|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
pysia
fajnie, że macie nauki z głowy zawsze zostanie wam więcej czasu na inne przygotowania
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Enzunio- wyglądaliście cudownie, tacy szczęśliwi tacy zakochani
Wszystkim dzisiejszym PMkom życzę dużo szczęścia jeszcze więcej miłości i cudownego wspólnego życia |
|
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Mamy już garnitur, buty i dwie koszule
Niestety pojawił się niespodziewany problem - NIGDZIE nie możemy znaleźć kamizelki i musznika ![]() Jak będą wyglądać Wasi TŻci?
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Do dziś mam potwierdzenia. Na 71 zaproszonych osób będzie 50. Wiec ponad 20 odmowolo czyli jakieś 30% na oko. Smutno mi...
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni. ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- A mój TŻ miał dziś pierwsze koszmary. Nie poszedł do fryzjera, koszule mial za długa i nie zdążył na ślub x) Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
Lusija
![]() Dziś powinnam dostać paczkę z filiżankami dla rodziców. Są absolutnie cudowne, w piątek dostałam ich zdjęcia jeden komplet jest różowy, a drugi czerwony, żeby nie były identyczne. Najmocniej polecam panią Aleksandrę z AK-Art&Garden
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze mu się Śniło że dzień przed ślubem ktoś maluchowi na parkingu wjechal w tył. W pół auta mial skasowane.. i szukał kogoś żeby mu pomógł naprawiac bo na nast Dzień miał nim jechać do ślubu
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bez kamizelki i z muchą. Prawdopodobnie blogerzy modowi uznaliby to za "fo pa", ale mamy to gdzieś, TŻ i tak będzie wyglądał jak milion dolarów
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25345776 ja polecam tego allegrowicza. U te kostiumy z gabbiano i self |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym u nas jest tak ze musi zostać w marynarce całe wesele ![]() 40 ddś |
|
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też jest tradycja, że Pan Młody cały czas jest w marynarce więc też nie planujemy kamizelki. Co do muszki mój S. wygląda w niej cudownie, ale uparł się że nie chce bo "wyglądaja jak kelner" i będzie krawat najparwdopodobniej
mnie to nie przeszkadza akurat bo wiem że i tak mu do twarzy we wszystkim A ja wczoraj rozpychałam moje ślubne pantofelki i nie wiem czy dam radę (sa za wąskie w czubkach :/) ale po prau godzinach bylo lepiej więc jest nadzieja
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Mój tż będzie w marynarce i muszce, bez kamizelki
![]() Robusta u nas także jest taki zwyczaj ze Pan Młody w marynarce do końca Dzisiaj z samiuśkiego rana dostałam telefon z potwierdzeniem! ![]() Dziewczyny ile się czeka na przesyłkę z butterfly?
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
mam problem jak większość PM że nie wiemy co podarować rodzicom i świadkom
![]() u mojego TŻ jest pierwszy z rodzeństwa zaczynający etap małżeństwa a u mnie siostra dała rodzicom medale najlepsza mama i najlepszy tata plus kwiaty i po weselu albumy ze zdjęciami a mój brat bukiet kwiatów plus weekend (2 noce) w góry (rodzice jechali z rodz bratowej) tam mieli masaż w prezencie a w ośrodku baseny bicze wodne itp. i zapewne dostaną jeszcze zdjęcia
|
|
|
|
#3644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
W ten weekend zaczęliśmy rozwozić zaproszenia. Rozdaliśmy 6 szt + rodzicom. Obydwie mamy się popłakały jak czytały treść
|
|||
|
|
|
#3645 |
|
Zadomowienie
|
hej hej dziewczyny!!! ja ponownie o wybaczenie proszę, ale w ogóle mnie ostatnio w domu nie ma, a jak jestem to ciągle czymś zajęta
![]() ALE!!!! oficjalnie zakończyłam edukację, we wrześniu obrona i już nigdy więcej!!! umęczyłam się straszliwie przez te dwa lata magisterki tak, że podstawówka + liceum + policealna + licencjat nie dały mi tak w kość ALE KONIEC no a teraz niusy do dzisiaj mamy potwierdzenie, odmówiło nam 7 osób, ale udało nam się bez kombinacji doprosić na te miejsca znajomych, których chcieliśmy a nie mogliśmy, a oni potwierdzili i bardzo się cieszą, że są zaproszeni ![]() stała się rzecz niesamowita, mianowicie, poszliśmy z dokumentami do księdza, odhaczył nam od razu spotkanie jedno ze sobą (a mamy mieć 3), spisał protokół (chyba o tym pisałam, już sama nawet nie wiem) poszło tak gładko i szybko, że w szoku byłam ksiądz wysłał nas od razu na poradnię i z kartką z zapowiedziami (bo ślub bierzemy w nienaszej parafii), którą mamy odebrać po 6.07, w ślubnej parafii już wisimy, dziwne uczucie było gdy to zobaczyliśmy ![]() W sumie zostało nam odebrać tylko zapowiedzi z naszej parafii i iść do spowiedzi dzień przed ślubem (bo mamy jedną tylko ![]() pozostałe sprawy stoją, ale teraz jak już się uwolniłam od uczelni to będę miała więcej czasu i zajmę się winietkami, menu i ustalaniem szczegółów z zespołem i florystką ![]() a teraz pójdę ponadrabiać ![]() aaaaaaaaaaaa DLA WSZYSTKICH NOWYCH ŻONEK WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!! WIERZĘ, ŻE WASZE ŚLUBY I WESELA BYŁY IDEALNE
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z was zna perfum Calvin Klein TRUTH?? co o nim sądzicie??
ale u mnie leje masakra |
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Ja znam ten zapach w wersji męskiej . Mój tata go używa i pachnie bardzo świeżo , niestety damskiej nie znam
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Garnitur bez kamizelki, a do tego mucha lub krawat, w zależności od tego, w czym będzie lepiej się czuł i wyglądał
![]() My wczoraj rozdaliśmy kolejne 5 zaproszeń. Już praktycznie kończymy, TŻ rozda jeszcze 3 w pracy, ja 2 kolegom i koleżance, razem zaprosimy mojego dziadka oficjalnie (bo ostatnio ciągle w weekendy pracuję, a jak nie pracuję, to zapraszamy resztę gości ) i będzie już koniec. Zostaną zaproszenia na sam ślub, ale te można spokojnie rozdać w sierpniu.Większość potwierdza przy otrzymaniu zaproszeń Na ten moment mamy niepewne 3 pary ( w tym mój brat ), więc nie jest najgorzej
|
|
|
|
#3650 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za zakupy!Cytat:
![]() P.S. Super Ci w grzywce ![]() Cytat:
Gratuluję zakupionej sukienki Mama zadowolona? ![]() Cytat:
![]() Powodzenia na ostatniej prostej ![]() Cytat:
![]() My zamawialiśmy u znajomego i nie słyszałam nigdy żeby ktoś się gdzieś ogłaszał ![]() Cytat:
Jak byliśmy z TŻ mierzyć garnitur to pani proponowała musznik, a z kolei w innym sklepie były też kamizelki, więc to nieprawda, że się tego nie nosi Mój będzie miał krawat najprawdopodobniej i nie będzie kamizelki, tylko koszula i na koszulę od razu marynarka. Cytat:
![]() Zamawiałam w piątek, przyszedł na wtorek
|
|||||||
|
|
|
#3651 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
Byliśmy dać na zapowiedzi - poszło gładko. Pierwsze będą już za tydzień wygłoszone. Wypytałam o koszty ceremoni i co teraz musimy donieść /załatwić. Wiem wszystko. Proboszcz okazał się bardzo pomocny a taki miałam stres - zwłaszcza przed "badaniami" Wczoraj rozmawiałam z zeszłoroczną PMką , powiedziała mi, że w tych pytaniach są również takie o antykoncepcje i o to gdzie się poznaliśmy. Byłam średnio nastawiona na te badania - jednak ksiądz o nic nie pytał. Spisał nazwiska -zna moją rodzinę bardzo dobrze, więc może to podziałało. Powypełniał sobie jakieś rubryczki , a nam zadawał pytania normalne - typu czy nie bierzemy ślubu z nieprzymuszonej woli itp.Nawet nie padło pytanie o wspólne mieszkanie a cała chodziłam zestrosowana i nawet TŻta zestresowałam ![]() Oby dalej tak gładko poszło Dostaliśmy również karteczki do spowiedzi i taką z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi w parafi TŻ Powiem nawet, że było super ![]() Kolejna rzecz odhaczona na 117 DDŚ
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-30 o 11:07 |
|
|
|
#3652 |
|
Raczkowanie
|
active
ooo to szybciutko przyszedł! dzięki za odpowiedź zadowolona jesteś z welonu?
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Do jutra mamy potwierdzenie.
Moj telefon milczy a TŻ non stop dzwoni, wiekszosc osob sie potwierdza. Jutro do USC i do ksiedza, potem spotkanie organizacyjne z kapela i spotkanie z panią torotwą hahahha czekoladowo-karmelowo-śmietankowy z samej góy do dołu po boku zejście płatków czekolady (białej i czarnej) ułożonych w pąki róż
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też z telefonem cisza do dzisiaj mamy potwierdzenia....
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
My potwierdzenia mamy do dziś. 48 osob mi wyszło z 74 w sumie zaproszonych. Sale mam na 100 osób a musze zaplacic minimum za 50...
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Lusiija, a nie myślałaś, żeby doprosić jeszcze jakąś jedną parę np. znajomych?
![]() Skoro i tak za 50 musisz zapłacić, to szkoda płacić za puste miejsca. |
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Z rodziny tż jest 7 osób a z mojej 17.... z sumie z mojej rodziny wszyscy poodmawiali... Szkoda bo widujemy się tylko na pogrzebach. A przykro mi bo wiedzieli wszyscy już rok wcześniej... nawet moja najbliższa kuzynka.. bo będzie na wakacje a to jedyny termin Kiedy może... Potem bo praca itp .. ((( szkodaWysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Gdybym wiedziała to zrobiłabym przyjęcie na 20 osób i tyle... ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
ze 100km
![]() Cytat:
sam nie chciał kamizelki, z resztą ja też, nie podobają mi się kamizelki ale jak kto woli ale na pewno znajdziecie ![]() Cytat:
Cytat:
i załatwionych spraw ![]() my mamy potwierdzenia do jutra i kilka osób zadzwoniło tylko ale w sumie większość potwierdzała od razu, więc mam nadzieję, że nic się nie zmieniło
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
Siostra ze szwagrem kupili zły i na biegu kupowali drugi. Zapytali czy nie chcemy odkupić (jeżeli da się go u nas podłączyć), bo będziemy robili po ślubie remont. No i się zastanawiamy czy jest sens, zęby dawali nam kasę w kopercie, za którą kilka dni po ślubie odkupimy od nich to cudo, czy nie lepiej dostać prezent rzeczowy Szwagier już nawet wpadł na szatański pomysł, ze dostaniemy prezent na sali, żebyśmy otworzyli przy wszystkich |
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Enzunio- piękny filmik, a Wy wyglądaliście obłędnie
![]() ![]() Też mam takie włosy blond i taką grzywkę ![]() My mamy potwierdzenia do 10 lipca, i wczoraj Tż dostał dwa telefony z pozytywnymi odpowiedziami, ja natomiast trzy. Dzwonili dwaj kuzyni i ciocia że będą ![]() Mam jeszcze trochę niewiadomych ale mam nadzieję że potwierdzą, jak nie będę sama dzwonić. Wczoraj rodzice Tż byli u moich. Nie było tak źle, natomiast teść znowu zaczął do nas że czemu idziemy na stancję jak możemy do nich ![]() Powiedziałam że nie i koniec tematu. Namawiają też Tż żeby nie kupował markowego gajerka tylko takiego zwykłego, bo przecież on niczym się nie różni. Powiedzieliśmy stanowczo że kupujemy w Bytomiu i już. Jezu dziewczynki jeszcze tylko 33 dni!!!!!! Mój plan na lipiec: - dokupić alkohol - zorientować się co z bimbrem - gajerek Tż i wszystkie dodatki - zebrać potwierdzenia od gości i zamówić winietki - 15 lipca wybrać menu i zapłacić za połowę gości - zrobić plan stołów i numerki stołów - 2 tyg przed ślubem panieński!! - tydzień przed ślubem protokół - dokupić prezenty na podziękowania i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam
Szczęśliwa żona od 02.08.2014r. ![]() ![]() 1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez marlenqa22 Czas edycji: 2014-06-30 o 12:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

zawsze zostanie wam więcej czasu na inne przygotowania 

Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014
jeden komplet jest różowy, a drugi czerwony, żeby nie były identyczne. Najmocniej polecam panią Aleksandrę z AK-Art&Garden 
30.08.2014 

za zakupy!
a cała chodziłam zestrosowana i nawet TŻta zestresowałam