Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-28, 09:03   #1111
bzinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Hej dziewczyny, pocytowałam na telefonie a potem błąd i mi się zamknął wizaz i przepadło Nie mam już siły szukac tych wiadomości, przepraszam.
U nas stara bieda, któraś pytała, jak na wakacjach, my jeszcze nie wyjechałyśmy, jedziemy dzisiaj w nocy i w domu i w głowie mam taki galimatias, że masakra Co wziąć? O czym nie zapomnieć? jak jechać? tysiące pytań ale damy radę.

Alliw pytałaś o skarpety jakis czas temu, ja jestem zadowolona, efekt długo sie utrzymuje, dalej mam gładkie stopy, chociaż już pumeksem dzialalam bo cos tam zaczęlo mi się czepiać skarpet na piętach ale skóra nie jest taka gruba jak wcześniej. Myślę, że na jesien powtórzę to

Pisałyscie o forum na FB, mi ososbiscie jest latwiej tam pisać, bo FB mam włączony praktycznie wszedzie, w telefonie i w domu i zawsze cos tam moge zapytac szybko itp, ale prawda ze to potem jakby ginie i nie da sie tego odnalezc. Mimo wszystko ja bym nie likwidowala tego.

Pisalyscie tez o granicach, ja niestety jestem niekonsekwentna czasem na cos pozwalam pod moim okiem a czasem nie widze tez, ze moja mam ma inne granice a ja inne, a wiekszosc czasu niestety Hania z nia spedza

Bylo tez o sorterach, hania opanowala tylko okragle ksztalty. Natomiast teraz bardzo lubi te zabawki do ktorych sie cos wrzuca i wypada to inna stroną i wrzuca np do żyrafy FP rozne rzeczy i się cieszy.

Ech moglabym tak pisac i pisac, ale w skrócie to napisze, że dalej nie chodzimy, mamy nowe sandalki emel, ide nam zeby juz dluzszy czas i wyjezdzamy dzis w nocy nad morze...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 09:23   #1112
scarlett26
Zakorzenienie

Podczytuję Was zza krzaka, teraz nadrobiłam.... U nas niefajnie, mam wrażenie, że Wy to już przedszkolaki macie... Z co chwilę badania i szpital - od swoich pierwszych urodzin nie wypiła nic, a my nie jesteśmy w stanie jej zmusić. Nawet jak na siłę wciśniemy jej coś do buzi to wypluwa... Kilkunastu lekarzy rozkłada ręce, że z czymś takim się nie spotkało....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:01   #1113
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
ale pechowy poranek dobrze że to piątek a nie poniedziałek

no dokładnie

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Pisalyscie tez o granicach, ja niestety jestem niekonsekwentna czasem na cos pozwalam pod moim okiem a czasem nie widze tez, ze moja mam ma inne granice a ja inne, a wiekszosc czasu niestety Hania z nia spedza
u mnie niestety tak samo

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Podczytuję Was zza krzaka, teraz nadrobiłam.... U nas niefajnie, mam wrażenie, że Wy to już przedszkolaki macie... Z co chwilę badania i szpital - od swoich pierwszych urodzin nie wypiła nic, a my nie jesteśmy w stanie jej zmusić. Nawet jak na siłę wciśniemy jej coś do buzi to wypluwa... Kilkunastu lekarzy rozkłada ręce, że z czymś takim się nie spotkało....
o jej! dziwna sprawa zdrówka dla Z i duużo sił dla Ciebie
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:09   #1114
Moderna
Zakorzenienie

scarlett ale jak to, nie pije, a je cokolwiek?

bzinka powodzenia w podrozy! daj znac po powrocie milych wakacji

a ja wczoraj zarezerwowalam studio w miedzyzdrojach (26 lipiec-09 sierpien)
Stary 2014-06-28, 10:20   #1115
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
hejka
jak ja się cieszę że już piątek i przeżyłam 8 godz w pracy, który zaczął się masaktycznie!
Nieźle ale przeżyłaś

Cytat:
Alliw pytałaś o skarpety jakis czas temu, ja jestem zadowolona, efekt długo sie utrzymuje, dalej mam gładkie stopy, chociaż już pumeksem dzialalam bo cos tam zaczęlo mi się czepiać skarpet na piętach ale skóra nie jest taka gruba jak wcześniej. Myślę, że na jesien powtórzę to

Bylo tez o sorterach, hania opanowala tylko okragle ksztalty. Natomiast teraz bardzo lubi te zabawki do ktorych sie cos wrzuca i wypada to inna stroną i wrzuca np do żyrafy FP rozne rzeczy i się cieszy.

Ech moglabym tak pisac i pisac, ale w skrócie to napisze, że dalej nie chodzimy, mamy nowe sandalki emel, ide nam zeby juz dluzszy czas i wyjezdzamy dzis w nocy nad morze...
Udanych wakacji.
A o skarpetach poczytałam ostatnio - cena powalająca, efekt trzymał się 2 tygodnie u jednej blogerki, wiec jak za tą kasę to droooogo.

Cytat:
Ojej ale jak to mozliwe? Oby lekarze coś wymyslili

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Super, wakacje z Polsce ?
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 10:32   #1116
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
scarlett ale jak to, nie pije, a je cokolwiek?

bzinka powodzenia w podrozy! daj znac po powrocie milych wakacji

Dzięki
I brawa za Międzyzdrooje Bylam kiedyś i bardzo mi się podobalo.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Udanych wakacji.
A o skarpetach poczytałam ostatnio - cena powalająca, efekt trzymał się 2 tygodnie u jednej blogerki, wiec jak za tą kasę to droooogo.

Dziękuję!
Demeter, a czemu powalająca? Mnie one wyszły 21-23 zł jakoś, nie pamiętam dokładnie. No i efekt mam juz ponad miesiąc na pewno.
Pedicure kosztuje w granicach 60zł, owszem, dodatkowo robia z paznokciami i skórkami, ale ja osobiscie nie znosze frezarki to jest moja trauma

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-06-28 o 10:48
Stary 2014-06-28, 10:54   #1117
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jednak w Polsce - w Niemczech nie znalazlam w szukanych kryteriach wolnych kwater
a w Polsce sie udalo (troche sie naszukalam, o dostepnosc trzeba pisac lub dzwonic - troszke wkurzajace) - prawopodobnie winna jest cena, bo na polskie warunki wychodzi dosc drogo, dla nas ok - tak jak za nizszy standard w Niemczech

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Dzięki
I brawa za Międzyzdrooje Bylam kiedyś i bardzo mi się podobalo.
mnie przerazaja tlumy - jak patrze na zdjecia to plaza jest pelna - to mnie lekko przeraza, jak to bedzie z dzeickiem i psem

tez bylam w Miedzyzdrojach - bardzo przyjemnie - i Park Wolinski pod nosem, bedziemy pewnie sporo chodzic
I mnie zalezalo, by bylo jak najblizej granicy, bo jednak jazda z dzieckiem nie nalezy do najprzyjemniejszych - wyszlo nam 471km - google mowi, ze pokonamy trase w 4 godziny i 20 minut

a czy tam do Szczecina jest jakas platna autostrada (na terenie Polski)? - bo wlasnie google mnie informuje o oplatach za droge
Stary 2014-06-28, 10:57   #1118
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Bzinka - miłych wakacji i udanego wypoczynku

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-06-28 o 10:59
Stary 2014-06-28, 11:37   #1119
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Dziękuję!
Demeter, a czemu powalająca? Mnie one wyszły 21-23 zł jakoś, nie pamiętam dokładnie. No i efekt mam juz ponad miesiąc na pewno.
Pedicure kosztuje w granicach 60zł, owszem, dodatkowo robia z paznokciami i skórkami, ale ja osobiscie nie znosze frezarki to jest moja trauma
Na tym blogu co oglądałam to 189 zł Ale skoro mowisz, że sa tansze to poszukam

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Doczytalam, ze nie sa dla kobiet w ciazy...
Stary 2014-06-28, 11:42   #1120
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Na tym blogu co oglądałam to 189 zł Ale skoro mowisz, że sa tansze to poszukam

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Doczytalam, ze nie sa dla kobiet w ciazy...
Tak.na razie nie rób lepiej.: )
Tak na przyszłość to ja kupowałam z Korei na Ebay.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-06-28, 12:24   #1121
jolanT
Zadomowienie

Bzinka- udanego urlopu!

Moderna-
a jednak Polska super! teraz odliczanie dni co nie?
a pytałam wcześniej ale chyba nie doczytałaś.. Twój mąż zwiedzał już Polskę?

Kwiatuszek-
wysłałam zdjęcia mailem

Kasia-
Miluś cudny!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:43   #1122
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Ja juz po ost zakupach .... Szkoda ze kasa "milusiowa" przyjdzie dopiero w poniedzialek ehhhh - ale damy rade haha.

Tak sie zastanawiam czy zmieszcze sie w 30kg hihi :-/ bom odprawe zrobila - kasy nie mam ( no tyle zeby tylko potem z lotniska do domu wrocic ) no ale mam taka wieksza torbe na ramie sobie kupilam - no trza sie jutro naglowkowac

Moderna
- fajowo ze udalo ci sie cos fajnego znalezc - teraz pozostaje tylko dni odliczac
- a te AutoStrady w Polsce tos mnie rozbawila hihi.

Bzinka
- tobie tez udanego Wypoczynku ...!!

Scarllet
- ale ale tylko mleka nie pije czy wody ew jakis soczkow tez. Dziwne to - ja bym chyba uschla z obawy ze tak jest. Wiec 3mam mocne by sie okazalo cio to jest ze Zosi tak sie odwidziala picie :-*.

To ja skorzytam z okazji ze obiadku jeszcze nie ma - a Milus z babcia na spacerze i sproboje sie zdrzemnac ;-)

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 13:57   #1123
Moderna
Zakorzenienie

Kasia hahaha ale, ze co, autostrad brak?
popatrzylam na zoomie it o nie ejst autostrada tylko jakas S3 (to pewnie ekspresowka) - ale za co te oplaty, ciekawa jestem, gdzie tam na trasie je pobieraja i za co

bardzo ladna ma Milus fryzurke

JolanT kilka razy juz w Polsce bylismy - nad morzem w Darlowie, w gorach w Beskidzie Slaskim, w Krakowie, we Wroclawiu, Rzeszow, Przemysl i okolice takze cos tam juz zobaczyl
Stary 2014-06-28, 14:23   #1124
BYou
MBZ♥

Kasiu jak Miluś wydoroślał

Bzinko udanych wakacji

Scarlett, ale wcale nie pije także mleka, zup? Czy piszesz o wodzie/sokach/herbtach dla dzieci?
Co to za badania?

Moderna my jechaliśmy tą ekspresówką w ubiegłym roku-na pewno nie było opłat ale też ona była w remoncie w kilku odcinkach i może dlatego.
Fajnie, że udało się znaleźć kwaterę
Będziecie zabierać piecha na plażę?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 16:37   #1125
scarlett26
Zakorzenienie

Zjada jakieś 100 ml kaszki na mleku, więcej nie chce, a i to z trudem w nią wmuszamy. Z zup rezygnuje po łyżeczce, woli drugie dania. Owoców sloikowych nie chce za wyjątkiem malin na kleiku ryzowym, ze zwykłych zje więcej tylko gruszki, inne je w ilościach niewielkich, zreszta musiałaby jeść kilogramami, żeby samymi owocami pokryć zapotrzebowanie na wodę. Każda woda, sok, herbata, herbatka, mleko to trucizny, wypluwa od razu jeśli nawet podstępem choćby mililitr dostanie sie do paszczory. Wagowo jedzie równo na 50 tym centylu od urodZenia. Mamy już chyba wsZystkie kubki dostępne na rynku, ze może coś królowej przypadnie do gustu, ale nie. Próbowaliśmy naszych kubków, picia przez slomke ze szklanki z kartonika, z butelki normalnej, z dziubkami...... Ona ma to w d. Zachowuje sie jakby pragnienie jej nie dotyczyło, a jakiekolwiek picie skażało jej szlachetna jame ustna. Przed praca i po pracy i w weekendy za wyjątkiem snu życie sprowadza sie do prób pojenia.....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-06-28, 16:41   #1126
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

ja tylko na chwilkę! idę dziś na wieczór panieński i muszę jeszcze sałatkę zrobić. usiadłam wypić herbatę i spadam dalej

JolanT wielkie wielkie wielkie dzięki

zrobiłam dziś ciasto z malinami i budyniową pianką i wyszło o niebo lepsze niż za pierwszym razem. myślę, że kwestia innego budyniu

Kasia Miluś jeszcze przystojniejszy w nowej fryzurze
Stary 2014-06-28, 18:11   #1127
jolanT
Zadomowienie

moderna-
o to juz trochę Polski zobaczył!
sama jestem ciekawa jak to będzie w Ewą w podróży bo ostatnio jojczy i jojczy a wcale nie jeździmy nigdzie daleko ;/ może wezmę tableta z bajkami

kwiatuszek-
nie ma za co i służę pomocą na przyszłość
dziewczyny' jakby któraś z Was tez potrzebowała pomocy przy obróbce/edycji zdjęć to chętnie pomogę

scarlet-
pamiętam jak Ewa też nie chciała pić jak była mniejsza.. tylko całe szczęście zaskoczyła i teraz pije bardzo dużo i wszystko.. więc trzymam kciuki i cierpliwości dla Ciebie!!

Ewa właśnie postawiła na drzemkę w foteliku samochodowym
(przyniosłam żeby go wyczyścić i cały dzień się bawiła.. wsadzała Peppę zapinałam jej pasy i robiła bziummm)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 18:58   #1128
anika_s
Wtajemniczenie

a dla nie mających FB
taka miła niespodzianka od siostry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1601.jpg (100,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-06-28, 21:09   #1129
klementyna1
Zakorzenienie

HEJ< HEJ NaDRobiłam
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
O taaaak!
A też takie plamki okrągławe, czerwonawe, lekko szorstkie? Szkoda...
no K ma wlasnie takie..Byliśmy u 3go demratologa i twerdzil, ze nic nie widzi...akuart wtedy bladlo...i o ile na buzi prawie nie ma to na ciele i brzuszka co chwila sie pojawiaja i znikaja...zaczne chyba zapisywac dokladnie co jadl i jak wygladaly plamkim i wyciagne jakas mediane czy cos;p bo to za dlugo trwa...
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej
[COLOR="Silver"No, i następnego dnia odbierałam te jajka w umówionym punkcie, u faceta, który sprzedaje odzież roboczą Uwielbiam takie "swojskie" klimaty [/COLOR]

A i wiecie co, szukałam dziś jakichś porad odnośnie mycia zębów, bo u nas wciąż z tym problem i w kilku miejscach znalazłam wpisy osób które używają szczoteczek elektrycznych dla dzieci kilkunastomiesięcznych. Że niby to ograniczenie od 2 czy nawet 3 lat jest związane z tym ze jest urządzenie elektryczne(czy tam elektroniczne) i powinno być używane pod nadzorem osoby dorosłej, ale niby samo w sobie zębom naszych dzieciaczków nie szkodzi.
tak jak dziewczyny pisaly-scena rodem z MISIA brawa za jaja
u nas ostatnio był bunt na zeby...moze go dziąsła bolą po 3 już aby dotknąć..ale jak zobaczyl, ze ja myje elektryczną to ciagle się awanturuje i chce i on...może spróbuje...
Cytat:
Nie dodałam, że to przez wizyte tesciowej wczoraj. Bo mi posprzatała w kuchni, wstawiła zmywarke, pomyła troche w rękach podczas jej wizyty TŻ odkurzyl a ja wysprzatałam pokój.
Została jeszcze góra prasowania ale migam się od tego jak tylko moge [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

[/Dziewczyny czy Wasze dzieciaki kumają już sortery???
Bo ucze teraz K sortowania do garnuszka klocuszka i ciekawam czy załapie czy za wczesnie jeszcze...
moj kuma! wali klockami na oslep i wrzuca gdzie popadnie-aby byl chalas...a niech który nie wpadnie do srodka to jest nerw na calego;p
Cytat:
ale pechowy poranek dobrze że to piątek a nie poniedziałek

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

T nigdy nie był ogromnym zwolennikiem mleka od kiedy wprowadziliśmy pokarmy stałe już w ogóle. Był taki okres, że wogóle nie chciał.)
moj tez mleka to 3-4 łyki tylko;/ wody pije duzo,Leona na raz wciąga, ale mleka 3 lyki i tyle...kasza na mm tez gardzi osttanio. N szczescie jogurtami i bieluchami nadrabiamale hemoglobina nisk-mamy zelazi;/ kupialm mu teraz mleko nestle z zelazem wikeszym...ale co z tego jak pije 3 lyki...
Cytat:
o mater! ale cierpi na tym jakoś?może nie potrzeuje po prostu, czy jak...a sika normalnie?

moderna jedziemy po jutrze do Darłowa-alez się cieszę Jakies rady, co warto zobaczyć?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 21:16   #1130
maria28
Kniaginia

Witam

Ja nie piszę, bo nic się nie dzieje. Praca, praca, praca. Czyli nuda.
A po pracy nie mam siły pisać, tylko czytam wątki na wizażu, najczęściej głupoty na odmóżdżenie.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Florek za to je jak to teściowa trafnie określiła raz dziennie od rana do wieczora
Hahaaha!
Lubię Twoją teściową

Scarlet, dziwna ta niechęć do picia. Trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło, dlaczego Z nie chce płynów przyjmować.

anika_s, z okazji 30!
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:33   #1131
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Zjada jakieś 100 ml kaszki na mleku, więcej nie chce, a i to z trudem w nią wmuszamy. Z zup rezygnuje po łyżeczce, woli drugie dania. Owoców sloikowych nie chce za wyjątkiem malin na kleiku ryzowym, ze zwykłych zje więcej tylko gruszki, inne je w ilościach niewielkich, zreszta musiałaby jeść kilogramami, żeby samymi owocami pokryć zapotrzebowanie na wodę. Każda woda, sok, herbata, herbatka, mleko to trucizny, wypluwa od razu jeśli nawet podstępem choćby mililitr dostanie sie do paszczory. Wagowo jedzie równo na 50 tym centylu od urodZenia. Mamy już chyba wsZystkie kubki dostępne na rynku, ze może coś królowej przypadnie do gustu, ale nie. Próbowaliśmy naszych kubków, picia przez slomke ze szklanki z kartonika, z butelki normalnej, z dziubkami...... Ona ma to w d. Zachowuje sie jakby pragnienie jej nie dotyczyło, a jakiekolwiek picie skażało jej szlachetna jame ustna. Przed praca i po pracy i w weekendy za wyjątkiem snu życie sprowadza sie do prób pojenia.....
jej to macie niewesoło piszesz o kubkach, słomkach itp. A próbowaliście butelki ze smoczkiem z małym przepływem? T wodę i sok pije z bidonu (szybki przepływ), przez słomkę też, ale mniej chętnie, mleko pija ze smoczka butelki TT z małym przepływem, jak tylko zamienię na większy nie ma mowy nie wypije.
Tak mi przyszło na myśl. Choć smoczek też już pewnie testowaliście.
Oby dziecinka zmieniła zdanie

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:

Międzyzdroje byłam jakieś 6 - 7 lat temu... Miło wspominam

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Kasia hahaha ale, ze co, autostrad brak?
popatrzylam na zoomie it o nie ejst autostrada tylko jakas S3 (to pewnie ekspresowka) - ale za co te oplaty, ciekawa jestem, gdzie tam na trasie je pobieraja i za co
brak powodu poboru opłat - powodem ich poboru przecież drogi ciągle w remoncie ktoś to musi finansować a poważnie to nie pomogę. My jechaliśmy drogami krajowymi

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Ewa właśnie postawiła na drzemkę w foteliku samochodowym
(przyniosłam żeby go wyczyścić i cały dzień się bawiła.. wsadzała Peppę zapinałam jej pasy i robiła bziummm)

udanego wieczoru Panieńskiego

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
a dla nie mających FB
zdrówka i szczęścia!
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:34   #1132
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Dziękuję w imieniu Krzysia za komplementy

Cytat:
troszke dziwi mnie ten euthyrox - bo biorac coraz wieksza dawke, wlasnie powoduje sie spadek TSH - dlaczego lekarz ja zwiekszyl, a nie zmniejszyl?
dziwne to
Mam wrażenie, że ten lekarz mało brał pod uwagę tsh - ten lek dał mi na podstawie obniżonego poziomu ft4 i badania usg. Bo rzeczywiście obniżone tsh to nadczynność, a Euthyrox jest na niedoczynność Może tsh tak sobie skacze przez ciążę i rzeczywiście tamte pozostałe badania są istotne...

W temacie granic - staram się do nich podchodzić konsekwentnie; jeżeli na coś zaczęłam pozwalać (np. na walenie w klawisze laptopa ), to teraz nie zabraniam. Ale wtedy włączam stronę, którą K. może "zepsuć" - np. piosenki na YouTube - wtedy najwyżej je sobie wyłączy Nie piszę na forum przy Nim, ani nie robię innych ważnych rzeczy, bo wtedy musiałabym zabronić dotykania i złamałabym zasadę.
Są jednak rzeczy, których od początku zabraniam (np. dotykanie środków chemicznych w kuchni czy w łazience).
Innych żałuję, że pozwoliłam - np. zabawa ze stołkiem; na początku tylko go przesuwał, teraz podnosi i nosi po pokoju, ja tylko ze strachem obserwuję, czy nie upuści sobie na stópkę No ale pozwoliłam...

Cytat:
To prawda, na pewno taniej bo jednak wiele rzeczy już mamy. Nawet ostatnio zrobiłam sobie liste co musze dokupić i wyszło mi ok. 400-500 zł wydatków.
Niestety najgorsze będą wydatki comiesieczne - pieluchy dla obu dzieci, mleko dla obu. Już teraz na takie podstawy dla K to 100 zł zostawiam w Rossmanie co jakis czas
No ale damy rade, musimy dać...
Dacie radę
Ja już nieraz pisałam o naszej sytuacji, która różowa kompletnie nie jest Gdybyśmy patrzyli na pieniądze, to zapewne nawet Krzysia by nie było... Ale na pewno i On, i Ania, będą mieli co jeść, w czym chodzić i czym się bawić Najwyżej nie będą mieć osobnych pokoi. Postaramy się, żeby choć swój osobny mieli (ja do 18 rż mieszkałam w jednym pokoju z Rodzicami, ale z dwójką, to już ciasno ).
Teraz musieliśmy i tak większość rzeczy kupić, oprócz wózka, przewijaka, części ubranek no i zabawek czy książek.Wydatki są spore.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No i dla was kochane bo nie kazdy na FB
Nowy Fryz Milusia

Załącznik 5721128

Kocham Cie Emilianku <3.
Super!

I jeszcze chyba Luna pytała o książki o wychowaniu - zapomniałam o jednej napisać - "No coś Ty, Tata" J. Nawrota. Świetnie napisana, w postaci przypowiastek. Nie na zasadzie poradnika, ale opisu luźnych sytuacji, z których każdy jakieś swoje wnioski wyciągnie. O dzieciach w naszym wieku i tych trochę starszych.
Np. tu trochę o niej: http://kis24.salon24.pl/364180,no-cos-ty-tata
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:35   #1133
corka_rosy
Wtajemniczenie

Scarlett, a jak z sikaniem?

Maria, masz jakieś pewne źródło przepiórczych jaj? Może też bym spróbowała, bo kurze u Wojciecha nie przeszły. Obsypało go.

Alliw, jaka konspiracja z tymi jajkami

JolanT, owocnych starań! (też mam chęć na drugie, ale najpierw musimy w końcu kupić mieszkanie).

BYou, ja też mam wrażenie, że bez przerwy gadam i gadam do W., ale w końcu zaczyna to przynosić efekty. Mam wrażenie, że rozumie WSZYSTKO co mówię, codziennie mnie zaskakuje. Ostatnio wieczorem leżeliśmy na łóżku, turlałam go, łaskotałam, ale nagle zaczął miałczeć. Pytam czy chce się myć, kiwa głową, że tak i pakuje mi się na ręce. Mówię mu, że go nie zaniosę, niech zejdzie z łóżka i idzie do łazienki. Zszedł i poszedł

Wybieraliśmy się dziś do zoo, jak w końcu ruszyliśmy, to tak lunęło, że pojechaliśmy do CH

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:39   #1134
scarlett26
Zakorzenienie

Smoczkow tez probowalismy.

Sika malo, w badaniach tez widać, ze nerki juz w d dostają....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-06-28, 22:46   #1135
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
HEJ< HEJ NaDRobiłam

no K ma wlasnie takie..Byliśmy u 3go demratologa i twerdzil, ze nic nie widzi...akuart wtedy bladlo...i o ile na buzi prawie nie ma to na ciele i brzuszka co chwila sie pojawiaja i znikaja...zaczne chyba zapisywac dokladnie co jadl i jak wygladaly plamkim i wyciagne jakas mediane czy cos;p bo to za dlugo trwa...

moj kuma! wali klockami na oslep i wrzuca gdzie popadnie-aby byl chalas...a niech który nie wpadnie do srodka to jest nerw na calego;p

moj tez mleka to 3-4 łyki tylko;/ wody pije duzo,Leona na raz wciąga, ale mleka 3 lyki i tyle...kasza na mm tez gardzi osttanio. N szczescie jogurtami i bieluchami nadrabiamale hemoglobina nisk-mamy zelazi;/ kupialm mu teraz mleko nestle z zelazem wikeszym...ale co z tego jak pije 3 lyki...

T też miał plamki, kiedyś pisałam, teraz znowu pojawiła się jedna malutka i już znika, ale ostatnio dużo nowych owoców i warzyw próbuje. Nawilżamy ciągle od wewn tranem i D3 wg zaleceń lekarza.

T też rzuca dla efektu dźwiękowego, dziś tak machnął, że wyrzucił klocek przez okno ( na palcach nie sięga nawet do parapetu )

bracia kciuki za mleko

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:

Oj kurde, to poważny temat. I lekarze nie wiedzą jak pomóc nie wiem co poradzić, a szczerze bardzo bym chciała.
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 22:53   #1136
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Ja już nieraz pisałam o naszej sytuacji, która różowa kompletnie nie jest Gdybyśmy patrzyli na pieniądze, to zapewne nawet Krzysia by nie było... Ale na pewno i On, i Ania, będą mieli co jeść, w czym chodzić i czym się bawić Najwyżej nie będą mieć osobnych pokoi. Postaramy się, żeby choć swój osobny mieli (ja do 18 rż mieszkałam w jednym pokoju z Rodzicami, ale z dwójką, to już ciasno ).

O to to!
Ja bym chciała wspolny pokoj i łożko pietrowe w przyszłości gorzej potem jak dzieciaki podrosna...no zobaczymy jeszcze troche czasu mamy

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:

Ojej
Stary 2014-06-28, 23:01   #1137
alliw
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny' a co myślicie o tym żeby rozwiązać grupę na fb?
może to jest jakiś sposób na to aby mamy tu wróciły?

szkoda że nie ma Nayya, Oldzinx, katka19 (nie pamiętam dokładnie nick'u ale mama z Makowa) trooskava, Mokka, Misiulka, Maluda, kmagg
i można by tak jeszcze wymieniać..
ja lubie naszą grupę na fb i jestem przeciwna rozwiązywaniu, bo i tak dziewczyny które się tam udzielają,a nie ma ich na w. raczej tu nie wrócą. Tak to przynajmniej jest z nimi jakis kontakt.
Akurat te dziewczyny, które wymieniłaś (może poza Mokką, ktora była od początku i Oldzinx) bardzo mało sie udzielały

Cytat:
My dziś po piaskownicy, załączam najnowszą fotencję

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o kurcze spora przerwa, Florek za to je jak to teściowa trafnie określiła raz dziennie od rana do wieczora

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
gotowałam jajka i gaz mi się skończył. Lolek śpi więc nie zamówię już butli. 13 jajek poszło w piz...
a po co Ci aż tyle gotowanych jajek?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
No i dla was kochane bo nie kazdy na FB
Nowy Fryz Milusia

jego miny są po prostu boskie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Trolla, welcome back
Bzinka, Klementyna, udanych wakacji i dobrej pogody
Scarlett, nieciekawie u Was a wyniki ma dobre? aby nastąpił przełom.
Anika, 100 lat
Stary 2014-06-28, 23:16   #1138
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
a dla nie mających FB
Stooooo laaaat!!!

Cytat:

T też rzuca dla efektu dźwiękowego, dziś tak machnął, że wyrzucił klocek przez okno ( na palcach nie sięga nawet do parapetu )
Dżizas

Cytat:

O to to!
Ja bym chciała wspolny pokoj i łożko pietrowe w przyszłości gorzej potem jak dzieciaki podrosna...no zobaczymy jeszcze troche czasu mamy
Łóżko piętrowe to nawet i na dłuższą metę mogłoby się sprawdzić, gdyby dzieciaczki były tej samej płci, a tak chłopak i dziewczyna, w pewnym okresie przestaną się dogadywać Ale masz rację, że na ileś lat to jest dobre rozwiązanie
My do końca roku powinniśmy wiedzieć, jak sytuacja z mieszkaniem będzie wyglądać...

Scarlett, rety... Trzymam mocne kciuki, nic nie umiem doradzić... Pisz, jak dalej sytuacja będzie wyglądać

A my z Krzysiem w piątek na szczepienie... Starałam się odwlec, ale to już leci 15 mc i lekarz ostatnio dopytywał. Sram po gaciach. Wybrać refundowane czy płatne? Ma to jakieś znaczenie?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-28, 23:22   #1139
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Maria, masz jakieś pewne źródło przepiórczych jaj? Może też bym spróbowała, bo kurze u Wojciecha nie przeszły. Obsypało go.
moze tu zobacz http://www.organicmarket.pl/
ale super, że się tak z W. rozumiecie

Cytat:

o kurde

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
A my z Krzysiem w piątek na szczepienie... Starałam się odwlec, ale to już leci 15 mc i lekarz ostatnio dopytywał. Sram po gaciach. Wybrać refundowane czy płatne? Ma to jakieś znaczenie?
my mieliśmy refundowane. Nie nastawiaj sie że będzie źle. Pojdziecie i będzie ok
Stary 2014-06-29, 08:45   #1140
klementyna1
Zakorzenienie

własnie zoaczyłam, ze napisałam hałas przez ch.....Ale juz sie usprawiedliwiam na studiach mgr i podyplomowych też miałam promotorke, co sie nazywała Chałas;p I tak mi chyba zostało w głowie;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości