Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-26, 22:06   #3451
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Byłam dziś na próbnym makijażu, zrobiłyśmy kilka opcji,
1 z fioletem
2 z fioletem i ciemna kreska na dole
3 z brązem
4 czerń
i teraz nie wiem na co się zdecydować czy coś całkiem innego?
Jak dla mnie to ten, wygląda tak pięknie, świeżo, promiennie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sam_1994.jpg (42,3 KB, 48 załadowań)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:17   #3452
cashmere
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
co sądzicie o kupnie wódki weselnej w hipermarkecie typy Real?
Jest tam teraz promocja na Finlandię. Taniej niż w hurtowniach - niecałe 28zł. A wiem, że i w hurtowniach przy większej ilości w butelkach mogą być różne rzeczy no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...
Ja bym kupowała, co za różnica.
A czym miałaby się różnić ta wódka z Auchan? Przecież nie mają własnej rozlewni podrabianej Finlandii
My kupowaliśmy w Makro i było ok

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Florystka zrobiła nas dziś w kuku Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji A szkoda, bo to nasza znajoma i płacilibyśmy tylko za kwiaty. Teraz na hop siup musimy szukać kogoś innego
Chamsko! Ciekawe co by zrobiła jakby była umówiona z klientami z ulicy? Spięłaby tyłek i na pewno dała radę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:17   #3453
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Od dziś mgr
Stawiam wszystkim
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Miałam chwile zwątpienia czy hortensje to dobry pomysł na stół bo niektórzy mi mówili że to takie pospolite kwiaty ale dziś ściałam w ogrodzie hortensje i wyglądają cudnie. Foto w załączniku
Piękne, nie zastanawiaj się

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Relacja cz. 3

KONIEC
Pięknie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

U mnie został równy miesiąc do ślubu. Skończyliśmy zapraszanie, wczoraj wręczyliśmy ostatnie zaproszenie dla osób z listy rezerwowej. Powiem Wam, że te osoby tak entuzjastycznie zareagowały, autentycznie ucieszyły się z tego, że chcemy razem z nimi świętować.

Poza tym mój TŻ jest już ubrany od stóp do głów - wczoraj dotarł ślubny zegarek. Z przygotowań zostały jakieś drobniejsze zakupy i kilka rzeczy DIY (prezenty dla rodziców, papeteria). I leczenie dentystyczne i wybielanie zębów
Super to już nie wiele zostało

Cytat:
Pomocy! Jaka fryzura do tej sukienki. Mam włosy -mysi blond i długośc tak jak się kończy rękawek w sukni. Są naturalnie sztywne i proste
Piękna sukienka Uważam, że pasowałby luźny koczek

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja się tak bardziej życiowo martwię, niekoniecznie ślubnie
Pudełko jest ze sklepu "Drewniana dolina", oryginalnie to pudełko na karty.

Tydzień temu wziął ślub mój kolega z gimnazjum, wtedy nieziemsko przystojny, dziś już niestety nie tak bardzo oglądam sobie jego zdjęcia, ślub śliczny, ale jednak cieszę się, że wybrałam białą kieckę - jego żona miała ivory i on miał taką koszulę. Na zdjęciach razem wyglądają świetnie, kolory dobrane idealnie, ale na takich z innymi gośćmi i przy śnieżnobiałym obrusie już mniej. Oczywiście na sto procent nikt tego nie widział, to tylko ja
Z pogrubionym mam tak samo... Martwie się głownie o naszą sytuację fnansową. Teraz nie jest źle ale wiadomo, że dojdą następne wydatki. Jeszcze myslimy poważnie o otwarciu biznesu i boje się czy się uda...

Ja mam ivory i TŻ koszulę też Nie strasz mnie... Mnie osobiscie było okropnie w snieznobiałej bo mam jasną, oliwkową karnację.

U nas postępy. TŻ w końcu 44 dni przed weselem kupił garnitur!!!! Klasyczny czarny, koszula ivory, krawatka ślubna i poszetka bo muszka go poszerzała. TŻ chciał granatowy garnitur ale ładniej mu było w czarnej klasyce. Jestem mega zadowolona

Kolejni goście potwierdzają przybycie... Chyba bedzie komplet...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:18   #3454
21klaudyna
Zadomowienie

Dziewczyny możecie zerknąć do klubu?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:18   #3455
bardorja
Zadomowienie

re_nata czarne!!!!!!!!! przepiekne

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 22:34   #3456
TysiaBB1989
Rozeznanie

potrzebuje rady

idę w ten weekend na wesele do kuzyna i uszyłam sobie taką sukienkę....

i te buty

myślałam do niej o fryzurze :klik ale przód z grzywką
i makijażu : klik

co powiecie ?

ps. nie miał ni niestety kto zrobić tych zdjęć ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0419.jpg (71,8 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0420.jpg (68,3 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0423.jpg (73,1 KB, 97 załadowań)

Edytowane przez TysiaBB1989
Czas edycji: 2014-06-26 o 22:35
TysiaBB1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:07   #3457
Atomoowka
Wtajemniczenie

Wszem i wobec ogłaszam, że moj TŻ powiedział, że już Was nie lubi bo codziennie wieczorem zabieracie mu żonę

Cytat:
Pomocy! Jaka fryzura do tej sukienki. Mam włosy -mysi blond i długośc tak jak się kończy rękawek w sukni. Są naturalnie sztywne i proste
jak większość ja bym zrobiła luźny koczek tuż przy karku.

Cytat:
Ja się tak bardziej życiowo martwię, niekoniecznie ślubnie
Pudełko jest ze sklepu "Drewniana dolina", oryginalnie to pudełko na karty.

Tydzień temu wziął ślub mój kolega z gimnazjum, wtedy nieziemsko przystojny, dziś już niestety nie tak bardzo oglądam sobie jego zdjęcia, ślub śliczny, ale jednak cieszę się, że wybrałam białą kieckę - jego żona miała ivory i on miał taką koszulę. Na zdjęciach razem wyglądają świetnie, kolory dobrane idealnie, ale na takich z innymi gośćmi i przy śnieżnobiałym obrusie już mniej. Oczywiście na sto procent nikt tego nie widział, to tylko ja
EE tam ja też miałam ivory, TŻ koszulę i nie wyglądało to źle.

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

Ja mam 16-ego pod Warszawą Zapraszam
serio? pod Wawą? Zaraz zobaczę gdzie dokładnie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
26 lipca
ttaa o Tobie pamiętam ale wtedy będziemy w podróży poślubnej,

Cytat:
Wiem, wiem, że chodziło o koniec mnie to bardziej przeraża niż wzrusza, stąd mój komentarz

Co do płaczu na ślubach, jeszcze na żywo nie widziałam.
I mam pytanko:
co sądzicie o kupnie wódki weselnej w hipermarkecie typy Real?
Jest tam teraz promocja na Finlandię. Taniej niż w hurtowniach - niecałe 28zł. A wiem, że i w hurtowniach przy większej ilości w butelkach mogą być różne rzeczy no ale się zastanawiam ciągle, w Auchanie bym nie kupiła nigdy, ale o Realu nie słyszałam nic złego...
Teraz Cię przeraża i o ile nie dopadnie Cie baby blues to ten moment Cię rozczuli.

Co do zakupu wódki w realu nie mam nic przeciwko.

Cytat:
Ech, trzymajcie mnie, bo nie wiem, co robić... mam kuzyna, który ma ze swoją narzeczoną dwójkę dzieci, jedno sześcioletnie, a drugie dwumiesięczne. Do dziś twardo twierdzili, ze przychodzą sami, chcą się pobawić, a nie pilnować młodego. Dzisiaj ta dziewczyna pisze do mnie, że jednak będą z dziećmi, bo młodsze karmi piersią, a starszego nie ma z kim zostawić...

Najgorsze, że na sali nie ma spokojnego miejsca, żeby mogła gdzieś usiąść i nakarmić córkę :/ cały czas zapewniali, że będą w dwójkę, i się tym nie przejmowałam - jest jeszcze jedna para z dzieckiem, ale oni nocują i mają własny pokój. A tym moim po prostu nie mam jak czegokolwiek zorganizować, wolnych pokoi nie ma, kącika dla karmiących nie ma, niczego nie ma, przecież nie każę jej iść do toalety :/

Najpewniej skończy się tak, że ja będę niezadowolona, oni będą niezadowoleni i jeszcze obrobią mi tyłek w rodzinie, że o rodzinę przyszłego męża to dbam, a ona nawet nie miała gdzie dziecka nakarmić :/
Wiesz co ja bym sie na nich nie złościła, bo jednak jak karmi malucha to go nie zostawi w domu, szkoda że teraz dopiero o tym powiedzieli.
Powiedz uczciwie, że nie masz wolnych pokoi i jak oni to widzą?
Wiesz dla niektórych matek karmienie nie jest żadnym problemem i są w stanie zrobić to wszędzie np na tarasie, w holu czy nawet łazience.
Przewinąć i położyć starszaka mogą w aucie.

Cytat:
Nie chodzi o cenę, ale o to, że może spotkałyście się z sytuacją, że ktoś brał z hipermarketu i była trefna. Ja np. wiem, że w Auchanie miałabym trefną na 100%, bo tam nawet kosmetyki są trefne
Wiem, że niby wszędzie mogę mieć pecha, ale są miejsca, gdzie NA PEWNO nie powinno się kupować. I o to mi tylko chodziło

W makro promocja na Stock jest, niecałe 20zł, tylko że tam trzeba mieć jakąś kartę i firmę chyba, a ja nie mam. Ale da się to przeskoczyć. Ogólnie babka od nas z sali kazała się jeszcze zastanowić nad wyborem dwóch wódek, bo większość wybierze jedną i o to będą prosić, a jak zabraknie i przyniosą drugą, to sala potem ma złą opinię, a nie młodzi. Trochę racji w tym ma i namawiam tatę, na wybór jednej wódki, ale co z tego wyniknie, to nie mam pojęcia

W każdym razie dziękuję za pomoc !
ale jak to ? Wy chcecie mieć dwa rodzaje wódki?
Sorka ale moim zdaniem to idiotyczny pomysł, ludzie zmieszają potem się potrują i będziesz miałam tylko narzekanie a nie fajne wspominanie wesela.

Cytat:

Florystka zrobiła nas dziś w kuku Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji A szkoda, bo to nasza znajoma i płacilibyśmy tylko za kwiaty. Teraz na hop siup musimy szukać kogoś innego

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------
o kurde chamówa.

Cytat:
Dziewczyny możecie zerknąć do klubu?
możemy
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
potrzebuje rady

idę w ten weekend na wesele do kuzyna i uszyłam sobie taką sukienkę....

i te buty

myślałam do niej o fryzurze :klik ale przód z grzywką
i makijażu : klik

co powiecie ?

ps. nie miał ni niestety kto zrobić tych zdjęć ;/
Wiesz co nie odbierz tego źle ale ta sukienka zupełnie Ci nie pasuje. Nie masz w niej w ogóle figury, i nie układa się dobrze.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:33   #3458
monidot
Zadomowienie

niulka_1985 cudownie wyglądaliście

anusia4u spóźniłam się na zdjęcia z przymiarki sukni , rano byłam na telefonie ale tam zdjęć mi nie wyświetlało.

anka1897 za załatwione sprawy

sensuallbolerko pasuje do Twojej sukienki, link do moich zaproszeń http://allegro.pl/wyjatkowe-zaprosze...360075511.html , kilka osób powiedziało że są śliczne

jumapili gratuluje załatwionych spraw i trzymam kciuki aby sprawa w kościele się ułożyła po Waszej myśli, fryzurka śliczna

cude za załatwione sprawy, piękny bukiet
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:43   #3459
cude
Zadomowienie

mimi_77
monidot bukiet tutejszy
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 23:48   #3460
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Piękna suknia jakiś luźny koczek nisko nad karkiem albo z boku i będzie pięknie

Florystka zrobiła nas dziś w kuku Zadzwoniła i powiedziała, że idzie w dniu naszego ślubu na wesele jako gość i nie da rady zrobić nam dekoracji A szkoda, bo to nasza znajoma i płacilibyśmy tylko za kwiaty. Teraz na hop siup musimy szukać kogoś innego [COLOR="Silver"]
Dzięki dziewczyny za rady. Dziś mi fryzjer powiedział że przy mojej sukni która jest zabudowana wysoko do szyji nie mogę mieć za nisko koka bo będą mi się włosy łapać w guziczki i mogę sobie fryz rozwalić cały ;P

A co do Florystki to ja ostatnio pytałam w kwiaciarni i mi babka powiedziała że ona na tydzień przed może przyjąć zamówienie , chyba ze chciałabym jakieś wydziwiane kwiaty to maks 2 tygodnie i da radę. Więc się nie stresuj znajdziesz spokojnie florystkę
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 00:08   #3461
anka1897
Wtajemniczenie

hihihi, TysiaBB1989 dziękuję sukienkę kupiłam w sklepie Preety Girl

velika sukienka wisi już w domu? plan na dziś zrealizowany?

Lemon_Drop dziękuję

Buczorek dziękuję pudełka zamawiałam od TEJ dziewczyny. Należy skontaktować się z nią przez facebooka lub bloga

cornflower_girl dziękuję gratuluję zakończenia zapraszania! idziecie jak burza

madziara889 dziękuję

sensuall dziekuję mnie również zachwyciło dlatego pomimo marudzenia Tż zamówiłam je. Teraz nawet On twierdzi, że dobrze zrobiłam bo jest śliczne

Odnośnie bolerka obawiam się, że będzie za delikatne jak na październik. Byłabym za żakietem lub inną narzutką.

Panna Izabela nie widzę nic nie właściwego w zakupie alkoholu w markecie. Moi znajomi często zaopatrują się w realu, na alkohol stamtąd nie narzekają.

Elrosa porozmawiaj z nimi, przedstaw im takie argumenty jak nam i powiedz aby przemyśleli jeszcze raz swoją decyzję.

monidot dziękuję

W Żabce nadal jest promocja na Varnę - 2 szt za 27 złotych. Jeżeli chcecie kupić piwo na wesele/poprawiny - Lech butelkowy 0,5 jest w promocji - przy zakupie 4 sztuk koszt butelki to 2,50 zł.

Odebrałam suknię -wisi u mamy w pokoju Wyczekałam się na nią bo schudłam od ostatniej przymiarki ( w ub. tygodniu) i krawcowe musiały ponownie zwężać. Wyjechałam z domu o 10 a wróciłam o 19 Nic więcej nie załatwiłam Niech ktoś rozciągnie jutrzejszy dzień aby doba miała więcej niż 24h!!

Wreszcie przyszła papeteria ślubna więc jutro rozstawiamy winietki i menu na stołach

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 06:45   #3462
exist_
Zakorzenienie

O rany, już po sesji więc mogę się w całości poświecić organizacji ślubu i wesela

Zbliża się czas potwierdzeń
Stary 2014-06-27, 07:29   #3463
misia880
Zakorzenienie

u mnie też się zbliża czas potwierdzeń na razie zadzwoniła 1 osoba z odmową zaczeło się super !

wczoraj ustaliliśmy z moimi rodzicami, że 1 l butelki napoi będziemy dawać na stół.
że wódke kupujemy białą żubrówkę.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

oto mój grzebyk do włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140627_072155.jpg (75,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140627_072206.jpg (88,3 KB, 34 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:33   #3464
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
--

Jest cudny!!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:37   #3465
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
1 z fioletem
3 z brązem
4 czerń
Najbardziej podoba mi sie czarny.

Co do kupowania wódki w markecie to sami się nad tym zastanawiamy

Dziewczynki kochane powiedzcie mi czy wódka Żołądkowa De Lux to bardzo zły wybór na wesele? Zaproponowali nam ja po 18,70 zł, wszystkie inne ponad 20,00 zł.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:

bardzo mi się podoba sutoszowa biżuteria ale do mojej sukni nie pasuje mi
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:47   #3466
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
O rany, już po sesji więc mogę się w całości poświecić organizacji ślubu i wesela

gratulacje ja też już po choć jestem tak podekscytowana że już się nie mogłam uczyć xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 46 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 07:58   #3467
jumapili
Raczkowanie

@Mojakaren dzieki J
@ oluska227887 no tak nabiegalam sie po tej Warszawie J ale warto bylo.
@Cude ja tez lubie kolorowe bukiety i taowy tez bede miala. Ogolnie bede kolorowa. Ja bede miala cos takiego(zalacznik) i florystka ma mi cos wymyslec w tym stylu do wlosow.

@Elrosa no faktycznie nieciekawie, ale przeciez jak sa pokoje to Ci goscie co nocuja beda sie bawic. Mysle ze na pewno znajdzie sie jakies wyjscie zeby ja wpuscic na czas karmienia do jakiegos pokoju Mysle ze jak to rodzina to nikt nie bedzie mial nic przeciwko. Ale swoja droga jestem stanowczno na nie jesli chodzi o dzieci na weselu. U mnie na szczescie bedzie tylko 2 chlopcow 8i 9 lat i w najgorszym wypadku takie 1,5 roczny malec . Jak nie bedzie chcial zostac z rodzicami kolezanki
@ monidot dziekuje J
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moj bukiet na koscielny.jpg (81,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-06-27 o 09:18
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 08:17   #3468
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluję

misia bardzo ładny grzebyk

1 dzień jutro o tej porze mam nadzieję, że będę jeszcze spała

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 08:27   #3469
jumapili
Raczkowanie

misia 880 widze ze mamy nastepna wielbicielke sutaszu grzebyk sliczny. Ja tez bede robic bizuterie sutaszowa kolczyki i bransolteke
Stary 2014-06-27, 08:45   #3470
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

nic dodać nic ująć

:
Stary 2014-06-27, 08:49   #3471
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Gratuluję

misia bardzo ładny grzebyk

Dziękuję

Jutro to tym bardziej nie będziesz już spała

Też się chwalę grzebykiem, jest cudowny
Resztę biżu chcę obfocić na sobie i wrzucić a póki co jestem trochę nie wyjściowa ;D
Stary 2014-06-27, 08:58   #3472
Elrosa
Zadomowienie

Ech, gadałam wczoraj z tą dziewczyną kuzyna. Mówię jej, że jeśli o mnie chodzi, to nie ma problemu, ale skoro zapewniali, że przyjdą sami, to nie troszczyłam się o miejsce do karmienia malutkiej czy przewijania i nie bardzo jest gdzie to robić, pokoje są już wszystkie zarezerwowane dla rodziny PM, bo przyjeżdża z daleka. Na co ona walnęła: "no a wy nie będziecie mieć pokoju dla siebie, to ja tam pójdę i Maciek (starszy synek) mógłby tam się położyć, bo on szybko się męczy" ee, kurczę, jakoś nie. Zasłoniłam się prezentami, ale tak naprawdę, to zwyczajnie nie mam ochoty odstępować jej naszego pokoju. Wtedy nawet w ogóle nie mielibyśmy gdzie spędzić nocy poślubnej, na łące obok sali chyba. Czuję się jak wredny babsztyl, bo ostatecznie stanęło na tym, że będzie zajmować się niemowlęciem w samochodzie, ale na litość, niezły ma tupet. Nawet nie jesteśmy jakoś specjalnie bliscy, przez prawie 10 lat nie miałam z kuzynem najmniejszego kontaktu (wyjechał za granicę), odnowiło się trochę rok temu, gdy wrócił do Polski.
Stary 2014-06-27, 09:11   #3473
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ech, gadałam wczoraj z tą dziewczyną kuzyna.
No, powiem Ci, że ma tupet... Mi by nawet do głowy nie przyszło prosić parę młodą, żeby odstąpiła swój pokój...litości!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:19   #3474
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

Też się chwalę grzebykiem, jest cudowny
Resztę biżu chcę obfocić na sobie i wrzucić a póki co jestem trochę nie wyjściowa ;D
Piękny coś czuję, że wszystkie będziemy pięknie wyglądały w dniu ślubu

Dziś troszkę dłużej z Wami posiedzę, bo muszę jakoś zając czas. Miałam zgrzyt z Tż. W środę pojechałam do niego bo mieliśmy jechać zaprosić dwie rodziny na ślub. No i pojechaliśmy, jak wróciliśmy zauważyłam, że mój samochód został przestawiony, podejrzewałam, że brat Tż wyjechał nim bo stał na wjeździe do garażu. Tż poszedł do brata pod garaż a ja poszłam do domu, gdzie była teściowa i pytam się jej, czy brat Tż wyjechał moim autem. (nie mam nic przeciwko, że wyjechał autem tylko o wątek z kluczami)Ona na to "no właśnie pytał się czy klucze zostawiłaś, nie wiedziałam czy są na komodzie ale powiedziałam mu że w razie czego zostawiłaś torebkę" ona zamierzała mi grzebać w torebce żeby szukać kluczy??? Dodam, że spokojnie mógł brat Tż ciężarówką stanąć gdzieś z boku i poczekać jak wrócimy bo on chciał coś z niej zrzucić ale i tak musiał czekać na Tż bo sam nie dałby rady. No właśnie... i teściowa do mnie "ja mówiłam, żeby brat Tż dzwonił do niego, to mi powiedział...mamo nie będę dzwonić bo gości zapraszają" Na co moja teściowa odp. "no dobra ale nic się nie stanie jak przyjadą Ci pomóc" W tym momencie ciśnienie mi skoczyło. Jak graty na ciężarówce mogą być ważniejsze od zaproszeń gości, gdzie do ślubu zostały 2 m-ce??!! Powiedziałam tż, że nie życzę sobie żeby Twoja mama dysponowała naszym czasem. To nie jest pierwszy raz kiedy ona mówi nam nie dokładając się ani złotówki do wesela, kiedy co i gdzie mamy załatwić.
Pokazałam jej spinki tż to powiedziała "nooo ale brat Tż miał takie eleganckie" czyli nie trzeba tłumaczyć że mojego Tż są do czterech liter.
Dekoracja auta - cyt. "nie podoba mi się brat tż miał taką ładną"
Chcemy stół wiejski na 40 osób "na 40 osób to za dużo tego jedzenia będzie"
Suknia ślubna "kurcze, mogłaś nie kupować bratowa Tż ma jeszcze swoją w domu to by Ci pożyczyła"
Fotograf " że też nie wiedzieliśmy, że moja znajoma robi piękne zdjęcia to byśmy ją wzięli" jakie wzięli???? Przypominam, że w 100% wesele robimy sami z Tż.
No i tego było już za dużo nie wytrzymałam wygarnęłam wszystko Tż i trochę nie fajna atmosfera teraz panuje między nami. Oczywiście to ja się czepiam. Nic bym się nie odezwała ale przez około 2 lata mamy mieszkać z jego rodzicami po około 2 latach zostaniemy sami ale na jednej działce i nie chce żeby dysponowała naszym czasem. Tż mi powiedział, że on zawsze miał obowiązki i że został tak wychowany. A ja zostałam wychowana tak, że mam najpierw patrzeć męża a potem rodziców. Usłyszałam od teściowej, że do dnia ślubu na pierwszym miejscu jest mama. A jak po ślubie nic się nie zmieni, dalej będzie dysponować naszym czasem i wydawać polecenia?? U niego w domu nie ma zapytania masz czas tylko "musimy jechać jutro na targ" itp.
No to wszystkie moje żale. Proszę nie kopiować

:

Edytowane przez docik10
Czas edycji: 2014-06-27 o 09:22
Stary 2014-06-27, 09:23   #3475
velika
Winter is coming

Cytat:
[B]

velika sukienka wisi już w domu? plan na dziś zrealizowany?

Odebrałam suknię -wisi u mamy w pokoju Wyczekałam się na nią bo schudłam od ostatniej przymiarki ( w ub. tygodniu) i krawcowe musiały ponownie zwężać. Wyjechałam z domu o 10 a wróciłam o 19 Nic więcej nie załatwiłam Niech ktoś rozciągnie jutrzejszy dzień aby doba miała więcej niż 24h!!
Plan zrealizowany. Jeszcze sie okazało, że będziemy mieć na ślubie bonus w postaci skrzypaczki W ogóle ja nigdy nie widziałam organisty na oczy, myślałam, że to będzie jakiś stary dziad bez gustu, a to młody chłopak, grał wczoraj świetnie na mszy i obiecał nam, że będzie pięknie Mam na razie same pozytywne doświadczenia z kościołem podczas tego załatwiania.
A teraz jadę na pazury!
Fajnie, że twoja sukienka już w domu Ja czekałam na moją tylko godzinę, bo poprawek było malutko.

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Co do kupowania wódki w markecie to sami się nad tym zastanawiamy

Dziewczynki kochane powiedzcie mi czy wódka Żołądkowa De Lux to bardzo zły wybór na wesele? Zaproponowali nam ja po 18,70 zł, wszystkie inne ponad 20,00 zł.[COLOR="Silver"]
ja nie znoszę tej wódki i uważam, że to kiepski wybór na wesele, ale zróbcie jak chcecie wiem, że trochę dziewczyn z wątku ją ma

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:24   #3476
jumapili
Raczkowanie

Elrosa, ale przeciez ona chce karmic podczas wesela. Nie rozumiem problemu, podzczas wesela goscie sie bawia i nie ma ich w pokojach (Wy rowniez). wiec na ta chwilke moglaby przeciez wejsc i tyle. Ale jak juz ustalilyscie ze bedzie sie zajmowac w samochodzie to masz i tak juz problem rozwiazany

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-06-27 o 09:28
Stary 2014-06-27, 09:26   #3477
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem co się dzieje z tymi florystkami, że jakoś nie potrafimy się z nimi dogadać ... dobrze, że chociaż wybór na rynku duży to i zawsze jakieś zastępstwo można znaleźć

Cytat:
1 z fioletem
3 z brązem
4 czerń
też mi się wydaje, że ten czarny najlepszy

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Ja mam ivory i TŻ koszulę też Nie strasz mnie... Mnie osobiscie było okropnie w snieznobiałej bo mam jasną, oliwkową karnację.

U nas postępy. TŻ w końcu 44 dni przed weselem kupił garnitur!!!! Klasyczny czarny, koszula ivory, krawatka ślubna i poszetka bo muszka go poszerzała. TŻ chciał granatowy garnitur ale ładniej mu było w czarnej klasyce. Jestem mega zadowolona
My też idziemy w ivory i nie ma się czego obawiać Ten kolor wygląda jak biały dopiero w zetknięciu z czystą bielą widać różnicę, ale teraz to już nie to co dawniej, że ktokolwiek mógłby się posądzić o przybrudzoną kieckę

Co do garniaka to wielkie gratulacje
U nas było odwrotnie miał być czarny na mur beton, a jak przyszło to mierzenia to granatowy był tym jedynym

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wszem i wobec ogłaszam, że moj TŻ powiedział, że już Was nie lubi bo codziennie wieczorem zabieracie mu żonę.
za to my Ciebie lubimy, że jako Żonka ciągle z nami jesteś

Cytat:
śliczny
koniecznie zaprezentuj go w jakimś upięciu na włosach

Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
ja tez lubie kolorowe bukiety i taowy tez bede miala. Ogolnie bede kolorowa. Ja bede miala cos takiego(zalacznik) i florystka ma mi cos wymyslec w tym stylu do wlosow
podoba mi się ten bukiet z załącznika! Też idę w kolorowe polne kwiaty wiec ten zapisuję sobie do inspiracji
Jesli masz więcej to chętnie pooglądam!!

Cytat:
ale emocjeeeeee

Cytat:
Ech, gadałam wczoraj z tą dziewczyną kuzyna. Mówię jej, że jeśli o mnie chodzi, to nie ma problemu, ale skoro zapewniali, że przyjdą sami, to nie troszczyłam się o miejsce do karmienia malutkiej czy przewijania i nie bardzo jest gdzie to robić, pokoje są już wszystkie zarezerwowane dla rodziny PM, bo przyjeżdża z daleka. Na co ona walnęła: "no a wy nie będziecie mieć pokoju dla siebie, to ja tam pójdę i Maciek (starszy synek) mógłby tam się położyć, bo on szybko się męczy" ee, kurczę, jakoś nie. Zasłoniłam się prezentami, ale tak naprawdę, to zwyczajnie nie mam ochoty odstępować jej naszego pokoju. Wtedy nawet w ogóle nie mielibyśmy gdzie spędzić nocy poślubnej, na łące obok sali chyba. Czuję się jak wredny babsztyl, bo ostatecznie stanęło na tym, że będzie zajmować się niemowlęciem w samochodzie, ale na litość, niezły ma tupet. Nawet nie jesteśmy jakoś specjalnie bliscy, przez prawie 10 lat nie miałam z kuzynem najmniejszego kontaktu (wyjechał za granicę), odnowiło się trochę rok temu, gdy wrócił do Polski.
masakra .. ludzie za grosz nie mają taktu żeby chcieć karmić dzieciaka w apartamencie dla nowożeńców

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:38   #3478
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Elrosa, ale przeciez ona chce karmic podczas wesela. Nie rozumiem problemu, podzczas wesela goscie sie bawia i nie ma ich w pokojach (Wy rowniez). wiec na ta chwilke moglaby przeciez wejsc i tyle. Ale jak juz ustalilyscie ze bedzie sie zajmowac w samochodzie to masz i tak juz problem rozwiazany
dla mnie by był problem, bo to mój pokój no i moje rzeczy, moje prezenty... nie no litości.
Ja bym pow, tak jak zrobiła ze nie ma miejsca i już.
a do innych gości.. no soryy ale kto wpusci pół obcą babe do pokoju w ktorym trzyma swoje rzeczy ??

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

taka wódkę planujemy w podziękowaniu dla świadka co myślicie ??

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 09:39   #3479
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie by był problem, bo to mój pokój no i moje rzeczy, moje prezenty... nie no litości.
Ja bym pow, tak jak zrobiła ze nie ma miejsca i już.
a do innych gości.. no soryy ale kto wpusci pół obcą babe do pokoju w ktorym trzyma swoje rzeczy ??
Ja też bym się bała, że może np. zapomnieć zamknąć pokoju. Jakby nie było to nie urodziny tylko wesele, więc dość wartościowe prezenty goście dają W jej interesie było to, żeby wcześniej dopytać się czy jest możliwość wynajęcia pokoju jakoś to ogarnąć.

:
Stary 2014-06-27, 09:42   #3480
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
o kuwa kuwa :O
jestem w szoku,ze wogole jej taki pomysl wpadl do glowy?!!!!
ale ma dziewczyna tupet

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Usłyszałam od teściowej, że do dnia ślubu na pierwszym miejscu jest mama.
pierwsze slysze... jestem zaskoczona tym stwierdzeniem...

Cytat:
ale ICH pokój to jest apartament nowożeńców?

Cytat:
no soryy ale kto wpusci pół obcą babe do pokoju w ktorym trzyma swoje rzeczy ??[COLOR="Silver"]
now lasnie, ja na pewno nie

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości