|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Za 100zł jakieś halogeny będą na sufity hehe Poza tym ostatnio nawet ginka Nam włączyła 4d więc następnym razem jak będzie w fajnym gabinecie i włączy to ją poproszę żeby Nam wydrukowała a pewnie się zgodzi
|
|
#2612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII
Cytat:
Cytat:
Domiś się nie dostał.Lista rezerwowa 22 miejsca,Dominik jest na 21
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich.
My od wczoraj bujamy się z ospa. Młoda chodzi cała fioletowa i co chwila ogląda się w lustrze. Najbardziej podobają się jej powieki pomalowane na fioletowo . W piątek niestety musi jechać do babci, bo nie mamy jak się nią zaopiekować. Następny tydzień mamy taki, ze nie możemy z mężem wziąć zwolnienia. Mam nadzieję, że teściowa da sobie z nią radę.Dość o mnie. Kucyku mama nadzieję, że te wszystkie kontrole wykażą, że wszystko jest w jak najlepszym porządku |
|
|
|
#2614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)szczegółowe usg chodziłam prywatnie, a poza tym w ramach każdej wizyty też mi robiła usg takie krótkie, czy wszystko ok. Poproś ją, żeby sprawdziła czy maluszek się pokaże, choć na chwilkę, to na pewno się zgodzi
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dobrze
tż rozłożył mi leżaczek a sam plewi w ogrodzie no jak mi nic nie pozwala robić, to przecież kłócić się nie będę kupiliśmy kwiatki na moją 'rabatę' i też posadzi tylko muszę się zastanowić w jakiej kombinacji
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to mam na NFZ bo powiedzmy że mi się należy ![]() W pt Nam włączyła 4d tyle że mały był tak bokiem i nie chciał się przekręcić no i zrezygnowała....Ale zawsze Nam drukuje na każdej wizycie z USG i wydruki pomiarów zawsze pyta czy chcę a ja zawsze mówię że TAK hihi A jutro też mamy podobno u fajnego ginka to USG... i fajnie wszystko tłumaczy więc pewnie też kilka fotek Nam da Iza szkoda że się nie dostał, ale co teraz?? Pikaso zdrówka!!
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem
Od września już musze iść do pracy.Nie mam pojęcia co zrobimy.Opiekunka odpada bo za duży koszt.Jedyna opcja znaleść prace zmianową i zmieniać się zmianami z tżtem.wtedy opieka dla Dominika bylaby potrzebna tylko 2 h(czas w którym jedno wychodzi do pracy zanim wróci drugie).
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale tylko troszku
Cytat:
Cytat:
(te oficjalne, bo naprawdę urodziła się miesiąc wcześniej, ale kiedyś kto by patrzył na takie szczegóły )Cytat:
Nie krytykuję, tylko boję się konsekwencji... Wydawało mi się, że cc to niewielki odsetek porodów, a patrząc na nasz wątek to chyba 2/3 rodziło przez cc ![]() Cytat:
Cytat:
ja pielę na kolanach. Mała się buja jak w hamaku Czasami mnie boli jak długo chodzę albo stoję Cytat:
Daleko... Próbowałaś tylko w jednym? Cytat:
![]() Dlaczego Wy na południu i zachodzie Polski zawsze używacie takich dziwnych zwrotów u nas się pieli ![]() Podeślij swego tż do mnie. Chociaż pewnie jakby zobaczył chwasty do kolan to szybko by zwiał A mi coś wyżera kwiaty na tarasie, jakieś pajęczaki chyba ![]() Jak to wytępić?
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2014-07-02 o 14:58 |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Wstawiam obiecane fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9f902ff5a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...73d7e8ad1.html
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-07-02 o 20:21 |
|
|
|
|
#2623 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy któraś z Was miała swój pierwszy poród cc, a kolejny sn?
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Ciekaw jak Barbi sie czuje? na pewno wpatrzona w Krzysia
Izka a babcie pracujące sa? może mogły by pomóc w opiece nad Dominikiem? szukasz juz pracy? Śliczne rzeczy dla małej panienki i sówki widzę ze i u Ciebie się znalazły![]() Mojej Emilce coś się pokickało i spi w dzień a noc już którąś z rzędu kończy około 4 nad ranem i chce się bawić no i w nocy chce znów jeść co 2 godziny.. a było już tak pięknie. Ech.. dzidziusie sa nieprzewidywalne i lubią zmieniać swoje mini nawyki (niekoniecznie na lepsze)
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera u mnie nie widać
|
#2626 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ze az tak sie drze? Dobrze ze chociaz wózek lubi. To moze w domu tez go do niego wkładaj? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tylko 1 państwowy. Cytat:
![]() Też tak robie.Przez 2 minuty nic się dziecku nie stanie a mama też ma swoje potrzeby.
||
|
|
|
#2628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leci ta Twoja ciąża szybciutkoCytat:
ale może dlatego że był gruby? Panie się śmiały że pierwszy raz takie pucki widzą, a wcale pucaty się nie urodził
|
||
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek dlatego ja rzadko do kibla chodzę
![]() Anita on śpi tylko w wózku... Przez cały pobyt w szpitalu był bujany przez położne w szpitalnym wózku. Więc teraz bez tego nie zaśnie.. Fiol fizjoterapeutka stwierdziła że nie widzi potrzeby terapii narazie odpowiednia pielęgnacja i za dwa tygodnie kontrola Ktoś pytał o monitor oddechu. My mamy ten do pieluszki a jemu pępek jeszcze nie odpadł! W dodatku musi mieć bardzo luźno pampersa bo inaczej ulewa.. |
|
|
|
#2630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz? Cytat:
Dobre i to ja nie znam żadnego dziadka, które nawet tyle by wytrzymał.Miałam Wam wcześniej napisać, dziś jak robiłam zastrzyk przytrafiła mi się dziwna rzecz. Wkłułam się, ale nie mogłam wycisnąć strzykawki normalnie jakby była założona ta zatyczka na igle, tłok ani drgnął. No może trochę drgnął, bo zassała się krew do strzykawki... Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiście dziwna sprawa... mi się raz zdarzyło, że krew zassało, ale na koniec...
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz jest duuuużo trudniej mimo, że taki kumaty ![]() _____________ w moim dziecku budzą się jakieś dziwne instynkty wspina się na wózek siostry, staje na palcach, zagląda, lula wózek, "śpiewa" "aaa aaaaa aaaaaaaa", zaczepia ją, dźga palcem, łapie za rękę, daje zabawki, woła a-waaaa, wa (Ewa), w bawialniach wozi wózki z lalkami i gada aaaaa aaaaaaaa.do tego zaczepia babki w sklepach, na ulicy. dziś staliśmy na światłach w samochodzie, na pasie obok autobus, patrzę na J. a on mruga oczami, cieszy się, zerkam przez okno a do niego jakaś babka macha. później wchodzimy do jakiegoś sklepu, J. w nosidle na plecach, bo w wózku się wściekał, obok stoi sprzedawczyni, a moje dziecko zaczyna "klaskać" językiem, mrugać, zaczepiać.. |
||
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Berbie Gratulacje !!
![]() Pherse kup coś na nowe mieszkanie, dla dziecka kupisz później ![]() Wadera i Natalia, jeśli chodzi o poród to ja przeciwnie do Was nie wyobrażam sobie sn, wolałabym cc, najlepiej planowaną, a nie tak jak poprzednio... brrr... Królewna mi lekarz po cc pozwolił ćwiczyć po 3 miesiącach, ja siłę ochotę miałam dużo później.. chyba po 7-8miesiącach ![]() a o ciąży mi powiedział, że za rok, nie pytałam dlaczego i czemu nie wcześniej, o konsekwencje... bo nie planowaliśmy od razu kolejnego dziecka. teraz też nie planowaliśmy... ale wiem, że szybka ciąża po cc jest wskazaniem do kolejnego cc, szwagierka po cc urodziła sn po 3 latach ![]() Pożalę się, nie byłam jeszcze u lekarza po # na kontroli(a minął już ponad miesiąc), już się wybierałam ale dostałam @ i czekałam aż się skończy... a teraz lekarz na urlopie, do końca tygodnia a ja w sobotę jadę na 2 tygodnie na wieś... więc chyba poczekam jeszcze długo na tą wizytę ;( mam ochotę na ćwiczenia, ale obawiam się czy wszystko jest ze mną w porządku więc póki co przeprosiłam się troszkę z rowerem stacjonarnym ![]() Mam też trochę zamieszania z synkiem bo jest akcja "odpieluchowanie", co uświadamia mi, że ja mam zbyt zajęte dziecko na takie przyziemne sprawy ja chyba muszę jutro wyraźnie zaznaczyć, że każe siku z nocnika będziemy do wc wylewać itd.. może to coś da i będzie lepiej szło |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Od kilku dni nadrabiam.... na raty![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47114615]No tak, zaprezentowała mu matka wypaśną klinikę, to się w końcu zdecydował [/QUOTE]BERBIE- KRÓLOWO- witamy KSIĘCIA KRZYSIA. Popłakałam się na widok Krzysia, cudny. GRATULUJĘ! Fioluś- błagam zacznij powoli organizować wyprawkę, jak Ty zaczniesz to ja też – poczuję się zmotywowana’ ![]() Gryzelda- mam nadzieję, że pięknie mija miodowy miesiąc. Niech wszystkie życzenia, które słyszałaś w dniu swojego ślubu spełnią się Królewno- witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, ważne abyś znalazła teraz dobrego, mądrego lekarza, któremu zaufasz i łatwiej będzie Ci przetrwać kolejną ciążę, wszystkie AM zgodnie przyznają, że ciąża po stracie jest trudna… Kasię urodziłam 2 lata temu przez cc (nieplanowane, robione ze względu na wahania tętna dziecka), teraz we wrześniu chciałabym rodzić Sn Moja gin ostatnio mówiła mi, że robiła kobiecie piątą cesarkę (przykre tylko, że ta kobieta wszystkie swoje dzieci oddała do adopcji…) Inutilku- zdrowia dla Tz-eta Wika- kciuki za zmiany Agatko-ja też niewiele przybrałam na wadze ale jakoś lekarka mnie nie „ochrzania” tylko uspokaja, że zapasów mam dość ![]() Lucy- Emi jest niezła ![]() Cookie- oddzywaj się!Perse- pamiętam Twój rowerowy wypadek- odkryłaś wtedy octenisept .Do znajomych kupiłabym coś tylko na nowe mieszkanie, ewentualnie coś szczególnego dla oczekującej Mamy- ale w sumie nie mam pomysłu co Z prezentem dla dziecka poczekałabymKasia dziękuje za życzenia anitko- Tobie szczególnie dziękujemy za życzenia, wyobrażam sobie jak bardzo musiało być Ci ciężko gdy na na forum była wielka impreza z okazji narodzin małej zebry...a Ty traciłaś maleństwo... Cytat:
tyle, że ona z każdym i wszystkim uwielbia się żegnać ze sklepu jak wychodzimy to jeszcze 5 minut się drze po drodze "papa" ostatnio na mszy staliśmy przed kościołem , jak ludzie zaczęli do kościoła wchodzić aby do komunii przystąpić to ona im machała i krzyczała "papa" (ale to już było po tym, jak na kazaniu krzyczała "sisi, sisis" więc ludzie byli "oswojeni" ![]() pani- odnośnie pozwolenia na "policzkowanie" przerabiam podobne sytuacje (i też identyczne ) po przeprowadzce zakazałam wchodzić dziecku do babcinego ogrodu i deptać grządki na co babcia "wolno, wolno" teraz ogórki zeszły i jakoś już "nie wolno" a dziecko nie rozumie i zadrutowaną przez babcię furtką szarpie.... ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- iza- kojarzę u nas jedną dentystkę na NFZ- posłać Ci namiary? napisz na priv jak będziesz zainteresowana to poszukam telefonu (ogólne forum pewnie znowu za kilka dni nadrobię )
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka ja robilam 4d i jakbym miala robic jeszcze raz to na 100% bym zrobila - mam filmik widac na nim Tosie jak sie rusza, cuduje (widac tak jej zostalo to teraz
). usg 3d to tylko zdjecia w 4d dochodzi ruch dziecka...Jesli chodzi o "wczasy" jest roznie, z Tz dzien bez klotni to dzien stracony - wiec klocimy sie prawie codziennie - mam filmik wiec jak tylko wrocimy do rzeczywistosci to wrzuce . Pogoda jest rozna - choc dzis bylo w kratke raz slonce raz deszcze, mielismy jechcac do Miedzyzdroji al deszcz nam pokrzyzowal plany, jutro sie wybieramy...Czy wiecie Dziewczyny od jakiego wieku mozna dawac dziecku wedzone ryby?? Zeberka jak tam urodzinki Kasi - organizowaliscie cos?? Achh poszukuje dla Tosi szczotczki do zebow z nakladka - znacie firme ktora robi takie szczoteczki? i jeszcze kalosze - macie jakies do polecenia?!
Edytowane przez kunegunda.bis Czas edycji: 2014-07-02 o 22:58 |
|
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam serdecznie za rady odnośnie prezentu
![]() Tak zrobię, kupię tylko do mieszkania. Ale miałam nieprzyjemną sytuację wieczorem... Artkowi chyba ostro idą jakieś zęby, dziś kiepsko z jedzeniem znowu, usypianie na noc trwało godzinę! gdzie zawsze usypia w kilka minut. Wzięłam go na siebie i zasnął, po jakichś 40 minutach wstałam i straciłam tak jakby czucie w nodze i spadłam z Artkiem :/ Na szczęście nic mu się nie stało, cały czas był na moich rękach, ale naprawdę było to niefajne... |
|
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy warto kupic sobi palete korektorow Kryolan? mam strszne blizny i przebarwienia na twarzy i niestety podklady sobie ni radza
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Kunegunda to chyba bez sensu paletę, kup jeden kamuflaż albo kółko kamuflaży wtedy masz tez biały pod oczy i zielony na naczynka. Polecam też vichy dermablend bo dobrze kryje ale nie aż tak jak kamuflaż
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- No i chyba warto, sama chciałam kupić ale nie mam większej potrzeby. Używałam na praktykach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny podczytuję, ale mam taki sajgon w pracy, ze to jakaś masakra. Przedwczoraj poszłam się trochę odstresować na jakiś spacer i po drodze zauważyłam przychodnię i przypomniałam sobie o wyniku hist-pat z tej histeroskopii. No i patrzę a tam rozpoznane polipy po tej ostatniej narkozie połowę włosów straciłam, teraz pewnie wyjdzie reszta
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Kryolan kosztuje (będziesz kupować przez neta czy na Pięknej)? Cytat:
z mojej 5tki używam 4ech (fiolet, pomarańcz, jaśniutki, zielony, ciemny beż leży odłogiem). Kundzia, jeśli zamawiasz w necie to jest też firma Ben Nye. też charakteryzatorska marka i ich kamuf. są mniejsze pojemnościowo i mają 4 kolory dostosowane do tego jaki efekt chcesz osiągnąć. ooo asortyment się zmienił już nie jestem w temacie ( )http://www.charakteryzacja.com/index...pr,400043.html
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no i w nocy chce znów jeść co 2 godziny.. a było już tak pięknie. Ech.. dzidziusie sa nieprzewidywalne i lubią zmieniać swoje mini nawyki (niekoniecznie na lepsze)
leci ta Twoja ciąża szybciutko