|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
A czym miałaby się różnić ta wódka z Auchan? Przecież nie mają własnej rozlewni podrabianej Finlandii My kupowaliśmy w Makro i było ok ![]() Cytat:
Ciekawe co by zrobiła jakby była umówiona z klientami z ulicy? Spięłaby tyłek i na pewno dała radę
|
|
#3453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Pięknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uważam, że pasowałby luźny koczek ![]() Cytat:
Ja mam ivory i TŻ koszulę też Nie strasz mnie... Mnie osobiscie było okropnie w snieznobiałej bo mam jasną, oliwkową karnację.U nas postępy. TŻ w końcu 44 dni przed weselem kupił garnitur!!!! ![]() Kolejni goście potwierdzają przybycie... Chyba bedzie komplet...
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny możecie zerknąć do klubu?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
re_nata czarne!!!!!!!!! przepiekne
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
potrzebuje rady
idę w ten weekend na wesele do kuzyna i uszyłam sobie taką sukienkę.... i te buty myślałam do niej o fryzurze :klik ale przód z grzywką i makijażu : klik co powiecie ? ps. nie miał ni niestety kto zrobić tych zdjęć ;/ Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2014-06-26 o 22:35 |
|
|
|
#3457 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Wszem i wobec ogłaszam, że moj TŻ powiedział, że już Was nie lubi bo codziennie wieczorem zabieracie mu żonę
Cytat:
Cytat:
serio? pod Wawą? Zaraz zobaczę gdzie dokładnie ttaa o Tobie pamiętam ale wtedy będziemy w podróży poślubnej, Cytat:
Co do zakupu wódki w realu nie mam nic przeciwko. Cytat:
Powiedz uczciwie, że nie masz wolnych pokoi i jak oni to widzą? Wiesz dla niektórych matek karmienie nie jest żadnym problemem i są w stanie zrobić to wszędzie np na tarasie, w holu czy nawet łazience. Przewinąć i położyć starszaka mogą w aucie. Cytat:
Sorka ale moim zdaniem to idiotyczny pomysł, ludzie zmieszają potem się potrują i będziesz miałam tylko narzekanie a nie fajne wspominanie wesela. Cytat:
możemy ![]() Wiesz co nie odbierz tego źle ale ta sukienka zupełnie Ci nie pasuje. Nie masz w niej w ogóle figury, i nie układa się dobrze.
|
|
|
#3458 |
|
Zadomowienie
|
niulka_1985 cudownie wyglądaliście
![]() anusia4u spóźniłam się na zdjęcia z przymiarki sukni , rano byłam na telefonie ale tam zdjęć mi nie wyświetlało.anka1897 za załatwione sprawy ![]() sensuallbolerko pasuje do Twojej sukienki, link do moich zaproszeń http://allegro.pl/wyjatkowe-zaprosze...360075511.html , kilka osób powiedziało że są śliczne ![]() jumapili gratuluje załatwionych spraw i trzymam kciuki aby sprawa w kościele się ułożyła po Waszej myśli, fryzurka śliczna ![]() cude za załatwione sprawy, piękny bukiet |
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
mimi_77
monidot
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do Florystki to ja ostatnio pytałam w kwiaciarni i mi babka powiedziała że ona na tydzień przed może przyjąć zamówienie , chyba ze chciałabym jakieś wydziwiane kwiaty to maks 2 tygodnie i da radę. Więc się nie stresuj znajdziesz spokojnie florystkę
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
hihihi, TysiaBB1989 dziękuję
![]() velika sukienka wisi już w domu? plan na dziś zrealizowany? Lemon_Drop dziękuję ![]() Buczorek dziękuję ![]() cornflower_girl dziękuję ![]() madziara889 dziękuję sensuall dziekuję ![]() Odnośnie bolerka obawiam się, że będzie za delikatne jak na październik. Byłabym za żakietem lub inną narzutką. Panna Izabela nie widzę nic nie właściwego w zakupie alkoholu w markecie. Moi znajomi często zaopatrują się w realu, na alkohol stamtąd nie narzekają. Elrosa porozmawiaj z nimi, przedstaw im takie argumenty jak nam i powiedz aby przemyśleli jeszcze raz swoją decyzję. monidot dziękuję W Żabce nadal jest promocja na Varnę - 2 szt za 27 złotych. Jeżeli chcecie kupić piwo na wesele/poprawiny - Lech butelkowy 0,5 jest w promocji - przy zakupie 4 sztuk koszt butelki to 2,50 zł. Odebrałam suknię -wisi u mamy w pokoju Wyczekałam się na nią bo schudłam od ostatniej przymiarki ( w ub. tygodniu ) i krawcowe musiały ponownie zwężać. Wyjechałam z domu o 10 a wróciłam o 19 Nic więcej nie załatwiłam Wreszcie przyszła papeteria ślubna więc jutro rozstawiamy winietki i menu na stołach
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
O rany, już po sesji więc mogę się w całości poświecić organizacji ślubu i wesela
Zbliża się czas potwierdzeń
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też się zbliża czas potwierdzeń
na razie zadzwoniła 1 osoba z odmową ![]() wczoraj ustaliliśmy z moimi rodzicami, że 1 l butelki napoi będziemy dawać na stół. że wódke kupujemy białą żubrówkę. ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- oto mój grzebyk do włosów
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kupowania wódki w markecie to sami się nad tym zastanawiamy Dziewczynki kochane powiedzcie mi czy wódka Żołądkowa De Lux to bardzo zły wybór na wesele? Zaproponowali nam ja po 18,70 zł, wszystkie inne ponad 20,00 zł. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- ![]() bardzo mi się podoba sutoszowa biżuteria ale do mojej sukni nie pasuje mi
|
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też już po choć jestem tak podekscytowana że już się nie mogłam uczyć xD Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
@Mojakaren dzieki J
@ oluska227887 no tak nabiegalam sie po tej Warszawie J ale warto bylo. @Cude ja tez lubie kolorowe bukiety i taowy tez bede miala. Ogolnie bede kolorowa. Ja bede miala cos takiego(zalacznik) i florystka ma mi cos wymyslec w tym stylu do wlosow. @Elrosa no faktycznie nieciekawie, ale przeciez jak sa pokoje to Ci goscie co nocuja beda sie bawic. Mysle ze na pewno znajdzie sie jakies wyjscie zeby ja wpuscic na czas karmienia do jakiegos pokoju Mysle ze jak to rodzina to nikt nie bedzie mial nic przeciwko. Ale swoja droga jestem stanowczno na nie jesli chodzi o dzieci na weselu. U mnie na szczescie bedzie tylko 2 chlopcow 8i 9 lat i w najgorszym wypadku takie 1,5 roczny malec . Jak nie bedzie chcial zostac z rodzicami kolezanki @ monidot dziekuje J Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-06-27 o 09:18 |
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() misia bardzo ładny grzebyk ![]() 1 dzień jutro o tej porze mam nadzieję, że będę jeszcze spała
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
misia 880 widze ze mamy nastepna wielbicielke sutaszu
grzebyk sliczny. Ja tez bede robic bizuterie sutaszowa kolczyki i bransolteke
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Jutro to tym bardziej nie będziesz już spała ![]() ![]() Też się chwalę grzebykiem, jest cudowny Resztę biżu chcę obfocić na sobie i wrzucić a póki co jestem trochę nie wyjściowa ;D
|
|
|
#3472 |
|
Zadomowienie
|
Ech, gadałam wczoraj z tą dziewczyną kuzyna. Mówię jej, że jeśli o mnie chodzi, to nie ma problemu, ale skoro zapewniali, że przyjdą sami, to nie troszczyłam się o miejsce do karmienia malutkiej czy przewijania i nie bardzo jest gdzie to robić, pokoje są już wszystkie zarezerwowane dla rodziny PM, bo przyjeżdża z daleka. Na co ona walnęła: "no a wy nie będziecie mieć pokoju dla siebie, to ja tam pójdę i Maciek (starszy synek) mógłby tam się położyć, bo on szybko się męczy"
ee, kurczę, jakoś nie. Zasłoniłam się prezentami, ale tak naprawdę, to zwyczajnie nie mam ochoty odstępować jej naszego pokoju. Wtedy nawet w ogóle nie mielibyśmy gdzie spędzić nocy poślubnej, na łące obok sali chyba. Czuję się jak wredny babsztyl, bo ostatecznie stanęło na tym, że będzie zajmować się niemowlęciem w samochodzie, ale na litość, niezły ma tupet. Nawet nie jesteśmy jakoś specjalnie bliscy, przez prawie 10 lat nie miałam z kuzynem najmniejszego kontaktu (wyjechał za granicę), odnowiło się trochę rok temu, gdy wrócił do Polski.
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
No, powiem Ci, że ma tupet... Mi by nawet do głowy nie przyszło prosić parę młodą, żeby odstąpiła swój pokój...litości!
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś troszkę dłużej z Wami posiedzę, bo muszę jakoś zając czas. Miałam zgrzyt z Tż. W środę pojechałam do niego bo mieliśmy jechać zaprosić dwie rodziny na ślub. No i pojechaliśmy, jak wróciliśmy zauważyłam, że mój samochód został przestawiony, podejrzewałam, że brat Tż wyjechał nim bo stał na wjeździe do garażu. Tż poszedł do brata pod garaż a ja poszłam do domu, gdzie była teściowa i pytam się jej, czy brat Tż wyjechał moim autem. (nie mam nic przeciwko, że wyjechał autem tylko o wątek z kluczami)Ona na to "no właśnie pytał się czy klucze zostawiłaś, nie wiedziałam czy są na komodzie ale powiedziałam mu że w razie czego zostawiłaś torebkę" ona zamierzała mi grzebać w torebce żeby szukać kluczy??? Dodam, że spokojnie mógł brat Tż ciężarówką stanąć gdzieś z boku i poczekać jak wrócimy bo on chciał coś z niej zrzucić ale i tak musiał czekać na Tż bo sam nie dałby rady. No właśnie... i teściowa do mnie "ja mówiłam, żeby brat Tż dzwonił do niego, to mi powiedział...mamo nie będę dzwonić bo gości zapraszają" Na co moja teściowa odp. "no dobra ale nic się nie stanie jak przyjadą Ci pomóc" W tym momencie ciśnienie mi skoczyło. Jak graty na ciężarówce mogą być ważniejsze od zaproszeń gości, gdzie do ślubu zostały 2 m-ce??!! Powiedziałam tż, że nie życzę sobie żeby Twoja mama dysponowała naszym czasem. To nie jest pierwszy raz kiedy ona mówi nam nie dokładając się ani złotówki do wesela, kiedy co i gdzie mamy załatwić.Pokazałam jej spinki tż to powiedziała "nooo ale brat Tż miał takie eleganckie" czyli nie trzeba tłumaczyć że mojego Tż są do czterech liter. Dekoracja auta - cyt. "nie podoba mi się brat tż miał taką ładną" Chcemy stół wiejski na 40 osób "na 40 osób to za dużo tego jedzenia będzie" Suknia ślubna "kurcze, mogłaś nie kupować bratowa Tż ma jeszcze swoją w domu to by Ci pożyczyła" Fotograf " że też nie wiedzieliśmy, że moja znajoma robi piękne zdjęcia to byśmy ją wzięli" jakie wzięli???? Przypominam, że w 100% wesele robimy sami z Tż. No i tego było już za dużo nie wytrzymałam wygarnęłam wszystko Tż i trochę nie fajna atmosfera teraz panuje między nami. Oczywiście to ja się czepiam. Nic bym się nie odezwała ale przez około 2 lata mamy mieszkać z jego rodzicami po około 2 latach zostaniemy sami ale na jednej działce i nie chce żeby dysponowała naszym czasem. Tż mi powiedział, że on zawsze miał obowiązki i że został tak wychowany. A ja zostałam wychowana tak, że mam najpierw patrzeć męża a potem rodziców. Usłyszałam od teściowej, że do dnia ślubu na pierwszym miejscu jest mama. A jak po ślubie nic się nie zmieni, dalej będzie dysponować naszym czasem i wydawać polecenia?? U niego w domu nie ma zapytania masz czas tylko "musimy jechać jutro na targ" itp. No to wszystkie moje żale. Proszę nie kopiować
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2014-06-27 o 09:22 |
|
|
|
|
#3475 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
W ogóle ja nigdy nie widziałam organisty na oczy, myślałam, że to będzie jakiś stary dziad bez gustu, a to młody chłopak, grał wczoraj świetnie na mszy i obiecał nam, że będzie pięknie Mam na razie same pozytywne doświadczenia z kościołem podczas tego załatwiania.A teraz jadę na pazury! Fajnie, że twoja sukienka już w domu Ja czekałam na moją tylko godzinę, bo poprawek było malutko.Cytat:
wiem, że trochę dziewczyn z wątku ją ma
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Elrosa, ale przeciez ona chce karmic podczas wesela. Nie rozumiem problemu, podzczas wesela goscie sie bawia i nie ma ich w pokojach (Wy rowniez). wiec na ta chwilke moglaby przeciez wejsc i tyle. Ale jak juz ustalilyscie ze bedzie sie zajmowac w samochodzie to masz i tak juz problem rozwiazany
Edytowane przez jumapili Czas edycji: 2014-06-27 o 09:28 |
|
|
|
#3477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ten kolor wygląda jak biały dopiero w zetknięciu z czystą bielą widać różnicę, ale teraz to już nie to co dawniej, że ktokolwiek mógłby się posądzić o przybrudzoną kieckę ![]() Co do garniaka to wielkie gratulacje ![]() U nas było odwrotnie miał być czarny na mur beton, a jak przyszło to mierzenia to granatowy był tym jedynym Cytat:
śliczny ![]() koniecznie zaprezentuj go w jakimś upięciu na włosach Cytat:
![]() Jesli masz więcej to chętnie pooglądam!! ale emocjeeeeee Cytat:
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym pow, tak jak zrobiła ze nie ma miejsca i już. a do innych gości.. no soryy ale kto wpusci pół obcą babe do pokoju w ktorym trzyma swoje rzeczy ?? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- ![]() taka wódkę planujemy w podziękowaniu dla świadka co myślicie ??
|
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jej interesie było to, żeby wcześniej dopytać się czy jest możliwość wynajęcia pokoju jakoś to ogarnąć.
|
|
#3480 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem w szoku,ze wogole jej taki pomysl wpadl do glowy?!!!! ale ma dziewczyna tupet Cytat:
Cytat:
now lasnie, ja na pewno nie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...
Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji
Ciekawe co by zrobiła jakby była umówiona z klientami z ulicy? Spięłaby tyłek i na pewno dała radę

oglądam sobie jego zdjęcia, ślub śliczny, ale jednak cieszę się, że wybrałam białą kieckę - jego żona miała ivory i on miał taką koszulę. Na zdjęciach razem wyglądają świetnie, kolory dobrane idealnie, ale na takich z innymi gośćmi i przy śnieżnobiałym obrusie już mniej. Oczywiście na sto procent nikt tego nie widział, to tylko ja
15:00

jakiś luźny koczek nisko nad karkiem albo z boku i będzie pięknie 
Nic więcej nie załatwiłam 
jutro o tej porze mam nadzieję, że będę jeszcze spała

ona zamierzała mi grzebać w torebce żeby szukać kluczy??? Dodam, że spokojnie mógł brat Tż ciężarówką stanąć gdzieś z boku i poczekać jak wrócimy bo on chciał coś z niej zrzucić ale i tak musiał czekać na Tż bo sam nie dałby rady. No właśnie... i teściowa do mnie "ja mówiłam, żeby brat Tż dzwonił do niego, to mi powiedział...mamo nie będę dzwonić bo gości zapraszają" Na co moja teściowa odp. "no dobra ale nic się nie stanie jak przyjadą Ci pomóc" W tym momencie ciśnienie mi skoczyło. Jak graty na ciężarówce mogą być ważniejsze od zaproszeń gości, gdzie do ślubu zostały 2 m-ce??!! Powiedziałam tż, że nie życzę sobie żeby Twoja mama dysponowała naszym czasem. To nie jest pierwszy raz kiedy ona mówi nam nie dokładając się ani złotówki do wesela, kiedy co i gdzie mamy załatwić.