Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 10:24   #3301
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Pstryku, to teraz noc będzie dłuuuuuuga

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:24   #3302
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Marsi

Padłam mój syn wziął teczkę na dokumenty, wpakował do niej skarpetki i picie, stanął w drzwiach, odwrócił do mnie i mi mówi: "pa". Pomachał i wyszedł
do roboty chciał iść
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Witam się na półmetku ciąży

Charliz ojej daj znać co z małą. Kochana chcesz ten szampon co Ci mowilam,że po nim nie mam juz problemow na glowie? Tz mi wlasnie przywiozl zapasik. Napisz do mnie na pw i podeślij adres a odstąpie za jeden uśmiech

Pstryczku- no widzisz, brawa dla Kubusia
ojaa już
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
wiadomosci z frontu

normalnie nudzi mi sie
Cytat:
Juz myslalam ze sie budzi a to tylko zmiana pozycji
ale słodziak

też chcę Hani krzesełko i stoliczek kupić ale weźmiemy chyba z Ikei bo te z biedry to tylko krzesełka są?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:25   #3303
elllmi
Zakorzenienie

w biedrze tylko krzesełka, ale te co pisałam w carrefourze to są do nich stoliki tylko to taka miniaturka takich mebli ogrodowych, co najbardziej popularne są

Stary 2014-06-30, 10:29   #3304
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Marsi

Padłam mój syn wziął teczkę na dokumenty, wpakował do niej skarpetki i picie, stanął w drzwiach, odwrócił do mnie i mi mówi: "pa". Pomachał i wyszedł
Najważniejsze wziął. ... rzuć mu jeszcze przez okno pampka....... ależ to uroczo musi wyglądać .

JA jak rzucę nie raz pampersa gdzież przy przewijaniu.... to Antonio od razu podnosi i szybko do kosza leci. .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:33   #3305
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
MARSI. .. kiedy to z leciało Pytam?
Ale najważniejsze że jesteś z nami na wątku. ..a nie ucieklas do poczekalni
wiesz w poczekalni laski się ciągle żarły i dogryzały sobie(czasem po prostu padałam ze śmiechu) więc grzecznie powiedziałam pa pa i poszłam sobie bo nie poczułam klimatu
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:44   #3306
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz w poczekalni laski się ciągle żarły i dogryzały sobie(czasem po prostu padałam ze śmiechu) więc grzecznie powiedziałam pa pa i poszłam sobie bo nie poczułam klimatu

kolejny przyklad na to ze nasz watek jest NAJ!

ksiaze zjadl kache, ogarniemy sie i jedziemy do mnie do szkoly po dziennik bo zapomnialam wziac w piatek a jeszcze musze troche pouzupelniac, arkusze wypissac i takie tam a po drodze skoczymy do polo po zapas kubusia i na poczte po druczki do wyslania paczek

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:59   #3307
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Czyli "taki mamy" klimat tutaj :p.....

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

kolejny przyklad na to ze nasz watek jest NAJ!

ksiaze zjadl kache, ogarniemy sie i jedziemy do mnie do szkoly po dziennik bo zapomnialam wziac w piatek a jeszcze musze troche pouzupelniac, arkusze wypissac i takie tam a po drodze skoczymy do polo po zapas kubusia i na poczte po druczki do wyslania paczek
A to na innym wątku chyba mówiono ze sobie tu słodzimy tak strasznie
Cóż u nas jest najfajniej. . Najładniej. ..najoryginalniej..i najskromniej.. czyli najlepiej.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:05   #3308
charlizz
Zadomowienie

hello,
dziękuję że pytacie
Wszystko jest ok, zmieniłam pościel, przebrałam dziecko, spało do 9.30.
U nas takie akcje to...NIC NOWEGO!
nie ma takiego tygodnia, żeby Ola wieczorem nie podczas picia mleka, czy tuż po wypiciu go na sen. Myślałam, że jak dam jej kaszkę łyżeczką przed kąpielą, zamiast butli po kąpieli to nie będzie tak chlustała, jednak -jak widać- nie zadziałało

NETI, w castoramie są krzesełka po jakieś 12zł

SZAJU, czytałam o Twoim blogu o refluksie i tak się zastanawiam... możliwe żeby Ola miała? Ona nigdy nadmiernie nie ulewała, nigdy nie było problemów z brzuszkiem, poza minimumcomiesięcznymi zapaleniami gardła nic jej nigdy nie dolega. no i te wymioty ostatnimi czasy bardzo często wieczorem podczas/po wypiciu mleka

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:11   #3309
meneq
Zakorzenienie

Yae nauczyla sie "grac" na harmonijce marsi zespol zakladamy?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:19   #3310
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej Jestem na urlopie
Ostatnie dwa tygodnie w pracy ostry zapierdziel ze nawet przy kawie nie miałam czasu na internet i kanapki jadłam dopiero o 13. Musiałam wypchnąć swoje sprawy żeby koleżance nie zostawiać jak mnie nie będzie bo i swoich ma multum, a i stopnie teraz więc musiałyśmy się sprężać żeby później sama z tym nie została. No ale dałam radę i jest urlopik. Jak będzie ładna pogoda to w przyszłym tygodniu pojedziemy na mazury na kilka dni. Nie rezerwowałam nic z góry bo bez sensu jak pogoda brzydka, młody nie wysiedzi na kwaterze przecież.

Wszystko przeczytałam co pisałyście

Co u nas?
Igorek przesypia całe noce, ewentualnie czasem nad ranem napije się wody i dalej śpi.
Zaczynamy przygodę z nocnikiem, codziennie robi przynajmniej dwa razy siku, rano jak wstaje i po drzemce. Bije sobie brawo i pokazuje paluszkiem że siku jest. Kilka razy zdarzyło się też że w ciągu dnia wziął nocnik, powiedział "sisi" to go posadziłam i zrobił, ale też było dużo razy tak że wtedy nie zrobił. Ważne że się nie boi, chce siedzieć na nocniku i robi siku zawsze dwa razy dziennie po spaniu, siedzi cierpliwie i jak już zrobi to sam wstaje i pokazuje.
Mówi nadal mało, energii ma za dwoje dzieci, szał na samochody jeszcze większy, książeczki z samochodami mógłby oglądać godzinami a na podwórku też głównie to się liczy

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-07-14 o 11:20
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:19   #3311
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Charlizz, oczywiście, przy comiesięcznych problemach laryngologicznych + wymiotach robiłabym badania. U A. to wyglądało tak, że (bo BARDZO ulewała + niespokojna była + niejedzenie) usg, które nic nie wykazało, ale lekarz stwierdził że na próbę na miesiąc da gasprid w tabletkach do wsypania do mleka, jeśli nie pomoże to raczej nie refluks. No i nie pomogło no ale z reguły badania jak na blogu pisałam, tam masz na dole adresy stron medycznych z artykułami - to wyniki badań opisane, a nie przez laika

Dorka skok miała chyba jakiś ostatnio dzisiaj, a właściwie od wczoraj mniej mamizmu, jakaś taka pogodniejsza, fajnie je i patrzę i leję - A. coś mówi i zrobiła ciii (i palec do buzi) a Dorka za nią
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:31   #3312
Debrah
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Nie było mnie chwilę, bo uczelnia, wiecie, ostatnio poszłam spać o... 6:15. Dziecko padło o 23, a ja poszłam pisać rzeczy na studia dziwne uczucie jak robi się jasno a ty dalej piszesz;p

Spałam do 9 a na 12 na zajęcia poszłam..

Pytanie: pozwalacie dzieciom na zabawy wodą (przelewanie małej ilości z kubka do kubka, wiadomo, że rozlewa ale sama po sobie wyciera ), przesypywanie makaronów (teraz stoi o przesypuje penne z kubka do kubka, trafia bezbłędnie!), mama mi wczoraj że po co ja jej to daję., za mała na zabawy wodą.. bałagan mi zrobi..
W wannie też się tak samo bawi się kąpiel godzinę trwa i ja nie mam dziecka, jem kolacje w łazience

Z gadaniem fajnie, przybywają nowe słowa, przed chwilką powiedziała "ziąć sponie" (zdjąć spodnie)\ a ja szok:P
ide nadrabiac
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:33   #3313
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Hej Jestem na urlopie

złapała tą wiewiórę?

Stary 2014-06-30, 11:37   #3314
Konto usunięte

Debrah, no pewnie a dzisiaj A. układała mozaikę a ta koniecznie też, pisk, płacz - wzięłam na kolana i daję do ręki kołeczek, niech próbuje. I trafiała! a to drobne jest. O taka:

http://www.smyk.com/quercetti-fanta-...y-dla-dzieci-p
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:38   #3315
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

złapał tą wiewiórę?
Pewnie by złapał bo już miał ją na centymetr ale się zdygałam że go ugryzie czy cuś i go zabrałam
Stary 2014-06-30, 11:52   #3316
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47096791]Debrah, no pewnie a dzisiaj A. układała mozaikę a ta koniecznie też, pisk, płacz - wzięłam na kolana i daję do ręki kołeczek, niech próbuje. I trafiała! a to drobne jest. O taka:

http://www.smyk.com/quercetti-fanta-...y-dla-dzieci-p[/QUOTE]
To dobrze bo ciągle mi się wydaje, że uchodzę za rodzica dinozaura, a przecież chyba nie ja jedna chyba daję się po prostu dziecku bawić i razem sprzątamy?

chyba dzięki temu ona umie pić z kubeczka sama coraz lepiej i tak dalej.. bo ja jej tą wodę dałam po prostu. No jak ma się nauczyć? za pół roku łatwiej będzie? chyba nie.
Stary 2014-06-30, 11:53   #3317
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Hej Jestem na urlopie
Ostatnie dwa tygodnie w pracy ostry zapierdziel ze nawet przy kawie nie miałam czasu na internet i kanapki jadłam dopiero o 13. Musiałam wypchnąć swoje sprawy żeby koleżance nie zostawiać jak mnie nie będzie bo i swoich ma multum, a i stopnie teraz więc musiałyśmy się sprężać żeby później sama z tym nie została. No ale dałam radę i jest urlopik. Jak będzie ładna pogoda to w przyszłym tygodniu pojedziemy na mazury na kilka dni. Nie rezerwowałam nic z góry bo bez sensu jak pogoda brzydka, młody nie wysiedzi na kwaterze przecież.

Co u nas?
Igorek przesypia całe noce, ewentualnie czasem nad ranem napije się wody i dalej śpi.
Zaczynamy przygodę z nocnikiem, codziennie robi przynajmniej dwa razy siku, rano jak wstaje i po drzemce. Bije sobie brawo i pokazuje paluszkiem że siku jest. Kilka razy zdarzyło się też że w ciągu dnia wziął nocnik, powiedział "sisi" to go posadziłam i zrobił, ale też było dużo razy tak że wtedy nie zrobił. Ważne że się nie boi, chce siedzieć na nocniku i robi siku zawsze dwa razy dziennie po spaniu, siedzi cierpliwie i jak już zrobi to sam wstaje i pokazuje.
Mówi nadal mało, energii ma za dwoje dzieci, szał na samochody jeszcze większy, książeczki z samochodami mógłby oglądać godzinami a na podwórku też głównie to się liczy
Ale fajny jest!
Wiewióra też niczego sobie
Udanego urlopu!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Nie było mnie chwilę, bo uczelnia, wiecie, ostatnio poszłam spać o... 6:15. Dziecko padło o 23, a ja poszłam pisać rzeczy na studia dziwne uczucie jak robi się jasno a ty dalej piszesz;p

Pytanie: pozwalacie dzieciom na zabawy wodą (przelewanie małej ilości z kubka do kubka, wiadomo, że rozlewa ale sama po sobie wyciera ), przesypywanie makaronów (teraz stoi o przesypuje penne z kubka do kubka, trafia bezbłędnie!), mama mi wczoraj że po co ja jej to daję., za mała na zabawy wodą.. bałagan mi zrobi..
W wannie też się tak samo bawi się kąpiel godzinę trwa i ja nie mam dziecka, jem kolacje w łazience

Z gadaniem fajnie, przybywają nowe słowa, przed chwilką powiedziała "ziąć sponie" (zdjąć spodnie)\ a ja szok:P
ide nadrabiac
Pewnie, że pozwalamy. Zabawy wodą, makaronem, torebkami herbaty, kaszą
Ostatnio lubi, jak coś piję (woda, sok, herbata) i wlewam do zabawkowego kubeczka dosłownie 2 krople, to wtedy po pierwsze napoi tymi dwiema kroplami mnie, tz i milion zabawek, a po drugie - jeśli w kubku ma więcej - sama przelewa do drugiego. Rozlewa oczywiście, ale nie robi mi to

I brawa za nowe słowa
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:56   #3318
Debrah
Zakorzenienie

Szaja: bardzo fajny plecak - nigdy do carry nie zaglądałam, wejdę kiedyś

Charliz: biedna Ola, zdrówka!
Marsi :

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

ciekawy ten domek kideland widziałam kiedyś, może zapoluję na używkę kiedyś bo pewnie by się małej podobał. 15zł za noiwy dużo trochę.
Stary 2014-06-30, 12:11   #3319
marsi11
Zakorzenienie

Meneq-pewnie

Debrah, przelewanie wody, u nas jest szał powalam i lubię się z nim bawić w ten sposob

Charliz, czytalaś mojego posta co kierowałam do Ciebie?
Stary 2014-06-30, 12:23   #3320
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze bo ciągle mi się wydaje, że uchodzę za rodzica dinozaura, a przecież chyba nie ja jedna chyba daję się po prostu dziecku bawić i razem sprzątamy?

chyba dzięki temu ona umie pić z kubeczka sama coraz lepiej i tak dalej.. bo ja jej tą wodę dałam po prostu. No jak ma się nauczyć? za pół roku łatwiej będzie? chyba nie.

Nie od dzis wiadomo, ze najlepiej jest sie przez zabawe uczyc. Tak samo sie bawimy
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:32   #3321
treselle0
Zadomowienie

Mieliśmy rodzinny długi weekend idopiero teraz wchodzę na wizaż
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]Przyjaciele wczoraj wyjechali, wiec wracam na dobre.
Yae bardzo sie rozgadala przez te trzy tygodnie i niesmialo mowic zaczyna. Ostatnio w parku cwiczy podciaganie na drazku i podskoki. Nauczyla sie zdmuchiwac dmuchawce i zadnemu nie przepusci.[COLOR="Silver"]
my mamy drążek w łazience no i moj tż daje Oli się złapać za niego i ona sobie wisi, a ja zaraz drę się po nim, że ma jej tak nie robić Nie wyrwie/naciągnie sobie czego przez to??

Cytat:
UWAGA, UWAGA, UWAGA!!!
CHWALIMY SIE!
jako ze czynie to rzadko, to tym razem nadrobie
1. Mlody od soboty spi pieknie do 8.00-8.30
2. Dzis mlody przespal PIERWSZY RAZ pieknie cala noc!!!!!!!!!!!! (przypominam ze skonzylismy juz dawno 1,5 roku). i spi dalej
3. Fajnie sie rozgadal, zawziecie tlumaczy cos po swojemu, coraz czesciej ladnie powtarza slowa po nas. no i od kilku dni mlody mowi zdanie (bo chyba mozna to tak traktowac ) - mama/dziadzius/ ciocia / koko... nie nie
4. No i wisienka na torcie dalam wczoraj mlodemu napic sie z butelki tego Kubusia water i wiecie co? zalapal od razu i tak od poludnia do 18/19tej wypij cala butle!!!!!!!!!!!!!! czujecie to? 500 ml!!!! od urodzenia jeszcze nigdy tyle nie wypil!!! jak wypijal 100 ml to juz bylam szczesliwa a tu od razu pol litra! prawdziwy chlop!
szokesy takie mam od kilku dni ze szok!

Czy zostało tu jeszcze jakieś dziecię z milionami pobudek na uu?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:37   #3322
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

my mamy drążek w łazience no i moj tż daje Oli się złapać za niego i ona sobie wisi, a ja zaraz drę się po nim, że ma jej tak nie robić Nie wyrwie/naciągnie sobie czego przez to??
nie wiem jak to jest, ale jak ja byłam mała, to w nadgarstkach mi coś wyskoczyło, nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie, tak jakby ze stawów bo tata mnie prowadził za rękę i ja nie chciałam iść i siadłam znienacka na ziemię, ręka się "naciągnęła" i bam; i teraz mój tata boi się Filipa za rękę prowadzić

Stary 2014-06-30, 12:43   #3323
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
to Hania dołączy z cymbałkami
Cytat:
Hej Jestem na urlopie

Co u nas?
brawa za nocki!
uwielbiam Jego stylóweczki
Cytat:
Cześć dziewczyny!

ide nadrabiac
pozwalam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47096791]Debrah, no pewnie a dzisiaj A. układała mozaikę a ta koniecznie też, pisk, płacz - wzięłam na kolana i daję do ręki kołeczek, niech próbuje. I trafiała! a to drobne jest. O taka:

http://www.smyk.com/quercetti-fanta-...y-dla-dzieci-p[/QUOTE]
o fajne to!
myślisz, że mogę Hani kupić już?
no i pytanie, będę miała dość spory bon do smyka. polecisz jakieś zabawki bo co na pewno chcemy lego kupić w zapasie np żeby dać pod choinkę ale co jeszcze?
i drugie pytanie
chciałam Cię spytać o opinie nt metody Domana?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:16   #3324
charlizz
Zadomowienie

Marsi, już doczytałam, przepraszam, przeoczyłam, bo pisze z tel,
bardzo chętnie odkupię od Ciebie szampon,jeśli masz zapas, znowu mi się łzs na głowie nasiliło i mam strupy

napisze do Ciebie pw jak włączę laptopa, bo na tel nie umiem

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
nie wiem jak to jest, ale jak ja byłam mała, to w nadgarstkach mi coś wyskoczyło, nie wiem jak to się nazywa profesjonalnie, tak jakby ze stawów bo tata mnie prowadził za rękę i ja nie chciałam iść i siadłam znienacka na ziemię, ręka się "naciągnęła" i bam; i teraz mój tata boi się Filipa za rękę prowadzić
mojej sąsiadce też się tak zrobiło

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

SZAJA, pomeczę Cię jeszcze trochę, bo idę do pediatry na 15.00 i chce mieć trochę pojęcia.
czyli w kierunku refluksu trzebazacząć badania od usg, tak? Czy pediatra może mi dac skierowanie na to usg i mogę je wykonać czy musi mnie skierować do jakiejś poradni, czy po prostu sama prywatnie mogę?

Bo mam numer telefonu do dobrego laryngologa dziecięcego, myślałam żeby zacząć od takiej konsultacji, żeby mieć jakiś punkt zaczepienia

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:35   #3325
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

brawa za nocki!
uwielbiam Jego stylóweczki

pozwalam

o fajne to!
myślisz, że mogę Hani kupić już?
no i pytanie, będę miała dość spory bon do smyka. polecisz jakieś zabawki bo co na pewno chcemy lego kupić w zapasie np żeby dać pod choinkę ale co jeszcze?
i drugie pytanie
chciałam Cię spytać o opinie nt metody Domana?
wiesz co, wg mnie za małe, ja dałam no bo starsza uklada to ryk... ale raczej polecam takie coś, mamy w tańszej wersji:

http://allegro.pl/quercetti-fantacol...358666377.html

tzn. taniej to kiedyś było smily play teraz więcej niż quercetti

W smyku...
http://www.smyk.com/granna-puzlino-c...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/granna-lotto-dom...y-dla-dzieci-p młoda sobie tak ok. 2rż dobierala w pary po prostu

http://www.smyk.com/granna-zwierzeta...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/educa-baby-zwier...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/trefl-baby-zwier...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/szukaj/produkt?b...cet=Aquadoodle mata wodna

http://www.smyk.com/dumel-discovery-...y-dla-dzieci-p bardzo fajne!

http://www.smyk.com/dumel-discovery-...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/k-s-kids-gra-zre...y-dla-dzieci-p

http://www.smyk.com/k-s-kids-torebka...y-dla-dzieci-p

O Domanie pisałam na blogu. Jestem na nie w języku polskim, natomiast metodę krakowską polecam

http://dzieciologia.blogspot.com/201...ana-czyli.html

A o metodzie krakowskiej:

http://blog.centrumgloska.pl/categor...oda-krakowska/

w ogóle blog cudo

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Marsi, już doczytałam, przepraszam, przeoczyłam, bo pisze z tel,
bardzo chętnie odkupię od Ciebie szampon,jeśli masz zapas, znowu mi się łzs na głowie nasiliło i mam strupy

napisze do Ciebie pw jak włączę laptopa, bo na tel nie umiem

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

mojej sąsiadce też się tak zrobiło

to samo na głowie mam, masakra :/ nawet farbować teraz nie mogę i jak lump chodzę

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Charlizz, sama usg prywatnie możesz, do 100zł pewnie koszt, nie większy, normalnie usg klatki piersiowej w górnym odcinku robią. Laryngolog też pewnie może być na początek, powiedziałabym o swoich podejrzeniach i o tym wymiotowaniu ciągłym, to się mi łączy mocno. Nie wiem, czy zwykły lekarz ci skierowanie da, czy tylko gastrolog dziecięcy...
Stary 2014-06-30, 13:38   #3326
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
byłam wczoraj na IP, na szczęście nie z Filipem, ze sobą
jak wstawałm do niego w nocy to tak pierdutnęłam stopą w komodę, że aż się popłakałam; rano nie mogłam stanąć, tak mnie palec bolał i byłam pewna, że złamany; na szczęście "tylko" mocno stłuczony, nie mam połowy paznokcia, ale w zamian mam pięknego krwiaka chodzę jak pokraka na pięcie i już mnie zaczyna boleć, coś czuję, że jak palec przestanie, to będę piętę maściami smarować

i pokłóciłam się z tą moją kreaturą koleżanka z pracy zaprosiła wszystkich na wesele, gejosów oczywiście też i mój TŻ z tego powodu nie chce iść, bo ich nie trawi i powiedział, że nie będzie tam siedział na siłę i sie sztucznie uśmiechał no i głupio mi, nie wiem jak jej powiedzieć, że nie będę

nie zauważyłam, żeby jakaś różnica była, tak samo chodzi
ala, zdolna jestes Przypomnialam sobie jak ktos mi na dyskotece podeptal palce i zrobil mi sie taki krwiak mega i paznokiec rok schodzil

Cytat:
sama nie wiem, jakoś tak zamach nogą zrobiłam za duży, bo musiałam przejść przez chrapiącego TŻ i baaaam; no i wychodzi na to, że to jego wina

my w tamtym tygodniu jeździliśmy i dłuuuugo czułam moje "du.pne kości" pod koniec już na stojąco pedałowałam, bo nie mogłam wysiedzieć
zawsze jest ich wina

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
zostawiłam Ole na godzinę - wracam a tu WSZYSTKO zarzygane - łóżko, pościel. Dziecko smacznie spało w tych rzygach
nawet kwęknięcia nie usłyszałam, ani nikt z domowników, masakra!!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
Biedna Ola Ale macie przygody z tymi chorobskami... Szanowny nadal ma pewnie wszystko w powazaniu?

Cytat:
wiadomosci z frontu

normalnie nudzi mi sie
nie mow tak ja moge powiedziec, ze mi sie nudzi- po 3 miechach bezczynnosci.

Cytat:

No widzisz, a my jestesmy fajne, nie ma tu internetowych napinaczy I bardzo fajnie czyta sie znowu o fasoleczce

Cytat:
Cześć dziewczyny!

ide nadrabiac

Tocha w wannie moze robic co chce, procz wyrzucania wiaderka z woda poza nia :P A przesypywanie super zabawa! Sama pamietam, ze mama dawala mi rozne sypkie produkty, a ja bawilam sie w gotowanie, babralam w nich itp. Jesli Amelka tego wszystkiego nie wciska do buzi, nie je na sucho to nie widze problemu.

Mamy kryzys zlobkowy Piatek ryk, dzis ryk pierwszy raz jak ja oddawalismy Opiekunka mowila, ze mala nie plakala tylko na rekach lub na kolanach... Ryk z przerwami na zabawe z dziecmi. A to tylko godzina! Co bedzie jutro gdy zostannie na 8? Chyba ja odbiore szybciej, caly czas bede siedziec i sie zastanawiac czy nie plakusia

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:38   #3327
jakajakaja5
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Jaki cudowny czas mam teraz. Mały śpi, ja już po zakupach i ugotowanym obiedzie i pracy i wypłatach dla pracowników i telefonach do ludzi oferujących wynajem mieszkań. Uffff pracowicie było a konca nie widać bo jak mały się obudzi to obiad i dalej nawiśta w drogę ! Ale ta chwila teraz jest cudna. Pomijam fakt że wiecznie mnie muli i okropnie się czuję :/

Ps Marsi kiedy przeszłaś na spodnie ciążowe bo moje mnie już cisną i jakoś tak niewygodnie jest

Gratuluję Pstryku tylu umiejętności synka

Ale dużo mamy teraz przeprowadzek i remontów olaboga i ja za miesiąc do Was dołączę!

Wiecie co ciężko wbić się w inne wątki typu poczekalnia. Choć mam bardzo fajne mamy w wątku luty 2015 to i tak czuję się jakbym Was zdradzała i ze zwykłej lojalności chyba nigdzie nie ucieknę. A to o czym pisze Marsi było powodem przynależności do was a nie marcówek.

No i mały się budzi ......................... ........... kurcze krótka ta moja chwila była

papapapapa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:38   #3328
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
i Blanka z bębenkiem

Dziewczyny jutro wyjeżdżam na szkolenie na kilka dni i mam doła jak stąd do kosmosu Nigdy nie zostawiałam Małej na noc samej, tzn beze mnie

Pokomplikowało nam się życie, ale staramy się wychodzić na prostą.

Mojej znajomej córeczka ma białaczkę, 2,5 roku

k.

ściskam mocno wszystkie dzieci!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:43   #3329
marsi11
Zakorzenienie

jakaja- mam jedne spodnie ciążowe w których chodziłam bez ciąży nawet ale niestety pękły mi na kolanach na razie chodzę w normalnych i jeszcze mnie nie ciśnie
myslę,że niedługo zacznę myslec w H&M są fajne, muszę się wybrć

a wiesz, wyczytałam,że we wro w przyszlym tyg sa jakies warsztaty dla przyszlych mam, wstep za free tylko trzeba sie zarejstrować wczesniej

Fewcia, wspolczuje znajomym
Stary 2014-06-30, 13:46   #3330
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a moj dalej dmuchac nie potrafi

Cytat:
H

Co u nas?
)
pieknie, brawo!
mlody sliczny!
zdjecie z wiewiora na drzewie mega - ten strach w oczach - bezcenne!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47096474][B

Dorka skok miała chyba jakiś ostatnio dzisiaj, a właściwie od wczoraj mniej mamizmu, jakaś taka pogodniejsza, fajnie je i patrzę i leję - A. coś mówi i zrobiła ciii (i palec do buzi) a Dorka za nią [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

Czy zostało tu jeszcze jakieś dziecię z milionami pobudek na uu?
spoko loko, znajac zycie to u nas byla to jednorazowa akcja i pewnie od jutra wrocimy co ciumkania

---------------
bylam z mlodym u fryzjera, jakos dalismy rade-dzieki mlodej i ladnej pani kosmetyczce jak wychodzilismy to K. zatrzymal sie na schodkach, zaczal machac do pani kosmetyczki przez okno, slac buziaczki i wolac ciocia

a w szkole poszlismy przywitac sie z dyr i na odchodne staly rytual-zrob papa, powiez baj baj i zrob buziaczka - a ten co? puscil mnie za reke i sru do dyrekcji dac buzi!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości