Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 14:50   #2881
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Curly, nie Iwonsia
a nie Myszka?

Nadal nie mogę wrzucić żadnych fotek.Nie wiem co jest z tym moim netem?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:54   #2882
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
To ja mam jakiegos pecha, bo wiecznie trafiam na wysuszajace z alkoholem w skladzie :p Lubie tez balsam nivei, ale latem zmieniam go na odzywki b/s, a jak dam jedno i drugie to klapia Wrzuce dzis zdjecie do codziennika, pewnie nie sa najpiekniejsze, ale wiem, ze u mnie to juz niebo, a ziemia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pianki Isany chyba teraz mają? Czy mylę się?
Nivea nie ma, Wellaflex nie ma, Taft nie ma. Innych nie zdarzyło mi się używać.
Też się zbieram wrzucić swoje do codziennika, ale jakoś nie chce mi się robić zdjęć.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:13   #2883
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Pianki Isany chyba teraz mają? Czy mylę się?
Nivea nie ma, Wellaflex nie ma, Taft nie ma. Innych nie zdarzyło mi się używać.
Też się zbieram wrzucić swoje do codziennika, ale jakoś nie chce mi się robić zdjęć.
Ja mam jakies dwie z niemiec i obie maja alkohol. Wrzucilam do codziennika. Nie wiem tylko czemu ostatnio odstaja te male wloski pojedyncze. Moze to efekt cieniowanka?

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:22   #2884
Joanku
Zadomowienie

Wybaczcie te blond włoski mi się pomieszaly..
A kysz curly!! 11cm plus krociaki

TheUnlike wydaje mi się, że jest lepiej?
Mniejsza strzecha.
Tylko się delikatnie czepne...
Napisałaś 'bez stylizacji'
Suszenie dyfuzorem to stylizacja, w moim odczuciu to nawet cholernie ciężka i pracochłonna ;p

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-07-02 o 15:37
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:35   #2885
Klaudenc
Moderator

Zmierzyłam sobie odrost, co prawda niedokładnie bo mi się mieszają te kolory (ciężko odróżnić) i ma z 5 cm, co prawda tam więcej czarnego widać ale już miesza się z brązem i bejbiki mam jasny brąz. Czyli to będą jakieś 2 miesiące od cięcia, to na moje włosy jest sporo, cieszę się ;D chociaż to jest przód, tył wolniej rośnie.
nie wiem tylko czego to zasługa - nie wiem jaki jest mój normalny przyrost obecnie, kiedyś był 1-1.5 cm. Zmierzę sobie pasemko i zobaczę za miesiąc.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:43   #2886
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, chciałam spytać jak nakładacie oleje? Na ile etc? Oczywiście czytałam tu na forum wątek temu poświęcony i podążałam za instrukcjami i wciąż nie wiem co robię źle. Włosy paskudnie reagują na każdy olej, są sianowate, miejscami obciążone (jestem pewna, że dokładnie zmyłam olej). Szkoda mi trochę tych wszystkich olei, które mam. Pamiętam, że efekty kiedyś były super, a teraz czy nałożę na suche, czy na mokre, czy na godzinę, czy na całą noc jest po prostu źle. Zrobić włosom olejowy odwyk? Z proteinowego odwyku się bardzo cieszą, za jakieś 2 tygodnie spróbuje coś proteinowego naciapać bo jednak nie mogę im zupełnie odciąć im do tego dostępu.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:46   #2887
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam spytać jak nakładacie oleje? Na ile etc? Oczywiście czytałam tu na forum wątek temu poświęcony i podążałam za instrukcjami i wciąż nie wiem co robię źle. Włosy paskudnie reagują na każdy olej, są sianowate, miejscami obciążone (jestem pewna, że dokładnie zmyłam olej). Szkoda mi trochę tych wszystkich olei, które mam. Pamiętam, że efekty kiedyś były super, a teraz czy nałożę na suche, czy na mokre, czy na godzinę, czy na całą noc jest po prostu źle. Zrobić włosom olejowy odwyk? Z proteinowego odwyku się bardzo cieszą, za jakieś 2 tygodnie spróbuje coś proteinowego naciapać bo jednak nie mogę im zupełnie odciąć im do tego dostępu.
a jakich używasz olei? Może teraz Twoje włosy wolą inne niż te obecnie stosowane.
Stary 2014-07-02, 15:49   #2888
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Zmierzyłam sobie odrost, co prawda niedokładnie bo mi się mieszają te kolory (ciężko odróżnić) i ma z 5 cm, co prawda tam więcej czarnego widać ale już miesza się z brązem i bejbiki mam jasny brąz. Czyli to będą jakieś 2 miesiące od cięcia, to na moje włosy jest sporo, cieszę się ;D chociaż to jest przód, tył wolniej rośnie.
nie wiem tylko czego to zasługa - nie wiem jaki jest mój normalny przyrost obecnie, kiedyś był 1-1.5 cm. Zmierzę sobie pasemko i zobaczę za miesiąc.
To całkiem spory postęp, mnie rosną bardzo szybko ale abosultnie nic z tego nie mam bo zapominam o nie dbać i potem muszą i tak i tak iść do ciecia. Już widzę jak będę przeklinać jak będę w wieku mojej matki farbować - po tygodniu od farbowania już jest z 1-2 cm odrostu. Jakbym nie widziała to bym jej chyba nie uwierzyła

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
a jakich używasz olei? Może teraz Twoje włosy wolą inne niż te obecnie stosowane.
Mam makadamie, ze słodkich migdałów, jojoba, awokado, kokos. Zamawiałam z ZSK więc jakość raczej dobra.

Nie wiem które jeszcze powinnam zamówić żeby to było coś "innego" bo myślałam właśnie, że może w tych olejach jest coś co moim włosom się przejadło? Z tym, że olejowanie robię raz na miesiąc albo rzadziej bo po prostu zapominam więc nie wiem czy teza z "przejedzeniem" ma racje bytu.
Stary 2014-07-02, 15:54   #2889
Klaudenc
Moderator

Cytat:
To całkiem spory postęp, mnie rosną bardzo szybko ale abosultnie nic z tego nie mam bo zapominam o nie dbać i potem muszą i tak i tak iść do ciecia. Już widzę jak będę przeklinać jak będę w wieku mojej matki farbować - po tygodniu od farbowania już jest z 1-2 cm odrostu. Jakbym nie widziała to bym jej chyba nie uwierzyła

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Mam makadamie, ze słodkich migdałów, jojoba, awokado, kokos. Zamawiałam z ZSK więc jakość raczej dobra.

Nie wiem które jeszcze powinnam zamówić żeby to było coś "innego" bo myślałam właśnie, że może w tych olejach jest coś co moim włosom się przejadło? Z tym, że olejowanie robię raz na miesiąc albo rzadziej bo po prostu zapominam więc nie wiem czy teza z "przejedzeniem" ma racje bytu.
O to moja sisotra tak ma, też bardzo szybko jej rosną a ma sporo siwych i musi farbować.. też pewnie tak bedę mieć, czarne włosy szybko siwieją chyba.

A to już wiem co im jest - omega 9, a kokos to jest nasycony, zaś jojoba to już trochę loteria jak rycynowy... Jak masz w domu słonecznikowy albo rzepakowy to nałóż któryś z nich na dwie godziny. Rzepakowy ma dodatkowo trochę omega 3
Moje włosy przykładowo niel ubią omega 9 - makadamia, oliwa, słodkie migdały, teraz nawetj uż sezam co ma po równo omega 6 i 9 jak mnie pamięć nie myli. Tak samo kokosa nie lubią. Zaś omega 6 owszem - słonecznikowy, z orzechów włoskich i rzepak.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-02 o 15:56
Stary 2014-07-02, 15:58   #2890
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
a nie Myszka?

Nadal nie mogę wrzucić żadnych fotek.Nie wiem co jest z tym moim netem?

przeciez to Ty pisalas, ze masz 11 cm

Cytat:

A moze po prostu nie zamawiaj nic tylko sprobuj tego co masz w kuchni. ja sie nie znam na tych omega 6 czy 9 wiec probuje wszystkich jakie mi wpadna w rece. Sprobuj oliwy z oliwek, winogronowego jesli masz w kuchni czy slonecznikowego nawet i jesli nie probowalas to moze sprobuj olejowac na odzywke? U mnie dziala najlepiej no i nie sadze, zeby to byl nadmiar olejow

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:58   #2891
Ania_Marysia
Raczkowanie

Dot.: Problem z włosami

Mi też było szkoda, bo niedawno właśnie ścięłam całe cieniowane włosy, ale aż takiej poprawy się nie spodziewałam
I uważaj na silikony, bo potrafią nieźle postrączkować
Ania_Marysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:07   #2892
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
O to moja sisotra tak ma, też bardzo szybko jej rosną a ma sporo siwych i musi farbować.. też pewnie tak bedę mieć, czarne włosy szybko siwieją chyba.

A to już wiem co im jest - omega 9, a kokos to jest nasycony, zaś jojoba to już trochę loteria jak rycynowy... Jak masz w domu słonecznikowy albo rzepakowy to nałóż któryś z nich na dwie godziny. Rzepakowy ma dodatkowo trochę omega 3
Moje włosy przykładowo niel ubią omega 9 - makadamia, oliwa, słodkie migdały, teraz nawetj uż sezam co ma po równo omega 6 i 9 jak mnie pamięć nie myli. Tak samo kokosa nie lubią. Zaś omega 6 owszem - słonecznikowy, z orzechów włoskich i rzepak.
Dziękuję za pomoc.

Taki zwykły kuchenny rzepak? Pamiętam, że kiedyś nałożyłam olej rzepakowy i że moim włosom się spodobało. Dam im troche odpocząć od eksperymentów i może w przyszłym tygodniu obfocę efekty.

Muszę ogarnąć sobie chyba które te kwasy są gdzie bo mi to umknęło.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
A moze po prostu nie zamawiaj nic tylko sprobuj tego co masz w kuchni. ja sie nie znam na tych omega 6 czy 9 wiec probuje wszystkich jakie mi wpadna w rece. Sprobuj oliwy z oliwek, winogronowego jesli masz w kuchni czy slonecznikowego nawet i jesli nie probowalas to moze sprobuj olejowac na odzywke? U mnie dziala najlepiej no i nie sadze, zeby to byl nadmiar olejow
Kurcze, nie pomyślałam, że mam oliwe z oliwek w domu. To pozostałość po moim zdrowym odżywianiu, które zostało zniszczone przez sesje. Na pewno niedługo nałożę.
Stary 2014-07-02, 16:14   #2893
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziękuję za pomoc.

Taki zwykły kuchenny rzepak? Pamiętam, że kiedyś nałożyłam olej rzepakowy i że moim włosom się spodobało. Dam im troche odpocząć od eksperymentów i może w przyszłym tygodniu obfocę efekty.

Muszę ogarnąć sobie chyba które te kwasy są gdzie bo mi to umknęło.

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Kurcze, nie pomyślałam, że mam oliwe z oliwek w domu. To pozostałość po moim zdrowym odżywianiu, które zostało zniszczone przez sesje. Na pewno niedługo nałożę.
Pierwszy olej to bym Ci poleciła rzepakowy lub słonecznikowy taki zwykły kuchenny właśnie bo one są omega 6, a jeśli włosy nie lubią omega 9 to i oliwa może zrobić siano. Co prawda można tak na oślep nakładać i nie patrzeć ale to może zaszkodzić na dłuższą metę - najlepiej wziać jeden omega 9, omega 6 i nasycony np. kokos. I potem zobaczyć jaki efekt jest po każdym z nich. U mnie rzepakowy największy bajer robi z włosami, jeszcze z orzecha włoskiego.
A listę możesz poczytać tu:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html
aczkolwiek jak czasem szukam konkretnie co ma olej to googlam nazwę oleju i zawartosć kwasów, na wikipedii nawet masz podziały.

Poczytałam o włosach szklistych u Mysi i jako że nic efektów za bardzo nie chce dawać to próbuję ;D nie wiem co z tego wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-02 o 16:24
Stary 2014-07-02, 16:23   #2894
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

A u mnie oleje nic nie robią...
Ale kremowanie... moje włosy chyba zdecydowanie lubią glicerynę. Bo po nivei a bez nivei różnica jest wręcz namacalna.

Violet
jeśli Twoje włosy lubią proteiny to dlaczego im ograniczasz?
ja też kiedyś myślałam, że można tylko raz na tydzień bądź 2 bo tak rzeczywiście niektórym dziewczyną tylko służy.
U mnie i o ile dobrze pamiętam Martaakow co mycie muszą być obowiązkowo!
Inaczej malaria, nawet po olejach i porządnym nawilżaniu moje włosy bez protein po prostu wydają się suche

U mnie Biovax po raz pierwszy. Efekt fajny!
Lepszy skręt i jakie dociążone!
po raz pierwszy w życiu nie mam nawet grama puszku i nie wiem czy to dobrze czy źle, bo nie potrafię sobie radzić aż tak zwanym skrętem, haha.
wyglądają jakby każdy kosmyk oddzielnie był na żelu zakręcany
Jestem na tak
Stary 2014-07-02, 16:24   #2895
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy olej to bym Ci poleciła rzepakowy lub słonecznikowy taki zwykły kuchenny właśnie bo one są omega 6, a jeśli włosy nie lubią omega 9 to i oliwa może zrobić siano. Co prawda można tak na oślep nakładać i nie patrzeć ale to może zaszkodzić na dłuższą metę - najlepiej wziać jeden omega 9, omega 6 i nasycony np. kokos. I potem zobaczyć jaki efekt jest po każdym z nich. U mnie rzepakowy największy bajer robi z włosami, jeszcze z orzecha włoskiego.
A listę możesz poczytać tu:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...nia-wedug.html
aczkolwiek jak czasem szukam konkretnie co ma olej to googlam nazwę oleju i zawartosć kwasów, na wikipedii nawet masz podziały.
Dziękuję Ci jeszcze raz, już zapisuje w zakładkach. Generalnie ja cały czas siedzę w pigułce etc. i staram się powoli przyswajać po kawałeczku żeby mi się to wszystko nie pochrzaniło. Czekam na dzień kiedy w końcu będę mogła powiedzieć: ogarniam

Teraz nałożyłam sobie na łepetynę joanne len & rumianek + garnier karite & awokado. Ukradłam matce poszewkę i siedzę w plunkingowym turbanie.
Stary 2014-07-02, 16:28   #2896
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dziękuję Ci jeszcze raz, już zapisuje w zakładkach. Generalnie ja cały czas siedzę w pigułce etc. i staram się powoli przyswajać po kawałeczku żeby mi się to wszystko nie pochrzaniło. Czekam na dzień kiedy w końcu będę mogła powiedzieć: ogarniam

Teraz nałożyłam sobie na łepetynę joanne len & rumianek + garnier karite & awokado. Ukradłam matce poszewkę i siedzę w plunkingowym turbanie.
Ja to lbuię tak czytać i wertować informacje jak mam czas, robić różne analizy i w ogóle, więc jakoś wchodzi ^^
Avocado i Karite moje hery nie lubią też bo mają palmowy olej, a byłam taka ucieszona jak na promocji kiedyś 2 duże butle upolowałam hehe ;D

Joanku - zazdraszczam Ci efektu po tym biowaxie, też go mam bo miał dobre opinie i tylko susza po nim, bu strzel jakaś fotę
Stary 2014-07-02, 16:30   #2897
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ale kremowanie... moje włosy chyba zdecydowanie lubią glicerynę. Bo po nivei a bez nivei różnica jest wręcz namacalna.

Violet
ja też kiedyś myślałam, że można tylko raz na tydzień bądź 2 bo tak rzeczywiście niektórym dziewczyną tylko służy.
Inaczej malaria, nawet po olejach i porządnym nawilżaniu moje włosy bez protein po prostu wydają się suche
Lubiły do momentu kiedy nie nakładałam ich co chwila i trwale przeproteinowałam. Skończyłam z hipersiańskiem na łbie. Dlatego zdecydowałam, że chwilowy odwyk dobrze im zrobi bo każda próba wprowadzenia protein kończyła się katastrofą której nie mogłam rozczesać. Zobaczymy jak będzie za te 2 tygodnie.

Btw, co to "kremowanie" i jaki Biowax kupiłaś? Ja chyba używałam do zniszczonych kiedyś + miałam próbkę jakiegoś serum do tego. Maska okej, serum bez szału.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Ja to lbuię tak czytać i wertować informacje jak mam czas, robić różne analizy i w ogóle, więc jakoś wchodzi ^^
Avocado i Karite moje hery nie lubią też bo mają palmowy olej, a byłam taka ucieszona jak na promocji kiedyś 2 duże butle upolowałam hehe ;D
Ja się staram powoli wprowadzać bo się boje, że się to skończy u mnie efektem słomianego zapały, tak jak w tamtym roku. Ten moment kiedy mi się wydaje, że wszystko już wiem, a miesiąc po tym jak opuszczę forum bo przecież jestem taka mądra to mam takie siano, że hej.

Co do garniera tu u mnie trudno powiedzieć, raz jest super, raz jest masakra. Musze wyczaić tylko jakąś zależność między tym. Mam wrażenie, że moje włosy wolą dużo bardziej ten garnier z karite i awokado niż ten z morelą i olejkiem migdałowym. Generalnie udała im się marketingowo ta seria bo mam ochotę kupić sobie ten z lawendą tylko po to, żeby mieć.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-07-02 o 16:33
Stary 2014-07-02, 16:36   #2898
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ja się staram powoli wprowadzać bo się boje, że się to skończy u mnie efektem słomianego zapały, tak jak w tamtym roku. Ten moment kiedy mi się wydaje, że wszystko już wiem, a miesiąc po tym jak opuszczę forum bo przecież jestem taka mądra to mam takie siano, że hej.
A to ja mam wiedzę jakaś, ale swoje włosy poznaję i tak chodzę z sianem od 2 lat, od grudnia to z takim hiper sianem momentami. Pielęgnację zmieniłam i coś tam lepiej teraz zresztą wiem, że nigdy nie będę mieć super mięciutkich i gładziutkich loków - ale wiem, że mogę je solidnie nawilżyć, zapuścić i dbać żeby nieco gładsze były niż z natury są bo normalnie są takie twarde i druciaste. W każdym razie - progres jest
z morelą pachnie przecudownie, już chciałam kupić dla samego zapachu. teraz mam organic to jedna pachnie miodkiem a druga pastą do zebów dla dzieci (niby że cynamonem)

ostatnio tżtowi rycynowym włosy nasmarowałam a on ma krótkie i miał taki śmieszny pierdzielnik bo mu stały te włosy

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-02 o 16:38
Stary 2014-07-02, 16:39   #2899
Joanku
Zadomowienie

Violet nie chce się powtarzać, dziś wszystko pisałam, musisz dokładniej czytać posty... ;p
Kremowanie to nakladanie kremu na włosy.

Klaudencu zaraz coś zmajstruje w codzienniku
Stary 2014-07-02, 16:44   #2900
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
A to ja mam wiedzę jakaś, ale swoje włosy poznaję i tak chodzę z sianem od 2 lat, od grudnia to z takim hiper sianem momentami. Pielęgnację zmieniłam i coś tam lepiej teraz zresztą wiem, że nigdy nie będę mieć super mięciutkich i gładziutkich loków - ale wiem, że mogę je solidnie nawilżyć, zapuścić i dbać żeby nieco gładsze były niż z natury są bo normalnie są takie twarde i druciaste. W każdym razie - progres jest
z morelą pachnie przecudownie, już chciałam kupić dla samego zapachu. teraz mam organic to jedna pachnie miodkiem a druga pastą do zebów dla dzieci (niby że cynamonem)

ostatnio tżtowi rycynowym włosy nasmarowałam a on ma krótkie i miał taki śmieszny pierdzielnik bo mu stały te włosy
Mam wrażenie, że moim włosom mało wystarczy do szczęścia. Chwile tu z Wami jestem, a już sytuacja zmieniła się o 180 stopni. Wczoraj zmieszałam turecką odżywkę i joanne z lenem i były supermiękkie i jedwabiste. Byle by ten stan utrzymać, bo z tym mam problem.

No morelka jest super, ciekawe jak reszta z zapachami. Choć jako odżywka to jest taka sobie, szału nie ma. Bardzo lekka. Pewnie ta z lawendą też taka będzie. Mam nadzieję, że się jednak opanuje i którąś z garnierów wykończę zanim kupie kolejne bo potem to tak zalega Jestem odżywkowym chomikiem.

W ogóle któraś z dziewczyn ostatnio wrzuciła link do jakiejś maski z Eva Natura i mi się śniło dziś, że wchodziłam na szczyt utworzony z odżywek tylko po to by dostać tą jedną, która była na szczycie. Spadłam.
Stary 2014-07-02, 16:51   #2901
Klaudenc
Moderator

Cytat:

No morelka jest super, ciekawe jak reszta z zapachami. Choć jako odżywka to jest taka sobie, szału nie ma. Bardzo lekka. Pewnie ta z lawendą też taka będzie. Mam nadzieję, że się jednak opanuje i którąś z garnierów wykończę zanim kupie kolejne bo potem to tak zalega Jestem odżywkowym chomikiem.
Też mam tendencje do chomikowania odżywek. Teraz akurat mam tylko te potrzebne.
Z garneirów wąchałam kilka, jakaś zieloną z herbatą zieloną, z żurawiną mam ale mi śmierdzi mydłem (nie cierpię takich zapachów, nivea long repair też ma taki intensywny zapach mydła bleee), aik też przyjemny zapaszkowo. Aczkolwiek dla mnie składowo za słabe, do tego są lekkie - nie kupię więcej. Wolę fructisy bo są takie gęste i mają składy przyjemne, najbardziej lubię tą czrwoną z olejem lnianym i acai
Stary 2014-07-02, 17:04   #2902
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Też mam tendencje do chomikowania odżywek. Teraz akurat mam tylko te potrzebne.
Z garneirów wąchałam kilka, jakaś zieloną z herbatą zieloną, z żurawiną mam ale mi śmierdzi mydłem (nie cierpię takich zapachów, nivea long repair też ma taki intensywny zapach mydła bleee), aik też przyjemny zapaszkowo. Aczkolwiek dla mnie składowo za słabe, do tego są lekkie - nie kupię więcej. Wolę fructisy bo są takie gęste i mają składy przyjemne, najbardziej lubię tą czrwoną z olejem lnianym i acai
Nie znam tej czerwonej w ogóle, zaraz wyszukam. Pamiętam, że z fructisa lubiłam bardzo Nutri-odbudowę ale nie mam pojęcia czy jeszcze jest dostępna. Była odżywcza ale nie obciążała.

W ogóle z tych garnierów to jeszcze natrafiłam na odżywkę z drożdżami. W życiu jej nie widziałam ale chętnie bym wypróbowała.
http://1.bp.blogspot.com/-1rRRKrd9kR...0/DSCN6262.JPG
Stary 2014-07-02, 17:22   #2903
Doe
Rozeznanie

Cytat:

Violet
- U mnie oleje robią, ale nie od razu Co do protein, to Ty chyba zawsze myjesz włosy szamponem z SLS, więc je oczyszczasz, a jeśli ktoś oczyszcza włosy rzadziej, to wówczas z tymi proteinami może być różnie - tak na chłopski rozum .

- Jeszcze co do Joasiek, to niech Ci dorzucą Joaśkę z apteczki babuni z miodem i mlekiem, też fajna

Jutro do Polski!

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2014-07-02 o 17:25
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:37   #2904
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Nie znam tej czerwonej w ogóle, zaraz wyszukam. Pamiętam, że z fructisa lubiłam bardzo Nutri-odbudowę ale nie mam pojęcia czy jeszcze jest dostępna. Była odżywcza ale nie obciążała.

W ogóle z tych garnierów to jeszcze natrafiłam na odżywkę z drożdżami. W życiu jej nie widziałam ale chętnie bym wypróbowała.
http://1.bp.blogspot.com/-1rRRKrd9kR...0/DSCN6262.JPG
Bo to chyba jakaś nowosć w PL, na kwc widzę tlyko maseczkę i szampon:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html

Doe - na urlop wybywasz?

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-07-02 o 18:03
Stary 2014-07-02, 17:46   #2905
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
przeciez to Ty pisalas, ze masz 11 cm
widocznie żle zrozumiałam,no ja dzisiaj pisałam,że mam 11cm.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 17:55   #2906
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
widocznie żle zrozumiałam,no ja dzisiaj pisałam,że mam 11cm.
No a joanku dniosla sie wlasnie do tego co mowilas tylko pomylila Ciebie z Iwonsia wiec ja poprawilam

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 18:18   #2907
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio używałam codziennie, teraz raz na tydzień. I nie proszą się o proteiny. Najwyraźniej jest im obojętne, bylebym im dała odżywkę, którą lubią.

Cytat:
Co do garniera tu u mnie trudno powiedzieć, raz jest super, raz jest masakra. Musze wyczaić tylko jakąś zależność między tym. Mam wrażenie, że moje włosy wolą dużo bardziej ten garnier z karite i awokado niż ten z morelą i olejkiem migdałowym. Generalnie udała im się marketingowo ta seria bo mam ochotę kupić sobie ten z lawendą tylko po to, żeby mieć.
Ta seria Sekrety Prowansji ponoć tylko pachnie.
Garnier AiK jest chyba jedyną treściwą odżywką z tej serii.

Cytat:
W ogóle któraś z dziewczyn ostatnio wrzuciła link do jakiejś maski z Eva Natura i mi się śniło dziś, że wchodziłam na szczyt utworzony z odżywek tylko po to by dostać tą jedną, która była na szczycie. Spadłam.
Ja o niej pisałam.

Cytat:
Wolę fructisy bo są takie gęste i mają składy przyjemne, najbardziej lubię tą czrwoną z olejem lnianym i acai
Ja z fructisów kilka razy miałam Oleo, też całkiem przyjemny.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:10   #2908
Joanku
Zadomowienie

Ha... 4h od mycia i okazuje się że włosy są jednak przeciążone.
Były ładne miękki i zbite ale jak doschły to jednak tłustawe i się prostuja. ..
Definitywnie przeciążone ale nie wiedziałam wcześniej bo nigdy takich nie miałam xD
Się człowiek całe życie się uczy...
i nie wiem czy to przez to, że nie użyłam sls, tylko alterre na całą głowę i nie domylam kremu, czy to tak zrobił biovax, czy ogólnie za dużo (choc dzisiaj to myślałam, że mają święte minimum.)
Zobaczymy następnym razem.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-07-02 o 19:12
Stary 2014-07-02, 19:12   #2909
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Wybaczcie te blond włoski mi się pomieszaly..
A kysz curly!! 11cm plus krociaki

TheUnlike wydaje mi się, że jest lepiej?
Mniejsza strzecha.
Tylko się delikatnie czepne...
Napisałaś 'bez stylizacji'
Suszenie dyfuzorem to stylizacja, w moim odczuciu to nawet cholernie ciężka i pracochłonna ;p
Nie uznaje suszenia dyfuzorem, bo u mnie to wyglada na zasadzie: wlosy w garsc i do gory, dyfuzor na 3 minuty i lecimy dalej. Po jednym okrazeniu jak sa na wpol suche, odstawiam suszenie i zostawiam samym sobie. Plus chodzi mi głównie o to, że nie dawałam im niczego podbijającego skręt/utrwalającego, typu pianki, balsamy etc.

Ale tak, strzecha mniejsza i takie cudnie miekkie, ze nic tylko macac

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-07-02 o 23:19
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:16   #2910
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Ha... 4h od mycia i okazuje się że włosy są jednak przeciążone.
Były ładne miękki i zbiclte ale jak doschły to jednak tłustawe...
definitywnie przeciążone ale nie wiedziałam bo nigdy takich nie miałam xD
Się człowiek całe życie się uczy...
i nie wiem czy to przez to, że nie użyłam sls, tylko alterre na całą głowę i nie domylam kremu, czy biovax, czy ogólnie za dużo (choc dzisiaj to myślałam, że mają święte minimum.
Zobaczymy następnym razem.
Ten biowax ma akurat ciężki silikon, więc to może jego wina. Alterra ma też chyba jakiś mocniejszy detergent, więc domyć wszyskto powinno. Stawiam na maskę i ten silikon albo parafina w kremie której trochę zostaje i potem wszystko lepiej się przykleja. Kiedyś na bardzo suche włosy stosowałam olej mieszany z wazeliną i wtedy wszelkieo dżywki lepiej się przyklejały do włosów, co skutkowało obciążeniem czasem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości