Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 12:41   #3661
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
Siostra ze szwagrem kupili zły i na biegu kupowali drugi. Zapytali czy nie chcemy odkupić (jeżeli da się go u nas podłączyć), bo będziemy robili po ślubie remont. No i się zastanawiamy czy jest sens, zęby dawali nam kasę w kopercie, za którą kilka dni po ślubie odkupimy od nich to cudo, czy nie lepiej dostać prezent rzeczowy Szwagier już nawet wpadł na szatański pomysł, ze dostaniemy prezent na sali, żebyśmy otworzyli przy wszystkich
O matko, najlepszy prezetn ever

Enzunio, cudowne filizanki!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:44   #3662
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
Siostra ze szwagrem kupili zły i na biegu kupowali drugi. Zapytali czy nie chcemy odkupić (jeżeli da się go u nas podłączyć), bo będziemy robili po ślubie remont. No i się zastanawiamy czy jest sens, zęby dawali nam kasę w kopercie, za którą kilka dni po ślubie odkupimy od nich to cudo, czy nie lepiej dostać prezent rzeczowy Szwagier już nawet wpadł na szatański pomysł, ze dostaniemy prezent na sali, żebyśmy otworzyli przy wszystkich
wygraliście na najlepszy prezent PM2014

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:50   #3663
Izuniaa89
Zakorzenienie

Hej Podczytuje Was od jakiegos czasu (miałam wstępnie brać ślub 02.08.14) i pozwolę sobie od czasu do czasu odezwać.. jesli nie macie nic przeciwko..?
Cytat:
jakbym dostała taki prezent to naprawdę nie wiem jak bym się zachowała. Kuzynka dostała króliki, ale zachwytu z tego tytułu nie było i do dzisiaj się zastanawiam o co kaman a to już 4 lata

marlenqa22 - na pewno Ci się przypomni co tam jeszcze trzeba załatwić

Enzunio- zachwycałam się Twoim filmikiem! Super sprawa! kiedy ściełaś grzywke ?
Stary 2014-06-30, 12:51   #3664
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
My mamy między Ostrowią Mazowiecką a Wyszkowem więc chyba nie ta strona
To troszkę dalej ode mnie!

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
bardorja, czego jk czego, ale Ogrodzieńca to bym ani nie umiejscowiła na Śląsku ani nie nazwała POSTINDUSTRIALNYMI ruinami
Ogrodzieniec nie leży na ŚLĄSKU, mój TŻ za coś takiego by zabił. To jest województwo śląskie, ZAGŁĘBIE, a dokładnie JURA KRAKOWSKO-CZĘSTOCHOWSKA. Wynika to z różnic i podziałów pomiędzy miastami/regionami. Dlatego rozumiem wyjaśnienie Linaewen

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Dziś powinnam dostać paczkę z filiżankami dla rodziców. Są absolutnie cudowne, w piątek dostałam ich zdjęcia jeden komplet jest różowy, a drugi czerwony, żeby nie były identyczne. Najmocniej polecam panią Aleksandrę z AK-Art&Garden
Kochana, a masz jakieś namiary do nich? Piękne są filiżanki

madziara prezent the best!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 12:53   #3665
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poszukujemy alkoholu na wiejski stół

Jakiś bimberek (powyżej 50%), oczywiście z legalnego źródła

Czy któraś z Was będzie miała coś takiego u siebie?
Ja będę miała chyba 2... W prezencie od przyjaciela mojego taty mamy bimber na wesele z Białegostoku. Rodzice tż chyba się 'poczuli", że też muszą załatwić (całkiem bez sensu, bo bimber cały i tak nie pójdzie, więc nikt tego ich nie wypije, a jeszcze za niego zapłacą - a w ramach oszczędności załatwił to mój tata...), i ktoś tam od jego taty nam jeszcze robi. Muszę chyba powiedzieć tż, żeby jego rodzice odwołali ten bimber, potem się będą obrażać że kasę wydali a nikt tego od nich nie pił... (poza tym kto na weselu wypije 10l bimbru....)

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Mamy już garnitur, buty i dwie koszule

Niestety pojawił się niespodziewany problem - NIGDZIE nie możemy znaleźć kamizelki i musznika Wszędzie nam mówią, że już raczej się ich nie nosi..... TŻ nie wyobraża sobie siebie w krawacie/muszce, a ja też szczerze przyznam że krawat/mucha i brak kamizelki średnio mi się widzą

Jak będą wyglądać Wasi TŻci?
My mamy ślub pod koniec sierpnia, jakiegoś zimna nie przewidujemy, zwłaszcza na sali, więc będzie bez kamizelki. Tż początkowo chciał kamizelkę, bo zawsze tak chodził, ale mi się to nie podobało, i w końcu sam zrezygnował z kamizelki do tego będzie miał muchę, a po oczepinach krawat. Ale, przyznam szczerze, że bardzo mnie zdziwił Twój post - na każdych zakupach w poszukiwaniu muszki natykaliśmy się na muszniki w Wawie są praktycznie w każdy sklepie z garniturami, poza tym w dużych centrach takich jak maximus - są i muszniki, i kamizelki

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Nawet nie padło pytanie o wspólne mieszkanie a cała chodziłam zestrosowana i nawet TŻta zestresowałam
Oby dalej tak gładko poszło Dostaliśmy również karteczki do spowiedzi i taką z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi w parafi TŻ
Powiem nawet, że było super

Kolejna rzecz odhaczona na 117 DDŚ
Pozazdrościć, u nas ksiądz miał rubryczkę w pytaniach o adres zamieszkania, i pytał o adresy tymczasowego pobytu. Nie mogliśmy powiedzieć, że to te same co zameldowania, bo wie, że przyjeżdżamy z Warszawy. Tż podał stary adres, mieszkania, w którym mieszkaliśmy rok temu, a ja podałam obecny no żal mi było go oszukiwać, ale...
pierwsza spowiedź za nami wczoraj byliśmy, spowiadaliśmy się u o. dosyć młodego (i był w trampkach, co wywołało u mnie lekki szok) wychodząc musiałam się powstrzymywać, żeby się nie śmiać i zachować powagę miejsca, ale nawet tż pytał mnie po mszy, czemu nawet o. się śmiał podczas spowiedzi (mnie nie było widać, tylko spowiednika). Tak się stresowałam, a nie miałam powodu, karteczka podpisana. Mogłabym tam iść do spowiedzi ostatniej, ale nie wiem, czy 2-3 dni przed ślubem można chodzić do spowiedzi...

Mam jeszcze pytanko do tych, które zamawiały winietki:
ile czasu wcześniej to robiłyście i ile czekałyście na przesyłkę od wybranych wykonawców?
Potwierdzenia mamy do połowy lipca, nie wiem, czy w półtora miesiąca winietki przyjdą..
I nie wiem, czy zamawiać winietkę dla siostry tż. Ma dać znać w ostatniej chwili, pisałam już o tym, ale jak mam usadzić ludzi, skoro nie będę wiedziała do ostatniej chwili kto będzie Chyba jej powiem, że ma się określić i mnie żadna ciąża nie obchodzi

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:03   #3666
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Hej Podczytuje Was od jakiegos czasu (miałam wstępnie brać ślub 02.08.14) i pozwolę sobie od czasu do czasu odezwać.. jesli nie macie nic przeciwko..?

jakbym dostała taki prezent to naprawdę nie wiem jak bym się zachowała. Kuzynka dostała króliki, ale zachwytu z tego tytułu nie było i do dzisiaj się zastanawiam o co kaman a to już 4 lata
Witaj Ślub przełożony czy odwołany?
Co do naszego prezentu (który sami chcemy) to jeżeli szwagier da go na sali, to będzie wielka sesja zdjęciowa połowy rodziny z kiblem w roli głównej

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
O matko, najlepszy prezetn ever
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
wygraliście na najlepszy prezent PM2014
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
madziara prezent the best!
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:06   #3667
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Ślub przełożony czy odwołany?
Co do naszego prezentu (który sami chcemy) to jeżeli szwagier da go na sali, to będzie wielka sesja zdjęciowa połowy rodziny z kiblem w roli głównej
przełożony. Najpierw na 22.08.2015 a teraz na 14.08.2015r. (obecne zmiany spowodowane silną potrzeba posiadania namiotu weselnego )
ale wiesz, że takie zdjęcia mogą naprawdę fajnie wyjść ?
Stary 2014-06-30, 13:06   #3668
Buczorek
Raczkowanie

madziara889

hahaha najlepszy prezent!!! i na pewno nie będzie narzekać, że jest nieużyteczny
Stary 2014-06-30, 13:07   #3669
Le_lena
Raczkowanie

Panna Izabela - gratki spowiedzi ja się zastanawiam kiedy mamy iść do pierwszej ślubnej. Moglibyśmy np. w lipcu, ale potem do października to trochę długo
Ksiądz w trampkach mnie rozwalił - chciałabym takiego

Odnośnie kamizelki - też się na nią nie zdecydujemy, natmiast chciałabym okropnie, żeby TŻtowi pasował pas smokingowy

Madziara - kibelek pożyteczny a i oryginalny prezent
Taka "porcelanowa pamiątka"
Stary 2014-06-30, 13:08   #3670
Godzia_13
Raczkowanie

Kishlaczkowa

namiary:

http://akart-garden.blogspot.com/

https://pl-pl.facebook.com/akartgarden

ja swoje (z motywem wrzosowym) zamawiałam przez fb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7435.jpg (39,8 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-06-30, 13:09   #3671
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

Byliśmy dać na zapowiedzi - poszło gładko.
Pierwsze będą już za tydzień wygłoszone.
Wypytałam o koszty ceremoni i co teraz musimy donieść /załatwić. Wiem wszystko. Proboszcz okazał się bardzo pomocny a taki miałam stres - zwłaszcza przed "badaniami" Wczoraj rozmawiałam z zeszłoroczną PMką , powiedziała mi, że w tych pytaniach są również takie o antykoncepcje i o to gdzie się poznaliśmy. Byłam średnio nastawiona na te badania - jednak ksiądz o nic nie pytał. Spisał nazwiska -zna moją rodzinę bardzo dobrze, więc może to podziałało. Powypełniał sobie jakieś rubryczki , a nam zadawał pytania normalne - typu czy nie bierzemy ślubu z nieprzymuszonej woli itp.
Nawet nie padło pytanie o wspólne mieszkanie a cała chodziłam zestrosowana i nawet TŻta zestresowałam
Oby dalej tak gładko poszło Dostaliśmy również karteczki do spowiedzi i taką z prośbą o wygłoszenie zapowiedzi w parafi TŻ
Powiem nawet, że było super

Kolejna rzecz odhaczona na 117 DDŚ
A tak się bałaś Fajnie, że już z głowy Widzę, że było podobnie jak u nas - też nie pytał jakoś szczegółowo a jedynie ogólne pytanka

Buczorek - jestem jest dokładnie taki jaki chciałam Fajnie się układa i jest ładnie 'uszyty'

Lusiija - doproście kogoś Jest jeszcze dużo czasu więc nikt się nie powinien obrazić, że jest dopraszany.
edit: a może jacyś sąsiedzi, albo dalsi znajomi? Kurczę szkoda, żebyś płaciła za 2 miejsca bez sensu

marlenqa22 - mało Wam zostało Dacie radę

Izuniaa89 - witaj
Poopowiadaj trochę o Was - skąd jesteście, co macie już załatwione
Zazdroszczę ślubu pod namiotem
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:13   #3672
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz, że takie zdjęcia mogą naprawdę fajnie wyjść ?
Wiem, zwałsza, ze znam poczucie humoru naszych rodzin. Z tego też powodu nawet nie próbujemy im wybić tego z głowy
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
madziara889

hahaha najlepszy prezent!!! i na pewno nie będzie narzekać, że jest nieużyteczny
Cytat:
Stwierdzili, że na pewno będzie pożyteczny i długo będziemy go wspominać.
Stary 2014-06-30, 13:19   #3673
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Panna Izabela - gratki spowiedzi ja się zastanawiam kiedy mamy iść do pierwszej ślubnej. Moglibyśmy np. w lipcu, ale potem do października to trochę długo
Ksiądz w trampkach mnie rozwalił - chciałabym takiego

Odnośnie kamizelki - też się na nią nie zdecydujemy, natmiast chciałabym okropnie, żeby TŻtowi pasował pas smokingowy

Pierwsza ślubna, wg naszej kartki od spowiedzi - powinna być wtedy, kiedy się powzięło zamiar ślubowania, czyli po pierwszej wizycie u księdza a druga tuż przed, ale ile dni max to nie wiem
Tam są często tego typu przypadki, ojców w trampkach i "siema", "na razie", "no to cześć" na spowiedzi ja miałam tylko "no okej" i "spoko: dlatego tak lubię tam chodzić, bo nie mam problemu z przyznawaniem się do czegokolwiek, a spowiedź tam to taka bardziej rozmowa, więcej daje niż formułki i stres przy spowiedzi

A tż mierzył już pas?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:21   #3674
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa

namiary:

nie mogę zlokalizować ceny

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

Izuniaa89 - witaj
Poopowiadaj trochę o Was - skąd jesteście, co macie już załatwione
Zazdroszczę ślubu pod namiotem
obecnie mieszkamy w katowicach, rodzinnych stronach TŻ. Ja jestem z małopolski. Zaręczyliśmy się 08.06.2014r.
Oboje jesteśmy rozwodnikami, obecnie wychowujemy córkę TŻ, której "matkuję".
Pierwsza ustalona data to 02.08.14 ale w końcu uznaliśmy, że zamiast szybkiego ślubu weźmiemy jednak bardziej "ludzki". I ustaliliśmy 22.08.15. Ale że uparliśmy sie na namiot, to ostatecznie data zmieniła się na 14.08.2015r.
załatwione mamy wszystko wstępnie:
- sale (stara-basn.pl)
-dj`a
- fotografa (to akurat na 100% - fotogolik-fotografia.blogspot.com/)
- wybraną suknię dla córki
- wizje sukni slubnej

Slub ma być w kolorze złoto-fioletowym (miał być sam fiolet, ale sufit jest biało- złoty ). Chcielibyśmy też, aby ślub odbył się w plenerze, ale nie wiem na ile nam się to uda załatwić w USC.
Stary 2014-06-30, 13:23   #3675
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Do dziś mam potwierdzenia. Na 71 zaproszonych osób będzie 50. Wiec ponad 20 odmowolo czyli jakieś 30% na oko. Smutno mi...
Przykre to jest U nas też 30 % odmówiło. Ze 114 osób było 80 dorosłych i 8 dzieci.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Dziś powinnam dostać paczkę z filiżankami dla rodziców. Są absolutnie cudowne, w piątek dostałam ich zdjęcia jeden komplet jest różowy, a drugi czerwony, żeby nie były identyczne. Najmocniej polecam panią Aleksandrę z AK-Art&Garden
Ale piękne!

Cytat:
Mega prezent!

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa

namiary:

Cudne te filiżanki

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:29   #3676
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Witam bardzo długo mnie tu nie było, starałam się nadrobić, ale jest ciężko Do ślubu zostało Nam już tylko 19 dni Dzisiaj idziemy do księdza zanieść wszystkie dokumenty z USC Sukienkę na poprawiny nawet udało mi się kupić biała prosta, ale elegancka i do tego różowe buty i torebka dla kontrastu
Tylko mam straszny problem i nie wiem co kupić w podziękowaniu rodzicom nie mam zielonego pojęcia może któraś z Was ma jakiś pomysł ?
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:31   #3677
Le_lena
Raczkowanie

Active - pozbyłam się stresu i teraz tam będę chodzić z radością

Madziara - najważniejsze że z niego skorzystacie i że się nie powtórzy - jak np. kilka żelazek

P.S. Właśnie złożyłam zamówienie na wkładki do zaproszeń odnośnie prezentów

Lusiija - mam nadzieję, że przyjdzie Wam jednak ktoś do głowy kogo moglibyście zaprosić. Szkoda na prawdę tych dwóch miejsc.

Panna Izabela - zazdraszczam tych księży... ja na swojej ostatniej spowiedzi słuchałam o Nergalu...
Lubię takich księży na luzie - kiedyś taki mnie uczył religii w podstawówce i gimnajzum - jednak zmienił parafię a tak chciałabym żeby udzielał ślubu ale po tym co piszesz nie będziemy zwlekać z pierwszą spowiedzią

Tż - nie mierzył jeszcze nic "On ma czas"

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-30 o 13:41
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:37   #3678
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
A

P.S. Właśnie złożyłam zamówienie na wkładki do zaproszeń odnośnie prezentów
co to za wkładki..?
Stary 2014-06-30, 13:37   #3679
madziara889
Zakorzenienie

Le_lena, moja siostra na ślub dostała dwa miksery, obydwa już padły więc przydałby się trzeci
Stary 2014-06-30, 13:47   #3680
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Tż - nie mierzył jeszcze nic "On ma czas"
Ale do końca października, to ma rację, bo ma mnóstwo czasu
My będziemy kupować garnitur w sierpniu, na 6.09.
Garnitur to nie kiecka ślubna, więc nie trzeba się aż tak spieszyć, jest tyle sklepów i taki wybór, że na pewno kupicie bez problemu

Martwiłabym się tylko, gdyby TŻ był niewymiarowy, tzn. baaardzo wysoki, bardzo gruby, czy bardzo chudy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:49   #3681
Le_lena
Raczkowanie

Izunia - prosimy po prostu o nie kupowaniem nam prezentów, a pieniądze - z wyposażenia mamy wszystko (wszelkie akcesoria , sprzęty kupiliśmy 2 miesiące temu gdy wprowadzaliśmy się do mieszkania, które wynajęliśmy), a teraz przydadzą się pieniądze na zakup domu - w planach na wiosnę.

madziara - ślub był dawno czy siostra dużo miksuje ?

Dotka - może on i wymiarowy, ale byłabym spokojniejsza gdyby się czymś zainteresował - chociażby własnym strojem

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-30 o 13:53
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:53   #3682
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ogrodzieniec nie leży na ŚLĄSKU, mój TŻ za coś takiego by zabił. To jest województwo śląskie, ZAGŁĘBIE, a dokładnie JURA KRAKOWSKO-CZĘSTOCHOWSKA. Wynika to z różnic i podziałów pomiędzy miastami/regionami. Dlatego rozumiem wyjaśnienie Linaewen
Ogrodzieniec – miasto w województwie śląskim, w powiecie zawierciańskim, siedziba gminy miejsko-wiejskiej Ogrodzieniec

nie wiem jakie tam sa podziały śląsko-śląskie
dla mnie Wołomin jest na Mazowszu, Skierniewice są na Mazowszu i Solec nad Wisłą mimo, ze jest przy samej granicy tez jest na Mazowszu. Jeżeli na mapie widze ze Ogrodzieniec jest w województwie Śląskim to dla mnie leży na Śląsku, tak jak pisalam wczesniej. nie mówie o makroregionach i wyżynach tylko o województwie a to w którym lezy Ogrodzieniec nazywa się Śląskie. Na mapie jest jak jest.

Hura!!!!!!!!!!1 pierwsze potwierdzenie, ktore bylo odmówieniem od przyjaciela z UK, przybedzie chocby sie walilo i palilo!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:54   #3683
marlenqa22
Zadomowienie

Dziewczyny przepraszam za off top ale jestem bardzo zaniepokojona
Byłam u gina po tabletki bo na ślub wypada mi okres i chciałam tego uniknąć i dostałam tabletki Daylette które powinnam zacząć brak w dniu miesiączki.
Wczoraj z rana dostałam miesiączkę więc ok 18 wzięłam pierwszą tabletkę.
Dzisiaj okres zanikł a standardowo trwa ok 5 dniu. Mam się czym martwić czy to normalne?
Proszę o odpowiedź.. i jeszcze raz przepraszam za off top

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:59   #3684
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
madziara - ślub był dawno czy siostra dużo miksuje ?
Ślub niecałe 6 lat temu ale pierwszy mikser poszedł do użytku około 4 lata temu i już po roku padł mimo, że nie był często używany.

Co do garnituru, to tż w tym miesiącu chce się rozejrzeć za pierwszym, a ślubujemy 3 tyg przed Wami

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Byłam u gina po tabletki bo na ślub wypada mi okres i chciałam tego uniknąć i dostałam tabletki Daylette które powinnam zacząć brak w dniu miesiączki.
Dzisiaj okres zanikł a standardowo trwa ok 5 dniu. Mam się czym martwić czy to normalne?
Też tak miałam i gin mnie uspokajał, ze to się zdarza.
Stary 2014-06-30, 13:59   #3685
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Normalne, nie martw się niczym
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:01   #3686
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
tak, to normalne
Stary 2014-06-30, 14:04   #3687
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
nie mogę zlokalizować ceny

obecnie mieszkamy w katowicach, rodzinnych stronach TŻ. Ja jestem z małopolski. Zaręczyliśmy się 08.06.2014r.
Oboje jesteśmy rozwodnikami, obecnie wychowujemy córkę TŻ, której "matkuję".
Pierwsza ustalona data to 02.08.14 ale w końcu uznaliśmy, że zamiast szybkiego ślubu weźmiemy jednak bardziej "ludzki". I ustaliliśmy 22.08.15. Ale że uparliśmy sie na namiot, to ostatecznie data zmieniła się na 14.08.2015r.
załatwione mamy wszystko wstępnie:
- sale (stara-basn.pl)
-dj`a
- fotografa (to akurat na 100% - fotogolik-fotografia.blogspot.com/)
- wybraną suknię dla córki
- wizje sukni slubnej

Slub ma być w kolorze złoto-fioletowym (miał być sam fiolet, ale sufit jest biało- złoty ). Chcielibyśmy też, aby ślub odbył się w plenerze, ale nie wiem na ile nam się to uda załatwić w USC.
zaciekawiło mnie to, że wybraliście Starą Baśń ja tez jestem z Kato, oglądaliśmy to miejsce bo na stronce intemetowej zakochalismy sie w tym namiocie. Umówiliśmy się z menadżerem, pojechaliśmy na spotkanie i....nawet tam nie weszliśmy namiot zamiast bialy był szaro-bury (po prostu brudny), a ogródek i okolica z leksza bardzo średnia wiem, że są różne gusta, ale Wam to nie przeszkadza?
mój TŻ nie jest jakimś estetą, a powiedział, że było by mu wstyd zapraszac tam naszych gości mam nadzieje, że się nie gniewasz, ale ot takie nasze spostrzeżenia, może tam się coś zmieniło od kilku miesięcy bo my tam byliśmy w lutym

my też ślubuje za rok, 13 dni po Was

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-06-30 o 14:08
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:06   #3688
Le_lena
Raczkowanie

madziara - czyli jednak dużo miksuje

A z garniutem - o to to to to! chciałabym po prostu wiedzieć czy taki z pasem będzie mu pasował czy inny i w jakim kolorze - miałabym wtedy lepszą wizję tego wszystkiego, a kupić kupimy pewnie sierpień / wrzesień.
Stary 2014-06-30, 14:08   #3689
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
zaciekawiło mnie to, że wybraliście Starą Baśń ja tez jestem z Kato, oglądaliśmy to miejsce bo na stronce intemetowej zakochalismy sie w tym namiocie. Umówiliśmy się z menadżerem, pojechaliśmy na spotkanie i....nawet tam nie weszliśmy namiot zamiast bialy był szaro-bury (po prostu brudny), a ogródek i okolica z leksza bardzo średnia wiem, że są różne gusta, ale Wam to nie przeszkadza?
mój TŻ nie jest jakimś estetą, a powiedział, że było by mu wstyd zapraszac tam naszych gości mam nadzieje, że się nie gniewasz, ale ot takie nasze spostrzeżenia, może tam się coś zmieniło od kilku miesięcy bo my tam byliśmy w lutym
dlatego pisąłam, że wstepnie. do tej pory załatwialiśmy wszystko on-line, a za 2 tygodnie jedziemy na miejsce (najwyżej zmienimy salę). Przy czym dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mówiła, ze jest tak często i że poleca. Więc zobaczymy.. wyrwę TŻ-a przy weekendzie na jakis obiad to zobaczymy.
Stary 2014-06-30, 14:12   #3690
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
dlatego pisąłam, że wstepnie. do tej pory załatwialiśmy wszystko on-line, a za 2 tygodnie jedziemy na miejsce (najwyżej zmienimy salę). Przy czym dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mówiła, ze jest tak często i że poleca. Więc zobaczymy.. wyrwę TŻ-a przy weekendzie na jakis obiad to zobaczymy.
ok, daj znać jakie będą Wasze wrażenia, jestem ciekawa bo my online'owo też bylismy zachwyceni, dodatkowo to tylko 3km od kościoła, w którym będziemy ślubować, więc byliśmy mega napaleni
a zmieniliśmy salę na The Piano w Bytomiu i to był strzał w dziesiątkę

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości