|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Padam na twarz
zrobiłam wszystko co w mojej mocy coby dziś urodzić, włącznie z 1,5 godzinnym spacerem i zaliczeniem 10 pięter po schodach w domu - mój boss chyba jednak czeka na 7.07 Idę jeszcze poprasować ale nadzieja na dziś umarła Iza zacna waga, u mnie niewiele mniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
simka, ja Ci namiarów na konkretnego kardiologa nie podam, ale w CZD nie ma złych lekarzy. Naprawde
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Jejku, ale jestem wykończona.. TŻ upatrzył na Internecie dwa fotele takie bujane, 90 km drogi od naszej wioski w jedna stronę, to po pracy jak wrócił to pojechaliśmy, takie "wycieczki" to juz nie dla mnie, zmęczyłam się niemiłosiernie.. No ale kupiłam sobie i teraz sie bujam
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1504 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1505 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do imienia to ja znam i Nelę i Nelly więc są takie imiona ludźmi się nie przejmuj, zawsze się będą czepiać czegoś a zresztą się przyzwyczają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a co do kącika maluszka to ja też nie mam jakiegoś wypasionego.. dziewczyny się postarały Cytat:
może coś ruszy ![]() trzymam kciuki ![]() ja mam przeczucie, że jutro będę rodzić ![]() nie wiem czy to ma coś wspólnego z porodem, ale dzisiaj mnie przeczyściło i do tego Mała chyba jakoś inaczej się ułożyła bo strasznie mnie tam boli, tak kłuje momentami tak mocno, że się skręcam.. ale to tylko chwilunie trwa. nigdy wczesniej tak nie miałam.. może się już przygotowuje do wyjścia?
|
|||||
|
|
|
#1506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też po cichu na to liczę, ale bez wyraźnych symptomów... Fajnie jakby nasze dzieciaki okazały się takie punktualne Czego Tobie i sobie życzę hyhy Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
właśnie mi się wiruje kolejne pranie już tyle tego narobiłam a jeszcze ciągle mam wrażenie że więcej przede mną niż za mną - właśnie sobie uświadomiłam że łóżeczka by trzeba jeszcze przygotować i naszą pościel poprać i uszykować na mój powrót ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wisienka: Dla Ciebie też gratulacje oby Wam się dobrze układałoCytat:
ja byłam w takiej sytuacji jak Twoja w ciąży z Olą... Termin na styczeń, od sierpnia co wizytę było: dobrze żeby Pani jeszcze choć 2 tygodnie wytrzymała... przenosiłam Olę tydzień ja ostatnio zapominam co chwilę, ale skurcze w łydkach mi mniej dokuczają... a myślałam że nie dam rady odstawić... Cytat:
ale wg wagi urodzeniowej? bo to od niej zalezy ile powinien przytyc... moj Jeremek przytyl w ciagu 6 miesiecy 3 kilo i wszyscy byli w szoku ze tak duzo, bo powinien podwoic swoja wagę w tym czasie, czyli przytyć prawie o kg mniej poza tym wazne zeby przybierał a dokladnie ile, to się jeszcze unormuje... musisz brać też pod uwagę że najpierw trochę spadł, więc startował z niższego poziomu niż się wydaje i to kilka dni później...
|
|
#1508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja oglądałam w telewizji, lekarz laryngolog się wypowiadał sceptycznie, mama dwojki dzieci byla zachwycona tym do odkurzacza - nie przemowilo to do mnie, bo jej opinia jakos nieporownywalna byla z opinia laryngologa moim zdaniem... np coca-cola jest pyszna i sie doskonale sprawdza jako napoj, ale to nie znaczy ze jest zdrowa Fride ja mialam i jest lepsza niz gruszka, ale oddałam siostrze w koncu, bo rzadko uzywałam, moje dzieci się bardzo wiercily przy tym i potrzebne by byly dwie osoby a i tak nie wszystko wylazi... ale co do odkurzacza to jakos mnie nie przekonuje nadal mimo ze moj kolega, ojciec dwojki dzieci, ktory ma zone lekarza tez poleca, na zasadzie ze sie doskonale sprawdza... no ale jego opinia tez jest taka: nie widze skutkow ubocznych, widze efekt, czy skutki uboczne moga byc nie wiem... Cytat:
Może Helenka? i zdrabniać Nel? albo Anielka? też Nelka by pasowała... a Ola jest super (moja Ola w każdym razie jest Cytat:
hmmm ja robie ostatnio dlugie spacery ale jeszcze nie po to zeby urodzic za to moj maz sobie zazyczyl zebym urodzila najpozniej w 39+3 bo costam z praca mu pasuje ![]()
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tylko na chwilę póki Zuzia śpi po karmieniu, zaraz usypiam i ja ![]() U nas fajnie, tylko przez wielkość i przedtermin każą mi ciągle karmić Małą mm albo glukozą. Na szczęście szybko załapała ssanie z piersi, bo pokarmu mam sporo. Jeśli nic się nie nadzieję to wychodzimy w czwartek. Ehh... jak mi się do synka tęskni ![]() Opis porodu zaś
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2014-07-01 o 23:42 |
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
ależ się naprasowałam
![]() ![]() ale machnęłam czerwone pranie, trochę szarego (dużo się dało przyjąć bez prasowania) i gdzieś 1/3 pralki dla dzidzi - reszty nie zdjęłam z suszarki, bo już mi się nie chciało... ja mam w ogóle normalnie 4 typy prania: -biale+bielizniane -jasny kolor (z reguly okolice szarosci - zapelnia mi tym pralke maz i syn i odrobine ja) -ciemny kolor (ja+ syn) -czerwone ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:35 ---------- Cytat:
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz od wieczora sama pierś, co ok 1-1,5 godziny.
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za pogawędki o 2 w nocy?
Ja się przebudzilam i nie mogę usnąć Agatka pranie o północy? kobieto kiedy Ty sypiasz? ![]() Bambusiek dobrze że u Was ok! A synek pewnie też tęskni.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1513 |
|
Rozeznanie
|
Bambusiek moje wielkie gratulacje!!!
![]() Widze, ze gadacie o dokarmianiu. Ja niestety musialam zakupic bebilon, ale to z tego wzgledu, ze pokarm co prawda mialam po porodzie, ale bardzo malo. To prawda, ze po CC troszke trudniej o laktacje. Ale dzielnie walczymy i dzis (w zasadzie wczoraj) Jacus dostal tylko 30 ml MM, bo kwekal troche a ja spalam i go ojciec dokarmil bo nie chcial mnie budzic. Poza tym laktator to mega przydatna rzecz, np przed chwila po wycyckaniu 2 piersi mlody szukal jeszcze, a mialam 60 ml odciagniete w lodowce, to pochlonal, a teraz zasypia na mnie ![]() A i dzis sie poddalismy, smok uspokajacz poszedl w ruch, ale od razu nie to dziecko. Pupa mu sie odparzyla i strasznie niespokojny sie zrobil. Ale juz chyba pomalu opanowujemy sytuacje ![]() Fame rodzisz w koncu czy nie ?Lece dziewczynki, jako wyrodna matka budzik dopiero na 7 nastawiam, ale staram sie pomalutku wprowadzac jedna dluzsza nocna przerwe miedzy karmieniami. Zlapie troche snu i kolejny dzien jako mloda mama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Idź już spać Ines bo Cię widzę
Dziś robię tżtowi noc do przespania
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Haha mamuśki nie śpią
![]() Ja też nadal nie mogę usnac Ines to fajnie że tak dobrze sobie radzicie! oby tak dalej! No a ja mam nadzieję rodzić dziś lub jutro ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Fame ja tez ostatnio jak sie przebudze, to nie moge spac, a budze sie na siku. Wczoraj przed snem myslalam, ze cos sie rozkreca, ale to chyba moja czujnosc tylko i wyszukiwanie symptomow porodu, ktorych brak...
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, trzymam kciuki, żebyś wreszcie urodziła
![]() Ines, super, ze udaje sie kp z niewielka tylko ilością mm A smok uspokajacz... Jeremi tez ssie Jako wielka przeciwniczka smoczków uważam to za jakaś tam moja porażkę, ale cóż... Logopeda w szpitalu (nie wiem czy miałaś przyjemność - super babeczka) uspokajala, ze jak rozsądnie do tematu podejdziemy, około 6 miesiąca życia smoka odstawimy to bedzie ok
|
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Celebrinfea melduje, ze grzecznie poszlam spac, a nie wiem czemu aktywna bylam, wifi w telefonie nie wylaczylam i moze dlatego
![]() Fame Ty jak masz zamiar rodzic, to spij cholero jedna a nie na forum siedzisz po nocy, szybko zatesknisz za taka mozliwoscia:p No i z mojego budzika na 7.00 nici, synek przed chwila zazadal jesc, pare razy cycka pociagnal i zasnal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jakoś czas mam nawet ![]() Mała leży u siebie, zrobiła mega kupę (nie cierpię smółki), wydoiła wszystkie piersi w pokoju i kontempluje świat ![]() Co do smoczka, to ja nigdy nie byłam ani super za ani przeciw i wg mnie jak dzidziuś potrzebuje, to lepiej dac.
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry... Melduję odejście czopa
|
|
|
|
#1521 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana....
Fame Ty to pewnie podświadomie nie spisz bo dzisiaj to ta data ![]() widze ze nocne i poranne pogaduszki mamuś już się włączają ![]() ![]() niedługo wszystkie przerzucimy sie na pore nocną |
|
|
|
#1523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, pierwszy termin, jaki mogę rozważyć to 07.07.
|
||
|
|
|
#1524 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agatka cóż to za buszowanie po nocy?wysypiaj się póki jeszcze możesz Cytat:
a ty jak się czujesz kochana?Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- dzień dobry! no mamuśki faktycznie opanowały nocną zmianę ja mam dziś w planach mycie okien, podłóg i inne zakazane wcześniej rzeczy w końcu tylko 8 dni to już moge trochę małą powykurzać |
||||
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
Debesciara jesteśmy pierwszymi mamuśkami, które doczekały do terminu ale jaja ![]() zaczynamy 41 tc dzięki dziewczyny za kciuki! mam leciutkie bóle, prawie nieodczuwalne. nie są to skurcze, tym bardziej porodowe.. no nic.. czekamy.. pociesza mnie fakt, że jutro i tak do szpitala
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
My już po obchodach i jak pediatra pozwoli, to możemy dziś wyjść, ale nie wiem na ile jest szansa.
Ja się czuję ok, boli mnie jedynie brzuch jak się obkurcza. A tak to luzik, bo ani nacięcia ani pęknięcia nie mam.
|
#1527 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spaceru też wybrałam się z córą, samej to jakoś dziwnie.. ![]() Cytat:
![]() Synek Cię nie odwiedza, współczuję ja już się boję jak będę tęskniła... Cytat:
![]() Smoczek to nic złego, jeśli używany rozsądnie i nie w dużych ilościach Cytat:
Możemy się ustawić na 7.07 ![]() ---- Witam się w terminie zdaje się że jestem długodystansowcem i tyle Trochę mi się nie chciało wierzyć, że dotrwam do dyżuru mojego doktorka (8.07) ale po wczorajszym wydaje mi się to bardzo możliwe ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
u mnie wszystko na to wskazywało, że nieprędko urodzę ale u Ciebie to nie lada niespodzianka, że w terminie wciąż w dwupaku u mnie symptomy podobne, a w zasadzie ich brak..
|
|||||
|
|
|
#1528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ładna waga moja Mała też do kruszynek nie należy szacowana 3400 +/- 500 jak już to mam nadzieję że - ![]() Cytat:
Debeściara, Agatka dziękuję za opinie dotyczące Katarku. Słonko bardzo ładny kącik ![]() Hej dziewczyny ja też nadal w dwupaku, wczoraj myslałam że coś się zaczyna ale pewnie już jestem przewrażliwiona ale zobaczymy jak to będzie.Debeściara Fame dziś Wasz dzień bierzcie się do roboty jutro kolej na mnie i Rybkę Ciekawe ile z nas się uda wbić w termin zobaczymy na koniec lipca jak zrobimy statystykę
Edytowane przez Marianna 54 Czas edycji: 2014-07-02 o 08:58 |
||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to porody lawinowo będą
mam nadzieje że wszystkie dacie znać o sobie po porodzie no i oczywiscie opiszecie swoje przeżycia - jeśli będziecie chciałyja dzisiaj mam wizyte o 15:30 więc trzymajcie kciuki aby już się ruszyło no i co najważniejsze aby mała przytyła chociaż te 200g od ostatniej wizyty policzyłam że przypada średnio 7 porodów na tydzień - możecie sobie porozkładać jedna dziennie
Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-07-02 o 09:13 |
|
|
|
#1530 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ja bym chciała juz rodzic, bo mi ciężko.. Jutro o 17:10 wizyta, zobaczymy co doktorek powie. Kurcze, patrzę przez okno i widzę ze ładna pogoda, to chyba wstane i pójdę włożyć pranie małego, jak dobrze pójdzie to ostatnie. Jutro rano prawdopodobnie jedziemy zamówić materac do kołyski, a z reszta wyprawki czekam na paczkę od siostry z USA, bo wysłała i chyba na dniach dojdzie dobra, wstaje to pranie włączyć bo i tak będzie sie prało 3 godziny.. :/Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

zrobiłam wszystko co w mojej mocy coby dziś urodzić, włącznie z 1,5 godzinnym spacerem i zaliczeniem 10 pięter po schodach w domu - mój boss chyba jednak czeka na 7.07

za zakup fury
jak dwóch ojców???
a zresztą się przyzwyczają
lekarz zrobił mi masaż i w trakcie cyt. " oj nie...tu nic sie nie ruszy.." Także w piątek IP na Ktg a przyszły tydzien to juz na bank szpital i wtedy cewnik na rozwarcie i pewnie Cc ( ze względu na wielkość dziecia i ze względu na brak jakichkolwiek ruchów mojej macicy)
może coś ruszy 

momentami tak mocno, że się skręcam.. ale to tylko chwilunie trwa. nigdy wczesniej tak nie miałam.. może się już przygotowuje do wyjścia? 

Dziś robię tżtowi noc do przespania
jesteśmy pierwszymi mamuśkami, które doczekały do terminu
ale jaja