![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Wybrałam się do stacjonarnego sklepu i kupiłam stanik z Freyi. Generalnie wyszedł mi jeszcze inny rozmiar niż wg kalkulatorów w internecie
![]()
![]() |
#512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do promocji, to takie info możesz znaleźć na portalach stanikomaniackich, oczywiście tu też można założyć, ale nie wiem jak często będzie uzupełniany. ![]()
![]() |
![]() |
#514 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=koszy...h=861#imgdii=_ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Wtajemniczenie
|
Mnie w sumie też nie, bo mierzenie się to jedno, a to jak leży na ciele to drugie, generalnie z mierzenia wyszedł mi 2 rozm. większy niż miałam wcześniej, a po przymierzeniu tylko 1, więc
![]() Przynajmniej wiem teraz na pewno jakie wymiary stanikowe mi będą pasować i mogę próbować polować co nieco na allegro ![]() No i jestem lekko w szoku. Ten model który kupiłam w sklepie internetowym kosztuje 30zł mniej... Dość spora różnica jak dla mnie.
![]() |
#516 |
Konto usunięte
|
Czy można się dołączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam do Was pytanie, bo pewnie będziecie wiedzieć co zaradzić na taki problem.
Od ok. 3 lat noszę uświadomione staniki w rozmiarze 65D lub 70C (np. z Nipplex'a bo są b. ściśliwe). Wszystko jest ok poza faktem, że czasem fiszbiny wbijają mi się w mostek tak bardzo, że aż mnie ranią. Ostatnio kupiłam taki sam model Avy tylko w innym kolorze i niestety mam ten efekt ![]() Może powinnam celować w jakiś konkretny model stanika, raczej nie wyobrażam sobie stanika bez fiszbin zupełnie (chyba że do biegania ale to inna bajka). Pomożecie jaki krój wybierać żeby uniknąć takich nieprzyjemności? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Wtajemniczenie
|
A może spróbuj wziąć jednak obwód szerszy? Ja miałam podobny problem, bo się uparłam na ściśliwy i niby w tym "najmniejszym" proponowanym rozmiarze, ale ja mam bardzo szerokie żebra i mnie wszystko bolało. Przy szerszym obwodzie nie miałam tego problemu.
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja ostatnio w końcu wybrałam się po biustonosz z prawdziwego zdarzenia! Siostra poleciła mi salon bielizny, gdzie panie pomagają w doborze. Wcześniej zmierzyłam się jeszcze. O ile nosiłam dobre biustonosze w obwodzie, bo 80, tak miski zawsze za małe. Bardzo fajna braffiterka dobrała dla mnie bieliznę. I tak mam 80E, nie D jak myślałam. Największym zaskoczeniem było to, że spasował mi biustonosz pół usztywniany, a zawsze nosiłam całe. Na dniach wybieram się zamówić identyczny model tylko w innym kolorze. Kupiłam AVĘ. Jeśli, któraś z Was ma/miała te biustonosze, to poleca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
To chyba musisz pomierzyć różne modele.
U mnie sie pojawił inny problem, przy całodziennym noszeniu stanik po bokach się tak jakby 'podwija' :/ Nigdy nie miałam teog problemu, nie wiem czy to wina modelu czy w zasadzie czego. A cały czas się tak poprawiać to nawet nie ma jak
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 |
Rozeznanie
|
astraroth zobacz jak to będzie w stanikach z niskim mostkiem, powinno być lepiej. Poza tym możesz spróbować lekko odgiąć fiszbiny tam gdzie gniotą.
![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Moje drogie stworzyłam wątek biustonoszowo-promocyjny
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post46991590 Mam nadzieję, że wspólnie ulepszymy go tak, aby jeszcze więcej wizażanek mogło nosić dobrze dobrane biustonosze i cena nie była w tym przeszkodą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też sprawdź czy zmiana obwodu na luźniejszy pomoże.
![]() |
![]() |
#525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic nie ciśnie, nie uwiera ani nie rani. Znaczy sie muszę szukać niskomostkowców. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Wtajemniczenie
|
astraroth, ogólnie krojów do dekoltów w karo, te mają niskie mostki.
![]() |
#528 | |
Zakorzenienie
|
Dekolt karo to dekolt kwadratowy, czyli nie taki jak w plunge, tylko jak half-cup albo bandeau.
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
No i Gossardy plunge też mają niskie mostki.
![]() |
![]() |
#529 |
Konto usunięte
|
czytałam dzisiaj artykuł o biustonoszach firmy Corin projektowanych przez naukowców. Jedne komentarz zwalił mnie z nóg. Pani narzekała że biustonosze są źle szyte bo miseczki D, E, F i większe różnią się wielkością w zależności od obwodu. Bo jaki mierzy 80 E i 85E to miseczki są inne. Litości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze byłam pewna, że dekolt karo jest głęboki.
edyta, bo "porządne" firmy mają kilka wzorów misek i doszywają do nich odpowiedni obwód :p Swoją drogą, Corin chwalił się, że razem z naukowcami opracowali idealny biustonosz 75B...
![]() |
#531 |
Zadomowienie
|
Półusztywniane z Avy ja zdecydowanie polecam. Mam dwa, Troppo (z mocno starszej kolekcji) i Calthę. Kształtowanie bardzo fajne, zebranie do środka bardzo, bardzo fajne. Obwód przyzwoicie ścisły, nie muszę zaniżać. Profil OK. Cena przyjazna. Jedyne co mogę im zarzucić, to ciut za wysokie zabudowanie w stosunku do rozmiaru (zwłaszcza w przypadku tego nowszego, ma mostek wyższy o prawie centymetr), noszę u nich 70F i to największe powierzchniowo staniki jakie mam. Biust jest świetnie zebrany i aż szkoda że nie mogę włożyć głębszego dekoltu, bo miski wystają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Tak, czytałam to... I na co te wszystkie badania, jeśli tak podstawowej rzeczy nie potrafią ogarnąć. Ale kaskę z Unii dostali.
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam wrażenie, że mostek jest ciut za wysoko, ale ten biustonosz jest mega wygodny. Nigdy jeszcze takiego nie miałam. Mam nadzieję, że jego trwałość będzie równie długa. Kupiłam model Ellice Semi Soft. Tylko beżowy, bo zależało mi na kolorze neutralnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Piszę bo nie umiem sobie dobrać odpowiedniego biustonosza. Zmierzyłam się i pod biustem wychodzi mi 83 (ścisło), a w biuście 92 (w pochyleniu). Kalkulator nie znajduje rozmiaru. Stanik o rozmiarze 75C jest na mnie za luźny w obwodzie (mam taki z Pepco), 70C jest niby ok, ale wydaje mi się że miseczki są ciut za małe. Mam asymetrię co najmniej pół rozmiaru (wiem 90% kobiet tak ma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mierz biustu w pochyleniu, to jest dodatkowa informacja, a nie podstawa doboru rozmiaru.
![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z biustonoszami z pepco mam doswiadczenie i nie polecam ich, po kilku zalozeniach bardzo sie rozciagaja pod biustem, a w dodatku tam biustonosze w teoretycznie tym samym rozmiarze potrafia czasem sie bardzo roznic miedzy soba Kojarze ze gdzies na forach dziewczyny wspominaly o biustonoszach z Cubusa, moze tam sprawdz jesli nie chcesz duzo wydawac Zostal tez zalozony watek ze stanikowymi promocjami, moze tam znajdziesz tez jakies okazyjne ceny dziewczyny macie jakies doswiadczenie z tymi biustonoszami z H&Mu ? wiem ze pewnie im daleko do takich "profesjonalnych" ale te ktore kupilam wydaja sie naprawde fajne, nie przesuwaja sie, miseczki mi nie odstaja, tak jak to zazwyczaj mialam...
WYMIANA Edytowane przez czarna_kiecka Czas edycji: 2014-06-27 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś może porównać rozmiarówkę Dalii do Avy ?
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
dziewczyny szukam stanika cudo z programu Sablewskiej sezon drugi odcien 4....cuuuuuuudo..
Może ktoś wie co to za firma? Będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
75 C/D lub 80 C przy ściślejszych obwodach. Przy luźniejszych faktycznie może być 70, tylko jeśli obwód jest wiotki i bardzo elastyczny, to taki biustonosz jest do niczego. Co do H&M to owszem, jak na sieciówkę mają zwykle ścisłe obwody, co nie znaczy że ich bielizna jest tej samej jakości co brafiterskie marki. Ale z braku laku można sobie kupić, raczej na przecenie, bo nie warto za to płacić większych pieniędzy. Rozmiarówkę mają ograniczoną, ale do miseczki DD można coś znaleźć, szczególnie że ścisłe obwody sprzyjają wielu małobiuściastym. Oprócz tego są sklepy jak Change, Kinga itp., gdzie tez można szukać promocji. Poza tym ja namawiam, żeby w miarę możliwości wybrać się do dobrego skelpu brafitterskiego, nawet jeśłi ceny wydają się zaporowe, - przynajmniej można się zorientować jak leżą różne marki i czy różnica jest warta zachodu. Jeśli się okaże, że faktycznie jakieś marki czy modele droższe są rewelacyjne, to przynajmniej będzie wiadomo na co się zaczaić - bo i droższe marki są przeceniane. A może się zdarzy jakiś przypływ gotówki, okazja na prezent itp. Lepiej wiedzieć z wyprzedzeniem jaki model, marka, rozmiar jest dla nas.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.