Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 11:50   #3901
rabbitka
Rozeznanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Czesc Dziewczyny, melduje sie po podrozy, wczoraj wrocilismy bylo bosko! Pogoda dopisala, Disneyland byl swietny, co prawda byl spory ruch wiec troche naczekalismy w kolejkach, ale i tak bylo warto Paryz ogolem tez super, polecam kazdemu, nawet na weekend w Marsylii bylo upalnie, wiec poplazowalismy, pozwiedzalismy, bylo ekstra! Pyszne jedzenie, dobre wino, czego chciec wiecej nawet sie opalilam, co dla mnie jest sporym wyczynem, bo z natury jestem straszny bladzioch. Naprawde zal bylo wracac!
Przejrzalam watek po lebkach, ale ciezko nadrobic

Enzunio
Wasz filmik jest super! wygladacie cudnie, a Ty jak gwiazda normalnie
Anusia pieknie sie prezentowaliscie, wszytskiego dobrego na nowej drodze zycia
Vel swietna relacja bez nicku wiedzialabym, ze Twoja! ciesze sie, ze wszystko sie udalo

postaram sie byc teraz na bierzaco, ale z obowiazkami zony to nigdy nie wiadomo

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 11:54   #3902
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Chwalę się Kupiliśmy, a raczej zamówiliśmy wczoraj garnitur. Stanęło na szyciu na miarę.

Aaaa no i wczoraj zadzwoniłam do salonu dowiedzieć się czy jest już moja suknia. No i jest i Pani mnie tak znienacka zapisała na jutro na pierwszą przymiarkę niestety idę sama, bo mojej świadkowej-siostrze nie chce się jechać.
Gratki za garnitur! Doprowadź siostrę do pionu i niech jedzie z tobą! Bo kto zrobi zdjęcia dla nas??

Elrosa szukaj szukaj, na pewno się znajdzie

Madziara 100 zł to niedużo, idź tam, gdzie obsługa jest lepsza
Stary 2014-07-02, 12:35   #3903
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
PM z 2 sierpnia, został nam miesiąc

Wiem że szybko zleci co do spraw załatwionych mi jest łatwiej napisać czego nie mamy, ale postaram się opisać co mamy.

- kupione kwiaty i organza do przybrania domu

-
O matko w porównaniu do Ciebie jestem w czarnej dupce;P A powiedz i bedziesz mieć sztucznne kwiaty do przybrania domu? ze juz masz kupione
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:40   #3904
Panna Izabela
Zakorzenienie

Hej, najpierw chciałam się pochwalić:
LICENCJAT OBRONIONY !!!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Panna Izabela Chwalicie sobie jakoś garnituru z Pawo? My dopiero w weekend będziemy mieli okazję o nich zahaczyć.

Co do pierwszych tańców - ZGADZAM się z Tobą w 100 %. Ja chyba nawet nigdy nie dooglądałam całej jednej minuty z tańca Sami nie jesteśmy dobrymi tancerzami (tzn... tańczymy na nasz sposób i właściwie całkowicie daliśmy się porwać tańcowi tylko raz - za granicą, jak wiedzieliśmy że nikt nas nie zna ) więc staraliśmy się wybrać coś, co będzie krótkie, w naszym stylu i nie skompromituje nas już na początku wesela Mam nadzieję, że nie nasze pląsanie się spodoba
Chwalimy, chwalimy momentami wydaje mi się, że jest zbyt dopasowany i będzie trochę się podnosił tż w tańcu (przy rękach w górze), ale wygląda w nim super i jest idealny na lato, bo cienki.

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Kolejna załatwiona rzecz: znaleźliśmy dymiarkę z ciężkim dymem jej wypożyczenie będzie nas kosztowało całe 50 zł Pierwszy taniec będzie jak z "Tańca z gwiazdami"
My też będziemy mieć, od dja

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a ja też myśle, zachowałam się fair do niej nie ??
bardzo, ja to bym chciała, żeby siostra tż się tak zachowywała jako ciężarna

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
SIERPNIOWE PMKI
- bardzo Was proszę o listę rzeczy które już macie, a których jeszcze nie. chce porównać ze sobą, czy jestem bardzo do tyłu

no i jeszcze nurtują mnie najważniejsze rzeczy w dniu ślubu, o których nie mogę zapomnieć, mianowicie : wziąć obrączki, tuby, dowody świadków, i co jeszcze? zaczyna dopadać mnie stresik..
ślub 30.08.
Załatwione:
- suknia
- garnitur i koszule, spinki
- buty
- sukienka na poprawiny i buty (plus ciuchy tż na poprawiny)
- dj
- sala
- foto & kam
- wybrani świadkowie
- zaklepany fryzjer i make up
- wizyta u księdza
- I spowiedź
- zaproszenia wydrukowane i w większości rozdane
- wybrana piosenka na I taniec
- wybrane menu na sali
- bimber na stół wiejski (stół załatwia sala, tort też)
- pudełko na koperty (w prezencie z zaproszeniami)
- obrączki
- nauki przedmałżeńskie
- zapisany termin w kwiaciarni
Nie wiem, czy jeszcze o czymś nie zapomniałam...
Do załatwienia:
- wybrać alkohol (i kupić)
- wybrać dekorację auta i kościoła (kwiaty)
- spotkanie w poradni (będzie w niedzielę)
- kupić żakiet na suknię i coś na głowę
- wybrać się do sali obejrzeć dekorację i ustawienie stołów
- rozsadzenie gości
- zamówić winietki
- kupić balony i inne dekoracje
- zaprosić resztę gości
- kupić bieliznę na noc poślubną
- kupić prezenty dla rodziców
- zamówić suchy lód
- farbowanie włosów (ja)
- próbny make up i fryzura
- skrócenie spodni tż
- kilka wizyt w salonie urody
- drugie spotkanie z księdzem i zapowiedzi
- wybrać osobę do czytania w kościele, pieśni, czytanie...

I sama nie wiem, czy coś jeszcze....

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:47   #3905
Ad rem
Zadomowienie

Panna Izabela gratulacje!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:51   #3906
Anesthesia
Wtajemniczenie

Skasowało mi cytowanie z poprzednich stron

Dzięki dziewczyny za opinię co do dekoracji. Skoro mówicie, że tablice i dekoracje na klamkach wystarczą, to chyba tylko na takie się zdecydujemy, ew. jeszcze jakieś drobne deko na maskę, ale naprawdę drobne
Dotka, mnie też Nawet nie lekki... dlatego cieszę się, że w zasadzie codziennie cokolwiek się dzieje w sprawie ślubu, jakiś krok do przodu...

Panna Izabela - gratuluję!

Ja dzisiaj się spotykam z przyjaciółką, więc pójdzie kolejne zaproszenie No i zrobiłam pierwszy trening od... 2 miesięcy! Czuję się jak paralityk...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:59   #3907
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Elrosa szukaj szukaj, na pewno się znajdzie
Znalazłam w sklepie jeszcze ładniejszy...

Mieliśmy dziś ostatnią lekcję tańca, właściwie ostatnie 3 to już tylko próby mamy nie tyle choreografię, co listę figur do wykorzystania i za każdym razem wychodzi nam inaczej. Widać, że do tańca z gwiazdami nas nie przyjmą, ale tak autentycznie to nam wychodzi będzie dobrze

Moj hrabia poszedł w zeszłym tygodniu do fryzjera, mówiłam że to za wcześnie (bardzo szybko rosną mu włosy), ale mnie nie słuchał. Mieliśmy jechać już do mojej rodzinnej wsi, a teraz siedzę i czekam, aż go obetną

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-02, 13:11   #3908
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
LICENCJAT OBRONIONY !!!
gratulacje!!!

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:15   #3909
jumapili
Raczkowanie

[QUOTE=Elrosa;47130325]Mieliśmy dziś ostatnią lekcję tańca, właściwie ostatnie 3 to już tylko próby mamy nie tyle choreografię, co listę figur do wykorzystania i za każdym razem wychodzi nam inaczej. Widać, że do tańca z gwiazdami nas nie przyjmą, ale tak autentycznie to nam wychodzi będzie dobrze

My tez nie cwiczymy de facto zadnej choegrafii, tylko chcieliymy nauczyc sie paru figur i sobie tez to jakos wpleciemy. Slon nam na noge nie depnal i tanczyc lubimy, wiec mysle nam to jakos wyjdzie.
I jak juz pisalam nasz pierwszy taniec to 3,30min a drugi taniec to wlasciwie tylko zaczynamy i dalej bedziemy prosic do tanca gosci.
3,30 min to chybo nie az tak dlugo tym bardziej ze koncowka bedzie skoczna

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

[QUOTE=Panna Izabela;47129978]Hej, najpierw chciałam się pochwalić:
LICENCJAT OBRONIONY !!!

Gratulacje!!!
jumapili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:31   #3910
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, melduje sie po podrozy, wczoraj wrocilismy bylo bosko! Pogoda dopisala, Disneyland byl swietny, co prawda byl spory ruch wiec troche naczekalismy w kolejkach, ale i tak bylo warto Paryz ogolem tez super, polecam kazdemu, nawet na weekend w Marsylii bylo upalnie, wiec poplazowalismy, pozwiedzalismy, bylo ekstra! Pyszne jedzenie, dobre wino, czego chciec wiecej nawet sie opalilam, co dla mnie jest sporym wyczynem, bo z natury jestem straszny bladzioch. Naprawde zal bylo wracac!
Przejrzalam watek po lebkach, ale ciezko nadrobic

Enzunio
Wasz filmik jest super! wygladacie cudnie, a Ty jak gwiazda normalnie
Anusia pieknie sie prezentowaliscie, wszytskiego dobrego na nowej drodze zycia
Vel swietna relacja bez nicku wiedzialabym, ze Twoja! ciesze sie, ze wszystko sie udalo

postaram sie byc teraz na bierzaco, ale z obowiazkami zony to nigdy nie wiadomo
Witamy z powrotem, Mrs

A ja wkroczylam w etap paniki Slub za 10 dni!!!!!
Nie ogarniam tego wszystkiego

No i w czwartek przeprowadzka.
Pierwszy taniec lezy i kwiczy, bo nie mamy czasu cwiczyc! Jak nie praca, to zakupy meblowe i zalatwianie! Bedziemy improwizowac

Umowilam sie za to na makijaz probny i moje perelkowe wsuwki przyszly
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:37   #3911
Dotka90
Zakorzenienie

UWAGA, ELABORAT!

Kilka pytań 'do'

- ile mam kupić pasków Crest? Na aukcji jest 14 sztuk (czyli w sumie kuracja na 7 dni). Czy te 7 dni mi wystarczy, czy lepiej zrobić sobie 14? Piję dużo kawy i herbaty i niestety, widać to po zębach..

- ile przed ślubem powinnam sobie wybielić zęby? Czy powiedzmy 3 tygodnie przed ślubem, będzie okej?

- jak długie powinnam mieć paznokcie, żeby zrobić sobie hybrydę? ostatnio kosmetyczka nie zrobiła mamie, bo stwierdziła, że ma za krótkie..

- macie magiczny sposób na suche skórki przy paznokciach? Robią mi się koszmarne zadziorki, drapię je i nawet hybryda mi nie pomoże, jak będę mieć skórki takie brzydkie... smaruję kremem, oliwą itd, ale nie pomaga. Olej rycynowy mi wysusza Miałam olejki 4 pory roku do skórek, ale też słabo działaly.

- na ile przed ślubem powinnam zastosować skarpetki peelingujące?

- robicie manicure, czy mani + pedi?

- MĘŻATKI, które jechały na salę jako OSTATNIE - nie było problemow ze zorganizowaniem tego? Zazwyczaj PM jadą jako pierwsi, my chcemy jako ostatni i boję się, że wszyscy będą czekać na nas..

- coś ziołowego na spanie? Strasznie mam ostatnio dużo na głowie i ciężko mi się zasypia, przydałoby mi się coś lekkiego, nie otumaniającego, żeby łatwiej zasypiać, macie coś takiego?

Trochę dziś ogarnęłam

- zapisałam nas na kurs tańca
- 2 zaproszenia ustalone, że wyślę pocztą
- powoli ustalam, czy potrzebne są noclegi, właśnie dla tych 2 (lub 4, jeśli przyjadą z kimś) osób
- kolejne 3 pary ustalone kiedy pojedziemy zaprosić /tym samym będzie to już prawie koniec zapraszania /
- umówiłam się na fryzurę próbną!

Zostaje teraz:

LIPIEC:
- załatwić próbki tortu
- zamówić paski Crest i skarpetki peelingujące
- prezenty dla rodziców
- notariusz
- próbny makijaż - umówić
- próbny manicure
- okrycie wierzchnie
- jechać z dziadkiem po garnitur
- biustonosz
- zdjęcie miary pod sukienkę (21.07)
- DENTYSTA! /oboje/
- kupić napoje

SIERPIEŃ:
- auto oddać na polerkę, a potem do SPA (tuż przed ślubem)
- naprawić felgi
- wieczór panieńsko-kawalerski
- zapłacić za salę
- kupić wino
- podjechać do kwiaciarni, ustalić bukiet (koniec sierpnia)
- TŻ: kupić garnitur, muchę/krawat, koszulę, buty, bieliznę, perfumy
- rozchodzić buty -> oboje
- spotkać się z DJem, menadżerką Hotelu, skontaktować się z fotografem.

mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam, umieram ze stresu

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-07-02 o 13:43
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:48   #3912
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak z innej beczki - jakie macie dekoracje na auta?
My mamy takie jak w załączniku w cenie autka

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
jak to się mówi? " rodziców , rodziców chrzestnych i dziadków prosimy o błogosławieństwo" ? czy "zapraszamy na błogosławieństwo" ble ble ble ? wlasnie mi to przyszlo na myśl..
U nas się mówi "prosimy o błogosławieństwo" nie wymienia się kogo

Cytat:
LICENCJAT OBRONIONY !!! .
Gratulacje!

My idziemy w sobotę na wesele kolegi które bedzie na naszej sali Podpatrzymy co i jak

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Kilka pytań 'do'

- MĘŻATKI, które jechały na salę jako OSTATNIE - nie było problemow ze zorganizowaniem tego? Zazwyczaj PM jadą jako pierwsi, my chcemy jako ostatni i boję się, że wszyscy będą czekać na nas..
Ja robię tylko manicure.

A pod 2 pytanie się podpinam, u nas też wszyscy jada za młodymi a chcemy zajechać na końcu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Przyszło mi do głowy że może jedziemy normalnie, jako pierwsi, zajeżdzamy pod sale, ludzie parkują a my jeszcze rundkę po mieście
Może być tak?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:48   #3913
misia880
Zakorzenienie

u nas zawsze jest tak, że rodzice koordynują. Mówią gością jedzcie na sale, prowadzi ktos kto wie.. albo ktos kto ma gps a teraz maja 95 % ludzi a zdres jest przeciez na zaproszeniach
a młodzi dojezdzaja osttani zazwyczaj jeszcze pod kosciolem czekaja i zyczenia od ludzi ktorzy na wesele nie jada przeciez

byłam teraz na ślubie u koleżanki i też tak było. Goście z kościoła wyszli rodzice PM mówili prosze jechać na sale itp. sami zapakowali się do samochodu i pojechali, a młodzi jeszcze z 40 min pod kościołem stali bo tyle było ludzi co na wesele nie szli

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2014-07-02 o 13:53
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:49   #3914
Ad rem
Zadomowienie

Dotka myślę, że tygodniowa kuracja Crestami powinna wystarczyć, ale wiadomo, ze u każdego jest to indywidualna sprawa, więc możesz wziąć na 2 tygodnie - najwyżej zostaną Ci paski i wykorzystasz w przyszłości
3 tygodnie przed jest spoko wg mnie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:54   #3915
cornflower_girl
Zakorzenienie

Hej

aniuska Szkoda, że nie przyjadą.

Kasiulenkowo Piękne fryzury, chyba bardziej mi się podoba ta z pierwszego załącznika.

bardorja To naprawdę słabo w obu przypadkach. Z ciotką - szczerze mówiąc, jeśli byłabym wproszona na wesele bardzo dalekiej rodziny (takiej, której nie znam), do tego z mamą, a nie osobą towarzyszącą, to raczej zbyt dobrze bym się nie bawiła. Nadzieja w tych wyrośniętych dzieciach, że przystopują zapędy matki.
A bliska koleżanka - może przyczyną są finanse - tzn. wycieczka do Azji mocno rujnuje kieszeń ? Niemniej jednak przykro, że bliskich osób nie ma.

alexis77 Witaj A jaki styl tańca byście chcieli? Macie już ulubioną piosenkę?

activelifestyle Z reguły dziewczyny, które same były pannami młodymi łatwiej ogarniają, co jest faux pas w kwestii stroju. Suknia mogłaby być ślubną, ale uwierz mi, wszyscy odróżnią pannę młodą od gościa. Szkoda nerwów.

Anesthesia Z autem świetny wybór

namisek Fajnie, że podczytujesz Co dobrego u was?

Buczorek Mnie też rozwalają tacy ludzie...

cude O kurczę, a nie zostawiliście ich gdzieś?

Co do sukienki - taki tren będzie wyglądał jak welon, jeśli masz dłuższy welon, to się tak z nim zleje.

Widziałam jeszcze pomarańcz z brzoskwiniowym, jeśli też Cię interesują takie inspiracje, daj znać

misia Bardzo fair. Mamy podobną sytuację, w ciąży jest zaprzyjaźnione małżeństwo. Oczywiście termin porodu w naszej dacie, jesteśmy umówieni, że trzymamy dla nich miejsce do końca

Lin To ja a pytałam o hafty. 12 godzin - robi wrażenie. Ale efekt naprawdę powala. Świetnie wykonane zaproszenia

fanaberi Sprawdźcie ręcznie, czy na garniaku po zmięciu nie zostają zagniecenia. My mamy garnitury 100% wełny, ile skrętu - nie wiem. Ale spisują się dobrze

vel Ale świetna relacja, przeczytałam ją z wielkim bananem na twarzy. Cieszę się, że Wasze wesele było tak udane A o dziadach nie słyszałam. Śmiesznie musiało wyjść z przyjacielem - mam nadzieję, ze nie obraził się o zdjęcia

czekoczekolada My uczestniczyliśmy w błogosławieństwie w większym gronie - na zaproszeniu było "Zapraszamy na błogosławieństwo w ... o godzinie ... "

say Wytrzymaj jeszcze, potem będziecie się z tego śmiać

jumapili Jak wieści ze zgodą na ślub?

rabbitka Super, że podróż się udała

Panna Izabela Gratuluję

Dotka Gratuluję zapisów na kurs tańca

My zaczynamy wybielanie na 3 tygodnie przed, ma trwać 2 tygodnie - warto dać sobie margines czasu na poprawę, jakby efekty nie były zadowalające.
Hybryda - a jakie mama ma paznokcie? Widziałam hybrydę robioną na paznokciu trochę krótszym od opuszka. U mnie mani - pedi, ale dłonie w innym odcieniu, a paznokcie u nóg w innym.
Co do dojazdu na salę - na ostatnim weselu młodzi jechali w "środku" kolumny. Przy przejeździe przez miasto celowo się oddzielili. Dopiero tuż pod hotelem zatrzymali auto i tam przeczekali, aż wszyscy dojadą i wtedy wyszli do powitania. Dla gości nie było to ani długie, ani nużące.

Mam całkiem dobre wieści. Przyszła wreszcie biżuteria z ebay-a - jest bardzo ładna i dobrze wykonana. Obfocę ją wieczorem

W kwestii dekoracji kościoła duży sukces, bo udało nam się skontaktować z trzecią parą - jak dotąd wszyscy są zgodni, że dekoracja sióstr nie bardzo. Póki co czekamy na wycenę od florystek i będziemy wybierać

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:56   #3916
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
UWAGA, ELABORAT!

Kilka pytań 'do'

- ile mam kupić pasków Crest? Na aukcji jest 14 sztuk (czyli w sumie kuracja na 7 dni). Czy te 7 dni mi wystarczy, czy lepiej zrobić sobie 14? Piję dużo kawy i herbaty i niestety, widać to po zębach..

ja stosowałam przez 5 dni przed ślubem i starczyło, zęby mnie nie bolały, a efekt był zadowalający

- ile przed ślubem powinnam sobie wybielić zęby? Czy powiedzmy 3 tygodnie przed ślubem, będzie okej?

jw. robiłam to w tygodniu przed ślubem

- jak długie powinnam mieć paznokcie, żeby zrobić sobie hybrydę? ostatnio kosmetyczka nie zrobiła mamie, bo stwierdziła, że ma za krótkie..

takie lekko za opuszek powinny być ok, ale zależy od kosmetyczki

- macie magiczny sposób na suche skórki przy paznokciach? Robią mi się koszmarne zadziorki, drapię je i nawet hybryda mi nie pomoże, jak będę mieć skórki takie brzydkie... smaruję kremem, oliwą itd, ale nie pomaga. Olej rycynowy mi wysusza Miałam olejki 4 pory roku do skórek, ale też słabo działaly.

kupiłam sobie odżywkę z NailTek i jest rewelacyjna, rybki keratynowe też powinny pomóc

chyba najlepiej koło m-ca przed , bo skóra schodzi do 2 tygodni

miałam i to i to - miałam wycięte buty, ale efekt był o niebo lepszy niż położyłabym sobie sama lakier w domu

my jechaliśmy pierwsi, ale możecie wyjechać pierwsi a potem poczekać, aż goście wszyscy zajadą na salę i wjechać na końcu

- coś ziołowego na spanie? Strasznie mam ostatnio dużo na głowie i ciężko mi się zasypia, przydałoby mi się coś lekkiego, nie otumaniającego, żeby łatwiej zasypiać, macie coś takiego?

melisa może pomoże?

będzie dobrze! nie panikuj

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:12   #3917
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Trzymajcie kciuki TZ stwierdził, że trzeba wykorzystać dzien przerwy w meczach i ruszamy dziś po jego strój ślubny

Sent from lumia
Stary 2014-07-02, 14:16   #3918
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki TZ stwierdził, że trzeba wykorzystać dzien przerwy w meczach i ruszamy dziś po jego strój ślubny

Panna Izabela Gratuluję obrony pracy! Teraz trochę poświętuj Masz już wyższe wykształcenie! A, dziękuję za opinie o garniaczku!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:22   #3919
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Co do skórek to mam,tez z nimi duży problem - pomaga maść z witamina A albo krem uniwersalny z oriflame (ten taki miodek )

Sent from lumia
Stary 2014-07-02, 14:22   #3920
jumapili
Raczkowanie

cornflower_girl maz wczoraj osobiscie rozmawial z sedzia z tego sadu diecezjalnego. Byl mily i pelen zrozumienia i beda sie starac to roztsrzygnac jak najszycbiej, papery tez juz wczoraj wszystkie do nich doszly.
Z tego co zrozumilam (i rozmawialm tez juz z polskim ksiedzem) takie sprawy roztrzyga sad diecezjanlyn i biskup i nic nie trzeba do Rzymu wysylac. A to juz dobra wiadomosc, bo jakby mialo jeszcze do Rzymu byc wysylane to na pewno nie milebysmy szans. A tak narazie uzbrajamy sie w cierpliwosc i czekamy
Stary 2014-07-02, 14:31   #3921
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Panna Izabela gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Panna Izabela - gratuluję!
Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Panna Izabela Gratuluję
Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

Panna Izabela Gratuluję obrony pracy! Teraz trochę poświętuj Masz już wyższe wykształcenie! A, dziękuję za opinie o garniaczku!
Dziękuję Wam bardzo
Oczywiście, rozpoczynam ostatnie wakacje w życiu
Stawiam wszystkim i co tam jeszcze chcecie

Cytat:

Dziwna ta kosmetyczka, hybrydę na każdej długości powinna zrobić, to tak jakby Twoja mama nie mogła pomalować paznokci sobie, bo są za krótkie...
A na sen: melisa, albo.. melatonina

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:32   #3922
velika
Winter is coming

Cytat:

- ile mam kupić pasków Crest? Na aukcji jest 14 sztuk (czyli w sumie kuracja na 7 dni). Czy te 7 dni mi wystarczy, czy lepiej zrobić sobie 14? Piję dużo kawy i herbaty i niestety, widać to po zębach.. - Lepiej 14 Ja zużyłam w sumie 10, bo więcej nie zdążyłam

- ile przed ślubem powinnam sobie wybielić zęby? Czy powiedzmy 3 tygodnie przed ślubem, będzie okej? - moim zdaniem tak

- jak długie powinnam mieć paznokcie, żeby zrobić sobie hybrydę? ostatnio kosmetyczka nie zrobiła mamie, bo stwierdziła, że ma za krótkie.. - ja swoje mam dość krótkie, a hybryda wyszła. foto w załączniku

- robicie manicure, czy mani + pedi? - ja robiłam tylko na rękach

- MĘŻATKI, które jechały na salę jako OSTATNIE - nie było problemow ze zorganizowaniem tego? Zazwyczaj PM jadą jako pierwsi, my chcemy jako ostatni i boję się, że wszyscy będą czekać na nas.. - jechaliśmy ostatni - poczekaliśmy, aż wszyscy goście przejadą i dopiero Trzeba im tylko zakomunikować, że mają już spadać na salę
O! I spoko luz, nie denerwuj się, ślub i wesele są fajne Jak byliśmy w kościele to pod koniec mszy powiedziałam do męża, że teraz to co tydzień mogę ślub brać Naprawdę nie ma się czym przejmować, impreza jak każda inna tylko z większym rozmachem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10500276_791543310866662_289250583771117309_n.jpg (42,2 KB, 93 załadowań)

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-07-02 o 14:39
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:47   #3923
Anesthesia
Wtajemniczenie

Moje odpowiedzi do formularza Dotki

Ja kupiłam 28 pasków, (czyli 14 kompletów góra+dół), planuję stosować raz dziennie, żeby nie przedobrzyć i nie nabawić się nadwrażliwości, więc planuję zacząć ok. 3 tygodnie przed ślubem (a wybielanie trwać będzie 14 dni x 1 raz dziennie) Zależy mi na widocznym wybieleniu, więc wolę kupić więcej. Ja kupiłam dokładnie z tej aukcji http://allegro.pl/crest-supreme-pask...340494477.html
Jak napisałam wyżej, planuję na 3 tygodnie przed Żeby mieć rezerwę na przerwę w wypadku wystąpienia nadwrażliwości.

Wg mnie dobra kosmetyczka powinna na każdej długości zrobić, wiadomo, ważne, żeby paznokcie były estetyczne a nie obgryzione na maxa, ale takie do opuszka na 100% wystarczą.

Olejek rycynowy wysusza, to fakt. Mnie pomagały rybki niebieskie GAL, to chyba była odżywka keratynowa. Plus co noc olejek Alterra. Świetnie też na mnie działa masełko Burt's Bees albo z Badger, ale wiem, że Badgera chyba nie można nigdzie w PL zamówić, a Burt's Bees jest drogie... Może spróbuj jeszcze kłaść grubą warstwę maści z wit. A?

U mnie cały proces trwa 2 tygodnie, więc żeby na spokojnie wszystko zdążyło zejść, planuję zastosować na miesiąc przed ślubem.

Ciągle nad tym myślę... z kasą krucho, więc pewnie zdecyduję się tylko na mani, choć pedi mnie też kusi Ale jako że buty mam zabudowane, to pewnie przyoszczędzę i pedicure zrobię sobie sama.

Ja ze wszystkich delikatniejszych środków na nerwy najbardziej lubię Validol - jest mocno mentolowy i do ssania, ale mnie pomaga (albo to placebo ).

Dotka, a gdzie na kurs tańca? Myśleliśmy, że jednak uda nam się z Wami chodzić, tylko, że my chcemy zacząć kurs dopiero ok. 28 lipca... od kiedy zaczynacie i gdzie się zapisaliście?
W ogóle teraz Ty u mnie spowodowałaś nerwy okropne Że już kończycie zapraszać, że już próbna fryzura... mam znów poczucie, że jestem w czarnej ... Kiedy masz próbną? I z ciekawości, gdzie się umawiacie, ona do domu przychodzi?

I nie stresuj, naprawdę masz większość ogarniętą, a te sprawy, co napisałaś, to na bank zdążycie, to jest do zrobienia w 2 tygodnie jak trzeba, a nie w 2 miesiące! Spokojnie, dasz radę!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-07-02 o 14:49
Stary 2014-07-02, 14:55   #3924
Dotka90
Zakorzenienie

Laski, dzięki za odpowiedzi!
melisę piję Muszę chyba ilości zwiekszyć

Vel, ja sie denerwuję żeby nie zapomnieć o czymś, denerwuję się tą stroną organizacyjną. Serio, nic innego mnie nie stresuje jak to, żeby to wszystko zgrać, dograć, zrobić

An, wariatko nie denerwuj się moimi nerwami
Więc na kurs tańca idziemy na Grzegórzecką (cornflower, dzięki za namiar! ). Nic nam nigdzie nie pasowało, albo godziny, albo dni, albo termin...
Kurs zaczyna się 22.07, więc może pójdziecie z nami? Koszt to 180zł/parę - 4 spotkania po 1.5h, to jest kurs intensywny.

Próbna 16.07 i Ania przyjedzie do mnie do domu

Z zaproszeniami się nie przejmuj, Wy macie inaczej, bo macie i Krk i Krosno, my praktycznie wszystko mamy na miejscu, 2 nie na miejscu, ale wysyłamy pocztą, natomiast te osoby są już zaproszone i potwierdziły że przyjdą

Ja wiem, że i w tydzień można to ogarnąć, tylko jak idę do pracy, to mam dzień wyjęty z życiorysu, a w lipcu pracuję napraaawdę dużo, bo jesteśmy w pracy tylko we dwie z D., więc tego wolnego czasu za dużo nie mam

P.S. Kawa!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:00   #3925
jumapili
Raczkowanie

Dotka90

my bedziemy tez jechac za goscmi

u nas wiekszosc gosci przywozi i zbiera autokar ( bo wiekszosc gosci jest juz od piatku na ranczo) a Ci co pod kosciol przyjada beda jaechac za autokarem ( to tylko 3km drogi) i my za nimi.
Przed ranczem przesiadamy sie mianowicie do bryczki z konmi i wjezdzamy ta bryczka na dziedziniec gdzie juz powinien byc rozdawany szampan powitalny dla gosci.
Stary 2014-07-02, 15:00   #3926
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dotka, dużo dobrego o Grzegórzeckiej słyszałam I te lekcje są co tydzień przez 4 tygodnie? Wiesz może czy tam są jakieś kursy że np. trwa 2 tygodnie, ale zajęcia są 2 razy w tygodniu? Niestety na 22.07 nie ma szans, żebyśmy zaczęli, bo w tym tygodniu musimy jechać do Krosna i wrócimy dopiero pod koniec lipca pewnie
A kawa koniecznie!
Stary 2014-07-02, 15:02   #3927
ewapucy
Raczkowanie

Witam was moje drogie!
Wychodzę za mąż 31.08.2014 i ostatnio was podczytuję ,sprawdzam czy aby o czymś nie zapomniałam
Podpatruję też wasze pomysły co do dekoracji i innych ślubnych akcesorii.Powiem wam ,że dobrze jest tak sobie poczytać o weselach i ślubach ,gdy nie można doczekać się swojego.
Dopiero teraz do mnie dociera ,że jeszcze tyle spraw do załatwienia a coraz mniej czasu.
Końcem lipca idę na przymiarkę i wreszcie będę mogła dobrać biżu i inne dodatki (chociaż mam już upatrzone).
Pochwalę się moim bukietem ślubnym,który zamierzam mieć .
Sierpniowe PM co zostawiacie sobie do załatwiania na sierpień??
Ja chciałabym wszystko już ale ,żebym miała co robić w sierpniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet slubny z roz frezji i jasminu.jpg (63,2 KB, 35 załadowań)
ewapucy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:02   #3928
alexis77
Zadomowienie

Cytat:
LICENCJAT OBRONIONY !!!
Gratuluję !!! wiem jakie to szczęście sama niedawno sie obroniłam i mogę teraz całkowicie oddać się przygotowaniom
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
alexis77 Witaj A jaki styl tańca byście chcieli? Macie już ulubioną piosenkę?
mi się mega podoba walc wiedeński , tylko podobno ciężko tak długo go tańczyć dlatego niektórzy robią później przejście w taki jakis 'inny' taniec, ale chyba troche skrócimy i powinno być dobrze bo fakt faktem takie długi to juz za nudny

Jak tak patrzę na wasze listy to jednak mało co mam załatwione a wydawało mi sie że prawie wszystko mam

a mam pytanie odnośnie hybrydów, jak długo się trzymają i czy po nich tak samo jak po tipsach się tak strasznie naturalne paznokcie niszczą?
alexis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:03   #3929
jumapili
Raczkowanie

Dotka90

my bedziemy tez jechac za goscmi

u nas wiekszosc gosci przywozi i zbiera autokar ( bo wiekszosc gosci jest juz od piatku na ranczo) a Ci co pod kosciol przyjada beda jechac za autokarem ( to tylko 3km drogi) i my za nimi.
Przed ranczem przesiadamy sie mianowicie do bryczki z konmi i wjezdzamy ta bryczka na dziedziniec, gdzie juz powinien byc rozdawany szampan powitalny dla gosci.

zdjecie ze strony internetowej rancza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6330fbd01bf2f86f6e60c900f6f81d46.jpg (12,6 KB, 68 załadowań)

Edytowane przez jumapili
Czas edycji: 2014-07-02 o 15:04
Stary 2014-07-02, 15:06   #3930
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam krótkie paznokcie i nie było problemu z hybrydą Na zdjęciu widać.
Teraz też sobie robiłam, na takich samych paznokciach. Dla mnie to najwygodniejsza długość.
Na ślub nie robiłam pedicure u kosmetyczki, sama robiłam.

Co do drugiego pytania - My wyjechaliśmy spod kościoła ostatni. Po życzeniach rodzice pojechali do naszego mieszkania z pieniędzmi i prezentami (ale to praktycznie na przeciwko kościoła), więc wiedzieliśmy że nie możemy się śpieszyć. Zrobiliśmy rundkę przez centrum miasta. W tym czasie goście zdążyli dojechać, rodzice też dotarli i jak podjechaliśmy to już czekali przy wejściu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0131.jpg (67,6 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0133.jpg (73,0 KB, 74 załadowań)
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości