Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 13:08   #2401
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
U mnie i u Tz to tez bedzie pierwsza wnuczka ale nie uslyszelismy od nikogo czy niczego nie potrzebujemy ani czy czegos nie kupic
Moja mama sie doczekac nie moze ale Tz to chyba mysli ze to wpadka

jak mozna byc zdziwionym ze sie wlasnemu dziecku ubranka kupuje
Heheh... wiesz, Wy jesteście jeszcze naprawdę młodzi. W takim wieku, że niewiele osób decyduje się na dziecko, więc może jej przeszło przez głowę, że wpadka.

Ale ja, jak zaszłam w pierwszą ciążę (planowaną), miałam 29 lat. Jak pojechaliśmy powiedzieć teściom, to teściowa się ucieszyła oczywiście, a raz potem powiedziała 'no i co teraz będzie?, będziesz musiała rzucić studia, no jak Wy sobie poradzicie?'

Była w dzikim szoku, serio, jak jej powiedziałam, że normalnie sobie poradzimy i że to 'reprodukcja planowana'....

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:09   #2402
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Co do teściowych to pamiętam, że moja też raczej przed porodem nic nie kupowała dla Zosi, ale przynosiła mi owoce czy inne pyszne rzeczy. Ona z tych przesądnych i dlatego. Ale jak przyszli pierwszy raz to dostaliśmy 2 tyś na wózek. Wózek mieliśmy już kupiony, ale przydało się na inne wydatki.

Moja mama w pierwszej ciąży też dużo rzeczy kupiła, a po urodzeniu Zosi dostaliśmy pieniądze.
Dla małego od czasu do czasu coś kupi, ale Zosi non stop jak nie lalki, to koniki, ubrania, słodycze czy soczki. Czasami przesadza, ale jak sama mówi nie ma opamiętania do zakupów

po urodzeniu małego wiem, że od teścia jak i od moich rodziców dostaniemy na pewno pieniądze.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:11   #2403
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Halinka, nie myśl tak o sobie. A co niby powinnas robić w 9 miesiącu ciązy? leżeć i czekać na poród ja jestem jeszcze w lesie z praniem, prasowniem, układaniem i pakowaniem rzeczy.. To Ty czy Zuken rozbudowujecie dom u rodziców? jeśli to Ty, po powchodz sobie na blogi wnętrznarskie, poszukasz inspiracji. Może sobie coś sama zaprojektujesz?;-)
To nie ja, ja mam mieszkanie, które wygląda tak, że mam ochotę wrzucić granat do każdego pokoju.
Powinnam zrobić tżtowi plakat ale jakoś nie mam weny na nic, meh.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:15   #2404
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
To nie ja, ja mam mieszkanie, które wygląda tak, że mam ochotę wrzucić granat do każdego pokoju.
Powinnam zrobić tżtowi plakat ale jakoś nie mam weny na nic, meh.
Może po prostu gorszy moment masz... a jak najdzie cię wena, to plakat raz dwa zrobisz rozumiem cię, sama mam podobnie, wstaję ok 9, do 10 łażę w piżamie, potem laptop, tv, książki coraz rzadziej... nie wiem, skąd się to bierze. Zawsze bardzo dużo czytałam, chyba mam jakiś przesyt.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:15   #2405
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Heheh... wiesz, Wy jesteście jeszcze naprawdę młodzi. W takim wieku, że niewiele osób decyduje się na dziecko, więc może jej przeszło przez głowę, że wpadka.

Ale ja, jak zaszłam w pierwszą ciążę (planowaną), miałam 29 lat. Jak pojechaliśmy powiedzieć teściom, to teściowa się ucieszyła oczywiście, a raz potem powiedziała 'no i co teraz będzie?, będziesz musiała rzucić studia, no jak Wy sobie poradzicie?'

Była w dzikim szoku, serio, jak jej powiedziałam, że normalnie sobie poradzimy i że to 'reprodukcja planowana'....
jak pierwszy raz zaszlam w ciaze to mogla pomyslec ze wpadka ( chociaz nia nie byla )ale jak juz drugi raz i to po miesiacu to raczej malo prawdopodobne
Moze i niewiele to fakt ale jak ma sie do tego predyspozycje i ma sie mieszkanie staly dochod to mozna juz sie zdecydowac

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:16   #2406
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A z kim zostanie? Jak u was w szpitalu patrzą na odwiedziny małych dzieci? U nas zakaz, bo choroby zakaźne... jeśli nie będzie mogła was odwiedzić, pewnie rzeczywiście będzie jej trudno. Próbujesz ją jakoś przygotować na to?
Będzie z tż i moimi rodzicami. Mimo że to tż zawsze wieczorem ją kąpie, kładzie spać i czyta bajkę, to pamiętam że jak kiedyś gdzieś wyszłam to dzwoniła z płaczem, że jej się bardzo tęskni za mamą. Najgorzej właśnie wieczorem jak jest śpiąca.

Co do odwiedzin to u nas też jest zakaz.
Przygotowuję ją, dużo tłumaczę itd, ale ciężko to widzę.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:16   #2407
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Tz mi wlasnie wyslal zdjecie ze jedna pracowniczka ktora jest zatrudniona dzieki firmie w ktorej pracuje Tz wyslala kilka ciuszkow dla malej Tz wyslal mi zdjecia z pracy

milo z jej strony
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam,z e mam chyba za duzo ciuszkow. Co prawda rozmiar od urodzenie do 6mc, ale zeby szafa z dwoma rurkami na wieszaki i dwoma szufladami byla juz pelna, a ja mam jeszcze 3 wklady do automatu?? Nie wiem kiedy ja to wszystko założe małemu
Ostatnio nie miałam nic co nada sie do szpitala, a teraz nie wiem ktory komplet wybrac
Moj tż sie wczoraj zlapal za glowe z powodu ilosci rzeczy.. ja z reszta tez

Aaaa najlepsze, ze nie wiem czy dziecko bedzie chcialo spac w spiworku, a mam juz 4
dwa do 6miesiecy i dwa od 6 miesiecy. Mialam kupic jeden na wyprobowanie, ale nie da sie... Musialabym z domu nie wychodzic, zeby mnei nie kusilo
haha to jak by się u mnie odmienilo i urodzil by się chlopak to podjade do ciebie a tak na serio to ja tez nie mogę się opanować i niby już wszystko mam ale jak wyjde na zakup to ciagle jeszcze dokupuje, powiedziałam chłopakowi ze jak jest ze mna na zakupach to ma mnie stopować bo ja sama nie potrafie się opanowac
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:21   #2408
UmiZumi
Rozeznanie

Cześć
u nas dzisiaj 33+6; 16,4 kg na plusie

Spakowałam dzisiaj walizkę do szpitala i jestem w szoku jak sporo tego się zebrało, a pakowałam tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Musze kupić i spakować jeszcze pieluszki i wodę mineralną w małych butelkach.

Musimy kupić jeszcze materacyk do łóżeczka, materacyk do przewijania (kupiliśmy stolik do przewijania w Ikei), pampers, termometr, rzeczy apteczne i do kąpieli. Może uda się wszystko załatwić w najbliższą sobotę - przynajmniej taki jest plan.

Dzisiaj zamówiłam: poduszkę do karmienia, dwa prześcieradła do wózka, poszewki na pościel do łóżeczka (na zmianę), pieluszki tetrowe
Stary 2014-06-30, 13:23   #2409
gosia3103
Zakorzenienie

Jeśli któraś z Was jeszcze nie kupiła koszuli do porodu, takiej na zmarnowanie ale rozpinanej i bez misiaczków itd, to znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...tml#tabsAnchor właśnie sobie zamówiłam.
Stary 2014-06-30, 13:23   #2410
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dzisiaj zamówiłam: poduszkę do karmienia, dwa prześcieradła do wózka, poszewki na pościel do łóżeczka (na zmianę), pieluszki tetrowe
Sa przescieradla do wozka ??
nawet nie wiedzialam

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 13:26   #2411
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Sa przescieradla do wozka ??
nawet nie wiedzialam
też do niedawna nie wiedziałam
Stary 2014-06-30, 13:34   #2412
papryczka160
Wtajemniczenie

H4alinka ja tez jeszcze w pizamie. Nic mi się nie chce :'( i ogladam głupie seriale .

Nienawidzę tej zgagi 24 na dobę :'(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:35   #2413
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Ooooo. nosisz L4 sama do zusu?! Powiedz jak to załatwić? Wcześniej dawałam mojej kierowniczce a teraz jak ona sobie zlikwidowała firmę to muszę wszystko robić sama, co gdzie jak się zanosi? Coś jeszcze oprócz zwolnienia muszę wypisać?

Znowu mam zły dzień i znowu zasmarczyłam tżtowi rękaw. Czuję się jak bezużyteczny wielki kloc. Siedzę całymi dniami w domu i wychodzi ze mnie energia. Wyjście do sklepu zrobiło się ciężką wyprawą, nie mogę sprzątać, nie mogę zrobić nic konkretniejszego. Nie mam ochoty na czytanie książek, rysowanie, nawet gra na konsoli jest bez sensu na dłuższą metę, siedzę cały dzień przed telewizorem i czuję, jak marnuję sobie życie, wkurza mnie, że nie chodzę do pracy, że nie mogę się zapisać do jakiejś szkoły albo na kurs. Mam taki fizyczno psychiczny zastój. Ludzie dookoła są zajęci swoją pracą i innymi problemami. Nawet mi się nie chce iść pod prysznic, nadal siedzę w piżamie.
halinka mi teraz tez ciężej jak nie chodze do pracy , lezenie to jakiś koszmar a każdy mi mowi ze lez i odpoczywaj bo to 9 mies, wszystko mnie boli i jeszcze siedze caly dzień sama, z nudow zaczelam bajki ogladac w necie,
Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Też nie wiem co z tymi kosmetykami dla noworodka, gdzie je kupować, czy lepiej w aptece czy w normalnej drogerii? Planuję tylko oliwkę, taką do wlewania do wody przy kąpieli, potem tylko młodego wytrzeć i niczym nie smarować (czy to dobra opcja?), i krem do pupy (też nie wiem jaki jeszcze). No i tyle z moich planów kosmetykowych w myśl idei "im mniej chemii tym lepiej".

Co do porodu to miewam takie "ataki" niepokoju, potem przechodzą, ale martwię się, że jak się zacznie to taki atak mam murowany, a najgorsze co może być to spanikować.
ja kupiłam oilatum i bepanthen i tyle na razie nic więcej nie będę dla dziecka stosować a dla siebie masc na brodawki ale w sklepie internetowym i czekam az przyjdzie
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:44   #2414
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jak pierwszy raz zaszlam w ciaze to mogla pomyslec ze wpadka ( chociaz nia nie byla )ale jak juz drugi raz i to po miesiacu to raczej malo prawdopodobne
Moze i niewiele to fakt ale jak ma sie do tego predyspozycje i ma sie mieszkanie staly dochod to mozna juz sie zdecydowac
No tak.
Cóż, trzeba sie pogodzić z podejściem teściowej, bo go nie zmienisz

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was jeszcze nie kupiła koszuli do porodu, takiej na zmarnowanie ale rozpinanej i bez misiaczków itd, to znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...tml#tabsAnchor właśnie sobie zamówiłam.
Całkiem fajna koszula, jak na taką cenę tym bardziej.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:46   #2415
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Całkiem fajna koszula, jak na taką cenę tym bardziej.
No jak na to, co do tej pory widziałam, to jest bardzo przyzwoita, więc się dzielę
Stary 2014-06-30, 13:54   #2416
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka553 Pokaż wiadomość
Witaj i co zdecydowałaś się na ten wózeczek w kropeczki?? jakos jestem bardzo ciekawa, bo mi tez się bardzo podobał
wiesz co.. jednak nie.. jedynie wózka mi brakuje.. i pojadę po jutrze i coś poszukam w sklepach.. kropki są fajne, ale jak dla mnie to na króki czas.. patrzyłam na ten wózek co chwile i mi sie znudził mimo że jeszcze go nie miałam normalnie jestem w kropce. nie wiem sama czy go kupić czy nie, ale raczej już się na niego nie zdecyduję..

Cytat:
Kurcze dziewczyny wy tez tak macie ja to bym tylko caly czas cos jadla
ja tak nie mam.. ograniczam słodycze i nie jem kolacji.. piję dużo wody bo gromadzi mi się w organizmie.. po dzisiejszej wizycie jestem załmana.. rozumiecie, że przybyło mi 7 kg w ciągu 2 tyg? to na pewno przez tą wodę.. ale 90 na wadze to jest straszny widok.. jak tak dalej pójdzie to na końcu ciąży będę ważyła 104 kg.. nie wiem co mam zrobić.. położna dziwi się, że lekarz nie wysyła mnie do szpitala.. lekarz mówi, żebym się oszczędzała.. i tyle.. nawet jakbym nic nie jadła to bym tyła.. to jest straszne.. nikomu nie życzę takiego czegoś..
Stary 2014-06-30, 13:55   #2417
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
uff..zadna nie urodzila. Wizaż nie działał mi od kilku godzin. Mój tz stwierdził że mnie mamuśki zablokowaly

Szczerze to zaczęłam panikować że nie wiem co i jak y was to chyba jednak przyzwyczajenie ze ciąża bez forum juz nie taka sama.

Dziś prawie skończyliśmy pokoik jeszcze rozmyslenia dot dodatków ,firanki/zaslonki,wyprać wszystkie kocyki,pieluchy,resztę ciuszków i bedzie koniec
wizaż musiał odpocząć od ilości wiadomości które są produkowane przez nasz wątek.
Też się martwiłam, że już koniec z pogaduszkami. Musimy wymyślić jakąś alternatywę JAKBY się wizaż nam SKOŃCZYŁ ....

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Angelika
Mnie się wydaje że nie można kupić z tego samej gondoli. Może warto kupić wózek używany, pojeździć gondolą , ewentualne chwilę spacerówką i bez wyrzutów sumienia zmienić szybko na parasolkę.

Nic też nie słyszałam żeby ta spacerówka była wywrotna i ciężko w to uwierzyć gdyż wydaje się ona masywna i stabilna ( szeroko rozstawione koła na sporym stelażu)
No o tym nie pomyślałam, że nie można samej gondoli kupić

Za tydzień kończy się okres "ochronny" bo zacznę 37 tydzień więc udam się do sklepu (wyrwę się jak zwierze z klatki chyba do świata) i będę testować i na żywo oglądać wózki. Dziewczyny dacie wiarę .... za tydzień 37 tc. !!

Cytat:
Za to co powiedzial naleza mu sie

W ogole jak on Ci mogl tak odpowiedziec
Wrócił do domu z kolegą z pracy bo go żona wywaliła z mieszkania i nawet nie mogłam na niego nawrzeszczeć tak jak planowałam. Ale i ta miałam nerwy bo postawił mnie przed tym faktem pół godziny przed powrotem do domu, że kumpel nie ma gdzie się podziać.!
Paradował mi po mieszkaniu bez koszulki w sportowych spodenkach po wyjściu z pod prysznica to sobie przynajmniej popatrzyłam na MĘSKI KALORYFEREK tyle z tego bynajmniej miałam ale ciiiiiiiiiiiiiiicho ! Później słuchałam jakie to niesprawiedliwe że zmieniła nawet zamki w drzwiach blaaaaa blaaaaaaa blaaaaaaaa DOBRZE MU TAK !! Ale mam nerwy na tych SAMCÓW !!

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Cześć po weekendzie

widzę, że mam troche stron do nadrabiania ale to później bo teraz mam trochę roboty

chciałam tylko napisać, że odkąd się wyżaliłam o moich swędzeniach i się zaczęłam normalnie smarować jak człowiek to moje swędzenia ustały także chyba niepotrzebnie panikowałam...tak czy siak będę się obserwować ale chyba problemu nie ma, bo te chorobliwe swędzenia tak nie ustępują po prostu.

kupiłam coś do wyprawki szpitalnej biszkopty hehe poza tym dalej nic. W środę idę do położnej i ma mi dac listę co mi trzeba do szpitala i nie chcę się chwalić ale zamierzam zaraz po powrocie spakowac torbę i spisac czego mi brakuje i jeszcze w tym tygodniu zamierzam być gotowa.
Jeszcze się do okulisty musze umówić i chyba byłoby na tyle

ostatnio się tak wkurzyłam...moja ginka do której chodzę została przeze mnie wybrana do prowadzenia ciąży bo pracuje w tutejszym szpitalu...chodze do niej głównie prywatnie ale byłam 2 razy na nfz żeby mi skierowania wypisała, żebym nie musiała za wszystko płacić - w końcu mi sie nalezy
i wiecie co? Byłam teraz właśnie w szpitalu na kontroli tej szyjki (tydzień temu) i dowiedziałam się, że Pani doktor od lipca już tu nie pracuje przenosi się do innego miasta myślę że gabinet prywatny dalej będzie prowadzić z wiadomych względów ale liczyłam na to że uda mi sie ją na porodówce spotkać przy porodzie a tu lipa i teraz coraz poważniej myślę o położnej bo niestety ale mój małżonek chyba się nie odważy rodzić ze mną...taka jestem zła!!!!
No ładnie!! no ale gdzie by się przyznała baba .... żeby pacjentki jej poodchodziły?!
Ja też myślę nad położną TŻ się nie nadaje i nie przyda mi sie w żaden sposób.
Tak sobie myślę, że przydał mi się w tej ciąży tylko do poczęcia, Może to głupio brzmi ale taka prawda.
O wszystko musze zadbać sama! Sama jestem z ciążą to bez jego obecności też urodzę.

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Nie dziwie sie, ale mij tz tez potrafi mnie tak zszokowac. Zawsze mi razniej jak poczytam o tych waszych jelopach, bo wtedy chociaz wiem ze nie jestem sama ze swoim tak sie na mnie wydarl w sobote (on twierdzi ze wcale nie krzyczal wiec w sumie to juz nie wiem:confused) ze w myslach tak go wyzywalam, jak jeszcze nigdy do tej pory. a wczoraj wieczorem powiedział mi, ze jak wezmie urlop po urodzeniu się dziecka to nadrobi zaległości w angielskim hahahaha, bo dziecko będzie przecież spalo
CZY ONI NA PRAWDĘ SĄ TACY NIEOGARNIĘCI w tym temacie co się będzie działo po powrocie do domu ze szpitala przez pierwszy tydzień, dwa miesiąc ? !

Cytat:
. Blady strach na nas padł po tych nowinach.
No nie..... teraz spadł też na nas

Cytat:
Dzień dobry!

Miałam dzisiaj jechać do labu, ale zapomniałam zabrać kubeczek do łazienki. Pójdę jutro. Jak ja mam teraz zebrać czysty mocz, z taką ilością porannego śluzu. Przecież to niewykonalne!

Czy Wasze dzieciaki nadal są takie bardzo ruchliwe jak wcześniej? Bardzo to odczuwacie? Ja mam wrażenie, jakby moja skóra na brzuchu miała milimetr grubości i wystarczy, że młody się leciutko przesunie a mi się robi wieeeelka góra i dolina, ten brzuch mi bez przerwy faluje, on chyba w ogóle nie śpi.

Mam problemy ze spaniem, budzę się kilka razy w nocy na siku, od spania na bokach bolą mnie już biodra. Bleeh.
Ja w ciągu dnia małą czuje jak się rozciąga. Kopniaki RANO i WIECZÓR od 22 brzuch tańczy twista !

Cytat:
Kochana ja tu sie wychylalam ze chce pierwsza rodzic a jak na wizycie mi ginka powiedziala ze sie szyjka skrocila to do tej pory osra** chodze i mowie do Tz ze nie chce rodzic
jak dla mnie co innego byc w ciazy a co innego rodzic
zaczelam sie bac, stresowac tym wszystkim , chyba najbardziej tego ze jestem sama w domu od pon do piatku od 7 do 18.30 i jak cos sie stanie to pierw czekam na Tz az dojedzie gora za 40 minut by byl ale wiadomo ze czekanie jest najgorsze
a to czy sobie poradze z mala to mi spedza juz kilka miesiecy sen z powiek bo ja nigdy nie mialam do czynienia z tak malym dzieckiem i boje sie ze bede mogla jej zrobic krzywde tym ze ja zle zlapie albo ze cos bedzie ja bolalo a ja nie bede mogla jej pomoc
No właśnie pchałaś się przed szereg. Lepiej nie wywoływać wilka z lasu ;p dziadek mi zawsze powtarza
" Do przodu się nie pchaj w tyle nie ostawaj! W środku zawsze jest bezpieczniej I CIEPLEJ"

Cytat:
Napisane przez neska1412 Pokaż wiadomość
hej

Niech sobie pożyję jeszcze te kilka tygodni w blogiej nieświadomości

Czy wy też tak macie, że wstajecie gorzej obolale niż jak sie kładłyście.
Ja to się smiałam, że może jak wstaje w nocy i w jakimś maratonie biegam bo normalnie masakra
I jako wyrodna matka powiem wam, że mam już dosyć.
Ledwo łaże, ciągle mi sie chce siusiu, nie mogę zasnać i muszę duzo leżec a ja nie potrafie. A najgorzej chyba przeżywam to ze musze być od kogoś zależna i czekać, aż ktoś sie zlituje i mi cos zrobi :/

W ogóle wczoraj przyjechała siostra z dzieciakami. Fajnie tylko, że nikt ku... nie rozumie, że ja nie mam sily skakać przy nich. Siedzieli na podwórku i co chwila a może kawę byś zrobiła a może to a może tamto.
Mowie do niej weź zrob sama bo ja nie mam sily to w tyłku wszyscy to mają. A dodam, że mieszkam na I piętrze więć muszę przejsć po schodach
I powiem wam, że teraz widzę jaka ja głupia jestem....
Jak ona w ciąży musiała leżeć to latalam i jej pomagalam
A ona jeszcze:
Siedzisz cały dzień w domu to byś jagodzianki zrobiła a my przyjedziemy
pogrubione ZA PODEJŚCIE

oJ ja rano czuje się jakby mnie stado koni galopem poturbowało!

Jeżeli chodzi o siostrę to dziwi mnie, że ZAPOMNIAŁA jak to ona w ciąży była. Wydawałoby się, że te kobiety które CHOCIAŻ NIEDAWNO rodziły powinny być bardziej wyrozumiałe a ona z takimi tekstami.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:03   #2418
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
ja tak nie mam.. ograniczam słodycze i nie jem kolacji.. piję dużo wody bo gromadzi mi się w organizmie.. po dzisiejszej wizycie jestem załmana.. rozumiecie, że przybyło mi 7 kg w ciągu 2 tyg? to na pewno przez tą wodę.. ale 90 na wadze to jest straszny widok.. jak tak dalej pójdzie to na końcu ciąży będę ważyła 104 kg.. nie wiem co mam zrobić.. położna dziwi się, że lekarz nie wysyła mnie do szpitala.. lekarz mówi, żebym się oszczędzała.. i tyle.. nawet jakbym nic nie jadła to bym tyła.. to jest straszne.. nikomu nie życzę takiego czegoś..
7 kg ??? jak to mozliwe
moze skonsultuj to z innym lekarzem skoro nawet polozna sie dziwi twojemu lekarzowi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 14:04   #2419
motylek_555
Raczkowanie

Hej dziewczyny, troche mnie nie było, a Wy jak zawsze nie próżnujecie i

Zaraz zaczne Was nadrabiac, a póki co napisze co u mnie W czwartek byłam na 2 wizytach.Najpierw na 3USG prenatalnym-córa nadal jest córą i najprawdopodobniej będzie mieć na imię Milenka W 31t5d ważyła 1710 i ma włosy !!! Pani doktor przełączyła sprzet na 4D i nasza malutka jest oczywiście najsłodszym i najpiekniejszym dzieciątkiem Wszystko pięknie i prawidłowo się rozwija, jestem spokojna i przeszczęśliwa z tego powodu Później miałam wizyte u swojego gina, ze mną tez wszystko ok, szyjka długa, zamknieta, wyniki w normie, tylko białko słabe i stąd (ku mojemu zdziwieniu) te gigantyczne obrzeki nóg, jak to stwierdził gin dzieciak zjada mamę" i mimo, że ostatnio mam faze na biały ser i mogłabym żywic sie tylko nim, mam zjadac codziennie 2 jajka i min 100gr wołowiny, zapytałam go o Cyclo3fort - powiedział,ze to placebo, ale kupiłam jeszcze przed wizytą, to biorę, póki co, żadnych efektów, ale mija dopiero czwarty dzien
Pokój Malej zrobiony,dziadek się spisał na medal tzn gipsowka, malowanie, tapeta, malowanie tapety, jeszcze parkiet musimy odświeżyć, przetrzeć papierem ściernym i połozyc nowy lakier, może w tym tyg bedą juz mebelki, zostanie nam jakaś kanapa do kupienia, dywan, firanka i oświetlenie.
Poza tym torba do szpitala spakowana, a raczej dwie-walizka dla mnie i torba dla małej (TŻ od kilku dni mnie molestował-spakoj sie i spakoj sie, no to się spakowałam )
Ale dzisiaj pogoda...nic sie nie chce, mam iść do sklepu i nawet nie mam ochoty przez okno wyjrzeć, a dopiero co wychodzic...
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:10   #2420
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, troche mnie nie było, a Wy jak zawsze nie próżnujecie i

Zaraz zaczne Was nadrabiac, a póki co napisze co u mnie W czwartek byłam na 2 wizytach.Najpierw na 3USG prenatalnym-córa nadal jest córą i najprawdopodobniej będzie mieć na imię Milenka W 31t5d ważyła 1710 i ma włosy !!! Pani doktor przełączyła sprzet na 4D i nasza malutka jest oczywiście najsłodszym i najpiekniejszym dzieciątkiem Wszystko pięknie i prawidłowo się rozwija, jestem spokojna i przeszczęśliwa z tego powodu Później miałam wizyte u swojego gina, ze mną tez wszystko ok, szyjka długa, zamknieta, wyniki w normie, tylko białko słabe i stąd (ku mojemu zdziwieniu) te gigantyczne obrzeki nóg, jak to stwierdził gin dzieciak zjada mamę" i mimo, że ostatnio mam faze na biały ser i mogłabym żywic sie tylko nim, mam zjadac codziennie 2 jajka i min 100gr wołowiny, zapytałam go o Cyclo3fort - powiedział,ze to placebo, ale kupiłam jeszcze przed wizytą, to biorę, póki co, żadnych efektów, ale mija dopiero czwarty dzien
za wizyte
ja nie widzialam buzi swojej kruszyny

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 14:10   #2421
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
7 kg ??? jak to mozliwe
moze skonsultuj to z innym lekarzem skoro nawet polozna sie dziwi twojemu lekarzowi
właśnie chyba tak zrobię, bo już nie mam siły..

w dodatku GBS wyszedł mi dodatni.. niby to nic poważnego, ale jednak.. przy porodzie będę miała podany antybiotyk.. z moczem też mam coś nie tak mam zażywać furagine .. jedynie co wyszło dobrze to glukoza..
Stary 2014-06-30, 14:19   #2422
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

w dodatku GBS wyszedł mi dodatni.. niby to nic poważnego, ale jednak.. przy porodzie będę miała podany antybiotyk.. z moczem też mam coś nie tak mam zażywać furagine .. jedynie co wyszło dobrze to glukoza..
A badał ci tarczycę? Może od tego tak tyjesz? Ciśnienie masz ok? Białko w moczu? Ja bym na twoim miejscu nie czekała, tylko natychmiast szukała innego gina, albo jechała na ip.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:22   #2423
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co.. jednak nie.. jedynie wózka mi brakuje.. i pojadę po jutrze i coś poszukam w sklepach.. kropki są fajne, ale jak dla mnie to na króki czas.. patrzyłam na ten wózek co chwile i mi sie znudził mimo że jeszcze go nie miałam normalnie jestem w kropce. nie wiem sama czy go kupić czy nie, ale raczej już się na niego nie zdecyduję..

7 kg w 2 tyg. ???? O jaaaaaa, jak to możliwe???

Dziewczyny spakowałam dzisiaj torbę i nie wiem jak wy się nie mieścicie w swoje, chyba macie je jakieś mega malutkie. Ja mam prawie wszystko dla siebie już spakowane, a połowa torby wolna. A dodam, że jak zaczęłam się pakować z listą to ciągle coś dopisywałam, więc jednak trochę tego wyszło. Dla młodego mnóstwo miejsca zostało.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:23   #2424
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Wrócił do domu z kolegą z pracy bo go żona wywaliła z mieszkania i nawet nie mogłam na niego nawrzeszczeć tak jak planowałam. Ale i ta miałam nerwy bo postawił mnie przed tym faktem pół godziny przed powrotem do domu, że kumpel nie ma gdzie się podziać.!
Paradował mi po mieszkaniu bez koszulki w sportowych spodenkach po wyjściu z pod prysznica to sobie przynajmniej popatrzyłam na MĘSKI KALORYFEREK tyle z tego bynajmniej miałam ale ciiiiiiiiiiiiiiicho ! Później słuchałam jakie to niesprawiedliwe że zmieniła nawet zamki w drzwiach blaaaaa blaaaaaaa blaaaaaaaa DOBRZE MU TAK !! Ale mam nerwy na tych SAMCÓW !!
A nie zapytal Cie o zdanie wczesniej ?
ja bym swojego zabila zwlaszcza teraz gdzie ledwo wstaje z lozka bo brzuch i plecy mnie bola

ale przynajmniej sobie poogladalas

i dla niej widocznie juz miala dosc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 14:29   #2425
kro0pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A badał ci tarczycę? Może od tego tak tyjesz? Ciśnienie masz ok? Białko w moczu? Ja bym na twoim miejscu nie czekała, tylko natychmiast szukała innego gina, albo jechała na ip.
mam niedoczynność tarczycy, do endokrynologa pojadę po jutrze i zobaczę wyniki.. i powiem mu co i jak.. ciśnienie mam ok i całą resztę, u kardiologa też byłam więc to nie od tego. następną wizytę mam za tydzień, zobaczę jak mi wyszedł kolejny mocz i tarczyca i może wtedy podejmie jakieś większe kroki.
Stary 2014-06-30, 14:30   #2426
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Ci ze u mnie moja byla ginekolog nie zwracala uwagi ze ubylo mi prawie 5 kg w miesiac
a jak poszlam do nowej ginekolog to byla strasznie zdziwiona ze nic nie powiedziala ani nie zrobila przejela sie tym ze wymiotuje dostalam lekarstwa i okazlo sie ze moglam brac tabletki ktore by mi pomogly na wymioty ale bylo juz za pozno bo nie oplaca sie brac ich w 35 tc
wiec moja widac troche mnie zlewala
wiec udaj sie na wizyte do innego bo moze pomoc

mam nadzieje ze wyniki u Ciebie sie poprawia

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 14:33   #2427
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

no kroopka 7kg... Pewnie woda... Ale sprawdź koniecznie
U mnie waga stała od ponad m-ca, chyba nawet 1,5 m-ca, a dzisiaj widzę, że od tyg podskoczył 1kg Jak sobie pomyślę, że od początku już mam na plusie 15 to jakaś masakra

Halinka ja też leżę, leżę i nic nie robię, nic mi się nie chce... Tylko, że ja mam dopiero 2 dzień laby, także jak na razie tylko się cieszę tą wolnością Tak mi jakoś dziwnie, bo nie przyzwyczajona jestem, że nic nie robię... Ale nie powiem, miło na razie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:37   #2428
daisy dot
Rozeznanie

Czy któraś już urodziła?
Czy wszystko w porządku?
Dziewczyny wytrzymałam na weselu do 3:30 !!!!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:37   #2429
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn ktore biora badz uyzwaly juz laktatora elektrycznego
ja mam z aventu elektryczny nowke niesmigana i sie zastanawiam czy go jakos calosciowa nie umyc chodzi mi o te koncowki
wy jakos mylyscie specjalnie laktator przed uzyciem bo ja juz nie wiem
a chcialabym go juz spakowac do torby

Nasze szczescie
Stary 2014-06-30, 14:40   #2430
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Dziewczyny spakowałam dzisiaj torbę i nie wiem jak wy się nie mieścicie w swoje, chyba macie je jakieś mega malutkie. Ja mam prawie wszystko dla siebie już spakowane, a połowa torby wolna. A dodam, że jak zaczęłam się pakować z listą to ciągle coś dopisywałam, więc jednak trochę tego wyszło. Dla młodego mnóstwo miejsca zostało.
Jakiej wielkości macie te torby/walizki?
Takie jak podręczna do samolotu? Jak plecak? Bo już nie wiem w co się pakować
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości