Majowe Żony 2011 część X - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-27, 17:58   #2071
ewka1368
Zakorzenienie

Dot.: Majowe Żony 2011 część X

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Ewcia mi się podoba
ładnie ci w niej i jest taka inna
Jakos malo weselnie sie w niej czuje
Zobaczymy
Stary 2014-06-27, 19:23   #2072
takaya
Zakorzenienie

Ewka no to dobrze Co do sukienki jak to mi powiedziała kuzynka ciężarnej się wybacza jakbyś miała jakiś żakiecik do tego to byłoby ok
takaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-27, 21:00   #2073
badziabadzia
Zakorzenienie

Ewa mi się podoba ta sukienka, lubię takie

Kurcze IK, ja to będę w przyszłym tygodniu chyba nad morzem to się pewnie miniemy

Mi na ta chwile każdy termin pasuje
Stary 2014-06-27, 21:11   #2074
monita01
Zakorzenienie

Ewcia, śliczna jest ta sukienka Bardzo mi się podoba. Jakbyś miała jakiś żakiet właśnie to by było super

Takayka, co do zamówienia z Zary to wzięłam takie piżami i body. I sobie takie spodnie

Zamówienie złożyłam wczoraj ok. 16stej a dziś po 11stej był już kurier! Tylko że otwieram paczkę, a tam z piżamek nie ściągniety ten klips-alarm.... dobrze, że mam zarę dla dzieci niedaleko, to poszłam i mi zdjęli... no ale tyle miałam z tego, że mi przynieśli do domu, że i tak musiałam się pofatygować do sklepu.

Dziś byliśmy wyrobić P dowód... trochę z przygodami, bo jak juz dotarliśmy na posterunek policji (tutaj właśnie tam się wyrabia) z dzieckiem i ze wszystkimi dokumentami, to się okazało, że fotograf zrobił złe zdjęcie.... musielismy szybko i na wariata szukac fotografa w pobliżu, budzić dziecko, robić nową fotkę i spowrotem na posterunek.... No ale dowód już jest. A do tego 1wszego fotografa to ja się przejdę i mu powiem co i jak!

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Padnięta dziś jestem! Dziś mam w nocy wolne.. TŻ się zajmie Małym, a ja śpie w salonie Tylko czy ja usnę bez mojego potwora?
Stary 2014-06-27, 21:16   #2075
passion80
Zakorzenienie

Nie popisalysxie :p dzisiaj czasu brak, poza tym internet w telefonie zwolnil,m lsptopa jeszcze nie mam. A dzisiaj u siebie wuec bz kompa rodzicow tez. Korxystsn z telefonu Meza. Mi. Tez ostatni weekend pasuje. Wiec nie wymyslac tylko sie widziny. Dzialka fajna ale jak dla Ik za dakeko to u mnie. Niewazne gdzie byle sie zobaczyc. Ewka mi ta sukienka sie podoba tule co na telefonie widze. Ze na esele nie znaczy ze musza byc cekiny falbany i inne rakie. Ale bym ciut skrocila. Ciesze sie ze hestes juz w donu
Stary 2014-06-27, 22:01   #2076
ewka1368
Zakorzenienie

To chyba jednak zostani3 ta sukienka a buty chyba srebrne bo wygodniejsze no i ten pasek musze skàbinowac

Makijazystke chyba odstapie mamci bo ona wazniejsza
A ja moze jaka kosmetyczke znajde

Kurde na wypisie mi nie napisali jak mam brac tabletki
W szpitalu bralam 3×duphaston i 3×nospe i co dalej tak mam brac?

Monita to super wyspisz sie troche
A fotograf to co pierwszy raz zdjecie robil?
Stary 2014-06-27, 22:36   #2077
takaya
Zakorzenienie

Monita kurcze ale taniocha! 5szt body za 25zł!!! Tyle,że widze ze u nas w sklepie pl już nie ma. Sliczne te piżamki U nas nawet jak były upały to w domu było za zimno aby Madzia w takich rampersach spała bo sie rozkopuje i później budzi się z lodowatymi rączkami i nózkami mimo, że wcale nie jest zmarźluch. Wczoraj w poiaskownicy ona w body i sweterku i kapelusiku letnim a inne dzieciaki w grubych polarach i czapkach

Passion
to kiedy się doczekamy filmiku?

Szkoda, że z działką nie wypali - dzieciaki mogłyby sobie pobiegać a i my miałybyśmy więcej czasu na gadanie, chociaż kto wie czy byśmy wytrzymały ze sobą i dzieciakami 24godz

Dziś Madzia tak się cieszyła na kąpiel że jak ją rozbierałam na przewijaku to usiadła, złapała mnie za koszulkę i stanęła Dobrze, że był dziadek i podtrzymał za plecki bo by się w głowę o półkę uderzyła
Stary 2014-06-27, 23:00   #2078
monita01
Zakorzenienie

Kurcze, widzę, że na polskich stronach zary one rzeczywiście były za 25 zl! Ja dałam 15scie euro.... Co do piżamek, to u na w nocy jest tak gorąco, że Pawełek mógłby spać w samej pieluszce, ale ja jakos tak nie lubie.... nic mu jej nie trzyma, poza tym drapie sobie brzuszek i klatke piersiową... więc soał w bodziakach, ale ze wszytskich juz wyrósł....
Stary 2014-06-28, 18:17   #2079
ewka1368
Zakorzenienie

Dziewczynki mozecie polecic jakas zabawke edukacyjna albo cos na prezent na 2 urodziny?
Do 100zl moze byc ciut wiecej
Moze macie cos sprawdzonego?
Stary 2014-06-28, 22:00   #2080
takaya
Zakorzenienie

Monita ja dziś kupiłam ten zestaw z H&M co i Pablo ma dałam 40zł Jedziemy jutro do kuzynki TŻta ma termin na 28 paździerknia (ja miałam na 27go ) też ma być dziewczynka. Kurcze te body jest identyczne jak te co ma Madzia tyle,że ja swoje kupiłam za 5zł w Pepco Oni mają sporo takich tanich body 'w koszach' za 4-6zł i tak mi sie wydawało, że widziałam takie same w Carter's myślałam,ze tylko podobne ale te z jeżykami, wiewiórami i liskami jest DOKŁADNIE TO SAMO tyle,że nie ma napisu H&M

Ewka no ja nie pomogę jak się czujesz?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Kurcze zastanawiam się bo siostra napisała do kuzynki ze stanów bo coś tam chce zamawiać i może i ja bym się podpięła i zamówiła ciuszki z Carter's dla Madzi, ale nie wiem ile przesyłka wyniesie a teraz mają znów jakąś promocje ...
I_K zagadaj tam do koleżanki kiedy robiłaby zakupy i czy tym razem i ja mogłabym się podpiąć

aaa takie identyko! body są w Pepco za 4,90zł
https://www.carters.com/carters-baby...209_color=Navy
Stary 2014-06-28, 23:40   #2081
ewka1368
Zakorzenienie

Takaya ladniutke te body i faktycznie tanie w pepco
Czuje sie dobrze
Leze caly dzien strasznie boje sie chodzic aby sie nic nie stalo
Ale skoro "lozysko"juz sie podnioslo troche to bedzie dobrze?
I niewiem czy brac ta nospe jak w szpitalu czy nie
Stary 2014-06-29, 00:05   #2082
monita01
Zakorzenienie

Takayka, raczej miał, bo juz wyrósł... Może ta bluzeczka jeszcze styknie, ale body juz za krótkie, na piżamkę na gorąco, spodenki za wąskie... Ale ja też niedrogo ten zestawik kupiłam. Jemu brardzo ładnie było w tej piżamce. Dziś śpi w tej z jabłuszkeim z Zary, wygłada super. Wstawię Wam fotki!

Ewcia, odpoczywaj, wypoczywaj!
Stary 2014-06-29, 12:15   #2083
I_K
Zakorzenienie

Takaya ja na razie nic nie chce wiec nie pytam wszystko mam dla P, dzieci od rozmiaru 80 znacznie wolniej rosną.
Stary 2014-06-29, 12:58   #2084
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
To taka chyba najczestsza grupa
chyba A jest popularniejsza

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
długim

T'ai, śniło mi się, że podrzuciliście mi J na parę h, grzeczny był, nie wiem co Ty chcesz
później przyjechaliście z mężem i 4 znajomych do mojego rodzinnego domu, miałam straszny burdel, a w łazience wręcz syf, mnóstwo brudnych ciuchów, pod prysznicem zberała się jakas zielona maź, próbowałam Was obsługiwać, głodni byliście, a miałam tylko 2 soki, po pół w kartonie i w międzyczasie sprzątać, a Tobie się zachiało do wc a i robiłam kanapki z mięsem z gołębia
już któryś raz mi się śnisz
hehe jaki sen

Cytat:
Dziewczynki to moja sukienka na wesele
2 rozne buty bo zastanawiam sie ktore
Sttanik mam sportowy wiec w zwyklym bedzie lepiej
No i brakuje paseczka jakiegos bo sa sziurki to wtedy nie bedzie na brzuchu taka "luzna"
Jakos juz mi sie przestala podobac
Bede sie w niej malo weselnie czuc

Prosze o szczere opinie
dla mnie ciut za prosta ale ja mam całkiem inną figurę i źle bym w takiej wyglądała
sama sukienka i ten wzór są ładne i na tobie ładnie leży

no to ostatnie dni Jasiek dał mi w kość od środy mamy cyrki i chodzi spać koło 21.30, w piątek nie zrobił mi drzemki wcale a wczoraj dopiero o 16 i to w wózku jak już padał na działce
strasznie się rozregulowało wszystko
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-29, 22:19   #2085
takaya
Zakorzenienie

I_K to nie będziesz nic brała na jesień/zimę? To musze się zastanowić czy warto kuzynkę ze stanów aktywować bo nie wiem ile przesyłka wyjdzie

Ewka a to lekarz przy wypisie nic ci nie mówił o tym jakmasz brać?

T'ai echh znamten ból wtedy gdy mała miała 4mies co całe dnie nie spała to była tragedia, bo nic nie dało się zrobić Na pewno wróci do swojego rytmu

Ja wczoraj siedziałam do 2giej bo sie uparłam aby uszyć madzi balerinki pasujące do sweterka z H&Mu. Dziś jechaliśmy na imieniny babci i chciałam wystroić Madzię Buty uszyte ale na nogach ledwo minute są bo kuli palce i nie da się ich założyć tak by na tej nodze były, no i jednak troszkę za duże. Uszyłam też opaskę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baleriny33.jpg (85,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaska.jpg (47,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg opaska2.jpg (55,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3073.jpg (126,8 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2014-06-29 o 23:48
Stary 2014-06-30, 08:59   #2086
passion80
Zakorzenienie

Ewcia a co z tym usg, pytałaś? ja bym brała leki jak w szpitalu a na następnej wizycie lekarz zadecyduje

Takaya, balerinki urocze, słodko wyglądają, a i opaska mi się podoba
to się zorientuj ile by przesyłka wyniosła

IK, T'ai, trzymam kciuki za dzisiejszy dzień
Stary 2014-06-30, 09:39   #2087
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
I_K to nie będziesz nic brała na jesień/zimę? To musze się zastanowić czy warto kuzynkę ze stanów aktywować bo nie wiem ile przesyłka wyjdzie

Ewka a to lekarz przy wypisie nic ci nie mówił o tym jakmasz brać?

T'ai echh znamten ból wtedy gdy mała miała 4mies co całe dnie nie spała to była tragedia, bo nic nie dało się zrobić Na pewno wróci do swojego rytmu

Ja wczoraj siedziałam do 2giej bo sie uparłam aby uszyć madzi balerinki pasujące do sweterka z H&Mu. Dziś jechaliśmy na imieniny babci i chciałam wystroić Madzię Buty uszyte ale na nogach ledwo minute są bo kuli palce i nie da się ich założyć tak by na tej nodze były, no i jednak troszkę za duże. Uszyłam też opaskę
Takaya no nic na razie nie biorę, spodnie mam od koleżanki, kilka bluzek kupiłam mu na zimowych wyprzedażach...skarpety mam... jedna koszula i starczy
może nie myślę o zakupach bo jestem wyjątkowo spłukana

Takaya ekstra te buty i opaska też

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

passion dzięki

Tai powodzenia
Stary 2014-06-30, 09:54   #2088
ewka1368
Zakorzenienie

Takaya passion usg genetyczne powiedzial ze mi nie zrobi
Zapisalam sie na czwartek prywatnie
Bedzie to 13t3d wiec mam nadzieje ze sie wyrobbie w czasie

A propo nospy kurde to czytalam ze nadmiar tez jest szkodliwy
Zadzwonie pozniej do gina i zapytam

Takaya opaska cudna i baleriny tez boskie
Podziwiam Cie

Hej
Stary 2014-06-30, 12:07   #2089
takaya
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Jakoś mam wenę na szycie Niedługo pokończą mi się ciuchy z których będę mogła szyć to pewnie się skończy

I_K szkoda, ale rozumiem Musze zobaczyć ile wyjdzie przesyłka z US do PL. Może taniej będzie wysłać do Niemiec to ciotka z Niemiec by mi przywiozła w sierpniu jak będzie

Passion a jak nie będę wiedziała ile wyjdzie przesyłka to też się piszesz? Jak coś to powiedziałam siostrze, ze do środy się zdecyduję

aaa no i oto sweterek- jeszcze się nie zdecydowałam czy zrobić go na guziczki czy może doszyć przy dekolcie tasiemkę. Szyłam na podstawie tego sweterka z H&Mu

Wczoraj był upał a dziś caaały dzień leje madzia strasznie marudna- chyba przez pogodę. Niby śpiąca, ale awanturuje się a spać nie chce. Mordowała mnie prawie półtorej godziny i wreszcie usnęła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sweter.jpg (153,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2014-06-30, 12:11   #2090
I_K
Zakorzenienie

Takaya podobno najtaniej jest paczką morską ale idzie dłużej.
Stary 2014-06-30, 12:34   #2091
takaya
Zakorzenienie

Troche sie boje ceny tej paczki ;/ Jak patrze w sklepie Carter's to wychodzi 110$ + cło i podatki ok 30$ Jak patrze na stronach jakiś niby tanik usług paczek z USA do PL to do 5kg wychodzi 30$ chyba nie warto się w to bawić tylko kupić ubranka normalnie w sklepie
Stary 2014-06-30, 13:43   #2092
DELL
Zakorzenienie

hello Dziewczynki,

Cytat:
dell najlepszego trochę spóźnione ale szczere
dziękuję

Cytat:
[B]
Dell a jak u was? Co do pogody to nie narzekam u nas przynajmniej dziś nie pada. Nie ma upału ale takie 20stopni jest więc wychodząc z Madzią założyłam tylko czapkę aby słońce w oczka nie świeciło
u nas pogoda w kratkę... raz pochmurno, raz pada, raz słonko i tak w kółko. Mogło by byc w końcu cieplusio

Cytat:
Dziewczynki to moja sukienka na wesele
2 rozne buty bo zastanawiam sie ktore
Sttanik mam sportowy wiec w zwyklym bedzie lepiej
No i brakuje paseczka jakiegos bo sa sziurki to wtedy nie bedzie na brzuchu taka "luzna"
Jakos juz mi sie przestala podobac
Bede sie w niej malo weselnie czuc

Prosze o szczere opinie
Ewcia, taka trochę mało weselna....
i tak smutno w niej wyglądasz....
ale własnie moze jakis paseczek albo może żakiecik w jakimś fajnym czerwonym kolorze-bardziej wyrazistym by trochę rozweselił ową sukieneczkę.

Cytat:
zdolniacha

Cytat:
Troche sie boje ceny tej paczki ;/ Jak patrze w sklepie Carter's to wychodzi 110$ + cło i podatki ok 30$ Jak patrze na stronach jakiś niby tanik usług paczek z USA do PL to do 5kg wychodzi 30$ chyba nie warto się w to bawić tylko kupić ubranka normalnie w sklepie
jaka cena!!!!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ewcia,co do leków, to moze zadzwon do sekretariatu oddziału ginekologii, poproszą lekarza i powiedz z w czym rzecz i zapytaj jak masz brać leki.
na własną rękę nie aplikowałabym sobie jakis tam dawek ....

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

ciekawe jak tam T'ai
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:27   #2093
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Takaya, zdolniacho! Śliczne te Twoje dzieła!!
Stary 2014-06-30, 15:11   #2094
monita01
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Takayka, super wszystko, co uszyłaś. Zdolniacha z Ciebie i na dodatek masz zapał no i czas! Ja bym chyba nie znalazła...

T'ai, daj znać jak tam pierwszy dzień! Czekamy na relacje.

Moje dziecko ostatnio strasznie rzuca się w nocy przez sen.... niby spi, ale cały się pręży, stęka, kopie, macha łapkami.... czyzby jakieś koszmary? Budzi nas przy tym non stop. Wasze maluchy też tak miały? Co ciekawe, w dzień w czasie drzemek nic takiego się nie dzieje....

My wczoraj się spłukaliśmy na dobre, bo kupiliśmy bilety na pociąg do teściów, na samolot do Wawy... drogie już były loty strasznie, ale co zrobić? W tym roku jesteśmy bez wakacji jako takich, trochę szkoda, no ale dziecko też jeszcze małe....

Lecę sprawdzić, czy obiadek już gorący. Mam nadzieję, że potwór d ami zjeść w spokoju i nie obudzi się zaraz na mleczko...
Stary 2014-06-30, 15:47   #2095
Dark lady
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Jak tam żyjecie. U nas bardzo dużo zajęć. Mała niestety ma kolki i to bardzo bolesne, ale znaleźliśmy lekarstwo - tzn. farmaceuta polecił i jest znacznie lepiej Generalnie malutka już nie jest taka malutka bo waży 4750, bardzo szybko przybiera i pyzunia się robi. Poza tym jest bardzo bystra i kochana, jak nic jej nie boli to można z nią "pogadać" i rozdaje wtedy uśmiechy .

Któraś z was szczepiła na rotawirusa?

Qsloncu pytałaś jak tam u mnie. Mati jest jaki był, kochany i grzeczny, ale żywiołowy niesamowicie i właściwie ciężko za nim nadążyć. Na szczęście mam bardzo dużo pomocy od mamy, bo nie wiem takto jakby to było jak karmię i młody gdzieś lata i nie da się go od tego powstrzymać. Ale kocha Karolinkę bardzo, a ona też już zaczyna być widać że jest za nim - przygląda mu się uważnie i czasem się uspokaja jak go słyszy

Kuleczka jak tam żyjesz.

Ewcia dobrze że już w domu

Passion a ty kiedy odnotowujesz wielki powrót do pracy?

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Monitka my tak mamy, ale my mamy problemy brzuszkowe i to od tego.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:33   #2096
takaya
Zakorzenienie

Monita ja czas znajduje bo 'wykrawam' z tego co powinnam zrobić w domu albo ze snu Co do snu to Madzia zawsze tak miała. Pośpi spokojnie z godzinęd wie a później się powierci i tak w kółko- niespokojny duszek pewnie przezywa to co było w dzień. Dlatego spanie dla brzuszku to nie dla niej bo budzi się z płaczem

Badzia jak Zosia? Gorączki miała od zębów?
Stary 2014-06-30, 16:35   #2097
I_K
Zakorzenienie

Badzia jak praca? szkoda że się nie zobaczymy...

Piotruś będzie miał..................... ....braciszka
Stary 2014-06-30, 17:00   #2098
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne

Cytat:
Piotruś będzie miał..................... ....braciszka

na razie ciężko tak coś napisać
mam wrażenie że pracy kupę i nie ogarnę
babka niby spoko itd ale chciałaby wszystko teraz zaraz, no a że ja się uczę to robię powoli co by się nie pomylić
no i same chłopy oprócz nas - muszę się przyzwyczaić
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:21   #2099
I_K
Zakorzenienie

bardzo tęskniłaś za Jasiem?

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2014-06-30 o 17:24
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:30   #2100
monita01
Zakorzenienie

Dark, ale Wy sie macie z tymi kolkamu! Co to za lek Wam pomogl?

IK... gratulacje. Tak przeczuwalam, ze bedzie drugi chlopak. Wiem, ze myslalas o dziewczynce, ale drugie dziecko tej samej plci to bardzo praktyczne rozwiazanie Jak reakcja Twoja i meza? Co na to Piotrus? Pewnie wolal braciszka. Na USG wszystko dobrze?

Tai, poczatki sa trudne, ale jestem pewna, ze sobie poradzisz!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości