Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-29, 07:27   #1231
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Czy jest jakaś pigułka na odespanie?
Jak znajdziesz, też poproszę

PS Nie rodzę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 07:39   #1232
ecencia
Raczkowanie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Ja niestety też już nie spie. Wczoraj byłam z mężem na grilu u znajomych a dzis obiecałam siostrze opiekę nad jej córa bo mie ma z kim zostawic. I musze już wstawać
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 08:18   #1233
cinnilla88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
dzis obiecałam siostrze opiekę nad jej córa bo mie ma z kim zostawic. I musze już wstawać
Podziwiam, ja nie mialabym sil na opieke nad dzieckiem.

J a tez jyz od dłuższego czasu nie spie. Pobudka 4.30.... w dzień nie pospie bo jedziemy do chrzesniaczki tź na urodziny

Stary 2014-06-29, 09:05   #1234
malwiska
Zakorzenienie

ja dzisiaj pospałam godzine dłużej niż zwykle... rozkłada mnie choroba - gardło coraz bardziej boli i boje sie aby to nie przerodziło się w angine dzisiaj cały dzien bede leżeć w łożku i ssac tabletki, naprzemian z płukaniem gardłą solą.... ktoś ma jeszcze jakieś dobre sposoby na ból gardła ??
gorączki na szczęście nie ma
Stary 2014-06-29, 09:20   #1235
kularek
Zadomowienie

Franulek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6677.jpg (105,8 KB, 89 załadowań)
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:20   #1236
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Nie ma to jak wyspać się w niedzielę rano
Jak co rano ręce opuchnięte i bolące a dziś jeszcze nogi doszły
Tak sobie myślę.. Do piątku miałam zwolnienie a z racji tego że jutro mam do lekarza to może zostawić mnie w szpitalu już.

A może jutro wyśle cię na indukcje.............
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:25   #1237
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pospałam godzine dłużej niż zwykle... rozkłada mnie choroba - gardło coraz bardziej boli i boje sie aby to nie przerodziło się w angine dzisiaj cały dzien bede leżeć w łożku i ssac tabletki, naprzemian z płukaniem gardłą solą.... ktoś ma jeszcze jakieś dobre sposoby na ból gardła ??
gorączki na szczęście nie ma
Dużo pić Byle nie gorące, tylko ciepłe.
Mnie pomaga herbata z cytryną na bóle gardla.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:25   #1238
Agata0606
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Franulek

Śliczności, gratulacje
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:28   #1239
dusia_tcv
Zadomowienie

Mały mnie o 6 przebudził do karmienia ale że jestem wredna i równo co 3godz go budzę więc zasnął i przed 9 z dziewczynami wstałyśmy najpierw im śniadanko a potem małemu mleko dzięki temu że ma ustalony rytm dnia w nocy mi nie świruje a ja jestem wyspana Więc dziewczyny bardzo ważny jest ścisły harmonogram dnia

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Franulek
Jeny dzieci na prawdę są do siebie podobne a jaki on śliczny powodzenia
Stary 2014-06-29, 09:37   #1240
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No to przetwory krowie mam z głowy... A taką miałam nadzieję na gorące mleko o poranku A w ogóle to niezła burza idzie...

Edytowane przez Celebrinfea
Czas edycji: 2014-06-29 o 09:38 Powód: Kularek Franki są fajne :)
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 09:40   #1241
dusia_tcv
Zadomowienie

To jest Arek
Stary 2014-06-29, 09:56   #1242
kularek
Zadomowienie

debesciara - myślałam, że może już rodzisz ... ale jak na razie twarda jesteś

jeśli chodzi o szczepionki to ta cena to jest tylko za 3 dawki tej 5w1 zamiast tych sanepidowskich + 4 dawki szczepionki na pneumokoki

i like it - ale Ty jesteś na zwolnieniu ? bo ja płaciłam takie normalne składki dopóki na zwolnienie nie poszłam a potem to już nieporównywalnie mniejsze - i sama się nie spodziewałam, że tak szybko dostałam pieniądze - pierwsze zwolnienie miałam od 8 kwietnia a pieniądze miałam na koncie 29 maja

Ines - laktacja napewno się rozwinie i jak dla mnie wielkie za cesarkę

agnes - teraz synek nie ma ale starszy miał i znikł mu dopiero trochę po roku byliśmy u okulisty (wizyty nadal mamy) ale stwierdził, że wszystko ok i nic z tym nie robić bo jest za mały

trzecią noc wstaję cała mokra - piżamy co najmniej 2 w ciągu nocy i gruby ręcznik i jak mały je z jednej piersi to z drugiej cały czas cieknie
mam 8 kg mniej - zostało drugie 8

trochę się podłamałam bo wogóle to ja bardzo szczupła (chuda wręcz) jestem i we wtorek weszłam do sklepu na chwilkę a tam znajoma pani pyta : urodziła już pani? ........ i wszystkie sprzedawczynie do kasy i patrzą się na mój brzuch z takimi oczami

pozytywnie to planujemy w sierpniu chrzciny i mamy już chrzestną
Stary 2014-06-29, 10:08   #1243
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:

jeśli chodzi o szczepionki to ta cena to jest tylko za 3 dawki tej 5w1 zamiast tych sanepidowskich + 4 dawki szczepionki na pneumokoki

i like it - ale Ty jesteś na zwolnieniu ? bo ja płaciłam takie normalne składki dopóki na zwolnienie nie poszłam a potem to już nieporównywalnie mniejsze - i sama się nie spodziewałam, że tak szybko dostałam pieniądze - pierwsze zwolnienie miałam od 8 kwietnia a pieniądze miałam na koncie 29 maja

Ines - laktacja napewno się rozwinie i jak dla mnie wielkie za cesarkę

agnes - teraz synek nie ma ale starszy miał i znikł mu dopiero trochę po roku byliśmy u okulisty (wizyty nadal mamy) ale stwierdził, że wszystko ok i nic z tym nie robić bo jest za mały

trzecią noc wstaję cała mokra - piżamy co najmniej 2 w ciągu nocy i gruby ręcznik i jak mały je z jednej piersi to z drugiej cały czas cieknie
mam 8 kg mniej - zostało drugie 8

trochę się podłamałam bo wogóle to ja bardzo szczupła (chuda wręcz) jestem i we wtorek weszłam do sklepu na chwilkę a tam znajoma pani pyta : urodziła już pani? ........ i wszystkie sprzedawczynie do kasy i patrzą się na mój brzuch z takimi oczami

Tia szczepionki mój ulubiony osuszacz portfela ostatnio plus wizyty u lekarzy Jeszcze rota muszę sobie doliczyć. Ale pneumokoki mamy za darmo. Oczywiście jeśli przestaną się w rejonie bać dziecka dotknąć...
Stary 2014-06-29, 10:08   #1244
malwiska
Zakorzenienie

Nie mam nawet siły iść na komputer i oglądnąć zdjęcia... teraz to ja nie mogę rodzic skoro jestem chora... złośliwość losu... za bardzo sie cieszyła tym dobrym samopoczuciem w ciąży

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-29, 10:15   #1245
Fame
Zakorzenienie

debesciara nie taki był plan miałaś zacząć rodzić u teściów

malwiska zdrówka!

kularek Franuś jest śliczny
a głupimi komentarzami się nie przejmuj. jeszcze trochę i zrzucisz resztę kg i będą Ci zazdrościć

dusia Areczek też prześliczny! tak z ciekawości to ile ma już kg?

mamaya zapomniałam wcześniej Ci pisać. zdjęcie na Instagramie jak J. się uśmiecha jest boskie co dziennie wchodzę żeby sobie popatrzeć
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:15   #1246
Marianna 54
Raczkowanie

Witam się i ja nadal w dwupaku co mnie cieszy bo chcę w lipcu rodzić także do wtorku chciałabym wytrzymać , ale zobaczymy co moja Księżniczka na to, od trzech dni wieczorami ból jak na @ i twardnienia zobaczymy co z tego będzie

Malwiska mi na ból gardła pomaga Isla a z domowych sposobów to ciepło, więc sobie czymś szyję owijam. Kuruj się oby się angina nie rozwineła

Kularek śliczny Franio u nas szczepionki też na tapecie cały czas, nadal nie wiemy co zrobić czym szczepić, a koszty są spore . Mam nadzieję że trafię na jakąś fajną pediatrę która nam pomoże .

Dusia Aruś śliczny też bym chciała wprowadzić 'harmonogram' dnia bo z tego co czytam wszystkim to na dobre wychodzi. Czytam poradnik Tracy Hogg tam niby wszytsko takie Proste ale zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce ..

Fame ja też popuchnięta niestety , ale juz niedługo mam nadzieję .
Bierzcie się z Izą do roboty, bo w końcu Cię wyprzedzimy z moją Małą a mi data 7.07 się podoba

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-06-29 o 10:17
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:17   #1247
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam nawet siły iść na komputer i oglądnąć zdjęcia... teraz to ja nie mogę rodzic skoro jestem chora... złośliwość losu... za bardzo sie cieszyła tym dobrym samopoczuciem w ciąży

Prenalen albo lipomal sobie kup w aptece kochana powinno przejść szybko

Arek teraz mam 3800 prawie 4kg ale to przez perypetie z mlekiem
Harmonogram może być prosty jak już teraz o nim pomyślisz

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-29 o 10:21
Stary 2014-06-29, 10:26   #1248
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U nas też pobudki co 3 godziny. Problem się robi kiedy mamy wizytę u lekarza to następny dzień jest na doregulowanie. Plus zależy czy pije z butli czy z piersi. O trudnościach ustawienia dziecka się nie wypowiem bo ja już wyregulowane dziecko dostałam jako bonus

Dusia to wielki chłop! A ile On teraz ma?
Stary 2014-06-29, 10:37   #1249
Fame
Zakorzenienie

Celebrinfea a Jagódka ile waży?

idę się za obiad wziąć, ale wszystko mnie boli, tak jakby stawy? jeszcze tego mi brakuję
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:41   #1250
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Mały mnie o 6 przebudził do karmienia ale że jestem wredna i równo co 3godz go budzę więc zasnął i przed 9 z dziewczynami wstałyśmy najpierw im śniadanko a potem małemu mleko dzięki temu że ma ustalony rytm dnia w nocy mi nie świruje a ja jestem wyspana Więc dziewczyny bardzo ważny jest ścisły harmonogram dnia

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Jeny dzieci na prawdę są do siebie podobne a jaki on śliczny powodzenia
Dusia ale arus juz duży cudny jest
Jak możesz to zdradz kochana jak najlepiej taki harmonogram wprowadzić i jak on powinien wyglądać

Cytat:
Franulek
słodkości
Cytat:

i like it - ale Ty jesteś na zwolnieniu ? bo ja płaciłam takie normalne składki dopóki na zwolnienie nie poszłam a potem to już nieporównywalnie mniejsze - i sama się nie spodziewałam, że tak szybko dostałam pieniądze - pierwsze zwolnienie miałam od 8 kwietnia a pieniądze miałam na 29 maja

No ja od maja jestem i tak jak mówię nic się nie moge dowiedzieć, ale poczekam do polowy lipca i wtedy ewentualnie
Kochana 8 kg to bardzo dużo w tak krótkim czasie, ludzie sa zawistni i zawsze będą chcieli komuś dokopac aby podbudowac swojego ego wiec glowa do góry
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:50   #1251
robaczek-85
Rozeznanie

Kularek Franuś śliczny chłopczyk

Malwiska zdrówka, odpoczywaj

Dusia Aruś rośnie jak na drożdżach

Czy któraś z was pytała o smoczki z osłonką?? LOVI mają zatyczkę w komplecie chyba jako jedyne, dawniej zatyczkę miały smoczki z canpolu ale teraz to nie wiem.

My Chrzest wstępnie ustaliliśmy na 24 sierpnia, chcemy jeszcze w wakacje zrobić, chrzestni wstępnie wybrani ale jeszcze nie do końca jesteśmy pewni tego wyboru.

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 10:55   #1252
joanna2228
Wtajemniczenie

Heloł
Widzę, że żadna się nie rozpakowała
U mnie koniec remontu łazienka gotowa dlatego mnie wczoraj nie było bo sprzątałam , myłam kafelki i okno tak powoli żeby czasem małej się wyjść nie zachciało
Zasadniczo wytrzymałam do 30 -tego prawie (już jutro) tak jak gin mówiła jeszcze w dwupaku i mam zamiar wytrzymać zwiąże sobie nogi he he . W poniedziałek wizyta ostatnia eh kiedy to zleciało i jak pomyślę, że w następny weekend o tej porze to będziemy już razem to cieszę się i boję
Kularek Franuś słodkości
Dusia twój synuś to normalnie wielkolud
Malwiska zdrowiej bidulo i zbieraj siły wiesz na co
Fame jesteś w dwupaku ?
Debeściara z Ciebie to twarda kobita
Celebrinfea moja córcia wstawała co 2 godziny może to cię pocieszy
Ecencia współczuję

I nie wiem co jeszcze , jak coś pominęłam to wybaczcie
Miłego dnia laseczki
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 11:04   #1253
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
U nas też pobudki co 3 godziny. Problem się robi kiedy mamy wizytę u lekarza to następny dzień jest na doregulowanie. Plus zależy czy pije z butli czy z piersi. O trudnościach ustawienia dziecka się nie wypowiem bo ja już wyregulowane dziecko dostałam jako bonus

Dusia to wielki chłop! A ile On teraz ma?
2miesiące w pon skończył

Wielkolud???? To taka mała kruszynka hehehe
A harmonogram zawsze dopasowujemy do siebie bo ja już o 17,30 np kompie małego ale u mnie wynika to z tego że dziewczyny myje o 18.30 i o 19 idą spać ale to każdy ma inny rytm dnia hmmm no

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-29 o 11:23
Stary 2014-06-29, 11:14   #1254
malwiska
Zakorzenienie

Mój tz od rana mi usluguje i sprząta... bardzo kochany jest jak choruje... moją odwieczna choroba przy przeziebieniach jest ból gardła ... niestety rzadko samo przechodzi i w większości kończy się angina dlatego tak bardzo się bboję. Mi tabletki żadne nie pomagają... plukam solą i chyba wyśle tz po amol bo plukanie amolem o wiele przyjemniejsze a też pomqga. Pocieszam się tym ze nie ma gorączki więc trzymajcie kciuki aby nie rozwinęła się angina.

Stary 2014-06-29, 11:18   #1255
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Wpadlam zobaczyc jak idzie rozpakowywanie dzieciowej paczki

yuza moze akurat uda sie zdac czego ci zycze bo z dzidziem nie bedziesz miala czasu za duzo na nauke
Dzieki wiem wlasnie,caly czas zastanawiam sie jak ja wroce po wakacjach na studia
Cytat:
Franulek
: cudo
Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
To jest Arek
jaki juz duzy
Cytat:
Nie mam nawet siły iść na komputer i oglądnąć zdjęcia... teraz to ja nie mogę rodzic skoro jestem chora... złośliwość losu... za bardzo sie cieszyła tym dobrym samopoczuciem w ciązy
Witaj w klubie, ja dzisiaj tez lezakuje bo jest coraz gorzej i zamiast przechodzic to sie rozwija chorubsko ja na gardlo mam prenalen ale rowniez bede plukac woda z sola, mnie meczy tez straszliwy katar wiec robie inhalacje z soli i rumianku. Licze ze do wtorku max przejdzie
Stary 2014-06-29, 11:56   #1256
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Celebrinfea a Jagódka ile waży?

idę się za obiad wziąć, ale wszystko mnie boli, tak jakby stawy? jeszcze tego mi brakuję
Dziś 2840 tak więc jeszcze trochę... Ciekawe do ilu dobije 15.07?
Stary 2014-06-29, 11:58   #1257
kularek
Zadomowienie

Celebrinfea - a dlaczego pneumokoki macie za darmo ??? bo u nas to one właśnie tak zawyżają koszty tych szczepionek

Marianna -my też mamy się zastanowić -panią doktor mamy bardzo fajną - i pierwszego synka szczepiliśmy tymi z sanepidu + dodatkowe ale nie pamiętam dokładnie ale ok 300 zł wyszło
a teraz podobno jest dużo powikłań po tych z sanepidu a pneumokoki pani dr. doradziła z racji starszego synka bo chodzi do przedszkola tam coś złapie i on nie będzie chorował ale przyniesie do domu i malutki złapie więc dlatego
i za tą 5w1 koszt ok.120 zł jedna dawka - są 3
pneumokoki 250-320 zł jedna dawka - i są 3 dawki co 6 tyg a 4 za rok
szczepionki kupujemy sami bo są bardzo duże różnice pomiędzy aptekami -takie informacje dostaliśmy

i like it - tak, do połowy lipca myślę, ze możesz poczekać - a potem ... no mam nadzieję i życzę żeby się już pojawiły pieniążki

robaczek-my też chcemy chrzciny 24 sierpnia -znaczy też tak wstępnie chrzestna jest a na chrzestnego mamy 2 kandydatów jak narazie poprzednio chrzciny robiliśmy w domu u moich rodziców ale teraz niestety się nie zmieścimy i musimy w lokalu i trochę obawiam się jak to będzie ...

malwiska - kciuki z całej siły
Stary 2014-06-29, 12:06   #1258
malwiska
Zakorzenienie

My chrzcic chcemy w piersza rocznicę ślubu. 14.09, akurat to bedzie niedziela i to taka w która chrzcza więc ładnie nam się daty zgraja.

Stary 2014-06-29, 12:08   #1259
kularek
Zadomowienie

Dusia - śliczny Aruś i naprawdę duży się wydaje - przynajmniej za zdjęciu

razem z Franusiem dziękujemy bardzo za komplementy
Stary 2014-06-29, 12:11   #1260
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Dusia - śliczny Aruś i naprawdę duży się wydaje - przynajmniej za zdjęciu

razem z Franusiem dziękujemy bardzo za komplementy
Franuś z Arkiem na pewno by się dogadali hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości