|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Hej dziewczyny, pocytowałam na telefonie a potem błąd i mi się zamknął wizaz i przepadło
Nie mam już siły szukac tych wiadomości, przepraszam. U nas stara bieda, któraś pytała, jak na wakacjach, my jeszcze nie wyjechałyśmy, jedziemy dzisiaj w nocy i w domu i w głowie mam taki galimatias, że masakra ale damy radę.Alliw pytałaś o skarpety jakis czas temu, ja jestem zadowolona, efekt długo sie utrzymuje, dalej mam gładkie stopy, chociaż już pumeksem dzialalam bo cos tam zaczęlo mi się czepiać skarpet na piętach ale skóra nie jest taka gruba jak wcześniej. Myślę, że na jesien powtórzę to Pisałyscie o forum na FB, mi ososbiscie jest latwiej tam pisać, bo FB mam włączony praktycznie wszedzie, w telefonie i w domu i zawsze cos tam moge zapytac szybko itp, ale prawda ze to potem jakby ginie i nie da sie tego odnalezc. Mimo wszystko ja bym nie likwidowala tego. Pisalyscie tez o granicach, ja niestety jestem niekonsekwentna czasem na cos pozwalam pod moim okiem a czasem nie widze tez, ze moja mam ma inne granice a ja inne, a wiekszosc czasu niestety Hania z nia spedza ![]() Bylo tez o sorterach, hania opanowala tylko okragle ksztalty. Natomiast teraz bardzo lubi te zabawki do ktorych sie cos wrzuca i wypada to inna stroną i wrzuca np do żyrafy FP rozne rzeczy i się cieszy. Ech moglabym tak pisac i pisac, ale w skrócie to napisze, że dalej nie chodzimy, mamy nowe sandalki emel, ide nam zeby juz dluzszy czas i wyjezdzamy dzis w nocy nad morze...
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was zza krzaka, teraz nadrobiłam.... U nas niefajnie, mam wrażenie, że Wy to już przedszkolaki macie... Z co chwilę badania i szpital - od swoich pierwszych urodzin nie wypiła nic, a my nie jesteśmy w stanie jej zmusić. Nawet jak na siłę wciśniemy jej coś do buzi to wypluwa... Kilkunastu lekarzy rozkłada ręce, że z czymś takim się nie spotkało....
|
#1113 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no dokładnie
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
zdrówka dla Z i duużo sił dla Ciebie
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
scarlett ale jak to, nie pije, a je cokolwiek?
![]() bzinka powodzenia w podrozy! daj znac po powrocie milych wakacji ![]() a ja wczoraj zarezerwowalam studio w miedzyzdrojach (26 lipiec-09 sierpien)
|
#1115 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
ale przeżyłaś ![]() Cytat:
A o skarpetach poczytałam ostatnio - cena powalająca, efekt trzymał się 2 tygodnie u jednej blogerki, wiec jak za tą kasę to droooogo. Cytat:
Oby lekarze coś wymyslili ![]() Super, wakacje z Polsce ? |
|||
|
|
|
#1116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I brawa za Międzyzdrooje Bylam kiedyś i bardzo mi się podobalo.Cytat:
Demeter, a czemu powalająca? Mnie one wyszły 21-23 zł jakoś, nie pamiętam dokładnie. No i efekt mam juz ponad miesiąc na pewno. Pedicure kosztuje w granicach 60zł, owszem, dodatkowo robia z paznokciami i skórkami, ale ja osobiscie nie znosze frezarki to jest moja trauma
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-06-28 o 10:48 |
||
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
tak, jednak w Polsce - w Niemczech nie znalazlam w szukanych kryteriach wolnych kwater
![]() a w Polsce sie udalo ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- mnie przerazaja tlumy - jak patrze na zdjecia to plaza jest pelna - to mnie lekko przeraza, jak to bedzie z dzeickiem i psem ![]() tez bylam w Miedzyzdrojach - bardzo przyjemnie - i Park Wolinski pod nosem, bedziemy pewnie sporo chodzic ![]() I mnie zalezalo, by bylo jak najblizej granicy, bo jednak jazda z dzieckiem nie nalezy do najprzyjemniejszych - wyszlo nam 471km - google mowi, ze pokonamy trase w 4 godziny i 20 minut ![]() a czy tam do Szczecina jest jakas platna autostrada (na terenie Polski)? - bo wlasnie google mnie informuje o oplatach za droge
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bzinka - miłych wakacji i udanego wypoczynku
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2014-06-28 o 10:59 |
|
|
|
|
#1119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro mowisz, że sa tansze to poszukam ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Doczytalam, ze nie sa dla kobiet w ciazy... |
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak na przyszłość to ja kupowałam z Korei na Ebay. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Bzinka- udanego urlopu!
Moderna- a jednak Polska super! teraz odliczanie dni co nie? ![]() a pytałam wcześniej ale chyba nie doczytałaś.. Twój mąż zwiedzał już Polskę? Kwiatuszek- wysłałam zdjęcia mailem Kasia- Miluś cudny! |
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po ost zakupach .... Szkoda ze kasa "milusiowa" przyjdzie dopiero w poniedzialek
ehhhh - ale damy rade haha. Tak sie zastanawiam czy zmieszcze sie w 30kg hihi :-/ bom odprawe zrobila - kasy nie mam ( no tyle zeby tylko potem z lotniska do domu wrocic ) no ale mam taka wieksza torbe na ramie sobie kupilam - no trza sie jutro naglowkowac ![]() Moderna - fajowo ze udalo ci sie cos fajnego znalezc - teraz pozostaje tylko dni odliczac ![]() - a te AutoStrady w Polsce Bzinka - tobie tez udanego Wypoczynku ...!! Scarllet - ale ale tylko mleka nie pije czy wody ew jakis soczkow tez. Dziwne to - ja bym chyba uschla z obawy ze tak jest. Wiec 3mam mocne by sie okazalo cio to jest ze Zosi tak sie odwidziala picie :-*. To ja skorzytam z okazji ze obiadku jeszcze nie ma - a Milus z babcia na spacerze i sproboje sie zdrzemnac ;-) Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia hahaha ale, ze co, autostrad brak?
![]() popatrzylam na zoomie it o nie ejst autostrada tylko jakas S3 (to pewnie ekspresowka) - ale za co te oplaty, ciekawa jestem, gdzie tam na trasie je pobieraja i za co ![]() bardzo ladna ma Milus fryzurke JolanT kilka razy juz w Polsce bylismy - nad morzem w Darlowie, w gorach w Beskidzie Slaskim, w Krakowie, we Wroclawiu, Rzeszow, Przemysl i okolice takze cos tam juz zobaczyl
|
#1124 |
|
MBZ♥
|
Kasiu jak Miluś wydoroślał
Bzinko udanych wakacji ![]() Scarlett, ale wcale nie pije także mleka, zup? Czy piszesz o wodzie/sokach/herbtach dla dzieci? ![]() Co to za badania? ![]() Moderna my jechaliśmy tą ekspresówką w ubiegłym roku-na pewno nie było opłat ale też ona była w remoncie w kilku odcinkach i może dlatego.Fajnie, że udało się znaleźć kwaterę ![]() Będziecie zabierać piecha na plażę?
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Zjada jakieś 100 ml kaszki na mleku, więcej nie chce, a i to z trudem w nią wmuszamy. Z zup rezygnuje po łyżeczce, woli drugie dania. Owoców sloikowych nie chce za wyjątkiem malin na kleiku ryzowym, ze zwykłych zje więcej tylko gruszki, inne je w ilościach niewielkich, zreszta musiałaby jeść kilogramami, żeby samymi owocami pokryć zapotrzebowanie na wodę. Każda woda, sok, herbata, herbatka, mleko to trucizny, wypluwa od razu jeśli nawet podstępem choćby mililitr dostanie sie do paszczory. Wagowo jedzie równo na 50 tym centylu od urodZenia. Mamy już chyba wsZystkie kubki dostępne na rynku, ze może coś królowej przypadnie do gustu, ale nie. Próbowaliśmy naszych kubków, picia przez slomke ze szklanki z kartonika, z butelki normalnej, z dziubkami...... Ona ma to w d. Zachowuje sie jakby pragnienie jej nie dotyczyło, a jakiekolwiek picie skażało jej szlachetna jame ustna. Przed praca i po pracy i w weekendy za wyjątkiem snu życie sprowadza sie do prób pojenia.....
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja tylko na chwilkę! idę dziś na wieczór panieński i muszę jeszcze sałatkę zrobić. usiadłam wypić herbatę i spadam dalej JolanT wielkie wielkie wielkie dzięki zrobiłam dziś ciasto z malinami i budyniową pianką i wyszło o niebo lepsze niż za pierwszym razem. myślę, że kwestia innego budyniu Kasia Miluś jeszcze przystojniejszy w nowej fryzurze
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
moderna-
o to juz trochę Polski zobaczył! sama jestem ciekawa jak to będzie w Ewą w podróży bo ostatnio jojczy i jojczy a wcale nie jeździmy nigdzie daleko ;/ może wezmę tableta z bajkami kwiatuszek- nie ma za co i służę pomocą na przyszłość dziewczyny' jakby któraś z Was tez potrzebowała pomocy przy obróbce/edycji zdjęć to chętnie pomogę scarlet- pamiętam jak Ewa też nie chciała pić jak była mniejsza.. tylko całe szczęście zaskoczyła i teraz pije bardzo dużo i wszystko.. więc trzymam kciuki i cierpliwości dla Ciebie!!Ewa właśnie postawiła na drzemkę w foteliku samochodowym (przyniosłam żeby go wyczyścić i cały dzień się bawiła.. wsadzała Peppę zapinałam jej pasy i robiła bziummm) |
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
a dla nie mających FB
taka miła niespodzianka od siostry
|
#1129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ< HEJ NaDRobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
brawa za jaja![]() u nas ostatnio był bunt na zeby...moze go dziąsła bolą po 3 już aby dotknąć..ale jak zobaczyl, ze ja myje elektryczną to ciagle się awanturuje i chce i on...może spróbuje... Cytat:
Cytat:
ale hemoglobina nisk-mamy zelazi;/ kupialm mu teraz mleko nestle z zelazem wikeszym...ale co z tego jak pije 3 lyki...Cytat:
moderna jedziemy po jutrze do Darłowa-alez się cieszę
|
|||||
|
|
|
#1130 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ja nie piszę, bo nic się nie dzieje. Praca, praca, praca. Czyli nuda. A po pracy nie mam siły pisać, tylko czytam wątki na wizażu, najczęściej głupoty na odmóżdżenie. Cytat:
Lubię Twoją teściową ![]() Scarlet, dziwna ta niechęć do picia. Trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło, dlaczego Z nie chce płynów przyjmować. anika_s, |
|
|
|
|
#1131 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piszesz o kubkach, słomkach itp. A próbowaliście butelki ze smoczkiem z małym przepływem? T wodę i sok pije z bidonu (szybki przepływ), przez słomkę też, ale mniej chętnie, mleko pija ze smoczka butelki TT z małym przepływem, jak tylko zamienię na większy nie ma mowy Tak mi przyszło na myśl. Choć smoczek też już pewnie testowaliście. Oby dziecinka zmieniła zdanie ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
byłam jakieś 6 - 7 lat temu... Miło wspominam ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
przecież drogi ciągle w remoncie ktoś to musi finansować ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
udanego wieczoru Panieńskiego ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- zdrówka i szczęścia! |
||||
|
|
|
#1132 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziękuję w imieniu Krzysia za komplementy Cytat:
Może tsh tak sobie skacze przez ciążę i rzeczywiście tamte pozostałe badania są istotne...W temacie granic - staram się do nich podchodzić konsekwentnie; jeżeli na coś zaczęłam pozwalać (np. na walenie w klawisze laptopa ), to teraz nie zabraniam. Ale wtedy włączam stronę, którą K. może "zepsuć" - np. piosenki na YouTube - wtedy najwyżej je sobie wyłączy Nie piszę na forum przy Nim, ani nie robię innych ważnych rzeczy, bo wtedy musiałabym zabronić dotykania i złamałabym zasadę.Są jednak rzeczy, których od początku zabraniam (np. dotykanie środków chemicznych w kuchni czy w łazience). Innych żałuję, że pozwoliłam - np. zabawa ze stołkiem; na początku tylko go przesuwał, teraz podnosi i nosi po pokoju, ja tylko ze strachem obserwuję, czy nie upuści sobie na stópkę No ale pozwoliłam... ![]() Cytat:
Ja już nieraz pisałam o naszej sytuacji, która różowa kompletnie nie jest Gdybyśmy patrzyli na pieniądze, to zapewne nawet Krzysia by nie było... Ale na pewno i On, i Ania, będą mieli co jeść, w czym chodzić i czym się bawić Najwyżej nie będą mieć osobnych pokoi. Postaramy się, żeby choć swój osobny mieli (ja do 18 rż mieszkałam w jednym pokoju z Rodzicami, ale z dwójką, to już ciasno ).Teraz musieliśmy i tak większość rzeczy kupić, oprócz wózka, przewijaka, części ubranek no i zabawek czy książek.Wydatki są spore. Cytat:
![]() I jeszcze chyba Luna pytała o książki o wychowaniu - zapomniałam o jednej napisać - "No coś Ty, Tata" J. Nawrota. Świetnie napisana, w postaci przypowiastek. Nie na zasadzie poradnika, ale opisu luźnych sytuacji, z których każdy jakieś swoje wnioski wyciągnie. O dzieciach w naszym wieku i tych trochę starszych. Np. tu trochę o niej: http://kis24.salon24.pl/364180,no-cos-ty-tata
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Scarlett, a jak z sikaniem?
Maria, masz jakieś pewne źródło przepiórczych jaj? Może też bym spróbowała, bo kurze u Wojciecha nie przeszły. Obsypało go. Alliw, jaka konspiracja z tymi jajkami ![]() JolanT, owocnych starań! (też mam chęć na drugie, ale najpierw musimy w końcu kupić mieszkanie). BYou, ja też mam wrażenie, że bez przerwy gadam i gadam do W., ale w końcu zaczyna to przynosić efekty. Mam wrażenie, że rozumie WSZYSTKO co mówię, codziennie mnie zaskakuje. Ostatnio wieczorem leżeliśmy na łóżku, turlałam go, łaskotałam, ale nagle zaczął miałczeć. Pytam czy chce się myć, kiwa głową, że tak i pakuje mi się na ręce. Mówię mu, że go nie zaniosę, niech zejdzie z łóżka i idzie do łazienki. Zszedł i poszedł ![]() Wybieraliśmy się dziś do zoo, jak w końcu ruszyliśmy, to tak lunęło, że pojechaliśmy do CH
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczkow tez probowalismy.
Sika malo, w badaniach tez widać, ze nerki juz w d dostają....
|
#1135 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
T też rzuca dla efektu dźwiękowego, dziś tak machnął, że wyrzucił klocek przez okno ( na palcach nie sięga nawet do parapetu )bracia kciuki za mleko ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to to! Ja bym chciała wspolny pokoj i łożko pietrowe w przyszłości gorzej potem jak dzieciaki podrosna...no zobaczymy jeszcze troche czasu mamy ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1137 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
Akurat te dziewczyny, które wymieniłaś (może poza Mokką, ktora była od początku i Oldzinx) bardzo mało sie udzielały Cytat:
Cytat:
a po co Ci aż tyle gotowanych jajek?jego miny są po prostu boskie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trolla, welcome back Bzinka, Klementyna, udanych wakacji i dobrej pogody Scarlett, nieciekawie u Was aby nastąpił przełom.Anika, 100 lat |
|||||
|
|
|
#1138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Stooooo laaaat!!!
Cytat:
Cytat:
Ale masz rację, że na ileś lat to jest dobre rozwiązanie My do końca roku powinniśmy wiedzieć, jak sytuacja z mieszkaniem będzie wyglądać... Scarlett, rety... Trzymam mocne kciuki, nic nie umiem doradzić... Pisz, jak dalej sytuacja będzie wyglądać A my z Krzysiem w piątek na szczepienie... Starałam się odwlec, ale to już leci 15 mc i lekarz ostatnio dopytywał. Sram po gaciach. Wybrać refundowane czy płatne? Ma to jakieś znaczenie?
|
|
#1139 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale super, że się tak z W. rozumiecie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zoaczyłam, ze napisałam hałas przez ch.....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

Nie mam już siły szukac tych wiadomości, przepraszam.
ale damy radę.
ale skóra nie jest taka gruba jak wcześniej. Myślę, że na jesien powtórzę to 

zdrówka dla Z i duużo sił dla Ciebie
daj znac po powrocie
milych wakacji 
ale przeżyłaś
Oby lekarze coś wymyslili
Bylam kiedyś i bardzo mi się podobalo.

ehhhh - ale damy rade haha.
[COLOR="Silver"]