Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 14:51   #1081
robaczek-85
Rozeznanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Ja w ogole nie werandowalam, odczekalam ok tygodnia od urodzenia i wyszlismy najpierw na 15 min, następnego dnia na 30 min a dzisiaj już na godzinny spacer.
Jestem raczej za tzw "zimnym chowem" w domu zawsze jakies okno jest uchylone, pilnuje zeby przeciagu nie było lub wiatru na dworze. Ile się przy starszym nasluchalam ze za lekko zbieram itp ale Wojtek bardzo rzadko choruje jak juz to zlapie czasem jakiegos wirusa. Jak opiekowalam się bratanica wyznawalam ta sama zasadę i nie chorowała jak tylko przeszła pod opiekę cioci tak od tamtej pory wiecznie jest chora.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:55   #1082
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
czyżby 28.06 mi się ta data mega podoba ale nie wiem czemu bo z niczym mi się nie kojarzy, za to 14.07 to jest dzien kiedy tż się oświadczył, a 23.07 to dzien w którym zaczeliśmy ze sobą być - a mimo wszystko najbardziej podoba mi sie jutrzejsza
ee jutro sobota i nie wiem czy mój lekarz będzie akurat miał dyżur.. wolałabym na tygodniu jakoś, bo wtedy codziennie jest przynajmniej do południa

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
i ja się melduje popoludniu... dom posprzątany,aż błyszczy wszystko poprasowane i poprane, fasolka szparagowa na kuchni już dochodzi, tylko.... co ja jutro będe robić?
Maleńka już jadę do Ciebie!

zrobiłam obiad, wysprzątałam lodówkę i ogarnęłam kuchnię.. co tu teraz robić?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 14:58   #1083
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dopiero wstałam z łóżka,
maksymalnie słaby dzień
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:00   #1084
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dopiero wstałam z łóżka,
maksymalnie słaby dzień
15.00 pobiłaś chyba dzisiejszy rekord hehe
Stary 2014-06-27, 15:05   #1085
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
I like it jak nie masz co robić to zapraszam do mnie.
ojj kochana z chęcią tylko powiedz jaki kierunek i już się organizuje a tak serio to ty już w ferworze walki a my doczekać sie nie możemy ale cos mi sie zdjae,że niebawem będe z rozrzewnieniem wspominać te chwile
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
ee jutro sobota i nie wiem czy mój lekarz będzie akurat miał dyżur.. wolałabym na tygodniu jakoś, bo wtedy codziennie jest przynajmniej do południa

Zapraszam zapraszam, na deserek na arbuza a i trochę bobu na kolację się znajdzie

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-27 o 15:06
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:12   #1086
rybka13
Zakorzenienie

Hej

agnes ciekawe co napisalas o tym obrocie Malego mam nadzieje, ze i moj sie odpowiednio ustawi przed wyjsciem.

aga_tka szczerze mowiac do cwiczen nie bardzo jestem zdolna, bo mocno mnie boli spojenie. Dostalam rade od poloznej, zeby siadac okrakiem na krzesle pochylajac sie na oparcie, ale bol niesamowity i dalam sobie spokoj.

Fame swietny avek

Corki nie werandowalam, teraz tez nie bede, zaczne od krotszego spaceru i tyle. Chyba jestem malo ostrozna w tym temacie, ale corka z tych nie chorujacych, wiec chyba jest ok
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:15   #1087
i like it
Rozeznanie

dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie tak z innej beczki... otóż czy któraś z Was, która prowadzi własną działalność a jest na l4 zaczęła otrzymywać świadczenia z zusu?
Stary 2014-06-27, 15:29   #1088
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
ojj kochana z chęcią tylko powiedz jaki kierunek i już się organizuje a tak serio to ty już w ferworze walki a my doczekać sie nie możemy ale cos mi sie zdjae,że niebawem będe z rozrzewnieniem wspominać te chwile

Zapraszam zapraszam, na deserek na arbuza a i trochę bobu na kolację się znajdzie
Kierunek stolyca Hm... Oj będziesz ale za to są te rozczulające uśmiechy etc. Coś za coś jak to w życiu.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:32   #1089
malwiska
Zakorzenienie

i like it chciałam to samo zaproponować... wstałam z takim dobrym humorem ale coś mnie gardło zaczyna boleć - czyli rozkłada mnie powoli ogarnełam dzisiaj całą szafe ciuchów, poprasowałam wszystkie rzeczy dla dziecka, dla tż, a swoje chyba zostawie na jutro bo juz mi sie nie chce... jutro zmusze tż do ogarnięcia już tak na fest całej sypialni, razem z wytrzepaniem materaca i umyciem okien.... w całym mieszkaniu jest niby czysto ale to jeszcze nie to co bym chciała po powrocie ze szpitala - mam nadzieje ze po porodzie tż mnie mile zaskoczy i wysprząta cały dom - w końcu bedzie miał na to 3 dni

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:

ja CI tu poród proponuje jutro a Ty wybrzydzasz?? no ładnie
Stary 2014-06-27, 15:34   #1090
dusia_tcv
Zadomowienie

Karczek się sprawdza czy dziecku nie jest za zimno lub za ciepło
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 15:55   #1091
joanna2228
Wtajemniczenie

Heloł

Ines gratulacje ale się namęczyłaś
Domi Kalinka słodkości
Kularek zdrówka dla dzieci i oby się nie zarażały nawzajem
Fame łączę się z Tobą w depresyjnym humorze , dziś rano wstałam i rozlałam mleko , stłukłam cukierniczkę i cały cukier się rozsypał i na koniec się poryczałam bo wieloryb już nie widzi przez brzuch traumatyczny poranek eh jeszcze 9 dni i zobaczę broszkę
TaTekla widzę, że mamy tak samo każde miejsce na brzuchu jest atakowane i mam wrażenie, że moja maleńka jest wszędzie i wszystko mnie boli
Bambusiek za wizytę

I nie pamiętam co jeszcze eh padło mi na mózg chyba za duże obciążenie , brzuch przygniata organy
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:01   #1092
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Fame swietny avek
dzięki

Cytat:
ja CI tu poród proponuje jutro a Ty wybrzydzasz?? no ładnie
ok, ok.. w sumie może być i jutro w tej sytuacji będę cieszyć się z każdej daty

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Fame łączę się z Tobą w depresyjnym humorze , dziś rano wstałam i rozlałam mleko , stłukłam cukierniczkę i cały cukier się rozsypał i na koniec się poryczałam bo wieloryb już nie widzi przez brzuch traumatyczny poranek eh jeszcze 9 dni i zobaczę broszkę
przeczytałam "rodziłam mleko" mnie też coś padło na mózg widocznie

fajnie Ci, że wiesz kiedy będziesz mieć dzidziulka przy sobie.. do tej pory to twierdziłam, że wolałabym nie wiedzieć, ale teraz powoli zmieniam zdanie
Stary 2014-06-27, 16:09   #1093
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:

fajnie Ci, że wiesz kiedy będziesz mieć dzidziulka przy sobie.. do tej pory to twierdziłam, że wolałabym nie wiedzieć, ale teraz powoli zmieniam zdanie
Rodziłam dobre my już tylko o jednym i zdecydowanie masz rację , wolę wiedzieć kiedy nastąpi detonacja mojego brzucha
Miłością tą największą
Stary 2014-06-27, 16:09   #1094
TaTekla
Raczkowanie

O ! Fame fajny awatar

Joanna nawet spacer nie pomógł, myślałam, że ja się maluch pokołysze to się uspokoi, a nabawiłam się tylko dodatkowego bólu pleców

Irsin dobra jesteś ! To nawet ja nie dorównam Ci jak dodam swoją drzemkę

Robaczek coś czuję , że z werandowaniem będzie u mnie tak jak u Ciebie chociaż ja mam dość zimno w domu i na bank będę musiała otwierać okna, bo różnica temperatur jest spora

Dziewczyny, jaki krem na pękające brodawki najlepiej kupić? Polecicie jakiś, ja niestety nie mam pojęcia o tym, a nie chciałabym polegć tylko na zdaniu pani aptekarki
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:11   #1095
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

ok, ok.. w sumie może być i jutro w tej sytuacji będę cieszyć się z każdej daty

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

zakładam że swoją dziewuszkę będziesz miała wcześniej niż joanna ja to mam jeszcze 3 tygodnie i też nie wiadomo czy nie dłużej ... ale już mi zaczyna powoli obojętnieć to... za dużo się chyba namarudziłam i mi zbrzydło pocieszam się tylko tym że nadal dobrze się czuje mimo łapiącego mnie przeziebienia
Stary 2014-06-27, 16:20   #1096
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
zakładam że swoją dziewuszkę będziesz miała wcześniej niż joanna ja to mam jeszcze 3 tygodnie i też nie wiadomo czy nie dłużej ... ale już mi zaczyna powoli obojętnieć to... za dużo się chyba namarudziłam i mi zbrzydło pocieszam się tylko tym że nadal dobrze się czuje mimo łapiącego mnie przeziebienia
Robimy zakłady ?
Mam wizytę w poniedziałek , zobaczymy jak tam moje rozwarcie Ciekawa jestem co mi ginka powie i mam nadzieję, że w następną sobotę będzie maleńka ze mną , nie wcześniej bo nie chcę

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość

Joanna nawet spacer nie pomógł, myślałam, że ja się maluch pokołysze to się uspokoi, a nabawiłam się tylko dodatkowego bólu pleców

Dziewczyny, jaki krem na pękające brodawki najlepiej kupić? Polecicie jakiś, ja niestety nie mam pojęcia o tym, a nie chciałabym polegć tylko na zdaniu pani aptekarki
Plecy też mnie łupią , nawet bez spaceru eh jeszcze chwilka
Co do kremu na brodawki mam bepanten i maltan na wszelki wypadek

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Idę coś wszamać , co mi pozostało ... tylko jeść
Miłością tą największą
Stary 2014-06-27, 16:27   #1097
simka234
Wtajemniczenie

Była dziś położna, i pediatra..
Mały ładnie przybiera waży już 3200
To rzyganko to naradzie nic groźnego wyżej mu materace ulozylismy i trzeba go trzymać do gory żeby odbił..
Wysypka na twarzy to uczuleniowa- nie potowki..odstawilam nabiał i zobaczymy..
Tętno cos wysokie mu wyszło i za tydzień kontrolę mamy i do kardiologa musimy się wybrac

My dziś chcieliśmy wyjść na 15 min na dwór bo ładna pogoda..
Wzielismy fotelik, ubralismy niunia i na podwórko wyszlismy,a mały po 7 min wszystko obrzygal i tak się skończył nasz wypad..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:33   #1098
debesciara
Zadomowienie

malwiska zwariowałaś?! najlepszą metodę wywoływania chcesz zlecić tżtowi?! U mnie okna są tak brudne że nie mogę przez nie patrzeć, ale czekają grzecznie na 7.07 wtedy je porządnie odczyszczę
Fame ależ nowa facjata może skoro avatar urodził to Ty też? Każda metoda wywoływania jest dobra
kularek zdrówka dla Jasia no i oby Franio nie złapał nic
joanna w obliczu takiej tragedii zrobiłabym to samo
irsin czy Twoja Bombelina leży z Tobą w łóżku? Czy masz dobrą duszę która ją zaprowadza i odprowadza z przedszkola?

---
A tak w ogóle dzidź zaczął mi napierać na spojenie po dzisiejszych wojażach, chodzę jak kaczka A w ogóle "kadrowa" u mnie w pracy mnie dziś zabiłą poszłam do niej z czystej uprzejmości, żeby jej powiedzieć, że prawdopodobnie przenoszę ciążę i żeby po tp (do tego czasu mam l4) wpisała mi urlop, a ona do mnie że muszę przynieść po tp zaświadczenie od lekarza o zdolności do pracy bo byłam na zwolnieniu dłużej niż 30 dni. No i teraz ciekawe co zrobię, bo raz że lekarz mi nie wystawi l4 poza tp (ta sama sytuacja była w poprzedniej ciąży) a 2 że jest na urlopie. Teraz przemyślałam i chyba powinnam w sumie przejść na urlop macierzyński od 3.07, chyba jest taka możliwość, nawet jeśli jeszcze się nie urodziło.. Czy któraś z Was może wie, jak to wygląda od strony prawnej?
Jutro idę do ginki na wioskę obok, może ona mi wystawi zwolnienie?

No, nadałam temat i idę na plac z Matyluną, umówiłam się z ciężarówką październikówką i jej córą, może ustalimy kiedy jedziemy na porodówkę
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:33   #1099
simka234
Wtajemniczenie

Co do maści na sutki to trzeba ostrożnie
Dobrze zmywac po smarowaniu bo robi się skorupa i jak komuś dokuczaja sutki to jest jeszcze gorzej
Lanolina -lub masc z nią jest najlepsza na sutki..

Ja z maltanu tylko kilka razy skorzystalam i dalam spokój bo jeszcze gorzej było..
Najlepiej się sprawdza własne mleko i wietrzenie sutków

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:40   #1100
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
malwiska zwariowałaś?! najlepszą metodę wywoływania chcesz zlecić tżtowi?! U mnie okna są tak brudne że nie mogę przez nie patrzeć, ale czekają grzecznie na 7.07 wtedy je porządnie odczyszczę
Fame ależ nowa facjata może skoro avatar urodził to Ty też? Każda metoda wywoływania jest dobra
kularek zdrówka dla Jasia no i oby Franio nie złapał nic
joanna w obliczu takiej tragedii zrobiłabym to samo
irsin czy Twoja Bombelina leży z Tobą w łóżku? Czy masz dobrą duszę która ją zaprowadza i odprowadza z przedszkola?

---
A tak w ogóle dzidź zaczął mi napierać na spojenie po dzisiejszych wojażach, chodzę jak kaczka A w ogóle "kadrowa" u mnie w pracy mnie dziś zabiłą poszłam do niej z czystej uprzejmości, żeby jej powiedzieć, że prawdopodobnie przenoszę ciążę i żeby po tp (do tego czasu mam l4) wpisała mi urlop, a ona do mnie że muszę przynieść po tp zaświadczenie od lekarza o zdolności do pracy bo byłam na zwolnieniu dłużej niż 30 dni. No i teraz ciekawe co zrobię, bo raz że lekarz mi nie wystawi l4 poza tp (ta sama sytuacja była w poprzedniej ciąży) a 2 że jest na urlopie. Teraz przemyślałam i chyba powinnam w sumie przejść na urlop macierzyński od 3.07, chyba jest taka możliwość, nawet jeśli jeszcze się nie urodziło.. Czy któraś z Was może wie, jak to wygląda od strony prawnej?
Jutro idę do ginki na wioskę obok, może ona mi wystawi zwolnienie?

No, nadałam temat i idę na plac z Matyluną, umówiłam się z ciężarówką październikówką i jej córą, może ustalimy kiedy jedziemy na porodówkę
moja ksiegowa jest troche głupowata więc dowiadywałam się od swojej cioci księgowej. L4 lekarz moze wystawic tylko do dnia TP, po terminie moge isc do zwykłego lekarza po zwolnienie bądz rozpocząć macierzynski... wiec to nie trzeba urodzic zeby z tego urlopu zaczac korzystac

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

a co do mycia okien... myłam kafelki na scianie w łazience, lustro wielkosci okna i kabine prysznicową więc już mi nie trrzeba :P
ja juz nie chce wypedzac małej :P ja bede tylko leżeć a niech mój tż ją wypędza :brzyda l:
Stary 2014-06-27, 16:43   #1101
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
czyżby 28.06 mi się ta data mega podoba ale nie wiem czemu bo z niczym mi się nie kojarzy, za to 14.07 to jest dzien kiedy tż się oświadczył, a 23.07 to dzien w którym zaczeliśmy ze sobą być - a mimo wszystko najbardziej podoba mi sie jutrzejsza
28.06 to piękna data jest - mówię Wam, super ludziska - wiem coś o tym urodzinowe życzenia przyjmuję od północy
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 16:57   #1102
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Kierunek stolyca Hm... Oj będziesz ale za to są te rozczulające uśmiechy etc. Coś za coś jak to w życiu.
już się pakuje i turlam się na intercity jak wyobraziłam sobie te uśmiechy twojego smyka to od razu pomyślałam o mojej małej i aż mi oczy sie mokre zrobiły... ach te hormony
Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
O ! Fame fajny awatar

Irsin dobra jesteś ! To nawet ja nie dorównam Ci jak dodam swoją drzemkę

Robaczek coś czuję , że z werandowaniem będzie u mnie tak jak u Ciebie chociaż ja mam dość zimno w domu i na bank będę musiała otwierać okna, bo różnica temperatur jest spora

dziewczyny na forum ina moj SN polecali bepanthen

Fame rozpakowałaś avatara

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Co do maści na sutki to trzeba ostrożnie
Dobrze zmywac po smarowaniu bo robi się skorupa i jak komuś dokuczaja sutki to jest jeszcze gorzej
Lanolina -lub masc z nią jest najlepsza na sutki..

Ja z maltanu tylko kilka razy skorzystalam i dalam spokój bo jeszcze gorzej było..
Najlepiej się sprawdza własne mleko i wietrzenie sutków
spojrzałam na twój podpis na dole.... i ta trupia czacha mnie po prostu rozłożyla na lopatki

Cytat:
moja ksiegowa jest troche głupowata więc dowiadywałam się od swojej cioci księgowej. L4 lekarz moze wystawic tylko do dnia TP, po terminie moge isc do zwykłego lekarza po zwolnienie bądz rozpocząć macierzynski... wiec to nie trzeba urodzic zeby z tego urlopu zaczac korzystac

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

a co do mycia okien... myłam kafelki na scianie w łazience, lustro wielkosci okna i kabine prysznicową więc już mi nie trrzeba :P
ja juz nie chce wypedzac małej :P ja bede tylko leżeć a niech mój tż ją wypędza :brzyda l:
mój tż jak zobaczył na wizycie gdzie gin mi urządzeniem do usg główkę namierzył to po wyjściu z gabinetu powiedział,żebym nawet nie myślala o jakis glupotacch wieczorem

tz wrócił z pracy i przywiózł mi truskawki.....ja chyba pęknę zaraz
Stary 2014-06-27, 17:39   #1103
cinnilla88
Raczkowanie

Mi polecili na brodawki masc medeli. Podobno super ale jeszcze nie mialam okazji sprawdzić :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-27, 17:39   #1104
Fame
Zakorzenienie

no co.. avatar też się nachodził już w ciąży.. niech chociaż on ma ulgę

znowu spałam ja nie wiem co się dzieje ze mną ciągle bym spała.. dzisiaj obudziłam się o 6.30, poszłam spać o 7.30 i ok. 11 wstałam. a teraz znowu od 16 do 17.30 drzemka

wisienka to jutro pijemy Twoje zdrowie!

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-27 o 17:41
Stary 2014-06-27, 17:40   #1105
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
no co.. avatar też się nachodził już w ciąży.. niech chociaż on ma ulgę

znowu spałam ja nie wiem co się dzieje ze mną ciągle bym spała.. dzisiaj obudziłam się o 6.30, poszłam spać o 7.30 i ok. 11 wstałam. a teraz znowu od 16 do 17.30 drzemka
organizm zbiera siły........
Wisienka stawia szampana picolo hehe

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-27 o 17:43
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 17:55   #1106
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Maści to mój konik niedługo będzie Ponoć najlepsza lanolina. Najekonomicznej wyjdzie w aptece zamówić maść z lanoliny. Powinny wyjść grosze jak za apteczną lanolinę 1g wychodzi coś koło 30/40 gr. Ja w próbkach dostałam Lansinoha lanolinę bardzo fajna na pierwsze koty za płoty z laktatorem. Teraz mam Skarb matki lanolina z olejem słonecznikowym jest fajna ale wolałam Lansinoha. A najlepiej i najekonomiczniej smarować mlekiem -tylko własnym i wietrzyć.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 18:31   #1107
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
wisienka to jutro pijemy Twoje zdrowie!
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
organizm zbiera siły........
Wisienka stawia szampana picolo hehe
jadę dziś do Biedry po zgrzewkę Warki Radler 0%

ja dziś też padam... co prawda nie przespałam ani jednej nocy od ponad tygodnia więc nic dziwnego ale dziś to już wybitnie nie mam mocy... zrobiłam pranie ręczne kocyków i innych pierdół, które mi zostały, obiad, ogarnęłam lekko chatę a czuję się jak po maratonie
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 19:03   #1108
malwiska
Zakorzenienie

ja też dzisiaj miałam dwie drzemki w ciągu dnia...
Stary 2014-06-27, 19:36   #1109
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Mi polecili na brodawki masc medeli. Podobno super ale jeszcze nie mialam okazji sprawdzić :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ta maść to Purelan. To czysta lanolina - nic więcej nie ma w składzie, także tak jak ktoś już kiedyś pisał, można zamówić w aptece i będzie taniej z pewnością. Ja za swoją, duża tubka, zapłaciłam ok. 40 zl.
O tyle z nią fajnie, że nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 19:37   #1110
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
moja ksiegowa jest troche głupowata więc dowiadywałam się od swojej cioci księgowej. L4 lekarz moze wystawic tylko do dnia TP, po terminie moge isc do zwykłego lekarza po zwolnienie bądz rozpocząć macierzynski... wiec to nie trzeba urodzic zeby z tego urlopu zaczac korzystac[COLOR="Silver"]
Też słyszałam że lekarz tylko do dnia terminu może wystawić zwolnienie, ale mój gin powiedział że to nieprawda może wystawić ile chce. Także na ostatniej wizycie dostałam zwolnienie do 7.07 a termin mam na 3.07.
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości