III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 12:42   #1561
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

humant spotkanie z położną super a co do męża,kopa mu zasadź i nie rycz wiem wiem łatwo sie mowi...
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
małaPaulina też widziałam ze sroka poleca płatka z dzidziusia
sroka?? nie wiem o co kaman mi polecały kolezanki ktore rodzily więc kupię je na pewno jak znajde w końcu

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:42   #1562
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Niestabilna dobrze mówisz ostatnio chodziłam w getrach albo dresie. I zrobiło się chłodno to wyjelam mmoje jeansy na gumce...i co??? Mogłam se je założyć co najwyżej pod brzuch po bluzkach też widzę że coraz bardziej opinaja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:44   #1563
allckarola
Zadomowienie

MAlgosia czasami dobrze jest sie wygadac jak widzisz nie jedna tutaj ma problem i narzeka ja tez to robie, wiadome jest ze nie wszedzie jest kolorowo. U mnie tez jest jak jest czasami dobrze czasami zle. Ale nie nalegam moze kiedys bedziesz chciala sie wygadac

Aneta a co na to lekarz?? na te Twoje czeste skurcze, tez ostatanio tak pomyslalam a gdyby sie dzidzi urodzilo wczesniej to ja prawie nic nie mam ale na szczescie jade na wieksze zakupy i jak cos bede przygotowana bedzie dobrze tylko odpoczywaj wiecej, i z tymi remonatmi tez spokojniej
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:48   #1564
nmartyna
Zadomowienie

aisa84 wytrzymasz kochana Chociaż powiem Ci, że gdyby ta dziewczyna nie wyglądała na jakąś cierpiącą, to powiedziałabym, że się nie zgadzam Kurcze, kobieta w ciąży musi czekać głodna...
A co do wagi zazdroszczę... Ja w tym momencie mam 60 kg!

88Ekaterina88 współczuję z tym uczuleniem na owocki sezonowe... Nie wytrzymałabym chyba bez tego

humant fajną masz tą położną A z Tżtem wszystko się ułoży, zobaczysz

agness2011 mi mężulek też pozwolił dzisiaj pospać Mówię mu, jak wychodził do pracy, żeby odsłonił mi rolety, bo wstaję, a ten jeszcze bardziej je zaciągnął, żeby było ciemno i mówi, że mam się w końcu wyspać
A cena za pieluszki wydaje mi się dobra mi szwagier kupił pampers 1, 24 sztuki za ok 20 zl...

Niestabilna nie przemęczaj się tylko na tym ogródku... Poleż sobie i odpocznij... Ogródek poczeka. Oby szybko Ci przeszło i żebyś poczuła się lepiej
A złą wiadomością się nie martw... Razem jakoś rozwiążecie problemy Trzymam kciuki!!!

Ana*** czytałam u sroki i jeszcze większy mam mętlik... Tak to jest ze mną, że jak coś sobie upatrzę to koniec ale chyba przeniosę się na kosmetyki babydream z rossmana na początek

allckarola ja też mam mały brzuszek jak na 30 tydz. ale nie martwię się tym Malutkiej wymiary są w normie.

Marcella_ ja dalej czekam na pieniążki z ZUSu i też wybywam na zakupy dla Lenki (Dopiero teraz zauważyła, że u Ciebie też rośnie mała Lenusia )

Aneta??? spokojnie dotrwasz do końca ciąży Ja w przyszłym tygodniu dopiero zakupię jakiś płyn i proszek do prania ubranek i zacznę działać

Dziewczyny od kilku dni łapią mnie w nocy potworne skurcze łydek mimo tego, że 3 razy dziennie biorę magnez dzisiaj to mnie złapało raz na jednej nodze, a po 2 godzinach druga noga No nie wiem, co się ze mną dzieje...
Dzisiaj na obiad zachciało mi się klusek na parze teraz leżą i rosną pod ściereczką do tego jagódki ze słoiczka lub sosik truskawkowy... MNIAM!!!

