|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Docik kochana, uważaj, bo moim zdaniem nie warto patrzeć na takie mówienie, 'po ślubie będzie inaczej'. Nie będzie. On powinien jasno wyznaczać granice TERAZ, bo ślubie nagle nic się magicznie nie zmieni, a przecież nie chcesz kolejnego rozwodu...
Już nie pierwszy raz żalisz się na tę sytuację, a to oznacza, że na przestrzeni kilku miesięcy, nic się nie zmieniło. Dlatego tym bardziej uważam, że magiczne po ślubie, nic nie zmieni... |
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Tylko na rozdawanie zaproszeń nie mam ochoty, a trzeba to załatwić ![]() Grzebyk cudowny, czekam na resztę zdjęć! Super, że biżu dotarła! ![]() Elrosa, dla mnie zachowanie dziewczyny kuzyna jest mega nie na miejscu, w końcu jesteście parą młodą i po to macie swój pokój, żeby był dla WAS. Rozumiem, że mogłaby poprosić żeby mogła tam karmić w czasie wesela, ale żeby jej synek tam spał? Bez przesady...Docik, współczuję sytuacji z teściową, ech, aż nie ma za bardzo jak skomentować takich zachowań... Misia, bardzo fajny pomysł z wódką, bo nie dość, że ładna, to jeszcze słyszałam, że jest naprawdę dobra ![]() A ja dziś byłam w pracy i szef się pytał, czy mamy listę prezentów, bo oni jak chodzą "paczkami" na wesela to się zrzucają np. na lodówkę, pralkę czy telewizor. Do tej pory nie brałam pod uwagę prezentów, bo sprzęt AGD mamy, ew. moglibyśmy mieć nową pralkę, ale stara jest całkiem ok... w sumie marzy mi się mega wypasiony wielofunkcyjny robot kuchenny i nie wiem czy nie wykorzystać okazji, tym bardziej, że jak dostanę tą kasę w kopertach to pewnie sama się nie zdecyduję na zakup robota za tysiąc złotych Nabili mi ćwieka ![]() No i przyszedł welon! ale mama mówi, że jest ok Wieczorem jeszcze raz zmierzę na spokojnie i może wrzucę foty do klubu
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-27 o 15:20 |
|
|
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
mysza a która strona Cię interesuje?
Bo ja mam ślub kierunek w stronę mazur
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zależy jaki robot i ile osób po ile się składa bo ją bym chciała ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ lub Wymarzony ekspres do kawy. Niestety obydwa prezenty są drogie bo koszt 3tys Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
Kochane Jutrzejsze Pmki! Zaczynacie Jutro Wasze wspólne życie… Niech Wam tak smakuje, jak o tym marzycie. Niech Bóg da Wam miłość i nie skąpi dziatek. Niech w domu zagości pokój i dostatek. bawcie się dobrze!
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
An, ja tak jak Bardorja, brałabym thermo mixa albo ekspres
U TŻta z pracy jak przychodzą na ślub,to się składają i albo coś kupują, albo doładowują kartę np. do Media Marktu przykładowo na 1000 czy 2000zł. |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Po wysłanym smsie do tż o tym, że muszę z nim poważnie porozmawiać pojawił się u mnie w pracy w przeciągu 20minut. Porozmawiałam z nim. Powiedziałam, że nie chce takiego, życia, że teściowa będzie naszym czasem dysponowała. Powiedział, że nienawidzi za to swoich rodziców, kocha ich i szanuje za to, że go wychowali za to co w życiu mu dali ale nienawidzi w nich tego, że nie liczą się z innymi, że ich plany są na pierwszym miejscu, że nie lubi swojego życia. Chętnie sam by tym wszystkim walnął i wyprowadził się w ☠☠☠☠owice dolne. Pytam się go czy obieca mi, że po ślubie nie da mamie wejść nam na głowę powiedział "nie obiecuje... ja przysięgam" Powiedział, że się stara żebyśmy czasu z mamą dużo nie spędzali ale ja powiedziałam, że to i tak dla mnie za wiele. Powiedział, że postara się nad tym popracować. Mam wrażenie, że się wystraszył powagi sytuacji. Tż jeszcze mnie nie zawiódł jeśli chodzi o prawdomówność, więc chyba muszę wierzyć, że będzie dobrze
Powiedział, że nie wie jak to jest mieć żonę bo nigdy nie miał ale, że nie pozwoli, żeby nasze plany były na drugim miejscu. Twierdzi, że czas po ślubie jest czasem tylko dla nas jako małżeństwa. Przyznał, że jego mama ma ciężki charakter ale chce żeby było dobrze miedzy nami i nie pozwoli, żeby się wtrącała.
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi oczywiście termo ocenzurowaliWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Docik, oby było wszystko ok
![]() Bardorja - bo czasem tu piszemy o thermo i kropkuje, bo ktoś kiedyś reklamował go na wizażu
|
|
|
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Przyszły dzisiaj moje buty z akcesu
Nie powalają na kolana, ale jestem zadowolona z efektu końcowego, a przede wszystkim z wygody
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
docik "nie obiecuje... ja przysięgam" aż mnie w gardle ścisnęło! mam nadzieję, że zrozumiał i jednak trochę się wystraszył, oby przełożył to na czyny!
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę, że Twoi współpracownicy od razu określili zakres kwotowy... moich też zaprosiłam i cały czas pytają, co byśmy chcieli w prezencie, bo chcą się zrzucić, ale że nie wiem, ile chcą przeznaczyć, to nie mam najmniejszego pomysłu Wczoraj gadałam z jednym z kolegów i próbował ze mnie wyciągnąć, czy nie chcę czegoś do gotowania - rzuciłam żartem, że oby nie patelnię, bo patelni mam nadmiar - i sądząc po minie, trafiłam w dziesiątkę. Wiem, że faceci mają dziwne pomysły, ale... patelnia?
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja usłyszałam od delegacji, że mam coś sobie wybrać a oni powiedzą czy za drogie albo, że za tanie. Masakra jakaś, nie zamierzam latać po sklepach wybrać sobie coś a oni powiedzą "sorry za drogie" Wolałabym, żeby mi powiedzieli ile mam do "wydania" No ale nie chcą więc powiedziałam, że chce kasę i finito.
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Ja dziś lenichuje u rodziców w ogródku.
Elrosa nie no beszczelna dziewczyna. A jak wy będziecie chcieli rano spać to co dziecko budzić male czy Wy do auta? Niepoważna. Misia świetny grzebyk ![]() Anesthesia ja bym skorzystała. U mojego P też jest taka tradycja. Zawsze na większe okazje się składają np. na roczek syna zażyczyliśmy sobie wózek. Na narodziny bujaczek i matę a teraz dali kasę każdy od siebie ten co był na wesele zaproszony, a reszta zrzuciła sie i mamy super kosz piknikowy z wyposażeniem. Jest czaderski. Nawet do sesji poślubnej go wykorzystaliśmy ![]() ![]() Docik współczuje teściówki ale twardo stój przy swoim. Niestety obawiam się że po ślubie nic się nie zmieni. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3528 | |
|
Rozeznanie
|
Cudo
A gdzie można kupić taką fajną piersiówkę? Uważam, że to super prezent dla świadka exist_ - bardzo ładny grzebyk Czekam na resztę ![]() Cytat:
najlepiej powiedzieć, że nie będzie się miało pokoju, bo inaczej na głowę niektórzy wejdą... W ogóle nie rozumiem zabierania niemowląt na wesela. Jeśli ktoś się na to decyduje, to powinien to dobrze zorganizować. Jeśli ja bym była w takiej sytuacja i musiała wziąć takiego maluszka to bym zapłaciła za pokój sama i już Może podsuń jej taki pomysł ![]() I powiem Ci jeszcze, że u mojej siostry ciotecznej w zeszłym roku była podobna sytuacja... Około godziny 2 nad ranem jedna z cioć przyszła do Panny Młodej żeby dała jej klucz od pokoju, bo jej córka (11-letnia) musi się położyć, bo jest zmęczona ![]() docik10 - ciężka sprawa.... obawiam się, że zachowanie szanownej teściowej się nie zmieni... Dziwna kobieta, chyba próbuje Ci pokazać, że to ona ma władzę. Ale nie powinnaś kłócić się o to z TŻ. Ja bym pogadała na spokojnie i poprosiła aby z nią pogadał i powiedział, że nie życzycie sobie aby mówiła Wam co macie robić i kiedy... Trzymam kciuki z Was ![]() edit: Widzę, że już po rozmowie. Super, że TŻ tak zareagował Będzie dobrze ![]() Konkardia - gratuluję zaliczonej sesji
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do bukietu, myślę o frezjach, ale tak naprawdę to sama nie wiem :P Już mam dość tego i chciałabym żeby ktoś za mnie podjął decyzję. Jeszcze sesja na głowie... :P |
|
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
Jeny dziewczyny , nie mogę Was nadrobić
![]() Docik, po reakcji tżta zaufałabym mu , zwłaszcza, że jest prawdomówny. Jemu też na pewno jest ciężko, ale razem dacie radę Dziewczyny w końcu udało mi się umówić na nauki W pierwszy weekend lipca - będzie to już za nami. Oczywiście wczoraj się nie wybraliśmy dać na zapowiedzi i "zrobić badania" Nie wiem czy się chwaliłam, ale kupiłam próbne pończochy Gatty Panna - zobaczymy jak to to się sprawuje z pasem - chyba w weekend pochodzę i przetestuję ![]() Odnośnie noclegów - my zapewniamy rodzinie TŻta - wszyscy przyjezdni
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-27 o 16:15 |
|
|
|
#3531 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Docik, mam nadzieję, że chłop spełni obietnicę, bo nie pierwszy raz o tym piszesz. Trzymam kciuki Rano pojechałam na paznokcie, potem zebrałam chłopa i pojechaliśmy do tesco kupić prezenty dla ojców- stanęło na jacku danielsie ze szklankami w zestawie. Potem pojechaliśmy odebrać wódkę i napoje z hurtowni i na salę! Póki co były dopiero zaczęte dekoracje, więc nie wiem jak wszystko będzie wygladać. O 18 idziemy na spowiedź, a po spowiedzi jeszcze podjedziemy na salę rozłożyć winietki, żeby nie trzeba było jeździć z tym jutro.
|
|
#3532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardorja, Dotka90, dzięki za rady! Ekspres do kawy to też świetny pomysł, a tak to marzę albo o Thermo mixie albo Kitchen Aidzie
Doładowanie karty to też fajny pomysł, może im zasugeruję Bo niestety Elrosa, ale oni nie określili z góry kwoty Tym bardziej, że dwie koleżanki dadzą znać, czy będą, dopiero w sierpniu... ale skoro szef rzucił tematem lodówki/pralki/tv, to to są sprzęty średnio po 1500-2000zł więc myślę, że o takiej kwocie mniej-więcej mowa... więc pewnie będę musiała wybrać jakiś tańszy sprzęcior, ale pewnie zostaniemy w klimacie kuchennym ![]() U TŻta z pracy jak przychodzą na ślub,to się składają i albo coś kupują, albo doładowują kartę np. do Media Marktu przykładowo na 1000 czy 2000zł. Docik, słowa Twojego TŻta aż mnie wzruszyły, widać, że mu na Tobie bardzo zależy! Trzymam kciuki, żebyście dali radę, odcinanie pępowiny często jest bardzo bolesne dla każdej ze stron... Cytat:
Najważniejsze, że wygodne!
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-06-27 o 17:27 |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
UWAGA!!! Z OSTATNIEJ CHWILI
Cala rodzina tż czyli rodzice, jego brat z żoną i my dostalismy zaproszenia dojego brata na wesele w ta sobote. niestety my odmówilismy gdyz zakwaterowanie od sali weselnej jest 24km, a wesele jest 600km od nas i z malym to nie bardzo za dlugo w podrozy (jakby bylo tak, ze sala jest w miejscu zakwaterownia to bysmy wzieli malego), a zeby uprzedzic nie mam komu zostawic malego, bo moi rodzice aktualnie sa na wycieczce za granica, a rodzice tż .... nie, po porstu nie mniejsza o to, brat tż z rodzicami potwierdzili przybycie i sluchajcie dzisiaj dzwoni domnie tesciowa ze brat tz z zona nie pojade ze zadzwonili wczoraj (????) do nich ze nie przyjadą bo .....żona brata tż dostała okresu...
Stylistka paznokci od 2004r-PASJA i MIŁOŚĆ Stylistka rzęs od 2013r-ZAFASCYNOWANA Daję z siebie 200% Edytowane przez bardorja Czas edycji: 2014-06-27 o 18:08 |
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Konkardia
misia, uważam, że taka wódeczka to bardzo dobry pomysł
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna przymiarka zaliczona
ostatnią przymiarkę mam 18 lipca i tego samego dnia umówiłam sobie próbną fryzurę, żeby potem na przymiarce ustalić długość welonu ![]() w poniedziałek idziemy na lekcje tańca a za tydzień czeka mnie przeprowadzka
|
#3536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem to wiem że boli itd ale przecież są różnego rodzaju tabletki przeciwbólowe a jeśli nie pomogą to jest jeszcze ostatecznie ketonal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3538 |
|
Rozeznanie
|
Przyszedł dzisiaj welon jest idealny
![]() Jakie to było fajne uczucie wpiąć go we włosy ![]() Dwa tygodnie w robocie już się wkręciłam, jest sajgon, marne pieniądze, ale ekipa super
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo sama masz misz masz z rodzinką Tż
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
jak zaczęliśmy planować wesele to nasi rodzice powiedzieli jednogłośnie że nam się dorzucą
(nie oczekiwaliśmy od nich tego) ani jedni ani drudzy na szczęście nie mogą narzekać na brak pieniążków :PMama nas się ostatnio pyta czy uzbieraliśmy już sumkę, a my że tak i tyle co nam brakuje to spokojnie jeszcze odłożymy na co ona że w takim razie abyśmy pochodzili za meblami do kuchni bo oni nam kupią |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

Tylko na rozdawanie zaproszeń nie mam ochoty, a trzeba to załatwić 

dla mnie zachowanie dziewczyny kuzyna jest mega nie na miejscu, w końcu jesteście parą młodą i po to macie swój pokój, żeby był dla WAS. Rozumiem, że mogłaby poprosić żeby mogła tam karmić w czasie wesela, ale żeby jej synek tam spał? Bez przesady...
ale mama mówi, że jest ok

Doładowanie karty to też fajny pomysł, może im zasugeruję