Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 16:48   #1381
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

dusia, kuluarek ślicznosci fajniutkie malenstwa

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 16:52   #1382
dusia_tcv
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
dusia, kuluarek ślicznosci fajniutkie malenstwa
a ty pokaż ten twój skarb kochana

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-30 o 16:54
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:13   #1383
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
ja przez to cierpnięcie nie mogę spac w nocy wstaję po kilka razy a w dzień jakoś nie mogę spać
ojj jest zamieszanie z tym zusem ale damy radę jakoś tylko trochę nerwów stracimy.
w pierwszym trymestrze brałam wapno... ale jak będziesz u gina to zapytaj czy można fenistilem posmarować jedno ukąszenie, bo mnie franca ugryzła na samym środku brzucha i swędzi okrutnie
No to widzę idziemy z 'ciążowymi ' problemami równo Mnie te sprawy strasznie irytują,tym bardziej, że są laski, które biorą po kilka tysiaków a w życiu w żadnej pracy nie były

Joanna - dzięki za info o wapnie, u mnie z każdym dniem się nasila to uczulenie, aż dziwne , bo przed ciążą z dnia na dzień zanikało.

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
z chęcią bym oddała, bo jak za długo śpię to potem mam wyrzuty sumienia, że cukier mi przez to szaleje to jutro sobie zabierz ode mnie ile chcesz

też mi się Mikołaj podoba- mam nadzieję, że tak zostanie jak już się synek urodzi, a nie że stwierdzimy nagle, że Miki nie pasuje
To jak się da to rezerwuję te dwie godzinki snu!
U nas też będzie Mikołaj tylko my skracamy Miko, w sumie to cała rodzina mówi do mojego brzucha : ciotki, rodzice, teściowie a właśnie słyszałam, że czasem jak rodzice maluszka zobaczą to od razu wiedzą, że inne imię będzie niż to wybrane
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:41   #1384
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
joanna a zlecal ci gin badania pod katem tego uczulenia? Moje okazalo sie zwiazane z ciaza nie byla to cholestaza ale blisko. Po porodzie zaczelo znikac juz prawie sladu nie ma. Mam jeszcze powtorzyc funkcje watrobowe dla pewnosci.
Nie nic nie robiłam ale zaliczyłam wizytę u dermatologa i powiedziała, że to wyprysk kontaktowy (tylko na dłoniach) związany jak się okazało ze zmianą pł. do naczyń (Ludwik rumiankowy) smaruje kremem ziają 10% panthenolu i mam spokój . Teraz praktycznie już nie mam tylko została sucha skóra na rękach
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 17:56   #1385
dusia_tcv
Zadomowienie

Ten Ludwik to chyba uczula coraz więcej osób porażka To 2 dni i pewnie zejdzie.....
Stary 2014-06-30, 18:00   #1386
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
A czy ktost mówi że to ma byc proste? Mnie też dolne rejony bolą do tego mały jakiegoś break dancea w brzuchu wywija a ja robię obiad i tańczę po całej kuchni hehe
oo to możemy zapisać Ignasia z Izą na jakieś kursy taneczne moja też tancerka, a czasami to nawet sobie myślę, że jakiś kickboxing uprawia

Cytat:
Napisane przez framboise87 Pokaż wiadomość
będę też trzymać kciuki za Ciebie! będzie dobrze
z tym czopem to nie wiem sama, nie doczekam się chyba czwartkowego ktg!
mnie już chyba odpadł ten czop.. nie zapytałam lekarza nawet, ale do tej pory chyba już by mi wylazł najgorsze jest to, że coś ta się pojawiało na wkładce higienicznej ale czy to to?

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
my niedawno wróciliśmy z od pani doktor z naszymi dwoma synami :/
ale nawet nie mam siły o tym pisać
mam nadzieję, że wszystko ok..

Cytat:
Napisane przez ecencia Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała już mieć konkrety do kiedy na pewno urodzę...
konkrety? to ja Ci powiem.. w lipcu urodzisz na pewno

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
No to chrzciny wypalą Cieszę się razem z Tobą ale ja mam mega stresa
wypalą jak najbardziej
a ja się jeszcze nie stresuję, ale wiem, że w środę będę chodzić jak po*ebana tylko, że ja będę bać się porodu, bo nie wiem co mnie czeka i zaczynam też myśleć o Małej, żeby była cała i zdrowa

to sobie pospałam
w tym tygodniu będę przytulać już swoje Maleństwo
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:02   #1387
aga__tka
Zakorzenienie

wczoraj chcialam sobie poczytac, to wizazu nie bylo...
teraz doczytalam 2 strony, ale na wiecej nie bardzo mam czas...
od jutra (no moze pojutrza ) biore sie za sprzatanie...
od czw mam zwolnienie, a dzis w pracy bylam i nie mam na nic sil juz mimo ze niby tylko na chwile (zeszlo 4h) i w zasadzie poza rozmowami z szefostwem i przepisaniem kilkudziecieciu ocen na arkusze i podpisaniem sie pod kazda z nich nic nie robilam...

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
3 lata wspolnego spania, 3 lata!
dopiero od miesiaca/dwoch ma swoje lozeczko
u nas podobnie
synek zasypiał w swoim łóżeczku (u nas w pokoju, bo wtedy mielismy tylko 1 do dyspozycji ) ale po tym jak mial 3 miesiace nadwyrezylam sobie nadgarstek i przestalam go odkladac po karmieniu do lozeczka, tylko gdzies od 2 zostawal juz u nas w lozku... i tak mniej wiecej do 6 miesiecy, potem zaczal przesypiac prawie cale noce, potem niestety jak wrocilam do pracy (8msc) to sie zaczal bardzo budzic i oprocz zasypiania u siebie prawie cale noce spal z nami... potem się uspokoil i spal nadal u siebie, a potem urodzila sie Ola, nie bardzo mielismy gdzie jej klasc - w drugim pokoju się bałam bez niani, zresztą nie chciałoby mi się do niej chodzić, a w planach było kupienie łóżka dla synka, tylko on się nie nadawał do dużego jeszcze i to się przeciągało, bo się ciągle nie nadawał - rzucał się tak że nawet z barierką by wyleciał, więc Ola spala od urodzenia z nami gdzies do roku... wtedy Jeremi sie przestał mieścić w łóżeczku, to on zaczął spać z nami a Olę daliśmy do łóżeczka jak Jeremi miał 4 lata a Ola dwa, to w końcu "dorobiliśmy" się urządzonego trzeciego pokoju i dzieciaki poszły spać do siebie ale często do nas przychodzą w nocy/nad ranem... My od początku w sumie mieszkaliśmy w tym samym mieszkaniu, ale na początku z moim rodzeństwem, które się stopniowo wyprowadzało niby jak Ola byla malusia to juz zostalismy sami, ale zaadaptowanie pokoju po siostrze dlugo nam zajelo bo ciagle byl do czego innego potrzebny

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Lekarka powiedziała że 2cm=2 palce i w jej przypadku to bardzo możliwe bo szczupłe palce miała

Iza nie będę walczyć, gra niewarta świeczki, a lekarz ogólny może wystawić zwolnienie ciążowe tj 100% płatne, zależy to tylko od jego dobrej woli

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w sumie to nawet nie zalezy, bo powinien tak zrobic...

Cytat:
Ja tam już mogę rodzić. Przygotowania oficjalnie zakończone. Ostatnie prasowanie, skrecenie i przygotowanie łóżeczka mnie troszke wyczerpały ale to taka przyjemnosc, ze az sie wam po chwalę.
śliczne,
jak to zobaczyłam, to muszę przemyśleć szybko temat moskitiery... pozostale dzieci juz mam mocno pogryzione, mimo ze zadnego komara jeszcze nie widzialam

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
dzieciowe kąciki są najczęściej słodkie
Mi teraz wygodniej trzymać małego w koszu Mojżesza i jest w nim jakoś dziwnie spokojniejszy ale łóżeczko jest czasem nawet śpi tylko w koszu jest jakiś spokojniejszy
miałam kosz do salonu dla poprzedniej dwojki, ale teraz sobie umeblowalismy salon i nie bardzo nam juz sie kosz zmiesci ja mialam taki wysoki na kolkach... na podlodze bym sie teraz bala ze wzgledu na core... i tak sie boje ze mala zaglaszcze...

a w ogole to jeszcze sie wypowiem w temacie prezentow od dzieci dla dzieci... wiec moje szkraby chca dac dzidzi prezenty... Wczoraj kupilam smoczek usypiacz i Ola nie chce sie z nim rozstac - caluje taki zamkniety w opakowaniu i twierdzi ze trzyma na prezent dla dzidzi... ostatecznie Jeremi tez "zachciał" prezentu dla dzidzi i bede musiala cos kupic... jako ze zabawek, grzechotek itp mamy cale tony, to myslalam zeby moze wybral jej flanelowa pieluszke? to bedzie cos w guscie smoczka... no bo nie wiem co wymyslic lepszego, zeby ktos nie mial "ciekawszego" prezentu...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:02   #1388
ecencia
Raczkowanie

Czekam właśnie na wizytę. Juz jestem po Ktg. Mialam jakies 2 skorcze. No i małej czesem tętno podskoczyło ale to chyba przy ruchach. Zobaczymy co zaraz doktorek powie.
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:05   #1389
aga__tka
Zakorzenienie

idę jeszcze luknąć czy ktoś nie urodził i znikam trochę
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:11   #1390
malwiska
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam bambusek
Stary 2014-06-30, 18:15   #1391
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
No to widzę idziemy z 'ciążowymi ' problemami równo Mnie te sprawy strasznie irytują,tym bardziej, że są laski, które biorą po kilka tysiaków a w życiu w żadnej pracy nie były
no może i równo urodzimy ale faktycznie zaczęłam się martwić bo wiem,że te co na lewo założyły działalność tylko "na ciążę" to zaraz decyzje pozytywną dostały i kasę a ja wszytko uczciwie i cisza irytujące jest to okrutnie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
oo to możemy zapisać Ignasia z Izą na jakieś kursy taneczne moja też tancerka, a czasami to nawet sobie myślę, że jakiś kickboxing uprawia

mnie już chyba odpadł ten czop.. nie zapytałam lekarza nawet, ale do tej pory chyba już by mi wylazł najgorsze jest to, że coś ta się pojawiało na wkładce higienicznej ale czy to to?

mam nadzieję, że wszystko ok..

konkrety? to ja Ci powiem.. w lipcu urodzisz na pewno

wypalą jak najbardziej
a ja się jeszcze nie stresuję, ale wiem, że w środę będę chodzić jak po*ebana tylko, że ja będę bać się porodu, bo nie wiem co mnie czeka i zaczynam też myśleć o Małej, żeby była cała i zdrowa

to sobie pospałam
w tym tygodniu będę przytulać już swoje Maleństwo
ale Ci zazdroszczę....

Cytat:
Czekam właśnie na wizytę. Juz jestem po Ktg. Mialam jakies 2 skorcze. No i małej czesem tętno podskoczyło ale to chyba przy ruchach. Zobaczymy co zaraz doktorek powie.

a to i ja się pochwalę kącikiem dla małej już wszystko gotowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ds.jpg (31,6 KB, 91 załadowań)
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:25   #1392
Fame
Zakorzenienie

I like it też w kazdej chwili mozesz zacząć rodzić.. teraz to łatwo mi powiedziec bo wiem na czym stoję hehe ale do tej pory też nic nie wiedziałam i same wiecie jak mnie to dręczyło bo tp na środę a tu nic poza tym ja mialam rodzic już od 8mc także naczekałam się swoje
a kącik piękny! Jak z bajki!!!
Stary 2014-06-30, 18:29   #1393
malwiska
Zakorzenienie

Ja nie widzę kacika bo jestem na tel w pracy.... jutro ostatnio dzień w pracy ...wypłata i może sobie coś kupię i oczywiście oliwce bo dawno nic jej nie kupowałam
Stary 2014-06-30, 18:32   #1394
pszczola189
Rozeznanie

jejku, śpię cały dzień dzisiaj.. Ale pogoda mnie dobija, pochmurno, pada, bleeee

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:32   #1395
bambusiek
Zakorzenienie

O 17:01 na świat przyszła nasza córcia Zuzanna - 2700g i 51 cm, 9,9,10 pkt.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:36   #1396
justynka2992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Gratulacje
Witamy na świecie Zuzię
justynka2992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:37   #1397
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam bambusek
Właśnie o tym samym myślałam czy to już się zaczęło na dobre ?
Cytat:
Ślicznie jak dla królewny
Miłością tą największą
Stary 2014-06-30, 18:38   #1398
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje witamy małą Zuzie
Stary 2014-06-30, 18:39   #1399
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULACJE !!! , właśnie o Was myślałam
Miłością tą największą
Stary 2014-06-30, 18:48   #1400
mamaya
Zakorzenienie

bambusiek, ogromne gratulacje
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:50   #1401
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
I like it też w kazdej chwili mozesz zacząć rodzić.. teraz to łatwo mi powiedziec bo wiem na czym stoję hehe ale do tej pory też nic nie wiedziałam i same wiecie jak mnie to dręczyło bo tp na środę a tu nic poza tym ja mialam rodzic już od 8mc także naczekałam się swoje
a kącik piękny! Jak z bajki!!!
wiem wiem ale już mi się nudzi to oczekiwanie
Cytat:
GRATULACJĘ!!!k laski: dla dzielnej mamy!

dziękuje za miłe opinie o kąciku - starałam się jak mogłam już nie moge sie doczekać kiedy będzie tam Sonia w tych wszystkich ślicznych ciuszkach, które jej nakupiłam ostatnio... nie wiem tylko czy zdążę ją we wszystkie ubrać
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 18:52   #1402
framboise87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość

To jak się da to rezerwuję te dwie godzinki snu!
U nas też będzie Mikołaj tylko my skracamy Miko, w sumie to cała rodzina mówi do mojego brzucha : ciotki, rodzice, teściowie a właśnie słyszałam, że czasem jak rodzice maluszka zobaczą to od razu wiedzą, że inne imię będzie niż to wybrane
widziałam właśnie, że też będzie Mikołaj mi się zawsze to imię podobało co to skracania, to teściowa ostatnio wyskoczyła, żebyśmy nie mówili na niego Miki, bo dzieci będą go przezywać "myszka Miki"- ona jak coś wymyśli to tylko
więc tym bardziej obstaję przy skrócie "Miki" a z tż-em do brzucha mówimy "Mikuś" albo "Mikusiek"

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
jak to zobaczyłam, to muszę przemyśleć szybko temat moskitiery... pozostale dzieci juz mam mocno pogryzione, mimo ze zadnego komara jeszcze nie widzialam
my chcemy moskitiery w oknach zamontować, nad taką nad łóżeczko nie myślałam nawet, bo u nas się straszliwie kurzy i musiałabym to chyba bardzo często prać. Bardzo, bardzo często.

Cytat:
no może i równo urodzimy ale faktycznie zaczęłam się martwić bo wiem,że te co na lewo założyły działalność tylko "na ciążę" to zaraz decyzje pozytywną dostały i kasę a ja wszytko uczciwie i cisza irytujące jest to okrutnie

ale Ci zazdroszczę....

Piękny kącik, a poduszki też muszę małemu kupić jakąś fajną dla ozdoby właśnie, może mi się uda jeszcze do smyka podskoczyć kiedyś

Cytat:
GRATULACJE!!!
Stary 2014-06-30, 18:54   #1403
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULACJE! widzę, że imię od razu wybrane hehe
Stary 2014-06-30, 19:01   #1404
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję!!! Chyba zamykasz listę mamus Z czerwca! !
I tu właśnie widać ze nie zna się dnia ani godziny swojego porodu -miałas jakieś objawy bo już nie pamiętam
Stary 2014-06-30, 19:15   #1405
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! Chyba zamykasz listę mamus Z czerwca! !
I tu właśnie widać ze nie zna się dnia ani godziny swojego porodu -miałas jakieś objawy bo już nie pamiętam
Ona była parę dni temu u lekarza i właśnie lekarz jej powiedział że nie ma wyciszać skurczy bo one teraz mają po prostu być no i mała księżniczka jest na świecie

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-06-30 o 19:23
Stary 2014-06-30, 19:18   #1406
ecencia
Raczkowanie

Bambusiek- Gratulacje!!!

Ja jestem po wizycie, szyjka skrócona rozwarcie na opuszek palca. Ktg ok, przepływy i ilość wód tez. Niestety na tym koniec dobrych wieści bo po pomiarach okazało sie ze Oliwka waży tyle co tydzien temu czyli 2,5 kg. Za tydzien kontrola. Moge miec za male łozysko albo za cienka pepowine i moze byc koniecznosc wywolywania porodu. Tak mi powiedział gin.
Przybiło mnie to trochę i teraz siedze smutna. Eh, te hormony ciażowe.

Edytowane przez ecencia
Czas edycji: 2014-06-30 o 19:19
ecencia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:23   #1407
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Bambusiek- Gratulacje!!!

Ja jestem po wizycie, szyjka skrócona rozwarcie na opuszek palca. Ktg ok, przepływy i ilość wód tez. Niestety na tym koniec dobrych wieści bo po pomiarach okazało sie ze Oliwka waży tyle co tydzien temu czyli 2,5 kg. Za tydzien kontrola. Moge miec za male łozysko albo za cienka pepowine i moze byc koniecznosc wywolywania porodu. Tak mi powiedział gin.
Nie stresuj się 2,5 kg to nie tak mało moja teraz w 39 tc waży 2905 g więc też jest mała , a najważniejsze, że jest zdrowa bo jakby nie była to już byś była w szpitalu Głowa do góry
Miłością tą największą
Stary 2014-06-30, 19:33   #1408
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Bambusiek- Gratulacje!!!

Przez tydzień mogła bardzo mało przytyc, Moja dwa tyg temu ważyła 2251g a jesteś na tym samym etapie co ja. Przez tydzień dzieckiem mogło przytyc ze 100g a niestety usg bie jest precyzyjnym sprzętem i wystarczy ze o milimetr się pomyliła i już wynik błędny. Ale dobrze ze niezbagatelizowala tegom

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-06-30 o 19:34
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:34   #1409
mamaya
Zakorzenienie

ecencia, nie załamuj się, a przede wszystkim nie sugeruj tak mocno pomiarami USG
Mój Synek na poniedziałkowej wizycie 9.06 ważył rzekomo jakieś 2700 g a w piątek 13.06 urodził się z wagą 3470 g, także naprawdę, nie ma się co sugerować tymi wszystkimi pomiarami, bo wystarczy, że lekarz postawił kursor milimetr bliżej niż na poprzedniej wizycie i już jest błędny pomiar
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 19:35   #1410
Yuza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Wyszłam i uwaga 06.07.2014 godz 9.30 planowane cc. , wyniki gbs niestety dodatni ale to dobrze że cc będzie. Mała waży 2905 d więc jest ok ale ginka mówiła żeby się nie sugerować usg bo to różnie bywa z pomiarami. No i teraz czekamy buziaki
super ze juz wiesz kiedy Twoje malenstwo sie pojawi

Cytat:
Gratulacje, zdrowka dla Was

Bry
Ja juz dzisiaj lepiej sie czuje, chociaz rano ledwie mowilam... Powiem Wam, ze mi na katar pomogl amol, smarowalam co chwile pod nosem i natreszcie moge oddychac!😀
Dzisiaj same dobre wiesci do mnie naplywaja... Zaliczylam ostatni egzamin!!! Wiec oficjalnie zaczynam wakacjee no i spokojnie moge rodzic jak tylko tz wroci😊 takze ja zapisuje sie na 10-tego😃W srode mam ktg ciekawe czy cos wyjdzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości