Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 11:03   #3451
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziekuje Wam za wszystkie rady, slowa pocieszenia, itp TZ ma dziwne podejscie do pewnych spraw i trudno mi z tym walczyc :/

Co Wasze dzieci jedza dzis na obiad? Swoja droga, gotujecie jeszcze osobno dla nich?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas dziś krem ze szparagów a na drugie łosoś grillowany
nie gotuję osobno tyle,że odlewam porcję zanim konkretnie przyprawię (lubię na ostro )

Ultra
, 300 m masakra koszty utrzymania ogromne i ogarnąć taki metraż
moj brat ma 160 i mi się wydaje że to komnaty przeogromne
a może pomyślicie o domu modułowym? my co prawda nie mamy modulowego ale nasz kanadyjczyk stał w ciągu dwoch tygodni
z wykończeniem, bez pośpichu zajęło nam to kilka miesięcy, najgorzej to z papierami, pozwoleniami, przyłączeniami- urzędy i biurokracja działały wolniej niż nasza ekipa budowlana
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:05   #3452
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
udanego wypoczynku
dziekuje

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47108420]Nawijko, no pewnie, że masz rację. I pewnie, że są dzieci siedzące grzecznie w wózku - obstawiam, że dopiero co do niego zostały wsadzone i są na początku zakupów/spaceru [/QUOTE]

no dokladnie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ale mnie dzisiaj t. zgrzała, no szlag mnie jasny trafi, ciemnogród totalny pisałam kiedyś, że oszczeniła jej się sunia i dzisiaj przyjeżdżam po Filipa, a te szczeniak piszczą strasznie, jeden jakoś tak dziwnie się zachowuje, zatacza, przewraca, matka zamknięta gdzie indziej...pytam się o co chodzi; a ta do mnie, że sunia nie chce iść do młodych, to ją zamknęła żeby nie plątała się pod nogami (a one małe, jeść muszą!!!!!!!), a ten jeden mały pewnie zdechnie, bo jakiś chory jest; to mówię, żeby do weterynarza jechali z nim, bo się męczy, to zaczęła się śmiać, że jaki to interes by na tym zrobiła, jakby jeszcze dopłacać do tych psów miała nie, ku.rwa, lepiej niech się szczeniak męczy i zdechnie w końcu no jakbym mogła, to bym jej tam na miejscu przywaliła już kiedyś była taka akcja z innym psem u nich, źle z nim było i czekali aż zdechnie, to zapakowałam go w samochód i sama do weterynarza zawiozłam i dało się go wyleczyć, nosówkę chyba wtedy złapał; a ile mieli wtedy ze mnie śmiechu, że z psem do lekarza jadę, no ku.rwa ubaw po pachy teraz nie mam jak jechać, bo praca

fajny

ale super, zazdroszczę
jednak Amelcia ma czapę

to TY masz rację! jak można zmusić dziecko do siedzenia w wózku i robienia tego, co chcą rodzice, nie ogarniam; włączamy tryb "zakupy" i już? rzadko z Filipem chodzimy na zakupy, jak coś to na jakieś szybkie, ale jak już jesteśmy, to wyglada to właśnie tak, że ja/TŻ (zależy kto kupuje) chodzę za młodym gdzie on chce, a druga osoba przymierza i nie widzę w tym problemu

omg biedne psiaczki ...

Cytat:
kupiłam tą koszulę w motyle ale on-line, bo pewnie w sklepie by nie było, wzięłam M i L, bo nie wiem jaki będzie dobry mozna oddać, więc spoko
super, piekna jest

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Blanka miała w nocy 40 syt. gorączki Do tego kaszle jak 40letni palacz Wróżę zapalenie płuc Zaraz wyjezdzam, M. pojdzie z Nia do lekarza,o ile sie tam dodzwonie Juz nigdzie nie chce jechac

Nawijko ogromnie Ci wspolczuje sytuacji w domu My z Blanka chodzimy wszedzie. Jest czescia naszej rodziny i wszystkie wyjscia planujemy pod Nia. Jak robimy zakupy ubraniowe (bardzo lubimy wspolnie),to staramy sie czyms Mala zainteresowac,jesli nie pimaga to spacerujemy za nia
Wydaje mi sie ze tz musi sie "przyzwyczaic" do zachowania Kuby. Wyobraz sobie taka sytuacje. Ty w pracy,zlobek zamkniety, t. nie moga zostac. Musi byc tz. U co? Bedziesz bala sie w koncu zistawiac Malego z Tz w obawie przed jego brakiem cieroliwosci.

Nancy mam nadzieje ze sie ulozy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ehhhh szybkiego powrotu do zdrowia i daj znac co lekarz powiedzial

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:05   #3453
nafiyqa
Zakorzenienie

Ultra, ja skacze pod sufit z 59m, hope tez z tego co widac a Ty z takim ciezkim kalibrem wyjezdzasz

ellmi, przykre jest takie myslenie, biedne psiaki. Ale wiem o czym mowisz, bo to niestety wciaz bardzo czesto sie zdarza :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:06   #3454
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie gotuję osobno tyle,że odlewam porcję zanim konkretnie przyprawię (lubię na ostro )

Ultra
, 300 m masakra koszty utrzymania ogromne i ogarnąć taki metraż
moj brat ma 160 i mi się wydaje że to komnaty przeogromne
a może pomyślicie o domu modułowym? my co prawda nie mamy modulowego ale nasz kanadyjczyk stał w ciągu dwoch tygodni
z wykończeniem, bez pośpichu zajęło nam to kilka miesięcy, najgorzej to z papierami, pozwoleniami, przyłączeniami- urzędy i biurokracja działały wolniej niż nasza ekipa budowlana

U nas to samo.. papierzyska ;/ około roku nam zajęło zanim otrzymaliśmy pozwolenie na budowę.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-07-01 o 11:08
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:09   #3455
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U nas to samo.. papierzyska ;/ około roku nam zajęło zanim otrzymaliśmy pozwolenie na budowę.
to jest nic bo nasz kierownik oszust wypisal tablice i pozwolil lac a potem okazalo sie,że pozwolenie bylo dopiero po 3 miesiącach
prad musialam sama zalatwiac bo dokumenty byly sfałszowane, zrobilam mu taka awanturę, w 8 miesiacu ciąży ze przyjde do niego mieszkac jak mi tego nie zalatwi to pozwolenie na kanalizacje i wodę załatwił nam w ekspresowym terminie 7 dni, tego dnia jak nam podlaczyli wodę to urodziłam
Stary 2014-07-01, 11:11   #3456
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Co Wasze dzieci jedza dzis na obiad? Swoja droga, gotujecie jeszcze osobno dla nich?
Zupę kalafiorową z wczoraj i zupę gotuję jedną dla wszystkich, ale doprawiamy sobie na talerzu, drugich dań Ewa ciągle nie lubi, czasem coś skosztuje od nas. Także zupa jest u nas jedna na dwa dni, zazwyczaj dodatki są inne, jednego dnia ryż, drugiego kasza, zioła też różne, żeby nie było zbyt monotonnie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

obiad sie wlasnie gotujem troche juz ogarnelam mieszkanie no i maly juz chodzi za mną hehe
U mnie pierwsze pranie, Ewa usnęła (2h wcześniej niż normalnie), to zrobiłam sobie kawkę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:14   #3457
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
to jest nic bo nasz kierownik oszust wypisal tablice i pozwolil lac a potem okazalo sie,że pozwolenie bylo dopiero po 3 miesiącach
prad musialam sama zalatwiac bo dokumenty byly sfałszowane, zrobilam mu taka awanturę, w 8 miesiacu ciąży ze przyjde do niego mieszkac jak mi tego nie zalatwi to pozwolenie na kanalizacje i wodę załatwił nam w ekspresowym terminie 7 dni, tego dnia jak nam podlaczyli wodę to urodziłam
Pamiętam że miałaś wlasnie akcje z prądem. Powiem Ci, ze nasza projektantka, co nam adaptowała dom na działce namawiała nas na to, żebyśmy też przed pozwoleniem lali fundamenty, dla mnie to jest niedopuszczalne, nie daj Boże by była jakas kontrola i weż to kuj, kupa forsy i czasu na marne.
Ogólnie bardzo niezadowoleni z niej byliśmy bo za adaptacje domu wzięła ok 1800zl a za adaptacje mini garażu chciała 2200

Jednak dobrze mówi to przysłowie ze pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie;p ja już bym zmieniła parę rzeczy.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:21   #3458
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Oddalam dziecko plakala juz przy wejsciu do zloba ;/ Jak ona da rade siedziec tam z 6-7 h Mam nadzieje, ze juz nie placze Dostala swoja biedrone ktora ma od urodzenia.
Mialam pierwsza spine w zlobie, przeniesli ja do innej grupy, wyszla po nia inna opiekunka, zmienili szafke, zrobili blad w nazwisku( czyta sie ń a pisze przez n, wszedzie wyraznie pisze i podkreslam 'n' a debile i tak zmieniaja na ń ). Powiedzialam, ze to niefajnie bo mala sie przeciez dopiero co przyzwyczaila do tamtych dzieci, opiekunek to tlumaczyla, ze tam jest 30 dzieci i oni mieszaja grupy i tak
I pacan mnie wkurzyl. Nie gadalismy cala droge powrotna.

biedna Tosia, oby reszta dnia była lepsza i beznadziejne mają te zasady, ze zmienianiem grup, przecież takie dzieciątka muszą mieć poczucie bezpieczeństwa, do tej pory już rozpoznawała osoby ,a teraz od początku

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
I strasznie to kochane jest jak Ewa sobie sama siedzi i nagle coś zaczyna nucić a potem jest kwii kwii
najważniejsze słowa pamięta u nas tak jest z "o o o" w piosence o szczoteczce

Cytat:
ja już osobno nie gotuję; a co dzisiaj? babcia miała coś zrobić

Cytat:
pamietam tą akcję i Twoje nerwy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Jednak dobrze mówi to przysłowie ze pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie;p ja już bym zmieniła parę rzeczy.
ja też bym zmieniła dużo takich pierdół wychodzi po fakcie i chociaż się myśli o wszystkim, to i tak coś umknie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 11:29   #3459
sarah67
Zadomowienie

Hej
Witajcie
Nie wiem czy mnie pamiętacie
Szukałam aktualnego wątku i trafiłam na maj 2012, jak odkrywałyście kreseczki i Marsi apetyt na pomidory

Nie miałam cały czas internetu, jeszcze trochę w maju włączł się czasami fb a później już nic.
Teraz jestem w Pl przyjechaliśmy w sobotę późnym wieczorem.
Więc korzystam z fb na telefonie, bo muszę polski abonament opłacać i internet działa tylko w Pl
a na komp tylko jak mnie siostra z mężem dopuszczą

Strasznie ciężko bez Was

Pozdrawiam serdecznie

Szklanka pisała mi, że będą nowe Maluszki,
ale jeszcze nie wiem u kogo ale GRATULUJĘ I CAŁUJĘ

postaram się wpaść a teraz uciekam się ubrać bom jeszcze w piżamce
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:01   #3460
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka. mlody spiocha. wstal dzis normalnie, o 7.30. w nocy bylo dwa razy uu, czyli wrocilismy do stalych nawykow. ale tak czy siak tamta nocka napawa mnie optymizmem ze moze kiedys i u nas bedziemyprzesypiac cale nocki
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

W ogóle Ewa ostatnio śpiewa. Jakiś czas temu zaczęłam jej śpiewać piosenkę "w chlewiku mieszka świnka" i przez to Ewa nauczyła się robić kwii, kwii. I zaczęłam jej śpiewać o różnych zwierzątkach i jest radocha, że można robić hau, hau, albo ihaa I strasznie to kochane jest jak Ewa sobie sama siedzi i nagle coś zaczyna nucić a potem jest kwii kwii
super to musi wygladac

Cytat:
dziewczyny, jakiś czas temu pisałyście o tuszu do rzęs, jakiś tani był, wstawiałyście zdjęcia pomalowanych rzęs, przypomnijcie
:
specjalni dla Ciebie pofatyguje moja sexi doopcie do lazienki
ide
tup tup tup
tup tup tup
wrocilam
Long Long Mascara Bell

Cytat:

Oddalam dziecko plakala juz przy wejsciu do zloba ;/ Jak ona da rade siedziec tam z 6-7 h Mam nadzieje, ze juz nie placze Dostala swoja biedrone ktora ma od urodzenia.
Mialam pierwsza spine w zlobie, przeniesli ja do innej grupy, wyszla po nia inna opiekunka, zmienili szafke, zrobili blad w nazwisku( czyta sie ń a pisze przez n, wszedzie wyraznie pisze i podkreslam 'n' a debile i tak zmieniaja na ń ). Powiedzialam, ze to niefajnie bo mala sie przeciez dopiero co przyzwyczaila do tamtych dzieci, opiekunek to tlumaczyla, ze tam jest 30 dzieci i oni mieszaja grupy i tak
I pacan mnie wkurzyl. Nie gadalismy cala droge powrotna.

Darunia - badz dzielna na badaniu!!!!

Cytat:
"mama, simak simak ogi" od wczoraj na tapecie na okrągło

a u nas wczoraj podczas obiadu taki "dialog"
-chcesz jeszcze obiadku? (bo widze ze juz nie bardzo ma ochote)
-chce nie nie

Cytat:
ja spadam, tylko jeszcze jedno

Pstryczku, w temacie przesyłek pocztowych może Ci to coś ułatwi;
jest takie coś jak Paczka MINI tzn. kupujesz gotowe opakowanie na poczcie za 8,50 i to jest całkowity koszt wysyłki już, karton jest trochę większy od A4 i szeroki na tyle, że zmieściły się tam adidasy jak ostatnio wysyłałam babce

wiem, znam. u nas na poczcie jest taki oczoj.ebny plakat 3x3mz ta mini paczka
to jest fajne jak sie wysyla wlasnie jedna rzecz np. ale jak ja chce wyslac 8 paczek na raz (ostatnio bylo ok 20 ) to mimo wszystko wole to na spokojnie zrobic to w domu. do kopert wlozyc kosmetyki, zaadresowac druczki a na poczcie tylko mi zwaza, policza ja zaplace i finito. troszke to drozej wyniesie
pozat tym u nas na wiosce jest taka malusia poczta. 2 okienka, jeden stolik i jakbym miala sie tak z tym wszystkim bawic (dopasowywac czy sie zmiesci czy jednak nie itd.) to bym sie chyba pochlastala. wole to na spokojnie w domu zrobic. malz kupil mi w oszolomie babelkowe koperty wiec wyjdzie ciut taniej niz mialabym kupic je na poczcie to juz troche zaoszczedzimy a ze koperty sa wielkosci hangaru na samolot to insza inszosc (prosilam o duze koperty, kupil naprawde DUZE ) takze jak dostaniecie paczusie to kosmetyki w niej beda na bank tylko bedziecie musialy sobie wejsc do niej do srodka i sobie tam ich poszukac

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry...

Blanka miała w nocy 40 syt. gorączki Do tego kaszle jak 40letni palacz Wróżę zapalenie płuc Zaraz wyjezdzam, M. pojdzie z Nia do lekarza,o ile sie tam dodzwonie Juz nigdzie nie chce jechac
biedulka! jak Blanka teraz sie czuje?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:10   #3461
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

w końcu pogoda ładna a juto do nas przyjezdza moja Mama
co do zakupów. my je ograniczyliśmy do minimum

nawijko u nas dzisiaj pomidorówka i ja robię czasem 11223 obiadów bo Hania wybrzydza;p

ellmi brak słów na t. żal tych psiaczków

nancy brakuje Cię tutaj nie umiem nic poradzić w związku z Tż i t:/ ale wiem, że ja bym tak długo nie dała rady:/

fewciu zdrowia dla Blanki!

Ultra 300m Moi Rodzice mają chyba 180 i to uważam jest wielkie

little bidna Mała
mam nadzieję, że jednak Jej się spodoba

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:30   #3462
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

coś nie potrafię się wbić ostatatnio ale podczytuję regularnie.

Fewciu - zdrówka dla Blanki! i strasznie smutna historia z tą dziewczynką
Silver - kciuki za dzisiejesze badanie!
Litlle - kciuki za żłobek dzisiejszy!
Lady - gratulacje za dostanie się do żlobka!

My też się dostałyśmy od 1 września, boję się jak cholera
jeszcze ostatnio mnie tak sąsiadka wk.wiła, że miałam ochotę jej przywalić. Byłyśmy na podwórku i ania zaczęła płakać, ostatnio jest płacz o wszystko, więc kucnęłam obok Ani i jej tłumaczę, że rozumiem że jej przykro ale pewnych rzeczy nie można, że teraz pójdziemy zrobić coś fajnego, więc przestaniemy płakać i biegniemy do kotka. Na co sąsiadka, która przechodziła : nooo, jak chcesz ją posłać do żłobka to niech się lepiej przyzwyczaja do płaczu, wiesz jak ona tam będzie ryczeć?

normalnie tak się zezłościłam i zasmuciłam jednocześnie, że nie macie pojęcia

Ultra
- 300m ? oł holi szit, my mieszkamy w domu ponad 200 metrowym, teście na dole my u góry, z dwoma łazienkami, dwoma kuchniami itd (no bo jakby 2 mieszkania są zrobione) i dalej jest dużo miejsca

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

aaaa nawijko, co do gotowania - zazwyczaj gotuję już nam 1 obiad, chyba w założe mamy jakieś krokiety smażnone w bułce, czy schabowy, czy coś, czego mogę dać ani jedynie spróbować.

A dziś mamy zupę (w zalożeniu miała byc pieczarkowa a wyszła wielowarzywna ) i naleśniki ze szpinakiem lub z białym serem

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:31   #3463
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ide
tup tup tup
tup tup tup
wrocilam
Long Long Mascara Bell
dziękuję

a co do ogromniastych kopert, to jeszcze coś podpowiem (pewnie wiesz, ale się pomądrze) - jak już włożysz kosmetyki to możesz złożyć na pół i skleić taśmą żeby mniejsza wielkość tej koperty była, bo oprócz wagi przesyłki patrzą jeszzce na gabaryt A i B; zboczenie pocztowe mam, bo moi rodzice tam pracują, więc wybacz

Stary 2014-07-01, 12:35   #3464
ewulkaaa
Wtajemniczenie

o kurde, właśnie dzwoni do mnie mąż i mówi: Ewa, zabierz ani telefon! na co odpowiadam, że właśnie ją uspałam a on:n to dobrze. Ewa, ona wysyła maile, smsy i dzwoni do A. (kolega z pracy) a on jest na szkoleniu i nie może się skupić!

Ania się bawiła telefonem TŻa jak ja robiłam obiad i się głupia cieszyłam, że udało mi się nareszcie ugotować obiad gdy ona nie śpi
dziewczyny, aż się boję zajrzeć w wiadomości wysłane

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-07-01, 12:38   #3465
mala_19kw
Zakorzenienie

Zaraz mnie coś trafi-kto mnie pokarał takimi sąsiadami wczoraj wysyłałam sms a dziś to chyba się osobiście pofatyguje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:41   #3466
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

a co do ogromniastych kopert, to jeszcze coś podpowiem (pewnie wiesz, ale się pomądrze) - jak już włożysz kosmetyki to możesz złożyć na pół i skleić taśmą żeby mniejsza wielkość tej koperty była, bo oprócz wagi przesyłki patrzą jeszzce na gabaryt A i B; zboczenie pocztowe mam, bo moi rodzice tam pracują, więc wybacz
o, dzieki!
co prawda popisalam juz na nich troszke ale to najwyzej popisze jeszcze raz

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 12:46   #3467
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
nawijko u nas dzisiaj pomidorówka i ja robię czasem 11223 obiadów bo Hania wybrzydza;p
Jak to wybrzydza? Dziecko ma jesc i koniec!
I oczywiscie nie pobrudzic sie!!

U nas tez pomidorowa czesto, Kuba przy niej nigdy nie wybrzydza, co zdarza sie ostatnio na potege przy innych rzeczach...

Stary 2014-07-01, 12:56   #3468
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas tez pomidorowa czesto, Kuba przy niej nigdy nie wybrzydza, co zdarza sie ostatnio na potege przy innych rzeczach...
kurcze, jakkolwiek to dziwinie nie zabrzmi - zazdroszczę trochę. I już tłmaczę - u nas nie ma rzeczy, którą Ania zje zawsze to jak ruletka, np. ostatnio jak były naleśniki z serem to zjadla 2, co u nas wywołałon efekt łał dzisiaj wypluwała i ani jej się śni to jeść. Tak samo z klopsami - w sobotę robiłam, bo ostatatnim razem zjadła pięknie, a jak wstała po drzemce i TŻ jadł to się domagała od niego. A w sobotę znów pluła. Ja nie wiem o co chodzi

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-07-01, 12:59   #3469
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, marsi, Ty na pewno pracujesz? Kiedy masz czas robic takie cuda

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ide
tup tup tup
tup tup tup
wrocilam
Long Long Mascara Bell

wiem, znam. u nas na poczcie jest taki oczoj.ebny plakat 3x3mz ta mini paczka
to jest fajne jak sie wysyla wlasnie jedna rzecz np. ale jak ja chce wyslac 8 paczek na raz (ostatnio bylo ok 20 ) to mimo wszystko wole to na spokojnie zrobic to w domu. do kopert wlozyc kosmetyki, zaadresowac druczki a na poczcie tylko mi zwaza, policza ja zaplace i finito. troszke to drozej wyniesie
pozat tym u nas na wiosce jest taka malusia poczta. 2 okienka, jeden stolik i jakbym miala sie tak z tym wszystkim bawic (dopasowywac czy sie zmiesci czy jednak nie itd.) to bym sie chyba pochlastala. wole to na spokojnie w domu zrobic. malz kupil mi w oszolomie babelkowe koperty wiec wyjdzie ciut taniej niz mialabym kupic je na poczcie to juz troche zaoszczedzimy a ze koperty sa wielkosci hangaru na samolot to insza inszosc (prosilam o duze koperty, kupil naprawde DUZE ) takze jak dostaniecie paczusie to kosmetyki w niej beda na bank tylko bedziecie musialy sobie wejsc do niej do srodka i sobie tam ich poszukac

biedulka! jak Blanka teraz sie czuje?

wakacje sie zaczely i pstryczkowa w najlepszej formie widze

Zdrowka dla naszej Blaneczki!!!

Stary 2014-07-01, 13:00   #3470
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja ostatnio ju z bezsilności kupiłam słoik z pomidorówką, zjadła cały. dlatego gotuję z nadzieją, że zje
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
kurcze, jakkolwiek to dziwinie nie zabrzmi - zazdroszczę trochę. I już tłmaczę - u nas nie ma rzeczy, którą Ania zje zawsze to jak ruletka, np. ostatnio jak były naleśniki z serem to zjadla 2, co u nas wywołałon efekt łał dzisiaj wypluwała i ani jej się śni to jeść. Tak samo z klopsami - w sobotę robiłam, bo ostatatnim razem zjadła pięknie, a jak wstała po drzemce i TŻ jadł to się domagała od niego. A w sobotę znów pluła. Ja nie wiem o co chodzi
u nas jest identycznie. jednego dnia smakuje, drugiego już nie..

mała co sąsiedzi zrobili?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:00   #3471
litllesweetangel
Lurker ;)

Mala co odwalili

Ewulka co za babsko glupie!

Co do obiadow to zawsze mam zamrozone zupki, na wypadek gdybysmy my jedli cos na szybko, czego mala nie moze zjesc( np kebs, jaki sos z paczki itp). Zazwyczaj je to co my, kotlety robie jej bez panierki, smaze na telfonowce w przyprawach. Ostatnio wzgardzila nawet ukochanymi ziemniaczkami i jajem sadzonym Brala wszystko do reki, rozgniatala i na podloge...

Zameldowalam sie u tza. Po 2 latach mieszkania razem

Dzieki dziewczyny Strasznie ciezko jest zostawic malucha jak placze juz na schodach, oglada sie czy ide za nia, nie chce isc... Za godzine po nia jade, miala byc 8 bedzie 6. Nie dam rady dzis dluzej...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:07   #3472
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde, właśnie dzwoni do mnie mąż i mówi: Ewa, zabierz ani telefon! na co odpowiadam, że właśnie ją uspałam a on:n to dobrze. Ewa, ona wysyła maile, smsy i dzwoni do A. (kolega z pracy) a on jest na szkoleniu i nie może się skupić!

Ania się bawiła telefonem TŻa jak ja robiłam obiad i się głupia cieszyłam, że udało mi się nareszcie ugotować obiad gdy ona nie śpi
ale jaja

Cytat:
Dzieki dziewczyny Strasznie ciezko jest zostawic malucha jak placze juz na schodach, oglada sie czy ide za nia, nie chce isc... Za godzine po nia jade, miala byc 8 bedzie 6. Nie dam rady dzis dluzej...
a dzwoniłaś pytać jak tam?

Stary 2014-07-01, 13:11   #3473
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie widze sensu, zeby tam dzwonic zwlaszcza, ze jade za godzine. Jakby mi przez telefon powiedzieli, ze caly czas placze to juz w ogole w domu bym nie usiedziala...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:14   #3474
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mala co odwalili

Ewulka co za babsko glupie!

Co do obiadow to zawsze mam zamrozone zupki, na wypadek gdybysmy my jedli cos na szybko, czego mala nie moze zjesc( np kebs, jaki sos z paczki itp). Zazwyczaj je to co my, kotlety robie jej bez panierki, smaze na telfonowce w przyprawach. Ostatnio wzgardzila nawet ukochanymi ziemniaczkami i jajem sadzonym Brala wszystko do reki, rozgniatala i na podloge...

Zameldowalam sie u tza. Po 2 latach mieszkania razem

Mam nadzieję że sytuacja ze zlobkiem się unormuje w końcu

U nas z obiadami też bywa różnie-jedyne czym Oskar nie gardzi(jeszcze)w ogóle to truskawki ze śmietaną lub pomidory ze śmietaną,na resztę się wypina w eleganckim stylu

Sąsiedzi(dodam że po sąsiedzku mieszkamy z moim rodzonym bratem i jego rodzinką)- otóż pierwszy dzień jak przyjechał z niemiec(tam pracuje) to sprawdzali o godz ok 23 jak sprawuje się kino domowe-mały spał ,my próbowaliśmy spać.
Wczoraj godz 21(mały spał) a ten zaczął wiercic w ścianie(która dzieli mój pokój a jego kibel)-wszystko słychać jak na dłoni. A dziś zdążyłam małego odłożyć a ten zaczął tynki zdzierac odnoszę wrażenie że to na złość bo pracę zaczyna dokładnie wtedy kidy mały śpi,bratowa jest do tego zdolna,ale że on to bym nie pomyślała
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2014-07-01 o 13:18
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 13:39   #3475
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, krem to najszybsza zupa jaką można zrobić a łososia tylko przpyprawiłam na grillu elektrycznym piekę ok 8 min nawet rąk nie brudze
ja nie lubię się pieprzyć w garch ,wybieram dania takie by przygotować w 15 min a max 30 min z gotowaniem
wyjatkiem jest rosoł który gotuje ok 4 h ale to tylko w niedziele
Stary 2014-07-01, 13:48   #3476
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, krem to najszybsza zupa jaką można zrobić a łososia tylko przpyprawiłam na grillu elektrycznym piekę ok 8 min nawet rąk nie brudze
ja nie lubię się pieprzyć w garch ,wybieram dania takie by przygotować w 15 min a max 30 min z gotowaniem
Nooooo jak tak mowisz to ja żądam codziennie nowych przepisow!

Po tygodniu wybierania nawijka zakupila czajnik jeszcze z miesiac i na blender sie zdecyduje!

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
U nas tez dokladnie taka ruletka jest na codzien. Wyjatkiem sa wlasnie dania z sosem pomidorowym (czy tez zupka pomidorowa).

A przypomne, ze moje dziecko do 14msca jadlo wszystko i to w ilosciach przeogromnych...

Stary 2014-07-01, 13:59   #3477
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziewczyny UDAŁO SIĘ! Byliśmy na scyntygrafii nerek i udało się zrobić badanie.. Daria dostała syropek na uspokojenie i ( po 2h) zasnęła u męża na rękach. Badanie trwało 40 min i cały czas spała. Na szczęście ani na chwilę się nie poruszyła... Ja przez całe 40 min się modliłam żeby tylko się nie obudziła.

Byliśmy tam od 8.30 a wyszliśmy o 12.30 bidulka tak się napłakała

Dziękuję za kciuki. Wyniki będą w piątek.
Stary 2014-07-01, 14:32   #3478
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widze sensu, zeby tam dzwonic zwlaszcza, ze jade za godzine. Jakby mi przez telefon powiedzieli, ze caly czas placze to juz w ogole w domu bym nie usiedziala...
no ale mogłabyś na przykład wczesniej pojechać po nią

Cytat:
Po tygodniu wybierania nawijka zakupila czajnik jeszcze z miesiac i na blender sie zdecyduje!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziewczyny UDAŁO SIĘ! Byliśmy na scyntygrafii nerek i udało się zrobić badanie.. Daria dostała syropek na uspokojenie i ( po 2h) zasnęła u męża na rękach. Badanie trwało 40 min i cały czas spała. Na szczęście ani na chwilę się nie poruszyła... Ja przez całe 40 min się modliłam żeby tylko się nie obudziła.

dobrze, że przespała wszystko teraz tylko dobre wyniki i już

Stary 2014-07-01, 14:38   #3479
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

moja swego czasu wysyłała puste esmsy, na szczescie do tz, bo on jest pierwszy na liscie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no ja ostatnio ju z bezsilności kupiłam słoik z pomidorówką, zjadła cały. dlatego gotuję z nadzieją, że zje

u nas jest identycznie. jednego dnia smakuje, drugiego już nie..

mała co sąsiedzi zrobili?
moja tez tak ma W nd zrobiła krupnik i zjadła, a w pd już nie chciała

Cytat:
a mozesz dac przepis na te szparagi? Ja nigdy nie kupuję, bo nigdy nie robiłam i nie wiem jak

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

super, że sie udało, teraz
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 14:43   #3480
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nooooo jak tak mowisz to ja żądam codziennie nowych przepisow!

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

U nas tez dokladnie taka ruletka jest na codzien. Wyjatkiem sa wlasnie dania z sosem pomidorowym (czy tez zupka pomidorowa).

A przypomne, ze moje dziecko do 14msca jadlo wszystko i to w ilosciach przeogromnych...

Jest w ogole jakies dziecko na watku poza Yae, ktore je zawsze chetnie wszystko i w duzych ilosciach. Mam wrazenie, ze trafil mi sie egzemplarz-ewenement - nie dosc, ze wciaz kp to je stale posilki za dwoje.
Ostatnio raczyla sie wolowina z grilla, nawet nie wiecie, co sie dzialo. To az milo patrzec. Teraz na topie sa zielone ogorki - fakt jest sezon i sa pyszne.
silver super, to teraz trzymam za wynik

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

fewciu zdrowka dla Blanki!!
marsi tez daje sobie takie same limity w kuchni ;-) masz jakis ciekawy przepis ma zielone szparagi, dostalam cala siatke pd znajomych rolnikow i pomysly mi sie koncza.
Dzis na obiad byly ogorki zielone podsmazane z papryka i wolowina - pycha.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości