|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Inna sprawa, że chyba nie miała zbyt szczęśliwie dobranego welonu do sukni? Ten tiulowy dół wydaje się jakiś taki żółtawy? Chyba, że zdjęcie jakoś przekłamuje kolory ![]() Cytat:
![]() Trzymam !!!moooniaaaa Pytanie za 1 000 000 punktów - jak zrobiłaś to zdjęcie swoich rąk? Tzn. gdzie trzymałaś aparat/telefon? ![]() Cytat:
![]() Zaczynamy jednak kurs tańca. Wczoraj próbowaliśmy, ale nie poszło. Mój TŻ powiedział, że bez pomocy się nie obejdzie, bo jemu ktoś MUSI pokazać jak się ruszać |
|||
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Oluska - damnnn! Ludzie są tragiczni. Nie wspomne o kometarzu tej sąsiadki gdy usłyszała, że przybycie się potwierdza: "To co to łaskę się robi że się gości zaprasza?" - tu tylko parsknęłam bo odjęło mi mowę.
A w przypadku tekstu o rozwodzie to ręce opadają - nie wiem co ktoś taki ma na celu mówiąc to Velika - też czytałam że Janachowską objechali za włosy - w sumie faktycznie takie wiatrem czesane i trochę niedbale wykonane ale pogoda też chyba była kiepska - padało z tego co mi się wydaje, to może fryzurka ucierpiała. Konkardia - my też zamówiliśmy takie wyjątkowe dla rodziców ![]() P.S. mamy tego samego TŻta? Mojemu też musi ktoś pokazać jak się ruszać
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-07-02 o 22:05 |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
niulka
Przepięknie wyglądaliście, sukienka robiła mega wrażenie! Śliczne dekoracje. Piękne zdjęcia
|
|
|
|
#3964 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż wiesz... różne rzeczy się zdarzają! Moja kuzynka się przygotowywała do ślubu, jak jej (na szczęście) niedoszły mąż miał inną na boku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
Konkardia - tfu tfu wypluj to! Obydwie mamy tyle przygotowane, że szkoda żeby jednej wysiłek poszedł na marne
![]() A tak na serio - szczęście w nieszczęściu, że wyszło przed
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Aniuska, o rany, zdrówka dla teścia! Całe szczęście, że to się skończyło tak, a nie gorzej...
Dziewczyny, z tą hybrydą, to nie chodziło o to, że nie poloży mamie, bo ma za krotkie, tylko że LEPIEJ będzie, jak mama będzie mieć dłuższe pazurki Bo teraz chce testowo, a na ślub zrobi sobie znowu ![]() Le_Lena, kochana, takim osobom nie mowi się NIC. Serio, jak ktoś za bardzo dopytuje, to mówię ze śmiechem, że 'zobaczysz 6 września ' i ucinam temat.Asiulek, ja mam taką samą sytuację i dałam zapro dla Anny i Krzysztofa Kowalskich oraz pracowników firmy X - z tym, że ja z dziewczynami z biura widzę się kilka razy w roku.Natomiast dla dziewczyn z pracy, gdzie widujemy się na co dzień, mam na ślub imienne zaproszenia dla każdej osobno. Z kolei TŻ daje imienne dla: szefa+żony, ale oni na wesele też wiceszefa+żony i dzieci - jw dla pracowników na ślub, każdy dostanie imienne. Dziękuję Wam za liczne odpowiedzi na pytania /nie martwcie się, podczas bezsennych nocy wymyślę nowe problemy ![]() Kolejne 2 zaproszonka poszły, od razu potwierdzone, że będą Zostały bodajże 2 zaproszenia do rozdania, w tym na jedno już jesteśmy umówieni 8.07, a drugie muszę sama ogarnąć
|
|
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podoba mi się ten efekt ![]() zastanawiam się też, dlaczego ma jaśniejszy welon niż suknia? bo suknia jest ecru i z białą koszulą męża w ogóle się nie gryzie, za to z welonem masakra. Niulka, wyglądałaś pięknie wkurzyłam się, bo jeździłam dziś po cukierniach, żeby zamówić tort i ciasta i nic nie załatwiłam
|
|
#3969 |
|
Zadomowienie
|
Lg_ago, nie pomyślałam o takim patencie. Masz jakieś zdjęcie jak to wygląda?
hihihi, tych warstw jest chyba więcej, ale tylko dwie wychodzą na tren. Dzięki dziewczyny za opinie Jutro pojadę do krawcowej i zobaczymy co ona powie![]() Wybrałam się dziś do miasta i w sumie nic nie załatwiłam, popsuło się auto. Dopiero o 20 wróciliśmy do domu. rabbitka, gratuluję udanej podróży ![]() Panna Izabela Mogę spytać licencjat czego?corn, teraz już sama nie wiem. Gdzieś są, może się znajdą Le_lena, nie wiem czy wciąż szukasz biżuterii, ale dziś w ccc widziałam sporo ładnej, w przecenie z czarnymi akcentaminiulka, świetne zdjecia! Lusiija, ubierz jakąś sukienkę, to w czym czujesz się wygodnie ![]() madziara, ładne kolczyki, a bransoletki bardzo podobne - obojętne ktorą weźmiesz
|
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
Dotka - i love you
![]() Oluska - przyłożyć w głowę czymś ciężkim! ![]() Cude - szukam, szukam intensywnie! dziękuję za cynk! Jutro jadę "na zwiady" jak starczy czasu Idę oglądać płytę z wesela koleżanki, jest cudowna. Para młoda taka swobodna, a PMka w sukni zachowuje się tak jakby się w niej urodziła Dobranoc
25.10.2014 Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-07-02 o 22:49 |
|
|
|
#3971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ano dobrze! Cała rodzina się cieszy Cytat:
|
||
|
|
|
#3972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardorja oj wyobrażam sobie jak się czujesz pomyśl, o tych którzy będą ![]() cude dekoracją sali zajmuje się nasza dekoratorka i bedzie to wyglądało tak: białe obrusy, pomarańczowa organza (?) na stołach, wąskie wazoniki z jakimś kwiatkiem, wysokie wąskie wazony z piórami strusia. Nasz stół: tak samo tylko bukiet biało łososiowy przed nami, chyba ze storczyków. Za nami białe tło ze świecącymi lampeczkami i trzy zwisające związane materiały koloru pomarańczowego. Sufit: szarfy biało pomarańczowe, pokrowce na krzesła białe z łososiowymi szaframi. Kościół robię sama - z ławej beda zwisać szarfy z białego woalu , na ggórze bedzie kokardka z łososiowej wąskiej organzy spadająca wzdłuż woalu, ktory bedzie lezał na posadzce. W kokardę wkładam gladiole, ktora nie bedze sterczeć tylko od posadzki piąć się do góry wzdłuż ławki. Nasze krzesła - białe pokrowce, łososiowe wstęgi i kokarda opadająca na posadzke, to samo z kwiatem. Pod ołtarzem duży bukiet z białych kwiatów, na ołtarzu po bokach dwa wysokie wazony , w każdym po 5 róż, białych i długich luzem bez przybrania Samochód w załączniku ![]() cornflower musimy się rozejrzeć, dowiedzieć w kwestii bego naszego iznesu. TŻ działalnośc już ma więc te formalności odpadają, wie co się robi i gdzie chodzi Tylko kwestia w jakiej branży zacząć kolejną działalność.moja lista: Załatwione Sala Kościół Świadkowie Nauki przedmałżeńskie Poradnia przedmałżeńska Zespół Fotograf Kamerzysta Dekoratorka (od sali ) Zaproszenia (odebrane, zapłacone i rozdane) Wódka Suknia, halka Kolczyki Welon Podwiązka Obrączki Fryzjer Makijażystka Piosenka na pierwszy taniec Materiały, pokrowce na dekoracje kościoła Kwiaciarka Bielizna Pończochy Tablice rejestracyjne Dekoracja samochodu Czytanie dla kuzynki Organista ??? Perfumy Buty Pudło na koperty Zawieszki na wódkę Woreczek na drobne Próbna fryzura – 15 lipca, godz. 09.oo Przymiarka sukni – 15 lipca, godz. 12.oo Piosenki: nasza – Eleni Rodziców – Dziekuje rodzicom zespół atut Dziadków – Jacek kierok – babciu dziadku dziekujemy Podziękowania dla ojców chrzestnych Samochód! Kokardki na bramę USC garnitur!!! koszule krawat Spinki do mankietów Mięso na wiejski stół (ogórki, smalec, chleb, itp.) Ksiądz, zapowiedzi Rozmowa z managerką sali – spytać o kołki Oczepiny – z piłkami, ręka noga, Podziękowanie dla chrzestnej – storczyk - zamówiony Spotkanie z kwiaciarką – zamówiony bukiet, 2 butonierki, bransoletka dla świadkowej, dekor samochodu, dekor kościoła, kwiaty pod ołtarz, na ołtarz, na boczne, dla MB, kwiaty dla rodziców, bukiety dla dziadków, W trakcie realizacji Podziękowania dla rodziców – malują się Podziękowania dla dziadków – są, tylko odebrać Księga gości – jest, tylko odebrać Sukienka na poprawiny – jest, w poniedziałek odbiór Buty taneczne – zamówione.... Co jeszcze trzeba kupić? Panna Młoda: plastry Compeed przeciw otarciom sztyft przeciw otarciom talk Rajstopy na poprawiny Bibułki matujące Pan Młody: bielizna ubiór na poprawiny Buty Wesele: koszyki do wódki napoje gaz. woda piwo cukierki na bramy Podziękowanie dla świadków (kolczyki i krawat) i chrzestnych (wino do pudełek) Soki Szampan Wino Śmieszne prezenty na oczepiny Krzesła!!! Parę balonów Winietki dla nas Spotkać się z: fotografem (ustalić plener) kamerzystą (dogadać szczegóły, ustalić plener,) zespół – tydzień przed (ustalić repertuar, podać piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe, dedykacje) Załatwić: Torebka Panny Młodej Próbny makijaż + makijaż dla Mamy Ustalić z wujkiem przebieg mszy ślubnej
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za listy rzeczy (nie)załatwionych, już swoją skleiłam do kupy
![]() odebraliśmy dziś kielichy, są identyczne takie jak chciałam ii już poprosiliśmy oficjalnie wszystkich naszych gości, tylko że prawdopodobnie doprosimy dwóch sąsiadów Tż i dwóch kumpli, bo nam odmówiło więcej niż myśleliśmy. ale to jeszcze do przemyślenia
|
|
#3975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
obie bransoletki pasują Cytat:
będą najbliżsi właśnie Cytat:
Cytat:
chodziło mi o tren właśnie moja suknia ma 9 warstw, a do trenu idzie 2 czy 3 daj znać co ustalicie
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
Wcięło mi cytowanie
misia - Super prezenty. My kupiliśmy naszemu świadkowi identyczną, ale na urodziny. Podobała mu się ![]() asiulek - Gratuluję zamówienia garniaka ![]() Fajnie, że przymiarka już jutro ![]() Elrosa - szukaj tego kompletu, bo inaczej TŻ nie będzie miał czego z Ciebie zerwać edit: widzę, że już nowy szykujesz czyli będzie miał co zrywać ![]() madziara - gratuluję zakupu kolczyków podejście pani w salonie o dupę potłuc alloffkowa - koszmar o sukni miała chyba każda z nas Ale to oznacza, że wszystko będzie z nią ok ![]() Dotka90 - nie ma się co stresować Dobrze się zorganizowałaś więc na spokojnie wszystko dopniecie na ostatni guzik ![]() marlenqa22 - coraz mniej czasu i coraz mniej do załatwienia ![]() rabbitka - super, że podróż się udała, witamy z powrotem Panna Izabela - gratuluję obrony ![]() Le_lena - co za
|
|
|
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Dziećmi dziewczyny za słowa pociechy już mi lepiej. Będę myśleć o tych którzy będą
tz też mówi żebym miałam w d... Dziś załatwiliśmy tort będzie piękny. Śmietankowo malinowy 3 piętra ale złączone że nie widać tego stdelarzu i kolorze białym i ciemnoniebieskim. Jest zrobiony jak pikowany i na górze ciemne różę z błękitnymi listkami.Oraz załatwione spotkanie organizacyjne z orkiestra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też śmietanowo-malinowy muszę tylko przystrojenie wybrać, w sobotę zajdę do cukierni bo mama na imieniny zamówiła mały torcik też właśnie śmietanowo-malinowy, spróbujemy
|
|
|
#3979 |
|
Rozeznanie
|
byliśmy wczoraj zarezerwować cukiernię
![]() na szczęście ta cukiernia obiecała nam że będziemy mieć w masie owocowej kwadratowy i jeden na drugim bez przerw bo mają taki stojak http://cukierniamerta.pl/torty-weselne/ będzie wyglądał jak T-11 ale wykończenie gładkie ze wstążka z T-13 i muszę kupić inicjały na górę torta !
|
|
|
|
#3980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy jak to wyjdzieCytat:
Cytat:
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
65 dni do ślubu !!! załatwione: sala samochód orkiestra obrączki fotograf kamerzysta hotel na noc poślubną podróż poślubna _ Turcja suknia welon buty dla mnie stanik podwiązka garnitur koszula muszka buty dla TŻ spinki makijażystka fryzjerka (BRAK POMYSŁU NA FRYZURE maniciure pediciure prezenty dla świadków miotła na trzaskanie kościół do załatwienia: ustalić menu i reszte rzeczy na sale kupić wódkę kupić napoje kupić szampana zamówić tort!!! wybrać ciasta zamówić ciasta dla sąsiadów kupić pasek dla TŻ kupić jeszcze jedną koszule dla TŻ kupić bieliznę dla mnie pończochy biżuteria SPOWIEDŹ! ustalić dekoracje na sale ustalić dekorację w kościele kupić prezenty dla rodziców ustalić wszystko z zespołem doszlifować 1 taniec czekamy na potwierdzenie od gości! i potem zamawiamy winietki
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2014-07-03 o 07:16 |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem jak to boli ja caly wieczór w sumie przeryczałam w poniedziałek ale teraz stwierdziłam ze miej wyj****e a będzie Ci dane
|
|
#3983 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No cóż, chyba nie ma sensu skąpić 100 zł i się użerać z babą, która ma problem, że ktoś coś od niej chce. jeszcze by wyszło tak jak u Lg_ago i bym się wściekła.
|
||||
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardorja odmowy sa przykre, wiem u nas też zaproszonych 120 osób będzie jakies 70, więc sporo odmówiło.. Ale Ci najważniejsi będą i z tego sie cieszymy
|
|
#3985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja myślałam, że mnie wczoraj rozszarpie: zadzwonił do mnie TŻ i powiedział, że dzwonił do niego jego brat z informacją, że MUSIMY zaprosić jego teściów. Wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że miesiąc temu żona brata powiedziała, żebyśmy absolutnie nie zapraszali jej rodziców, bo mama bardzo źle się czuje, leży w szpitalu, a tacie będzie przykro jeśli dostanie zaproszenie, a będzie wiedział, że nie będzie mógł pójść z mamą A wczoraj okazało się, że mama lepiej się poczuła i do żony brata TŻ zadzwoniła jej siostra, zbulwersowana, że nie zapraszamy jej rodziców. No więc brat TŻ miał aferę i bardzo nas prosił, żebyśmy pojechali do teściów z zaproszeniem
|
|
|
#3986 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
w sobotę mam ślub, wszystko opłacone, a wczoraj odmówiło nam 5 osób!! Jakieś fatum. Na szybko szukaliśmy kogoś na miejsce tych, którzy się wykruszyli, udało się 1 parę, może dziś druga się zdecyduje.Mam do Was pytanie z kwestii technicznych - w kościele będę miała bolerko. Kiedy mam je zdjąć? Czy w drodze na salę w aucie czy wejść w nim na salę i zdjąć po tym jak usiądę do stołu? :P |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3988 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wczorajsze kciuki
możliwe, ze coś mamy okaże się popołudniu bo musimy podjechać jeszcze raz do sklepu z mamą TZta... Mam nadzieję że będzie ok, chociaż trochę trzeba będzie zrobić przeróbek ale to kosmetyka - rękawy i długość spodni Sent from lumia
|
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja najchętniej bym szła bez bolerka ale nie wiem czy będzie ciepło ... w ogóle to musze sobie coś skombinować... ale zdjęłabym po Kościele jak coś
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
ja chocby było zimno to idę bez :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Inna sprawa, że chyba nie miała zbyt szczęśliwie dobranego welonu do sukni? Ten tiulowy dół wydaje się jakiś taki żółtawy? Chyba, że zdjęcie jakoś przekłamuje kolory 

!!!

Mogę spytać licencjat czego?
pomyśl, o tych którzy będą
będą najbliżsi właśnie
No cóż, chyba nie ma sensu skąpić 100 zł i się użerać z babą, która ma problem, że ktoś coś od niej chce. jeszcze by wyszło tak jak u Lg_ago i bym się wściekła.