|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Jak znajdziesz, też poproszę
![]() PS Nie rodzę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Ja niestety też już nie spie. Wczoraj byłam z mężem na grilu u znajomych a dzis obiecałam siostrze opiekę nad jej córa bo mie ma z kim zostawic. I musze już wstawać
|
#1233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
J a tez jyz od dłuższego czasu nie spie. Pobudka 4.30.... w dzień nie pospie bo jedziemy do chrzesniaczki tź na urodziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj pospałam godzine dłużej niż zwykle... rozkłada mnie choroba - gardło coraz bardziej boli i boje sie aby to nie przerodziło się w angine
gorączki na szczęście nie ma |
|
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
Franulek
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
A może jutro wyśle cię na indukcje.............
|
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie pomaga herbata z cytryną na bóle gardla.
|
|
|
#1238 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Mały mnie o 6 przebudził do karmienia ale że jestem wredna i równo co 3godz go budzę więc zasnął i przed 9 z dziewczynami wstałyśmy najpierw im śniadanko a potem małemu mleko dzięki temu że ma ustalony rytm dnia w nocy mi nie świruje a ja jestem wyspana Więc dziewczyny bardzo ważny jest ścisły harmonogram dnia
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Jeny dzieci na prawdę są do siebie podobne a jaki on śliczny powodzenia |
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
No to przetwory krowie mam z głowy... A taką miałam nadzieję na gorące mleko o poranku
A w ogóle to niezła burza idzie...
Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-06-29 o 09:38 Powód: Kularek Franki sÄ fajne :) |
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
debesciara - myślałam, że może już rodzisz ... ale jak na razie twarda jesteś
jeśli chodzi o szczepionki to ta cena to jest tylko za 3 dawki tej 5w1 zamiast tych sanepidowskich + 4 dawki szczepionki na pneumokoki ![]() i like it - ale Ty jesteś na zwolnieniu ? bo ja płaciłam takie normalne składki dopóki na zwolnienie nie poszłam a potem to już nieporównywalnie mniejsze - i sama się nie spodziewałam, że tak szybko dostałam pieniądze - pierwsze zwolnienie miałam od 8 kwietnia a pieniądze miałam na koncie 29 maja Ines - laktacja napewno się rozwinie i jak dla mnie wielkie za cesarkę agnes - teraz synek nie ma ale starszy miał i znikł mu dopiero trochę po roku byliśmy u okulisty (wizyty nadal mamy) ale stwierdził, że wszystko ok i nic z tym nie robić bo jest za mały trzecią noc wstaję cała mokra - piżamy co najmniej 2 w ciągu nocy i gruby ręcznik i jak mały je z jednej piersi to z drugiej cały czas cieknie ![]() mam 8 kg mniej - zostało drugie 8 ![]() trochę się podłamałam bo wogóle to ja bardzo szczupła (chuda wręcz) jestem i we wtorek weszłam do sklepu na chwilkę a tam znajoma pani pyta : urodziła już pani? ........ i wszystkie sprzedawczynie do kasy i patrzą się na mój brzuch z takimi oczami ![]() ![]() ![]() ![]() pozytywnie to planujemy w sierpniu chrzciny i mamy już chrzestną
|
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze rota muszę sobie doliczyć. Ale pneumokoki mamy za darmo. Oczywiście jeśli przestaną się w rejonie bać dziecka dotknąć...
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam nawet siły iść na komputer i oglądnąć zdjęcia... teraz to ja nie mogę rodzic skoro jestem chora... złośliwość losu... za bardzo sie cieszyła tym dobrym samopoczuciem w ciąży
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara nie taki był plan
miałaś zacząć rodzić u teściów ![]() malwiska zdrówka! ![]() kularek Franuś jest śliczny a głupimi komentarzami się nie przejmuj. jeszcze trochę i zrzucisz resztę kg i będą Ci zazdrościć dusia Areczek też prześliczny! tak z ciekawości to ile ma już kg?mamaya zapomniałam wcześniej Ci pisać. zdjęcie na Instagramie jak J. się uśmiecha jest boskie
|
|
|
|
#1246 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja nadal w dwupaku
co mnie cieszy bo chcę w lipcu rodzić także do wtorku chciałabym wytrzymać , ale zobaczymy co moja Księżniczka na to, od trzech dni wieczorami ból jak na @ i twardnienia zobaczymy co z tego będzie ![]() Malwiska mi na ból gardła pomaga Isla a z domowych sposobów to ciepło, więc sobie czymś szyję owijam. Kuruj się oby się angina nie rozwineła Kularek śliczny Franio u nas szczepionki też na tapecie cały czas, nadal nie wiemy co zrobić czym szczepić, a koszty są spore . Mam nadzieję że trafię na jakąś fajną pediatrę która nam pomoże .Dusia Aruś śliczny też bym chciała wprowadzić 'harmonogram' dnia bo z tego co czytam wszystkim to na dobre wychodzi. Czytam poradnik Tracy Hogg tam niby wszytsko takie Proste ale zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce ..Fame ja też popuchnięta niestety , ale juz niedługo mam nadzieję . Bierzcie się z Izą do roboty, bo w końcu Cię wyprzedzimy z moją Małą a mi data 7.07 się podoba Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-06-29 o 10:17 |
|
|
|
#1247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Arek teraz mam 3800 prawie 4kg ale to przez perypetie z mlekiem Harmonogram może być prosty jak już teraz o nim pomyślisz Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-29 o 10:21 |
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też pobudki co 3 godziny. Problem się robi kiedy mamy wizytę u lekarza to następny dzień jest na doregulowanie. Plus zależy czy pije z butli czy z piersi. O trudnościach ustawienia dziecka się nie wypowiem bo ja już wyregulowane dziecko dostałam jako bonus
![]() Dusia to wielki chłop! A ile On teraz ma?
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea a Jagódka ile waży?
idę się za obiad wziąć, ale wszystko mnie boli, tak jakby stawy? jeszcze tego mi brakuję
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak możesz to zdradz kochana jak najlepiej taki harmonogram wprowadzić i jak on powinien wyglądać ![]() ![]() Cytat:
Kochana 8 kg to bardzo dużo w tak krótkim czasie, ludzie sa zawistni i zawsze będą chcieli komuś dokopac aby podbudowac swojego ego wiec glowa do góry |
||
|
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
Kularek Franuś śliczny chłopczyk
Malwiska zdrówka, odpoczywaj Dusia Aruś rośnie jak na drożdżach Czy któraś z was pytała o smoczki z osłonką?? LOVI mają zatyczkę w komplecie chyba jako jedyne, dawniej zatyczkę miały smoczki z canpolu ale teraz to nie wiem. My Chrzest wstępnie ustaliliśmy na 24 sierpnia, chcemy jeszcze w wakacje zrobić, chrzestni wstępnie wybrani ale jeszcze nie do końca jesteśmy pewni tego wyboru. |
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Widzę, że żadna się nie rozpakowała ![]() U mnie koniec remontu tak powoli żeby czasem małej się wyjść nie zachciało ![]() Zasadniczo wytrzymałam do 30 -tego prawie (już jutro) tak jak gin mówiła jeszcze w dwupaku zwiąże sobie nogi he he . W poniedziałek wizyta ostatnia eh kiedy to zleciało i jak pomyślę, że w następny weekend o tej porze to będziemy już razem to cieszę się i boję ![]() ![]() Kularek Dusia twój synuś to normalnie wielkolud ![]() ![]() Malwiska wiesz na co ![]() Fame jesteś w dwupaku ? Debeściara z Ciebie to twarda kobita Celebrinfea moja córcia wstawała co 2 godziny może to cię pocieszy Ecencia współczuję I nie wiem co jeszcze , jak coś pominęłam to wybaczcie Miłego dnia laseczki
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wielkolud???? To taka mała kruszynka hehehe A harmonogram zawsze dopasowujemy do siebie bo ja już o 17,30 np kompie małego ale u mnie wynika to z tego że dziewczyny myje o 18.30 i o 19 idą spać ale to każdy ma inny rytm dnia hmmm no Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-06-29 o 11:23 |
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tz od rana mi usluguje i sprząta... bardzo kochany jest jak choruje... moją odwieczna choroba przy przeziebieniach jest ból gardła ... niestety rzadko samo przechodzi i w większości kończy się angina dlatego tak bardzo się bboję. Mi tabletki żadne nie pomagają... plukam solą i chyba wyśle tz po amol bo plukanie amolem o wiele przyjemniejsze a też pomqga. Pocieszam się tym ze nie ma gorączki więc trzymajcie kciuki aby nie rozwinęła się angina.
|
|
|
#1255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : Cytat:
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Celebrinfea - a dlaczego pneumokoki macie za darmo ??? bo u nas to one właśnie tak zawyżają koszty tych szczepionek
Marianna -my też mamy się zastanowić -panią doktor mamy bardzo fajną - i pierwszego synka szczepiliśmy tymi z sanepidu + dodatkowe ale nie pamiętam dokładnie ale ok 300 zł wyszło a teraz podobno jest dużo powikłań po tych z sanepidu a pneumokoki pani dr. doradziła z racji starszego synka bo chodzi do przedszkola tam coś złapie i on nie będzie chorował ale przyniesie do domu i malutki złapie więc dlatego i za tą 5w1 koszt ok.120 zł jedna dawka - są 3 pneumokoki 250-320 zł jedna dawka - i są 3 dawki co 6 tyg a 4 za rok szczepionki kupujemy sami bo są bardzo duże różnice pomiędzy aptekami -takie informacje dostaliśmy i like it - tak, do połowy lipca myślę, ze możesz poczekać - a potem ... no mam nadzieję i życzę żeby się już pojawiły pieniążki robaczek-my też chcemy chrzciny 24 sierpnia -znaczy też tak wstępnie chrzestna jest a na chrzestnego mamy 2 kandydatów jak narazie poprzednio chrzciny robiliśmy w domu u moich rodziców ale teraz niestety się nie zmieścimy i musimy w lokalu i trochę obawiam się jak to będzie ...malwiska - kciuki z całej siły |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
My chrzcic chcemy w piersza rocznicę ślubu. 14.09, akurat to bedzie niedziela i to taka w która chrzcza więc ładnie nam się daty zgraja.
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Dusia - śliczny Aruś i naprawdę duży się wydaje - przynajmniej za zdjęciu
razem z Franusiem dziękujemy bardzo za komplementy |
|
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Jeszcze rota muszę sobie doliczyć. Ale pneumokoki mamy za darmo. Oczywiście jeśli przestaną się w rejonie bać dziecka dotknąć...
miałaś zacząć rodzić u teściów 

tak z ciekawości to ile ma już kg?