Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 22:22   #3871
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Velika! Świetna relacja, trochę nietypowa, ale powiem szczerze że uśmiałam się kilka razy Wszystkiego najlepszego!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 22:24   #3872
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Velika swietna relacja

byliśmy dziś w poradni... masakra przedpotopowe poglądy ... nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 spotkania

jutro jedziemy zamówić tort do cukierni i jakieś pralinki do Sowy
zaczyna się fajny okres, bo praktycznie codziennie załatwiamy coś nowego widać, że to już za 1 miesiąc i 1 dzień
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 22:44   #3873
mimi_77
Zakorzenienie

cude a konkretnie czego dekor?

Anesthesia przepraszam, że dopiero teraz ale TŻ ma dobrą pamięc ale krótką, w związku z czym znów zapomniał aparatu ale zrobiłam tel. Mam nadzieje, że w jakims stopniu zdjęcia Cię satysfakcjonują:P Napisy są naklejone ale na takim grubym czymś, to nie jest zwykła naklejka, raczej coś pomiędzy grubą tekturką a filcem? Bardzo solidne i pudełko pachnie jak moje nowe meble więc jest dobrej roboty

vel ide czytać relację
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00308[1].jpg (78,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00307[1].jpg (137,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00306[1].jpg (91,0 KB, 28 załadowań)

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 23:17   #3874
czekooczekolada
Zakorzenienie

SIERPNIOWE PMKI
- bardzo Was proszę o listę rzeczy które już macie, a których jeszcze nie. chce porównać ze sobą, czy jestem bardzo do tyłu

no i jeszcze nurtują mnie najważniejsze rzeczy w dniu ślubu, o których nie mogę zapomnieć, mianowicie : wziąć obrączki, tuby, dowody świadków, i co jeszcze? zaczyna dopadać mnie stresik..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-07-01, 23:39   #3875
say-hello
Zakorzenienie

Czekolada, miałam i tak jutro robić aktualizację listy, więc od razu ci tu wkleję

zrobione:

- sala, fotograf, kamerzysta, zespół, godzina u księdza - wiadomo
- umówiona makijażystka i fryzjerka
- umówiona próbna fryzura
- zaproszenia zrobione, wręczone
- nauki przedmałżeńskie
- lista gości na panieński oddana świadkowej,
- układ na pierwszy taniec ułożony
- protokół u księdza rozpoczęty
- zapowiedzi odebrane
- ciasta wstępnie zamówione (jeszcze bez szczegółów)
- termin u florystki zaklepany
- dj znaleziony
- organista zaklepany

kupione:

- panna młoda:
suknia ślubna,
buty,
stanik,
welon,
spinka do włosów,
biżuteria,
sukienka na poprawiny,
buty na poprawiny,
pończochy na wesele i rajstopy na poprawiny

- pan młody:
garnitur ślubny,
buty,
garnitur na poprawiny,
koszula,
krawat,
spinki

-obrączki
-wódka
- buty taneczne zamówione
- pudełeczka na podziękowania
- księga gości
- ramki do numerów stołów
- prezenty dla Mam
- prezenty dla Tatków
- słomki papierowe

do zrobienia
najpilniejsze pogrubione
-dać długopisy dla ojców do wygrawerowania
-zamówić tort
- zrobić zaproszenia dla rodziców
- wydrukować i rozdać powiadomienia
-poradnia (w trakcie, jeszcze 2 spotkania)
- pierwsza spowiedź

- zanieść księdzu kartkę z zapowiedziami, dane świadków i ksera świadectw
- spotkanie z : siostrą dekorującą kościół, florystką, paniami od ciast
-umówić się na próbny make-up
-próbny makeup, fryzura, przymiarka
-wybielić zęby
- znaleźć dobrą manikiurzystkę, wypróbować, umówić się na ślub
-zrobić napisy na stoły, ewentualne dekoracje
-zrobić podziękowania dla gości
- zrobić pudło na koperty
- ostateczna lista gości + plan usadzenia gości
- potwierdzić liczbę gości w hotelu i na sali
-wizyta u florystki i menagerki sali - omówienie dekoracji
-zamówić wiązankę i dekorację na auto
- domówić ciasta w cukierni w razie potrzeby + babeczki od Sowy
-dograć sprawę samochodu
- omówienie szczegółów z usługodawcami (foto tydzień przed)
- zapłacić księdzu
-przygotować koszyczki ratunkowe
- zrobić listę piosenek zakazanych i tych, które muszą polecieć
- wybrać muzykę do filmu
- wybrać muzykę na wejście/krojenie tortu/podziękowanie dla rodziców
- pożyczyć/kupić lampiony do dekoracji tarasu
- druga spowiedź

kosmetyczka przed samym ślubem:

panna młoda:
wosk na łydki, uda, bikini,
regulacja brwi
manicure i pedicure

pan młody:
manicure

do kupienia:
- brzoskwiniowa bibuła do wnętrza pudełek dla gości
- rafaello do pudełek dla gości
- pierdoły typu tuby z płatkami, zimne ognie, bańki mydlane,
- dekoracje auta: mazak kredowy i tablice, ew. puszki
- wino, whisky, soki i napoje
- kosz, bombonierka,kawa itp do podziękowań dla rodziców, pomyśleć nad formą podziękowań
-bransoletkę dla świadkowej jako podziękowanie
- bielizna na noc poślubną dla mnie
-majtki na ślub dla mnie
- podwiązka
-wszystko do zestawu ratunkowego dla mnie (agrafki, nici, plastry na pęcherze, bibułki matujące)

przedślubne dwa tygodnie:
poniedziałek
wtorek
środa - odbiór sukni
czwartek - ostatnia lekcja tańca
piątek
sobota - wieczór panieński
niedziela -
poniedziałek
wtorek
środa
czwartek
piątek
sobota -

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-07-01 o 23:44
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 23:56   #3876
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Jak się naczytam takich historii, to chyba wszystkich zacznę obdzwaniać
przez te babę tak się teraz boję, że nie wiem czy do wszystkich nie zadzwonić

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Buczorek własnie ja takich sytuacji najbardziej się obawiam... że ktoś potwierdzi przy wręczaniu zaproszenia, potem mu się odmieni i nie da znać... Dobrze że jednak się o tym dowiedzieliście, bardzo niepowazne zachowanie ze strony ciotki
to jest najgorsze.. ktoś powie, że na 1000% będzie, a później okazuje się, że zmienił zdanie i nie raczy o tym poinformować :/

Velika
relacją mega! dużo śmiechu, fajnie się ciebie czyta
Stary 2014-07-01, 23:59   #3877
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Czekolada, miałam i tak jutro robić aktualizację listy, więc od razu ci tu wkleję
say dzięki za listę ja muszę swoją uaktualnić, ale widzę, że Twoja mi przypomni o tym co zapomniałam
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 00:02   #3878
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Le_lena, mnie się podobają

mojakaren, jak będą wyjeżdżać, czyli w drugi dzień. Chyba, że ktoś zerwie się wcześniej

velika, gratulacje!

Co myślicie o moim pomyśle: Chcę zostawić w sukni tren, ale z samego tiulu z koronką. Biała podszewka byłaby ścięta tak jakby trenu nie było.
śliczną masz suknię, nie widzę trenu w niej, więc ciężko powiedzieć, ale jak jestem antytrenowa, bezsensowny kawał materiału, z którym nie wiadomo co potem zrobić, a podpinanie tego jest zazwyczaj fatalne
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
cude a konkretnie czego dekor?

Anesthesia przepraszam, że dopiero teraz ale TŻ ma dobrą pamięc ale krótką, w związku z czym znów zapomniał aparatu ale zrobiłam tel. Mam nadzieje, że w jakims stopniu zdjęcia Cię satysfakcjonują:P Napisy są naklejone ale na takim grubym czymś, to nie jest zwykła naklejka, raczej coś pomiędzy grubą tekturką a filcem? Bardzo solidne i pudełko pachnie jak moje nowe meble więc jest dobrej roboty

vel ide czytać relację
wow, ale cudne gdzie zamawiałaś?
Stary 2014-07-02, 00:42   #3879
Konkardia
Wtajemniczenie

say-hello Dzięki za listę! Mi też się przyda, przeglądnęłam te sprawy "do zrobienia" i chyba nic nie mam odhaczonego, a myślałam głupia że wszystko mamy załatwione
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 01:22   #3880
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak z innej beczki - jakie macie dekoracje na auta? Przeglądam masę ofert w sklepach i na Allegro i szczerze, to nic mi nie odpowiada poza kokardkami na klamki Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców albo fajne patenty na dekorację maski samochodu? Najchętniej bym z niej zrezygnowała, ale boję się, że samochód z dekoracjami tylko na klamkach będzie za mało się wyróżniał...
my będziemy mieli tylko tablice i kokardki na klamkach mi się nie podobają te dekoracje na masce samochodu z resztą mamy taki super samochód, że jemu nie potrzeba dekoracji
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie szaleństwo, dopiero dziś powracam Było meeeggaaa!!! Wrzucam relację!
świetna relacja!!! super, że mega udane wesele
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja tez nie moge w to uwierzyć, kiedy to się stało, gdzie się podział maj i czerwiec ja się pytam!!!
ja się zaczynam stresować i już bym chciała, żeby ten dzień był jutro tyko co ja po ślubie będę robić

pojutrze jadę na przymiarkę przytyć nie przytyłam, ale ciągle mam wrażenie, że będę wyglądać jak mały wieprzyk pod przykryciem
ja się jeszcze nie stresuję, nie mogę się doczekać, dziś Tż mi powiedział, że też już nie może się doczekać
na pewno będziesz wyglądać cudnie!
Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam propozycję nie do odrzucenia, jeśli któraś z Was zastanawia się jeszcze nad salą weselną: KLIKU-KLIK

Cytat:
byliśmy dziś w poradni... masakra przedpotopowe poglądy ... nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 spotkania
my mamy w czwartek na szczęście ostatnie spotkanie ale też nie wiem czy to wytrzymam
muszę zrobić w końcu wykres, będziemy go omawiać w trójkę
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
ale piękne
Cytat:

Co myślicie o moim pomyśle: Chcę zostawić w sukni tren, ale z samego tiulu z koronką. Biała podszewka byłaby ścięta tak jakby trenu nie było.
a długi jest ten tren z tyłu? jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. będzie bardzo przezroczysty ten tren, sama nie wiem czy fajnie czy nie bo to wtedy 1 warstwa zostanie tylko?

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 06:42   #3881
misia880
Zakorzenienie

zdjęcie nr 1. - wódka dla świadka ( bo tamtej nie było już a ta się TŻ chyba bardziej podobała )
zdjęcie nr. 2 - likier dla świadkowej ponoć pyszny
zdjęcie nr. 3 - MIOTŁA DLA MNIE OD TŻ NA SPRZĄTANIE NA TRZASKANIE jeszcze ma mi szufelke dokupić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140701_160031.jpg (32,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140701_155943.jpg (87,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140701_162329.jpg (70,1 KB, 50 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-07-02 o 06:43
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 07:34   #3882
asiulek8
Wtajemniczenie

Chwalę się Kupiliśmy, a raczej zamówiliśmy wczoraj garnitur. Stanęło na szyciu na miarę.

Aaaa no i wczoraj zadzwoniłam do salonu dowiedzieć się czy jest już moja suknia. No i jest i Pani mnie tak znienacka zapisała na jutro na pierwszą przymiarkę niestety idę sama, bo mojej świadkowej-siostrze nie chce się jechać.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 07:35   #3883
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
u mnie nic się nie mówi... jak przyjedzie Młody to po przywitaniu od rau rodzice wiedzą, że trzeba błogosławić
U nas było dokładnie tak, jak napisałaś

Cytat:
śliczną masz suknię, nie widzę trenu w niej, więc ciężko powiedzieć, ale jak jestem antytrenowa, bezsensowny kawał materiału, z którym nie wiadomo co potem zrobić, a podpinanie tego jest zazwyczaj fatalne
Oj, oj Powiem tylko tyle, kocham mój tren miłością bezgraniczną. Sprawdził się rewelacyjnie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
zdjęcie nr 1. - wódka dla świadka ( bo tamtej nie było już a ta się TŻ chyba bardziej podobała )
zdjęcie nr. 3 - MIOTŁA DLA MNIE OD TŻ NA SPRZĄTANIE NA TRZASKANIE jeszcze ma mi szufelke dokupić
Świetne prezenty, szufelka mnie rozwaliła

velika
Świetna relacja, cudowna para. Byłam i widziałam live w kościele Młodzi wyluzowani, uśmiechnięci.

asiulek

Gratulacje

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:22
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:03   #3884
Ad rem
Zadomowienie

vel uwielbiam Twoją relację Genialna!
czekoo takie mini podsumowanie

Mamy:
-suknię i garnitur, muszkę, welon, bolerko, bieliznę, biżuterię, spinki oraz buty ślubne dla mnie i TŻta
-DJ'a (wysłany plan wesela i playlista)
-Fotografa
-obrączki
-zamówiony samochód i zakupione dekoracje na samochód
-zamówiony autobus dla gości i zarezerwowane noclegi
-zaproszenia wydrukowane i rozdane w 98%
-wódkę i wino, nalepki na wódkę
-zaklepany termin w cukierni i zakupione pudełka na ciasta dla gości, wybrany smak tortu i wygląd
-księgę gości i parasol w razie deszczu
-kurs przedmałżeński, poradnię, protokół, zapowiedzi (musimy tylko wybrac potwierdzenie z parafii TŻta)
-papier z USC
-fryzjerkę i kosmetyczkę, zaklepany termin na paznokcie
-wybraną piosenkę na 1szy taniec
-kierowce do rozwożenia gości
-przygotowany zestaw do konkursów, tuby z płatkami róż, koszyczki ratunkowe (ale z niepełna zawartością)
-dogadana kwiaciarka, co do bukietu

Do załatwienia:
-zanieść zaświadczenie z parafii TŻta o wygłoszonych zapowiedziach i papier z USC do księdza
-dogadać się z organistą, kościelnym
-szampan
-ustalenie menu i innych spraw z managerem sali
-zwężenie bolerka
-poszetka dla TŻta
-przygotować zabawki do kącika dla dzieci
-dokupic markery do księgi gości
-ostatecznie dogadać się z cukiernią
-porozsadzać gości
-podziękowanie dla rodziców

Więcej nie pamiętam...

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:05   #3885
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, tak z innej beczki - jakie macie dekoracje na auta? Przeglądam masę ofert w sklepach i na Allegro i szczerze, to nic mi nie odpowiada poza kokardkami na klamki Macie jakichś sprawdzonych sprzedawców albo fajne patenty na dekorację maski samochodu? Najchętniej bym z niej zrezygnowała, ale boję się, że samochód z dekoracjami tylko na klamkach będzie za mało się wyróżniał...
U nas będą tylko takie kokardki, i to jeszcze tylko dwie, bo auto świadka ma z tyłu bardzo dziwne klamki i nie da się na nich nic przypiąć.
Jeśli się zgodzi, na szybie z tyłu zrobię napis markerem kredowym i będzie na tyle.

Na maskę nawet nie próbuję nic wieszać, droga na salę jest tak wyboista, że po kilometrze by odpadło

Cytat:
U mnie tren jest zrobiony w ten sposób (tylko moja sukienka ma na wierzchu kilka warstw organtyny zamiast tiulu). Wolałabym chyba z podszewką, bardziej by się rzucał w oczy, ale nie wygląda to źle. I dzięki temu ładnie się chowa - górna warstwa nie należy do trenu, przypina się go pod spodem i w ogóle nie widać, że był.

Zaliczyliśmy wczoraj ostatnią wizytę w sklepie... K. stwierdził, że wszystkie prezenty dla rodziców są tylko dla mam (filiżanki, pudełko i storczyk) i musimy kupić coś ojcom. Stanęło na takim pudełku z miodem pitnym:

Na wieku spróbuje wygrawerować napis (kupił sobie taką mini szlifierkę, bo mu się chciało takie rzeczy robić, i oczywiście leży :P).

Ze mnie wszechświatowa sierota jest, zgubiłam gdzieś mój komplet na noc poślubną schowałam, żeby K. nie zobaczył, no to nie zobaczy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-02, 08:36   #3886
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas będą tylko takie kokardki, i to jeszcze tylko dwie, bo auto świadka ma z tyłu bardzo dziwne klamki i nie da się na nich nic przypiąć.
Jeśli się zgodzi, na szybie z tyłu zrobię napis markerem kredowym i będzie na tyle.

Na maskę nawet nie próbuję nic wieszać, droga na salę jest tak wyboista, że po kilometrze by odpadło

U mnie tren jest zrobiony w ten sposób (tylko moja sukienka ma na wierzchu kilka warstw organtyny zamiast tiulu). Wolałabym chyba z podszewką, bardziej by się rzucał w oczy, ale nie wygląda to źle. I dzięki temu ładnie się chowa - górna warstwa nie należy do trenu, przypina się go pod spodem i w ogóle nie widać, że był.

Zaliczyliśmy wczoraj ostatnią wizytę w sklepie... K. stwierdził, że wszystkie prezenty dla rodziców są tylko dla mam (filiżanki, pudełko i storczyk) i musimy kupić coś ojcom. Stanęło na takim pudełku z miodem pitnym:

Na wieku spróbuje wygrawerować napis (kupił sobie taką mini szlifierkę, bo mu się chciało takie rzeczy robić, i oczywiście leży :P).

Ze mnie wszechświatowa sierota jest, zgubiłam gdzieś mój komplet na noc poślubną schowałam, żeby K. nie zobaczył, no to nie zobaczy

Ha ha usmialam się z tego kompletu. Szukaj szukaj a może tz znalazł?

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:38   #3887
madziara889
Zakorzenienie

misia świetne prezenty

Kupiłam wczoraj kolczyki Wieczorem obfocę i wrzucę Wam zdjęcia.

Wczoraj weszłam do dwóch jubilerów zapytać o zrobienie obrączek.
W pierwszym pani wszystko mi wytłumaczyła, odpowiedziała na każde pytanie, aż się chciało rozmawiać. Koszt 600 zł, grawer i satynowanie gratis.
W drugim pani chyba była niezadowolona, że przerwałam jej pogawędkę z koleżanką. Jak zapytałam o cenę to rzuciła, że 900 zł, ale już sprawdzi i się okazało, że jednak 500 zł. Pytam o grawer- tak w cenie. Mówię, że mam już wybrany tekst, a ta nawet nie zapytała jaki tylko, że najczęściej graweruje się imię i datę i to co ja chcę na pewno się nie zmieści Na każde pytanie odpowiadała z fochem. I tak się teraz zastanawiam czy jakbym poszła zamawiać te obrączki to też będzie się tak zachowywała.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:41   #3888
KaMilka4891
Zadomowienie

Velika przeczytałam uwielbiam twoje wpisy, a relacja wygrała całkowicie musiała być naprawdę super zabawa, skoro goście do 5 się rozejść nie mogli

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
super mietła
prezenty dla świadków zgapiam oficjalnie
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Oj, oj Powiem tylko tyle, kocham mój tren miłością bezgraniczną. Sprawdził się rewelacyjnie
jak jest rozwinięty, w kościele np. to wygląda to całkiem przyzwoicie, ale nie podoba mi się to podczepienie, zazwyczaj wygląda jak kołtun doczepiony do sukni, a tańczyć bez podczepionego się nie da
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

może się jeszcze komplecik znajdzie a pomysł z miodkiem super, pokażę mojemu gwiazdorowi, może da się namówić i prezent dla teścia będzie z głowy

ciągle mam problem z babcią TŻ, ona go wychowywała, więc wypadałoby sprawić jej coś konkretnego, o ile z mamą, dzięki Wam, nie mam problemu, to z babcią ogromny
Stary 2014-07-02, 08:51   #3889
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
misia świetne prezenty

Wczoraj weszłam do dwóch jubilerów zapytać o zrobienie obrączek.
W pierwszym pani wszystko mi wytłumaczyła, odpowiedziała na każde {...} Na każde pytanie odpowiadała z fochem. I tak się teraz zastanawiam czy jakbym poszła zamawiać te obrączki to też będzie się tak zachowywała.
ja tak ostatnio poszłam do playa dopytać o ofertę bo TŻ się kończy umowa i chemy wziaść nowe z nowymi telefonami na abonament w tym samym czasie, żeby równo rachunki itp.
no i kobita była taka 'POMOCNA" że zapytałam jej wprost, czy ktoś ją tutaj posadził za karę a jeśli nie to poproszę nazwisko kierowniczki salonu i zgłoszę fakt jaka Pani jest miła i pomocna i wyszłam.

Cytat:
Velika

super mietła
prezenty dla świadków zgapiam oficjalnie
zgapiaj za wódke daliśmy 78 zł, ale ta "dziupla" jest drewniana solidna - elegancka.
a za likier 48 zł to opakowanie jest takie mieciutkie jak ten tygrysek
a miotła wiem, że wyczesana wysłałam zdjęcie mojej mamie to się napaliła, że kupimy jeszcze taka czerwona w kropki ( taka biedronka)

a co do prezentu dla Babci.. może pomyślcie nad jakąś antyramą z Waszymi zdjęciami? albo bardzo elegancką ramą ze zdjęciem, ewentualnie zdjęcia na płótnie ? Wiem, że oklapane może, ale np. babcia mojego TŻ dałaby się pokroić za taki prezent

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:53
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:00   #3890
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
A czemu chcesz zrezygnować z podszewki? Obawiasz się późniejszego podpięcia trenu? U mnie zrobili taki myk, że podszewka jest chowana pod spód - na guziczki zapinana, a tylko ta wierzchnia warstwa, w moim przypadku muślin jest na wierzch. Przez to tren nie jest ciężki, nie robi się kaczy kuperek

Elorsa też chciałam napis markerem kredowym, ale chyba mi nie wolno !

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:06   #3891
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
A czemu chcesz zrezygnować z podszewki? Obawiasz się późniejszego podpięcia trenu? U mnie zrobili taki myk, że podszewka jest chowana pod spód - na guziczki zapinana, a tylko ta wierzchnia warstwa, w moim przypadku muślin jest na wierzch. Przez to tren nie jest ciężki, nie robi się kaczy kuperek

Elorsa też chciałam napis markerem kredowym, ale chyba mi nie wolno !
Ja właśnie też będę usuwać spodnią warstwę trenu, żeby upięcie go było jak najmniej widoczne. Chociaż i tak mam malutki tren

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:12   #3892
Robusta
Wtajemniczenie

W sensie kierowca zabroni malować tym markerem czy TŻ ?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:23   #3893
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Śliczny jest!

Lin ja Cie podziwiam za te hafty... Coś pięknego! Mam nadzieję, ze goście docenią ten ogrom pracy, który włożyłaś w produkcję zaproszeń

matko z córką... może się jeszcze opamięta ta kuzynka?

Śliczne! Wyglądają na szerokie, ile to mm?

JAKA TA SUKIENKA JEST PIĘKNA
Kocham czerwień ale to jest już czysty obłęd!!!!!!
6

Cytat:
[B]od dzisiaj mogę mówić, że ślub biorę w przyszłym miesiącu[/B]

bardzo fajny ten film z podziękowaniami dla rodziców, który któraś z Was wkleiła my chyba wykombinujemy coś podobnego własnymi siłami
ja też na to bardzo czekam !!!!

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
jestem już po! część nadrobiłam, później nadrobię resztę

niulka_1985
czekooczekolada
Anesthesia
mimi_77
missmalezji
Buczorek
magdalenka_w_86
say-hello
kiss12550

dziękuję za życzenia wesele się udało! było takie, jakie chciałam

ślicznie wyglądaliście

wrzucę Wam chociaż jedną fotkę, później napiszę relację
Gratki !!! pięknie wyglądaliście !!!!
Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Hej

Nie dam rady Was nadrobić ostatnio mam mało czasu na wizaż i ogólnie na kompa...a im bliżej ślubu tym ten czas ubywa w zawrotnym tempie.
Dostaliśmy większość potwierdzeń (termin do dzisiaj), na dniach będę dzwoniła do osób, które nie potwierdziły.
Az tak dużo osób nam nie zrezygnowało. Jeden kolega TŻ da nam odpowiedź później bo jego żona będzie wtedy w 8 miesiącu i po prostu nie wiedzą jak to będzie, czy ona da radę przyjechać. Mają do nas trochę km ale bardzo by chcieli być z nami w tym dniu
Żona mojego kuzyna też już będzie miała końcówkę ciąży ale na dzień dzisiejszy będą na 100%.
Jeden kuzyn, który ma najbliżej do nas niestety stety nie przyjdzie. Nie mam z nim za bardzo kontaktu ale zależało mi na tym żeby przyjechał bo jak byliśmy dziećmi to dużo czasu ze sobą spędzaliśmy, mimo, że jest starszy. Nie powiedział czemu nie przyjedzie, a ja nie ciągnęłam za język...trudno.

Zamówiłam na niedzielne śniadanie po weselu taką tiulową spódnicę, muszę znaleźć do niej bluzkę ogólnie to chyba ją ubiorę również na ślub znajomych, który jest tydzień wcześniej. Jest w kolorze delikatnego różu zobaczymy jak przyjdzie.
Dzisiaj zamówię też biżuterie.
Bolerko zamówiłam w salonie w którym kupiłam suknię, postawiłam na takie typu koszulka z tiulu bo inne nie za bardzo mi się podobają, a koronkowego nie chciałam bo babeczka mówiła, że nie wie czy dopasują mi koronkę bolerka do koronki sukni, zresztą za dużo by tej koronki było ;p

Gratulacje dla wszystkim mężatek

pięknie
ojjj tak;/
Cytat:
Napisane przez Buczorek Pokaż wiadomość
Konkardia my mamy takie same zdanie na temat pierwszego tańca zatańczymy tak jak potrafimy

Boże... ludzie w dzisiejszych czasach są niepoważni. Dzwonimy dzisiaj do ludzi, którzy nie potwierdzali nam w terminie. Przez przypadek zadzwoniliśmy do tż ciotki (która wcześniej już potwierdziła przybycie) no i mówimy, że przepraszamy, ale dzwonimy po ludziach i niechcący wykręciliśmy jej numer.. kiedy mieliśmy kończyć, to ona nagle, że ona, że w sumie dobrze, że dzownimy bo ona jednak nie przyjdzie :/ a NIE miała czasu zadzownić...gdyby nie to, że nie zadzwoniliśmy to nawet byśmy nie wiedzieli, ze jej nie będzie..... aż boję się pomyśleć, kto ma takie podejście jak ona...
następna bezczelna...
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie szaleństwo, dopiero dziś powracam Było meeeggaaa!!! Wrzucam relację!
Świetna relacja !!! gratki

Załatwiliśmy wczoraj zapowiedzi będziemy wisieć w niedzielę

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

aaaaa i miałam dziś okropny koszmar !!!!!!!!!!!! śniło mi się że w dniu ślubu pierwszy raz od kupna zobaczyłam moją suknię i była okropna!!!! 1 ze wszędzie się wżynała, a dwa ze była z przodu biała w czerwone kwiaty na dole, a z tyłu była cała czerwona
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:45   #3894
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Le_lena, mnie się podobają

mojakaren, jak będą wyjeżdżać, czyli w drugi dzień. Chyba, że ktoś zerwie się wcześniej

velika, gratulacje!

Ja ucinam podszewkę i zostaje sama warstwa koronki. Tylko że ja mam gęstą koronkę więc troche inaczej to wygląda niż u Ciebie
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:54   #3895
cude
Zadomowienie

mimi_77, na stoły i może kościoła. Skrzynki wyglądają bardzo ładnie, zachęciłaś mnie do kupna

KaMilka4891, hihihi, Elrosa, dzięki za opinie Zostaną dwie warstwy tiulu, jedna z haftem. Tren raczej standardowej długości.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:57   #3896
jumapili
Raczkowanie

Slub 23.08.2014 (jak dojdzie do skutku J )
Czesc spraw bedziemy zalatwiac od 18.08 jak bedziemy juz w Polsce.
Mamy:
- zamowiony Stroj Pana Mlodego
- suknia slubna
- bielizna
- bizuteria
- Zespol + play lista
- Fotograf
- Kamerzysta
- Obrączki (my juz po cywilnym )
- samochód(wlasny) dekoracje na samochód(florystka)
- zamówiony autobus dla gości i zarezerwowane noclegi
- zamknieta liste gosci na 99 % J 2 osoby maja mi dac znac do 15.08 a 4 osoby (moja rodzina mie kompletnie olaly i w sumie nie wiem czy moge na nich liczyc czy nie ) Ciotka mieszka w Brazylii ale normlanie jest od maja do pazdziernika w Polsce. Mam z nia kontakt przez facebooka i wiem ze zaproszenia doszly…wiec na chwile obecna potwierdzonych mam 77, +2 ewentualnie i 4 w kosmosie J
- zamowiona księgę gości + wientki + menu + zwieszki na wodke+ pudelka na ciasta (musze wyslac tylko na dniach personalizacje )
- fryzjerkę i kosmetyczkę (probna fryzure i makijaz juz mialam) , zaklepany termin na paznokcie w Polsce
- wybraną piosenkę na 1szy taniec+ 1 lekcja , nastepna na poczatku sierpnia a reszte bedziemy cwiczyc w Polsce
- florystka (bukiety dla mnie i swiadkowej , dekoracja samochodu i kosciola)
- Tort
- menu +wstepny scenaruisz wesela (szczegoly bedziemy dopracowywac na miejscu)
- Wstepne usadzenie gosci

Do załatwienia:

- sprawy koscielne…..czekamy na opdowiedz od biskupa
a o reszte – przebieg mszy czytania etc bedziemy sie martwic jak dostaniemy ta licencje od niemieckego ksiedza

- koszyczki ratunkowe lacznie z zawartoscia
- zamowic i zrobic dekoracje na stol: buteleczki, biezniki z juty, pienki
- zrobić pudło na koperty(juz kupione, musze tylko okleic)
- zamowic zboze do dekoracji krzesel
- BUTY dla mnie!!!!
- Odebrac pudeleczko na obraczki ( w Polsce)
- Przmiarka i ewentualnie poprawki garnituru (to juz w Polsce)
- Odebrac ciasteczka
- Odebrac suknie

Czyli wlasciwie to mamy chyba wszystko oprocz najwazniejszego J

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-07-02 o 10:29
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:13   #3897
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy mieć wstążki + kwiatki na klamkach i tablice 'Para Młoda'.
Moim zdaniem wystarcza. Niestety żadne deko mi się nie podobają

Vel, relacja świetna

Dopada mnie ostatnio lekki stresik
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:15   #3898
marlenqa22
Zadomowienie

PM z 2 sierpnia, został nam miesiąc

Wiem że szybko zleci co do spraw załatwionych mi jest łatwiej napisać czego nie mamy, ale postaram się opisać co mamy.

ZAŁATWIONE:

- fryzjer i makijażystka
- wszystkie dodatki dla PM łącznie z butami na zmianę
- sukienka na poprawiny
- sukienka i buty dla mamy i gajerek dla taty
- sala, zespół, kamerzysta, fotograf
- obrączki
- pudełko na koperty
- dekoracje na auto
- zaproszenia rozdane
- tort wybrany
- pudełka na ciasta kupione
- zawieszki na alkohol
- księga gości
- wybrany bukiet
- kurs przedmałżeński, poradnia, dokumenty z USC
- tuby strzelające
- cukierki na bramy
- alkohol
- podziękowania dla gości (cukierki zozole pakowane w folię, dla każdego ok 5 sztuk)
- zarezerwowany autobus dla gości w dwie strony
-zrobione numerki na stoły
- pierwsza spowiedź odbyta
- lista dziewczyn na panieński dana świadkowej
- kupione kwiaty i organza do przybrania domu
- kupione ubranko na wódkę na stół PM
- przystrojone kieliszki którymi będziemy rzucać
- prezent dla rodziców

DO ZROBIENIA:

- garnitur Młodego, we wtorek kupujemy. plus wszystkie dodatki
- przymiarka sukni, jedna po 15.07, druga 3 dni przed ślubem
- zebrać potwierdzenia od gości do 10.07 i zamówić winietki
- protokół
- druga spowiedź
- wybrać menu i zapłacić za połowę gości
- wysłać dla zespołu formularz
- kupić prezenty dla chrzestnych i dziadków
- 19 lipca panieński!!
- dokupić szampana i wino

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:34   #3899
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
PM z 2 sierpnia, został nam miesiąc

Wiem że szybko zleci co do spraw załatwionych mi jest łatwiej napisać czego nie mamy, ale postaram się opisać co mamy.

ZAŁATWIONE:

- fryzjer i makijażystka
- wszystkie dodatki dla PM łącznie z butami na zmianę
- sukienka na poprawiny
- sukienka i buty dla mamy i gajerek dla taty
- sala, zespół, kamerzysta, fotograf
- obrączki
- pudełko na koperty
- dekoracje na auto
- zaproszenia rozdane
- tort wybrany
- pudełka na ciasta kupione
- zawieszki na alkohol
- księga gości
- wybrany bukiet
- kurs przedmałżeński, poradnia, dokumenty z USC
- tuby strzelające
- cukierki na bramy
- alkohol
- podziękowania dla gości (cukierki zozole pakowane w folię, dla każdego ok 5 sztuk)
- zarezerwowany autobus dla gości w dwie strony
-zrobione numerki na stoły
- pierwsza spowiedź odbyta
- lista dziewczyn na panieński dana świadkowej
- kupione kwiaty i organza do przybrania domu
- kupione ubranko na wódkę na stół PM
- przystrojone kieliszki którymi będziemy rzucać
- prezent dla rodziców

DO ZROBIENIA:

- garnitur Młodego, we wtorek kupujemy. plus wszystkie dodatki
- przymiarka sukni, jedna po 15.07, druga 3 dni przed ślubem
- zebrać potwierdzenia od gości do 10.07 i zamówić winietki
- protokół
- druga spowiedź
- wybrać menu i zapłacić za połowę gości
- wysłać dla zespołu formularz
- kupić prezenty dla chrzestnych i dziadków
- 19 lipca panieński!!
- dokupić szampana i wino
Masz panienski w moje urodziny

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:42   #3900
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
KaMilka4891, hihihi, Elrosa, dzięki za opinie Zostaną dwie warstwy tiulu, jedna z haftem. Tren raczej standardowej długości.
a jak 2 warstwy to wydaje mi się, że w porządku myślałam, że tylko jedna, to trochę mało ja też mam tren z tiulu tylko, 2 czy 3 warstwy nie pamiętam

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości