Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 12:21   #2611
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
ja robiłam połówkowe 4d..jeśli dzieciątko się ładnie pokaże to pięknie widać i buzię i łapki i całą resztę. Choć wtedy nie jest jeszcze podobne do siebie..znaczy, że tak naprawdę mówią, że 3 usg warto robić 4d, bo dzieciaczek wygląda dokładnie tak jak będzie wyglądał jak wyjdzie z brzusia mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi
Zrozumiałas, a w sumie szkoda mi 100zł wydać na to 4d bo połówkowe mam na NFZ...a tydzień temu za wizytę zapłaciłam 200zl plus 100zł w aptece a jeszcze nie wszystkie leki wykupiłam....
Za 100zł jakieś halogeny będą na sufity hehe
Poza tym ostatnio nawet ginka Nam włączyła 4d więc następnym razem jak będzie w fajnym gabinecie i włączy to ją poproszę żeby Nam wydrukowała a pewnie się zgodzi

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:30   #2612
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mała obserwatorka, cwana bestia perfekcyjnie opanowała zdanie: "tata pije piło i mama pije! Emi nie, nie doble"

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a ja mam takie pytanie czy brać USG 4d na połówkowe?? Bo już zgłupiałam...
Ja bym brała.

Domiś się nie dostał.Lista rezerwowa 22 miejsca,Dominik jest na 21

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:37   #2613
pikaso
Zadomowienie

Witam wszystkich.
My od wczoraj bujamy się z ospa. Młoda chodzi cała fioletowa i co chwila ogląda się w lustrze. Najbardziej podobają się jej powieki pomalowane na fioletowo. W piątek niestety musi jechać do babci, bo nie mamy jak się nią zaopiekować. Następny tydzień mamy taki, ze nie możemy z mężem wziąć zwolnienia. Mam nadzieję, że teściowa da sobie z nią radę.
Dość o mnie. Kucyku mama nadzieję, że te wszystkie kontrole wykażą, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 12:40   #2614
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Zrozumiałas, a w sumie szkoda mi 100zł wydać na to 4d bo połówkowe mam na NFZ...a tydzień temu za wizytę zapłaciłam 200zl plus 100zł w aptece a jeszcze nie wszystkie leki wykupiłam....
Za 100zł jakieś halogeny będą na sufity hehe
Poza tym ostatnio nawet ginka Nam włączyła 4d więc następnym razem jak będzie w fajnym gabinecie i włączy to ją poproszę żeby Nam wydrukowała a pewnie się zgodzi
ja na te 3 duże (właściwie zdążyłam zrobić tylko 2 )szczegółowe usg chodziłam prywatnie, a poza tym w ramach każdej wizyty też mi robiła usg takie krótkie, czy wszystko ok. Poproś ją, żeby sprawdziła czy maluszek się pokaże, choć na chwilkę, to na pewno się zgodzi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:04   #2615
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.
My od wczoraj bujamy się z ospa. Młoda chodzi cała fioletowa i co chwila ogląda się w lustrze. Najbardziej podobają się jej powieki pomalowane na fioletowo. W piątek niestety musi jechać do babci, bo nie mamy jak się nią zaopiekować. Następny tydzień mamy taki, ze nie możemy z mężem wziąć zwolnienia. Mam nadzieję, że teściowa da sobie z nią radę.
Dość o mnie. Kucyku mama nadzieję, że te wszystkie kontrole wykażą, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.
Zdrówka dla małej

Stary 2014-07-02, 13:15   #2616
rena5
Zakorzenienie

ale mi dobrze tż rozłożył mi leżaczek a sam plewi w ogrodzie no jak mi nic nie pozwala robić, to przecież kłócić się nie będę kupiliśmy kwiatki na moją 'rabatę' i też posadzi tylko muszę się zastanowić w jakiej kombinacji

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 13:39   #2617
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
ja na te 3 duże (właściwie zdążyłam zrobić tylko 2 )szczegółowe usg chodziłam prywatnie, a poza tym w ramach każdej wizyty też mi robiła usg takie krótkie, czy wszystko ok. Poproś ją, żeby sprawdziła czy maluszek się pokaże, choć na chwilkę, to na pewno się zgodzi
Ale ja chodzę prywatnie na każdą jedną wizytę a to mam na NFZ bo powiedzmy że mi się należy
W pt Nam włączyła 4d tyle że mały był tak bokiem i nie chciał się przekręcić no i zrezygnowała....Ale zawsze Nam drukuje na każdej wizycie z USG i wydruki pomiarów zawsze pyta czy chcę a ja zawsze mówię że TAK hihi
A jutro też mamy podobno u fajnego ginka to USG... i fajnie wszystko tłumaczy więc pewnie też kilka fotek Nam da

Iza szkoda że się nie dostał, ale co teraz??

Pikaso zdrówka!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-02, 13:47   #2618
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Iza szkoda że się nie dostał, ale co teraz??
Nie wiemOd września już musze iść do pracy.Nie mam pojęcia co zrobimy.Opiekunka odpada bo za duży koszt.Jedyna opcja znaleść prace zmianową i zmieniać się zmianami z tżtem.wtedy opieka dla Dominika bylaby potrzebna tylko 2 h(czas w którym jedno wychodzi do pracy zanim wróci drugie).

Stary 2014-07-02, 14:25   #2619
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Nie wiemOd września już musze iść do pracy.Nie mam pojęcia co zrobimy.Opiekunka odpada bo za duży koszt.Jedyna opcja znaleść prace zmianową i zmieniać się zmianami z tżtem.wtedy opieka dla Dominika bylaby potrzebna tylko 2 h(czas w którym jedno wychodzi do pracy zanim wróci drugie).
Myślę, że mogłabyś napisać odwołanie i opisać waszą sytuację, może to coś da.
Stary 2014-07-02, 14:47   #2620
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
szalejesz
Ale tylko troszku

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Wizytę mam na 15 10 a do 16 muszę zawieść kadrowej zaświadczenie w którym miesiącu ciąży jestem. Nie wiem jak mam to fizycznie zrobić i nie wiem po co im to zaświadczenie skoro doręczyłam już w 13 tc taki dokument. Zachodzie w głowę co ja zrobię z dzieckiem? Będę zmuszona go zabrać ze sobą. Teściowej w życiu nie po proszę.
A nie możesz zanieść jutro z samego rana? Chyba mogą zrozumieć pewne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
nie będę miała problemu by pamietac o jego urodzinach bo to tez urodziny mojej mamy
I mojej (te oficjalne, bo naprawdę urodziła się miesiąc wcześniej, ale kiedyś kto by patrzył na takie szczegóły )

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Wadera Nie krytykuj tak cc, bo dzieki niej wiele dzieci zostało uratowanych i ma normalne zdrowe życia, wiem, głupio brzmi

Nie krytykuję, tylko boję się konsekwencji...
Wydawało mi się, że cc to niewielki odsetek porodów, a patrząc na nasz wątek to chyba 2/3 rodziło przez cc

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
wadera mam identyczne odczucia co do cc, wolałabym 3 razy Miko urodzić naturalnie niż mieć cc, tak panicznie się tego boję

Cytat:
Waderka TY tak nie szalej z tym ogródkiem! Nie boli Cie brzuch jak kucasz za długo??
Nie ja pielę na kolanach. Mała się buja jak w hamaku
Czasami mnie boli jak długo chodzę albo stoję

Cytat:
Dziewczynki a ja mam takie pytanie czy brać USG 4d na połówkowe?? Bo już zgłupiałam...
Jeśli tak jak piszesz to różnica 100zł to ja bym nie brała. Moja ginka chciała zrobić parę fotek twarzy, a kryjaczka pokazała

Cytat:
Domiś się nie dostał.Lista rezerwowa 22 miejsca,Dominik jest na 21
Daleko... Próbowałaś tylko w jednym?

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ale mi dobrze tż rozłożył mi leżaczek a sam plewi w ogrodzie no jak mi nic nie pozwala robić, to przecież kłócić się nie będę kupiliśmy kwiatki na moją 'rabatę' i też posadzi tylko muszę się zastanowić w jakiej kombinacji
Plewi
Dlaczego Wy na południu i zachodzie Polski zawsze używacie takich dziwnych zwrotów u nas się pieli
Podeślij swego tż do mnie. Chociaż pewnie jakby zobaczył chwasty do kolan to szybko by zwiał

A mi coś wyżera kwiaty na tarasie, jakieś pajęczaki chyba
Jak to wytępić?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 14:55   #2621
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
A mi coś wyżera kwiaty na tarasie, jakieś pajęczaki chyba
Jak to wytępić?
Mogą to być przędziorki, jeżli na kwiatach pojawia się gęsta pajęczynka http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-...nika-id80.html

Edytowane przez pikaso
Czas edycji: 2014-07-02 o 14:58
Stary 2014-07-02, 15:20   #2622
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogą to być przędziorki, jeżli na kwiatach pojawia się gęsta pajęczynka http://www.swiatkwiatow.pl/poradnik-...nika-id80.html
To na pewno to! Poczytam, dzięki

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Wstawiam obiecane fotki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9f902ff5a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...73d7e8ad1.html

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2014-07-02 o 20:21
Stary 2014-07-02, 15:24   #2623
krolewna1986
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy któraś z Was miała swój pierwszy poród cc, a kolejny sn?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:39   #2624
anitaxas
Zadomowienie

Ciekaw jak Barbi sie czuje? na pewno wpatrzona w Krzysia

Izka a babcie pracujące sa? może mogły by pomóc w opiece nad Dominikiem? szukasz juz pracy?

Cytat:
Wstawiam obiecane fotki
Śliczne rzeczy dla małej panienki i sówki widzę ze i u Ciebie się znalazły

Mojej Emilce coś się pokickało i spi w dzień a noc już którąś z rzędu kończy około 4 nad ranem i chce się bawić no i w nocy chce znów jeść co 2 godziny.. a było już tak pięknie. Ech.. dzidziusie sa nieprzewidywalne i lubią zmieniać swoje mini nawyki (niekoniecznie na lepsze)
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 15:47   #2625
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera u mnie nie widać

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-02, 15:48   #2626
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Bylam akurat z moim drzypapą

U nas robi się męcząco.. Nauczył się spania na rękach i tylko się go odłoży to odrazu płacz... Na spacerze chociaż śpi.
Drzypapa ale ze az tak sie drze?
Dobrze ze chociaz wózek lubi. To moze w domu tez go do niego wkładaj?

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Heh. Znam to. Ciężkie to..., na szczesćie mija
T tez był absolutnie nieodkladalny.

(Szczytem było to, jak musiałam go mieć w toalecie na rękach )
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
aktualnie jeśli jestem sama z J. nie ma szans żebym poszła sama do toalety,
J a jestem chyba wyrodna matka, bo po prostu odkładam do łózeczka i ide np. do toalety i nie raz E. sobie popłakuje wtedy... ;( jestem okropna

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Mała obserwatorka, cwana bestia perfekcyjnie opanowała zdanie: "tata pije piło i mama pije! Emi nie, nie doble"
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 16:47   #2627
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że mogłabyś napisać odwołanie i opisać waszą sytuację, może to coś da.
Spróbuje.
Cytat:

Daleko... Próbowałaś tylko w jednym?

U mnie jest tylko 1 państwowy.
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Izka a babcie pracujące sa? może mogły by pomóc w opiece nad Dominikiem? szukasz juz pracy?
Tak,mamy obie pracują na zmiany.Ja mam tylko mame.Teść nie pracuje ale powiedział że do opieki może przyjść na max 2 h
Cytat:

J a jestem chyba wyrodna matka, bo po prostu odkładam do łózeczka i ide np. do toalety i nie raz E. sobie popłakuje wtedy... ;( jestem okropna
Też tak robie.Przez 2 minuty nic się dziecku nie stanie a mama też ma swoje potrzeby.

Stary 2014-07-02, 19:30   #2628
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość

[/COLOR]Melduję, że oficjalnie rozpoczęłam III trymestr i 7 miesiąc . Z małym mam nadzieję wszystko ok - jutro się okaże, bo mam wizytę.
super leci ta Twoja ciąża szybciutko

Cytat:
ja robiłam połówkowe 4d..jeśli dzieciątko się ładnie pokaże to pięknie widać i buzię i łapki i całą resztę. Choć wtedy nie jest jeszcze podobne do siebie..znaczy, że tak naprawdę mówią, że 3 usg warto robić 4d, bo dzieciaczek wygląda dokładnie tak jak będzie wyglądał jak wyjdzie z brzusia mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi
Kamil w 24tc był identyczny jak po urodzeniu ale może dlatego że był gruby? Panie się śmiały że pierwszy raz takie pucki widzą, a wcale pucaty się nie urodził

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:44   #2629
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Kubek dlatego ja rzadko do kibla chodzę
Anita on śpi tylko w wózku... Przez cały pobyt w szpitalu był bujany przez położne w szpitalnym wózku. Więc teraz bez tego nie zaśnie..
Fiol fizjoterapeutka stwierdziła że nie widzi potrzeby terapii narazie odpowiednia pielęgnacja i za dwa tygodnie kontrola
Ktoś pytał o monitor oddechu. My mamy ten do pieluszki a jemu pępek jeszcze nie odpadł! W dodatku musi mieć bardzo luźno pampersa bo inaczej ulewa..
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:27   #2630
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Śliczne rzeczy dla małej panienki i sówki widzę ze i u Ciebie się znalazły
Sówki obowiązkowo

Cytat:
Wadera u mnie nie widać
A teraz?

Cytat:
Wcale nie!

Cytat:
Teść nie pracuje ale powiedział że do opieki może przyjść na max 2 h
Dobre i to ja nie znam żadnego dziadka, które nawet tyle by wytrzymał.

Miałam Wam wcześniej napisać, dziś jak robiłam zastrzyk przytrafiła mi się dziwna rzecz. Wkłułam się, ale nie mogłam wycisnąć strzykawki normalnie jakby była założona ta zatyczka na igle, tłok ani drgnął. No może trochę drgnął, bo zassała się krew do strzykawki... Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło

Stary 2014-07-02, 20:42   #2631
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Sówki obowiązkowo

Miałam Wam wcześniej napisać, dziś jak robiłam zastrzyk przytrafiła mi się dziwna rzecz. Wkłułam się, ale nie mogłam wycisnąć strzykawki normalnie jakby była założona ta zatyczka na igle, tłok ani drgnął. No może trochę drgnął, bo zassała się krew do strzykawki... Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło
o matko - jakie piękne ciuszki

rzeczywiście dziwna sprawa... mi się raz zdarzyło, że krew zassało, ale na koniec...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:26   #2632
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
kiepsko.. ale praca zmianowa też łatwa nie jest, bo wszystko na wariata i dosłownie wszystko robi się z dzieckiem. heh, przerabialiśmy to od połowy maja.

Cytat:
jak był mały też zostawiałam go w łóżeczku i tam płakał

teraz jest duuuużo trudniej mimo, że taki kumaty

w moim dziecku budzą się jakieś dziwne instynkty wspina się na wózek siostry, staje na palcach, zagląda, lula wózek, "śpiewa" "aaa aaaaa aaaaaaaa", zaczepia ją, dźga palcem, łapie za rękę, daje zabawki, woła a-waaaa, wa (Ewa), w bawialniach wozi wózki z lalkami i gada aaaaa aaaaaaaa.
do tego zaczepia babki w sklepach, na ulicy. dziś staliśmy na światłach w samochodzie, na pasie obok autobus, patrzę na J. a on mruga oczami, cieszy się, zerkam przez okno a do niego jakaś babka macha. później wchodzimy do jakiegoś sklepu, J. w nosidle na plecach, bo w wózku się wściekał, obok stoi sprzedawczyni, a moje dziecko zaczyna "klaskać" językiem, mrugać, zaczepiać..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:36   #2633
izotropia
Rozeznanie

Berbie Gratulacje !!

Pherse
kup coś na nowe mieszkanie, dla dziecka kupisz później

Wadera i Natalia, jeśli chodzi o poród to ja przeciwnie do Was nie wyobrażam sobie sn, wolałabym cc, najlepiej planowaną, a nie tak jak poprzednio... brrr...

Królewna mi lekarz po cc pozwolił ćwiczyć po 3 miesiącach, ja siłę ochotę miałam dużo później.. chyba po 7-8miesiącach
a o ciąży mi powiedział, że za rok, nie pytałam dlaczego i czemu nie wcześniej, o konsekwencje... bo nie planowaliśmy od razu kolejnego dziecka. teraz też nie planowaliśmy... ale wiem, że szybka ciąża po cc jest wskazaniem do kolejnego cc, szwagierka po cc urodziła sn po 3 latach

Pożalę się, nie byłam jeszcze u lekarza po # na kontroli(a minął już ponad miesiąc), już się wybierałam ale dostałam @ i czekałam aż się skończy... a teraz lekarz na urlopie, do końca tygodnia a ja w sobotę jadę na 2 tygodnie na wieś... więc chyba poczekam jeszcze długo na tą wizytę ;( mam ochotę na ćwiczenia, ale obawiam się czy wszystko jest ze mną w porządku więc póki co przeprosiłam się troszkę z rowerem stacjonarnym

Mam też trochę zamieszania z synkiem bo jest akcja "odpieluchowanie", co uświadamia mi, że ja mam zbyt zajęte dziecko na takie przyziemne sprawy choć dziś raz załapał pięknie, powiedział, zrobił siku do nocnika, wylał do ubikacji, spuścił wodę, zrobił "papa sikom" ale kolejnym razem zapomniał i jak już zrobił siku wstał i rzekł "sikałem, Kitian gapa, tata gapa, Kitian gapa" myślałam, że padnę
ja chyba muszę jutro wyraźnie zaznaczyć, że każe siku z nocnika będziemy do wc wylewać itd.. może to coś da i będzie lepiej szło
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:13   #2634
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!
Od kilku dni nadrabiam.... na raty
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47114615]No tak, zaprezentowała mu matka wypaśną klinikę, to się w końcu zdecydował Berbie ale będziesz miała księciunia [/QUOTE]

BERBIE- KRÓLOWO- witamy KSIĘCIA KRZYSIA. Popłakałam się na widok Krzysia, cudny. GRATULUJĘ!

Fioluś- błagam zacznij powoli organizować wyprawkę, jak Ty zaczniesz to ja też – poczuję się zmotywowana’

Gryzelda- mam nadzieję, że pięknie mija miodowy miesiąc. Niech wszystkie życzenia, które słyszałaś w dniu swojego ślubu spełnią się

Królewno- witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, ważne abyś znalazła teraz dobrego, mądrego lekarza, któremu zaufasz i łatwiej będzie Ci przetrwać kolejną ciążę, wszystkie AM zgodnie przyznają, że ciąża po stracie jest trudna…
Kasię urodziłam 2 lata temu przez cc (nieplanowane, robione ze względu na wahania tętna dziecka), teraz we wrześniu chciałabym rodzić Sn
Moja gin ostatnio mówiła mi, że robiła kobiecie piątą cesarkę (przykre tylko, że ta kobieta wszystkie swoje dzieci oddała do adopcji…)

Inutilku- zdrowia dla Tz-eta

Wika- kciuki za zmiany

Agatko-ja też niewiele przybrałam na wadze ale jakoś lekarka mnie nie „ochrzania” tylko uspokaja, że zapasów mam dość

Lucy- Emi jest niezła

Cookie- oddzywaj się!

Perse- pamiętam Twój rowerowy wypadek- odkryłaś wtedy octenisept.
Do znajomych kupiłabym coś tylko na nowe mieszkanie, ewentualnie coś szczególnego dla oczekującej Mamy- ale w sumie nie mam pomysłu co Z prezentem dla dziecka poczekałabym

Kasia dziękuje za życzenia
anitko- Tobie szczególnie dziękujemy za życzenia, wyobrażam sobie jak bardzo musiało być Ci ciężko gdy na na forum była wielka impreza z okazji narodzin małej zebry...a Ty traciłaś maleństwo...

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
choć dziś raz załapał pięknie, powiedział, zrobił siku do nocnika, wylał do ubikacji, spuścił wodę, zrobił "papa sikom"
haha, ja sikam ze śmiechu, chociaż moja kasia zrobiła wczoraj to samo, stała nad kiblem i machała wołając "papa, papa"
tyle, że ona z każdym i wszystkim uwielbia się żegnać
ze sklepu jak wychodzimy to jeszcze 5 minut się drze po drodze "papa"
ostatnio na mszy staliśmy przed kościołem , jak ludzie zaczęli do kościoła wchodzić aby do komunii przystąpić to ona im machała i krzyczała "papa" (ale to już było po tym, jak na kazaniu krzyczała "sisi, sisis" więc ludzie byli "oswojeni"

pani- odnośnie pozwolenia na "policzkowanie" przerabiam podobne sytuacje (i też identyczne)
po przeprowadzce zakazałam wchodzić dziecku do babcinego ogrodu i deptać grządki na co babcia "wolno, wolno"
teraz ogórki zeszły i jakoś już "nie wolno" a dziecko nie rozumie i zadrutowaną przez babcię furtką szarpie....

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

iza- kojarzę u nas jedną dentystkę na NFZ- posłać Ci namiary?
napisz na priv jak będziesz zainteresowana to poszukam telefonu (ogólne forum pewnie znowu za kilka dni nadrobię)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:56   #2635
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Agatka ja robilam 4d i jakbym miala robic jeszcze raz to na 100% bym zrobila - mam filmik widac na nim Tosie jak sie rusza, cuduje (widac tak jej zostalo to teraz ). usg 3d to tylko zdjecia w 4d dochodzi ruch dziecka...
Jesli chodzi o "wczasy" jest roznie, z Tz dzien bez klotni to dzien stracony - wiec klocimy sie prawie codziennie . Tosia szaleje lata do morza, chlapie sie, nie robia na niej wrazenia fale uderzajace o nozki - mam filmik wiec jak tylko wrocimy do rzeczywistosci to wrzuce . Pogoda jest rozna - choc dzis bylo w kratke raz slonce raz deszcze, mielismy jechcac do Miedzyzdroji al deszcz nam pokrzyzowal plany, jutro sie wybieramy...
Czy wiecie Dziewczyny od jakiego wieku mozna dawac dziecku wedzone ryby??
Zeberka jak tam urodzinki Kasi - organizowaliscie cos??
Achh poszukuje dla Tosi szczotczki do zebow z nakladka - znacie firme ktora robi takie szczoteczki? i jeszcze kalosze - macie jakies do polecenia?!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2014-07-02 o 22:58
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 23:23   #2636
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziękuję Wam serdecznie za rady odnośnie prezentu

Tak zrobię, kupię tylko do mieszkania.

Ale miałam nieprzyjemną sytuację wieczorem...

Artkowi chyba ostro idą jakieś zęby, dziś kiepsko z jedzeniem znowu, usypianie na noc trwało godzinę! gdzie zawsze usypia w kilka minut. Wzięłam go na siebie i zasnął, po jakichś 40 minutach wstałam i straciłam tak jakby czucie w nodze i spadłam z Artkiem :/ Na szczęście nic mu się nie stało, cały czas był na moich rękach, ale naprawdę było to niefajne...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 23:36   #2637
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy warto kupic sobi palete korektorow Kryolan? mam strszne blizny i przebarwienia na twarzy i niestety podklady sobie ni radza

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 07:09   #2638
Luna0
Zakorzenienie

Kunegunda to chyba bez sensu paletę, kup jeden kamuflaż albo kółko kamuflaży wtedy masz tez biały pod oczy i zielony na naczynka. Polecam też vichy dermablend bo dobrze kryje ale nie aż tak jak kamuflaż

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

No i chyba warto, sama chciałam kupić ale nie mam większej potrzeby. Używałam na praktykach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:46   #2639
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy warto kupic sobi palete korektorow Kryolan? mam strszne blizny i przebarwienia na twarzy i niestety podklady sobie ni radza
kundzia, a toleriane z LRP nie zakryje? U mnie świetnie sobie radzi

Dziewczyny podczytuję, ale mam taki sajgon w pracy, ze to jakaś masakra. Przedwczoraj poszłam się trochę odstresować na jakiś spacer i po drodze zauważyłam przychodnię i przypomniałam sobie o wyniku hist-pat z tej histeroskopii. No i patrzę a tam rozpoznane polipy dzwoniłam do gina i zdaje się, ze kolejna histero mnie czeka zastanawiam się tylko dlaczego nie usunęli tego od razu po tej ostatniej narkozie połowę włosów straciłam, teraz pewnie wyjdzie reszta
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:56   #2640
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
kiedyś Ci już pisałam, że mam taką paletkę korektorów.
Ile Kryolan kosztuje (będziesz kupować przez neta czy na Pięknej)?

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Kunegunda to chyba bez sensu paletę, kup jeden kamuflaż albo kółko kamuflaży wtedy masz tez biały pod oczy i zielony na naczynka.
to jest właśnie kółko.

z mojej 5tki używam 4ech (fiolet, pomarańcz, jaśniutki, zielony, ciemny beż leży odłogiem).
Kundzia, jeśli zamawiasz w necie to jest też firma Ben Nye. też charakteryzatorska marka i ich kamuf. są mniejsze pojemnościowo i mają 4 kolory dostosowane do tego jaki efekt chcesz osiągnąć.

ooo asortyment się zmienił już nie jestem w temacie ()
http://www.charakteryzacja.com/index...pr,400043.html

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości