|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Wy o tych mleczkach a ja wciągam lody ze świeżo zebranymi malinkami. Na lody mi nigdy nie przejdzie chcica. Hihi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super zakup i na dodatek jeszcze w super cenieCytat:
chociaz jak przychodza jego koledzy i uch czyms czestuje a oni mnie chwala to maz tez mnie pochwali a siedzi wtedy dumny jak paw
|
|
#1654 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to widzę po prostu, że rozmawianie o wszystkim naprawdę działa, ja w ogóle zawsze lubilam takie dzieci od 2 lat, bo już można sobie pogadać, dowiedzieć się tez fajnych rzeczy od takich maluchów niemowlęta nigdy mnie nie rajcowaly zbytnio (ze tak się wyrażę), dlatego obawialam się trochę, jak to będzie jak urodzę. Ale takie niemowlaki też mają swój urok, są słodkie....choć jednak wolę etap, na jakim jest obecnie moja córka pewnie najgorszy etap to okres dojrzewaniautkwily mi 2 zdania odnośnie dzieci, pierwsze to chyba Korczak tak powiedział "nie ma dzieci, są ludzie" i tak traktuję moją córkę, jej problemy itp. czyli poważnie, nie uznaję klapsów, bo przecież dorosłego bym nie uderzyła, jakby zrobił coś wbrew mojej myśli (choć czasem nawet miałabym cheć ![]() Cytat:
Cytat:
super ![]() Cytat:
a myśmy byli na zakupach, młodej kupiliśmy kalosze i kilka bluzek w 51015 (teraz są tam fajne przeceny). No i byliśmy na ciachu i mrożonej kawie, by uczcić 1 dzien w przedszkolu i zakończenie roku szkolnego wna angielskim i w klubie malucha ![]() jutro jedziemy do znajomych z rana, a potem do moich teściów, to ponad 80 km i juz się boję o moje siedzenie
|
|
#1655 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte88
super ci sie trafilojenny1234 no z chipsami mnie nie rozwalaj ja jem to na co mam ochoteMetamfetaminax hmm skad ja to znam??? my łozeczko mamy juz rozlozone z materacem ktore jest w folii![]() A pro po moj teściu powiedzial ze jest za wczesnie na kupowanie czegokolwiek ha padlam... to w sierpniu mam kupic wszystko na raz??? faceci...a w ogole to moja mama kocyk dla dzidzi kupila juz w lutym ![]() Bylam z tesciowa w selgrosie i kupila takie ubranko na butelke, no wiecie takie do trzymania ciepla nie wiem jak to sie fachowo nazywaszczoteczke z grzebykiem termometr kąpielowy aspirator do noska smoczek myjke ![]() mamy tez juz butelke jedną od mojej mamy oliwke bambino mydelko bambino patyczki do uszu dla niemowlat ![]() w sumie teraz najwiecej rzeczy ktore zostaly to dla mnie czyli te podklady, wielkie podpaski,koszule do karmienia,staniki,majtki etc
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1657 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilna
no bo my taką biedę klepiemy ze gdyby nie rodzice i teściowie to nie mielibysmy nic ![]() Ana w Selgrosie tez nie mają płatkow mydlanych
|
#1658 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka powolutku i wszystko skompletujesz
![]() Popatrz jak już dużo masz |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
A my zajadamy się "małym" deserkiem owocowo lodowym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to no-spę wzięłam rano i wieczorem, pominęłam dawkę popołudniową i było okej Nie przejmuj się gadaniem, ja na początku nic nie kupowałam, bo wiadomo, ale teraz to już nawet nie myślę o takich głupotach, staram się bynajmniej. Znajoma, stara baba taka mówi do mnie wczoraj,że fajnie, ze jestem w ciąży itp, a po chwili "I co zamierzacie teraz zrobić? Ślub od razu?" Wcinam jagódki z jogurtem i płatkami, znowu, pysssszota ![]() A co do chipsów - ja tam jem Raz na rok, ale jak się dopadnę to całą paczkę zjem od razu sama. W ciąży to już w ogóle mam na nie chęć
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Damy rade wszystkie tutaj. I przepraszam ze sie wypowiem jako większość ale podejrzewam ze jezeli ktoras z mam wrzesniowych miala by mega problemy to by sie napewno cos razem skręcilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słuchajcie, kupujecie podgrzewacz do butelek? I jaki? Patrzę na allegro i ceny są ok, tak 50-60zł
|
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia19x hehe to jakaś tam starsza ciotka ostatnio do Tzta,jak to jest w grzechu życ??
ha no bo my tez bez ślubu tylko ze my poki co nie bierzemy... ale dobrze ze mnie tam nie bylo bo bym padla ze śmiechu tak jakby ludzie nie uprawiali seksu przed slubemA zapomnialam napisac najwazniejszego, te zakupy dla maluszka mnie zaćmiły dostalismy jeszcze nowy odkurzacz,blender ( z myślą o papkach dla maluszka) i żelazkozaznaczam ze z tztem nie mielismy nigdy odkurzacza ani zelazka Asia19x podgrzewacz tez kupi tesciowa ale nie mam pojecia jaki kupic
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-27 o 21:08 |
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E no, prezenciki pierwsza klasa ![]() Ja mam to naprawdę głęboko w Nie obchodzi mnie nic, a nic co myślą ludzie, z reguły jestem tą, która przejmuje się wszytskim i każdym, ale w tej kwestii mam wyrąbane. To nasze życie, choć połowa pewnie i tak szepcze po kątach "Pewnie wpadli, no bo jak inaczej" ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ja też się nie znam na tych podgrzewaczach, więc pytam dlatego
|
|
|
#1666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego nikt już się nie dowie nawet o kupionej paczce pampersów ; )Cytat:
W końcu nie po to je składaliśmy żeby teraz je rozkładać "na chwilę" ![]() Moja mama w lutym już ciuszki pokupowała i jakoś nic nie mówiła,że za szybko za to moja babka jęczy,że za szybko,bo nigdy nic nie wiadomo i takie chrzanienie Widzisz to się tak wydaje,że się mało ma Mi też zostały teraz pierdoły typu kilka kosmetyków,do szpitala,jakiś ręcznik i wózek a ja ciągle gadam,że mam mało a to się tak wydaje Jak będziesz rozkładać wszystkie rzeczy to zobaczysz ile tego jest A wózek kiedy planujecie kupić?Cytat:
![]() Cytat:
Ja też z początku nic nie kupowałam ale jakoś w 16 tygodniu kupiliśmy w końcu kocyk i 2 pary bodów,bo kurcze ile można myśleć o złych rzeczach. Z początku tylko mama kupowała mi rzeczy z lumpka ale musiałam się przekonać,żeby kupić coś sama,bo jestem założenia,że może ciąża się szczęśliwie zakończy i dzidziuś urodzi się cały i zdrowy jak będzie czuć,że czekamy na niego i że tyle rzeczy na niego czeka i wszystko przygotowujemy dla niego Jakoś tak pozytywnie nastraja mnie ta myśl U mnie już o ślubie nie gadają Na szczęście mam kilka moherowych beretów w rodzinie,ale są przyzwyczajeni,że u nas w rodzinie wszystko jest nie po kolei i każdy najpierw ma dziecko,ślub a potem dom Oczywiście pytają ale nie tak natarczywie,bo przyzwyczajeni,że moja mama żyła kilka lat bez ślubu z dzieckiem Ważne,że została przy tym samym facecie a że bez ślubu to trudno
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||||
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- A w ogóle dziękuję dziewczynki tez się bardzo cieszę, że taka okazja mi wpadła w oko Mało się udzielam ale wszytko czytam, po prostu jestem nie do życia a z Każdym dniem łapie większego dola, że będę musiała do końca leżeć. We wtorek się okaże ![]() Podgrzewacz mam używany z aventa, babeczka od wózka dodała gratis, laktator i stelaż do wanny miałam kupić od koleżanki ale się wycofała, mówi ze może pożyczyc ale nie chce pożyczać, później się coś zepsuje i upa... Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-27 o 21:26 |
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiliśmy nasze pierwsze pranie i się gapiliśmy w bęben jak idioci Ale żelazko od teściówki dostałam to dopiero będzie szaleństwo.... jeszcze deska by się przydała I dobrze,że przypomniałaś mi o blenderze,bo jeszcze trzeba zaopatrzyć się w taki luksus jak czajnik elektryczny więc i blender wypadałoby mieć
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestabilna no my sterylizatora na pewno nie bedziemy kupowac, dla mnie szkoda kasy a zreszta nie bedziemy dziecka chowac w jakis mega sterylnych warunkach
![]() Meta wózek myślę ze jakoś w sierpniu ale to w sumie od teściow zalezya co do pralki świetna sprawa my to albo woziliśmy do teściów ale praliśmy recznie w wannie,masakra,kregoslup wysiadal
|
#1671 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I traktują jak "człowieka" od początku. Ja trochę byłam nauczona podejścia takiego, jakie się stosuje w Ameryce. Że są kolejne etapy rozwoju i takie tam. Takie trochę techniczne podejście, mało ludzkie. I staram się właśnie przestawić na podejście francuskie, bo bardzo mi się podoba ![]() Cytat:
Dobrze, że tego nie słyszałam, bo bym mu przygadała. Koleżanka mówiła, że u niej na oddziale po porodzie były 2 babki, z którymi mężowie w ogóle nie siedzieli i im nie pomagali, bo urządzali pokoik dla dziecka i kupowali rzeczy... MA-SA-KRA. Cytat:
Ale nie uśmiecha mi się tłumaczenie, że mam 29 lat, a mężatką jestem od dwóch lat, bo czemu mam się w ogóle tłumaczyć?Latte Ja zawsze staram się pamiętam, co mówiła koleżanka, która musiała całą ciążę leżeć: była ZACHWYCONA tym czasem. Mówiła, że dzięki temu się wyciszyła i że nigdy w życiu nie była tak spokojna. |
|||
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde hehe no to nieźle z tymi skurczami
ale powiem Ci, ze też już tak miałam, a to były skurcze jelit ![]() Latte super, że znalazłaś taką okazję ![]() a dlaczego miałabyś do końca leżeć? coś przeoczyłam? madziulka piszesz że stawiasz na kosmetyki hipp i weleda. Gdzie są dostępne? Aliszcze jeszcze raz brawo! nie ma perfekcyjnych rodziców, ale myślę że jesteś naprawdę dobrą mamą ![]() To prawda niemowlaczki są słodkie w wieku przedszkole fajnie już rozumują ale mi najlepiej do tej pory pracowało się z 6-latkami za to z niemowlakiem do czynienia nie miałam ![]() małaPaulina i kolejne zakupy, no no no ![]() a może w makro by były? a jak byłas w selgrosie nie widziałaś kosmetyków z hipp? |
|
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie najpilniejsze rzeczy już macie ![]() Ja kilka razy zrobiłam ręcznie ale to tylko bieliznę,bo szlag mnie trafiał,że prałam i jednak to nie to samo,bo nie zawsze się dopierało... Ale w końcu możemy prać spokojnie bez wożenia swoich smrodów
|
|
|
|
#1675 |
|
Rozeznanie
|
A któraś z Was kupuje lub kupowała wózek Roan Marita... Bo w sumie nie jest taki zły i cena też spoko... My w czwartek jedziemy kupować wszystko do Wrocławia bo mam wizytę u kardiologa... Małżowi w pracy koleżanka mówiła, żeby patrzeć za wózkami z kolekcji z tamtego roku bo są dużo tańsze a róznią się np. paletą kolorów lub jakąś pierdołą... No zobaczymy czy będzie coś fajnego... Dzisiaj stwierdziłam do Małża że chyba chcialabym jednak nowy wózeczek a nie używany... Ale nie wiem jak nas to cenowo wyniesie... Zobaczymy...
|
|
|
|
#1676 |
|
Rozeznanie
|
przeszłam się do osiedlowych sklepów (4 miałam po drodze) i co??
kupiłam czekoladowe deserki, 10 paczek sezamków (jak wróciłam do domu to zostało 6 Chodziłam po domu w dresie Tżta... i pas miałam na wysokości pępka. Niby luźny. Mały tak zaczął mi fikać, walić w te miejsca gdzie był pas z gumką że szok Opuściłam wielkie pantalony Tżta pod brzucho i cisza No cóż widocznie mój Maluszek nie lubi jak coś mnie gniecie w brzucho ![]() Ile Wy już tego macie U mnie pauza z zakupkami... Ciągle jeszcze remonty i syf w mieszkaniu... do tego 2 tygodnie na blaty do kuchni muszę czekać i mnie trafia... Chociaż przedpokój prawie pomalowany do końca...został tylko pasek biały przy suficie... a przed nami jeszcze tyle do zrobienia... ale co z tego że jakbym nie była w ciąży to bym to sama w tydzień ogarnęła... a Tż jakoś się nie garnie... obiecał że jutro działamy. No ja jestem ciekawa.. Cholerka może być tak że zacznę rodzić za 4 tygodnie i co? Ani łóżeczka, ani wanienki, ani wybranego wózka, mieszkanie w rozsypce................. ....... no pochlastam się chyba zaraz Ale już nie narzekam wierzę że jutro zobaczę przebłysk u tżta i że mieszkanko chociaż trochę ruszy ![]() A teraz siedzę na sofie, wcinam deserki i śmieję się z mojego psa Tż malował ścianę i psina była tak ciekawa że musiała powąchać i spróbować I teraz patrzę a ona ma szare wąsy i fafluny też w ciapki szare od farby
|
#1677 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż gdybym nie dostała, to pewnie bym coś innego wymyśliła, a nie wpadłabym na to żeby kupić takie coś ![]() Cytat:
Kurcze, dziewczyny mnie też wkurza takie gadanie "po co tak wcześnie kupujecie?" "ty to powinnaś teraz siedzieć w domu, a nie latać wszędzie gdzie się da!" "Czy Ty w ogóle myślisz o dziecku, czy tylko o sobie?" No cholera nie, nie myślę w ogóle o dziecku... To chyba moja sprawa kiedy co kupuję i co robię. A wszystko co robię, to robię z myślą o Malutkiej, bo Ona jest teraz dla mnie najważniejsza! |
|||
|
|
|
#1678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj tak, takie 6-7 latki są super do rozmów, czasem opiekowałam się taką 7-latką, córką mojej koleżanki, naprawdę super się z nią rozmawiało. Czasem się widziało, jak tak dziecko wygłupia się itp a potem jak się rozmawia, to się okazuje, że naprawdę mądre rzeczy takie dziecko mówi, jak postrzega świat wokół. Nie raz mnie zaskoczyła idę się myć i spać, dobranoc wszystkim
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Jęczałam,że słabo z ruchami a wypiłam mleczko jak co wieczór i normalnie mam dość
mały tak mi jeździ po brzuchu,że aż łaskocze i czuję jakby w jelitach mi chodziły jakieś węże i wbijały się w nie a to tylko mój maluch...
|
|
|
#1680 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana nie widzialam ale szczerze nie zwracalam w ogole uwagi na hipp
![]() A ja pije soczek z marchwi,jablek i truskawek
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-27 o 22:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

No ale rusza się co ważne,gorzej jakby wcale się nie ruszał,ale zawsze tak strasznie był aktywny i tak mocno się ruszał,że to aż dziwne... No nic,staram się nie denerwować,może to dlatego,że ostatnio jestem bardziej aktywna i się dzidziuś usypia przy tym 

podliczylam i nowy zestaw to aż 1300 zł ( bo materac pani kupowała dość drogi bo za 600 zł) także okazja mi się trafiła
super zakup i na dodatek jeszcze w super cenie
No nic, przynajmniej ja się najem
za to widzę po prostu, że rozmawianie o wszystkim naprawdę działa, ja w ogóle zawsze lubilam takie dzieci od 2 lat, bo już można sobie pogadać, dowiedzieć się tez fajnych rzeczy od takich maluchów