|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Cytat:
nie gotuję osobno tyle,że odlewam porcję zanim konkretnie przyprawię (lubię na ostro )Ultra, 300 m masakra koszty utrzymania ogromne i ogarnąć taki metrażmoj brat ma 160 i mi się wydaje że to komnaty przeogromne a może pomyślicie o domu modułowym? my co prawda nie mamy modulowego ale nasz kanadyjczyk stał w ciągu dwoch tygodni ![]() z wykończeniem, bez pośpichu zajęło nam to kilka miesięcy, najgorzej to z papierami, pozwoleniami, przyłączeniami- urzędy i biurokracja działały wolniej niż nasza ekipa budowlana |
|
|
|
|
#3452 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47108420]Nawijko, no pewnie, że masz rację. I pewnie, że są dzieci siedzące grzecznie w wózku - obstawiam, że dopiero co do niego zostały wsadzone i są na początku zakupów/spaceru [/QUOTE]no dokladnie Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ehhhh szybkiego powrotu do zdrowia i daj znac co lekarz powiedzial
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra, ja skacze pod sufit z 59m, hope tez z tego co widac
a Ty z takim ciezkim kalibrem wyjezdzasz ![]() ellmi, przykre jest takie myslenie, biedne psiaki. Ale wiem o czym mowisz, bo to niestety wciaz bardzo czesto sie zdarza :/ |
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas to samo.. papierzyska ;/ około roku nam zajęło zanim otrzymaliśmy pozwolenie na budowę.
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-07-01 o 11:08 |
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prad musialam sama zalatwiac bo dokumenty byly sfałszowane, zrobilam mu taka awanturę, w 8 miesiacu ciąży ze przyjde do niego mieszkac jak mi tego nie zalatwi to pozwolenie na kanalizacje i wodę załatwił nam w ekspresowym terminie 7 dni, tego dnia jak nam podlaczyli wodę to urodziłam |
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zupę gotuję jedną dla wszystkich, ale doprawiamy sobie na talerzu, drugich dań Ewa ciągle nie lubi, czasem coś skosztuje od nas. Także zupa jest u nas jedna na dwa dni, zazwyczaj dodatki są inne, jednego dnia ryż, drugiego kasza, zioła też różne, żeby nie było zbyt monotonnie Cytat:
|
||
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie bardzo niezadowoleni z niej byliśmy bo za adaptacje domu wzięła ok 1800zl a za adaptacje mini garażu chciała 2200 Jednak dobrze mówi to przysłowie ze pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela a trzeci dla siebie;p ja już bym zmieniła parę rzeczy.
|
|
|
#3458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Tosia, oby reszta dnia była lepsza i beznadziejne mają te zasady, ze zmienianiem grup, przecież takie dzieciątka muszą mieć poczucie bezpieczeństwa, do tej pory już rozpoznawała osoby ,a teraz od początku![]() Cytat:
u nas tak jest z "o o o" w piosence o szczoteczce![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
dużo takich pierdół wychodzi po fakcie i chociaż się myśli o wszystkim, to i tak coś umknie
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witajcie Nie wiem czy mnie pamiętacie Szukałam aktualnego wątku i trafiłam na maj 2012, jak odkrywałyście kreseczki Nie miałam cały czas internetu, jeszcze trochę w maju włączł się czasami fb a później już nic. Teraz jestem w Pl przyjechaliśmy w sobotę późnym wieczorem. Więc korzystam z fb na telefonie, bo muszę polski abonament opłacać i internet działa tylko w Pl a na komp tylko jak mnie siostra z mężem dopuszczą Strasznie ciężko bez Was Pozdrawiam serdecznie Szklanka pisała mi, że będą nowe Maluszki, ale jeszcze nie wiem u kogo ale GRATULUJĘ I CAŁUJĘ postaram się wpaść a teraz uciekam się ubrać bom jeszcze w piżamce |
|
|
|
#3460 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka. mlody spiocha. wstal dzis normalnie, o 7.30. w nocy bylo dwa razy uu, czyli wrocilismy do stalych nawykow. ale tak czy siak tamta nocka napawa mnie optymizmem ze moze kiedys i u nas bedziemyprzesypiac cale nocki
Cytat:
Cytat:
![]() ide tup tup tup tup tup tup wrocilam Long Long Mascara Bell ![]() Cytat:
Darunia - badz dzielna na badaniu!!!! ![]() a u nas wczoraj podczas obiadu taki "dialog" -chcesz jeszcze obiadku? (bo widze ze juz nie bardzo ma ochote) -chce nie nie Cytat:
wiem, znam. u nas na poczcie jest taki oczoj.ebny plakat 3x3mz ta mini paczka ![]() to jest fajne jak sie wysyla wlasnie jedna rzecz np. ale jak ja chce wyslac 8 paczek na raz (ostatnio bylo ok 20 ) to mimo wszystko wole to na spokojnie zrobic to w domu. do kopert wlozyc kosmetyki, zaadresowac druczki a na poczcie tylko mi zwaza, policza ja zaplace i finito. troszke to drozej wyniesie ![]() pozat tym u nas na wiosce jest taka malusia poczta. 2 okienka, jeden stolik i jakbym miala sie tak z tym wszystkim bawic (dopasowywac czy sie zmiesci czy jednak nie itd.) to bym sie chyba pochlastala. wole to na spokojnie w domu zrobic. malz kupil mi w oszolomie babelkowe koperty wiec wyjdzie ciut taniej niz mialabym kupic je na poczcie to juz troche zaoszczedzimy a ze koperty sa wielkosci hangaru na samolot to insza inszosc (prosilam o duze koperty, kupil naprawde DUZE ) takze jak dostaniecie paczusie to kosmetyki w niej beda na bank tylko bedziecie musialy sobie wejsc do niej do srodka i sobie tam ich poszukac biedulka! jak Blanka teraz sie czuje? |
||||
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
w końcu pogoda ładna co do zakupów. my je ograniczyliśmy do minimum ![]() nawijko u nas dzisiaj pomidorówka i ja robię czasem 11223 obiadów bo Hania wybrzydza;p ellmi brak słów na t. żal tych psiaczków![]() nancy brakuje Cię tutaj nie umiem nic poradzić w związku z Tż i t:/ ale wiem, że ja bym tak długo nie dała rady:/fewciu zdrowia dla Blanki! Ultra 300m ![]() little bidna Mała ![]() mam nadzieję, że jednak Jej się spodoba
|
#3462 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
coś nie potrafię się wbić ostatatnio ale podczytuję regularnie.Fewciu - zdrówka dla Blanki! i strasznie smutna historia z tą dziewczynką ![]() Silver - kciuki za dzisiejesze badanie! Litlle - kciuki za żłobek dzisiejszy! Lady - gratulacje za dostanie się do żlobka! My też się dostałyśmy od 1 września, boję się jak cholera ![]() ![]() ![]() jeszcze ostatnio mnie tak sąsiadka wk.wiła, że miałam ochotę jej przywalić. Byłyśmy na podwórku i ania zaczęła płakać, ostatnio jest płacz o wszystko, więc kucnęłam obok Ani i jej tłumaczę, że rozumiem że jej przykro ale pewnych rzeczy nie można, że teraz pójdziemy zrobić coś fajnego, więc przestaniemy płakać i biegniemy do kotka. Na co sąsiadka, która przechodziła : nooo, jak chcesz ją posłać do żłobka to niech się lepiej przyzwyczaja do płaczu, wiesz jak ona tam będzie ryczeć? ![]() normalnie tak się zezłościłam i zasmuciłam jednocześnie, że nie macie pojęcia ![]() Ultra - 300m ? oł holi szit, my mieszkamy w domu ponad 200 metrowym, teście na dole my u góry, z dwoma łazienkami, dwoma kuchniami itd (no bo jakby 2 mieszkania są zrobione) i dalej jest dużo miejsca ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- aaaa nawijko, co do gotowania - zazwyczaj gotuję już nam 1 obiad, chyba w założe mamy jakieś krokiety smażnone w bułce, czy schabowy, czy coś, czego mogę dać ani jedynie spróbować. A dziś mamy zupę (w zalożeniu miała byc pieczarkowa a wyszła wielowarzywna ) i naleśniki ze szpinakiem lub z białym serem
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do ogromniastych kopert, to jeszcze coś podpowiem (pewnie wiesz, ale się pomądrze ) - jak już włożysz kosmetyki to możesz złożyć na pół i skleić taśmą żeby mniejsza wielkość tej koperty była, bo oprócz wagi przesyłki patrzą jeszzce na gabaryt A i B; zboczenie pocztowe mam, bo moi rodzice tam pracują, więc wybacz
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurde, właśnie dzwoni do mnie mąż i mówi: Ewa, zabierz ani telefon! na co odpowiadam, że właśnie ją uspałam
a on:n to dobrze. Ewa, ona wysyła maile, smsy i dzwoni do A. (kolega z pracy) a on jest na szkoleniu i nie może się skupić!Ania się bawiła telefonem TŻa jak ja robiłam obiad i się głupia cieszyłam, że udało mi się nareszcie ugotować obiad gdy ona nie śpi ![]() dziewczyny, aż się boję zajrzeć w wiadomości wysłane
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz mnie coś trafi-kto mnie pokarał takimi sąsiadami
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda popisalam juz na nich troszke ale to najwyzej popisze jeszcze raz
|
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiscie nie pobrudzic sie!! ![]() U nas tez pomidorowa czesto, Kuba przy niej nigdy nie wybrzydza, co zdarza sie ostatnio na potege przy innych rzeczach... |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj wypluwała i ani jej się śni to jeść. Tak samo z klopsami - w sobotę robiłam, bo ostatatnim razem zjadła pięknie, a jak wstała po drzemce i TŻ jadł to się domagała od niego. A w sobotę znów pluła. Ja nie wiem o co chodzi
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy masz czas robic takie cuda ![]() Cytat:
wakacje sie zaczely i pstryczkowa w najlepszej formie widze ![]() ![]() Zdrowka dla naszej Blaneczki!!! |
||
|
|
|
#3470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mała co sąsiedzi zrobili?
|
|
#3471 |
|
Lurker ;)
|
Mala co odwalili
![]() Ewulka co za babsko glupie! Co do obiadow to zawsze mam zamrozone zupki, na wypadek gdybysmy my jedli cos na szybko, czego mala nie moze zjesc( np kebs, jaki sos z paczki itp). Zazwyczaj je to co my, kotlety robie jej bez panierki, smaze na telfonowce w przyprawach. Ostatnio wzgardzila nawet ukochanymi ziemniaczkami i jajem sadzonym Brala wszystko do reki, rozgniatala i na podloge...Zameldowalam sie u tza. Po 2 latach mieszkania razem ![]() ![]() Dzieki dziewczyny
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzwoniłaś pytać jak tam?
|
|
#3473 |
|
Lurker ;)
|
Nie widze sensu, zeby tam dzwonic zwlaszcza, ze jade za godzine. Jakby mi przez telefon powiedzieli, ze caly czas placze to juz w ogole w domu bym nie usiedziala...
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z obiadami też bywa różnie-jedyne czym Oskar nie gardzi(jeszcze)w ogóle to truskawki ze śmietaną lub pomidory ze śmietaną,na resztę się wypina w eleganckim stylu Sąsiedzi(dodam że po sąsiedzku mieszkamy z moim rodzonym bratem i jego rodzinką)- otóż pierwszy dzień jak przyjechał z niemiec(tam pracuje) to sprawdzali o godz ok 23 jak sprawuje się kino domowe-mały spał ,my próbowaliśmy spać. Wczoraj godz 21(mały spał) a ten zaczął wiercic w ścianie(która dzieli mój pokój a jego kibel)-wszystko słychać jak na dłoni. A dziś zdążyłam małego odłożyć a ten zaczął tynki zdzierac
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-07-01 o 13:18 |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie lubię się pieprzyć w garch ,wybieram dania takie by przygotować w 15 min a max 30 min z gotowaniem wyjatkiem jest rosoł który gotuje ok 4 h ale to tylko w niedziele
|
|
|
|
|
#3476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po tygodniu wybierania nawijka zakupila czajnik ![]() jeszcze z miesiac i na blender sie zdecyduje!---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
A przypomne, ze moje dziecko do 14msca jadlo wszystko i to w ilosciach przeogromnych... |
||
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny UDAŁO SIĘ! Byliśmy na scyntygrafii nerek i udało się zrobić badanie.. Daria dostała syropek na uspokojenie i ( po 2h) zasnęła u męża na rękach. Badanie trwało 40 min i cały czas spała. Na szczęście ani na chwilę się nie poruszyła... Ja przez całe 40 min się modliłam żeby tylko się nie obudziła. Byliśmy tam od 8.30 a wyszliśmy o 12.30 bidulka tak się napłakała Dziękuję za kciuki. Wyniki będą w piątek.
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W nd zrobiła krupnik i zjadła, a w pd już nie chciała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w ogole jakies dziecko na watku poza Yae, ktore je zawsze chetnie wszystko i w duzych ilosciach. Mam wrazenie, ze trafil mi sie egzemplarz-ewenement - nie dosc, ze wciaz kp to je stale posilki za dwoje. Ostatnio raczyla sie wolowina z grilla, nawet nie wiecie, co sie dzialo. To az milo patrzec. Teraz na topie sa zielone ogorki - fakt jest sezon i sa pyszne. silver super, to teraz trzymam za wynik ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- fewciu zdrowka dla Blanki!! marsi tez daje sobie takie same limity w kuchni ;-) masz jakis ciekawy przepis ma zielone szparagi, dostalam cala siatke pd znajomych rolnikow i pomysly mi sie koncza. Dzis na obiad byly ogorki zielone podsmazane z papryka i wolowina - pycha. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

TZ ma dziwne podejscie do pewnych spraw i trudno mi z tym walczyc :/
)
i ogarnąć taki metraż

[/QUOTE]
nie, ku.rwa, lepiej niech się szczeniak męczy i zdechnie w końcu

mozna oddać, więc spoko
Do tego kaszle jak 40letni palacz

). Powiedzialam, ze to niefajnie bo mala sie przeciez dopiero co przyzwyczaila do tamtych dzieci, opiekunek to tlumaczyla, ze tam jest 30 dzieci i oni mieszaja grupy i tak

oł holi szit, my mieszkamy w domu ponad 200 metrowym, teście na dole my u góry, z dwoma łazienkami, dwoma kuchniami itd (no bo jakby 2 mieszkania są zrobione) i dalej jest dużo miejsca 
Kiedy masz czas robic takie cuda