|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
humant spotkanie z położną super
a co do męża,kopa mu zasadź i nie ryczsroka?? nie wiem o co kaman mi polecały kolezanki ktore rodzily więc kupię je na pewno jak znajde w końcu
|
#1562 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Niestabilna dobrze mówisz
ostatnio chodziłam w getrach albo dresie. I zrobiło się chłodno to wyjelam mmoje jeansy na gumce...i co??? Mogłam se je założyć co najwyżej pod brzuch Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
MAlgosia czasami dobrze jest sie wygadac jak widzisz nie jedna tutaj ma problem i narzeka ja tez to robie, wiadome jest ze nie wszedzie jest kolorowo. U mnie tez jest jak jest czasami dobrze czasami zle. Ale nie nalegam moze kiedys bedziesz chciala sie wygadac
Aneta a co na to lekarz?? na te Twoje czeste skurcze, tez ostatanio tak pomyslalam a gdyby sie dzidzi urodzilo wczesniej to ja prawie nic nie mam ale na szczescie jade na wieksze zakupy i jak cos bede przygotowana bedzie dobrze tylko odpoczywaj wiecej, i z tymi remonatmi tez spokojniej
|
|
|
|
#1564 |
|
Zadomowienie
|
aisa84 wytrzymasz kochana
Kurcze, kobieta w ciąży musi czekać głodna... A co do wagi zazdroszczę... Ja w tym momencie mam 60 kg! ![]() 88Ekaterina88 współczuję z tym uczuleniem na owocki sezonowe... Nie wytrzymałabym chyba bez tego ![]() humant fajną masz tą położną agness2011 mi mężulek też pozwolił dzisiaj pospać Mówię mu, jak wychodził do pracy, żeby odsłonił mi rolety, bo wstaję, a ten jeszcze bardziej je zaciągnął, żeby było ciemno i mówi, że mam się w końcu wyspać A cena za pieluszki wydaje mi się dobra Niestabilna nie przemęczaj się tylko na tym ogródku... A złą wiadomością się nie martw... Razem jakoś rozwiążecie problemy ![]() Ana*** czytałam u sroki i jeszcze większy mam mętlik... Tak to jest ze mną, że jak coś sobie upatrzę to koniec allckarola ja też mam mały brzuszek jak na 30 tydz. ale nie martwię się tym Malutkiej wymiary są w normie. ![]() Marcella_ ja dalej czekam na pieniążki z ZUSu i też wybywam na zakupy dla Lenki (Dopiero teraz zauważyła, że u Ciebie też rośnie mała Lenusia Aneta??? spokojnie dotrwasz do końca ciąży Ja w przyszłym tygodniu dopiero zakupię jakiś płyn i proszek do prania ubranek i zacznę działać Dziewczyny od kilku dni łapią mnie w nocy potworne skurcze łydek mimo tego, że 3 razy dziennie biorę magnez No nie wiem, co się ze mną dzieje...Dzisiaj na obiad zachciało mi się klusek na parze teraz leżą i rosną pod ściereczką do tego jagódki ze słoiczka lub sosik truskawkowy... MNIAM!!! ![]() A z mniej przyjemnych rzeczy, to zgubiłam pierścionek, który dostałam na 15 urodziny od rodziców Miałam do niego bardzo duży sentyment Mam nadzieję, że się znajdzie... Już 3 razy go gubiłam i za każdym razem się znalazł... Oby tym razem było podobnie... Małż mnie pociesza, mówi, że kupimy nowy, ale to już nie to samo...
|
|
|
|
#1565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeszcze wcześniej myślałam nad imieniem Milena ale jednak zostaliśmy przy Lence. Ja też mam w nocy skórcze łydek ale nie biore magnezu chyba sobie kupie
|
|
#1566 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. W końcu wstałam (znowu po ponad 12 godzinach). Zaraz mąż wróci z pracy, bo w piątki wraca wcześniej. A ja tu taka nieogarnięta... Nawet nie potrafię zmobilizować się do śniadania, ale chyba najwyższa pora
![]() To moja dzidzia jeszcze kompletnie łysa musi być ![]() Cytat:
https://mamotoja.pl/skurcze-przepowi...6012,r1p1.html Cytat:
|
||
|
|
|
#1567 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() allckarola i malgosia1051 też tak z przerwami na odpoczynek sprzątam i mam wrażenie, że mało co zrobiłam... 88Ekaterina88 na pewno ładne a co do spaceru, to ja bez jakiegoś konkretnego celu to nawet z domu nie potrafię się zebrać ![]() allckarola u mnie też jakoś w 5 miesiącu wyszedł (może nawet pod koniec) i też tak szybko... teraz niby jakoś wolniej rośnie (przynajmniej w moim odczuciu) ale zauważyłam, że już coraz ciężej mi się oddycha i przy wchodzeniu pod niewielkie wzniesienie (a że mieszkam na podlasiu, to tu raczej większych górek nie mamy ) łapię zadyszkę... nie mówiąc już o wchodzeniu na moje 3. piętro... Niestabilna możliwe, że w takim razie od stresu, ale w tej sytuacji to koniecznie musisz się oszczędzać, wypoczywać i zrelaksować ogródek nie ucieknie może kąpiel by Ci pomogła? a z TŻtem na pewno jakieś rozwiązanie znajdziecie ![]() Cytat:
![]() Skurczy łydek póki co nie odczuwałam, ale była kiedyś dyskusja nt. magnezu, że nie każdy się dobrze przyswaja - może to ma znaczenie, skoro piszesz, że bierzesz ![]() A pierścionek pewnie się znajdzie - skoro już 3 razy się znalazł, to i pewnie tym razem tak będzie Nowy to jednak rzeczywiście nie to samo...
|
||
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
Agnes tez lapie zadyszke jak dluzej chodze
ale jeszcze daje rade chodz zastanawialam sie jak to bedzie jak pojade nad soline, w sumie glownie odpoczywac ale chodzic tez bedziemy mysle ze dam rade bo mysle jechac po meza wyplacie czyli po 15 to juz bedzie 8 miesiac hehe wieloryb na plazy heheh
|
|
|
|
#1569 |
|
Rozeznanie
|
Niestabilna bo się denerwujesz kochana...! Więc teraz odpoczywaj i weź jakąś książkę albo włącz tv...
A mi się coś Małż źle czuje... Boli Go głowa i zatoki, czuje takie ciśnienie w oczach a ciśnienie ma 140/60... Wziął teraz aspirynę... Nie wiem czy to przeziębienie czy co... Wczoraj wypił 3 zimne piwka i dzisiaj nad ranem miał już zatkany nos, także myśle że to przez to... |
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjki mi tu nikt nie zbada, nawet ginekologicznie, muszę wierzyć że wszystko ok ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
noc z Mąż około 3 siada na łóżku i mówi : jedziemy na porodowke? I to jeszcze z uśmiechem wariat przez sen przeżywa. Wszystko przeczytałam ale co komu odpisać - nie wiem Niedługo mnie ukradna i nie będę o tym wiedziała |
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze polskie piwa ujda ale jedna niemiecka marka rozkłada go po jednej butelce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
Elffirka z tego co wiem to jest teraz jakis wirus moja babacia i tato z niczego nagle przeziebieni katar kaszel goraczka chodz pogoda ladna i w ogole
ale przeszlo po paru dniach. Tylko ja musze uwazac nie chce byc chora
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z długiego spaceru z mała, poczytalam co u Was, ale już nie mogę odpisać bo właśnie dopadł mnie mega głód. Ide opedzlować lodowke, chociaż najchętniej zjadlabym frytki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1576 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ponoć tak mówią, nie wierzę w takie przesądy, ale u mnie akurat sie sprawdziło. Cały 3 trymestr miałam codziennie zgagę i moja młoda urodziła sie z pięknymi czarnymi włosami na główce![]() no i jesteśmy po pierwszych adaptacyjnych zajęciach w przedszkolu młodej się podobało, ale musi się oswoić z miejsce. Ale w lipcu jeszcze pochodzimy tam. Oby jej się spodobało bycie w przedszkolu
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Mandragorrka właśnie narobiłaś mi ochoty na frytki
To nic, że przed chwilą napchałam się kluskami na parze ![]() Allckarola to może mnie też dopadł ten wirus? pogoda w miarę ładna a ja od zeszłego piątku chodzę jakaś taka niewyraźna. Teraz złapał mnie jeszcze katar i kicham co chwilę |
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zwykle mnie to aż tak bardzo nie męczy, bo całe życie bylam bardzo aktywna fizycznie i mam dobrą kondycjęCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[B]Humantsuper położna, też się chyba zdecyduję
|
||||
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
No i zjadlam obiad
w koncu taka glodna bylam teraz chyba mala kawe u babci wypije.Ostatanio mala mnie az tak nie kopie moze mniej ma miejsca bo tak mnie mocno wypycha nawet jak chodze ale juz nie tak czesto. Kurde tak srednio sie najdalam ale nie bede sie objadac na raz bo potem mam wzdety brzuch lepiej jesc w odstepie co pare godzin. |
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Mięsko z indyka pokrojone i czeka w przyprawie
![]() W piekarniku pleśniak z jagodami
|
|
|
|
#1582 |
|
Rozeznanie
|
Frytki
![]() Ja chyba do lekarza się dzisiaj wybiorę... Od rana co jakiś czas pobolewa mnie brzuch jak na okres... Wcześniej niby to były skurcze przepowiadające ale 2-3 dziennie. A dzisiaj między 6-7 były co 5 minut, ból trwał około 30 sekund...Potem zasnęłam i jak wstałam to był spokój. A teraz znowu już drugi raz wciągu godziny ale tym razem ból jest mocniejszy niż rano i dłuższy. Przed chwilą złapało mnie na dobrą minutę... Nie podoba mi się to
|
#1583 |
|
Zadomowienie
|
Monika najlepiej jedz do lekarza albo zadzwon i powiedz jak jest. Bo rzeczywiscie troche niepokojące sa te bole. Bedzie wszystko dobrze
jak juz bedziesz wiedziec to bedziesz spokojniejsza
|
|
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
Zostawić was na chwile
![]() Pisza o takich pysznosciach ze jezyk do ![]() A ja sobie zrobilam makaron mocno zrumieniony na patelni z cukrem i bułką tartą. Smak z dziecinstwa ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Monika lepiej to sprawdź, bo jak na okres to znqczy ze strikte od macicy ból. A to nie dobrze . ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
O jakie dobre ;-) ja juz najedzona zostaje mi na potem pol arbuza ale to z mężem zjem
|
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1588 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i nie mów, że od razu wieloryb na plaży bo nie sądzę, żeby ktokolwiek z tam obecnych tak pomyślał przecież kobiecie w ciąży też się coś należy i powylegiwać się na plaży może Cytat:
![]() Cytat:
Aliszcze dobrze, że się córci podobało - pierwszy krok do przodu no i fajnie, że jest w ogóle taka możliwość, żeby pochodzić na zajęcia adaptacyjne, bo wtedy na pewno mniejszy szok jest dla dziecka golgie szalejesz nie wiem skąd Ty na to wszystko siły bierzesz - ja to jak cokolwiek zrobię to od razu wykończona jestem i co rusz muszę chwilę odpocząć... Cytat:
A tak w ogóle... frytki... pleśniak z jagodami... lecę do sklepu i tych placków z jabłkami przynajmniej sobie zrobię...
|
||||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Marcella, allckarola jak odczuwacie zgagę? ja nigdy nie miałam z tym problemu ale od 3 dni coś dziwnego mi się dzieje i w sumie nie wiem czy to zgaga
tak jakbym miała tam cały czas pastę miętową, która utknęła i takie uczucie jak od mięty zimna, gorąca rozgrzewania...W środę do tego paliło mnie w żołądku. No i ten niesmak i ból żołądka po wypiciu sodki (podobno na zgagę) doprowadził do wymiotów. W ogóle zgaga może przyczyną wymiotów? Aneta niepokojące te Twoje skurcze... coś często je masz. U mnie to wygląda tak, ze pobolewa mnie czasami brzuch okresowo ale to kilka minut i przechodzi. Z kolei jak za dużo posiedzę, pochodzę albo poleżę (! np. w nocy) to brzuszek robi się twardy i muszę zmienić pozycję. Jak chodziłam, siedziałam to muszę się położyć, jak leżałam to pochodzić... ![]() małaPaulina a bo sroka też je polecała jak znajdziesz gdzie są daj znać ![]() nmartyna cięzki wybór z tymi kosmetykami. Początkowo też chciałam nivea, potem babydream, a teraz kusza mnie jeszcze hipp, ale nie mogę ich nigdzie znaleźć ![]() Mam nadzieję, że pierścionek się znajdzie agness już wszystko wiem ![]() Aliszcze musisz się przygotować na to, że teraz gdy jesteś z małą to jej się podoba ale gdy znikniesz to może płakać. Większość dzieci płacze -90%, Ty musisz być silna i nie dać po sobie pokazać że Tobie jest przykro. Dzieci wszystko wyczują... Początki są zawsze trudne i zazwyczaj płacze cała grupa, zdarzy się kilkoro twardych ![]() Mogę doradzić aby pod żadnym pozorem nie straszyć p-em, na zasadzie "jak pójdziesz to przedszkola to... pani Ci pokaże/da szkołę" itp. wręcz na odwrót, zachęcaj, mów że pójdzie do dzieci, że będą się razem bawić, śpiewać, tańczyć
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-06-27 o 14:35 |
|
|
|
#1590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

a co do męża,kopa mu zasadź
i nie rycz

Kurcze, kobieta w ciąży musi czekać głodna... 
Nie wytrzymałabym chyba bez tego 
No nie wiem, co się ze mną dzieje...
teraz leżą i rosną pod ściereczką
Miałam do niego bardzo duży sentyment 

noc z

babcia mojego tż mówi że jak się ma zgagę to dzidzi włosy rosną