Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 10:50   #2341
Polly_
grozi wypollizowaniem

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Tylko że tam jest ta kubelkowa spacerówka. Mutsy Evo jest lepsze.
Kiedy zamawiasz?
włsnie nie wiem , jakos nie moge sie wziąc za zamówienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Nie dziwie sie, ale mij tz tez potrafi mnie tak zszokowac. Zawsze mi razniej jak poczytam o tych waszych jelopach, bo wtedy chociaz wiem ze nie jestem sama ze swoim tak sie na mnie wydarl w sobote (on twierdzi ze wcale nie krzyczal wiec w sumie to juz nie wiem) ze w myslach tak go wyzywalam, jak jeszcze nigdy do tej pory. a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość

W ogóle wczoraj przyjechała siostra z dzieciakami. Fajnie tylko, że nikt ku... nie rozumie, że ja nie mam sily skakać przy nich. Siedzieli na podwórku i co chwila a może kawę byś zrobiła a może to a może tamto.
Mowie do niej weź zrob sama bo ja nie mam sily to w tyłku wszyscy to mają. A dodam, że mieszkam na I piętrze więć muszę przejsć po schodach
I powiem wam, że teraz widzę jaka ja głupia jestem....
Jak ona w ciąży musiała leżeć to latalam i jej pomagalam
A ona jeszcze:
Siedzisz cały dzień w domu to byś jagodzianki zrobiła a my przyjedziemy

nie spie po nocach z bolu bioder i nogi...
zasypiam nad ranem i spie do 10
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:53   #2342
White Cafe
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Lilka, widziałam ten kocyk Jest śliczny

Buhahahaha.... świetny plan. Daj znać po porodzie, ile się mąż nauczył

Doskonale wiem, co czujesz. Te cholerne biodra doprowadzają mnie do szału!!

Co do ruchów, to moja Mała dalej jest spokojna, niby czuję ją częściej, ale nie wypycha się za mocno. Nie wiem, co to bolesne kopniaki

Mi też wizaż wczoraj nie działał ...

Zaprosiliśmy dziś teściów na grilla, a pogoda jest przepaskudna... więc co? Muszę posprzątać w domu

Wczoraj kupiliśmy wanienkę, zamówiliśmy łóżeczko...
Pokaż łóżeczko

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

Mnie tez rwą mocno, ale juz niedługo będziemy wspominaly te bole z rozrzewnieniem, bo nie bedziemy mogły spac z tysiaca innyvh powodow
Stary 2014-06-30, 10:55   #2343
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Ja też od rana do wieczora sama, ale zawsze na taxi moge zadzwonić Ty masz troszkę gorzej.
Chyba teraz wolałabym aby jeszcze z dwa miesiące zostały ;-). Mam nadzieję, że sobie poradzimy.

Bylismy wczoraj w lesie na spacerku. I co budzę się w nocy a tu WIELKI KLESZCZ NA NODZE aaaaaa nienawidzę tych paskud. Juz się wbił i mam schize obudzilam TZ żeby mi to z nogi wyciągnął bo ja tego nie dotknęł.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to miałaś wyjątkowe "szczęście", my chodzimy do lasu praktycznie codziennie i nie miałam jeszcze przyjemności z kleszczami na własnym ciele ...pies to co innego, musi zawsze coś dorwać.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:00   #2344
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, nie chcę cię straszyć, ale ja na mój wózek czekam już 6.tydzień i może w przyszłym będzie. Więc radzę się decydować i zamawiać.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:02   #2345
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Tz mi wlasnie wyslal zdjecie ze jedna pracowniczka ktora jest zatrudniona dzieki firmie w ktorej pracuje Tz wyslala kilka ciuszkow dla malej Tz wyslal mi zdjecia z pracy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:07   #2346
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Aż tyle tego śluzu macie?? Co prawda kupiłam sobie już najdłuższe wkładki, ale rano mi nic nie cieknie.

Ale miałam dziś sen! Kostek już urodzony, jesteśmy w domu, mąż się z nim bawi, ale czuje, że zaraz będzie kupka! Więc biegniemy do naszego stołu kosmetycznego i podkładamy mu nocnik pod pupę Mąż trzymał go pod pachami i dopiero po wszystkim pomyślałam przerażona, że nikt nie trzymał mu główki! Ale i tak byłam dumna, że zdążyliśmy
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio fajne zabawki dzięki którym dziecko może chętniej jeździć nie widząc matki (gdy nie posiadasz psa )
Dobre. Jakby się tak dało ustawić, żeby widzieć twarz malucha, to bym kupiła

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
i wiecie co? Byłam teraz właśnie w szpitalu na kontroli tej szyjki (tydzień temu) i dowiedziałam się, że Pani doktor od lipca już tu nie pracuje przenosi się do innego miasta myślę że gabinet prywatny dalej będzie prowadzić z wiadomych względów ale liczyłam na to że uda mi sie ją na porodówce spotkać przy porodzie a tu lipa i teraz coraz poważniej myślę o położnej bo niestety ale mój małżonek chyba się nie odważy rodzić ze mną...taka jestem zła!!!!
co za chamstwo! Na pewno wiedziała o tym wcześniej i mogła Cię uprzedzić.. Z mężem jeszcze pogadaj, ale i tak zawsze to lepiej widzieć znajomą twarz wśród personelu.
za biszkopty
Cytat:
a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo
taak, zapytaj go czy będzie miał na to czas między praniem, prasowaniem, gotowaniem obiadów to już prędzej Ty znajdziesz chwilę między karmieniami
Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Jak wymienimy baterię to się odezwę jak działa. Dostałam jeszcze bujaczek jest różowy, więc jak będzie syn to tż mówi że od razu oddamy, ale mi będzie szkoda bo jest fajny.... zobaczymy może będzie dziewuszka
oj, lezaczek i tak jest tylko na pół roku. Z karuzelą daj znac. Czytałam, ze czasem światło jest za słabe, a w innych projektow wyświetla dobrze tylko na ścianie, a do sufitu już nie sięga.

Fajnie, że Ci na dobre wyszła zmiana gina Tak powinno być!
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:07   #2347
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Na samym dole jest taki podświetlany pasek z napisem szybka odpowiedź. A jak chcesz cytować post, to go klikasz i potem naciskasz w prawym górnym rogu znaczek takiej kwadratowej chmurki.
Ja tam nie mam zadnego paska, zadnej chmurki ani nie moge kliknac w post - tzn moge, ale kompletnie nic sie nie dzieje nie wiem, moze cos siw zainstalowalo nue tak jak trzeba? Moge tylko czytac Wasze posty ale nuc poza tym. Zla jestem
Stary 2014-06-30, 11:08   #2348
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Czy wy też tak macie, że wstajecie gorzej obolale niż jak sie kładłyście.
Ja to się smiałam, że może jak wstaje w nocy i w jakimś maratonie biegam bo normalnie masakra
I jako wyrodna matka powiem wam, że mam już dosyć.
Ledwo łaże, ciągle mi sie chce siusiu, nie mogę zasnać i muszę duzo leżec a ja nie potrafie. A najgorzej chyba przeżywam to ze musze być od kogoś zależna i czekać, aż ktoś sie zlituje i mi cos zrobi :/

W ogóle wczoraj przyjechała siostra z dzieciakami. Fajnie tylko, że nikt ku... nie rozumie, że ja nie mam sily skakać przy nich. Siedzieli na podwórku i co chwila a może kawę byś zrobiła a może to a może tamto.
Mowie do niej weź zrob sama bo ja nie mam sily to w tyłku wszyscy to mają. A dodam, że mieszkam na I piętrze więć muszę przejsć po schodach
A ona jeszcze:
Tez nie lubie czekac az Tz cos zrobi bo czasem mi sie wydaje ze robi to z laska wiec wole sama, ale juz nie moge tak szalec wiec jestem skazana na jego ' laske '

ja bym Twojej siostrze troche do sluchu powiedziala , okej jest w gosciach ale ty jestes w ciazy a ona ma raczki wiec sobie sama moze zrobic i z jagodziankami to ona powinna do Ciebie przyjechac a nie ty jej robic ty powinnas lezec i kazdy powinien nad toba skakac

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 11:11   #2349
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja tam nie mam zadnego paska, zadnej chmurki ani nie moge kliknac w post - tzn moge, ale kompletnie nic sie nie dzieje nie wiem, moze cos siw zainstalowalo nue tak jak trzeba? Moge tylko czytac Wasze posty ale nuc poza tym. Zla jestem
A zalogowałaś się?
Stary 2014-06-30, 11:12   #2350
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Tz mi wlasnie wyslal zdjecie ze jedna pracowniczka ktora jest zatrudniona dzieki firmie w ktorej pracuje Tz wyslala kilka ciuszkow dla malej Tz wyslal mi zdjecia z pracy
Bodziak z krabem
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:23   #2351
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No to miałaś wyjątkowe "szczęście", my chodzimy do lasu praktycznie codziennie i nie miałam jeszcze przyjemności z kleszczami na własnym ciele ...pies to co innego, musi zawsze coś dorwać.
Ale ja zawsze mam szczęście ze wszystko do mnie leci. Całe robactwo. Komary,kleszcze , ptasie kupy;-) pająki. Bleeee.

Cytat:

Miło z jej strony. Śliczne ciuszki.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:23   #2352
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
A zalogowałaś się?
Hala, jasne ze nie, bo nigdzie nie widziałam opcji, ale jak napisałaś to przeszukałam i jest ;-) dzięki!
Stary 2014-06-30, 11:26   #2353
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Uff dobrze ze na chwile poczulas choc troche ulgi
Justa ja rozumiem, że chciałaś sobie ulżyć w swędzeniu, ale to bez sensu aplikować leki i robić badanie, bo nadal nie wiesz czy masz cholestazę czy nie. Zażyłaś leki dzień przed badaniem a później pisałaś, ze są na granicy normy.
Bez brania leków byłoby wiadomo czy masz cholestazę czy nie, a lekarz przepisałby odpowiednie środki. Trzymam jednak kciuki, żeby to swędzenie nie męczyło CIę a wynik był jednoznaczny.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:28   #2354
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A ja nie umiem pisać w tym tapatalk :-/ normalnie nie ma tam nigdzie opcji odpowiedz..
Ja też tego nie lubię. Zainstalowałam to, a potem wywaliłam.

Cytat:
Ja też od rana do wieczora sama, ale zawsze na taxi moge zadzwonić Ty masz troszkę gorzej.
Chyba teraz wolałabym aby jeszcze z dwa miesiące zostały ;-). Mam nadzieję, że sobie poradzimy.

Bylismy wczoraj w lesie na spacerku. I co budzę się w nocy a tu WIELKI KLESZCZ NA NODZE aaaaaa nienawidzę tych paskud. Juz się wbił i mam schize obudzilam TZ żeby mi to z nogi wyciągnął bo ja tego nie dotknęł.

Fuuuj. Nie cierpię kleszczy! Ale niestety, pies często coś przynosi, więc musiałam dojść do wprawy w wyrywaniu.

Cytat:
A ona jeszcze:
Miło ze strony siostry

Cytat:

No właśnie, ja mam to samo, ale ja zasypiam ok 21, a budzę się o 5, 6 :kwasy:

Cytat:
Pokaż łóżeczko

Mnie tez rwą mocno, ale juz niedługo będziemy wspominaly te bole z rozrzewnieniem, bo nie bedziemy mogły spac z tysiaca innyvh powodow
ŁÓŻECZKO bardzo zwykłe. Takie proste, bez tego całego osprzętu

Oj nie, ja nie będę z rozrzewnieniem wspominać tego bólu nóg - to jest jakiś horror! Po nocy wszystko mnie boli, a do ubikacji w nocy, jak stara baba, pokrzywiona, powyginana, przygarbiona

Zaczarowana, ale fajne ciuszki! Śliczne. I jak miło, że ktoś pomyślał o Was

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-06-30 o 11:30
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:41   #2355
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dziwie sie, ale mij tz tez potrafi mnie tak zszokowac. Zawsze mi razniej jak poczytam o tych waszych jelopach, bo wtedy chociaz wiem ze nie jestem sama ze swoim tak sie na mnie wydarl w sobote (on twierdzi ze wcale nie krzyczal wiec w sumie to juz nie wiem) ze w myslach tak go wyzywalam, jak jeszcze nigdy do tej pory. a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo
Cytat:
hej
Nie cytuje bo nie mam siły.
Smiać mi się chce z pojecia naszych facetów o tym co bedzie po narodzeniu dziecka. Wczoraj mówie do męża: Słuchaj bo wiesz to beda różne dni i może być tak ze człowiek bedzie miał dosyć. A on mało co na mnie nie nakrzyczał, że przezywam i wymyslam ok ok pożyjemy zobaczymy
Niech sobie pożyję jeszcze te kilka tygodni w blogiej nieświadomości

Czy wy też tak macie, że wstajecie gorzej obolale niż jak sie kładłyście.
Ja to się smiałam, że może jak wstaje w nocy i w jakimś maratonie biegam bo normalnie masakra
I jako wyrodna matka powiem wam, że mam już dosyć.
Ledwo łaże, ciągle mi sie chce siusiu, nie mogę zasnać i muszę duzo leżec a ja nie potrafie. A najgorzej chyba przeżywam to ze musze być od kogoś zależna i czekać, aż ktoś sie zlituje i mi cos zrobi :/

A ona jeszcze:
Nie pamieta wół jak cieleciem był?!!
Ale powiem ci, ze chyba przez to, ze nie narzekam nikomu kazdy mysli, ze calymi dniami czuje sie rewelacyjnie i moge kolo wszystkich skakac. Zlą taktyke obralysmy. Jakbys lezala na lezaczku z kwasna mina, stekająca to moze by się ludziom lampka zapaliła, ze to wkoncu 8miesiac .

Cytat:

Bardzo milo z jej strony.
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Aż tyle tego śluzu macie?? Co prawda kupiłam sobie już najdłuższe wkładki, ale rano mi nic nie cieknie.

Ale miałam dziś sen! Kostek już urodzony, jesteśmy w domu, mąż się z nim bawi, ale czuje, że zaraz będzie kupka! Więc biegniemy do naszego stołu kosmetycznego i podkładamy mu nocnik pod pupę Mąż trzymał go pod pachami i dopiero po wszystkim pomyślałam przerażona, że nikt nie trzymał mu główki! Ale i tak byłam dumna, że zdążyliśmy

Dobre. Jakby się tak dało ustawić, żeby widzieć twarz malucha, to bym kupiła

co za chamstwo! Na pewno wiedziała o tym wcześniej i mogła Cię uprzedzić.. Z mężem jeszcze pogadaj, ale i tak zawsze to lepiej widzieć znajomą twarz wśród personelu.
za biszkopty

taak, zapytaj go czy będzie miał na to czas między praniem, prasowaniem, gotowaniem obiadów to już prędzej Ty znajdziesz chwilę między karmieniami

oj, lezaczek i tak jest tylko na pół roku. Z karuzelą daj znac. Czytałam, ze czasem światło jest za słabe, a w innych projektow wyświetla dobrze tylko na ścianie, a do sufitu już nie sięga.

Fajnie, że Ci na dobre wyszła zmiana gina Tak powinno być!
hahaha niezly sen

Ja mam karuzele fisher price magic i jest rewelacyjna. Rozswietla sie na caly pokoj, gwiazdki na suficie, na scienach. W pokoju przyjemne, delikatne swiatlo, nie bede musiala do karmienia zapalac lampki tylko wlacze karuzele i wszystko bedzie widac.

Wczoraj kupilam druga karuzele do kolyski, juz taka zwykla, beżowo - białą. W sumie ciekawa jestem ile maly pokorzysta z tej z fisher price skoro bedzie spal w kołysce?
Stary 2014-06-30, 11:44   #2356
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana, ale fajne ciuszki! Śliczne. I jak miło, że ktoś pomyślał o Was
i jeszcze takie ładne ciuszki wybrała. Fajnie

ButterBear zauwazyłaś linka z kocykiem liskiem?

Mamcia24 piekne imię wybraliście! Wypoczywaj
Stary 2014-06-30, 11:47   #2357
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny wy tez tak macie ja to bym tylko caly czas cos jadla

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 11:48   #2358
patrycja19894
Wtajemniczenie

Stwierdziłam,z e mam chyba za duzo ciuszkow. Co prawda rozmiar od urodzenie do 6mc, ale zeby szafa z dwoma rurkami na wieszaki i dwoma szufladami byla juz pelna, a ja mam jeszcze 3 wklady do automatu?? Nie wiem kiedy ja to wszystko założe małemu
Ostatnio nie miałam nic co nada sie do szpitala, a teraz nie wiem ktory komplet wybrac
Moj tż sie wczoraj zlapal za glowe z powodu ilosci rzeczy.. ja z reszta tez

Aaaa najlepsze, ze nie wiem czy dziecko bedzie chcialo spac w spiworku, a mam juz 4
dwa do 6miesiecy i dwa od 6 miesiecy. Mialam kupic jeden na wyprobowanie, ale nie da sie... Musialabym z domu nie wychodzic, zeby mnei nie kusilo

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-06-30 o 11:50
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:49   #2359
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
i jeszcze takie ładne ciuszki wybrała. Fajnie

ButterBear zauwazyłaś linka z kocykiem liskiem?

Mamcia24 piekne imię wybraliście! Wypoczywaj
Tak
Pisałam Ci, że widziałam kocyk wcześniej i że śliczny Ale mam 3 kocyki...chyba starczy na razie

Dziewczyny, mam poprane wszystko, ciuszki od 50 do 62. Ale kurka, dalej nie mam komody i nie mam ich gdzie wsadzić
Wczoraj siostra mnie 'wyśmiała', że mam tyle rzeczy, że nigdy Małej w to wszystko nie ubiorę...

Hania

Stary 2014-06-30, 12:09   #2360
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Wiesz co, nie chcę cię straszyć, ale ja na mój wózek czekam już 6.tydzień i może w przyszłym będzie. Więc radzę się decydować i zamawiać.

pytalam w sklepie koło mnie i powiedzieli ze max 3 dni sie czeka, wiec tego sie trzymam, obym sie nie przeliczyła ,

a wogole to gdzie te czasy co sie wozek po urodzeniu kupowało? teraz sie juz tak nie da?

Cytat:
Tak
Pisałam Ci, że widziałam kocyk wcześniej i że śliczny Ale mam 3 kocyki...chyba starczy na razie

Dziewczyny, mam poprane wszystko, ciuszki od 50 do 62. Ale kurka, dalej nie mam komody i nie mam ich gdzie wsadzić
Wczoraj siostra mnie 'wyśmiała', że mam tyle rzeczy, że nigdy Małej w to wszystko nie ubiorę...

a ja mam komode w koncu, TZ sie w sobote spiął. pojechal do ikei i od razu skrecił ,

a komode mam taką biurową w wyglądzie, ale mi sie podoba no i pasuje idealnie wymiarami, z tym ze to mała komódka, nie na ciuchy, tylko "pierdołki"

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...824/#/00261295

ZUS mnie dzis wkurzył-patrze na moj profil a tam przyznane 80% swiadczenia

poltorej godziny mi zajeło dowiedzenie sie o co chodzi....
i sie okazało ze o nic..tylko ze sie ktos pomylił ,
tylko ze gdybym nie miala profilu internetowego to bym mogła to przeoczyc, a zus sam by sie nie zorientował i bym była w plecy z kasą
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:09   #2361
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

Wystraszylam sie troche tej skracajacej sie szyjki zmotywowalo mnie to, wrzucilam wczoraj rzeczy do prania, zamowilam lozeczko.. Chce zamowic wozek.
I stwierdzam, ze mam za duzo ciuchow dla Malej. Porobie zdjecia, jak wyschna..piore tylko 50,56,62.

Kurcze, obawiam sie, ze urodze wczesniej i ze ta szyjka poleci na leb na szyje
nie bój się...Twoja szyjka się malutko skróciła...patrz np na zaczarowaną z 4 do 2,7 a najlepiej na mnie z 6! na 2,8 to dopiero skok. a na razie jest wszystko ok. Skracająca się szyjka to jeszcze nie poród!
jeszcze sporo czasu upłynie...popatrz ile Sara chodzi już nawet z rozwarciem i jeszcze nie rodzi nie nakręcaj się serio!! to nic nie da.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Nie pisałam nic już wczoraj, bo późno wróciliśmy. Szyjka skrócona, rozwarcie trochę większe niż ostatnio, ale tragedii nie ma. 8 lipca odstawiam luteinę, 10 idę do gina na szpital na gbs i ktg, wtedy też zobaczymy jak wygląda sytuacja. A kolejna wizyta o ile dotrzymam 21 lipca. Na razie nie mam terminu cc. Gin chce abym wytrzymała jak najdłużej, no i jednak zdecydował o cc. Obstawiam, że mały urodzi się 24 lipca

Zaczarowana śliczne ubranka
no i super! już niedługo i synek będzie bezpieczny na świecie! Super! To na prawdę dobre wieści!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:10   #2362
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo długi czas oczekiwania ja już bym wyzywła wszystkich. Jeśli chodzi o Mutsy to nie czeka się dłużej jak 2-3 tygodnie, w sklepie mówili że najdłużej czeka się na te wózki które robione są w Polsce
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:10   #2363
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam,z e mam chyba za duzo ciuszkow. Co prawda rozmiar od urodzenie do 6mc, ale zeby szafa z dwoma rurkami na wieszaki i dwoma szufladami byla juz pelna, a ja mam jeszcze 3 wklady do automatu?? Nie wiem kiedy ja to wszystko założe małemu
Ostatnio nie miałam nic co nada sie do szpitala, a teraz nie wiem ktory komplet wybrac
Moj tż sie wczoraj zlapal za glowe z powodu ilosci rzeczy.. ja z reszta tez

Aaaa najlepsze, ze nie wiem czy dziecko bedzie chcialo spac w spiworku, a mam juz 4
dwa do 6miesiecy i dwa od 6 miesiecy. Mialam kupic jeden na wyprobowanie, ale nie da sie... Musialabym z domu nie wychodzic, zeby mnei nie kusilo

Do Mnie też ciuszki mówią, weź Mnie weź . Ciężko się oprzeć.
Ja sobie powtarzam, że zawsze mogę sprzedać.

Cytat:
Tak

Lepiej mieć za dużo niż za mało

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:12   #2364
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja mam karuzele fisher price magic i jest rewelacyjna. Rozswietla sie na caly pokoj, gwiazdki na suficie, na scienach. W pokoju przyjemne, delikatne swiatlo, nie bede musiala do karmienia zapalac lampki tylko wlacze karuzele i wszystko bedzie widac.
tą? też mi się podoba, ale u mnie projektor odpada, bo mam baldachim

Na wątku lipcówek padł pomysł, żeby zrobić karuzelę z kartoników po mleku łaciatym ma idealne kolory do ćwiczenia wzroku

ButterBear to przegapiłam.. a te kocyki to i tak na starsze dziecko. Może kiedyś kupię, bo do samochodu jest świetny.
Stary 2014-06-30, 12:16   #2365
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam komode w koncu, TZ sie w sobote spiął. pojechal do ikei i od razu skrecił ,

a komode mam taką biurową w wyglądzie, ale mi sie podoba no i pasuje idealnie wymiarami, z tym ze to mała komódka, nie na ciuchy, tylko "pierdołki"

tylko ze gdybym nie miala profilu internetowego to bym mogła to przeoczyc, a zus sam by sie nie zorientował i bym była w plecy z kasą
Fajna komoda.
My znaleźliśmy w necie, muszę czekać aż będzie dostępna

Ja chciałam założyć sobie ten profil ZUSowy, ale nie umiem, chyba jestem durna.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
nie bój się...Twoja szyjka się malutko skróciła...patrz np na zaczarowaną z 4 do 2,7 a najlepiej na mnie z 6! na 2,8 to dopiero skok. a na razie jest wszystko ok. Skracająca się szyjka to jeszcze nie poród!
jeszcze sporo czasu upłynie...popatrz ile Sara chodzi już nawet z rozwarciem i jeszcze nie rodzi nie nakręcaj się serio!! to nic nie da.

no i super! już niedługo i synek będzie bezpieczny na świecie! Super! To na prawdę dobre wieści!

Masz rację, nie ma co się wkręcać... ani panikować!

Cytat:
Lepiej mieć za dużo niż za mało
Ok, to jak się tylko ciutkę ogarnę, to zrobię foty ile tego mam i zobaczysz

Hania

Stary 2014-06-30, 12:18   #2366
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:

Bardzo miłe z jej strony

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Bodziak z krabem
jest z H&M
Cytat:
Tak

Mi tez siostra daje ciagle jakieś rady, ale czasem to już mnie męczy. wiem, że ona ma doświadczenie i cenie jej porady, ale to nie znaczy, że mam wszystko robić IDENTYCZNIE jak ona. Każde dziecko jest nieco inne. Wole sama zapytać o coś czego nie wiem ( a dzięki temu forum wiem całkiem sporo ) niż w kółko słuchać czegoś co wiem lub mam inne zdanie na ten temat.
Stary 2014-06-30, 12:18   #2367
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
pytalam w sklepie koło mnie i powiedzieli ze max 3 dni sie czeka, wiec tego sie trzymam, obym sie nie przeliczyła ,

a wogole to gdzie te czasy co sie wozek po urodzeniu kupowało? teraz sie juz tak nie da?
Wiesz co, ja kupowałam ze świadomością, że do 4 tygodni może potrwać dostawa, tak mnie informowali, bo mój sklep zamawia u producenta bezpośrednio. Ale w międzyczasie coś się stało w fabryce z taśmą produkcyjną i wszystko się opóźniło, więc dalej czekam. Na szczęście do terminu 60 dni, więc raczej zdąży dojść. Myślę, że w przyszłym tygodniu dostanę.
Stary 2014-06-30, 12:20   #2368
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest najlepszy dzień miałam taki skurcz brzucha ze płakałam z bólu teraz leze i przeszło mała szaleje
może to słynny przepowiadacz Ty masz termin za 4tyg więc już mogą się pojawiać
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Chciałam się jeszcze z Wami podzielić tragedią jaka się odgrywa w moim domu mój szanowny małżonek od wczoraj ma 37st. i w związku z tym mamy w domu szpital,sypialnia robi za oddział zakaźny, a TŻ umiera A mnie to wszystko tak śmieszy, że się obraził na mnie
buhahaha

Cytat:

Co do czopa to juz wygooglowalam...a jaki ma kolor? Sorki za tak szczegolowe pytania, ale teraz sibie wkrecilam, ze mi odchodzi czop.
Czy lekarz podczas badania by zauwazyl, ze czop odchodzi?
przestaniesz?
to ja jestem największą panikarą na wątku! nie odbieraj mi zaszczytnego tytułu
nie odchodzi Ci żaden czop...szyjka Ci się skróciła o 5mm!! to nie tragedia, przecież niedługo masz rodzić więc głowa do góry i nie myśl nad tym, nie googluj i nie szukaj inf w necie!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
W piątek. Oszaleję przez ten tydzień. Tym bardziej, że odkryłam, że mi twardnieje brzuch a ja sobie nie zdaję z tego sprawy bo zupełnie nic nie czuję. Raz na czas kontrolnie się macam i kilka razy trafiłam na twarde momenty. Nawet nie wiem ile razy na dobę i jak długo to trwa.
haha, każdej twardnieje brzuch już
tak jak kiedyś pisałąm ja też tego w ogóle nie czułam a jak wpadłam w paranoję liczenia to się okazało, że twardnienie jest kilkanaście razy dziennie albo i więcej! takie to sprytne, bezbolesne jest,
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:22   #2369
neska1412
Raczkowanie

Cytat:
Tak

Tez mi sie wydaje ze mam za duzo ciuszków. Ale ja prawie wszystko kupilam na ciuchach i szkoda mi było nie brać i tak składowałam i składowałam. Szwagier wylicytował nam pakę ubran na allegr, chociaz mowiłam ze mamy ale sie uparł. I wczoraj tesciowa chciala zobaczyć. I tak oglada i maż jej jeszcze pokazuje ile mamy a ona A skąd to macie? Od siostry dostałas tylke?
Jak mnie to wkur..... własnemu dziecku to ja moge wyprawke zrobić i nie musze na kogoś liczyc.

Przepraszam dziewczyny ale mam dzisiaj zły dzien i nie mam sie komu pozalić
neska1412 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:26   #2370
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

o proszę, ja takiego profilu nie mam… ale chyba na razie ok wypłacali wszystko.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości