|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dzieki dziewczyny. Wiem jak to jest z tym błedem na usg. Moze faktycznie urosla tylko ze niewiele. Nie zmienia to jednak faktu ze przy bledzie 350g jaki pokazuje teraz usg to mala i tak jest troche mala jak na skonczone 37 tygodni. Pociesza mnie to, ze kolezanka miala tak samo, przez 3 tygodnie wychodzilo jej ze corcia ma 2,5 kg, trafiła na patologie a w koncu przenosila kilka dni i urodzila małą 3kg.
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Chwilę przed 11 odeszły mi wody, skurcze zaczęły się po 12, poród 17:01więc ponoć bardzo szybko. Mała leży do rana w inkubatorze, bo ... za pdużo śpi zaraz idę ściągać jej jedzonko.Mnie nic nie boli, czuję się super
|
#1414 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za egzaminy i super,że już lepiej się czujesz |
|||
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek gratuluje kochana. Widze ze moj termin porodu sie jednak nie zmarnowal :-D haha chyba zamknelas liste czerwcowek
|
|
|
|
#1418 |
|
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki żeby chociaż Twoja Oliwka ruszyła z masą.
|
#1419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc możesz już się rozpakowywać ![]() Cytat:
z całego serucha życzę takich porodów każdej z dziewczyn zazdraszczam
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
ecencia z tymi wymiarami z usg to tak pi razy dzwi. Moj dziec na tydz przed porodem mial miec 3600 a urodzil sie z niecale 3200 takze widzisz roznica ogromna tak ze moze byc i w druga strone
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
czerwcówką zapewne jest jeszcze Eydrith, która miała termin na 24go i myślę teraz, że Enary się już dawno nie odzywała a z tego co mi się kojarzy to też miała jakieś przejścia ze skurczami chyba...
no i ciągle zastanawiam się nad Integrą
|
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
Bambusiek, gratulacje!! ;**
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Bambusiek gratulacje
Ilikeit piękny kącik Dziewczyny które mają siateczkowe baldachimy służące za moskitiery możecie mi zmierzyć długość dołu bo mój stary baldachim sięga tylko połowy łóżeczka i chciałbym sobie uszyć na całe łóżeczko. Ja też dzisiaj pierwszy dzień sama z dziećmi zostałam, nie jest źle tylko ze względu na pogodę Wojtuś trochę markotny, pada deszcz cały dzień i nie da się na dwór wyjść Kinga dzisiaj się przez sen na głos śmiała |
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogoda.. no niestety dzisiaj nie rozpieszcza.. |
|
|
|
|
#1425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
normalnie aż wstałam z łóżka żeby zmierzyć
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Bambusek gratulacje!!!
naprawdę szybka akcja! Super że wszystko się dobrze skończyło no i że macie już córcię przy sobie ![]() ![]() To ja poproszę taką akcję jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Bambusiek gratulacje!!!!
Szalenie zazdroszcze ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1430 |
|
Raczkowanie
|
Robaczek ja mam taka moskitiere-baldachim http://www.smyk.com/feretti-tiulowy-...☠☠
Wymiary 200x600cm
|
#1431 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kingusia Cytat:
![]() Bambusiek świetne wieści, super,że poszło szybko informuj nas na bieżąco jak się czujecie |
||
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Bambusiek gratulację
Fame myślałam że z tydzień się trzeba przeterminować żeby iść na IP, ale dobrze malutka będzie pod nadzorem. A wiesz już czy będą wywoływać poród od razu czy tylko monitorować? Trzymam kciuki żebyś się doczekała Izuni jak najszybciej. I like it bardzo ładnie, w moim stylu. Yuza za sesję Ja dziś po wizycie, szyjka skrócona o połowę czyli podobno to norma jak na ten tydzień? No i wg gina powinnam wytrzymać do 16 lipca do cc. Synek nadal głową w górze, już tak raczej zostanie
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Caramel dla mnie lepiej, że od razu na szpital mnie wezmą, bo nie będę się martwić a tak to panikowałabym w domu tylko
![]() szczerze mówiąc nie wiem dokładnie jak to będzie przebiegać wszystko, ale chyba nie będą długo czekać z wywoływaniem. no a co do Twojego synka to chyba marne szanse, żeby się już przekręcił hehehe
|
|
|
|
#1434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
Bambusiek gratulacje
![]() Kularek ona ma syna, dlatego mnie zdziwiła takimi durnymi poglądami, mój gin jak to dziś usłyszał to załamał ręce . Tatekla wapno możesz pić, ja piłam musujące chociaż niby lepsze w syropie ale tylko musujące miałam w domu. Ze snem też mam problemy, kręosłup mnie boli, ciężko się przekręcić, albo muszę do łazienki także wstaje z Tż o 6 i tyle mojego spania ehhh I like it bardzo ładny kącik ![]() Esencia napewno z Oliwką będzie dobrze , jakby gin miał jakieś wątpliwości to by Cię zostawił w szpitalu. A pomiary z USG tak jak dziewczyny pisały mocno mogą się różnić także nie denerwuj się bo to szkodzi Małej. Ja po Ktg,USG i badaniu szyjka skrócona ale zamknięta na trzy spusty główka wysoko, zapis ok bez skurczzy, także jeśli się samo nie rozwinie do piątku to w piątek znowu na IP. Moja Księżniczka na drugą strone brzucha się nie śpieszy Także Fame zobaczymy która pierwsza będzie ![]() Kanapę kupiłam , jutro 1.o7 także mogę już rodzić jestem gotowa ![]() I wreszcie dostałam przelew z Zusu, trochę im to zajeło. |
|
|
|
#1436 | ||
|
Rozeznanie
|
Caramel
Cytat:
choć jak byłam pierwszy raz właśnie za wózkiem to trafiłam na milego i zaangażowanego w swoją pracę pana, może akurat miałam farta. teraz wpadam tam jak burza, tż zazwyczaj jedzie na myjnie na mateczny plus tankowanko a ja ma jakieś 20-30 minut na szybkie zakupy ![]() :brzyda l: Cytat:
![]() ooo i kolejne pozytywne wiesci,a od kiedy jesteś na l4? |
||
|
|
|
#1437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdraszczam i zycze caly czas takiego dobrego samopoczuciaDzieki dziewczyny, nawet nie wiecie jaki kamien spadl mi z serca, ze to juz koniec i ze na porodowce nie bede myslec o szkole Wkurzylam sie na wiecxor a w zasadzie budowlaniec mnie wkurzyl...nawet nie mam silyn o tym pisac, klade sie, bo z tych nerwow stawia mi sie brzuch:\ Dobrej nocki Debesciara za szybki porod jutro😊
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Fame dobre wiesci, przynajmniej mniej sie stresujesz i wiesz co cie czeka
i like it super kacik ![]() bambusiek dalas czadu GRATULACJE ![]() kularek zdrowka dla dzieci yuza za sesje pewnie ulga niesamowita ![]() debesciara kciuki, aby udalo sie wstrzelic w termin ![]() Jak jeszcze ktoras chce rodzic to tez niech sie spełni
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
1.07, ktora rodzi? Moje Dziecko nakarmione śpi a ja czuje sie nawet wyspana, od 23:00 do 04:00 spałam Jak dobrze pójdzie to Mały obudzi sie dopiero około 07:00
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim Brzuchatkom i tym rozpakowanym
![]() Ale się u Was dzieje. Lipiec się zaczął, czyli teraz żadna nie zna dnia ani godziny Bambusiek ogromne gratulacje dla Ciebie i maleństwa ![]() ![]() ![]() Pędzicie jak szalone, wiec staram się nadrabiać (przy karmieniu ) ale i tak wszystko mi się miesza z niewyspania. Ogólnie napiszę tylko, że życzę każdej lekkiego przejścia tego ostatniego okresu ciąży i lekkiego porodu. U nas coraz lepiej Walczę cały czas o karmienie piersią. Dokarmiamy się sondą z moim mlekiem, bo mała długo nie mogła chwycić mojego cycka i przez to nadmiernie spadła na wadze. Całe szczęście teraz już obrasta tłuszczykiem Jest spokojna, ale charakterna No a ja i TŻ absolutnie się zakochalismy Ja szybko dochodzę do siebie, brzucha prawie już nie ma i powiem Wam, że paradoksalnie dawno nie czułam się tak kobieco ![]() W wolnej chwili jeśli chcecie, postaram się napisać opis porodu. Oj, działo się tego dnia... Buziaki dla Was
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

zaraz idę ściągać jej jedzonko.

za szybki porod jutro😊

) ale i tak wszystko mi się miesza z niewyspania. Ogólnie napiszę tylko, że życzę każdej lekkiego przejścia tego ostatniego okresu ciąży i lekkiego porodu.
Walczę cały czas o karmienie piersią. Dokarmiamy się sondą z moim mlekiem, bo mała długo nie mogła chwycić mojego cycka
i przez to nadmiernie spadła na wadze. Całe szczęście teraz już obrasta tłuszczykiem
Jest spokojna, ale charakterna
No a ja i TŻ absolutnie się zakochalismy