|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
![]() ![]() Enzunio, cudowne filizanki!!! |
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
a to już 4 lata ![]() marlenqa22 - na pewno Ci się przypomni co tam jeszcze trzeba załatwić ![]() Enzunio- zachwycałam się Twoim filmikiem! Super sprawa! kiedy ściełaś grzywke ?
|
|
#3664 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
madziara prezent the best!
|
|
#3665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do tego będzie miał muchę, a po oczepinach krawat. Ale, przyznam szczerze, że bardzo mnie zdziwił Twój post - na każdych zakupach w poszukiwaniu muszki natykaliśmy się na muszniki w Wawie są praktycznie w każdy sklepie z garniturami, poza tym w dużych centrach takich jak maximus - są i muszniki, i kamizelki Cytat:
no żal mi było go oszukiwać, ale...pierwsza spowiedź za nami wychodząc musiałam się powstrzymywać, żeby się nie śmiać i zachować powagę miejsca, ale nawet tż pytał mnie po mszy, czemu nawet o. się śmiał podczas spowiedzi (mnie nie było widać, tylko spowiednika). Tak się stresowałam, a nie miałam powodu, karteczka podpisana. Mogłabym tam iść do spowiedzi ostatniej, ale nie wiem, czy 2-3 dni przed ślubem można chodzić do spowiedzi...Mam jeszcze pytanko do tych, które zamawiały winietki: ile czasu wcześniej to robiłyście i ile czekałyście na przesyłkę od wybranych wykonawców? Potwierdzenia mamy do połowy lipca, nie wiem, czy w półtora miesiąca winietki przyjdą.. I nie wiem, czy zamawiać winietkę dla siostry tż. Ma dać znać w ostatniej chwili, pisałam już o tym, ale jak mam usadzić ludzi, skoro nie będę wiedziała do ostatniej chwili kto będzie Chyba jej powiem, że ma się określić i mnie żadna ciąża nie obchodzi
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do naszego prezentu (który sami chcemy) to jeżeli szwagier da go na sali, to będzie wielka sesja zdjęciowa połowy rodziny z kiblem w roli głównej ![]()
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale wiesz, że takie zdjęcia mogą naprawdę fajnie wyjść ?
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
madziara889
hahaha najlepszy prezent!!! i na pewno nie będzie narzekać, że jest nieużyteczny
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Panna Izabela - gratki spowiedzi
ja się zastanawiam kiedy mamy iść do pierwszej ślubnej. Moglibyśmy np. w lipcu, ale potem do października to trochę długo Ksiądz w trampkach mnie rozwalił - chciałabym takiego ![]() Odnośnie kamizelki - też się na nią nie zdecydujemy, natmiast chciałabym okropnie, żeby TŻtowi pasował pas smokingowy Madziara - kibelek pożyteczny a i oryginalny prezent ![]() Taka "porcelanowa pamiątka"
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Kishlaczkowa
namiary: http://akart-garden.blogspot.com/ https://pl-pl.facebook.com/akartgarden ja swoje (z motywem wrzosowym) zamawiałam przez fb
|
#3671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że już z głowy Widzę, że było podobnie jak u nas - też nie pytał jakoś szczegółowo a jedynie ogólne pytankaBuczorek - jestem jest dokładnie taki jaki chciałam ![]() Lusiija - doproście kogoś Jest jeszcze dużo czasu więc nikt się nie powinien obrazić, że jest dopraszany.edit: a może jacyś sąsiedzi, albo dalsi znajomi? Kurczę szkoda, żebyś płaciła za 2 miejsca bez sensu marlenqa22 - mało Wam zostało Dacie radę ![]() Izuniaa89 - witaj Poopowiadaj trochę o Was - skąd jesteście, co macie już załatwione ![]() Zazdroszczę ślubu pod namiotem |
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, zwałsza, ze znam poczucie humoru naszych rodzin. Z tego też powodu nawet nie próbujemy im wybić tego z głowy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a druga tuż przed, ale ile dni max to nie wiem Tam są często tego typu przypadki, ojców w trampkach i "siema", "na razie", "no to cześć" na spowiedzi dlatego tak lubię tam chodzić, bo nie mam problemu z przyznawaniem się do czegokolwiek, a spowiedź tam to taka bardziej rozmowa, więcej daje niż formułki i stres przy spowiedzi A tż mierzył już pas?
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oboje jesteśmy rozwodnikami, obecnie wychowujemy córkę TŻ, której "matkuję". Pierwsza ustalona data to 02.08.14 ale w końcu uznaliśmy, że zamiast szybkiego ślubu weźmiemy jednak bardziej "ludzki". I ustaliliśmy 22.08.15. Ale że uparliśmy sie na namiot, to ostatecznie data zmieniła się na 14.08.2015r. załatwione mamy wszystko wstępnie: - sale (stara-basn.pl) -dj`a - fotografa (to akurat na 100% - fotogolik-fotografia.blogspot.com/) - wybraną suknię dla córki - wizje sukni slubnej Slub ma być w kolorze złoto-fioletowym (miał być sam fiolet, ale sufit jest biało- złoty
|
|
#3675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też 30 % odmówiło. Ze 114 osób było 80 dorosłych i 8 dzieci.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo długo mnie tu nie było, starałam się nadrobić, ale jest ciężko
Do ślubu zostało Nam już tylko 19 dni Dzisiaj idziemy do księdza zanieść wszystkie dokumenty z USC Sukienkę na poprawiny nawet udało mi się kupić biała prosta, ale elegancka i do tego różowe buty i torebka dla kontrastu Tylko mam straszny problem i nie wiem co kupić w podziękowaniu rodzicom nie mam zielonego pojęcia może któraś z Was ma jakiś pomysł ?
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
Active - pozbyłam się stresu i teraz tam będę chodzić z radością
![]() Madziara - najważniejsze że z niego skorzystacie i że się nie powtórzy - jak np. kilka żelazek ![]() P.S. Właśnie złożyłam zamówienie na wkładki do zaproszeń odnośnie prezentów ![]() Lusiija - mam nadzieję, że przyjdzie Wam jednak ktoś do głowy kogo moglibyście zaprosić. Szkoda na prawdę tych dwóch miejsc. Panna Izabela - zazdraszczam tych księży... ja na swojej ostatniej spowiedzi słuchałam o Nergalu... Lubię takich księży na luzie - kiedyś taki mnie uczył religii w podstawówce i gimnajzum - jednak zmienił parafię a tak chciałabym żeby udzielał ślubu ![]() Tż - nie mierzył jeszcze nic
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-30 o 13:41 |
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
co to za wkładki..?
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Le_lena, moja siostra na ślub dostała dwa miksery, obydwa już padły więc przydałby się trzeci
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Ale do końca października, to ma rację, bo ma mnóstwo czasu
![]() My będziemy kupować garnitur w sierpniu, na 6.09. Garnitur to nie kiecka ślubna, więc nie trzeba się aż tak spieszyć, jest tyle sklepów i taki wybór, że na pewno kupicie bez problemu ![]() Martwiłabym się tylko, gdyby TŻ był niewymiarowy, tzn. baaardzo wysoki, bardzo gruby, czy bardzo chudy
|
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
Izunia - prosimy po prostu o nie kupowaniem nam prezentów, a pieniądze - z wyposażenia mamy wszystko (wszelkie akcesoria , sprzęty kupiliśmy 2 miesiące temu gdy wprowadzaliśmy się do mieszkania, które wynajęliśmy), a teraz przydadzą się pieniądze na zakup domu - w planach na wiosnę.
madziara - ?Dotka - może on i wymiarowy, ale byłabym spokojniejsza gdyby się czymś zainteresował - chociażby własnym strojem
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-06-30 o 13:53 |
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jakie tam sa podziały śląsko-śląskie dla mnie Wołomin jest na Mazowszu, Skierniewice są na Mazowszu i Solec nad Wisłą mimo, ze jest przy samej granicy tez jest na Mazowszu. Jeżeli na mapie widze ze Ogrodzieniec jest w województwie Śląskim to dla mnie leży na Śląsku, tak jak pisalam wczesniej. nie mówie o makroregionach i wyżynach tylko o województwie a to w którym lezy Ogrodzieniec nazywa się Śląskie. Na mapie jest jak jest. Hura!!!!!!!!!!1 pierwsze potwierdzenie, ktore bylo odmówieniem od przyjaciela z UK, przybedzie chocby sie walilo i palilo!
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam za off top ale jestem bardzo zaniepokojona
![]() Byłam u gina po tabletki bo na ślub wypada mi okres i chciałam tego uniknąć i dostałam tabletki Daylette które powinnam zacząć brak w dniu miesiączki. Wczoraj z rana dostałam miesiączkę więc ok 18 wzięłam pierwszą tabletkę. Dzisiaj okres zanikł a standardowo trwa ok 5 dniu. Mam się czym martwić czy to normalne?Proszę o odpowiedź.. i jeszcze raz przepraszam za off top
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Ślub niecałe 6 lat temu ale pierwszy mikser poszedł do użytku około 4 lata temu i już po roku padł mimo, że nie był często używany.
Co do garnituru, to tż w tym miesiącu chce się rozejrzeć za pierwszym, a ślubujemy 3 tyg przed Wami ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez jestem z Kato, oglądaliśmy to miejsce bo na stronce intemetowej zakochalismy sie w tym namiocie. Umówiliśmy się z menadżerem, pojechaliśmy na spotkanie i....nawet tam nie weszliśmy wiem, że są różne gusta, ale Wam to nie przeszkadza? ![]() mój TŻ nie jest jakimś estetą, a powiedział, że było by mu wstyd zapraszac tam naszych gości mam nadzieje, że się nie gniewasz, ale ot takie nasze spostrzeżenia, może tam się coś zmieniło od kilku miesięcy bo my tam byliśmy w lutym ![]() my też ślubuje za rok, 13 dni po Was
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-06-30 o 14:08 |
|
|
|
|
#3688 |
|
Raczkowanie
|
madziara - czyli jednak dużo miksuje
![]() A z garniutem - o to to to to! chciałabym po prostu wiedzieć czy taki z pasem będzie mu pasował czy inny i w jakim kolorze - miałabym wtedy lepszą wizję tego wszystkiego, a kupić kupimy pewnie sierpień / wrzesień.
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zmieniliśmy salę na The Piano w Bytomiu i to był strzał w dziesiątkę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Szwagier już nawet wpadł na szatański pomysł, ze dostaniemy prezent na sali, żebyśmy otworzyli przy wszystkich 

do tego będzie miał muchę, a po oczepinach krawat. Ale, przyznam szczerze, że bardzo mnie zdziwił Twój post - na każdych zakupach w poszukiwaniu muszki natykaliśmy się na muszniki
a cała chodziłam zestrosowana i nawet TŻta zestresowałam