A z mniej przyjemnych rzeczy, to zgubiłam pierścionek, który dostałam na 15 urodziny od rodziców Miałam do niego bardzo duży sentyment
Mam nadzieję, że się znajdzie... Już 3 razy go gubiłam i za każdym razem się znalazł... Oby tym razem było podobnie... Małż mnie pociesza, mówi, że kupimy nowy, ale to już nie to samo...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 12:57   #1565
Marcella_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
aisa84 wytrzymasz kochana Chociaż powiem Ci, że gdyby ta dziewczyna nie wyglądała na jakąś cierpiącą, to powiedziałabym, że się nie zgadzam Kurcze, kobieta w ciąży musi czekać głodna...

88Ekaterina88 współczuję z tym uczuleniem na owocki sezonowe... Nie wytrzymałabym chyba bez tego

agness2011 mi mężulek też pozwolił dzisiaj pospać Mówię mu, jak wychodził do pracy, żeby odsłonił mi rolety, bo wstaję, a ten jeszcze bardziej je zaciągnął, żeby było ciemno i mówi, że mam się w końcu wyspać
A cena za pieluszki wydaje mi się dobra mi szwagier kupił pampers 1, 24 sztuki za ok 20 zl...

Niestabilna nie przemęczaj się tylko na tym ogródku... Poleż sobie i odpocznij... Ogródek poczeka. Oby szybko Ci przeszło i żebyś poczuła się lepiej
A złą wiadomością się nie martw... Razem jakoś rozwiążecie problemy Trzymam kciuki!!!

Ana*** czytałam u sroki i jeszcze większy mam mętlik... Tak to jest ze mną, że jak coś sobie upatrzę to koniec ale chyba przeniosę się na kosmetyki babydream z rossmana na początek

allckarola ja też mam mały brzuszek jak na 30 tydz. ale nie martwię się tym Malutkiej wymiary są w normie.

Marcella_ ja dalej czekam na pieniążki z ZUSu i też wybywam na zakupy dla Lenki (Dopiero teraz zauważyła, że u Ciebie też rośnie mała Lenusia )

Aneta??? spokojnie dotrwasz do końca ciąży Ja w przyszłym tygodniu dopiero zakupię jakiś płyn i proszek do prania ubranek i zacznę działać

Dziewczyny od kilku dni łapią mnie w nocy potworne skurcze łydek mimo tego, że 3 razy dziennie biorę magnez dzisiaj to mnie złapało raz na jednej nodze, a po 2 godzinach druga noga No nie wiem, co się ze mną dzieje...
Dzisiaj na obiad zachciało mi się klusek na parze teraz leżą i rosną pod ściereczką do tego jagódki ze słoiczka lub sosik truskawkowy... MNIAM!!!

A z mniej przyjemnych rzeczy, to zgubiłam pierścionek, który dostałam na 15 urodziny od rodziców Miałam do niego bardzo duży sentyment
Mam nadzieję, że się znajdzie... Już 3 razy go gubiłam i za każdym razem się znalazł... Oby tym razem było podobnie... Małż mnie pociesza, mówi, że kupimy nowy, ale to już nie to samo...
no to będą dwie Lenki na wątku jeszcze wcześniej myślałam nad imieniem Milena ale jednak zostaliśmy przy Lence. Ja też mam w nocy skórcze łydek ale nie biore magnezu chyba sobie kupie
Stary 2014-06-27, 13:04   #1566
Blondi Banana
Raczkowanie

Hej dziewczyny. W końcu wstałam (znowu po ponad 12 godzinach). Zaraz mąż wróci z pracy, bo w piątki wraca wcześniej. A ja tu taka nieogarnięta... Nawet nie potrafię zmobilizować się do śniadania, ale chyba najwyższa pora

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
babcia mojego tż mówi że jak się ma zgagę to dzidzi włosy rosną
To moja dzidzia jeszcze kompletnie łysa musi być

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Hej 
Wy tu o skurczach, też je mam, takie intensywne, czyli kilka na godzinę mam od kilku dni.Ogólnie mam ich sporo w ciągu dnia.
Może to tylko skurcze przepowiadające? Tu piszą dokładnie o nich i piszą, że mogą być silne i nieprzyjemne, a nie zwiastują koniecznie niczego złego. Na szkole rodzenia mówili żeby brać ciepłą, relaksującą kąpiel i wtedy skurcze przepowiadające powinny się uspokajać. A porodowe po relaksie się nasilają. Choć na pewno warto pójść do lekarza i sprawdzić stan szyjki i dzidzi. Zawsze jest się spokojniejszym.

https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html

Cytat:
Jeszcze się na pewno znajdzie, zobaczysz
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:05   #1567
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
a czyli lateksowo kokosowy też miał być z tej firmy? bo już myślałam ze coś pokręciłam :P
dziękować
Ana*** dokładnie tak jakoś ta firma wzbudziła moje zaufanie

allckarola i malgosia1051 też tak z przerwami na odpoczynek sprzątam i mam wrażenie, że mało co zrobiłam...

88Ekaterina88 na pewno ładne a co do spaceru, to ja bez jakiegoś konkretnego celu to nawet z domu nie potrafię się zebrać

allckarola u mnie też jakoś w 5 miesiącu wyszedł (może nawet pod koniec) i też tak szybko... teraz niby jakoś wolniej rośnie (przynajmniej w moim odczuciu) ale zauważyłam, że już coraz ciężej mi się oddycha i przy wchodzeniu pod niewielkie wzniesienie (a że mieszkam na podlasiu, to tu raczej większych górek nie mamy ) łapię zadyszkę... nie mówiąc już o wchodzeniu na moje 3. piętro... co do bliźniaków, to u mnie była duża szansa na ciążę mnogą (pojawiały się w rodzinie akurat od strony mamy, która sama ma brata bliźniaka) więc jakby się zdarzyło, to teraz już bym pewnie nie dała rady wstać...

Niestabilna możliwe, że w takim razie od stresu, ale w tej sytuacji to koniecznie musisz się oszczędzać, wypoczywać i zrelaksować ogródek nie ucieknie może kąpiel by Ci pomogła? a z TŻtem na pewno jakieś rozwiązanie znajdziecie

Cytat:

nmartyna właśnie przeglądałam ceny za te pieluszki w internecie i w sumie taniej to nie znalazłam, więc chyba podjadę dziś i je kupię
Skurczy łydek póki co nie odczuwałam, ale była kiedyś dyskusja nt. magnezu, że nie każdy się dobrze przyswaja - może to ma znaczenie, skoro piszesz, że bierzesz
A pierścionek pewnie się znajdzie - skoro już 3 razy się znalazł, to i pewnie tym razem tak będzie Nowy to jednak rzeczywiście nie to samo...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:12   #1568
allckarola
Zadomowienie

Agnes tez lapie zadyszke jak dluzej chodze ale jeszcze daje rade chodz zastanawialam sie jak to bedzie jak pojade nad soline, w sumie glownie odpoczywac ale chodzic tez bedziemy mysle ze dam rade bo mysle jechac po meza wyplacie czyli po 15 to juz bedzie 8 miesiac hehe wieloryb na plazy heheh
Stary 2014-06-27, 13:12   #1569
elffirka
Rozeznanie

Niestabilna bo się denerwujesz kochana...! Więc teraz odpoczywaj i weź jakąś książkę albo włącz tv...
A mi się coś Małż źle czuje... Boli Go głowa i zatoki, czuje takie ciśnienie w oczach a ciśnienie ma 140/60... Wziął teraz aspirynę... Nie wiem czy to przeziębienie czy co... Wczoraj wypił 3 zimne piwka i dzisiaj nad ranem miał już zatkany nos, także myśle że to przez to...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:14   #1570
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. W końcu wstałam (znowu po ponad 12 godzinach). Zaraz mąż wróci z pracy, bo w piątki wraca wcześniej. A ja tu taka nieogarnięta... Nawet nie potrafię zmobilizować się do śniadania, ale chyba najwyższa pora

To moja dzidzia jeszcze kompletnie łysa musi być

Może to tylko skurcze przepowiadające? Tu piszą dokładnie o nich i piszą, że mogą być silne i nieprzyjemne, a nie zwiastują koniecznie niczego złego. Na szkole rodzenia mówili żeby brać ciepłą, relaksującą kąpiel i wtedy skurcze przepowiadające powinny się uspokajać. A porodowe po relaksie się nasilają. Choć na pewno warto pójść do lekarza i sprawdzić stan szyjki i dzidzi. Zawsze jest się spokojniejszym.

https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html

Jeszcze się na pewno znajdzie, zobaczysz
Mam nadzieję że to skurcze przepowiadające, bo nie są jakieś bolesne, ot nieprzyjemne, i trwają tylko kilka sekund, ale są częste.
Szyjki mi tu nikt nie zbada, nawet ginekologicznie, muszę wierzyć że wszystko ok ☺

Stary 2014-06-27, 13:14   #1571
Latte88
Zakorzenienie

Dzień dobry noc z
Mąż około 3 siada na łóżku i mówi : jedziemy na porodowke? I to jeszcze z uśmiechem wariat przez sen przeżywa.
Wszystko przeczytałam ale co komu odpisać - nie wiem
Niedługo mnie ukradna i nie będę o tym wiedziała
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:15   #1572
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
MAlgosia czasami dobrze jest sie wygadac jak widzisz nie jedna tutaj ma problem i narzeka ja tez to robie, wiadome jest ze nie wszedzie jest kolorowo. U mnie tez jest jak jest czasami dobrze czasami zle. Ale nie nalegam moze kiedys bedziesz chciala sie wygadac

Aneta a co na to lekarz?? na te Twoje czeste skurcze, tez ostatanio tak pomyslalam a gdyby sie dzidzi urodzilo wczesniej to ja prawie nic nie mam ale na szczescie jade na wieksze zakupy i jak cos bede przygotowana bedzie dobrze tylko odpoczywaj wiecej, i z tymi remonatmi tez spokojniej
Położna 😌, że tak ma być, że to normalne 😕

Stary 2014-06-27, 13:17   #1573
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niestabilna bo się denerwujesz kochana...! Więc teraz odpoczywaj i weź jakąś książkę albo włącz tv...
A mi się coś Małż źle czuje... Boli Go głowa i zatoki, czuje takie ciśnienie w oczach a ciśnienie ma 140/60... Wziął teraz aspirynę... Nie wiem czy to przeziębienie czy co... Wczoraj wypił 3 zimne piwka i dzisiaj nad ranem miał już zatkany nos, także myśle że to przez to...
Mój zawsze po piwie ma katar ale to dla tego że ma uczulenie na chmiel jeszcze polskie piwa ujda ale jedna niemiecka marka rozkłada go po jednej butelce

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:23   #1574
allckarola
Zadomowienie

Elffirka z tego co wiem to jest teraz jakis wirus moja babacia i tato z niczego nagle przeziebieni katar kaszel goraczka chodz pogoda ladna i w ogole ale przeszlo po paru dniach. Tylko ja musze uwazac nie chce byc chora
Stary 2014-06-27, 13:53   #1575
Mandragorrka
Zakorzenienie

Wróciłam z długiego spaceru z mała, poczytalam co u Was, ale już nie mogę odpisać bo właśnie dopadł mnie mega głód. Ide opedzlować lodowke, chociaż najchętniej zjadlabym frytki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:56   #1576
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
No tak ale u mnie jest tak jak matka karmi piersią to nie trzeba podawać witamin i jak mi lekarz położna lub pielęgniarka środowiskowa tak zaleci to nie będę temu się sprzeciwiać bo takie moje zdanie. Ale się dowiem co i jak jeszcze bardziej.
Np mój brat jak się urodził to brał witaminę D3 przez 2 tygodnie a teraz jest tylko witamina D i podaje się ja caly rok. Widać czas się zmienia ale moja mama jak i ta znajoma mlekiem modyfikowanym karmiła.
geenralnie wit. D podawałam przez cały rok bez okresu wakacji, kiedy dużo słonca jest. Młodej nadal w okresie jesienno-zimowym podaję wit. D, tak robię po rozmowie z pediatrą. Mogę zamiast tego tran jej dawać, ale ona średnio tran łyka a zalecenia się zmieniają, to prawda, nawet schemat żywieniowy zmieniają raz na kilka lat, pamiętam, że na naszym wątku któraś wkleiła schemat żywienia w 1 roku życia, który niedawno lekarze zmienili. Nie wiem, czy coś z wprowadzaniem glutenu się nie zmieniło.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Wiesz nigdy nie miałam z owocami problemu, ale.przy tym zapyleniu co było ostatnio po 35 stopni upału coś mnie wzięlo i dosyć że alergia.na pyłki to jeszcze ta krzyżówka na owoce. No nic nie poradzę, ale banany i jabłka lubię i tak wieczorem podjadam sałatke z nich .
ja nie wiem, czy ciąża , hormony też nie wpływają. Nigdy mnie np truskawki nie uczulały, a w pierwszej ciąży jak jadłam je to dostałam alergii, pierwszy raz w życiu od owoców.

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
przed ciążą nie wiedziałam co to zgaga nienawidzę zgagi babcia mojego tż mówi że jak się ma zgagę to dzidzi włosy rosną
ponoć tak mówią, nie wierzę w takie przesądy, ale u mnie akurat sie sprawdziło. Cały 3 trymestr miałam codziennie zgagę i moja młoda urodziła sie z pięknymi czarnymi włosami na główce

no i jesteśmy po pierwszych adaptacyjnych zajęciach w przedszkolu młodej się podobało, ale musi się oswoić z miejsce. Ale w lipcu jeszcze pochodzimy tam. Oby jej się spodobało bycie w przedszkolu

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 13:58   #1577
nmartyna
Zadomowienie

Mandragorrka właśnie narobiłaś mi ochoty na frytki
To nic, że przed chwilą napchałam się kluskami na parze

Allckarola to może mnie też dopadł ten wirus? pogoda w miarę ładna a ja od zeszłego piątku chodzę jakaś taka niewyraźna. Teraz złapał mnie jeszcze katar i kicham co chwilę u lekarza byłam i nic mi nie jest, dopóki nie ma gorączki to tylko rutinoscrobin brać...
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:01   #1578
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Mandragorrka właśnie narobiłaś mi ochoty na frytki
To nic, że przed chwilą napchałam się kluskami na parze

Allckarola to może mnie też dopadł ten wirus? pogoda w miarę ładna a ja od zeszłego piątku chodzę jakaś taka niewyraźna. Teraz złapał mnie jeszcze katar i kicham co chwilę u lekarza byłam i nic mi nie jest, dopóki nie ma gorączki to tylko rutinoscrobin brać...
dużo ludzi teraz choruję, aż mnie tod ziwi, że latem tyle chorych. Dziś przez telefon rozmawiałam z moją przyjaciółką, ona 3 tygodnie chora była, na antybiotyku, jej mama tak samo, a teraz jej prawie 2-letnia córeczka chora. Jakiś wirus

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:02   #1579
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
allckarola ja to przed ciaza jak ty wszystko robiłam biegiem ale teraz nie daje rady poprostu musze sprzatac na raty....
Ja to jakbym motorek w tyłku miała-sprzątam,zmywam,przegląda m,wyrzucam,ścieram,o0dkur zam,robię zakupy,urządzam-istne szaleństwoAle zwykle mnie to aż tak bardzo nie męczy, bo całe życie bylam bardzo aktywna fizycznie i mam dobrą kondycję
Cytat:
Hej 
Wy tu o skurczach, też je mam, takie intensywne, czyli kilka na godzinę mam od kilku dni.Ogólnie mam ich sporo w ciągu dnia.Leżenie nie pomaga, ruch też, leki czyli nospa, magnez i luteina też nie bardzo. Odliczam te tygodnie z lekkim zdenerwowaniem, aby do 32 tygodnia a najlepiej 36 i niech się dzieje co się ma dziać, ale jeszcze nie teraz 😓
Piorę ubranka, jutro zaczynamy remont pokoiku, w niedzielę urządzamy, tak na wszelki wypadek 😞

Ja będę prała ubranka jak mąż skręci komodę dla synka.Może dzis mu się uda

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry noc z
Mąż około 3 siada na łóżku i mówi : jedziemy na porodowke? I to jeszcze z uśmiechem wariat przez sen przeżywa.
Wszystko przeczytałam ale co komu odpisać - nie wiem
Niedługo mnie ukradna i nie będę o tym wiedziała
Oj-nieprzyjemna sytuacja,trzymam kciuki,by i tym razem się znalazł

[B]Humantsuper położna, też się chyba zdecyduję

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:08   #1580
allckarola
Zadomowienie

No i zjadlam obiad w koncu taka glodna bylam teraz chyba mala kawe u babci wypije.
Ostatanio mala mnie az tak nie kopie moze mniej ma miejsca bo tak mnie mocno wypycha nawet jak chodze ale juz nie tak czesto.
Kurde tak srednio sie najdalam ale nie bede sie objadac na raz bo potem mam wzdety brzuch lepiej jesc w odstepie co pare godzin.
Stary 2014-06-27, 14:08   #1581
Ana***
Zakorzenienie

Mięsko z indyka pokrojone i czeka w przyprawie

W piekarniku pleśniak z jagodami
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:12   #1582
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Frytki
Ja chyba do lekarza się dzisiaj wybiorę... Od rana co jakiś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres... Wcześniej niby to były skurcze przepowiadające ale 2-3 dziennie. A dzisiaj między 6-7 były co 5 minut, ból trwał około 30 sekund...Potem zasnęłam i jak wstałam to był spokój. A teraz znowu już drugi raz wciągu godziny ale tym razem ból jest mocniejszy niż rano i dłuższy. Przed chwilą złapało mnie na dobrą minutę... Nie podoba mi się to

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:18   #1583
allckarola
Zadomowienie

Monika najlepiej jedz do lekarza albo zadzwon i powiedz jak jest. Bo rzeczywiscie troche niepokojące sa te bole. Bedzie wszystko dobrze jak juz bedziesz wiedziec to bedziesz spokojniejsza
Stary 2014-06-27, 14:22   #1584
Niestabilna
Wtajemniczenie

Zostawić was na chwile
Pisza o takich pysznosciach ze jezyk do ucieka. Frytki, jagody plesniak WTF
A ja sobie zrobilam makaron mocno zrumieniony na patelni z cukrem i bułką tartą. Smak z dziecinstwa

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Monika lepiej to sprawdź, bo jak na okres to znqczy ze strikte od macicy ból. A to nie dobrze .

Stary 2014-06-27, 14:23   #1585
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Zostawić was na chwile
Pisza o takich pysznosciach ze jezyk do ucieka. Frytki, jagody plesniak WTF
A ja sobie zrobilam makaron mocno zrumieniony na patelni z cukrem i bułką tartą. Smak z dziecinstwa
O jakie dobre ;-) ja juz najedzona zostaje mi na potem pol arbuza ale to z mężem zjem
Stary 2014-06-27, 14:24   #1586
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
O jakie dobre ;-) ja juz najedzona zostaje mi na potem pol arbuza ale to z mężem zjem
Brakowało tylko śmietany :p

Stary 2014-06-27, 14:27   #1587
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Brakowało tylko śmietany :p

Nawet nie mów bo zaraz znów pójdę zjeść ;-) a nie moge jeść na raz tyle bo złe sie czuje potem ledwo chodzi może z rad te wzdecia i brzuch bolacy ;-) trochę umiaru

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-27, 14:28   #1588
agness2011
Raczkowanie

Cytat:
Agnes tez lapie zadyszke jak dluzej chodze ale jeszcze daje rade chodz zastanawialam sie jak to bedzie jak pojade nad soline, w sumie glownie odpoczywac ale chodzic tez bedziemy mysle ze dam rade bo mysle jechac po meza wyplacie czyli po 15 to juz bedzie 8 miesiac hehe wieloryb na plazy heheh
allckarola na pewno jakoś dasz radę, chociaż lekko raczej nie będzie no i nie mów, że od razu wieloryb na plaży bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z tam obecnych tak pomyślał przecież kobiecie w ciąży też się coś należy i powylegiwać się na plaży może

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
elffirka może to być jakiś wirus - mój jakieś 2 tygodnie temu też chorował (ot tak, bez niczego) ale dostał eksmisję z sypialni i mnie to jakoś ominęło

Cytat:
Mam nadzieję że to skurcze przepowiadające, bo nie są jakieś bolesne, ot nieprzyjemne, i trwają tylko kilka sekund, ale są częste.
Szyjki mi tu nikt nie zbada, nawet ginekologicznie, muszę wierzyć że wszystko ok 

Aneta??? może być, że to te przepowiadające - w końcu macica trenuje przed porodem, ale gorzej, że piszesz że częste... Szkoda, że tam u Was nie masz jak się zbadać...

Aliszcze dobrze, że się córci podobało - pierwszy krok do przodu no i fajnie, że jest w ogóle taka możliwość, żeby pochodzić na zajęcia adaptacyjne, bo wtedy na pewno mniejszy szok jest dla dziecka

golgie szalejesz nie wiem skąd Ty na to wszystko siły bierzesz - ja to jak cokolwiek zrobię to od razu wykończona jestem i co rusz muszę chwilę odpocząć...

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Frytki
Ja chyba do lekarza się dzisiaj wybiorę... Od rana co jakiś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres... Wcześniej niby to były skurcze przepowiadające ale 2-3 dziennie. A dzisiaj między 6-7 były co 5 minut, ból trwał około 30 sekund...Potem zasnęłam i jak wstałam to był spokój. A teraz znowu już drugi raz wciągu godziny ale tym razem ból jest mocniejszy niż rano i dłuższy. Przed chwilą złapało mnie na dobrą minutę... Nie podoba mi się to
Mo_onika_ika no jak tak piszesz, to ja bym się na Twoim miejscu wybrała do lekarza... tym bardziej, że Ciebie to niepokoi, a taki stres dodatkowo dobrze nie wpływa. Tak przynajmniej skonsultujesz te skurcze i spokojniejsza będziesz

A tak w ogóle... frytki... pleśniak z jagodami... lecę do sklepu i tych placków z jabłkami przynajmniej sobie zrobię...
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:31   #1589
Ana***
Zakorzenienie

Marcella, allckarola jak odczuwacie zgagę? ja nigdy nie miałam z tym problemu ale od 3 dni coś dziwnego mi się dzieje i w sumie nie wiem czy to zgaga mianowicie czuję pieczenie, dziwne uczucie w gardle/przełyku tak jakbym miała tam cały czas pastę miętową, która utknęła i takie uczucie jak od mięty zimna, gorąca rozgrzewania...

W środę do tego paliło mnie w żołądku. No i ten niesmak i ból żołądka po wypiciu sodki (podobno na zgagę) doprowadził do wymiotów. W ogóle zgaga może przyczyną wymiotów?

Aneta
niepokojące te Twoje skurcze... coś często je masz. U mnie to wygląda tak, ze pobolewa mnie czasami brzuch okresowo ale to kilka minut i przechodzi. Z kolei jak za dużo posiedzę, pochodzę albo poleżę (! np. w nocy) to brzuszek robi się twardy i muszę zmienić pozycję. Jak chodziłam, siedziałam to muszę się położyć, jak leżałam to pochodzić...

małaPaulina a bo sroka też je polecała jak znajdziesz gdzie są daj znać

nmartyna
cięzki wybór z tymi kosmetykami. Początkowo też chciałam nivea, potem babydream, a teraz kusza mnie jeszcze hipp, ale nie mogę ich nigdzie znaleźć
Mam nadzieję, że pierścionek się znajdzie

agness już wszystko wiem

Aliszcze
musisz się przygotować na to, że teraz gdy jesteś z małą to jej się podoba ale gdy znikniesz to może płakać. Większość dzieci płacze -90%, Ty musisz być silna i nie dać po sobie pokazać że Tobie jest przykro. Dzieci wszystko wyczują... Początki są zawsze trudne i zazwyczaj płacze cała grupa, zdarzy się kilkoro twardych
Mogę doradzić aby pod żadnym pozorem nie straszyć p-em, na zasadzie "jak pójdziesz to przedszkola to... pani Ci pokaże/da szkołę" itp. wręcz na odwrót, zachęcaj, mów że pójdzie do dzieci, że będą się razem bawić, śpiewać, tańczyć

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-27 o 14:35
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:40   #1590
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Marcella, allckarola jak odczuwacie zgagę? ja nigdy nie miałam z tym problemu ale od 3 dni coś dziwnego mi się dzieje i w sumie nie wiem czy to zgaga mianowicie czuję pieczenie, dziwne uczucie w gardle/przełyku tak jakbym miała tam cały czas pastę miętową, która utknęła i takie uczucie jak od mięty zimna, gorąca rozgrzewania...

W środę do tego paliło mnie w żołądku. No i ten niesmak i ból żołądka po wypiciu sodki (podobno na zgagę) doprowadził do wymiotów. W ogóle zgaga może przyczyną wymiotów?

Aneta
niepokojące te Twoje skurcze... coś często je masz. U mnie to wygląda tak, ze pobolewa mnie czasami brzuch okresowo ale to kilka minut i przechodzi. Z kolei jak za dużo posiedzę, pochodzę albo poleżę (! np. w nocy) to brzuszek robi się twardy i muszę zmienić pozycję. Jak chodziłam, siedziałam to muszę się położyć, jak leżałam to pochodzić...

małaPaulina a bo sroka też je polecała jak znajdziesz gdzie są daj znać

nmartyna
cięzki wybór z tymi kosmetykami. Początkowo też chciałam nivea, potem babydream, a teraz kusza mnie jeszcze hipp, ale nie mogę ich nigdzie znaleźć
Mam nadzieję, że pierścionek się znajdzie

agness już wszystko wiem

Aliszcze
musisz się przygotować na to, że teraz gdy jesteś z małą to jej się podoba ale gdy znikniesz to może płakać. Większość dzieci płacze -90%, Ty musisz być silna i nie dać po sobie pokazać że Tobie jest przykro. Dzieci wszystko wyczują... Początki są zawsze trudne i zazwyczaj płacze cała grupa, zdarzy się kilkoro twardych
Mogę doradzić aby pod żadnym pozorem nie straszyć p-em, na zasadzie "jak pójdziesz to przedszkola to... pani Ci pokaże/da szkołę" itp. wręcz na odwrót, zachęcaj, mów że pójdzie do dzieci, że będą się razem bawić, śpiewać, tańczyć
Właśnie odczuwam to samo takie coś jak Ty jak mi coś utknelo w przelyku czasami mnie ;-) wiem ze mocniej może być tak ze jest uczucie takiego pieczenia. Więc nie jest tak zle. Migdaly mi pomagają ;-)

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
allckarola na pewno jakoś dasz radę, chociaż lekko raczej nie będzie no i nie mów, że od razu wieloryb na plaży bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z tam obecnych tak pomyślał przecież kobiecie w ciąży też się coś należy i powylegiwać się na plaży może

elffirka może to być jakiś wirus - mój jakieś 2 tygodnie temu też chorował (ot tak, bez niczego) ale dostał eksmisję z sypialni i mnie to jakoś ominęło

Aneta??? może być, że to te przepowiadające - w końcu macica trenuje przed porodem, ale gorzej, że piszesz że częste... Szkoda, że tam u Was nie masz jak się zbadać...

Aliszcze dobrze, że się córci podobało - pierwszy krok do przodu no i fajnie, że jest w ogóle taka możliwość, żeby pochodzić na zajęcia adaptacyjne, bo wtedy na pewno mniejszy szok jest dla dziecka

golgie szalejesz nie wiem skąd Ty na to wszystko siły bierzesz - ja to jak cokolwiek zrobię to od razu wykończona jestem i co rusz muszę chwilę odpocząć...

Mo_onika_ika no jak tak piszesz, to ja bym się na Twoim miejscu wybrała do lekarza... tym bardziej, że Ciebie to niepokoi, a taki stres dodatkowo dobrze nie wpływa. Tak przynajmniej skonsultujesz te skurcze i spokojniejsza będziesz

A tak w ogóle... frytki... pleśniak z jagodami... lecę do sklepu i tych placków z jabłkami przynajmniej sobie zrobię...
Nie no śmieje sie jeśli chodzi o wieloryba chodź za dwa tyg może bedzie mi trochę ciężej niż teraz ;-) ale jadę wypocząć póki moge ;-) potem rok siedzenia w domu. Pewnie za rok jak bedzie wszystko dobrze to z mała pojedziemy gdzies

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości