Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 14:13   #3691
Lusiija
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Moja mama i tak chciała doplacic... uwaza że jedzenia nie starczy bo u mnie dużo jedza... uwazam że to czysty bezsens. Odechcialo mi się wszystkiego

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 41 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:13   #3692
Izuniaa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ok, daj znać jakie będą Wasze wrażenia, jestem ciekawa bo my online'owo też bylismy zachwyceni, dodatkowo to tylko 3km od kościoła, w którym będziemy ślubować, więc byliśmy mega napaleni
a zmieniliśmy salę na The Piano w Bytomiu i to był strzał w dziesiątkę
tyle, że tam namiotu nie ma a jak Ci z suknią idzie..? duże planujecie wesele?
Stary 2014-06-30, 14:15   #3693
marlenqa22
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłam się

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:29   #3694
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
tyle, że tam namiotu nie ma a jak Ci z suknią idzie..? duże planujecie wesele?
no namiotu nie ma, ale sala jest obłędna my też chcielismy namiot, dlatego sie napaliliśmy na Starą Baśń później wpadłam na pomysł, że wynajmniemy namiot i zrobimy wesele w ogrodzie u Teściów, ale cena wynajem namiotu, załatwianie kateringu itp to nie dla mnie (jestem zbyt wygodna ), więc odpuściliśmy
wesele na ok 80 osób, w czwartek suknie juz mam odkupioną od jednej wizażanki, ale jeszcze sie w nia nie mieszcze koronkowa rybka

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:32   #3695
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
mój TŻ też bez kamizelki i mucha ślub mamy w sierpniu i po co mu dodatkowo kamizelka? wystarczająco się ze stresu spoci

poza tym u nas jest tak ze musi zostać w marynarce całe wesele

40 ddś
Piona! Niedługo nam zostanie tylko miesiac!!1

Mój TŻ - garnitur bez kamizelki, krawatka i poszetka w ślubny wzór

Kolejne potwierdzenia, na razie odmówiło ok 5 osób wiec 95% zaproszonych raczej bedzie. Dzwonią osoby , ktore potwierdzały od razu a te, ktore powiedziały , że nie wiedzą nadal nie wiedza i cisza mimo, że termin do jutra... Co trzeba mieć w głowie, żeby nie rozumiec prostego przekazu zapisanego na zaproszeniu? Rozumiem, że niektorzy nie znają swoich planów na 9 sierpnia już dzisiaj ale moga zadzwonić i przedstawić nam swoją sytuacje. Jesteśmy ludźmi, wszystko można zrozumieć...

W ogóle to dzisiaj zrobiło mi się przykro... Dałam zawiadomienie o ślubie do pracy. Chciałam po uroczystości w kościele prosić moje koleżanki na obiad. Dzisiaj widziałam, że podpisywały kartkę i chyba składały się na prezent więc podpytałam jednej czy przyjdą wszystkie (chciałabym , aby były bo mam z nimi dobry kontakt). Okazało się, że na 6 osób przyjdą 2.... Smutno mi bo powodem jest cyt." nie chce mi się jechać" - miejscowości oddalone od siebie o 5 km i kierowcą będzie mąż jednej, ktora idzie na 100%. No ale coż. Nie bede ich zmuszać. I tu nie chodzi o jakiś prezent bo wiem, że skłądają się wszystkie. Ale podsłuchałam, że gdybym im oficjalnie powiedziała, że prosze je na obiad to przyszłyby wszystkie....

Anesthesia jak tylko TŻ odda mi aparat to zrobię fotki

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-06-30 o 14:40
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:35   #3696
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
no namiotu nie ma, ale sala jest obłędna my też chcielismy namiot, dlatego sie napaliliśmy na Starą Baśń później wpadłam na pomysł, że wynajmniemy namiot i zrobimy wesele w ogrodzie u Teściów, ale cena wynajem namiotu, załatwianie kateringu itp to nie dla mnie (jestem zbyt wygodna ), więc odpuściliśmy
wesele na ok 80 osób, w czwartek suknie juz mam odkupioną od jednej wizażanki, ale jeszcze sie w nia nie mieszcze koronkowa rybka
u nas miało byc ok 30 osób, ale juz urosło do 40
to z tą suknią to nieźle ja z suknię mam większy problem, bo jej nie dam rady odkupić..
wynajęcie i zorganizowanie samemu to naprawdę spory koszt.. i duzo załatwiania.. a slub w czwartek.. super sprawa

mnie zostało z najważniejszych rzeczy, znalezienie firmy która w miare sensownej cenie zrobi mi pokaz fajerwerków

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Kolejne potwierdzenia, na razie odmówiło ok 5 osób wiec 95% zaproszonych raczej bedzie. Dzwonią osoby , ktore potwierdzały od razu a te, ktore powiedziały , że nie wiedzą nadal nie wiedza i cisza mimo, że termin do jutra... Co trzeba mieć w głowie, żeby nie rozumiec prostego przekazu zapisanego na zaproszeniu? Rozumiem, że niektorzy nie znają swoich planów na 9 sierpnia już dzisiaj ale moga zadzwonić i przedstawić nam swoją sytuacje. Jesteśmy ludźmi, wszystko można zrozumieć...

może po ludzku zapomnieli?
Właśnie.. my musimy w końcu zadzwonić i odmówić wesele..
Stary 2014-06-30, 14:51   #3697
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
to z tą suknią to nieźle ja z suknię mam większy problem, bo jej nie dam rady odkupić..
wynajęcie i zorganizowanie samemu to naprawdę spory koszt.. i duzo załatwiania.. a slub w czwartek.. super sprawa

mnie zostało z najważniejszych rzeczy, znalezienie firmy która w miare sensownej cenie zrobi mi pokaz fajerwerków

czemu nie dasz rady odkupić?

my musimy jeszcze załatwić dja i fotografa i właściwiwe wsio, bo całą reszte mamy w cenie sali

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 14:54   #3698
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
czemu nie dasz rady odkupić?

my musimy jeszcze załatwić dja i fotografa i właściwiwe wsio, bo całą reszte mamy w cenie sali
bo nie mogę takiej znaleźć
fotografa od początku wiedziałam jakiego chciałam. Co do Dj`a to powoli mogę mówić, że go "mam"
Stary 2014-06-30, 14:57   #3699
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

może po ludzku zapomnieli?
Właśnie.. my musimy w końcu zadzwonić i odmówić wesele..
Raczej co innego - Ci ktorzy jeszcze nie wiedzą są przez nas liczeni , że teoretycznie bedą. A oni nie dają (może) znać bo zatrzymali się na etapie kucharek - czy beda czy nie to kucharka jedzenie robi więc się nie zmarnuje, a nawet jak nie przyjdą to najwyzej sie krzesło odstawi.

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-06-30, 15:00   #3700
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej co innego - Ci ktorzy jeszcze nie wiedzą są przez nas liczeni , że teoretycznie bedą. A oni nie dają (może) znać bo zatrzymali się na etapie kucharek - czy beda czy nie to kucharka jedzenie robi więc się nie zmarnuje, a nawet jak nie przyjdą to najwyzej sie krzesło odstawi.
to może do nich wieczorkiem napisz?
Stary 2014-06-30, 15:08   #3701
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
u mnie też z telefonem cisza do dzisiaj mamy potwierdzenia....
u mnie tak samo..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:21   #3702
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
to może do nich wieczorkiem napisz?
Nie bede pisac bo uwazam, ze wypada jedynie dzwonic. Mamy zamiar to zrobic , pisalam o tym tutaj nawet....

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-06-30, 15:37   #3703
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle to dzisiaj zrobiło mi się przykro... Dałam zawiadomienie o ślubie do pracy. Chciałam po uroczystości w kościele prosić moje koleżanki na obiad. Dzisiaj widziałam, że podpisywały kartkę i chyba składały się na prezent więc podpytałam jednej czy przyjdą wszystkie (chciałabym , aby były bo mam z nimi dobry kontakt). Okazało się, że na 6 osób przyjdą 2.... Smutno mi bo powodem jest cyt." nie chce mi się jechać" - miejscowości oddalone od siebie o 5 km i kierowcą będzie mąż jednej, ktora idzie na 100%. No ale coż. Nie bede ich zmuszać. I tu nie chodzi o jakiś prezent bo wiem, że skłądają się wszystkie. Ale podsłuchałam, że gdybym im oficjalnie powiedziała, że prosze je na obiad to przyszłyby wszystkie....

mamy do jutra powtierdzenie, zaznaczylismy na karcie potwierdzen kto dal znac i bedzie a kto nie dal znac i do tych osob dzwonimy jezeli sie okresla od razu to plus dla nas jezeli nie dajemy im 24h jeden dzien wiecej i prosimy o telefon jaka decyzja zostala podjeta, jezeli w tym dniu to bedzie 2 lipca nie dostaniemy odpowiedzi to taktujemy to jako odmowę.

Jak juz ustalimy liste tych potweirdzonych na pewno, a chcemy to zrobic 3 lipca, zobaczymy ile tych gosci bedzie. mamy miec minimum 100osob, jezeli bedzie mniej to mamy jeszcze czas czyli zostaja 2 miesiace do slubu i moge na wesele zaprosic tych ktorzy sa na poczatku listy gosci zaprosoznych tylko na slub. i wtedy dla nich na zaproszeniu potwierdzenie bedzie do 1 sierpnia.
co o tym sadzicie?

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
u mnie tak samo..
to co robicie jak pozostali nie dadza znac, dzwonicie?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:44   #3704
21klaudyna
Zadomowienie

Szukam prezentu dla Tż z okazji ślubu i trochę mi się już prezenty wyczerpały. Ma ktoś jakieś ciekawe pomysły. Byle nie żadne kurzołapy bo nie lubimy takich rzeczy . Ostatecznie jak nic nie wymyśle to zastanawiam się nad Samsung Gear fit - to ten inteligentny zegarek który się łączy ze smartfonem. Przez te 8 lat wyczerpałam chyba wszystkie moje pomysły:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:46   #3705
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość

Panna Izabela - zazdraszczam tych księży... ja na swojej ostatniej spowiedzi słuchałam o Nergalu...
Lubię takich księży na luzie - kiedyś taki mnie uczył religii w podstawówce i gimnajzum - jednak zmienił parafię a tak chciałabym żeby udzielał ślubu ale po tym co piszesz nie będziemy zwlekać z pierwszą spowiedzią

Tż - nie mierzył jeszcze nic "On ma czas"
To nie moi księża niestety, parafia jest na Mokotowie a ja tam nie mieszkam, ale lubię tam wpadać ze względu na księży właśnie
Mój tż "ma czas" skrócić sobie nogawki spodni od garnituru (ma za długie, a dopiero niedawno kupiliśmy buty i już może dopasować odpowiednio), jestem bardzo ciekawa, kiedy je gdzieś zawiezie do skrócenia

Właśnie dostałam telefon, że moje butki już przyszły
Ale nie wiem, czy dziś po nie pojadę, trochę mi się.... nie chce
W każdym razie mam nadzieję, że będą dobre.

Powinnam siedzieć i się uczyć do obrony, a ja na wizażu ale pogoda nie zachęca, poza tym pół nocy się kłóciłam z tż i najchętniej bym poszła spać, a zagadnienia na obronę tak usypiają... Zazdroszczę tym, którzy mówią o obronie, że to formalność i się wcale nie stresują...
Wybaczcie za off top

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:47   #3706
jumapili
Raczkowanie

wczoraj nie dzialal mi wiaz :-( odmawialo mi otworzenia strony

melduje ze jestemy po dwugodzinnej lekcji tanca i podstawowa choreografie mamy ulozona.niesamow ite ile trzeba sie napocic zeby ulozyc ok 6-7 min tanca ( mamy walc wiedenski i walc angielski)

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:06
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:48   #3707
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
wczoraj nie dzialal mi wiaz :-( odmawialo mi otworzenia strony

melduje ze jestemy po dwugodzinnej lekcji tanca i podstawowa choreogrfie mamy ulozona.niesamow ite ile trzeba sie napocic zeby ulozyc ok 6-7 min tanca ( mamy walc wiedenski i walc angielski)
my bardzo byśmy chcieli walc wiedeński Ile lekcji musicie mieć? Ile płacicie?
Stary 2014-06-30, 15:50   #3708
Le_lena
Raczkowanie

Chyba warto jednak samemu zadzwonić jak ktoś nie potwierdzi , ludzie zapominają, albo myślą , że skoro nie mają w planach odmowy to nie dzwonią. Przynajmniej ja spotkałam się z takimi przypadkami...
Wątpie aby u mnie chociaż połowa gości potwierdziła

Panna Izabela - tacy ksieża tak blisko mnie, a ja nic nie wiem
Zawsze jest sznasa ,że jak spodnie od garnituru poleżą i nabiorą mocy to same się skrócą

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:00
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 15:51   #3709
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Szukam prezentu dla Tż z okazji ślubu i trochę mi się już prezenty wyczerpały. Ma ktoś jakieś ciekawe pomysły. Byle nie żadne kurzołapy bo nie lubimy takich rzeczy . Ostatecznie jak nic nie wymyśle to zastanawiam się nad Samsung Gear fit - to ten inteligentny zegarek który się łączy ze smartfonem. Przez te 8 lat wyczerpałam chyba wszystkie moje pomysły:P
Będzie ciężko.

Ja mojemu TŻ dałam własnoręcznie zrobione spinki do mankietów z datą ślubu na jednej i "Najcudowniejszy mąż na drugiej" zapakowane do pudełeczka z kartką
http://www.tworki-potworki.pl/2014/0...niu-slubu.html
Ponadto zrobiłam kalendarz z moimi zdjęciami w bieliźnie. Mina TŻ, gdy zobaczył pierwszą stronę kalendarza (czerwiec 2014) i mnie w pończochach i białym gorsecie...Bezcenne Wręczyłam Mu po błogosławieństwie. Cała rodzina się śmiała widząc to

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-06-30 o 15:52
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:06   #3710
jumapili
Raczkowanie

Cytat:
my bardzo byśmy chcieli walc wiedeński Ile lekcji musicie mieć? Ile płacicie?
izunia89 ja mieszkam w Dortmundzie, wiec cena Ci chyba nie pomoze tu ceny z prywatne lekcje tanca co zabojcze ale juz dawno nie przeliczam na zlotowki nie wiem ile lekcji wezmiemy, na razie mamy tylko takie krecenie sie w kolko (czyli w sumie krok podstawowy w lewo w prawo i po przekatnej) ale ja to bym jakos chciala jeszzce kilkoma figurami urozmaicic.
Na pewno umowilismy sie na jeszcze jedna 2 godzinna
walc wiedenski jest jak dla mnie szybki do ogarniecia, wiec chyba nam wytarczy.
Stary 2014-06-30, 16:08   #3711
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumapili Pokaż wiadomość
izunia89 ja mieszkam w Dortmundzie, wiec cena Ci chyba nie pomoze tu ceny z prywatne lekcje tanca co zabojcze ale juz dawno nie przeliczam na zlotowki nie wiem ile lekcji wezmiemy, na razie mamy tylko takie krecenie sie w kolko (czyli w sumie krok podstawowy w lewo w prawo i po przekatnej) ale ja to bym jakos chciala jeszzce kilkoma figurami urozmaicic.
Na pewno umowilismy sie na jeszcze jedna 2 godzinna
walc wiedenski jest jak dla mnie szybki do ogarniecia, wiec chyba nam wytarczy.
to ja w takim razie mam nadzieję, że i nam to sprawnie pójdzie. Chociaż tutaj przy tch 4-5 lekcjach to cena wychodzi ok 100 zł za lekcję (90 min). Więc wcale nie mało
Stary 2014-06-30, 16:13   #3712
jumapili
Raczkowanie

Cytat:
to ja w takim razie mam nadzieję, że i nam to sprawnie pójdzie. Chociaż tutaj przy tch 4-5 lekcjach to cena wychodzi ok 100 zł za lekcję (90 min). Więc wcale nie mało
pociesze Cie ze w Niemczech 2 razy tyle a tu w ramach inspiracji

http://www.youtube.com/watch?v=Ngmchax2hBE
Stary 2014-06-30, 16:25   #3713
cornflower_girl
Zakorzenienie

bachara Bardzo mi przykro, życzę Wam i Waszym rodzinom dużo siły

Co do sesji - kopalnia w Bytomiu - zerknij tutaj - ciekawa strona z bazą opuszczonych miejsc, na pewno znajdziesz coś dla siebie.

bardorja Niefajnie z tymi odmowami. Co do dopraszania - zrobiliśmy tak, jak piszesz - doproszeni goście mieli póxniejszy termin potwierdzeń.

Lin U mojego TŻ-ta pomagało pokazanie fajnych sesji zdjęciowych z danego miejsca (dzięki temu przekonał się do swojego kościoła parafialnego). Trzymam kciuki za ten pomysł na sesję, moim zdaniem warto iść w tym kierunku

Cude Bardzo ładne buty

alloffkowa Gratuluje prezentu

fascinata Widziałam całe mnóstwo kamizelek z musznikami, ale takich błyszczących, z wzorkami - osobiście jestem na nie. Uważam, że lepiej iść w garniturze bez kamizelki, za to z dobrze dobranym krawatem, poszetką i butonierką - to dla mnie o wiele lepszy wybór

activelifestyle Dobrze, że ze spowiedzią bezstresowo

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja właśnie ostatnio dojrzewam do decyzji odnośnie koszuli PMa i kupimy śnieżnobiałą - ja mam sukienkę ECRU - typowe ecru, ciepły, ciemny odcień.
W sobotę byliśmy na weselu, gdzie panna młoda miała kreację w odcieniu ecru - pan młody oraz świadek i partner świadkowej również wystąpili w koszulach w tym kolorze. Powiem tak - wg mnie poddali się jakiejś dziwnej presji - a szkoda, bo nie służył im ten kolor. Różnicę w odcieniu było widać przy obrusach, a i tak nie powiedziałabym, że ecru wydaje się brudny. widać, że to inny odcień, ciepły. Większy problem byłby z kreacją w kolorze bardzo jasnego szarego.

enzunio Bardzo ekspresowo wyrobili się z Waszym filmem - jest piękny

le_lena Wg mnie tyle za zapowiedzi to wystarczy. Słyszałam o przedziale 50-100zł. Jak tam badanie ?

Lusija Przykro mi, ale wierzę że te osoby, które będą u Was, na pewno świetnie się wybawią

Elrosa Przepiękne

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Bez kamizelki i z muchą. Prawdopodobnie blogerzy modowi uznaliby to za "fo pa", ale mamy to gdzieś, TŻ i tak będzie wyglądał jak milion dolarów
Nie wszyscy - jak dla mnie to co pisze Mr Vintage jest sensowne. Dwuczęściowy garniak wcale nie jest fo pa

Buczorek Przesyłka z Butterfly była ekspresowa, na pewno mniej niż tydzień.

madziara Jak dla mnie prezent boski

Izuniaa89 witaj Podczytuj, pdoczytuj Ze ślubami w plenerze powinno być teraz łatwiej, przepisy się zmieniły, jest w wątku kilka dziewczyn, które będą miały taki ślub

mimi Wymówki koleżanek dość głupie...

jumapili Wow, bardzo rozbudowany pierwszy taniec

Melduję się na weekendzie, byliśmy na weselu naszych przyjaciół. Zabawa była przednia, wytańczyliśmy się i wybawili - ciężko będzie ich przebić

Mam trochę przemyśleń na temat:
Ta para robiła wszystko bardzo spontanicznie - zaproszenia zaczęli rozwozić na 1,5 miesiąca -miesiąc przed ślubem, wiele rzeczy odpuścili (czyli nie było personalizowanych paczek na ciasta czy ksiąg gości), skupili się na tym, co najważniejsze - dobre jedzenie, wybór muzyki i czas poświęcony gościom. Tak więc naprawdę nie wszystko musi być idealne, alby wesele było niezapomniane.
Niedawno na wątku była dyskusja o winach - ta para lubi niestandardowe gatunki tego trunku, o tyle na weselu poszli w klasykę - było Carlo Rossi, gościom bardzo smakowało.
Zaczynam mieć wątpliwości, czy okrągłe stoliki to dobry pomysł. Na przyjęciu rodzina zaczęła dostawiać stoliki do siebie i integrować się w większym gronie. Po północy para młoda zaprosiła wszystkich znajomych do swojego stolika i resztę imprezy spędziliśmy właśnie przy nich

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:37   #3714
jumapili
Raczkowanie

[QUOTE=cornflower_girl;471 01714]
jumapili Wow, bardzo rozbudowany pierwszy taniec

bo to wlasciwie 2 tance pierwszy walc wiedenski do CYT CYT Mazowsza (3min 30 sec), zeby podkreslic ludowy styl wesela no nie ukrywam ze kocham ta piosenke a przede wszystkim moj maz (tja tak to mi sie na emigracji porobilo)ale ze ten walc sie konczy w sumie polka musimy popracowac nad kondycja.
a potem zaczniemy walc wiedenski do utworu Slade C'est La Vie, ale tylko ok 2 min 20 sec (tak jest akurat akcent muzyczny) tanczymy razem i potem chcemy wyciagac do tanczenia gosci, zeby zapelnic parkiet. wiec wychodzi prawie 6 min ukladu
Stary 2014-06-30, 16:52   #3715
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Do dziś mam potwierdzenia. Na 71 zaproszonych osób będzie 50. Wiec ponad 20 odmowolo czyli jakieś 30% na oko. Smutno mi...
No niestety tak to jest, ale nie martw się, bo wesele i tak będzie niezapomniane

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Dziś powinnam dostać paczkę z filiżankami dla rodziców. Są absolutnie cudowne, w piątek dostałam ich zdjęcia jeden komplet jest różowy, a drugi czerwony, żeby nie były identyczne. Najmocniej polecam panią Aleksandrę z AK-Art&Garden
Piękne filiżanki!

Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Mój tż będzie w marynarce i muszce, bez kamizelki
Robusta u nas także jest taki zwyczaj ze Pan Młody w marynarce do końca

Dzisiaj z samiuśkiego rana dostałam telefon z potwierdzeniem!
Dziewczyny ile się czeka na przesyłkę z butterfly?
Mój TŻ też będzie bez kamizelki, albo z krawatem, albo z muchą A co do butterfly, to ja zamówiłam 20 czerwca, paczkę dostałam 27 czerwca To była przesyłka nie-priorytetowa.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My wczoraj rozdaliśmy kolejne 5 zaproszeń.
Już praktycznie kończymy, TŻ rozda jeszcze 3 w pracy, ja 2 kolegom i koleżance, razem zaprosimy mojego dziadka oficjalnie (bo ostatnio ciągle w weekendy pracuję, a jak nie pracuję, to zapraszamy resztę gości ) i będzie już koniec. Zostaną zaproszenia na sam ślub, ale te można spokojnie rozdać w sierpniu.
Ale Wam zazdroszczę, że już kończycie! My w lipcu musimy się mocno spiąć, żeby wszystkich obskoczyć... Została jeszcze cała moja rodzina (ale to załatwimy na jednym posiedzeniu, tylko trzeba się na takowe wybrać, mam nadzieję, że może w ten weekend ), kilka znajomych z którymi już się wstępnie poumawiałam (została mi jedna nie-umówiona) no i sporo gości z Krosna, ale ich zaprosimy dopiero, jak tam pojedziemy... kosmos

Cytat:

Mimi, strasznie to przykre... a taka wymówka to już w ogóle żart, 5km to jest NIC... Ale fakt, że czasami osoby zapraszane na ślub w ogóle nie czują się zobowiązane do pojawienia się na ceremonii i zwyczajnie nie chce im się na tą okazję szykować - przyznaję, że sama tak mam, ale jeśli byłby to ślub bliskiej mi koleżanki, to bym poszła.
Dziękuję za pamięć o zdjęciach!

My dzisiaj byłyśmy z mamą na zakupach. Kupiła sobie sukienkę, w której się dobrze czuje Granatowa, z koronką i subtelnymi cekinami, w głęboki dekolt V, który jej niesamowicie służy. I nawet kupiła sobie już do niej biustonosz Sukienka śliczna, choć jednak żałuję, że ciemnograntowa, ale mama się w takiej najlepiej czuła, to niech taką ma Mierzyła też śliczny beż, no ale niestety on ją troszkę pogrubiał (rozm. 52). Cieszę się, bo widzę, że jej ten strój bardzo odpowiada Tylko żal mi, bo tata powiedział, że sukienka jak na pogrzeb, a nie na wesele... ja też mam odrobinkę takie zdanie, w sensie, że za ciemna, no ale mama się w takiej najlepiej czuła, więc na nią nie naciskałam - widzę, że to był strój, jakiego szukała.

Mam też na oku dwa samochody i chętnie poznam Wasze zdanie: pierwszy - Volkswagen Tiguan, kolor toffee, mogę wynająć za 180zł/3h, tablice gratis, dekoracja do kupienia przez nas. Mogę nawet wybrać, czy chcę szofera kobietę czy mężczyznę
Drugie to czarne Audi A6, w cenie dekoracje, koszt 250zł.
Co sądzicie? Dopłacać do Audi, czy brać Tiguana?

PS: Wczoraj znalazłam jeszcze jeden typ do piosenki na pierwszy taniec Tym razem to chyba na dobre "to"

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:55
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:03   #3716
monidot
Zadomowienie

exist_ sliczny grzebyk

activelifestyle
bardzo ładne buty, gratuluję załatwionych spraw

say-hello gratuluję załatwionych spraw

enzunio świetny filmik, pięknie wyglądaliście

fascinata gratuluje zakupu garnituru

My jesteśmy nadal na etapie zapraszania , zostali nam juz tylko znajomi i tylko 6 zaproszeń
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:07   #3717
Le_lena
Raczkowanie

Corn - "badania" spoko , było miło i bez zbędnych pytań, raczej typowe dla zwykłego protokołu

Anesthesia - ja bym brała a6 i gratuluję sukienki mamy!
Najważniejsze, że będzie się w niej dobrze czuła, a mama która się dobrze czuje to zadowolona i uśmiechnięta mama - a przecież o to tu chodzi
Stary 2014-06-30, 17:17   #3718
Lg_ago
Zadomowienie

Witam się
Dawno mnie tu, na forum nie było. Ale podczytywałam w miarę możliwości ! Ostatnie dni były mocno kłopotliwe.

Elrosa jak nastrój na 5 dni przed?

Anesthesia nie strasz mnie ! Ja welon zamówiłam w czwartek i mam nadzieję, że do środy max mi przyjdzie ! Jak mejlowałam z babką, to pisała, że mają 48 godzin od złożenia zamówienia na wysłanie. Wzięłam paczkę pocztową priorytetową.

Jak dorwałam w końcu grzebyk, który ostatnio mocno poszukiwałam. Tak to jest, gdy czegoś się zachciewa na ostatnią chwilę !

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2014-06-30 o 17:19
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:20   #3719
Lemon_Drop
Zadomowienie

Ufff w końcu was nadrobiłam!

Mieliśmy z TŻ bardzo pracowity weekend:
- ruszyliśmy na poważnie z zaproszeniami - rozdaliśmy 28. Razem z wcześniejszymi rozdalismy już 41, zostało 48 (w tym 2 do wysłania).
- spisalismy protokół i daliśmy na zapowiedzi w mojej parafii,
- odbyliśmy 1 spotkanie w poradni, zostało jeszcze 1 za miesiąc,
- kupiliśmy na próbę ciasto z cukierni i raczej się na nią zdecydujemy.
Czuję się jakby nie było weekendu!

jumapili trzymam kciuki żeby się udało chyba podobną sytuację miała niedawno na forum jedna dziewczyna, ale im nie udało się wygrać z kościelną biurokracją...

re_nata podoba mi się makijaż z fioletem i kreską na dole

Cude gratuluję!

Mimi gratki za garnitur i potwierdzenia od gości komplet gości, to znaczy że nikt wam nie odmówił??

Exist grzebyk jest śliczny!

Elrosa wcale się nie dziwię że się zdenerwowałaś! Trochę bezczelnie zachowała się narzeczona kuzyna, mi byłoby zwyczajnie głupio proponowac coś takiego dobrze, że odmówiłaś; nie można dac sobie wejść na głowę

Docik pozostaje mieć nadzieję że po ślubie to ty będziesz na I miejscu.. porozmawiajcie o tym jeszcze na spokojnie. Skoro nie mówiłaś tego wcześniej to TŻ pewnie nie wiedział ze tak cię to denerwuje. Będzie dobrze!
edit: doczytałam
Ja też lubię posiedzieć z teściową, TŻ czasem się wkurza że nie obejrzymy jakiegoś filmu sami tylko siedzimy z nią. Ale mi jest jej czasem szkoda, bo jest sama i chce jej się czasem pogadać, bo ile można gadac do kota

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
moja mama i babcia mi powtarzały że to mąż jest najważniejszy i z nim trzeba trzymać sztame, rodzice umierają a dzieci dorastają. starość zostaje we dwoje
dobrze powiedziane

Konkardia świetne te anioły! długo czekaliście na wykonanie?

An bierz robot! Jak będziesz miała kasę w rękach to pewnie będzie ci szkoda, a tak - sytuacja idealna!

Agnessssa jaki welon zamawiałaś?

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A dziś wesele naszych przyjaciół, nie mogę się doczekać Myślami będę przy dzisiejszych PM-kach z naszego wątku Ślub zapowiada się pięknie, wesele - rozrywkowo, sporo naszych znajomych, bardzo zgrana ekipa. No i ostatni raz łapię welon na oczepinach, jaka nieopisana ulga
O kurde, fakt! Ja zawsze lub prawie zawsze brałam w tym udział, a złapałam tylko raz, na weselu 2 tygodnie temu

Bachara moje kondolencje

Alloffkowa gratki za I prezent

An może album na zdjęcia w formie skrzynki i wewnątrz grawer?
Ja się zakochałam w tych aniołach które wrzuciła Konkardia pokażę je TŻ i może byśmy takie zamówili?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, właśnie wróciliśmy z honeymoon i taką niespodziankę zrobił nam nasz kamerzysta:
Kochana my już dawno to wyczaiłyśmy!
Jak po podróży??? Opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro idziemy na 8:00 dać na zapowiedzi i zrobić te "badania" o których pisałam... ciekawa jestem z jakim nastawieniem wrócę... Myślicie że 100 zł na zapowiedzi w mojej parafii będzie ok?
My daliśmy 70 zł (tyle chciał ksiądz), więc myślę że 100 zł to będzie aż nadto. Ja w ogóle myślałam że 20 zł wystarczy a tu zonk, TŻ jakoś wygrzebał po kieszeniach
Co do spowiedzi: to nam ksiądz powiedział że mamy pójść do I spowiedzi przedślubnej w ciągu tygodnia od spisania protokołu. Ale nie wiem czy się wyrobimy bo teraz każdą wolną chwilę (czyt. weekend) poświęcić musimy na zapraszanie, ew. pójdziemy kilka dni później.

Elrosa ale piękne filiżanki!

Buczorek ja na przesyłkę czekałam ok 3 dni

Lusiija bardzo mi przykro z powodu odmów

Madziara kibelek wymiata!

Mimi a nie możesz jeszcze w jakiejś rozmowie wspomnieć że oczywiście zapraszasz je wszystkie?

Corn super że się wybawiliście Wasze wesele na pewno będzie równie udane!

An super że mama kupiła sukienkę. Może kremowe dodatki by ją rozjaśniły? Buty, torebka, żakiet, naszyjnik?
Co do auta to wolałabym Audi

No i oczywiście życzę naszym PM-kom dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia!

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-06-30 o 17:21
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:24   #3720
KaMilka4891
Zadomowienie

rabbitka genialna relacja

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
A! Spinki do krawata - wpisałam sobie w wujka google i... całkiem ładni panowie mi wyskoczyli
no ładni ładni ale już TŻ zdążył się rozmyślić tego samego dnia
ale dziękuję za opnie w sparwie spinek
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
active
ooo to szybciutko przyszedł! dzięki za odpowiedź zadowolona jesteś z welonu?
mi tez szybko przyszedł z butterfly, kolor trafiłam idealnie, wszystko jest takie jak na zdjęciach
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

gratuluję końca edukacji
i załatwionych spraw

my mamy potwierdzenia do jutra i kilka osób zadzwoniło tylko ale w sumie większość potwierdzała od razu, więc mam nadzieję, że nic się nie zmieniło
dziękuję
do nas też nie dzwonili, my dzwoniliśmy albo na FB, za każdym razem zaczynałam rozmowę, że tylko tak dla formalności pytam, bo zbliża się data potwierdzenia
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie dostaniemy na ślub najbardziej oryginalnego prezentu, a mianowicie... kibla
wygraliście tym kibelkiem wielkie otwarcie na sali też uważam za bardzo dobry pomysł
Cytat:

jakbym dostała taki prezent to naprawdę nie wiem jak bym się zachowała. Kuzynka dostała króliki, ale zachwytu z tego tytułu nie było i do dzisiaj się zastanawiam o co kaman a to już 4 lata
króliki?? ale co, że na futro i pasztet?

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Tylko mam straszny problem i nie wiem co kupić w podziękowaniu rodzicom nie mam zielonego pojęcia może któraś z Was ma jakiś pomysł ?
podłączam się pod pytanie ja musze wymyślić dla teściowej i teścia, dla babci TŻ, mojej mamy i dwóch ciotek (dla nich chyba ograniczę się do koszy i jakichś fotek/ramek)
Cytat:

ja nie rozumiem dlaczego ludzie oczekują zawsze czerwonego dywanu i szampana z truskawkami i limuzyny powinny baby się cieszyć, że w ogóle je gdziekolwek zapraszasz
nie powinno być Ci przykro, bo to ich wybór i tyle
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

mamy do jutra powtierdzenie, zaznaczylismy na karcie potwierdzen kto dal znac i bedzie a kto nie dal znac i do tych osob dzwonimy jezeli sie okresla od razu to plus dla nas jezeli nie dajemy im 24h jeden dzien wiecej i prosimy o telefon jaka decyzja zostala podjeta, jezeli w tym dniu to bedzie 2 lipca nie dostaniemy odpowiedzi to taktujemy to jako odmowę.

Jak juz ustalimy liste tych potweirdzonych na pewno, a chcemy to zrobic 3 lipca, zobaczymy ile tych gosci bedzie. mamy miec minimum 100osob, jezeli bedzie mniej to mamy jeszcze czas czyli zostaja 2 miesiace do slubu i moge na wesele zaprosic tych ktorzy sa na poczatku listy gosci zaprosoznych tylko na slub. i wtedy dla nich na zaproszeniu potwierdzenie bedzie do 1 sierpnia.
co o tym sadzicie?

to co robicie jak pozostali nie dadza znac, dzwonicie?
sądzę, że jest to dobry pomysł niektórzy 2 miesiące przed zaczynają dopiero rozdawać, a my już mamy potwierdzone większość gości więc zapraszanie kogoś na wesele, które odbędzie się pod koniec sierpnia nie jest żadnych "fopa" moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
ja z dla mojego wymyśliłam dwa pokale do piwa, z wygrawerowaną nazwą jego domowego piwka, i dwa z datą naszego ślubu i naszymi imionami

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości