|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
I to takie cykliczne twardnienie. Ale na ogół to do miękkich nie należy i praktycznie rzadko mam miękki już Myślę,że nie masz czym się martwić chyba,że Cię bardzo boli i to ból w charakterze skurczowym przy takim twardnieniu,ale skoro nie boli ani nic to pewnie luz
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę spaź, bo jeszcze bardziej się nakręcam, dobrej nocy
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak mam kilka razy dziennie od 18 tygodnia i najważniejsze,żeby nie bolało i nie było zbyt często tj. kilkanaście razy na godzinę. Ale ja miałam nawet 10 razy na godzinę i nie wróżyło to nic złego
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam już coraz częściej twardy brzuchol...
Latte ja mam tylko na sutkach takie jakby spękania ale ostatnio traktowałam to gąbką podczas kąpieli i trochę zmalało... No i mam te takie wypukłe gruczoły takie kropeczki... No i oczywiście i sutki i piersi są wielkie, są na nich rozstępy itd... A no i wielkie żyły... Ale jak się smaruję to Malż za każdym razem ale masz ogromne... Hehe... Jeszcze się nie napatrzył... Idę spać... Miłej nocki... Dobranoc Mamuśki... |
|
|
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozstępów jeszcze nie mam, idą powoli na biodrach. Ale po starych z okresu dojrzewania jeszcze. A te są niewidoczne praktycznie, wiec mam nadzieje,ze i te takie bada jak się zagoja Ponoć w 3 trymestrze przybiera się najwięcej ( tzn teoretycznie ) musze się pilnować hihi Dobranoc śpij dobrze Asiu Tobie również kolorowych snów
|
|
|
|
|
#1777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, z jednej strony kamień i brzuch tak się unosi wtedy ![]() Dzień dobry Widzę, że wszyscy jeszcze śpią to nocne sikanie tak mnie wkurza, nie wysypiam się wcale.
|
|
|
#1778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widze, ze planujesz zakup odkurzacza moge polecić Ci ten z czystym sumieniem ![]() http://www.electro.pl/Odkurzacz_ELEC...io-298164.html Do l4 pracowałam w tej branży 4 lata i uwielbiałam sprzedawać odkurzacze wlasnie sama mam ten bo nie chciałam wydać dużo teściowej juz polecilam taki mega cichy ale to juz ponad 500zl najbardziej lubiłam sprzedawać Electroluxy bo akurat do nich mam wielkie zaufanie...te rury w nich możesz wykręcić w każda stronę i one nie popękają tylko wrócą do swojego kształtu poza tym ten model co mam i tu wstawiłam ma wszystkie możliwe szczotki w zestawie co w innych często sie nie zdarza szczotka turbo (taka wyczesujaca dywany czy kanapy super przy sierści zwierzaków), szczotka cała z włosem do twardych powierzchni zeby nie rysować (ja nia jadę i dywan i panele i płytki), normalna szczotka dywanowo podłogowa taka jak wszędzie i 3 małe ssawki umieszczone pod pokrywa wiec sie nie walaja po domu a no i worki sa bardzo łatwo dostępne w sklepach rozpisałam sie ale chyba mi sie włączył instynkt sprzedawcy a no i ja osobiście nie lubię Zelmerow te rury jakies za sztywne dla mnie i w ogole nie przemawiają do mnie ale zdusi osób jest tez z nich zadowolonych jak zdecydujesz sie juz na jakikolwiek model to polecam zamówić z tej stronki co dałam link bo ten akurat model co tu wrzuciłam w sklepach jest około 100zl droższy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas dziś w końcu deszcz ![]() Wczoraj tż z pomocą skrecal mebelki, ale pomocnik źle podniósł półki i coś w kregoslupie mu strzyknelo i uciekł do domu leżeć dobrze że już szafa stała - na styk hehe - i ja tylko pomogła z drzwiami i szufladami ![]() Potem tż skręcił sam komode i lozeczko ja tylko dyrygowałam ![]() Wyszło na styk, nieco inaczej niż myślałam, ale za to się nie nachodze, tylko wystarczy się obrócić aby coś wyciągnąć z szafy a potem z komody ![]() No i nie zamontowaliśmy przewijaka bo się nie zmieścił ale mam poduche na niego także będę przewijak na niej gdzie popadnie ![]() Fotki niebawem ![]() Dziś przychodzi ciocia dobra rada z mężem pomocnikiem na kawę zobaczyć jak tż sobie poradził Maluch tak mi szaleje w brzuchu że nie wiem co myśleć ![]() Co do twardnienia to ja mam ciągle w dole brzucha dwie.kulki a to dla tego że mój maluch najbardziej lubi to miejsce i ciągle tam lezakuje jak na hamaku wypychajac dodatkowo pupcie i coś jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas deszcz pada i to naprawdę bez przerwy od wczoraj Czekam na fotki bo tak na tym telefonie jechałam w dół czytając z nadzieja, ze zdjęcia sa na końcu bo juz potrafię je oglądać na tel ![]() Cały dzień wczoraj byliśmy w domku i dzisiaj jest tak obrzydliwie, ze chyba tez sie na tym skończy nie no wczoraj tylko pogonilam tz do sklepu w ten deszcz ![]() Ktoś tu pisał o tyciu największym w 3 trymestrze...mi koleżanka mówiła, ze jej tylko brzuch "osiadal" coraz niżej od poczatku 8 miesiąca ale nie rósł i nic tez więcej jej nie rosło bo tylko brzuszek miała wiec mam nadzieje, ze u mnie tez tak bedzie ale znowu druga rozrosła sie konkretnie nagle w 7 miesiącu ... Mamy teraz fajnie bo jak nam sie cos chce zjeść to możemy sie zapchać owocami i bedzie zdrowo i dietetyczne ja nadrabiam arbuzem jak cos chce to arbuz i juz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się z rana
U nas wczoraj popołudniu rozpętała się burza, lało strasznie. Po godzince świeciło już piękne słońce ![]() Dzisiaj obudziłam się o 6 i znowu lało, a teraz 25 st. i słońce. Mam nadzieję, że popołudniu też będzie ładnie, bo cały dzień spędzimy na zawodach strażackich ![]() Odwiedziłam wczoraj z teściową brata Tż i jego żonę. Mają już ustawione śliczne mebelki dla swojego Malca A ja zaczęłam się martwić, gdzie my wszystko pomieścimy Nie wiem, jak Małż to wszystko rozplanował, ale zaczynam się denerwować, bo dzieciaczek niedługo będzie z nami, a okaże się, że nie będzie miało nawet swojego kącika Czekam aż Tż wróci z pracy i będę z nim rozmawiać na ten temat... |
|
|
|
#1782 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana, od wczoraj wieczora leje u nas deszcz i pogoda taka że nic tylko iść z powrotem spać.
Mąż wrócił do domu po ciężkiej służbie, to napewno będzie zaraz odsypiać to chyba mu potowarzyszę ![]() Cytat:
Ja wtedy przykładam rękę i górka powoli opada a zdrugiej strony dostaje kopniaka za przeszkadzanie w przeciaganiu![]() Ja jak mam skurcze to mam cały brzuch twardy i jak dotykam ręką to tak jakby boli ten dotyk. Cytat:
![]() Ja też już nie bardzo orientuje się która górka na brzuchu jest główką a która pupką ![]() Cytat:
Na początku wstawiamy do sypialni kołyskę która jest dużo mniejsza od łóżeczka to będzie jakieś przejście może Bo potem jak mała już wyrośnie z niej i trzeba będzie wstawić łóżeczko to będzie masakra i lóżeczko będzie stało przy samym łóżku i żeby wyjść z łóżka do łazienki będę musiała przechodzić przez męża |
|||
|
|
|
#1783 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana
Cytat:
![]() Cytat:
ale za wodnymi jakoś mąż nie przepada, a odkurzanie to jego działka ![]() A co do włókniaków, to ja zauważyłam że w ciąży mi się zaczęły robić, ale nie na sutkach tylko bardziej na pograniczu piersi i pachy, ale dość szybko znikają... Wcześniej jakoś raczej mi się nie robiły. Mam nadzieję, że to tylko tak w ciąży ![]() Cytat:
ja właśnie szukam czegoś tak do 400 zł, ale żeby dobrze ciągnął i zbierał Ten, który poleciłaś fajny jest, tylko powiedz mi - nie za mały ma worek? Bo jakoś jak szukałam to miały tak po 3-3,5 l pojemności, a ten ma tylko 1,25 l i dziękuję za polecenie stronki - za pewno się przyda ![]() Cytat:
za skręcenie mebelków i oczywiście czekamy na fotki ![]() I widzę, że nie tylko u mnie są problemy z wstawieniem mebli dla dziecka... U mnie łóżeczko to jeszcze wejdzie, ale nie mam gdzie wstawić jakiejś komódki czy słupka na rzeczy małej... |
||||
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas wczoraj wieczorem padalo, a dzisiaj jest piękna pogoda ![]() Milego dnia Kobietki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze że mamy wogule coś bo w sypialni bym tego nie zmieściła ![]() Tu zaś już stoi kołyska i drugie siedzisko ![]() Fotki będą jak posprzatam wszystko itd. Może jutro ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc ciągle na lewym boju lezakuje bo szlachta nie pozwala inaczej ![]() Za 2 tyg wizyta, ciekawa jak będzie ustawiona ona lub on hihi i może dostane dowód.na dziewczynkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama ma.super odkurzacz - piorący, po prostu rewelacja. Marze o takim .---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
A ja myślałam,ze u Was synus miał być;p. |
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapowiada się zabawa do końca września Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle;p U nas znowu dwóch powiedziało,ze chłopiec,a jeden,ze dziewczynka. Z tym,ze ten ostatni pokazał klejnoty .Ja jestem przyzwyczajona,ze bedzie syneczek, dziwnie by mi bylo gdyby jednak corcia wyszła. A Ty masz takie odczucia? |
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() W koncu sie wyspalam, ale jak nie urok to sr.... maly cos cicho siedzi od wczoraj wieczora mam nadzieję że sie rozbryka po śniadaniu. Nie pamiętam co komu miałam napisać ostatnio skoncentrować sie nie potrafię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyjmę wszystko chociaż zaczynam wyglądać na dziewczynkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam już dziś no-spę dwie tabletki Asmag forte, żelazo mi się skończyło, a w szpitalu się okazało, że nadal wyniki nie najlepsze ![]() Mam nadzieję, że gin we wtorek rozwieje wszystkie moje wątpliwości ![]() My już po rosole i kawce
|
|
|
#1794 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja wciąż siedzę z młodym Już się uspokoił w tym sensie że nie szuka po kątach mojej siostry. Za to teraz muszę go pilnować, bo gryzie co popadnie, teraz siedzi i obżera próg, ale niech gryzie, mąż i tak go będzie przerabiał Ogólnie niezłe ziółko z niego. Padł wczoraj o 23 potem o 1:30 wlazł na mnie bo chciał się bawić, ale ja nie miałam sił ![]() o 2 znowu zasnął i obudził się punkt 7, jak w zegarku i wtedy to już nie było szans na spanie gryzł, kopał, czyste szaleństwo. Uwalił się na moim brzuchu i małą to chyba zdenerwowało, jak zapodała serię kopniaczków to był taki zdziwiony co to jest hehe Ale nie da się go nie kochać... mordkę mam taką słodką, nawet jak ma ją pełną kawałków jakiegoś starego kartonu który dopadł i rozwalił Dziś mój mężulek ma imieniny Miłego dzionka |
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wstałam dziś 4 razy, ostatni raz po 7 i byłam już taka wkurzona, że nie zasnęłam. Pomęczę Was jeszcze, a macie tak, że czasem jak się przekręcacie z boku na bok czujecie taki dyskomfort, jakby mięśnie brzucha bolały? Nie umiem tego opisać, ale czasem czuję jakby mi się naciągało coś tam i jest to mało przyjemne.
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jak budzi mnie ból to musze się przekręcić ale najpierw usiąść jak tak uważam na siebie to kolejna noc juz jest lepsza
|
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie wczoraj na urodzinkach mi rodzinka mówiła "ale się zmieniłaś..." liczyłam na jakiś komplement, ale nic z tego, usłyszałam tylko "no ale tak to jest, dziewczynki odbierają urodę" |
||
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47087342]O... super pomysł, gdzie się wybraliście? Wieki już pociągiem nie jeździłam
![]() Też tak mam ![]() U mnie wczoraj na urodzinkach mi rodzinka mówiła "ale się zmieniłaś..." liczyłam na jakiś komplement, ale nic z tego, usłyszałam tylko "no ale tak to jest, dziewczynki odbierają urodę" Ale bredza teraz się zmieniło i na dziewczynkę się pięknieje ![]() Czasami z rodziną najlepiej jednak na zdjęciu jakby komuś przyjemność sprawiało wbicie szpilki
|
|
|
|
#1799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to jakiś błąd na stronie bo worek jest większy cos około 3 litrów bo to ten sam worek co wchodzi do innych modeli nawet tych dużych electroluxow możesz sobie spojrzeć na inne Electroluxy i tam sa te same modele worków a pojemność juz większa napisana Np. ten ... http://www.electro.pl/Odkurzacz_ELEC...B-s726265.html On jest cudownie cichutki i baaardzo mocny worki te same a pojemność juz napisana 3,5 ten jest cudowny normalnie podejdź do sklepu zeby Ci go włączyli to nie bedziesz chciała innego tylko cena wyższa a w sklepie jeszcze wyższa...a i nie można sugerować sie napisana na silniku mocą bo czasem te 1800 wychodzą mocniejsze niz te 2200...ale to juz długa historia budowy silników ![]() Resztę nadrobie pózniej bo tz marudzi, ze tylko sie gapie w tel ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1800 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47087055]Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja wciąż siedzę z młodym Już się uspokoił w tym sensie że nie szuka po kątach mojej siostry. Za to teraz muszę go pilnować, bo gryzie co popadnie, teraz siedzi i obżera próg, ale niech gryzie, mąż i tak go będzie przerabiał Ogólnie niezłe ziółko z niego. Padł wczoraj o 23 potem o 1:30 wlazł na mnie bo chciał się bawić, ale ja nie miałam sił ![]() o 2 znowu zasnął i obudził się punkt 7, jak w zegarku i wtedy to już nie było szans na spanie gryzł, kopał, czyste szaleństwo. Uwalił się na moim brzuchu i małą to chyba zdenerwowało, jak zapodała serię kopniaczków to był taki zdziwiony co to jest hehe Ale nie da się go nie kochać... mordkę mam taką słodką, nawet jak ma ją pełną kawałków jakiegoś starego kartonu który dopadł i rozwalił Dziś mój mężulek ma imieniny Miłego dzionka Szczeniaki są kochane ![]() Mój mężulek też dzisiaj imieniny ma podobno, ale nie obchodzi tego święta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi nikt nie chce wierzyć, że będzie dziewczynka, bo podobno wyładaniałam w ciąży Dobra laseczki, lecę się ogarnąć i zmykam najpierw na rosołek do rodziców, a później jadę na te nieszczęsne zawody dopingować mężulka i koleżanki z drużyny Ale będzie sensacja jak ludziska zobaczą mnie z brzuchem Do wieczorka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

mam nadzieję, bo nie chce tego mieć :/

I to takie cykliczne twardnienie. Ale na ogół to do miękkich nie należy i praktycznie rzadko mam miękki już
chyba,że Cię bardzo boli i to ból w charakterze skurczowym przy takim twardnieniu,ale skoro nie boli ani nic to pewnie luz 

) musze się pilnować hihi

Nie wiem, jak Małż to wszystko rozplanował, ale zaczynam się denerwować, bo dzieciaczek niedługo będzie z nami, a okaże się, że nie będzie miało nawet swojego kącika 
Na początku wstawiamy do sypialni kołyskę która jest dużo mniejsza od łóżeczka to będzie jakieś przejście może
za skręcenie mebelków i oczywiście czekamy na fotki