|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dzięki dziewczyny za kciuki, trzymajcie je nadal bo narazie cisza
![]() Synio zdaje się nie taki grzeczny jak córa ale piję kawę i biorę się za okna, bo dziś nie pada Może to go przekona, bo wczoraj robiłam już wszystko inne ![]() Brzuch mnie boli w dole, no ale jak wiadomo to nic nadzwyczajnego No dobra, nie ma siedzenia, trza zrobić poranną porcję przysiadów ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia dziewczyny ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- A tak w ogóle, to.... mamy LIPIEC
![]() ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-01 o 07:20 |
|
|
|
#1442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
witamy na świecie..![]() Cytat:
U mnie jak co 3 h wstanie to dużo Cytat:
Super ze przybiera na wadze.. My teraz na brzuchu lezymy Przez to go brzuch boli..niech leży może się odgazuje trochę.. Bo porzy jedzeniu powietrza się ciągle nalyka i potem brzuch boli.. Narwaniec straszny jest
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|||
|
|
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi super że przybiera
I pewnie że chcemy !!!Młoda w nocy marudna znowu, zdaje się że zwiększa zapotrzebowanie na mleko bo jak dostała z butli to poszła spać. No cóż piersi muszą podkręcić tempo. |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie z rana.... ale sie wyspałam... byłam wieczorem w toalecie tylko raz
dzisiaj ostatni dzien w pracy, wypłata i może jakieś zakupy internetowe jutro wizyta u ginki .... i tak jakoś dużo pozytywnej energii wam przesyłam ![]() może to przez to że gardło bledsze i póki co nie boli |
|
|
|
#1445 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej ...
Również witam się w lipcu Bambusiek ogromne gratulacje ![]() kl aski:Super, że Zuzia jest już z Wami i że poród błyskawiczny. Życzę szybkiego powrotu do domu ![]() ![]() Framboise mam nadzieję, że się wyspałaś dziś tak jak w ostatnie noce, bo Twoje oddawanie godzin pomogło i spałam caluśkie 8 h z jedną przerwą na siusiu Aż mi szyja zdrętwiała Jeśli chodzi o imię to u nas też każdy z rodziny ma inne typy, które niekoniecznie nam się widzą ale na szczęście to nasze dziecko i to my decydujemy ![]() Cytat:
Cytat:
super kącik! Jeśli chodzi o ZUS - wierzę, że wszystko będzie ok ![]() Tylko zastanawiam się czy dzwonić i ich pospieszać, czy to nie zaszkodzi. Wolałabym później nie włóczyć się po sądach przez kilka lat ![]() Ecencia Z Oliwką będzie wszystko dobrze - zobaczysz. Ważne, że gin wszystko kontroluje - mój gin np. zobił mi USG w 32 tc a teraz mam 37tc , dziś wizytę, ma zrobić badanie na GBS, więc pewnie wagi malucha nie skontroluje i ja zatrzymałam się an 1900 g i podejrzewam, że do porodu będę żyła w takiej niepewności ![]() Debesciara powodzenia w działaniach! Jak to Agnes nam przekazała Boss rządzi w naszych brzuszkach, a Twój jak widać zdecydowanie wie czego chce
|
||
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w lipcu!
byłam już z rana na targu, kupiłam sobie szparagówkę i 1kg bobu ![]() No, żarty się skończyły, mamy lipiec, od jutra mogę rodzić :P
|
#1447 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś mi się zdaję,że daje czasem w kość Cytat:
Cytat:
Dzień dobry bardzo! i ja witam się w lipcu ![]() jak już wspomniałam mogę rodzić ale w każdą parzysta datę
|
|||
|
|
|
#1448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Domi trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji a opis porodu bardzo proszę Ale się tematy na wątku zmieniają jeszcze jakiś czas temu o wózkach i wyprawkach a teraz już powoli o karmieniu, kupkach i gazach ![]() Witam się z Wami w Lipcu Bierzemy się do roboty za rozpakowywanie, początek listy ma już szansę na przeterminowanie ![]() Miłego dnia
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-07-01 o 08:50 |
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
aż trudno uwierzyć, że doczekałam jutro termin może jeszcze coś ruszy heheDebesciara trzymam kciuki! może będziesz pierwszą lipcówką? ![]() no i dziewczyny z początku listy!!!! - brać się za roboty |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy to zleciało ??
jeszcze niedawno pamiętam jak brałam ślub a juz oczekuje dzieciątka... fajne jest to że te dziewczyny które już urodziły dalej udzielają się na wątku - bo bałam się że on zacznie umierac i jak ja bede rodzić to zostanie pare mamuś ze mną ![]() szkoda że nie mieszkamy bliżej siebie... ciekawe czy w szpitalu kogoś poznam z kim będę chodzić na spacery ![]() fame ty masz 7 dziewczyn z wioski to na pewno bedzie ciekawie |
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry !!!
Fame - narazie Franuś się broni a Jasiul miała wczoraj wieczorem 39,5 :/ i nadal gorączka - całe szczęście, że tż w domu ja siedzę z Franusiem on z Jasiem - i już nie mam siły ![]() tylko Franek kaszle - ale byliśmy wczoraj upani doktor i osłuchowo czysty no i kurczę nie wiem do czego ten kaszel bo zdarza się praktycznie zawsze w ciągu godziny po jedzeniu a mam tak dużo mleka, że karmię go w pozycji półleżącej bo się krztusi i też kilka razy kaszlał przy piersi i like it - bambusiek - GRATULACJE !!! ecencia - kochana nie martw się ! napewno jest dobrze Marianna - no w szoku jestem normalnie !jak można mieć dziecko i gadać takie bzdury ? niektóre matki przechodzą same siebie dosłownie! Gratuluję przelewu malwiska - no to jak z gardłem lepiej to teraz znowu możesz w kolejkę wchodzić |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczymy
w sumie z żadną tak bardzo nie kumpluję, ale może akurat się przekonam..zresztą dochodzę do wniosku, że ja w ogóle nie mam takich bliskich koleżanek tak bardzo już się zawiodłam na ludziach, że wolę trzymać dystans ![]() przeczytałam na Internecie, że wywoływane porody bardziej bolą... tzn skurcze są bardziej bolesne, ale poród krócej trwa. Czy któraś ma doświadczenia jakieś? ja już zaczynam sobie wkręcać, a wiem, że muszę wyluzować ![]() kularek szkoda chłopaków. dobrze, że tż w domu to Ci pomoże.
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-07-01 o 09:50 |
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też mam może 2 koleżanki takie bliskie, ale one mieszkaja poza moją miejscowością więc kontakt jest mały - mam nadzieje że poznam kogos od siebie zeby sie za bardzo nie wynudzić samej
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
Kularek buziaki dla chłopaków. My z Tżtem też marnie się zaczynamy czuć oby młoda nic nie podłapała...
|
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Fame ja też nie ma tu takich koleżanek, w sumie nawet się nie starałam kogoś takiego szukać, a dwie moje najlepsze są daleko ode mnie, bo jedna ponad 100 km, a druga w Anglii. Ale też się przejechałam na ludziach i jakoś nie mam ochoty na kontakty na siłę - mam takie przekonanie, że czas pokaże
![]() Dziewczyny, bierzecie jeszcze magnez ??? Właśnie wyczytałam , że hamuje i opóźnia poród Macie jakaś wiedzę na ten temat?
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-07-01 o 10:12 |
||
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mimo tego że 3 razy już złapał mnie w nocy skurcz łydki nie biorę magnezu bo zapominam - witaminy też zapominałam, żelazo też jedyną rzeczą którą brałam regularnie był kwas foliowy... no a teraz łykam sobie wiesiołka od jakiś 5 dni - aleee czasami zdarza mi się zapomnieć
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie dzwoniła położna i ma przyjechać dziś o 16.00 zobaczymy co to będzie
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Rozeznanie
|
Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Dzień dobry !
![]() Tatekla ja już nie biorę od poprzedniej wizyty- czyli od 37 tc. Sama zapytałam lekarza czy odstawić. Mówił ze mogę ale nie muszę. I ze ryzykuje bolesne skurcze lydek a magnez nie wpływa na skurcze porodowe. Z tym ze ja ani jednego nie miałam przez cała ciąże i po odstawieniu mag się to nie zmieniło ![]() Jeżeli chodzi o bolesnosc skurczy po oksytocynie to tez coś takiego czytałam ale tak naprawdę to mam przekonanie ze po prostu poród sam w sobie jest bolesny i już. Skąd kobieta po oksy ma wiedzieć jakby ja bolało bez?? Każdy ma jakieś inne progi bólu i to chyba jest głównym czynnikiem jak potem każda z nas wspomina ten dzień ![]() Ja dzisiaj wizyta - zobaczymy czy jet szansa żeby się nie przeterminowac i urodzić do piątku Miłego dnia ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-07-01 o 10:33 |
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM SIĘ W LIPCU ![]() Ale pospałam dzisiaj Czytam ale żadna się nie rozpakowuje , a może któraś ma ochotę dzisiaj Ja tam zaciskam nogi do niedzieli i nie pcham się w kolejkę hi hi Trzymam kciuki za wizyty i za rozwinięcie akcji ![]() TaTekla ja biorę magnez cały czas i tak kazała gin więc chyba nie jest to szkodliwe a co ma być to będzie ![]() Kularek współczuję Malwiska dobrze, że już Ci lepiej ![]() Fame, Debeściara ładna data może dzisiaj życzę Wam dziewuszki Domi trzymam kciuki za laktację ![]() Miłego dnia dziewczyny
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
Melduje, że ja tez ciągle w dwupaku.
Już mam dość naprawdę. Dostaję zadyszki stojąc przy zlewie przy zmywaniu naczyń. Jeszcze 8 dni do terminu - codziennie odliczam o jeden mniej, to jakoś mi tak łatwiej. Moja mama obie ciąże przenosiła, siostra to samo, więc przestaje się łudzić, że uda mi się coś wydusić przed terminem. Póki co liście malin, wiesiołki, spacery i seks nie pomogły. O tyle dobrze, że biodra i spojenie bolą jakby nieco mniej, albo już się przyzwyczaiłam. Bambusiek gratuluję i zazdroszczę szybkiej akcji! Wszystkim nam życzę takich porodów. |
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
kularek
biedulko, bardzo Ci współczuję za chłopaków żeby wszystko wróciło/było w normiea co do szczepionki to braliśmy i teraz też weźmiemy 5w1 Fame też mam taką wiedzę że po oksytocynie skurcze są bardziej bolesne, dlatego w poprzedniej ciąży zrobiłąm wszystko żeby się do szpitala nie położyć, żeby nie trzeba było wywoływać.. ale ile w tym prawdy nie wiem Ja miałam oksytocynę podaną na jakimś etapie porodu, ale trudno mi powiedzieć czy potem bardziej bolało, bo generalnie kuresko bolało większość czasu ![]() Tak czy inaczej jeszcze raz nawołuję, bierz się za wywołanie domowymi sposobami za rozkręcenie laktacji dla naszych rozpakowanych mamuś, też miałam z tym problem.. ;/Zjadłam śniadanie, wracam do okien i sprzątania
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w dwupaku
![]() Dziś mam wizytę o 13 i dowiem się co i jak ![]() Dziewczyny mam huśtawki nastroju ciągle ryczę.... z jednej strony chce rodzic z drugiej nie, nie mogę się zdecydować, mój tż jest wyrozumiały ale nie wie jak mi pomóc ( obym nie wpadła w jakaś depresje poporodową)![]() Też jest mi ciężko już z brzuszkiem, ale wiem, że będzie mi go brakowało... Widzę, że mojemu synkowi tam dobrze i nie pcha się na świat, taki mały śpioszek Help meeee!!!
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
robię dziś leczo.... omnomnom
|
|||
|
|
|
#1465 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac po jej wizycie Cytat:
![]() Cytat:
a co do dolegliwosci to mam to samo nawet jesli chodzi o zadyszkę przy zlewie ahh.. juz niedługo ![]() mam od rana lekkie skurcze, nieregularne, ale od dłuższego czasu.. moze zalapie się na termin ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() to przez tą pogodę Cytat:
a to, że płaczesz i masz obawy to normalne.. też tak miewam ![]() więc główka do góry! |
|||||
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny, jak Was czytam to naprawde cieszę sie, ze juz nie muszę męczyć sie z brzucholem
A Wam współczuje strasznie Moje Dziecko zjadło właśnie, mało, bo mało, ale zjadł Zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej u pediatry i Mały wazy 3750 g, w ciagu pierwszego miesiąca powinien przybrać +/- 1 kg w stosunku do wagi urodzeniowej. Lekarz twierdzi, ze da radę, ale mnie sie wydaje, ze nie bardzo No ale to zobaczymy na następnej wizycie co i jak
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie weszłam na 10 piętro -oczywiscie u siebie w domu 10 razy z dołu do góry więc może więcej niż 10 pięter to będzie zaraz idę umyć okno w sypialni i umyje kabine w łazience bo okien w pokoju i kuchni nie opłaca się myć bo tata kładzie elewacje i za chwile znów będą zakurzone ... pozniej pojadę do pracy a wieczorem dopadne tż - jutro wizyta i zobaczymy co tam drgneło![]()
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki
Bambusiek gratulacje!! ![]() Ratunku bo od 2 tygodni nie śpię , max to 2h na dobę, nie da rady żyć!! Boli mnie już wszystko. Wczoraj na ktg zapisały mi się pierwsze skurcze... malutkie, ale jednak... A potem mój tż mi się oświadczył i tak wykurzaliśmy młodego, że nie wiem czy nie urodzę szybciej chcę zasnąć choć na godzinkę |
|
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fame oby to było to, u mnie narazie cisza no ale ja mam jeszcze 2 dni do terminu ![]() Wisienka gratuluje zaręczyn wiem jak męczący jest brak snu także bardzo Ci współczuję Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-07-01 o 12:02 |
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
wisienka, gratuluje zaręczyn
Ja pod koniec ciazy tez praktycznie nie spałam, ale czasami pomagała szklanka ciepłego mleka Także polecam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

ale piję kawę i biorę się za okna, bo dziś nie pada
Może to go przekona, bo wczoraj robiłam już wszystko inne 

witamy na świecie..

) ale i tak wszystko mi się miesza z niewyspania. Ogólnie napiszę tylko, że życzę każdej lekkiego przejścia tego ostatniego okresu ciąży i lekkiego porodu.
Walczę cały czas o karmienie piersią. Dokarmiamy się sondą z moim mlekiem, bo mała długo nie mogła chwycić mojego cycka
i przez to nadmiernie spadła na wadze. Całe szczęście teraz już obrasta tłuszczykiem
Jest spokojna, ale charakterna
No a ja i TŻ absolutnie się zakochalismy

kl aski:

jutro termin
może jeszcze coś ruszy 

tak bardzo już się zawiodłam na ludziach, że wolę trzymać dystans
szkoda chłopaków. dobrze, że tż w domu to Ci pomoże.

No ale to zobaczymy na następnej wizycie co i jak
chcę zasnąć choć na godzinkę