|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kim jest człowiek, który oszukiwał mnie przez rok?
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę, że na kontynencie afrykańskim jest ponad 50 państw, prawda? I takim Afrykańczykiem byłby zarówno Egipcjanin, Marokańczyk, Somaliczyk i mieszkaniec RPA, prawda? Umiesz ich wszystkich odróżnić od Jamajczyków?
|
|
|
|
|
|
#32 | |||
|
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
serio, trzeba być mocno naiwnym, żeby "związać się" z kimś, kogo się kompletnie nie zna, ale rzuca abstrakcjami odnośnie stanu posiadania własnej rodziny. ![]() jak masz kasę to wynajmij prywatnego detektywa.
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem mamy takie sytuacje, że ludzie nabijają się, traktują z pobłażaniem osoby z zaburzeniami psychicznymi zamiast im jakoś pomóc. Znam taki przypadek z otoczenia mojego ojca. Jeden z jego kolegów z pracy ma żonę ewidentnie zaburzoną psychiczne - bez przerwy nachodzi go ona w pracy i robi mu awantury, że on ją codzinnie po drodze do pracy zdradza, wyzywa go od najgorszych, posuwa się nawet do rękoczynów, wyrywa mu komórkę i sprawdza połączenia...no, cuda wianki się dzieją. Kobieta potwornie cierpi, a jej mąż co ? Zadowolony, że żonka tak go kocha i że taka zazdrosna. Przeszkadza mu jedynie to, że koledzy się z niego nabijają
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-07-02 o 11:55 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że leżącego się nie kopie to doradzę Ci komplet badań wenerycznych jeśli z nim uprawiałaś seks oraz wykazywanie dużo większej ostrożności w kontakcie z obcymi na przyszłość. Przy niewiarygodnych, trudnych do uwierzeniach informacjach, kiedy zapala Ci się sygnał alarmowy należy kolegę poprosić o dowód osobisty lub paszport. Nie jest to za specjalnie romantyczne, ale po części eliminuje ryzyko.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4712912 5]To nie jest przytyk w Twoją stronę, ale niestety wiedza o zaburzeniach i chorobach psychicznych jest w naszym społeczeństwie naprawdę marna.
Potem mamy takie sytuacje, że ludzie nabijają się, traktują z pobłażaniem osoby z zaburzeniami psychicznymi zamiast im jakoś pomóc. Znam taki przypadek z otoczenia mojego ojca. Jeden z jego kolegów z pracy ma żonę ewidentnie zaburzoną psychiczne - bez przerwy nachodzi go ona w pracy i robi mu awantury, że on ją codzinnie po drodze do pracy zdradza, wyzywa go od najgorszych, posuwa się nawet do rękoczynów, wyrywa mu komórkę i sprawdza połączenia...no, cuda wianki się dzieją. Kobieta potwornie cierpi, a jej mąż co ? Zadowolony, że żonka tak go kocha i że taka zazdrosna. Przeszkadza mu jedynie to, że koledzy się z niego nabijają [/QUOTE]Bo choroba psychiczna jest odbierana jako coś wstydliwego. "Weź idź się leczyć" to jedno z tych powiedzonek nacechowanych negatywnie, które używają już dzieciaki. Także ludzie nie dopuszczają do siebie myśli, że ktoś z rodziny jest chory, tylko szukają usprawiedliwień dla irracjonalnego zachowania. U mnie w rodzinie jeden rozchwiany emocjonalnie (łagodnie powiedziane) człowiek jest ciągle usprawiedliwiany ilością narkoz jakie przeszedł w życiu i w ogóle, że był taki chorowity, dlatego teraz jest taki "wrażliwy" (??). Tak ogólnie to wiem, że na świecie istnieją choroby psychiczne i nawet kilka potrafię nazwać :p, ale akurat "mitoman" zawsze kojarzył mi się z wyzwiskiem, a tu jednak! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#36 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak wyżej. Autorko, ja rozumiem, że wzniecasz aferę, bo zrobiło się głośno wokół sprawy (znam też ludzi, którzy czasem za wszelką cenę chcą dołączyć do stadka poszkodowanych, że ich to też dotknęło ), ale proszę Cię - rozróżniaj trochę te sprawy. W przypadku "Natalii" (której będę bronić, bo ją pobieżnie znam, ale nie jest mi obca) wszystko składało się w całość, której nie dało się wygooglać za pomocą Wikipedii. Na pomysł śledztwa, czy ktoś jest chory, raczej się nie wpada.Ale jakby mi ktoś sprzedał głodny kawałek, że jego ojciec jest 13. najbogatszym Norwegiem , to sorry-memory ale w 5 sek. gugiel wypluwa odpowiedź. Więc tak, uważam, że trochę chciałaś być oszukiwana, a teraz bijesz pianę po fakcie.
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2014-07-02 o 12:41 Powód: literówka |
||
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Ale sie wkrecac dajecie.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, serio nie potrzebuję Waszych ocen. Ja wiem, że to był stracony rok, jednak w poście nie pisałam "wypowiedzcie się proszę na temat tej sytuacji", tylko: "pomóżcie mi go odnaleźć". Sam tytuł wątku na to wskazuje.I widzicie, teraz są dwa wyjścia. Pierwsze - nie pomagać mi, ponieważ uważa się mnie za idiotkę, okej, rozumiem to. Drugie - pomóc mi go zidentyfikować.
Polecenia zrobienia sobie badań pod kątem chorób wenerycznych nawet nie będę komentować. |
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu nie bedziesz komentowac? Ziomek jest stuknietym klamca, jest duze prawdopodobienstwo ze nie jestes jedyna ktora tak wrabial! mogl ci niejednego syfa sprzedac: HPV, HIV itd. Bylas glupia przed, to chociaz teraz zadbaj o swoje zdrowie i bezpieczenstwo. Jak go odnalezc? ciezka sprawa.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ale powiedz mi (pytam szczerze i bez złośliwości): po co Ty chcesz go zidentyfikować? Co Ci wymiernie ta wiedza teraz da? Staram się Ciebie zrozumieć po prostu i dlatego pytam a nie po to, by Cię krytykowac, czy oceniać.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym wiedzieć, kim jest osoba, która tak zabawiła się czyimś kosztem. Bez tej wiedzy, jeszcze przez długi czas będę się zadręczać. |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie wiem, postaraj się po prostu pogodzić z faktem, że trafiłas na sk***yna a znając życie nie jesteś jedyną, którą tak przekręcił. Za jakiś czas, gdy opadną te najsilniejsze emocje, może będziesz w stanie ten fakt oswoić i nie szukać kogoś, kogo szukać nie warto.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#44 |
|
.
|
ale w jaki niby sposób chcesz go namierzyć, skoro nawet nie wiesz, jak się nazywa (czy jego imię jest prawdziwe) i nie wiesz, skąd pochodzi? -_-
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
wklej jego zdjęcia do wyszukiwarki google images. Skoro go widziałaś to wiesz, że te zdjęcia sa prawdziwe i na bank ma gdzieś je powrzucane na swoich normalnych kontach, może tak dojdziesz do wszystkich informacji
![]() Jak będziesz potrzebować pomocy to zapraszam PW Ale ładnie łyknełaś kit
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko nie wiem jak go sprawdzalas, ale juz ci dziewczyny ci podaly ze najbogatszym norwegiem czy tam jego synem to on nie jest. Mexx dodatkowo jesli dobrze sie orientuje wycofal sie z polski kilka lat temu jest na zalando tylko i w jakis outletach.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to ma w tej chwili znaczenie czy Alex jest Alexem czy Piotrkiem?
Daj sobie spokoj bo tylko niepotrzebnie sie nakrecasz. Spotkalam sie kiedys kilka razy z fajnym facetem. Nazwijmy go Marek. Wiedzialam tylko z jakiego miasta pochodzi i jak ma na imie. Po kilku spotkaniach poprostu go wcielo. Ale nie przyszlo mi wtedy do glowy zeby go szukac, dowiadywac sie czy faktycznie jest Markiem czy moze Bogdanem. Bo jakie to ma znaczenie? Zachowalam mile wspomnienia po tych kilku spotkaniach i sprawa jest dla mnie zamknieta. Tobie radze to samo. Bo co zrobisz gdy sie dowiesz kim naprawde jest tem czlowiek? Pojedziesz do niego zeby mu wygarnac, ze cie oklamal? A on pewnikiem by Cie wysmial bo ma to gdzies, ze jakas laska dala sie nabrac na jego wywody. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jak można się nabrać, że jest synem jednego z najbogatszych Norwegów - wtedy Ci powinno zacząć śmierdzieć.
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla satysfakcji i możliwości wytknięcia mu tego wszystkiego? Nie każdy potrafi oddzielić coś grubą krechą.
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz jedna znajoma odwodzilam kiedys od pomyslu "wygarynania" facetowi, ze ja oszukal. Skonczylo sie tak, ze wygarnela mu przy kumplach bo myslala, ze w ten sposob bardziej go upokorzy. Wyszlo na to, ze to ona zalala sie lzami po tym jak ten facet razem z kolegami parsknal smiechem na jej wywody. On nic sobie z jej "wytkniecia" nie zrobil a ona dlugo czula sie upokorzona. |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi o wywlekanie przy jego wszystkich kumplach, tylko pewnie mu to napisze, przeciez nie mieszkaja obok siebie. Ja osobiscie tez bym chciala zobaczyc co za idiota mnie tak oszukal po drugiej stronie
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyna zrobi z siebie desperatke, facet bedzie mial z tego ubaw i na tym sie skonczy. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Po adresie IP z maila możesz sprawdzić skąd była wiadomość wysłana, z Oslo czy z Koziej Wólki
Na tej stronie będziesz mogła nawet dostawcę internetu sprawdzić http://whatismyipaddress.com/ip-look...FUsUwwodWZcApQ Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2014-07-02 o 15:48 |
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
A ja rozumiem tą ciekawość, ale nie rozumiem ukrywania tutaj informacji. Wklej tu wszystko co wiesz. Facebooka, nazwisko, które podawał. Coś o rodzinie wiesz, może tędy? O kamilu? Oraz jakiekolwiek informacje które chociaż trochę mogą się wydawać prawdziwe, nie wiem szkoła, miasta w których był, znajomi... itp itd W ten sposób może komuś się uda go znaleźć. Może ktoś go pozna na zdjęciu?
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
I pochwal się co Ci wyszło, bo ciekawa jestem
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
Och, jakie na tym forum są wspaniałe, wszechwiedzące doradczynie.
Służą radą o każdej porze dnia i nocy...
|
|
|
|
|
#58 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2014-07-02 o 16:35 |
||
|
|
|
|
#59 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.