|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Hejo
)Ale stron ![]() Mamy urwanie glowy z meblami do garderoby,lozkiem do sypialni itp :d Mielismy wczoraj isc do USC na uznanie dziecka przez Tz ale zadzwonili i przelozyli na poniedzialek;/ takze nie zalatwione jeszcze.. Moja wyprawka dalekoooo w tyle..chyba najbardziej z calego watku.. Dostalam telefon kilka dni temu, ze pojawila sie promocja w sklepie w ktorym zamowilismy wozek i sie zalapujemy ( mimo iz wozek zamowiony od dawna). Mielismy do wyboru 5% rabatu badz fotelik stokke izy go do wyboru. Bez wahania wybralam fotelik )Czyli mamy teraz dwa:d dokladnie ten sam kupilismy juz wczesniej Widze ze na tapecie temat o wychowaniu. Ja mysle ze i tak wszystko wyjdzie w praniu. I mimo iz teraz mowie ze nie bd rozpieszczac czy brac Malego na rece przy kazdym placzu to i tak po porodzie moze byc calkiem inaczej:tak: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Przeważnie TŻ wtedy ostro interweniuje i robi się niemiła atmosfera ale jak można przez tyle czasu nie przyjąć do wiadomości, że bardzo dbamy o dietę synka i unikamy cukru póki możemy.Mam dziś kiepski nastrój a jeszcze wkurzyła mnie moja ginka. Na ostatniej wizycie (2 tygodnie temu) skończyły jej się refundowane recepty i nie wypisała mi recepty na zastrzyki. Powiedziała, że wyśle pocztą. Dziś mijają 2 tygodnie a w skrzynce nic nie ma. Teraz zamiast wyjechać z Warszawy przed korkami, muszę iść do niej, bo nie mam już leków :/ jej roztrzepanie okropnie mnie denerwuje.
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() od rana siedzę na tarasie, piękna pogoda, w końcu ciepło się zrobiło ![]() no i wrócił mój mąż ![]() Mysia dla córki ![]() widzę, że piszecie o wychowaniu Moja Zosia nigdy mi nie robiła scen w sklepie, nie mówię, że jest super grzeczna i spokojna, ale wszystko zależy od wychowania i konsekwencji, ale też od charakteru dziecka. Mysia u nas jest odwrotnie, to ja małej przeważnie wszystko kupuję i przede mną czuje większy respekt. Natomiast tż może sobie gadać i gadać, a Zosia swoje Mój teść też mi truł, że dziecko powinno pić wodę, a ja jestem wyrodna i nie daję. Co do jedzenia to ja też bardzo przestrzegałam, żeby Zosia zdrowo się odżywiała. Do 3 roku życia nie jadła słodyczy. A teść tylko czekał, żeby małej dać czekoladkę albo cukierka. Tż kilka razy powiedział mu do słuchu i odpuścił. Nie mam problemu z jedzeniem, mała zje każde warzywo, owoc czy mięsko. Po zjedzonym śniadaniu czy obiedzie może zjeść coś słodkiego, ale zawsze się pyta. Napoi gazowanych też nie pije. Herbata ewentualnie z odrobiną miodu. A bunt chyba każde dziecko przechodzi. Trzymajcie kciuki o 19 mam wizytę u gina
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w 35 tc
Idziemy na godz. 17 na zwiedzanie porodówki .Mi 9.. Cytat:
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-06-27 o 15:46 |
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
![]() My za tydzien idziemy ogladac
|
|
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak mysliscie czy jezeli szyjka mi sie skrocila i biore tabletki dopochwowe to moge wykonywac masaz krocza czy nie bardzo ?
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jej siostra to co innego, na chrzcinach nikomu nie dała małego wziąć na ręce, a mój Tż był chrzestnym, bo to jej dziecko. Kazała sobie milion zdjęć robić, aż się szwagierka wkurzyła bo wszystkie z lampą błyskową. Też bym chciała żeby każdy szanował moje zdanie co do wychowania młodego, ale z rodzicami się tak chyba nie da. Zaraz usłyszy się tekst, że ja was wychowałam to wiem co jest lepsze.
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Stresuje się jak nie wiem tą wizytą, czuję że nie jest najlepiej
Co do kupowania zabawek dzieciom, to moja Zosia ma bardzo dużo. Na urodziny czy święta przeważnie dostaje zabawki, ubrania rzadko. Ale ja nie mam nic przeciwko, uważam że dziecko musi mieć się czym bawić. Zresztą mój tata też nam kupował dużo rzeczy. Chciałam komputer, wystarczyło, że raz poprosiłam i za jakiś czas miałam. Natomiast mój tż na wszystko musiał sobie sam uzbierać pieniądze, a od ojca nie dostał nic. Zosia teraz jest na etapie koników i lalek mlp. Zostało nam jeszcze kilka do kupienia
|
|
#2142 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za 35 tydz
|
||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego czujesz ze jest nie najlepiej ?
gorzej sie czujesz ? |
|
|
|
#2144 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
nacytowałam sobie...to teraz będe odpowiadać
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;47066544]Mojemu mężowi farmaceutka tłumaczyła, że nie testuje się lekarstw na ciężarnych. Nikt nie weźmie na siebie takiej odpowiedzialności i dlatego lepiej na opakowaniu napisać, że nie wolno w ciąży. A dopiero lekarz stwierdza czy korzyści przewyższają zagrożenia. [/QUOTE]tak tak, właśnie tak jest. najlepiej napisać że nie ma badan i tyle Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie panikuj, będzie ok! daj koniecznie znać jak wrócisz!! JUż tyle za Tobą...jeszcze tylko trochę, dasz radę, każdy dzień się liczy!! |
||||||||
|
|
|
#2145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chce tez zakazywac, zeby pozniej nie bylo akcji, ze jest u kogos i nie wie ile zjesc cukierkow, bo w domu nie moze. Cytat:
A wogole to szary stokke kupiliscie? Cytat:
Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Tz mi ostatnio opowiadal ze jak byl w sklepie z ktorego kupilismy wozek to byly dwie pary w ciazy, babki wygladaly jakby mialy zaraz rodzic
I jedna para stala kolo wozka i ta kobieta trzymala go ( chodzi o wozek stokke akurat mieli tylko jeden w sklepie ) i przychodzi do nich ta druga para z pania ktora doradza i mowi ze chca kupic ten wozek od razu na to ta babka ktora go trzymala zaczela sie wydzierac ze ona byla pierwsza nawet go trzymala i sobie go zaklepala juz i zaczely sie klocic. Tz mowil ze wszyscy sie zebrali wokol nich bo mysleli ze sie zaraz te dwie babki pobija. I ta jedna mowi do meza no wez cos zrob na to on spokojnym glosem mowi ze oni byli tu pierwsi i czekali tylko az pani znajdzie dla nich wolna chwile na to ta druga mowi do swojego meza ze ona chce teraz ten wozek i tez cos tam powiedzial spokojnym glosem. Tz mowil ze Ci mezowie stali tam i bylo im glupio ![]() I ta para ktora trzymala wozek go kupila a ta druga para jak wychodzila ze sklepu to babka do meza powiedziala ze jest pipa bo nic nie zrobil i nie zawalczyl o wozek i sie na niego darla ![]() dobrze ze mnie tak emocje nie ponosza
|
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :confu sed:
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mielismy szczescie bo czekalismy 2 dni az nam przysla nowke niesmigana ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
fajna promocja |
||
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, jaka mnie dziś miła sytuacja spotkała? Siedziałam sobie w domu, dzwoni mi telefon, mama dziecka z mojej klasy z prośbą, żebym wyszła przed dom. A tam moja klasa, prezent, podziękowanie za wspólny czas... kurcze, jestem w dzikim szoku, nie pracuję od lutego! A oni o mnie pamiętali
|
|
|
|
#2150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do takiej pracy warto chodzic
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Lece na zakupy, mam nadzeje ze wszystko uda nam sie kupic
milego wieczoru |
|
|
|
#2154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla nich.My wróciliśmy niedawno do domu. Bylismy na pizzy z dziewczynkami, potem na spacerze, potem na lodach i odwieźliśmy jej koleżankę do domu. A jej rodzice zaprosili nas jeszcze na kawkę i tak zleciało popołudnie. Zaraz bierzemy sie za malowanie pokoju tzn na dziś zaplanowane wynoszenie rzeczy z pokoju córki (a troche tego jest). TŻ stwierdził też ze raz by dziś machnął ściany, a jutro rano drugi raz a popołudniu wnoszenie spowrotem wszystkiego. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
|
|
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Nie bylo mnie caly dzien, nastukalyscie stron, ze ho ho.
Optymistka, nie mam slow na to, co sie przytrafilo Twojej mamie. Przykro mi. Kasia, ale super z ta klasa, ze przyszli. Czego uczysz? Co do dzisiejszego glownego tematu wychowania dzieci, to chyba wole sie nie odnosic, bo mialabym pewnie zdanie zdecydowanie inne niz wiekszosc z Was ![]() Ja mialam dzis tragiczna noc, brzuch mnie bolal, nie spalam pol nocy. Koszmar. Poszlam wiec do mojego gina, co do bolu brzucha powiedzial,ze to pewnie przez stawianie sie macicy i mam brac magnez. Na to ph moczu kazal brac wit. C, no i skrocila mi sie juz szyjka, o pol cm. powiedzial,ze to ciut za wczesnie, ale nie ma dramatu, jakos specjalnie sie oszczedzac nie musze, nic mi na to nie zalecil. Powiedzial tez, ze na ten moment on nie widzi ryzyka jakos duzo wczesniejszego porodu. Oby, bo do sierpnia bym chciala wytrzymac... Powiedzial, ze wlasciwie po skonczonym 35 tc moge rodzic spokojnie, bo jest bezpiecznie...no ale ja wole do tego 38,39 dotrzymac...jesli mam wybor ![]() Mala wazy 1960 g
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte oby tak dalej
|
||
|
|
|
#2157 |
|
Rozeznanie
|
Butter w ktorym jestes tygodniu?
dziewczyny, dziekuje za propozycje lampeczek dla mojego malego Miskaprzepraszam ze nie cytuje ale tyle piszeci, ze ledwie nadazam z czytaniem. A jestem taka zalatana ze szok. Bylam wczoraj u gina, szyjka jak zwykle krotka ale zamknieta wiec lekarz mysli ze powinnam dotrzymać do konca. Maly w 34 tyg, waży 2230 g. myslalam ze będzie malusi a tu kawal dziecka a ja przytylam tylko 7 kg pytalam czy sa przeciwskazania do wspolzycia (bo ciagle szyjka byla zbyt krotka i bralam luteine dowcipnie, potem czopy na bakterie w pochwie i w sumie to kochalismy sie ze 2 razy ale i tak sie balam) to powiedzial, ze nie ma przeciwwskazan, i ze najwyzej wczesniej urodze. ale to bylo raczej w formie zartu powiedziane. Aaa no i dobrze czulam, ze mi sie przekrevil glowka w dol do porodu![]() Czy ktoras z Was myslala o zakupie tego specjalnego zelu, ktory wstrzykuje polozna (chyba wtedy gdy zaczyna sie akcja porodowa) aby dziecko latwiej sie "wyslizgnelo"? Ja slyszalam dobre opinie na jego temat, jednak nikt z mojego bliskiego otoczenia nie miał z nim doczynienia... wiec tak naprawde nie znam konkretow
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-06-27 o 19:52 |
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie 32t3d
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracuję w kl. 0-3. Edukacja wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne.
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak dluga jest moja szyja, bo on nie powiedzial a ja tez nie zapytalam. W ogole jakis strasznie skupiony byl na tym usg, nie pokazal mi szkraba a ja tez się nie dopomnialam bo nie chcialam mu przeszkadzac. A teraz zaluje, no ale trudno, niedlugo go zobacze naprawde
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

)

Przeważnie TŻ wtedy ostro interweniuje i robi się niemiła atmosfera ale jak można przez tyle czasu nie przyjąć do wiadomości, że bardzo dbamy o dietę synka i unikamy cukru póki możemy.

dla córki

ale to bylo raczej w formie zartu powiedziane. Aaa no i dobrze czulam, ze mi sie przekrevil glowka w dol do porodu