|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Mala od Butter mala tez chyba normalna,nie za mala nie za duza ![]() Dobrze ze na wizycie wszystko ok,ja tez dostałam pozwolenie na dżigi dżigi ale jakoś mi nie spieszno do tego :-D
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hej Dziewczyny.
Podczytuje a nie mam szans na cytowanie Wczoraj moj gin powiedział, że szyjka długa, ale nie podobają mu się moje wyniki cukrów i musze isc do poradni przy szpitalu. W końcu sie przejał. Pewnie bedzie insulina. Dziecko jest duże, ale nie wem ile wazy bo nie ma w gabinecie usg. W kazdym razie 6 tygodni to jeszcze kawal czasu i lepiej zeby dzidzius nie mial takich skoków cukrowych. Powiedział, że jak by się teraz urodziła tonie byłoby tragedii, le nie zapowiada się pomimo moich bóli jak na @. Uspokoił mnie. Mysia - dla córki, pewnie jestes mega dumna.
|
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po pierwszej gimnastyce w sr. Super było, uczyliśmy się ćwiczeń na pierwszą fazę porodu. Mężowie zaangażowani i fajnie się w tym bierze udział
jedyny minus jest taki, że od ćwiczeń mięśni kegla mnie rozbolał ten pęcherz strasznie. Ale już lepiej
|
|
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wazylam tykko 2, 5 kg jak się urodzilam.Spoko, Patrycja, ja myslalam ze moj tz rzuci sie na mnie jak mu powiem ale niestety ![]() Przytylam tylko 7kg
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() krótka ale zamknięta i twarda - u mnie tez tak jest i też zamierzeam dotrwać ![]() ![]() ![]() u zaczarowanej króluje PANDA!!! fajowe!
|
|||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
tatus wybral taki zestaw
wiec na wyjscie ze szpitala nasza krolewna bedzie panda
|
|
|
|
#2168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malutko przytylas ja 8kg,ale jestem w 32t1d.Zaczarowana mialaw tylko kupić zestaw do wyjścia ze szpitala i kaftaniki:-D ja tyle chyba.nie mam wszystkich rzeczy na rozmiar 56 :-D Ale śliczne rzeczy więc pewnie nie mogłaś się powstrzymac ![]() Mi tu ani razu nikt nie robił badania szyjki,nie mam pojęcia jaka jest dluga i chyba dobrze mi z ta nieświadomością
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tez pobolewa brzuch, moze powinnam zadzwonic do swojej ginki i sie spytac czy tez nie powinnam brac magnezu bo chyba na wlasna reke nie mozna kupywac? To dobrze ze nie widzi duzo wczesniejszego porodu no i mala ma juz prawie 2 kg
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo ze sie chcialo cos tez nowego kupic i takie jakie nam sie podoba ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
za wizytei za ladna wage ![]() no to teraz mozesz fiki riki
|
||
|
|
|
#2172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a o ginekologicznym badaniu to oni tu chyba nie slyszeli:-D
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szyjkekiedy wybierasz sie do poradni ? dobrze ze w koncu zauwazyl ze ci cukry tak skacza no i grunt ze jestes spokojniejsza
|
|
|
|
|
#2174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak masz możliwość to zadzwoń i się spytaj czy możesz łykać i jaką dawkę... ja powiem Wam, że mam już dość "łykania" tabsów, niby nic takiego nie zażywam ale: 6 x magnez 2x femibion 2 x żelazo 1-3 x buscopan rano zażywam żelazo - przed śniadaniem 1 tabletka potem po śniadaniu buscopan 2 tabletka za chwilę 3 tabletki magnezu czyli już jest w sumie 5 tabletek potem femibion, niby jedna tabletka ma być ale to jest tabletka + kapsułka więc są dwie to mam już 7 tabletek potem jak sobie przypomne to dojadam pozostałe 3 tabletki mg w ciągu dnia czyli mam już 10 tabletek na wieczór przed kolacją żelazo - 11 tabletka a w ciągu dnia w razie jakby mi się macica stawiała bardzo to mam zażywać jeszcze buscopan tak max 2-3 tabl dziennie, więc w gorsze dni tych tabletek jest do 13! a jak komuś coś jeszcze dolega to ileż tego ma żreć..?.. matko boska..... idę leżeć ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
to faktycznie nie wiadomo jaka ta twoja szyja a masz jednego lekarza czy chodzisz do róznych? jak to jest u Was?
|
||
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loo jeju u mnie to by nie przeszło ledwo połyka witaminy i modle się żebym ich od razu nie zwymiotowalam a ty tyle ich bierzesz
|
|
|
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę 4x magnez, raz potas, 4x dopegyt na ciśnienie, zyrtec, witaminy jedną tabletkę i teraz 3x urosept na pęcherz. To 14 codziennie.
|
|
|
|
#2177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu się ma położna,mi się zmieniała,teraz mam trzecia ale chyba juz zostanie do końca. A tak to usg jest w szpitalu,to zależy na kogo się trafi. Ktoś robi usg,a jak coś nie tak to omawiane jest z kimś innym. A dodatkowo jak idę do szpitala na ktg to jest ktoś inny,jak na wizytę kontrolna to również ktoś inny. Najlepsze to że przyjmuje mnie lekarka (bylam dwa razy i akurat na ta sama trafiłam) ona tam bada brzuch,robi wywiad,itp. Idzie po innego lekarza,jej mowi co i jak,ustalają dalsze leczenie,wizyty. Ta jedna wychodzi a tamta wypisuje zlecenia na badania,recepty,umawia wizyty. Dziwne troche:-D wydaje mi się ze ta babeczka to jakiś ordynator czy coś,bo jest tam kilku lekarzy i ona chodzi od gabinetu,do gabinetu.
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze nie mogę cos cytowac na tablecie. Z riki fiki dzis tez lipa bo moj tz jest na imprezie i wroci w nocy albo w ogole rano
jejku z nudow ogladam reality show z natalia siwiec a teraz milosc na bogato. Chyba czas do lozka, tam chociaz poucze sie angielskiego![]() Jejku, dziewczyny biedne ile tabsow lykacie! Zaczarowana, śliczne ciuszki!
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-06-27 o 21:20 |
|
|
|
#2179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-06-27 o 21:36 |
|
|
|
|
#2181 | |
|
Rozeznanie
|
widze ze zakupy się udaly. piękne ciuszki
![]() tyle tabsow to ja praez cale ztcie nie zjadłam o matko wspolczuje wam ja lykam jedna dziennie- witaminy ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taka promocja sie pojawila,ze do calego zestawu wozka stokke albo 5% rabatu od calosci albo fotelik wlasnie![]() I tak, wozek i fotelik szary wzielismy ![]() Ten fotelik co juz mamy to fiolet Ale jeden z nich sprzedamy. Cytat:
)Co do tabletek to ja biore; 6x magnez, 1x pregna plus, 4x luteina, i 1x zelazo :/ Dziewczyny ile kupujecie kocykow? Jeden grubszy, drugi cienszy? Czy wiecej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2183 | |
|
Konto usunięte
|
Zaczarowana dla niego super zakupy! A ja siedzę w domu i tylko przeglądam sklepy internetowe i się zdecydować nie mogę :p
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocki życzę!
ja idę odpoczywać...nic mnie nie swędzi
|
|
|
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
White Cafe, to fakt, nie jest za duza. Lekarz juz poprzednio mowil, ze nie bedzie za duza, 3 kg, max 3300 g.
Cytat:
![]() ZVenus, teraz mam niecale 3 cm, na poprzedniej wizycie mialam 35 mm. Powiedzial, ze jeszcze nie powinna sie skracac, ale ze powinna sie trzymac na razie. Mam taka nadzieje! Nie chce urodzic wczesniej ![]() Zaczarowana, sliczne rzeczy! Aaa..nie napisalam Wam. Gin kazal mi odstawic witaminy prenatalne, powiedzial, ze mam za dobre wyniki krwi mam za gesta krew...
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-27 o 22:43 |
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się jak tam wizyta u Sary bo coś nie napisała jak poszło
![]() Kupilismy chusteczki nawilżone z babylove czytałam ze maja dobre opinie i skład , pampersy kupilismy 24 szt. 2-5 kg i 43 szt. 4-6 kg albo i więcej dokładnie nie pamiętam nie chciałam robić zapasów bo nie wiem czy sie sprawdza u nas. Do kąpieli kupilismy żel z weledy i w aptece maść na odparzenia. Dla siebie podklady poporodowe I najwieksze podpaski jakie byly. Ale brzuch na zakupach mi się stawiał i napinal na szczęście zakupy mam już z głowy uff
|
|
|
|
#2188 | ||||
|
Zadomowienie
|
Okulistka powiedziala ze mam ladne dno oka (uffff przynajmniej tyle
wiec gdyby porod sie przedluzal to powinna byc cc by mnie nie narazac. Poza tym moge sn chyba ze chce koniecznie cc to mi inaczej wpisze bo ryzyko i tak jest a ona w razie czego woli nie brac odpowiedzialnosci na siebie.Mowila ze na zachodzie to nie jest wskazanie do cc ale w PL moze byc ![]() Lekarze sie dziwia,ze przychodze po porade i opinie a nie, ze chce sobie na sile cc zalatwiac jak "wszyscy" . Wiele kobiet tak robi bo sie boja bolu a i dziecko szybko wyciaga sie z brzucha i nie ma np. ryzyka niedotlenienia go w trakcie porodu.Generalnie stwierdzila ze widzac opinie od niej, ortopedy lekarze gin zadecyduja za mnie co mi wolno. Tym bardziej czekam na srodowa wizyte i opinie mojego gina(okulistka chwalila ze dobry jest). ![]() Zaczynam chyba liczyc na szybki sn, bo dlugi i tak zakonczylby sie cc Tylko co oznacza szybki porod sn a co przedluzajaca sie akcja porodowa??![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skad sie przeprowadzalas?I czemu akurat Lbn? Cytat:
![]() Cytat:
![]() za wizyte i wage Malej
|
||||
|
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do moich pogladow o wychowaniu, to musialabym sie odnosic do wypowiedzi dziewczyn ![]() Ogolnie, to nie kazde dziecko w trakcie buntu dwulatka rzuca sie na ziemie, to dosc ekstremalne zachowanie, do ktorego doprowadza jakies zachowanie rodzicow, nie jednorazowe... Nie uwazam tez, ze kary sa dobra metoda wychowawcza. I nie wiem do konca co to oznacza 'twardsze metody wychowania', ale obawiam sie, ze to tez nie cos z czym bym sie zgodzila... |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam preferencji,chce by bylo jak najbezpieczniej i najlepiej dla nas- mnie i dziecka. Wole oprzec sie na wiedzy fachowej niz moim "widzi mi sie"
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-06-28 o 00:18 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

dla córki, pewnie jestes mega dumna.

ale to bylo raczej w formie zartu powiedziane. Aaa no i dobrze czulam, ze mi sie przekrevil glowka w dol do porodu

a o ginekologicznym badaniu to oni tu chyba nie slyszeli:-D
jejku z nudow ogladam reality show z natalia siwiec a teraz milosc na bogato. Chyba czas do lozka, tam chociaz poucze sie angielskiego
Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz 

nie mam preferencji,chce by bylo jak najbezpieczniej i najlepiej dla nas- mnie i dziecka. Wole oprzec sie na wiedzy fachowej niz moim "widzi mi sie"