Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 21:28   #1501
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Padam na twarz zrobiłam wszystko co w mojej mocy coby dziś urodzić, włącznie z 1,5 godzinnym spacerem i zaliczeniem 10 pięter po schodach w domu - mój boss chyba jednak czeka na 7.07
Idę jeszcze poprasować ale nadzieja na dziś umarła

Iza zacna waga, u mnie niewiele mniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:29   #1502
mamaya
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

simka, ja Ci namiarów na konkretnego kardiologa nie podam, ale w CZD nie ma złych lekarzy. Naprawde Jako dzieciak tam jeździłam, z resztą mam kilku znajomych rodziny, którzy pracują w CZD i generalnie nie spotkałam sie tam ze złym lekarzem/zła opinia na temat, któregoś z lekarzy.
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:41   #1503
pszczola189
Rozeznanie

Jejku, ale jestem wykończona.. TŻ upatrzył na Internecie dwa fotele takie bujane, 90 km drogi od naszej wioski w jedna stronę, to po pracy jak wrócił to pojechaliśmy, takie "wycieczki" to juz nie dla mnie, zmęczyłam się niemiłosiernie.. No ale kupiłam sobie i teraz sie bujam

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 21:56   #1504
Iris1988
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
za zakup fury jak dwóch ojców??? ale historia
Pewnie mąż i kochanek hehe ciekawa jestem jak mój doktorek wygląda ale do mojej wizyty to mu napewno ślady zejdą jeśli cokolwiek ma
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 22:33   #1505
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

z tym imieniem to nie wiem kurde, całą ciążę mówimy do niej Nelka a ja jestem coraz mniej przekonana. tzn. mi się bardzo podoba, ale rozwalają mnie reakcje ludzi "jak? Nelly? Nel? Petronela? nie ma takiego imienia" itp. wiem, że nie powinno się na to zwracać uwagi ale nie chcę, żeby moja niunia miała potem takie problemy. nigdy nie chciałam takiego wymyślnego imienia. z drugiej strony Ola też super, tylko Aleksandra już mi się nie podoba. i takie mi się włączyły rozterki tydzień przed terminem

a też Wam się pochwalę moim dziecięcym kącikiem
kącik śliczny!
a co do imienia to ja znam i Nelę i Nelly więc są takie imiona ludźmi się nie przejmuj, zawsze się będą czepiać czegoś a zresztą się przyzwyczają

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
już po wizycie ale u nas te wizyty to przebiegają raczej tak na odczep się żeby było większą część czasu zajeło wypełnianie tych jej karteczek potem obejrzała małego -wszystko ok i pojechała
grunt, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to koleżanka leżała na patologi i była światkiem sytuacji gdy po dziecko przyszło dwóch ojców zaczęli się bić przelecieli przez drzwi oddzielające porodówkę z patologią , a próbujący ich rozdzielić ordynator ( mój lekarz prowadzący ) dostał po twarzy
ale jaja! chciałabym to widzieć hahaha

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie. M. Wg usg 3900!!!!! Duży chłop
Zero rozwarcia, zeroooooooo, szyjka twarda zamknięta na amen lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)
rzeczywiście duży chłopaczek
a co do kącika maluszka to ja też nie mam jakiegoś wypasionego.. dziewczyny się postarały

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Padam na twarz zrobiłam wszystko co w mojej mocy coby dziś urodzić, włącznie z 1,5 godzinnym spacerem i zaliczeniem 10 pięter po schodach w domu - mój boss chyba jednak czeka na 7.07
kochana termin mamy jutro może coś ruszy
trzymam kciuki

ja mam przeczucie, że jutro będę rodzić
nie wiem czy to ma coś wspólnego z porodem, ale dzisiaj mnie przeczyściło i do tego Mała chyba jakoś inaczej się ułożyła bo strasznie mnie tam boli, tak kłuje momentami tak mocno, że się skręcam.. ale to tylko chwilunie trwa. nigdy wczesniej tak nie miałam.. może się już przygotowuje do wyjścia?
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 22:53   #1506
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
kochana termin mamy jutro może coś ruszy
trzymam kciuki

ja mam przeczucie, że jutro będę rodzić
nie wiem czy to ma coś wspólnego z porodem, ale dzisiaj mnie przeczyściło i do tego Mała chyba jakoś inaczej się ułożyła bo strasznie mnie tam boli, tak kłuje momentami tak mocno, że się skręcam.. ale to tylko chwilunie trwa. nigdy wczesniej tak nie miałam.. może się już przygotowuje do wyjścia?
Oby tak było
Też po cichu na to liczę, ale bez wyraźnych symptomów...
Fajnie jakby nasze dzieciaki okazały się takie punktualne Czego Tobie i sobie życzę hyhy

Dobranoc

Stary 2014-07-01, 23:28   #1507
aga__tka
Zakorzenienie

Dobry wieczór
właśnie mi się wiruje kolejne pranie już tyle tego narobiłam a jeszcze ciągle mam wrażenie że więcej przede mną niż za mną - właśnie sobie uświadomiłam że łóżeczka by trzeba jeszcze przygotować i naszą pościel poprać i uszykować na mój powrót

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dzięki

Chwilę przed 11 odeszły mi wody, skurcze zaczęły się po 12, poród 17:01więc ponoć bardzo szybko. Mała leży do rana w inkubatorze, bo ... za pdużo śpi zaraz idę ściągać jej jedzonko.

Mnie nic nie boli, czuję się super
GRATULACJE

Wisienka: Dla Ciebie też gratulacje oby Wam się dobrze układało

Cytat:
MUMUSIE LIPCOWE

aż trudno uwierzyć, że doczekałam jutro termin może jeszcze coś ruszy hehe

Debesciara trzymam kciuki! może będziesz pierwszą lipcówką?

no i dziewczyny z początku listy!!!! - brać się za roboty

ja byłam w takiej sytuacji jak Twoja w ciąży z Olą... Termin na styczeń, od sierpnia co wizytę było: dobrze żeby Pani jeszcze choć 2 tygodnie wytrzymała... przenosiłam Olę tydzień

Cytat:
szkoda, że wszystkie z forum jesteśmy tak porozrzucane po Polsce (i świecie)..

Cytat:

mnie lekarz już nie kazał brać w 36tc. dla pewności zapytaj swojego
ja ostatnio zapominam co chwilę, ale skurcze w łydkach mi mniej dokuczają... a myślałam że nie dam rady odstawić...

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny, jak Was czytam to naprawde cieszę sie, ze juz nie muszę męczyć sie z brzucholem A Wam współczuje strasznie Wiem jak moze dobijać zle samopoczucie, rozdrażnienie i generalnie czucie sie jak kupa
Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość

Moje Dziecko zjadło właśnie, mało, bo mało, ale zjadł Raz na jakiś czas moze zjeść mniej, bo tak to je 120 ml.

Zapomniałam Wam napisać, ze wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej u pediatry i Mały wazy 3750 g, w ciagu pierwszego miesiąca powinien przybrać +/- 1 kg w stosunku do wagi urodzeniowej. Lekarz twierdzi, ze da radę, ale mnie sie wydaje, ze nie bardzo No ale to zobaczymy na następnej wizycie co i jak

ale wg wagi urodzeniowej? bo to od niej zalezy ile powinien przytyc... moj Jeremek przytyl w ciagu 6 miesiecy 3 kilo i wszyscy byli w szoku ze tak duzo, bo powinien podwoic swoja wagę w tym czasie, czyli przytyć prawie o kg mniej

poza tym wazne zeby przybierał a dokladnie ile, to się jeszcze unormuje... musisz brać też pod uwagę że najpierw trochę spadł, więc startował z niższego poziomu niż się wydaje i to kilka dni później...

aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 23:28   #1508
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do doświadczonych Mam czy któraś z Was używała odciągacz kataru Katarek podłączany do odkurzacza? Co możecie powiedzieć na jego temat a może któraś z Was próbowała i taki doustny typu Frida i ten do odkurzacza i może mi powiedzieć który lepszy. Dziękuję

ja oglądałam w telewizji, lekarz laryngolog się wypowiadał sceptycznie, mama dwojki dzieci byla zachwycona tym do odkurzacza - nie przemowilo to do mnie, bo jej opinia jakos nieporownywalna byla z opinia laryngologa moim zdaniem... np coca-cola jest pyszna i sie doskonale sprawdza jako napoj, ale to nie znaczy ze jest zdrowa i wiele innych rzeczy tak ma... ale i tak ta Mama mowila ze przeciez nie dla noworodka tylko dla troche starszego dziecka...

Fride ja mialam i jest lepsza niz gruszka, ale oddałam siostrze w koncu, bo rzadko uzywałam, moje dzieci się bardzo wiercily przy tym i potrzebne by byly dwie osoby a i tak nie wszystko wylazi...

ale co do odkurzacza to jakos mnie nie przekonuje nadal mimo ze moj kolega, ojciec dwojki dzieci, ktory ma zone lekarza tez poleca, na zasadzie ze sie doskonale sprawdza... no ale jego opinia tez jest taka: nie widze skutkow ubocznych, widze efekt, czy skutki uboczne moga byc nie wiem...

Cytat:
dzięki dziewczyny
Cytat:

z tym imieniem to nie wiem kurde, całą ciążę mówimy do niej Nelka a ja jestem coraz mniej przekonana. tzn. mi się bardzo podoba, ale rozwalają mnie reakcje ludzi "jak? Nelly? Nel? Petronela? nie ma takiego imienia" itp. wiem, że nie powinno się na to zwracać uwagi ale nie chcę, żeby moja niunia miała potem takie problemy. nigdy nie chciałam takiego wymyślnego imienia. z drugiej strony Ola też super, tylko Aleksandra już mi się nie podoba. i takie mi się włączyły rozterki tydzień przed terminem

wisienka gratulacje zaręczyn i zdjęcia super. ja to już też nie noszę pierścionka i obrączki od dawna

a też Wam się pochwalę moim dziecięcym kącikiem

Może Helenka? i zdrabniać Nel? albo Anielka? też Nelka by pasowała...

a Ola jest super (moja Ola w każdym razie jest )

Cytat:
Cytat:

Iza zacna waga, u mnie niewiele mniej

hmmm ja robie ostatnio dlugie spacery ale jeszcze nie po to zeby urodzic tylko z dzieciakami, ale podbrzusze mnie zaczyna pobolewac i nie wiem czy nie przystopowac, jeszcze 37+1 nie ma...

za to moj maz sobie zazyczyl zebym urodzila najpozniej w 39+3 bo costam z praca mu pasuje i ciekawe niby jak ja mam to zrobic

Stary 2014-07-01, 23:29   #1509
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Ja tylko na chwilę póki Zuzia śpi po karmieniu, zaraz usypiam i ja

U nas fajnie, tylko przez wielkość i przedtermin każą mi ciągle karmić Małą mm albo glukozą. Na szczęście szybko załapała ssanie z piersi, bo pokarmu mam sporo.

Jeśli nic się nie nadzieję to wychodzimy w czwartek. Ehh... jak mi się do synka tęskni

Opis porodu zaś
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2014-07-01 o 23:42
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 01:41   #1510
aga__tka
Zakorzenienie

ależ się naprasowałam
ale machnęłam czerwone pranie, trochę szarego (dużo się dało przyjąć bez prasowania) i gdzieś 1/3 pralki dla dzidzi - reszty nie zdjęłam z suszarki, bo już mi się nie chciało...
ja mam w ogóle normalnie 4 typy prania:
-biale+bielizniane
-jasny kolor (z reguly okolice szarosci - zapelnia mi tym pralke maz i syn i odrobine ja)
-ciemny kolor (ja+ syn)
-czerwone - teściowa nie mogła uwierzyć że zbiera mi się pralka raz na tydzień, dopóki nie zobaczyła na własne oczy... ciągle pytała czemu nie kupię takich chusteczek i nie piore tego z innym praniem... ale ja mam naprawdę pralkę tego co tydzień, generowaną przez córę - ona ma tyle różowych i czerwonych rzeczy, a kolor różowy jest jej ulubiony, że w sumie nic innego nie nosi... ja też mam kilka czerwonych bluzeczek i razem zawsze wygenerujemy praleczkę

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ----------

Cytat:
Cześć

U nas fajnie, tylko przez wielkość i przedtermin każą mi ciągle karmić Małą mm albo glukozą. Na szczęście szybko załapała ssanie z piersi, bo pokarmu mam sporo.

Jeśli nic się nie nadzieję to wychodzimy w czwartek. Ehh... jak mi się do synka tęskni

Opis porodu zaś
ja bym nie karmila... jak masz pokarm to im sie nie daj... synka dokarmiali pierwsza noc (urodził się 2200 2 tyg przed terminem), donosili mleko caly pobyt w szpitalu, ale ja mu nie dawalam bo pokarm mialam a on chetnie jadl a się bałam że jak będę dokarmiać to już tak będę musiała i szybko mu się odechce tego ssania
Stary 2014-07-02, 02:13   #1511
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ja bym nie karmila... jak masz pokarm to im sie nie daj... synka dokarmiali pierwsza noc (urodził się 2200 2 tyg przed terminem), donosili mleko caly pobyt w szpitalu, ale ja mu nie dawalam bo pokarm mialam a on chetnie jadl a się bałam że jak będę dokarmiać to już tak będę musiała i szybko mu się odechce tego ssania
No właśnie póki nie mogliśmy wyjść z błędnego koła bo Mała nie umiała chwycić, to odciagałam i z butli.

Teraz od wieczora sama pierś, co ok 1-1,5 godziny.
G. 9.1O.18
Stary 2014-07-02, 02:20   #1512
Fame
Zakorzenienie

Dziewczyny co to za pogawędki o 2 w nocy?
Ja się przebudzilam i nie mogę usnąć

Agatka pranie o północy? kobieto kiedy Ty sypiasz?

Bambusiek dobrze że u Was ok! A synek pewnie też tęskni..

Stary 2014-07-02, 03:53   #1513
Ines3037200
Rozeznanie

Bambusiek moje wielkie gratulacje!!!
Widze, ze gadacie o dokarmianiu.
Ja niestety musialam zakupic bebilon, ale to z tego wzgledu, ze pokarm co prawda mialam po porodzie, ale bardzo malo. To prawda, ze po CC troszke trudniej o laktacje. Ale dzielnie walczymy i dzis (w zasadzie wczoraj) Jacus dostal tylko 30 ml MM, bo kwekal troche a ja spalam i go ojciec dokarmil bo nie chcial mnie budzic.
Poza tym laktator to mega przydatna rzecz, np przed chwila po wycyckaniu 2 piersi mlody szukal jeszcze, a mialam 60 ml odciagniete w lodowce, to pochlonal, a teraz zasypia na mnie
A i dzis sie poddalismy, smok uspokajacz poszedl w ruch, ale od razu nie to dziecko. Pupa mu sie odparzyla i strasznie niespokojny sie zrobil. Ale juz chyba pomalu opanowujemy sytuacje

Fame rodzisz w koncu czy nie?

Lece dziewczynki, jako wyrodna matka budzik dopiero na 7 nastawiam, ale staram sie pomalutku wprowadzac jedna dluzsza nocna przerwe miedzy karmieniami. Zlapie troche snu i kolejny dzien jako mloda mama

Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 04:14   #1514
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Idź już spać Ines bo Cię widzę Dziś robię tżtowi noc do przespania
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 04:17   #1515
Fame
Zakorzenienie

Haha mamuśki nie śpią
Ja też nadal nie mogę usnac

Ines to fajnie że tak dobrze sobie radzicie! oby tak dalej! No a ja mam nadzieję rodzić dziś lub jutro

Stary 2014-07-02, 04:53   #1516
rybka13
Zakorzenienie

Fame ja tez ostatnio jak sie przebudze, to nie moge spac, a budze sie na siku. Wczoraj przed snem myslalam, ze cos sie rozkreca, ale to chyba moja czujnosc tylko i wyszukiwanie symptomow porodu, ktorych brak...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 06:24   #1517
mamaya
Zakorzenienie

Fame, trzymam kciuki, żebyś wreszcie urodziła

Ines, super, ze udaje sie kp z niewielka tylko ilością mm
A smok uspokajacz... Jeremi tez ssie Jako wielka przeciwniczka smoczków uważam to za jakaś tam moja porażkę, ale cóż... Logopeda w szpitalu (nie wiem czy miałaś przyjemność - super babeczka) uspokajala, ze jak rozsądnie do tematu podejdziemy, około 6 miesiąca życia smoka odstawimy to bedzie ok
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 06:27   #1518
Ines3037200
Rozeznanie

Celebrinfea melduje, ze grzecznie poszlam spac, a nie wiem czemu aktywna bylam, wifi w telefonie nie wylaczylam i moze dlatego
Fame Ty jak masz zamiar rodzic, to spij cholero jedna a nie na forum siedzisz po nocy, szybko zatesknisz za taka mozliwoscia:p
No i z mojego budzika na 7.00 nici, synek przed chwila zazadal jesc, pare razy cycka pociagnal i zasnal.

Stary 2014-07-02, 07:03   #1519
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Jakoś czas mam nawet

Mała leży u siebie, zrobiła mega kupę (nie cierpię smółki), wydoiła wszystkie piersi w pokoju i kontempluje świat

Co do smoczka, to ja nigdy nie byłam ani super za ani przeciw i wg mnie jak dzidziuś potrzebuje, to lepiej dac.
G. 9.1O.18
Stary 2014-07-02, 07:26   #1520
wisienka1000
Wtajemniczenie

Bry... Melduję odejście czopa Oby u mnie to nie oznaczało zbyt wiele bo ja jeszcze nie chcę
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 07:38   #1521
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

Jakoś czas mam nawet

Mała leży u siebie, zrobiła mega kupę (nie cierpię smółki), wydoiła wszystkie piersi w pokoju i kontempluje świat
Hahaah my na szczescie mamy smolke za soba, a smolka rozsmarowana po pachy to dopiero psikus

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
Bry... Melduję odejście czopa Oby u mnie to nie oznaczało zbyt wiele bo ja jeszcze nie chcę
To jak nie chcesz to pomysl sobie o mnie, u mnie nie wiazalo sie to z niczym.

Stary 2014-07-02, 07:49   #1522
malwiska
Zakorzenienie

Witam z rana....
Fame Ty to pewnie podświadomie nie spisz bo dzisiaj to ta data
widze ze nocne i poranne pogaduszki mamuś już się włączają niedługo wszystkie przerzucimy sie na pore nocną
Stary 2014-07-02, 07:51   #1523
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Hahaah my na szczescie mamy smolke za soba, a smolka rozsmarowana po pachy to dopiero psikus
ughh...

Cytat:
To jak nie chcesz to pomysl sobie o mnie, u mnie nie wiazalo sie to z niczym.
no właśnie mam taką nadzieję , pierwszy termin, jaki mogę rozważyć to 07.07.
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:05   #1524
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Pewnie mąż i kochanek hehe ciekawa jestem jak mój doktorek wygląda ale do mojej wizyty to mu napewno ślady zejdą jeśli cokolwiek ma
no nieźle
Agatka cóż to za buszowanie po nocy?wysypiaj się póki jeszcze możesz
Cytat:
Cześć

Opis porodu zaś
Super a ty jak się czujesz kochana?

Cytat:
pamiętaj to nie my a boss decyduje

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Witam z rana....
Fame Ty to pewnie podświadomie nie spisz bo dzisiaj to ta data
widze ze nocne i poranne pogaduszki mamuś już się włączają niedługo wszystkie przerzucimy sie na pore nocną

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

dzień dobry!
no mamuśki faktycznie opanowały nocną zmianę ja mam dziś w planach mycie okien, podłóg i inne zakazane wcześniej rzeczy w końcu tylko 8 dni to już moge trochę małą powykurzać
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:13   #1525
Fame
Zakorzenienie

Witam się!

Debesciara jesteśmy pierwszymi mamuśkami, które doczekały do terminu ale jaja
zaczynamy 41 tc

dzięki dziewczyny za kciuki! jak na razie się nie zapowiada na poród ale ciągle czuję, że się coś tam dzieje mam leciutkie bóle, prawie nieodczuwalne. nie są to skurcze, tym bardziej porodowe.. no nic.. czekamy.. pociesza mnie fakt, że jutro i tak do szpitala
Stary 2014-07-02, 08:14   #1526
bambusiek
Zakorzenienie

My już po obchodach i jak pediatra pozwoli, to możemy dziś wyjść, ale nie wiem na ile jest szansa.

Ja się czuję ok, boli mnie jedynie brzuch jak się obkurcza. A tak to luzik, bo ani nacięcia ani pęknięcia nie mam.
G. 9.1O.18
Stary 2014-07-02, 08:50   #1527
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
[LEFT]ja oglądałam w telewizji, lekarz laryngolog się wypowiadał sceptycznie, mama dwojki dzieci byla zachwycona tym do odkurzacza - nie przemowilo to do mnie, bo jej opinia jakos nieporownywalna byla z opinia laryngologa moim zdaniem... np coca-cola jest pyszna i sie doskonale sprawdza jako napoj, ale to nie znaczy ze jest zdrowa i wiele innych rzeczy tak ma... ale i tak ta Mama mowila ze przeciez nie dla noworodka tylko dla troche starszego dziecka...

ale co do odkurzacza to jakos mnie nie przekonuje nadal mimo ze moj kolega, ojciec dwojki dzieci, ktory ma zone lekarza tez poleca, na zasadzie ze sie doskonale sprawdza... no ale jego opinia tez jest taka: nie widze skutkow ubocznych, widze efekt, czy skutki uboczne moga byc nie wiem...

[CENTER][LEFT]hmmm ja robie ostatnio dlugie spacery ale jeszcze nie po to zeby urodzic tylko z dzieciakami, ale podbrzusze mnie zaczyna pobolewac i nie wiem czy nie przystopowac, jeszcze 37+1 nie ma...
A jakie zastrzeżenia miał logopeda? Bardzo to ciekawe, bo nie umiem sobie wyobrazić jaką krzywdę mogłoby to urządzenie wyrządzić... My używamy w chorobie i uważam to za genialne urządzenie, bardzo nam w chorobie pomogło frida to tragedia jedna wielka jak dla mnie, zwłąszcza kiedy dziecko jest ruchliwe, gruszki nie używałam więc nie wypowiadam się. Ale Katarek jest genialny moim zdaniem
Co do spaceru też wybrałam się z córą, samej to jakoś dziwnie..
Cytat:
Cześć

Opis porodu zaś
Jak masz pokarm to pewnie że karm piersią, ja bym odstawiła mm... A glukoza to już w ogóle
Synek Cię nie odwiedza, współczuję ja już się boję jak będę tęskniła...
Cytat:
Bambusiek moje wielkie gratulacje!!!
Widze, ze gadacie o dokarmianiu.
Ja niestety musialam zakupic bebilon, ale to z tego wzgledu, ze pokarm co prawda mialam po porodzie, ale bardzo malo. To prawda, ze po CC troszke trudniej o laktacje. Ale dzielnie walczymy i dzis (w zasadzie wczoraj) Jacus dostal tylko 30 ml MM, bo kwekal troche a ja spalam i go ojciec dokarmil bo nie chcial mnie budzic.
Poza tym laktator to mega przydatna rzecz, np przed chwila po wycyckaniu 2 piersi mlody szukal jeszcze, a mialam 60 ml odciagniete w lodowce, to pochlonal, a teraz zasypia na mnie
A i dzis sie poddalismy, smok uspokajacz poszedl w ruch, ale od razu nie to dziecko. Pupa mu sie odparzyla i strasznie niespokojny sie zrobil. Ale juz chyba pomalu opanowujemy sytuacje

Fame rodzisz w koncu czy nie?

Lece dziewczynki, jako wyrodna matka budzik dopiero na 7 nastawiam, ale staram sie pomalutku wprowadzac jedna dluzsza nocna przerwe miedzy karmieniami. Zlapie troche snu i kolejny dzien jako mloda mama

Fajnie że sobie radzicie
Smoczek to nic złego, jeśli używany rozsądnie i nie w dużych ilościach
Cytat:
Możemy się ustawić na 7.07

----
Witam się w terminie , u nas bez zmian, cisza, spokój... No cóż zdaje się że jestem długodystansowcem i tyle Trochę mi się nie chciało wierzyć, że dotrwam do dyżuru mojego doktorka (8.07) ale po wczorajszym wydaje mi się to bardzo możliwe

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Witam się!

Debesciara jesteśmy pierwszymi mamuśkami, które doczekały do terminu ale jaja
zaczynamy 41 tc

dzięki dziewczyny za kciuki! jak na razie się nie zapowiada na poród ale ciągle czuję, że się coś tam dzieje mam leciutkie bóle, prawie nieodczuwalne. nie są to skurcze, tym bardziej porodowe.. no nic.. czekamy.. pociesza mnie fakt, że jutro i tak do szpitala
niezły wyczyn co? u mnie wszystko na to wskazywało, że nieprędko urodzę ale u Ciebie to nie lada niespodzianka, że w terminie wciąż w dwupaku
u mnie symptomy podobne, a w zasadzie ich brak..
Stary 2014-07-02, 08:55   #1528
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie. M. Wg usg 3900!!!!! Duży chłop
Zero rozwarcia, zeroooooooo, szyjka twarda zamknięta na amen lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)
Iza to może się w piątek spotkamy, jak u mnie do piatku nic nie ruszy to też na IP mam się zgłosić, a we wtorek jak mnie gin badał to też wszytsko pozamykane ale zobaczymy jak to będzie . Ładna waga moja Mała też do kruszynek nie należy szacowana 3400 +/- 500 jak już to mam nadzieję że -

Cytat:
A mój dalej siedzi albo go przegapiłam a termin jutro ...

Debeściara, Agatka dziękuję za opinie dotyczące Katarku.

Słonko bardzo ładny kącik

Hej dziewczyny ja też nadal w dwupaku, wczoraj myslałam że coś się zaczyna ale pewnie już jestem przewrażliwiona Bardzo bym chciała żeby samo się zaczeło bo nie chce iść na patologię ale zobaczymy jak to będzie.
Debeściara Fame dziś Wasz dzień bierzcie się do roboty jutro kolej na mnie i Rybkę Ciekawe ile z nas się uda wbić w termin zobaczymy na koniec lipca jak zrobimy statystykę

Edytowane przez Marianna 54
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:58
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:12   #1529
malwiska
Zakorzenienie

teraz to porody lawinowo będą mam nadzieje że wszystkie dacie znać o sobie po porodzie no i oczywiscie opiszecie swoje przeżycia - jeśli będziecie chciały
ja dzisiaj mam wizyte o 15:30 więc trzymajcie kciuki aby już się ruszyło no i co najważniejsze aby mała przytyła chociaż te 200g od ostatniej wizyty

policzyłam że przypada średnio 7 porodów na tydzień - możecie sobie porozkładać jedna dziennie

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-07-02 o 09:13
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 09:12   #1530
pszczola189
Rozeznanie

Dzień dobry ja bym chciała juz rodzic, bo mi ciężko.. Jutro o 17:10 wizyta, zobaczymy co doktorek powie. Kurcze, patrzę przez okno i widzę ze ładna pogoda, to chyba wstane i pójdę włożyć pranie małego, jak dobrze pójdzie to ostatnie. Jutro rano prawdopodobnie jedziemy zamówić materac do kołyski, a z reszta wyprawki czekam na paczkę od siostry z USA, bo wysłała i chyba na dniach dojdzie dobra, wstaje to pranie włączyć bo i tak będzie sie prało 3 godziny.. :/

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości