|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |||
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
, jakos nie moge sie wziąc za zamówienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie spie po nocach z bolu bioder i nogi... zasypiam nad ranem i spie do 10
|
|
|
#2342 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Aż tyle tego śluzu macie?? Co prawda kupiłam sobie już najdłuższe wkładki, ale rano mi nic nie cieknie.
Ale miałam dziś sen! Kostek już urodzony, jesteśmy w domu, mąż się z nim bawi, ale czuje, że zaraz będzie kupka! Więc biegniemy do naszego stołu kosmetycznego i podkładamy mu nocnik pod pupę Mąż trzymał go pod pachami i dopiero po wszystkim pomyślałam przerażona, że nikt nie trzymał mu główki! Ale i tak byłam dumna, że zdążyliśmy Cytat:
Cytat:
co za chamstwo! Na pewno wiedziała o tym wcześniej i mogła Cię uprzedzić.. Z mężem jeszcze pogadaj, ale i tak zawsze to lepiej widzieć znajomą twarz wśród personelu. za biszkopty ![]() Cytat:
to już prędzej Ty znajdziesz chwilę między karmieniami ![]() Cytat:
Fajnie, że Ci na dobre wyszła zmiana gina
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, moze cos siw zainstalowalo nue tak jak trzeba? Moge tylko czytac Wasze posty ale nuc poza tym. Zla jestem
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym Twojej siostrze troche do sluchu powiedziala , okej jest w gosciach ale ty jestes w ciazy a ona ma raczki wiec sobie sama moze zrobic i z jagodziankami to ona powinna do Ciebie przyjechac a nie ty jej robic ty powinnas lezec i kazdy powinien nad toba skakac
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Hala, jasne ze nie, bo nigdzie nie widziałam opcji, ale jak napisałaś to przeszukałam i jest ;-) dzięki!
|
#2353 |
|
Rozeznanie
|
Justa ja rozumiem, że chciałaś sobie ulżyć w swędzeniu, ale to bez sensu aplikować leki i robić badanie, bo nadal nie wiesz czy masz cholestazę czy nie. Zażyłaś leki dzień przed badaniem a później pisałaś, ze są na granicy normy.
Bez brania leków byłoby wiadomo czy masz cholestazę czy nie, a lekarz przepisałby odpowiednie środki. Trzymam jednak kciuki, żeby to swędzenie nie męczyło CIę a wynik był jednoznaczny. |
|
|
|
#2354 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj nie, ja nie będę z rozrzewnieniem wspominać tego bólu nóg - to jest jakiś horror! Po nocy wszystko mnie boli, a do ubikacji w nocy, jak stara baba, pokrzywiona, powyginana, przygarbiona ![]() Zaczarowana, ale fajne ciuszki! Śliczne. I jak miło, że ktoś pomyślał o Was
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-06-30 o 11:30 |
|||||
|
|
|
#2355 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale powiem ci, ze chyba przez to, ze nie narzekam nikomu kazdy mysli, ze calymi dniami czuje sie rewelacyjnie i moge kolo wszystkich skakac. Zlą taktyke obralysmy. Jakbys lezala na lezaczku z kwasna mina, stekająca to moze by się ludziom lampka zapaliła, ze to wkoncu 8miesiac . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam karuzele fisher price magic i jest rewelacyjna. Rozswietla sie na caly pokoj, gwiazdki na suficie, na scienach. W pokoju przyjemne, delikatne swiatlo, nie bede musiala do karmienia zapalac lampki tylko wlacze karuzele i wszystko bedzie widac. Wczoraj kupilam druga karuzele do kolyski, juz taka zwykla, beżowo - białą. W sumie ciekawa jestem ile maly pokorzysta z tej z fisher price skoro bedzie spal w kołysce?
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ButterBear zauwazyłaś linka z kocykiem liskiem? ![]() Mamcia24 piekne imię wybraliście! Wypoczywaj
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny wy tez tak macie ja to bym tylko caly czas cos jadla
|
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
Stwierdziłam,z e mam chyba za duzo ciuszkow. Co prawda rozmiar od urodzenie do 6mc, ale zeby szafa z dwoma rurkami na wieszaki i dwoma szufladami byla juz pelna, a ja mam jeszcze 3 wklady do automatu?? Nie wiem kiedy ja to wszystko założe małemu
![]() Ostatnio nie miałam nic co nada sie do szpitala, a teraz nie wiem ktory komplet wybrac ![]() Moj tż sie wczoraj zlapal za glowe z powodu ilosci rzeczy.. ja z reszta tez ![]() Aaaa najlepsze, ze nie wiem czy dziecko bedzie chcialo spac w spiworku, a mam juz 4 ![]() dwa do 6miesiecy i dwa od 6 miesiecy. Mialam kupic jeden na wyprobowanie, ale nie da sie... Musialabym z domu nie wychodzic, zeby mnei nie kusilo
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-06-30 o 11:50 |
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam Ci, że widziałam kocyk wcześniej i że śliczny Ale mam 3 kocyki...chyba starczy na razie ![]() Dziewczyny, mam poprane wszystko, ciuszki od 50 do 62. Ale kurka, dalej nie mam komody i nie mam ich gdzie wsadzić Wczoraj siostra mnie 'wyśmiała', że mam tyle rzeczy, że nigdy Małej w to wszystko nie ubiorę... |
|
|
|
|
#2360 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
pytalam w sklepie koło mnie i powiedzieli ze max 3 dni sie czeka, wiec tego sie trzymam, obym sie nie przeliczyła ,a wogole to gdzie te czasy co sie wozek po urodzeniu kupowało? teraz sie juz tak nie da? ![]() Cytat:
a ja mam komode w koncu, TZ sie w sobote spiął. pojechal do ikei i od razu skrecił ,a komode mam taką biurową w wyglądzie, ale mi sie podoba no i pasuje idealnie wymiarami, z tym ze to mała komódka, nie na ciuchy, tylko "pierdołki" http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...824/#/00261295 ZUS mnie dzis wkurzył-patrze na moj profil a tam przyznane 80% swiadczenia ![]() poltorej godziny mi zajeło dowiedzenie sie o co chodzi.... i sie okazało ze o nic..tylko ze sie ktos pomylił ,tylko ze gdybym nie miala profilu internetowego to bym mogła to przeoczyc, a zus sam by sie nie zorientował i bym była w plecy z kasą
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sporo czasu upłynie...popatrz ile Sara chodzi już nawet z rozwarciem i jeszcze nie rodzi nie nakręcaj się serio!! to nic nie da.Cytat:
|
||
|
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo długi czas oczekiwania ja już bym wyzywła wszystkich. Jeśli chodzi o Mutsy to nie czeka się dłużej jak 2-3 tygodnie, w sklepie mówili że najdłużej czeka się na te wózki które robione są w Polsce
|
|
|
|
#2363 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do Mnie też ciuszki mówią, weź Mnie weź . Ciężko się oprzeć. Ja sobie powtarzam, że zawsze mogę sprzedać. Cytat:
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się podoba, ale u mnie projektor odpada, bo mam baldachim ![]() Na wątku lipcówek padł pomysł, żeby zrobić karuzelę z kartoników po mleku łaciatym ![]() ButterBear to przegapiłam.. a te kocyki to i tak na starsze dziecko. Może kiedyś kupię, bo do samochodu jest świetny.
|
|
#2365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My znaleźliśmy w necie, muszę czekać aż będzie dostępna ![]() Ja chciałam założyć sobie ten profil ZUSowy, ale nie umiem, chyba jestem durna. ![]() Cytat:
Masz rację, nie ma co się wkręcać... ani panikować! Ok, to jak się tylko ciutkę ogarnę, to zrobię foty ile tego mam i zobaczysz
|
||
|
|
|
#2366 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest z H&M Cytat:
) niż w kółko słuchać czegoś co wiem lub mam inne zdanie na ten temat.
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja kupowałam ze świadomością, że do 4 tygodni może potrwać dostawa, tak mnie informowali, bo mój sklep zamawia u producenta bezpośrednio. Ale w międzyczasie coś się stało w fabryce z taśmą produkcyjną i wszystko się opóźniło, więc dalej czekam. Na szczęście do terminu 60 dni, więc raczej zdąży dojść. Myślę, że w przyszłym tygodniu dostanę.
|
|
|
|
#2368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty masz termin za 4tyg więc już mogą się pojawiać![]() Cytat:
Cytat:
to ja jestem największą panikarą na wątku! nie odbieraj mi zaszczytnego tytułunie odchodzi Ci żaden czop...szyjka Ci się skróciła o 5mm!! to nie tragedia, przecież niedługo masz rodzić więc głowa do góry i nie myśl nad tym, nie googluj i nie szukaj inf w necie!!!!!!!! Cytat:
![]() tak jak kiedyś pisałąm ja też tego w ogóle nie czułam a jak wpadłam w paranoję liczenia to się okazało, że twardnienie jest kilkanaście razy dziennie albo i więcej! takie to sprytne, bezbolesne jest, |
||||
|
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak składowałam i składowałam. Szwagier wylicytował nam pakę ubran na allegr, chociaz mowiłam ze mamy ale sie uparł. I wczoraj tesciowa chciala zobaczyć. I tak oglada i maż jej jeszcze pokazuje ile mamy a ona A skąd to macie? Od siostry dostałas tylke?Jak mnie to wkur..... własnemu dziecku to ja moge wyprawke zrobić i nie musze na kogoś liczyc. Przepraszam dziewczyny ale mam dzisiaj zły dzien i nie mam sie komu pozalić
|
|
#2370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

, jakos nie moge sie wziąc za zamówienie 
tak sie na mnie wydarl w sobote (on twierdzi ze wcale nie krzyczal wiec w sumie to juz nie wiem

myślę że gabinet prywatny dalej będzie prowadzić z wiadomych względów ale liczyłam na to że uda mi sie ją na porodówce spotkać przy porodzie a tu lipa i teraz coraz poważniej myślę o położnej bo niestety ale mój małżonek chyba się nie odważy rodzić ze mną...taka jestem zła!!!!
co za chamstwo! Na pewno wiedziała o tym wcześniej i mogła Cię uprzedzić.. Z mężem jeszcze pogadaj, ale i tak zawsze to lepiej widzieć znajomą twarz wśród personelu.
za biszkopty
to już prędzej Ty znajdziesz chwilę między karmieniami
nie wiem, moze cos siw zainstalowalo nue tak jak trzeba? Moge tylko czytac Wasze posty ale nuc poza tym. Zla jestem 

,
też mi się podoba, ale u mnie projektor odpada, bo mam baldachim