Panny Młode 2015 cz. 22 :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 07:42   #2341
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 22 :)

witajcie w ten piękny dzień

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ja nie badam gustu mojego TŻ co do sukni ślubnej. Jaką wybiorę, taka będzie, o

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
JA TEŻ nie wiem, że rybki mu się podobają ale ogólnie nie jarają go suknie ślubne

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 07:44   #2342
joasia-a
Zakorzenienie

Właśnie piję koktajl truskawkowy z ociupinką soku z cytryny

ja bym chciała pozbyć się tłuszczu hah.. ale jednak nie jestem cierpliwa i nie umiem ćwiczyć ;p

Ex ! :P wyspalas sie? :P
Stary 2014-07-02, 07:52   #2343
misiaa91
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja sukienkę wybierałam pod siebie, ale gust TŻta też badałam :p Mówi, że w każdej będę wyglądać najpiękniej, ale wiem, zw jak widzi rybkę, to to nie jest to, ogólnie się zgadzamy. :p

Już się nie moge doczekać weekendu, bo, uwaga, uwaga, TŻ wziął wolną sobotę i idziemy razem na imprezę! A już nie pamiętam, kiedy ostatnio byliśmy razem na jakiejś imprezie... :p Także byle do soboty!
misiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:00   #2344
Anabele23
Zakorzenienie

Hej wracam do świata żywych

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

dużo mnie ominęło ?
Anabele23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:07   #2345
existence
Zakorzenienie

Joasia w sumie to sie wyspałam

Wysłane z telefonu.
Stary 2014-07-02, 08:07   #2346
seductivee
Zakorzenienie

Hej

Oby było dziś ciepło...

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:08   #2347
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmotywowanaja Pokaż wiadomość
ja np mam baaaardzo długie i grube włosy, ciężko mi zrobić jakiegoś koka, bo one nie wytrzymają, loki też. Dlatego myślałam o jakimś warkoczu w podpięciem włosów ale konkretnej fryzury jeszcze nie mam a na poprawiny to myślałam, żeby fryzjerka przyjechała tam na salę gdzie będziemy po wesele i mnie jakoś uczesała, co o tym myślicie? Głupie czy ma sens?
to nawet dobry pomysł - zależy czy za tą następną znów będziesz tyle płacić co za ślubną...

ja spróbuje się dogadać z moimi rodzinno-znajomymi fryzjerkami aby coś może wyczarowały

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
TŻ mnie dzisiaj poinformował że w sobotę jedziemy po nasze łóżko Kolory tylko musimy ustalić (zdjęcie ciulowe bo z katalogu robione)

fajne łóżko

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Dzisiaj była mowa o słoikach
Od następnego poniedziałki 9,90 za kilogram w biedronce, zapowiadają się fajnie te słoiki różne swoją drogą mamo.. ten blender bym chciała! bo mam taki zwykły a tu 3in1 i wgl uwielbiam zawsze kuchenne gazetki biedronki ( szkoda że mnie nie stać na wszystko i że już mam tyle kuchennych rzeczy że jak będziemy się przeprowadzać to ja nie wiem jak sobie poradzimy :P

tu link do gazetki słoiki na ostatniej stronie
a ja nie mam blisko biedronki zresztą teraz nie chcę robic zakupów przed przeprowadzką bo już nie będę miała gdzie tego pomieścić...

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;47123309]a ja jeszcze nigdy nie leciałam samolotem

ale kiedyś na pewno z P. polecimy, do Hiszpanii może [/QUOTE]

ja leciałam RAZ - w zesżłym roku i ogólnie fajne uczucie ale M. miał rękę pościskaną ;p - jak się denerwuję to "wyrabiam" jego dłoń jak plastelinę - i czasem wystarczy, ze mu gdzieś p[od stołem w gościach tak zrobie i już wie, że zaczynam sie denerwować i musi coś zrobić

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
ale wam coś długo ten wątek idzie
widać, że majster na urlopie
opijam meliskę i idę lulu
wracaj z urlopu

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
melduję się pierwszy raz lipiec rozpoczął sie mega słonecznie obkupilam się w inglocie i mamie tez zrobilam prezencik . Teraz ide spac, a przez 3 dni mam hardkorowy czas, wiec moz emnie tu nie byc.

aha i przechodzilam z Tztem obok salonu slubnego, nowo otwartego, byly tlam 3 sukienki- w witrynie. Princesska, taka srednio rozklosozwana, lekko koronkowa lekko dopasowana rybka lub dopasowana A i taka ecru A. Powiedzial (po 5 minutach proszenia aby mi powiedział:P) ze nie podoba mu sie ta srodkowa (czyli ta druga), ze taka dziwna i sie blyszczy - bo miala cekinki w koronkoach, czy jakies diamenciki. Mi tez si enie podobala czyli moze wpasujemy sie w gust:P Chociaz tz caly czas twierdzi, ze to ja mam wybrac sukienke ktora bedzie mi sie podobac:P.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Spoko, jakoś zyję, noszę soczewki już kilkanaście lat

Ja też badalam gust mojego TŻa. pokazalam mu kiedyś przepaskudną kieckę, z przezroczystym gorsetem i wielka falbaną i udawałam zachwyt, "patrz patrz, sukienka z marzeń, taką będę miała!". Spojrzał na nia jak na łajno, przewrócił oczami i powiedział, że nawet w takiej paskudzie będę najpiekniejsza Dobrze, że zauważył, że to paskuda
Cytat:
Ja nie badam gustu mojego TŻ co do sukni ślubnej. Jaką wybiorę, taka będzie, o

ja nie wiem czy badać... ogólnie chciałabym aby zaakceptował, ale z drugiej strony nie chce przegapić tego WOW w dniu slubu... ale i tak dobrze mówicie - dla naszych TŻ będziemy najpiękniejsze nawet w worku po ziemniakach

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Otworzyła mi sie na tel ta gazetka, ale ostatniej strony za h mi nie załaduje . Niemniej jednak widze, ze ważna do 20 lipca- BEDE

A teściowa, ktora widujesz "od swieta" to nie teściowa czy sztuczna teściowa? chyba nie powiesz, ze swoja widujesz codziennie, a fakt ze od niecałych 2 miesiecy jesteście rodzina zmienił ja nie do poznania. Dla mnie śmieszne gadanie. Teściowa to teściowa.

teściowa to teściowa zawsze - jak jest wredna to nawet jak ją widzisz raz do roku i gadasz przez telefon na święta uprzykrzy Ci życie :P

dobrze, że Twoja teściowa a właściwie teściowie są ok i życzę, aby cały czas tak było

Cytat:

ja bym chciała pozbyć się tłuszczu hah.. ale jednak nie jestem cierpliwa i nie umiem ćwiczyć ;p

mam to samo... taaak mi się nie chce ćwiczyć - raz, dwa lub 5 razy ok ale tak sukcesywnie ciągle?? nieee ma szans :P

---------------------------------

UWAGA UWAGA - chwalę się

Mój M. dostał zgode na przeniesienie - tzn. ma miejsce destynacji i czeka tylko na podpisanie papierków

Od sierpnia będziemy razem mieszkać

Ja czekam jeszcze na podpisanie papierków i mieszkanie Babci będzie w całości moje a właściwie nasze

teraz tylko wielkie sprzątanie, przeprowadzka od Mamusi i będę mogła robić parapetówkę i "zamęczać" M. moimi pomysłami na wesele na co dzień

ale się cieszę

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:11   #2348
existence
Zakorzenienie

Moja prognoza pokazuje na dzis deszcz od 18

Wysłane z telefonu.
Stary 2014-07-02, 08:11   #2349
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę nie piejcie tak nad tymi teściowymi, serio.
Nie żebym generalizowała ale nie podniecajcie się i nie zauroczajcie w tych kobietach, bo one są cudowne, kochane do czasu.
Niestety ale więkoszość PM czy to tych 2014 czy moich osobistych koleżanek to potwierdza. Dobrze jest do pewnego czasu potem wychodzi jędza.

Squaara nie obraź się, może o złe odczucia ale czytając to co piszesz mam dziwne odczucia. Po pierwsze uwierz, że goście nie będą latali do Ciebie i chcieli robić fotek. Jeżeli już to fotki będą chcieli robić grupowo ( np cała team znajomych z pracy) lub pojedyncze bliskie, młode osoby z Wami pojedynczo. Serio ludzie nie traktują PM jak bóstwo z którą trzeba sobie zrobić fotkę.
co do tesciowej to wątpie zeby Twoja juz po 2 mcach sie zmieniła. a rozumiem ze sie zmieni coś (nie mowie ze nagle przestanie sie usmiechac) ale no poki sie jest dziewczyną/narzeczoną ich syna (bo tesc i tesciowa to to samo dla mnie) to no wspolnym tematem jest nasz slub. Później tesciowa wypowie sie o domu, firankach, dzieciach, wózku, wakacjach samolotem z wnukiem. Wg mnie po prostu pojawiaja sie tematy, na które może mieć wpływ i moze teraz nie mowi "Agatka duzo pracuje" ale jak urodze jej wnuka to bedą pojawiały sie teksty ze pracuje za duzo bo 10h maly jest w złobie a później 3 z niania :P
ale to ne znaczy ze nagle z niej robi sie wiedzma totalna a ostatnie kilka lat była za maską:P

A co do zdjec to jestes 1 osoba, która mi tak powiedziała. Wszystkie byłe PM z rodziny czy znajome mówiły "daj czas ludziom na zdjęcia bo spokoju Ci nie dadzą"
Wiec moze to w moim gronie takie osoby są ;D ale na pewno dam im godzinke i bedziemy sobie robić zdjęcia

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj odpisalam naszego deweloperowi ze rezygnujemy z hacjendy od niego za 400 tys.
Decydujemy sie na remont domu ktory stoi na terenie tescia.
Ale i dom i czesc zielonego bedzie zapisane na nas po slubie i wychodzi o polowe taniej i prawie dwa razy taki metraz.
Remont sie skonczy w okolicach lipca wiec moze po slubie juz bedziemy na swoim

W piatek zalatwiamy poradnie w 8 par z Pmkami z Poznania
gratuluje podjętej decyzji i wg mnie DOBREJ decyzji brałabym dom nawet gdyby to był bliźniak z tesciami

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
TŻ mnie dzisiaj poinformował że w sobotę jedziemy po nasze łóżko Kolory tylko musimy ustalić (zdjęcie ciulowe bo z katalogu robione)

oj nie mój typ...ale moze jakby nie było czarno czerwone jak skóra w aucie mojego K. tylko jakies beżowy z liliowym albo kapuczino bo w tych katalogowch kolorach to w ogole do mnie nie przemawia

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja za makijaż ślubny płacę 80zł
super ja swoje 120 place i nie szukam taniej bo to moja pani fotograf i bedzie ze mna cała noc i bedzie mi poprawiać

Cytat:
Dzisiaj była mowa o słoikach
Od następnego poniedziałki 9,90 za kilogram w biedronce, zapowiadają się fajnie te słoiki różne swoją drogą mamo.. ten blender bym chciała! bo mam taki zwykły a tu 3in1 i wgl uwielbiam zawsze kuchenne gazetki biedronki ( szkoda że mnie nie stać na wszystko i że już mam tyle kuchennych rzeczy że jak będziemy się przeprowadzać to ja nie wiem jak sobie poradzimy :P

tu link do gazetki słoiki na ostatniej stronie
oh z gazetki jestem fanem ze strony 10-12 obrusu,fartuszka,scierecz ek do kuchni :O na letnie grilowanie w ogrodzie! PETARDA!! musze kupic
a sloiki.. wolalabym takie z osobnym zamknięciem ale takie moze 3-4 tez kupie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
majster mnie się wydaje, że już rozmawiałyście o swoich dzieciach a herbatka to nie krolewna_smieszka? ale nie jestem pewna

potwierdzam było mówione

Cytat:
A ja się dzisiaj dowiedziałam, że pod koniec sierpnia lecimy na weekend do Norwegii... Czy wspominałam kiedyś, że panicznie boję się latać samolotem?...
Oh to współczuje.. Panietam jak 1 raz leciałam... 15h wielkim samolotem zadnych turbulencji mysle sobie co Ci wszyscy ludzie czego tu sie bac.. a pozniej wsiadłam na lot 40minutowy gdzie nie osiągnelismy jakies super wysokosci i wytrzepało mnie nieziemsko :O ;/ dramat!
no to weź sobie tabsy na uspokojenie i wtul sie mocno w TZ
ja tez nie lubie (boje sie startu i lądowania - musze widziec pas ze trafiamy w pas a nie na łące jakiejs...) i jak z pracy latamy to wszyscy wiedza i albo mojego K. do mnie wysyłają albo siada jakis facet i daje ramie do sciskania

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

A teściowa, ktora widujesz "od swieta" to nie teściowa czy sztuczna teściowa? chyba nie powiesz, ze swoja widujesz codziennie, a fakt ze od niecałych 2 miesiecy jesteście rodzina zmienił ja nie do poznania. Dla mnie śmieszne gadanie. Teściowa to teściowa.
o to to co pisałam na początku1! kielicha dla Madzi!

Cytat:
Napisane przez Anabele23 Pokaż wiadomość
Hej wracam do świata żywych
siemcia!
Stary 2014-07-02, 08:15   #2350
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj odpisalam naszego deweloperowi ze rezygnujemy z hacjendy od niego za 400 tys.
Decydujemy sie na remont domu ktory stoi na terenie tescia.
Ale i dom i czesc zielonego bedzie zapisane na nas po slubie i wychodzi o polowe taniej i prawie dwa razy taki metraz.
Remont sie skonczy w okolicach lipca wiec moze po slubie juz bedziemy na swoim

W piatek zalatwiamy poradnie w 8 par z Pmkami z Poznania

dobra decyzja - co prawda ja bym się trochę bała mieszkania tak blisko teściów ale jak to najlepsza z opcji to wspieram i gratuluje

Stary 2014-07-02, 08:16   #2351
asiaczek87
Zakorzenienie

[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;47123485]oglądałyście Lot skazańców? Tak mi się przypomniało [/QUOTE]
Tak, dobry film w Polsce by czlowieka identycznie skazali

Dzieki dziewczyny az tak blisko do nich nie mamy. Okolo 100 metrow tez sie boje ale jesli przez 8 lat sie nam w zycie nie wpieprzali to mam nadzieje po slubie sie to nie zmieni
Moi rodzice zachwyceni nie sa ale zawsze komus cos nie bedzie pasowac.

Squaara to od dewelopera to byl szeregowiec czyli jakby dom i nie dom

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:27
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:22   #2352
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki dziewczyny az tak blisko do nich nie mamy. Okolo 100 metrow tez sie boje ale jesli przez 8 lat sie nam w zycie nie wpieprzali to mam nadzieje po slubie sie to nie zmieni

Squarra to od dewelopera to byl szeregowiec czyli jakby dom i nie dom

Mojej mamie też by się nie podobało, gdybym miała zamieszkać z teściami
Ale jeśli to jest najlepsze wyjście dla Was, a tak wygląda chociażby ze względów finansowych, to myślę, że dobrze robicie

Stary 2014-07-02, 08:26   #2353
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:

Tez bym chętnie troche pogubila tu i tam.. ale ten
leń. .

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Ale jeśli to jest najlepsze wyjście dla Was, a tak wygląda chociażby ze względów finansowych, to myślę, że dobrze robicie
Mysle ze żadnym rodzicom by sie to nie podobalo..
Stary 2014-07-02, 08:27   #2354
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kimitri Pokaż wiadomość

UWAGA UWAGA - chwalę się

Mój M. dostał zgode na przeniesienie - tzn. ma miejsce destynacji i czeka tylko na podpisanie papierków

Od sierpnia będziemy razem mieszkać

Ja czekam jeszcze na podpisanie papierków i mieszkanie Babci będzie w całości moje a właściwie nasze

teraz tylko wielkie sprzątanie, przeprowadzka od Mamusi i będę mogła robić parapetówkę i "zamęczać" M. moimi pomysłami na wesele na co dzień

ale się cieszę
Gratulacje
Ja już na wakacjach w domku. Co prawda będę prawie raz w tygodniu w Krakowie ale ogólnie to wczasy pod gruszą się mi zapowiadają
Stary 2014-07-02, 08:29   #2355
asiaczek87
Zakorzenienie

Wakacje, kiedy to bylo

No wiem wiem, przyjelo sie ze tescie to tescie, to nie ludzie nie no zartuje.

1.08.2015

Stary 2014-07-02, 08:31   #2356
Izuniaa89
Zakorzenienie

Kimitri super! Gratuluję
Stary 2014-07-02, 08:32   #2357
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Pisałam w którejś części wątku i nie mogłam znaleźć tej ostatniej, ale juz jestem. Zamierzam być tu z Wami do samego końca

I pytanko... ślub planuję na 8 sierpnia 2015 roku, warto juz chodzić po salonach i szukac sukni? Bo nie wiem czy nie za wcześnie, a jednocześnie teraz pewnie są największe obniżki cen.. Co myślicie?

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Mariuszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:34   #2358
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:

a przez te 8 lat mieszkaliście gdzieś niedaleko?

ja miałam propozycję mieszkać w takim pokoju w podwórzu u moich teściów a,le stwierdziłam, ze o ile Jego rodzice by może nawet nie przeszkadzali tak bardzo to Babcia M. jest taka wścibska i na pewno by mi sprawdzała czy trzeba mi może posprzątać, wyprać, ugotować itp :P - a ja tego nie lubię - moje to moje i nie wtrącać mi się a jakoś głupio mi do kobiety strzelić "odczep się Babcia ;p"

Cytat:
Moja Mama mi mówiła - nigdy nie mieszkaj z teściową.. ona mieszkała przez 2 lata chyba i się tak wkurzała, że zabrała dziecko do swojej Mamy (ponad 400 km dalej) i powiedziała, ze wróci jak już Tata mieszkanie załatwi więc wszystko zależy od osoby teściowej i warunków bo inaczej się mieszka w mieszkaniu, inaczej we wspólnym domu inaczej w wydzielonej części a inaczej na sąsiednich działkach..

a swoja drogą to nawet i 50 km niektórym "teściowym" nie byłoby straszne jakby jakaś wredna się trafiła

Stary 2014-07-02, 08:34   #2359
asiaczek87
Zakorzenienie

Ja ide mierzyc pierwsze sukienki w weekend wiec nie uwazam ze za wczesnie bo sa teraz wyprzedaze

No to bedzie wlasny dom na wspolnej dzialce ktora ma sporo m2 we wspolnym domu to bym zaraz powiedziala nie....
Kimitri a twoja mama mieszkala w jednym domu z tesciowa?

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:36
Stary 2014-07-02, 08:36   #2360
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Kimitri super! Gratuluję
dzięki
mam nadzieję, ze już sie nic nie zmieni bo od października w zeszłym roku się koncepcja zmieniała chyba z 5 razy już... więc nie chce zapeszać ale może już się uda w końcu

Stary 2014-07-02, 08:37   #2361
Anabele23
Zakorzenienie

Ja na swoja przyszłą teściową na razie nie narzekam. Popiera mnie zawsze i jest bardzo miła. Chociaż słyszłam, że po ślubie się to wszystko zmienia podobno. Mam nadzieję, że będzie nadal tak fajną osobą
Stary 2014-07-02, 08:39   #2362
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ide mierzyc pierwsze sukienki w weekend wiec nie uwazam ze za wczesnie bo sa teraz wyprzedaze

Też tak właśnie myślę... a nie ukrywam, że na cenie sukienki też mi zależy.

Może też czas się przejść

A odnośnie teściowych... ja na swoją przyszłą na razie nie narzekam. Choć już na samym początku poznała, że mam silny charakter i nie dam sobie na głowę wejść. Oprócz tego to bardzo miła i ciepła kobieta, no i po ślubie będę z nią mieszkać, więc myślę, że sie dogadamy... Niestety teścia nie miałam okazji poznać....

Edytowane przez Mariuszowa
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:41
Stary 2014-07-02, 08:43   #2363
gr8ania
Moderator

Tak ogólnie to my nie teściów będziemy miały tylko świekrów (czy jak to się odmienia )

Stary 2014-07-02, 08:46   #2364
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Też tak właśnie myślę... a nie ukrywam, że na cenie sukienki też mi zależy.

Może też czas się przejść

Ja też myślałam, że za wcześnie, ale tu dziewczyny mnie wyprowadziły z błędu
Jak się chce konkretny krój i wygląd sukienki, to trzeba trochę pochodzić i poszukać A jeśli do tego dochodzi chęć zdobycia wymarzonej sukienki w jak najniższej cenie, to może zająć duużo czasu
Ja w ten weekend zaczynam od miasta, w którym mieszka moja świadkowa, a później będziemy szukać u mnie

Stary 2014-07-02, 08:46   #2365
Anabele23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Tak ogólnie to my nie teściów będziemy miały tylko świekrów (czy jak to się odmienia )

?? co to znaczy
Stary 2014-07-02, 08:48   #2366
Kimitri
Zakorzenienie

Cytat:

No to bedzie wlasny dom na wspolnej dzialce ktora ma sporo m2 we wspolnym domu to bym zaraz powiedziala nie....
Kimitri a twoja mama mieszkala w jednym domu z tesciowa?
Moja Mama mieszkała w mieszkaniu - 2 pokoje z czego jeden mieli dla siebie z Tata i to właściwie dość krótko ale jej się to we znaki dało bo Babcia miała swoje zwyczaje i tyle ;p

Fajnie taka opcja właściwie z własnym domem i kosztowo też się zgodzi

Mój przyszły teść tak nie chciał M. do Wawy puścić, ze w ostatnim momencie stwierdził, ze on sprzeda jakąś działkę plus da nam tą którą i tak mamy mieć i da te pieniądze ze sprzedaży abyśmy się wybudowali - ale M. całe szczęście szybko ogarnął, ze ten pomysł tak wyciągnięty z kapelusza to bez sensu (gdzie się kilka miesięcy bujaliśmy aby coś znaleźć u M. bo ja byłam bardziej mobilna) - wtedy takich propozycji nie było a jak ja dostałam w Wawie mieszkanie i M. się zaczął rozglądać za przeniesieniem to się teść obudził... a przecież o domu na tej przeznaczonej działce myśleliśmy ale kasy nie było...

ale to lepiej teraz mieszkanie w Wawie do końca na mnie przepisać a o budowie pomyślimy za 3-4 lata może - działka nie ucieknie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
?? co to znaczy
rodzice męża to świekrowie a rodzice żony to teściowie

coś jak wuj to nie stryj itp ;p (wuj od strony Mamy a stryj od strony Taty jest)

Stary 2014-07-02, 08:48   #2367
gr8ania
Moderator

Cytat:
?? co to znaczy
Zgodnie z tradycyjnym nazewnictwem rodzice męża to świekrowie

Stary 2014-07-02, 08:49   #2368
Malwina_89
Zakorzenienie

Kimitri świetna wiadomość

sQuarra będziemy lądować na lotnisku w Oslo, więc nie podejrzewam, żeby były tam łąki

W ogóle widzę, że nie tylko ja mam lęk przed lataniem. Może zmienię zdanie po pierwszym locie

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 08:55   #2369
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

ooo szeregowki ja jestem osoba bardzo praktyczną i jak mysle o szeregówce i widze radosc ludzi ze beda miec ogród to pytam czy kosiarke beda przenosić czy przepychać przez salon
smieszy mnie to dlatego ja ich nie szukam.. bardziej blizniak bo ludzie obok mi nie przeszkadzaja ale nie chce kosiarki w salonie

Cytat:
Napisane przez Mariuszowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pisałam w którejś części wątku i nie mogłam znaleźć tej ostatniej, ale juz jestem. Zamierzam być tu z Wami do samego końca

I pytanko... ślub planuję na 8 sierpnia 2015 roku, warto juz chodzić po salonach i szukac sukni? Bo nie wiem czy nie za wcześnie, a jednocześnie teraz pewnie są największe obniżki cen.. Co myślicie?
idz co Ci szkodzi ze bedziesz miala w grudniiu 2014 a nie marcu 2015? tylko pozniej innych nie oglądaj

Cytat:

sQuarra będziemy lądować na lotnisku w Oslo, więc nie podejrzewam, żeby były tam łąki
byłam tam na rygge i no nie oszukujmy sie przeciez nie parkujesz kolo domów koło lotnisk mało kiedy jest cos zbudowane wiec te ostatnie kilkaset metrów to no lecisz super nisko nad łąką

Pamietam jak lądowałam na Bali i tak patrze patrze mówie "są!! są swiatełka pasa do lądowania"
jakże ja sie wystraszyłam jak sie okazało ze swiatełka są na wodzie... :O
Stary 2014-07-02, 08:55   #2370
Mariuszowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też myślałam, że za wcześnie, ale tu dziewczyny mnie wyprowadziły z błędu
Jak się chce konkretny krój i wygląd sukienki, to trzeba trochę pochodzić i poszukać A jeśli do tego dochodzi chęć zdobycia wymarzonej sukienki w jak najniższej cenie, to może zająć duużo czasu
Ja w ten weekend zaczynam od miasta, w którym mieszka moja świadkowa, a później będziemy szukać u mnie
No to czuję, że w następny weekend wyruszę na poszukiwania Mam już wypatrzony krój sukienki i mniej więcej wiem jak miałaby wyglądać, ale co z tego.. skoro nie wiem czy będzie mi pasować Choć wszystkie "poradniki" mówią, iż syrenka jest ok dla mojej figury, no ale to się okaże.

W ogóle jeśli chodzi o przygotowania, to jestem w ciemnej d. bo mam tylko zespół sale i kucharkę... szukam fotografa, ale co jeden, to juz zajęty... No i zastanawiamy się nad sensem kamerzysty na ślubie.

A ostatnio narzeczony wymyślił, by wziąć szybki, cichy, skromny ślub na wakacjach
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

idz co Ci szkodzi ze bedziesz miala w grudniiu 2014 a nie marcu 2015? tylko pozniej innych nie oglądaj
No własnie boję się, że będa inne wołać do mnie "mamo"

Edytowane przez Mariuszowa
Czas edycji: 2014-07-02 o 08:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości