie zastanowić jak coś ci wpadnie w oko tej firmy
Tyyy a Mastercook to nie jest ta firma co ją teraz przejął ktoś inny?!
Wujek Tż'ta sprzedaje i naprawia sprzęt AGD i chyba odradzał nam zakupy tej marki bo w razie naprawy może być kłopot z częściami. ale teraz głowy nie daję czy to ta na pewno....

My niestety mamy lodówkę Mastercooka ...już się boję.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:43   #2012
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że da sie kupić szybe oddzielnie, będe musiała sie dowiedzieć, bo moje obiady to praktycznie 3/4 pieczenia...

Ja to w ciąży mam przeżycia....
Nie zapomne jak w jakimś 8 tyg ciazy zmywałam szklankę i pękła mi w ręku.....Palec sporo mi sie goił, a bliznę mam nie za piekna, ale to palec na szczęście tylko

The fall no już jakieś 3 lata po gwarancji (5 lat super sie użytkował piekarnik, tyle ile piekłam itp....) Mastercooka , no radze sie zastanowić jak coś ci wpadnie w oko tej firmy
Ej, ja mam mastercooka kuchenkę, więc cicho !

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Matko jak ja uwielbiam chipsy, to jest jedyna rzecz z której nie jestem w stanie zrezygnować.
Ja też, mogłyby dla mnie nie istnieć słodycze, lody, używki, nic nie potrzebuję, ale chipsy uwielbiam. Chociaż muszę się pochwalić, że w ciąży się zawzięłam i nie jem.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Lekarze zawsze licza tylko zakonczone tygodnie!!!
To wiem. Natomiast nie pytałam o to, czy liczą skończone, tylko jaki wiek ciąży podają w momencie jej zakończenia, bo nie jest dla mnie akurat jasne, że też zakończone.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:43   #2013
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Heloł! Witamy się z synkiem w 32. tygodniu, 8. miesiąc! Powiedzcie mi mądre kobietki, wczoraj w karcie szpitalnej mi lekarka wpisała 30. tydzień, bo zakończone wpisywała. Gdybym w tym tygodniu teraz przykładowo urodziła (tfu tfu tfu), to mi wpiszą zakończone tygodnie, czyli 31, czy zaczęte, czyli 32? Jak to jest z tym bezpiecznym 32.? Rozpoczęty, czy zakończony się liczy?

Ja czuję się super, stosuję się do zaleceń szpitalnych i nawet ciśnienia codziennie mam niższe, pęcherz daje jakieś tam dolegliwości, ale mam nadzieję, że się jakoś to rozejdzie po kościach i wszystko będzie ok, przede wszystkim to białko z moczu zniknie.
Wydaje mi się, że liczy się skończone, ale gdybyś teraz urodziła (tfu tfu tfu) to wydaje mi się, że gdziekolwiek to mają wpisywać, to wpiszą dokładny wiek ciąży co do dnia
Najważniejsze, że dobrze się czujesz i ciśnienie niższe

Cytat:
Mój Tż uważa, że w ciąży wyglądam lepiej, ciągle się klei do mnie. Mówię mu, że nie widzę problemu, po porodzie chipsy, frytki, kebaby i wyhoduję sobie brzuch.
Hahaha, nie wiem czy to przejdzie brzuch ciążowy ma jednak inną strukturę, jest przyjemniejszy w dotyku

Dziewczyny, słyszałyście o hartowaniu brodawek? wczoraj na sr położna mówiła o tym, po kąpieli smaruje się brodawki świeżym sokiem z cytryny, zostawia do wyschnięcia, zmywa i tak codziennie, albo kremem do brodawek z apteki (nie pytałam, czy tym samym, który się stosuje później na obolałe, czy jakimś specjalnym, bo ona i tak najbardziej zachwalała tą cytrynę). Jak się robi regularnie codziennie, a najlepiej od 6-7 miesiąca (szkoda, że nikt nie mówi, żeby na szkołę rodzenia najlepiej jeszcze w pierwszym trymestrze iść, żeby potem móc wszystko wdrożyć w życie ) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
Stary 2014-06-27, 09:48   #2014
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że liczy się skończone, ale gdybyś teraz urodziła (tfu tfu tfu) to wydaje mi się, że gdziekolwiek to mają wpisywać, to wpiszą dokładny wiek ciąży co do dnia

Hahaha, nie wiem czy to przejdzie brzuch ciążowy ma jednak inną strukturę, jest przyjemniejszy w dotyku

Dziewczyny, słyszałyście o hartowaniu brodawek? wczoraj na sr położna mówiła o tym, po kąpieli smaruje się brodawki świeżym sokiem z cytryny, zostawia do wyschnięcia, zmywa i tak codziennie, albo kremem do brodawek z apteki (nie pytałam, czy tym samym, który się stosuje później na obolałe, czy jakimś specjalnym, bo ona i tak najbardziej zachwalała tą cytrynę). Jak się robi regularnie codziennie, a najlepiej od 6-7 miesiąca (szkoda, że nikt nie mówi, żeby na szkołę rodzenia najlepiej jeszcze w pierwszym trymestrze iść, żeby potem móc wszystko wdrożyć w życie ) to potem nie bolą tak brodawki przy karmieniu, jak maluch zasysa..
Nie pomaga, zapewniam
Stary 2014-06-27, 10:03   #2015
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Wierz mi ze czasami chciałabym tak cały dzień poleżeć, ale jak juz sie ma dziecko to o całodniowy odpoczynek ciężko. Zawsze jest cos do zrobienia - jak nie lekcje do sprawdzenia , to jakieś zajęcia dodatkowe (ang, basen), to kogoś zaprosi do domu itp.
A JA NIGDY NIE CHCIAŁAM CAŁY DZIEŃ LEŻEĆ BO MNIE TO DOBIJA...wolę cały dzień fizycznie pracować...tak już mam że wysiłek fizyczny mnie odpręża może ze względu na moją pracę ( przy kompie...).
uwielbiam np układać drzewo w sensie takie porąbane kawałki do palenia w piecu/kominku...uwielbiam ich zapach normalnie mam jakąś słabość do tego
no ale teraz zostaje mi tylko mycie naczyń czasem odkurzacz albo umycie łazienki...wszstsko w zwolnionym tempie....

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
o jeju ale mialam ciezka noc
przed spaniem zjadlam 2 kromki chleba z maslem zeby sie nie budzic bo w brzuchu burczy
i w srodku nocy zaczelam sie dusic nie moglam oddychac Tz zaczal mnie po plecach klepac
jedzenie mi sie zaczelo cofac wiec

wykoncze sie kiedys
matko...już niedługo, jakoś musisz wytrzymać,

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja nie wiem, co sie dzis ze mna dzieje... taka bylam spokojna i opanowana ostatnio, dzis nagle chwycila mnie panika.... siedze, becze i boje sie jak cholera.
nie chcę być jakaś arogancka ale już myślałam, że Ciebie to nigdy nie dopadnie a teraz pomyślałam sobie - no w końcu nic się nie martw! każda z nas już miała taki spadek więc i Ty musisz przez to przejść...nawet nie wiesz jak to szybko mija no chyba, że masz jakis poważny problem...ale jesli to taka nagła panika to nie bój żaby!! wszystkie przez to przechodzimy...ja średnio co drugi dzień

Cytat:

O matko, serio nie smarowałaś się wcześniej?
mnie skóra swędziała strasznie w grudniu, CAŁA, ręce, brzuch, bez wyjątku. Wcale wtedy jakoś szczególnie nie rosłam i nie tyłam. I to właśnie było od suchej skóry, zaczęłam się smarować dwa razy dziennie i zaraz przeszło... jak nie masz czasu i siły się smarować cała, to chociaż do żelu pod prysznic dolej sobie trochę oliwki (będzie się rozwarstwiać i trzeba wstrząsnąć przed użyciem ), zawsze chociaż trochę będzie nawilżona i natłuszczona ta skóra. I może nie trzeba się będzie zastanawiać nad cholestazą

W ogóle to muszę częściej odwiedzać swój salon. Tam się dobrze robi zdjęcia, w domu to nie mam gdzie To my z wczoraj (34+3)
Ahhh i w moim nowym domu jest już wylana podłoga!!! aż się nie mogę doczekać, jak tam pojadę, w końcu zobaczę jakieś ogromne postępy
wiesz co smarowałam sie ale bardzo nieregularnie, brzuch owszem ale resztę...tak średnio tak więc jak wczoraj zobaczyłam jak szybko oliwka się wchłania stwierdziłam, że chyba moje swędzenie ma jakąś przyczyne...i powiem CI, że jak mnie wcześniej swędziało wszystko, szczególnie stopy,dłonie, tak wczorajszej nocy cisza..spokój...jeszcze będę to obserwować pod kątem tej cholestazy ale coś czuję że trzeba się częściej namaszczać

brzuchatek super!!!rośnie sobie co nie? Widać

ale Ci zazdroszczę domu...my w nastepnym roku planujemy zacząć budowę...teraz mieszkamy tez w domu ale nie ma to jak na swoim...pewnie jeszcze trochę trzeba będzie poczekać

dziewczyny witam się i spadam zaraz bo muszę zrobic zakupy...czekam na mężula bo ktos musi za mną nosić siaty
coś mi net dziś świruje strasznie...
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:05   #2016
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
przed spaniem zjadlam 2 kromki chleba z maslem zeby sie nie budzic bo w brzuchu burczy
i w srodku nocy zaczelam sie dusic nie moglam oddychac Tz zaczal mnie po plecach klepac

wykoncze sie kiedys
Juz niedługo

gosia3103 - slicznie wygladasz - taki fajny okraglutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
jaki fotelik kupiliscie ?
Maxi-Cosi Cabriofix, kolor bordowo-czarny. Akurat jest promocja w Smyku.

Cytat:

To wiem. Natomiast nie pytałam o to, czy liczą skończone, tylko jaki wiek ciąży podają w momencie jej zakończenia, bo nie jest dla mnie akurat jasne, że też zakończone.
Ja urodziłam 8 dni przed terminem czyli pod koniec 39 tygodnia, a w książeczce zdrowia córy jest wpisane "urodzona w terminie - w 38 tygodniu ciąży"
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:14   #2017
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale porodu się boisz, macierzyństwa? Zaparz sobie melisę, ja piję codziennie i nawet fochy są mniejsze na Tż'ta.
Raczej zlapalam stracha przedporodowego. Melise wlasnie skonczylam, zdaje sie ze pomogla.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
nie chcę być jakaś arogancka ale już myślałam, że Ciebie to nigdy nie dopadnie a teraz pomyślałam sobie - no w końcu nic się nie martw! każda z nas już miała taki spadek więc i Ty musisz przez to przejść...nawet nie wiesz jak to szybko mija no chyba, że masz jakis poważny problem...ale jesli to taka nagła panika to nie bój żaby!! wszystkie przez to przechodzimy...ja średnio co drugi dzień
Czemuz by? juz mialam takie kryzysy, ze trzy razy moze. Hormony szaleja. Wlasnie sie uspokoilam i posprzatalam mieszkanie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:18   #2018
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
No ja wiem, ale po prostu wczoraj przeżyłam podejrzenie stanu przedrzucawkowego, więc jestem gotowa na wszystko już teraz. W sensie, że mogę urodzić tak samo w poniedziałek, jak i w terminie.
nie urodzisz tak szybko!!
nie stresuj się!
a z tego co ja widziałam to wpisuja zakończony tydzień...chyba nawet bez dni czyli jak jesteś w 38t5d to wpisują 38tc
tak mi sie obiło o oczy...
kasia luzuj...dobrze, że ciśnienie sie trzyma i że dobrze się czujesz oby tak dalej. Juz jest 8 miesiąc...jeszcze wytrzymasz W RAZIE CZEGO ze 4tyg i juz jest super. Mi lekarka najpierw mówiła że 32 tc to już ejst ok. Potem jak mi się szyjka skróciła w 30/31tc to mówiła że 34 jest ok a teraz jak byłam w 32tc to mówi, że jak dotrzymam do 36tc to mogę spokojnie rodzić. następną wizytę mam w 35tc więc pewnie bedzie mówić o donoszeniu czyli do 38tc o ile dotrwam w dwupaku do tej wizyty

Cytat:
Napisane przez Paradi87 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

Jejka ale naskrobałyście stron przez te 2 dni Nadrobić tyle stron - nierealne
Ja już po porządkach teraz tylko przeprowadzka została ale to chyba już jutro albo dziś wieczorkiem. Zależy jak się TŻ z chłopakami umówi, żeby mu pomogli
a gdzie się przeprowadzasz bo coś mi pewnie umknęło??

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Raczej zlapalam stracha przedporodowego. Melise wlasnie skonczylam, zdaje sie ze pomogla.

Czemuz by? juz mialam takie kryzysy, ze trzy razy moze. Hormony szaleja. Wlasnie sie uspokoilam i posprzatalam mieszkanie.
haha to tak zawsze przechodzi szczególnie po nocy, rano już jest inaczej i jakos bardziej kolorowo i więcej sie chce
Stary 2014-06-27, 10:22   #2019
papryczka160
Wtajemniczenie

Mysia i ile w promocji zaplacilas za Cabrio Fixa. Tez mam ten fotelik.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:23   #2020
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

wykoncze sie kiedys
biedactwo...

Cytat:
Dziewczyny, ja nie wiem, co sie dzis ze mna dzieje... taka bylam spokojna i opanowana ostatnio, dzis nagle chwycila mnie panika.... siedze, becze i boje sie jak cholera.

Ja wczoraj tak miałam jak wróciłam z SR. Szczególnie, że mam mieć cesarkę i myślałam, że ją się wcześniej umawia i że z lekarzem będę o tym rozmawiać jak bliżej termin będzie a tu mi położna z SR mówi, że to się czeka, aż się akcja zacznie i wtedy dopiero jadę. Więc ja od razu w paranoje wpadłam, że nie wyrobię się dojechać albo jak Niuńka zacznie się przeciskać to umrę bólu. jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć nie mogę a co dopiero jak się poród zacznie !!!!

Cytat:
No ja wiem, ale po prostu wczoraj przeżyłam podejrzenie stanu przedrzucawkowego, więc jestem gotowa na wszystko już teraz. W sensie, że mogę urodzić tak samo w poniedziałek, jak i w terminie.

jak to przeżyłaś podejrzenei stanu przedrzucawkowego???? jak się czujesz??? jak Malentwo???? co ci powiedzieli lekarze???

za 32 tc
z a kolejne tygodnie
Paradi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:24   #2021
M_aria
Rozeznanie

Hej

Byłam wczoraj u mojego gina pobrać materiał do badanie gbs i przy okazji sprawdzał moje badania. Okazuje się ze mam za dużo płytek krwi norma to 140-440 a ja mam 466 z tym że norma dla ciężarnych jest do 300 (wyczytałam w internecie) kazał brać POLCARD ale na ulotce jest wyraźnie napisane że nie można go brać w trzecim trymestrze.
Gdy byłam w aptece wykupić ten lek to farmaceuta był bardzo zdziwiony, do tego stopnia że dzwonił do mojego gina czy oby napewno mam brać ten lek. Nie odebrał a ja wyszłam z apteki z pustymi rękoma i poleceniem by skontaktować się z ginem i zapytać jeszcze raz czy oby muszę to brać bo jest niby jakiś nowy lek który nie ma tylu skutków ubocznych...
Gdy się dodzwoniłam mój gin powiedział że mam to brać....
Sama nie wiem co mam robić.
Zastanawiam się czy nie iść tego skonsultować z innym lekarzem, tyle że niestety dopiero w przyszłym tygodniu
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:25   #2022
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
wykąpałam się i chciałam się wysmarować oliwka - cała. Wiecie ile mi to zajęło...?jakaś masakra. stałam i smarowałam, smarowałam,...zawsze tylko brzuch smaruje a teraz postanowiłam sprawdzić czy mnie przypadkiem skóra nie swędzi od tego, że jest po prostu sucha...więc sie chciałam wysmarować cała. Ale na to to trzeba miec tyyyle czasu...
ja codziennie smaruje cale cialo
olivka smaruje piersi brzuch i uda
a reszte balsamem z BD
i wiem jakie to meczace bo jak przychodzi chwila mycia to mi sie robi slabo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:28   #2023
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Mysia i ile w promocji zaplacilas za Cabrio Fixa. Tez mam ten fotelik.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
499zł (cena regularna 599zł).
zdaje sobie sprawę ze pewnie jakbym poszukała w internecie to bym znalazła taniej, ale tyle nagadałam mojemu ostatnio że zwleka z malowaniem, zakupem fotelika i wózka że jak juz powiedział że jedziemy po fotelik to mu nie marudziłam żeby szukać w internecie
Stary 2014-06-27, 10:29   #2024
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
biedactwo...

Ja wczoraj tak miałam jak wróciłam z SR. Szczególnie, że mam mieć cesarkę i myślałam, że ją się wcześniej umawia i że z lekarzem będę o tym rozmawiać jak bliżej termin będzie a tu mi położna z SR mówi, że to się czeka, aż się akcja zacznie i wtedy dopiero jadę. Więc ja od razu w paranoje wpadłam, że nie wyrobię się dojechać albo jak Niuńka zacznie się przeciskać to umrę bólu. jak teraz przez tą moją połamaną czasami nawet leżeć nie mogę a co dopiero jak się poród zacznie !!!!

jak to przeżyłaś podejrzenei stanu przedrzucawkowego???? jak się czujesz??? jak Malentwo???? co ci powiedzieli lekarze???

za 32 tc
z a kolejne tygodnie
Wyszło mi w badaniu moczu białko i dużo erytrocytów, a że mam nadciśnienie ciążowe, to mnie odesłali na ip. Wszystko ok, Synek nie mógłby mieć się lepiej, ktg idealnie, przepływy super, w usg też wszystko naprawdę ok, a sprawdzili wszystko, ciśnienie w normie (jestem na lekach), więc w sumie nie wiadomo, skąd ten wynik moczu. Niby nie infekcja, bo nie ma leukocytów. Dostałam urosept i we wtorek mam powtórzyć badanie, a jeśli coś się będzie działo do tego czasu, to wracać na izbę.
Stary 2014-06-27, 10:35   #2025
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Ja wlasnie wrocilam z zakupow i mam ciastka tez - Hity... Optymistka mi smaka narobila
Najgorsze,ze jak patrze na siebie, to widze jeden wielki wal tluszczu...wiec daje sobie pozwolenie na zjedzenie 3 sztuk
Nie przesadzaj

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Dziwny ten mój pęcherz, bo nie mam w moczu leukocytów, więc jakby nie było infekcji... ale jest ta krew (chociaż w szpitalnym badaniu dużo mniej niż w porannym), więc dostałam Urosept i we wtorek mam powtórzyć badanie. Dwa dni pod rząd na ip to za dużo na moje nerwy. Szczególnie dziś się tak napatrzyłam, że wróciłam sina do domu... Mam nadzieję, że to się uspokoi i wyleczy.

Z jednej strony się cieszę, głupio to może brzmi, wiadomo, że wolałabym, żeby nic się nie działo złego. No ale skoro się zadziało, to dobrze, że dostałam tę kartę pacjenta specjalnego nadzoru. Dzięki temu ktg mam co tydzień do końca ciąży, w razie czego ip bez problemu o każdej porze i wchodzę bez kolejki, no i jestem w systemie jako ich pacjentka, a to ośrodek z 3.stopniem referencyjności. Tylko będę tam jeździć jak opętana- dwa razy w tygodniu sr, raz ktg.
Ze tak sie wyraze spotkalo Cie szczescie w nieszczesciu
Ale fajnie ze bedziesz miala taka mozliwosc w sumie to tak jak ja bo tez mam ktg co poltora, 2 tygdonie do szpitala w takiej zaawansowanej ciazy tez ide bez kolejki wiec wiem jaki to ' luksus ' ze w razie co od razu Cie przyjma

za wyleczenie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 10:38   #2026
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

a gdzie się przeprowadzasz bo coś mi pewnie umknęło??

ciężko jest ogarnąć ten wizaz ... Przeprowadzamy się do mojego Taty bo aktualnie wynajmujemy mieszkanko a nasze się buduje i raczej nie wyrobimy się żeby się wprowadzić do swojego zanim Niuńka się pojawi na tym świecie a mieszkając u Taty zawsze troszkę przyoszczędzimy bo i wynajem i rata kredytu to już sporo wydatku....
Stary 2014-06-27, 10:41   #2027
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Został wózek oraz wybranie imienia

Za to od jutra są wakacje, znowu są wakacje i od jutra nie chodzę też do pracy.

Pora zacząć żyć na koszt ZUSu

Ja właśnie zjadłam 2 batoniki Kinder country. zawsze jak je jem to sobie wmawiam że sa zdrowe bo zawieraja ziarna
za zakupy
To w sumie to te dwa wybory to sa te najwazniejsze
loo to teraz bedziesz z nami szalec na forum

hmm ciekawe czy moj Tz wyznaje taka zasade bo zawsze jak kupuje sobie w duzym opakowaniu po 9 kinderkow to je prawie od razu

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 10:42   #2028
mysia111
Zadomowienie

A tak wogóle to dzis z mężem chodzimy dumni jak paw.
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy.
Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam

Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
Stary 2014-06-27, 10:46   #2029
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej

Byłam wczoraj u mojego gina pobrać materiał do badanie gbs i przy okazji sprawdzał moje badania. Okazuje się ze mam za dużo płytek krwi norma to 140-440 a ja mam 466 z tym że norma dla ciężarnych jest do 300 (wyczytałam w internecie) kazał brać POLCARD ale na ulotce jest wyraźnie napisane że nie można go brać w trzecim trymestrze.
Gdy byłam w aptece wykupić ten lek to farmaceuta był bardzo zdziwiony, do tego stopnia że dzwonił do mojego gina czy oby napewno mam brać ten lek. Nie odebrał a ja wyszłam z apteki z pustymi rękoma i poleceniem by skontaktować się z ginem i zapytać jeszcze raz czy oby muszę to brać bo jest niby jakiś nowy lek który nie ma tylu skutków ubocznych...
Zastanawiam się czy nie iść tego skonsultować z innym lekarzem, tyle że niestety dopiero w przyszłym tygodniu

Ja bym skonsultowała to jeszcze z innym lekarzem. Skoro aż farmaceuta dzwonił, żeby zweryfikować to może faktycznie coś jest nie tak...

Cytat:
ja codziennie smaruje cale cialo
olivka smaruje piersi brzuch i uda
a reszte balsamem z BD
i wiem jakie to meczace bo jak przychodzi chwila mycia to mi sie robi slabo
Ja od 2 m-ca cała się smaruje. najpierw tylko oliwką dla dzieci a od 4 m-ca krememi przeciw rozstępom. Niestety na piersiach w 2 m-cu już mi się rozstępy pojawiły ale od tamtej pory już nic więcej się nie pojawia więc mam nadzieje że na tym basta

Cytat:
Wyszło mi w badaniu moczu białko i dużo erytrocytów, a że mam nadciśnienie ciążowe, to mnie odesłali na ip. Wszystko ok, Synek nie mógłby mieć się lepiej, ktg idealnie, przepływy super, w usg też wszystko naprawdę ok, a sprawdzili wszystko, ciśnienie w normie (jestem na lekach), więc w sumie nie wiadomo, skąd ten wynik moczu. Niby nie infekcja, bo nie ma leukocytów. Dostałam urosept i we wtorek mam powtórzyć badanie, a jeśli coś się będzie działo do tego czasu, to wracać na izbę.
Najważniejsze że wszystko dobrze
Przynajmniej przebadali was dokładnie i wiesz, że wszystko jest ok
Stary 2014-06-27, 10:48   #2030
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tż uważa, że w ciąży wyglądam lepiej, ciągle się klei do mnie. Mówię mu, że nie widzę problemu, po porodzie chipsy, frytki, kebaby i wyhoduję sobie brzuch.
moj Tz sobie wychodowal taka ciaze zeby mi bylo razniej i nie wyglada to fajnie

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 10:49   #2031
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ciężko jest ogarnąć ten wizaz ... Przeprowadzamy się do mojego Taty bo aktualnie wynajmujemy mieszkanko a nasze się buduje i raczej nie wyrobimy się żeby się wprowadzić do swojego zanim Niuńka się pojawi na tym świecie a mieszkając u Taty zawsze troszkę przyoszczędzimy bo i wynajem i rata kredytu to już sporo wydatku....
aaa chyba kiedys pisałaś ale tu sie tyle dzieje
też bym tak zrobiła, kasę zaoszczędzicie na swoje mieszkanie a i tacie będzie raźniej jak mu przybędzie lokatorów
Cytat:
Było dziś zakończenie roku szkolnego i najpierw była gala na auli. I wychodzi Pani dyrektor na środek i mówi że po konsultacji z wychowawcami z każdej 1 klasy chce zaprosic 1 dziecko wraz z rodzicami i osobiscie wręczy świadectwa i pogratuluje najlepszych wyników w nauce. I wyczytała moja córę z jej klasy.
Normalnie o niczym nie wiedzieliśmy, stałam z tyłu auli i szybko przeciskałam sie przez ten tłum rodziców z tym brzuchem. Aż mi się płakać chciało taka dumna byłam

Teraz są u niej koleżanki i idziemy w południe na pizze i lody świętować zakończenie roku.
brawo dla córy!! to miałaś niespodziankę - super! takie chwile sa na prawdę ważne..
Stary 2014-06-27, 10:50   #2032
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:

klask i: wiiieeeeeeeeeelkie gratulacje. Zdolna córcia. Fajnie też, że nic nie wiedziałaś wcześniej - mieliście boską niespodziankę .
Stary 2014-06-27, 10:52   #2033
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Hej

ja bym poszla to skonsultowac bo jak jest napisane jak byk ze w III trymestrze nie wolno to jednak po cos to napisali

ja np. dostalam saszetki takie na zgage ktore bezposrednio do buzi sie wsypuje i pani w aptece jak Tz mi je kupywal powiedziala ze ich tak czesto w ciazy brac nie wolno ( a moja gin powiedziala ze mam brac nawet 5 dziennie ) Tz jej powiedzial ze jestem w 35 tc i wtedy powiedziala aha chyba ze tak w takim razie mozna brac bo to nie ma juz wplywu na dziecko

Nasze szczescie
Stary 2014-06-27, 10:52   #2034
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
moj Tz sobie wychodowal taka ciaze zeby mi bylo razniej i nie wyglada to fajnie
haha no widzisz jakie masz wsparcie...
mój sportowiec...to kurde strach przy nim stanąć...
Stary 2014-06-27, 10:53   #2035
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
za zakupy
To w sumie to te dwa wybory to sa te najwazniejsze
loo to teraz bedziesz z nami szalec na forum

hmm ciekawe czy moj Tz wyznaje taka zasade bo zawsze jak kupuje sobie w duzym opakowaniu po 9 kinderkow to je prawie od razu
Dlatego zostawiliśmy je na koniec, bo nie umiemy się zdecydować.

Ja kupuję w opakowaniu po 4 sztuki. I te 4 potrafie zjeść naraz bo te batoniki takie jakieś małe są że po 1 to sobie tylko smaka robię. tylko czemu one takie drogie? Takie to małe a kosztuje prawie 1,80zł podczas gdy Snicersa porządnego można kupić taniej.
Stary 2014-06-27, 10:53   #2036
Optymistka26
Zadomowienie

Mysia szalejesz z ta aktywnoscia Dobrze ze juz mozesz isc na ZUSowe i dotrwalas az do teraz

Moni masakra z piekarnikiem, pewnie tez bym sie przerazila. Grunt ze nic ci nie jest

Gosia ladny masz brzusio Szkoda ze Tz zapodzial komorke, najgorsza zawsze jest utrata jej zawartosci

Kasia ruda zadnego stanu rzucawkowego ma nie byc, prosze sie tu nie wychylac i w kolejke do porodu nie pchac W razie czego to widzialam ze twoj szpital, tak samo jak i moj ma III stopien referencyjnosci takze masz super opieke. Moj gin sie cieszyl jak dotrwalam do 31tc bo to juz dobrze dla dziecka ale przeciez ani ty ani ja nie beziemy sie rozpakowywac przed 38tc Im dalej w tc tym bezpieczniej.

Cytat:

Cytat:
brrrr
Ja slyszalam o tym by czasem od 36tc nie nosic biustonosza by brodawki sie ocieraly o material i przyzwyczajaly do tarmoszenia albo wyciac w biustonoszu dziure na brodawki
http://dziecisawazne.pl/przygotowani...ienia-piersia/
Tylko jak sie ma wklesle/plaskie brodawki to warto je wczesniej wyciagac jakim specjalnym przyrzadem-zasysaczem by pozniej bylo latwiej.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 10:53   #2037
Paradi87
Raczkowanie

Cytat:
aaa chyba kiedys pisałaś ale tu sie tyle dzieje
też bym tak zrobiła, kasę zaoszczędzicie na swoje mieszkanie a i tacie będzie raźniej jak mu przybędzie lokatorów

brawo dla córy!! to miałaś niespodziankę - super! takie chwile sa na prawdę ważne..
żeby niezbyt raźno
Stary 2014-06-27, 10:55   #2038
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym poszla to skonsultowac bo jak jest napisane jak byk ze w III trymestrze nie wolno to jednak po cos to napisali

ja np. dostalam saszetki takie na zgage ktore bezposrednio do buzi sie wsypuje i pani w aptece jak Tz mi je kupywal powiedziala ze ich tak czesto w ciazy brac nie wolno ( a moja gin powiedziala ze mam brac nawet 5 dziennie ) Tz jej powiedzial ze jestem w 35 tc i wtedy powiedziala aha chyba ze tak w takim razie mozna brac bo to nie ma juz wplywu na dziecko
kurde...z drugiej strony dziewczyny nawet na zwykłym magnezie jest napisane, że nie ma badan więc się nie zaleca zażywania w ciąży A jak świat światem kobiety wcinają magnez w ciązy..ja np po 6tabl dziennie!! także sama już nie wiem. Ale skoro farmaceuta miał wątpliwości to ja też bym skonsultowała...albo zapytała raz jeszcze swojego gina mówiąc mu o sytuacji z apteki.
Stary 2014-06-27, 10:56   #2039
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mysia szalejesz z ta aktywnoscia Dobrze ze juz mozesz isc na ZUSowe i dotrwalas az do teraz

Moni masakra z piekarnikiem, pewnie tez bym sie przerazila. Grunt ze nic ci nie jest

Gosia ladny masz brzusio Szkoda ze Tz zapodzial komorke, najgorsza zawsze jest utrata jej zawartosci

Kasia ruda zadnego stanu rzucawkowego ma nie byc, prosze sie tu nie wychylac i w kolejke do porodu nie pchac W razie czego to widzialam ze twoj szpital, tak samo jak i moj ma III stopien referencyjnosci takze masz super opieke. Moj gin sie cieszyl jak dotrwalam do 31tc bo to juz dobrze dla dziecka ale przeciez ani ty ani ja nie beziemy sie rozpakowywac przed 38tc Im dalej w tc tym bezpieczniej.

brrrr
Ja slyszalam o tym by czasem od 36tc nie nosic biustonosza by brodawki sie ocieraly o material i przyzwyczajaly do tarmoszenia albo wyciac w biustonoszu dziure na brodawki
http://dziecisawazne.pl/przygotowani...ienia-piersia/
Tylko jak sie ma wklesle/plaskie brodawki to warto je wczesniej wyciagac jakim specjalnym przyrzadem-zasysaczem by pozniej bylo latwiej.
Kochana jesteś! Ty to zawsze potrafisz coś takiego napisać, że od razu sir lepiej patrzy na świat. Jak Twoja mama dziś?
Stary 2014-06-27, 10:58   #2040
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Nie słyszałam o tym soku z cytryny, a to nie doprowadzi do przedwczesnego porodu? Bo niby trzeba brodawki hartować a z drugiej strony mówią żeby nie ruszać bo to powoduje skurcze…

Cytat:

O kurcze, jest powód do dumy. Gratuluję córy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości