III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 13:19   #1951
ircha06
Raczkowanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No dobra pokazę pokoik
Tylko uprzedzam, że to jeszcze nie dokończone jest
Brakuje połki nas komodą, imienia nad łożeczkiem, lampki na komodzie, lampy sufitowej, pościel w pl jeszcze, a w komodzie tylko tak powkładałam moje zdobyczne kosmetyczki od gina z butelkami itd.

Wersja ostaeczna bedzie we wrześniu, ale meble i tak nie maja jak zmienic ustawienia Z 5m2 powierzchni użytkowej zrobiło się z 1m

Kasiulka, piękny pokoik. Brąz... moje klimaty

Martynka, fajna niespodzianka Kilka dziudziaków więcej się zawsze przyda.

Na wagę jak nawet będziemy wchodziły z ciekawości to niebawem nasze brzuszki będą nam licznik zasłaniały

Ja już po zakupach. Znajoma babeczka mnie spotkała pytała jak się czuję, czy wymiotuję i czy znam już pleć. Mówię jej, że nie wymiotuję, a lekarz mówił ostatnio, że ma być dziewczynka. A ona, że chyba dziewczynki z tego nie będzie, bo tak mi się przygląda i za ładnie wyglądam. No i , że jak to... nie wymiotuję. ?! Ona dwie córki urodziła i tak to ją męczyło. To jej mówię, ze np. moja teściowa tez nie wymiotowała na córkę i już się zawahała.
Jak wróciłam do domku, chciałam się zabrać za obiad i patrzę, że prąd wyłączyli,a kuchenka w kuchni elektryczna. Nie, no ładnie pomyślałam, ale już mam z powrotem więc udaję się do kuchni podziałać.
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:19   #1952
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Blondi Banana Pokaż wiadomość
Asia To ja muszę mojego na naukę odkurzania do Ciebie wysłać Choć mój i tak musi się namęczyć, bo zawsze jest tona kocich kłaków i ciężko to odkurzyć. Ale jak czasami spojrzę w rogi, albo w miejsca gdzie leżą kable lub stoi butelka po czymś to mdleję Bo po co podnosić te kable, czy butelkę, żeby pod nimi odkurzyć? I tak jak przez pół roku ten brud się gromadzi... Ja sama nie jestem czyścioszką, ale jak już sprzątam, to staram się porządnie
To zapraszam, ale nie obiecuję, że nie będe krzyczeć
Mój też tak zawsze odkurzał, teraz już, wie że trzeba czasem komodę odsunąć czy szafki na ziemi, a nawet łożko, bo tam to się zbiera tego kurzu nie wiadomo skąd po prostu
A i małe mieszkanie ma to do siebie, że się syfi cały czas

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:20   #1953
allckarola
Zadomowienie

Jeśli chodzi o sprzątanie to mojemu mężowi dobrze idzie ;-) takze pomaga mi czesto. A gotowaniem ja sie zajmuje może i w tym by mi pomógł ale mieszkamy u moich rodziców a on nie lubi gotować ze mną jak jest ktoś w domu ;-) wykarze sie jak rodzinka pojedzie na wakacje i ich nie bedzie tydzień. No mówi ze po ciąży bedzie sie zajmował Maja a ja będę miała czas dla sieboe bo planuje biegać wieczorem ;-)

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:23   #1954
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że materacyk będzie okej

Sprzątający mężczyzna to skarb
jest jaki jest, ale nie mogę narzekać aż tak. Za to jest najlepszy... w sortowaniu śmieci Pilnuje, w jakie dni wywożą, wyciąga przed garaż, segreguje wszystko i opieprza mnie jak mu wrzucę karton do plastiku przez przypadek I jak nikt pilnuje rachunków, od razu płaci, także powinnam być dumna.
Udani są Ci faceci, tacy nieporadni czasem, ale bez nich świat nie byłby taki piękny, ani tym bardziej bez nich dzieciaczków byśmy teraz nie nosiły

Paulinka ja miałam to samo wczoraj, też nie mogłam wejść.
tak trzeba być z nich dumnym
No i najważniejsze co powiedziałaś to, że bez nich nie było by tego cudu co nosimy w brzuszkach
Jak to mówią: "Do tanga trzeba dwojga" hehehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:23   #1955
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Kasiulka, piękny pokoik. Brąz... moje klimaty

Martynka, fajna niespodzianka Kilka dziudziaków więcej się zawsze przyda.

Na wagę jak nawet będziemy wchodziły z ciekawości to niebawem nasze brzuszki będą nam licznik zasłaniały

Ja już po zakupach. Znajoma babeczka mnie spotkała pytała jak się czuję, czy wymiotuję i czy znam już pleć. Mówię jej, że nie wymiotuję, a lekarz mówił ostatnio, że ma być dziewczynka. A ona, że chyba dziewczynki z tego nie będzie, bo tak mi się przygląda i za ładnie wyglądam. No i , że jak to... nie wymiotuję. ?! Ona dwie córki urodziła i tak to ją męczyło. To jej mówię, ze np. moja teściowa tez nie wymiotowała na córkę i już się zawahała.
Jak wróciłam do domku, chciałam się zabrać za obiad i patrzę, że prąd wyłączyli,a kuchenka w kuchni elektryczna. Nie, no ładnie pomyślałam, ale już mam z powrotem więc udaję się do kuchni podziałać.
Ale ludzie wierzą w te przesady Hehe jak ma być dziewczynka tp mamy sie męczyć złe wyglądać bo dziewczynka zabiera urodę ;-) u mnie mówili od początku ze chłopak bo dobrze wygladam i tak sobie wbilam tego chłopaka a tu dziewczynka czuje sie super i urody tez nie zabrała cere mam lepsza niż przed ;-) no i brzuszek jak pileczka a podobno ma sie wylewac na boki jak dziewczynka Hehe

Stary 2014-06-30, 13:25   #1956
Asia19x
Zakorzenienie

Dostałam wczoraj od koleżanki opakowanie majtek jednorazowych poporodowych, sam sex mówię Wam Ale bardzo chwaliła, zawijasz, wyrzucasz i po problemie, zawsze czysto i świeżo, jak się poplami to nie trzeba od razu zapierać i szorować tylko wyrzucić. Z Canpolu są, 5 sztuk, ale jeszcze dokupię jedno opakowanie, albo dwa? Nie wiem

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:27   #1957
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam wczoraj od koleżanki opakowanie majtek jednorazowych poporodowych, sam sex mówię Wam Ale bardzo chwaliła, zawijasz, wyrzucasz i po problemie, zawsze czysto i świeżo, jak się poplami to nie trzeba od razu zapierać i szorować tylko wyrzucić. Z Canpolu są, 5 sztuk, ale jeszcze dokupię jedno opakowanie, albo dwa? Nie wiem
Hehe mój mąż jak mu pokaxalam na allegro takie majtki to sie przeraził i powiedział ze jak takie coś będę nosić to nie śpi ze mną Hehe ;-) myślę ze tak czy tak to sie przydadzą tez kupię żebym miała po porodzie
Stary 2014-06-30, 13:27   #1958
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
tak trzeba być z nich dumnym
No i najważniejsze co powiedziałaś to, że bez nich nie było by tego cudu co nosimy w brzuszkach
Jak to mówią: "Do tanga trzeba dwojga" hehehe
Heh, dokładnie tak

Karolcia u mnie też ciągle mówili, że na pewno nie dziewczynka, bo za dobrze wyglądam Porąbane przesądy. Ale na początku miałam plamy na twarzy, wokół ust tak, na dekolcie i brzuszku, lekarz mówił, że przez hormony, ale po trzech miesiącach bodajże zeszło, bałam się tylko, że na twarzy zostaną

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:29   #1959
allckarola
Zadomowienie

Cytat:
Heh, dokładnie tak

Karolcia u mnie też ciągle mówili, że na pewno nie dziewczynka, bo za dobrze wyglądam Porąbane przesądy. Ale na początku miałam plamy na twarzy, wokół ust tak, na dekolcie i brzuszku, lekarz mówił, że przez hormony, ale po trzech miesiącach bodajże zeszło, bałam się tylko, że na twarzy zostaną
Często w ciąży mozna mieć plamy na twarzy ale zazwyczaj schodzą. Moja babcia mówiła ze takie okropne plamy miała na twarzy i wąsy jej urosły ;-) każdy mówił ze bedzie dziewczynka a tu 4 synów ma. Ale zeszły jej te plamy i wąsy tez :p
Stary 2014-06-30, 13:29   #1960
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

hehe może to i dobrze

A wczoraj "byłam" u prywatnego mojego fryzjera (czyt. męża) bożenki i zawsze jak skończy to ja sobie patrzyłam czy napewno wszystko jest cacy, a teraz nic z tego hehe Brzuch wszystko przysłania i musze się zdać na męża całkowicie

Nie wiem jak u was, ale u mnie jest tak, że jak sprzatamy to zawsze razem. Nie ma tak, ze mąż siedzi a ja zapierdzielam z odkurzaczem czy ścierką. Zawsze jak mamy sprzątać to razem i wtedy też szybko idzie, bo wiadomo, co dwóch to dwóch.
Oczywiście jest tak, ze jak ja się źle czuje czy chodziłam do pracy a mąz był w domu to nie było problemu i tż sprzątał sam. Ale jak tylko siły i możliwości pozwalają to sprzątamy mieszkanie oboje

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-30, 13:34   #1961
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Hehe mój mąż jak mu pokaxalam na allegro takie majtki to sie przeraził i powiedział ze jak takie coś będę nosić to nie śpi ze mną Hehe ;-) myślę ze tak czy tak to sie przydadzą tez kupię żebym miała po porodzie
Ja będę ich używała tylko w szpitalu, w domu na pewno nie
Warto mieć na pewno je. Muszę kupić jeszcze podkłady i wkładki poporodowe, w tygodniu może się po to wybiorę, bo i tak chcę kosmetyki dla małej już kupić.

Wyprałam parę ciuszków dla małej i kocyki
I ręczniczek z kapturkiem, reszta jutro, bo już miejsca brak. Stopniowo sobie będę prać i prasować i niech już będzie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Często w ciąży mozna mieć plamy na twarzy ale zazwyczaj schodzą. Moja babcia mówiła ze takie okropne plamy miała na twarzy i wąsy jej urosły ;-) każdy mówił ze bedzie dziewczynka a tu 4 synów ma. Ale zeszły jej te plamy i wąsy tez :p
Wąsy na szczęście mi nie urosły Ale te plamy nieciekawe były, bez makijażu nawet Tż nie chciałam się pokazywać, bo były prawie, że bordowe na początku, na szczęście zeszły i mam wrażenie, że cera mi się nieco teraz poprawiła.

Mistic ja już swojej też nie widzę, ale boję się, by Tż mnie golił, więc robię to na czuja Jutro lekarz, więc dziś trzeba się wypucować, kurcze, może jednak poproszę Tż by to zrobił chociaż trochę? Nie wiem, boję się, że mnie pozażyna

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:37   #1962
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ludzie wierzą w te przesady Hehe jak ma być dziewczynka tp mamy sie męczyć złe wyglądać bo dziewczynka zabiera urodę ;-) u mnie mówili od początku ze chłopak bo dobrze wygladam i tak sobie wbilam tego chłopaka a tu dziewczynka czuje sie super i urody tez nie zabrała cere mam lepsza niż przed ;-) no i brzuszek jak pileczka a podobno ma sie wylewac na boki jak dziewczynka Hehe

Ja mam dokładnie to samo
I też mi ciągle gadali, będzie chłopak, będzie chłopak. Już mnie to zaczęło po mału wkurzać. A na usg połówkowym wyszła dziewczynka I dobrze
Miałam ochote wtedy wszystkim wykrzyczeć: "I widzicie! Nie wyszło na wasze"
Naprawdę nie ma co się sugerować wyglądem, bo co ma być to będzie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Ja będę ich używała tylko w szpitalu, w domu na pewno nie
Warto mieć na pewno je. Muszę kupić jeszcze podkłady i wkładki poporodowe, w tygodniu może się po to wybiorę, bo i tak chcę kosmetyki dla małej już kupić.

Wyprałam parę ciuszków dla małej i kocyki
I ręczniczek z kapturkiem, reszta jutro, bo już miejsca brak. Stopniowo sobie będę prać i prasować i niech już będzie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Wąsy na szczęście mi nie urosły Ale te plamy nieciekawe były, bez makijażu nawet Tż nie chciałam się pokazywać, bo były prawie, że bordowe na początku, na szczęście zeszły i mam wrażenie, że cera mi się nieco teraz poprawiła.

Mistic ja już swojej też nie widzę, ale boję się, by Tż mnie golił, więc robię to na czuja Jutro lekarz, więc dziś trzeba się wypucować, kurcze, może jednak poproszę Tż by to zrobił chociaż trochę? Nie wiem, boję się, że mnie pozażyna
Mój mnie goli maszynką taką jak do włosów wtedy nic nie boli i raczej ciężko coś uciąć hehe
Natomiast golarki/zyletki tych jednorazówek bym w życiu mu nie dała hehe I to nie że w niego nie wierze, ale poprostu mialabym stracha, że gdzieś mnie zatnie albo ja się ruszę i krew się poleje hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-30, 13:38   #1963
Asia19x
Zakorzenienie

O, do włosów, na to nie wpadłam! Nie wiem czy Bożena nie ma za krótkiej sierści teraz i czy taka maszynka by je złapała

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:39   #1964
małaPaulina
Wtajemniczenie

to super ze nie tylko ja mialam ten problem
aa2 ja tez jednak nie kupuje oliwki mam taki plyn do kapieli chyba niemiecki i juz sie oliwki nie uzywa
Kremu na pupę chyba tez nie kupuje,w sensie linomagu
a proszek tez planuje tylko na początek a potem juz nasz
Misstic ja na Tzta tez nie moge narzekac bo po pierwsze gotuje najlepiej na świecie... wstyd powiedziec ale 100razy lepiej niz moja mama
do tego pierze,prasuje,sprząta,ge neralnie robi wszystko
co nie zmienia faktu ze i tak mnie irytuje czasami

Kurde kupilam chleb,wędline,czersnie,po rzeczki i prawie 50zl poszlo masakra...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:45   #1965
Ana***
Zakorzenienie

Aisa straszny ten link co wkleiłaś... ehh

Niestabilna super! Najgorzej to się zdecydować, jak człowiek wie czego chce to jakoś poleci...

ircha ale u Was wysp brzuszków

Ekaterina śliczny pokoik skąd łóżeczko i mebelki?

nmartyna gratuluję dodatkowych pieniążków też mnie nieraz przedszkola/szkoła zaskakuje jakimś przypływem

dzanet moja chyba teź lezy nie tak i też się stresuje czy się obróci...

Monika co do masażu krocza to nie wiem jak to jest. Gdzieś czytałam że od 34 tygodnia, na innym portalu wczoraj jak czytałam co się będzie działo u mnie w tym tygodniu (30tydzień) było właśnie, że już można zacząć masować

Misstic
kciuki za glukozę !!!

-

Co do sączących wód to trzeba uważać, u niektórych chlust i są, u drugich się sącza i cieżko to zauważyć podobno. Moja przyjaciółka, która tydzień temu urodziła, okazało się w szpitalu że miała sączące się wody, a ona mówi że w ogóle tego nie zauważyła... przeraziło mnie to!

-

A w ogóle to puls mi doskwiera trochę mnie to martwi. Wiem, że puls w ciąży może być podwyższony ale ja momenty że jest bardzo wysoki, serce mi telepie i nie mogę złapać oddechu. Ostatnio, kilka dni temu, miałam 119 myślałam że mi serce pęknie, a ja się uduszę.
Normalnie mam 80-90 atu czasem taki skok na 112, 119 i to w spoczynku...

I dzisiaj wyniki moczu odebrałam, oczywiście ph w górę

A w ogóle to zaczęliśmy 30 tydzień
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:50   #1966
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
O, do włosów, na to nie wpadłam! Nie wiem czy Bożena nie ma za krótkiej sierści teraz i czy taka maszynka by je złapała
Kochana bez nakładki musisz jechać
Wiadomo, że całkiem gładko nie będzie, ale to najwyżej przy prysznicu można sobie już lekko poprawić jednorazówką, zawsze to łatwiej

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Aisa straszny ten link co wkleiłaś... ehh

Niestabilna super! Najgorzej to się zdecydować, jak człowiek wie czego chce to jakoś poleci...

ircha ale u Was wysp brzuszków

Ekaterina śliczny pokoik skąd łóżeczko i mebelki?

nmartyna gratuluję dodatkowych pieniążków też mnie nieraz przedszkola/szkoła zaskakuje jakimś przypływem

dzanet moja chyba teź lezy nie tak i też się stresuje czy się obróci...

Monika co do masażu krocza to nie wiem jak to jest. Gdzieś czytałam że od 34 tygodnia, na innym portalu wczoraj jak czytałam co się będzie działo u mnie w tym tygodniu (30tydzień) było właśnie, że już można zacząć masować

Misstic
kciuki za glukozę !!!

-

Co do sączących wód to trzeba uważać, u niektórych chlust i są, u drugich się sącza i cieżko to zauważyć podobno. Moja przyjaciółka, która tydzień temu urodziła, okazało się w szpitalu że miała sączące się wody, a ona mówi że w ogóle tego nie zauważyła... przeraziło mnie to!

-

A w ogóle to puls mi doskwiera trochę mnie to martwi. Wiem, że puls w ciąży może być podwyższony ale ja momenty że jest bardzo wysoki, serce mi telepie i nie mogę złapać oddechu. Ostatnio, kilka dni temu, miałam 119 myślałam że mi serce pęknie, a ja się uduszę.

I dzisiaj wyniki moczu odebrałam, oczywiście ph w górę

A w ogóle to zaczęliśmy 30 tydzień
Gratuluje 30 tygodnia
A konsultowałaś ten puls z lekarzem? Może zapytaj się, lepiej być spokojnym w tych tematach

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-30, 13:50   #1967
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczynki wracając jeszcze do prania ubranek to bierzecie proszek do prania czy płyn do prania??
Do białych i kolorowych?

Płyn do płukania również? czy samo płukanie?
Stary 2014-06-30, 13:51   #1968
Asia19x
Zakorzenienie

Kurcze, mnie też przerażają te sączące się wody, a odejście przedwczesne ich to już w ogóle

Gratki Aniu z okazji 30tygodnia

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Dziewczynki wracając jeszcze do prania ubranek to bierzecie proszek do prania czy płyn do prania??
Do białych i kolorowych?

Ja kupiłam mleczko do prania, do kolorów, Lovela
W tym piorę, a do płukania nie mam nic w domu. Zamierzam dopiero kupić. Jakiś Lenor albo Silna bo któryś z nich jest taki, że dla dzieci się nadaje.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:52   #1969
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Do białych i kolorowych?

wlasnie nie wiem

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:52   #1970
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Do białych i kolorowych?

Ja kupiłam proszek do prania kolorów, bo i tak większość rzeczy mam w kolorach, z resztą pewnie dużej różnicy nie ma między tym do kolorów a tym do białego
Płynu nie kupowałam ale się zastanawiam.. Chociaż jak się wypierze i jeszcze przeprasuje te ubranka to będą mięciutkie chyba

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Edytowane przez Misstic
Czas edycji: 2014-06-30 o 13:54
Stary 2014-06-30, 13:53   #1971
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Gratuluje 30 tygodnia
A konsultowałaś ten puls z lekarzem? Może zapytaj się, lepiej być spokojnym w tych tematach
Dziękuję
Wspominałam o tym lekarzowi o tym na ostatniej wizycie, wcześniej miałam taki atak kołatania to puls miałam 112, ogólnie średnio mu się to podobało ale nic nie mówił. Nie jestem pewna ale chyba zaznaczył sobie to u mnie w karcie, bo coś jest "112" i wydaje mi się że to właśnie to aż się boje teraz powiedzieć że miałam 119

Cytat:
Kurcze, mnie też przerażają te sączące się wody, a odejście przedwczesne ich to już w ogóle

Gratki Aniu z okazji 30tygodnia
dziękuję Asiu

mnie też wody przerażają... ostatnio już szukałam z tż w aptece testów wykazującego obecność wód płodowych w śluzie/moczu (nie wiem w czym to się bada)
Stary 2014-06-30, 13:56   #1972
Asia19x
Zakorzenienie

Aniu, grunt to, aby się nie nakręcać I nie szukać dziury w całym, bo można oszaleć. Jutro zapytam mojego doktorka jak to jest z tymi wodami. Tak sobie myślę, że chyba sobie te pytania zapiszę na kartce, bo zapomnę. Zamęczę go jutro tymi pytaniami Ale jak to mówią - kto pyta nie błądzi

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-30, 13:56   #1973
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Ana mebelki z Avanti , ale nie wiem czy w polsce też jest ten sklep

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:57   #1974
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dobra czas się ruszyć między 15 a 16 muszę być w szpitalu dowiedzieć się wszystkiego o sr, kiedy, co i jak bo od lipca mam zaczynać a nie wiem dokładnie w jakie dni itp

I nie zasnelam nawet na 30 minut i co?? Zjadłam drugi kubek lodów już czuję jak w pupcie idzie
Szkoda że nie w cycki...bo w sumie urosły o pół rozmiaru od początku ciąży...

Podnieście mnie z kanapy bo brak mi sił i wszystko mnie boli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 13:58   #1975
allckarola
Zadomowienie

A ja nie myslalam jeszcze o tych wodach myslalam ze wody odchodza tak nagle albo jak juz mnie wezma na porodowke ;p
Stary 2014-06-30, 14:00   #1976
Blondi Banana
Raczkowanie

Cytat:
Normalnie, czyli przed ciążą było tyle, czy w ciąży? Czytałam trochę w necie jak mi podskoczyło i pisali, że w ciąży nawet do 100-110 można mieć i to jest jeszcze ok, ale jak powyżej to już do lekarza lepiej. CHYBA że przed ciążą miało się 80-90 w spoczynku, to wtedy może wyżej podskakiwać. Ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby to było normalne, bo też miałam wrażenie, że zaraz umrę... Jak będzie mi się to powtarzać, to idę do kardiologa, bo mam dużo chorób serca w rodzinie i trochę mnie to martwi. Nie możesz u swojego lekarza "wymusić" skierowania? Po co się martwić i cierpieć niepotrzebnie?
Blondi Banana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:06   #1977
201610121609
Konto usunięte

Ana-ja kupie persil sensitive pomimo tego, ze niby skład ma jakiś tam mało delikatny jak cos sie bedzie działo to poszukam czegoś delikatniejszego no i kupuje do kolorów i jakiś płyn sensitive do płukania...mam w pralce program dla dzieciaczków co leci podwójne płukanie ale w pralkach bez tego programu tez można przecież dać dodatkowe i juz tutaj w De podobno bardzo dużo osób w ogole pierze w dorosłych proszkach tylko to płukanie podwójne robią no i szybko chce przejść na normalny proszek...mała przecież bedzie sie stykać z nasza odzieżą i posciela i jak bede miała do prania np gore naszych rzeczy i powiedzmy 3 tetry no to przecież wrzucę je z naszymi rzeczami zawsze jak cos sie bedzie działo to można zmienić na łagodniejsze

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:16   #1978
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Ana-ja kupie persil sensitive pomimo tego, ze niby skład ma jakiś tam mało delikatny jak cos sie bedzie działo to poszukam czegoś delikatniejszego no i kupuje do kolorów i jakiś płyn sensitive do płukania...mam w pralce program dla dzieciaczków co leci podwójne płukanie ale w pralkach bez tego programu tez można przecież dać dodatkowe i juz tutaj w De podobno bardzo dużo osób w ogole pierze w dorosłych proszkach tylko to płukanie podwójne robią no i szybko chce przejść na normalny proszek...mała przecież bedzie sie stykać z nasza odzieżą i posciela i jak bede miała do prania np gore naszych rzeczy i powiedzmy 3 tetry no to przecież wrzucę je z naszymi rzeczami zawsze jak cos sie bedzie działo to można zmienić na łagodniejsze

Dokładnie też jestem tego zdania
Co prawda zaczynam od proszu Dzidziuś, ale zamierzam po nim przejść na nasz. Wszystko się okaże jak malutka się urodzi

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-06-30, 14:30   #1979
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Ja też zamierzam szybko przejść na zwykle kapsułki do prania ale te delikatne. Podejrzewam że po miesiącu zacznę powoli wprowadzać już proszki dla dorosłych może to spotkać się ze sprzeciwem że strony teściowej i mojej babci

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:50   #1980
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
To dzis dzien marudzenia, ta pogoda jest do bani!
Ja wlasnie naskoczylaam na mojego S, bo zaczal wyciagac z pralki pranie, ktore wstawil- kolorowe. Ja patrze a tam moja nowa, kupiona 2 dni temu sukienka bezowa pomiedzy czerwonymi szortami, czerwonym tiszertem, rozowymi gaciami i innymi kolorowhmi rzeczami. No i mala aferka, ze sie nie pierze bialego z kolorowym! A on, ze to nie biala tylko bezowa. I ze o vo mi chodzi, przeciez nie zafarbowala no ale mogla zafarbowac! Faceci....

A nawet nie bezowa tylko kremowa, jak biala!
Hahah i tak dobrze,że Twój Tż widzi różnicę między kolorem białym a beżowym bo dla mojego nie istnieją takie kolory jak beżowy,kremowy czy lazurowy

Cytat:
No takie odświeżenie też dużo daje i dodatki, zupełnie inaczej wszystko wtedy wygląda

Wiem, że to mało śmieszne, ale mój Tż póki co nie musi prać, bo ja robię pranie, ale jakby się za to miał zabrać to nie chcę sobie wyobrażać co by było

Ja nie wymagam od niego, by sprzątał tak jak ja, ale czasem wkurza mnie jak mówi, że nie trzeba odkurzać bo jest czysto Dla niego nigdy nie ma kurzu i jest czysto, ale przynajmniej nauczył się odkurzać tak dokładnie jak ja, w każdy kąt zagląda, a wcześniej przejechał dwa razy po dywanie i to było całe odkurzanie
Ale to faceci, tak to jest, choć swoje auto pucuje jak nie wiem co
Najlepiej myje naczynia - przejedzie gąbką bez płynu i TADAM, umyte
Dlatego ja też się biorę za pranie,bo strach facetowi takie urządzenie jak pralka zostawić... Ja jestem bałaganiara ale wiem kiedy trzeba posprzątać a dzisiaj tu było jak na melinie a on mówi,że jest czysto ! A z autem to prawda,za to ja w aucie zostawiam pełno papierków
Cytat:
Do białych i kolorowych?

Ja dopiero odkryłam,że nie kupiłam płynu do płukania Dzidziuś ale Balsam do prania choć i tak myślę,że kupię dla dziecka proszek,bo te balsamy i płyny do prania są słabe i może coś wypiorą ale jednak plam nie dopiora jak proszek No i chyba do kolorowych,ja akurat nie widzę w tym różnicy,może się nie znam

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości