|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
ja czytalam cos zupełnie odwotnego, ze spanie z rodzicami zmniejsza ryzyko smierci łózeczkowej co do reszty dyskusji to ja powiem tylko jedno z czego wyniknie ze sie nie zgadzam z nikim .dziewczyny-musicie przyjac do wiadomosci ze są dzieci dla ktorych kołysanie i spanie z rodzicami jest podstawową potrzebą. nie jest takich dzieci wiele, ale są. i nie mozna z góry okreslic- co dla dziecka jest podstawową potrzeba a co nie, bo dzieci są rózne i rózne ich potrzeby. trzeba dziecko obserwowac i jednak troche mu ulegac. bo jesli sie okaze ze mamy wymagajace dziecko, ktore potrzebuje przytulania przez 10 g dziennie, to oduczanie go tego bedzie własnie tresurą i niespełnieniem potrzeb ktore zaoowocuje (negatywnie) w przyszłości.
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
TheFall, ale przecież nikt się nie poobrażał na nikogo. Aż takie dramaty się tu nie rozegrały
Nikt nikomu nie napisał, że jest głupi, albo wyrodny, albo zły... Pogadałyśmy i już. Teraz chwilkę pomilczymy, a potem wrócimy do spraw codziennych ![]() Np. do tego, że ja zamówiłam rożek i po jednym wypraniu już wygląda jak stara szmata
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętnie opowiem o tym, że udało mi się dziś załapać na zwolniony termin i nie muszę czekać 3 tygodnie na pedicure mam już czadowe stopy i wizytę za miesiąc na zrobienie nowych i jestem szczęśliwa jak fretka.
|
|
|
|
|
#3035 |
|
grozi wypollizowaniem
|
jak myśłicie-kiedy przybedzie na swiat pierwsze wątkowe dziecko?
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój niby nie można było prać w pralce, ale przeżył wirowanie i dalej jak nówka. Tak więc opisy z metek można bagatelizować. |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zweryfikuje to życie i jak będzie tego nie wiem więc się nie wypowiadam
|
|
|
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też mi jakoś z tą myślą niewesoło, że wyszła z tego sprzeczka, bo mogła być całkiem ciekawa dyskusja. No nic jak już uciekam, bo właśnie przyjechał Tż z delegacji i pyta co tak zacięcie piszę o tej porze ![]() Cytat:
No nic, dowiem się tego jak maluszek przyjdzie na świat
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu bardzo boli mnie brzuch ledwo chodze
zaczyna mnie to przerazac co się ze mną ostatnio dzieje
|
|
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- myślę, że w nowym wątku, ale może się okazać, że jutro
|
|
#3041 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Uważam, że każdy rodzic musi znaleść swoją drogę w rodzicielstwie i nie zawsze wskazane jest przedkładanie dobra dziecka nad własne, choć raczej nie mam na myśłi tutaj pierwszego okresu po porodzie, bo taki maluszek całkowicie od nas zależy. Trzeba dbać o balans w tym wszystkim, a nie oznacza to mniejszej ilości miłości dla dziecka! Ogólnie mi bliskie jest podejście Jaspera Juula, bardzo lubię czytać jego ksiazki o rodzicielstwie i wychowaniu, są wyważone i rozsądne i dają rodzicom prawo do mówienia nie. Ja dziś zaliczyłam kolejny trening pilatesu dla cieżarnych, bardzo fajne zajęcia, choć można się na nich nawet spocic. Teraz pora pokombinować coś z kolacją, tak jak większoścod jakiegoś czasu jestem ciagle głodna albo dla odmiany nic mi nie wchodzi bo czuję sie pełna mimo że niewiele zjadłam. Na plusie zaś 11 kg
|
||
|
|
|
#3042 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak to bywa na forum Cytat:
Cytat:
Ale jak bardzo się źle czujesz, to może pojedziesz na IP? Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-07-02 o 22:59 |
||||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu się kłócicie?
Komu odszedł czop? ![]() Zaczarowana nie poddawaj się! Fakt, jest coraz cieżej, ale jeszcze miesiąc damy radę ![]() U mnie jednak waga powyżej 4kg jest wskazaniem do cc :/ Szkoda, że musze czekać do 23 lipca na USG. Jak będę mieć cc to moja mama pewnie otworzy szampana Piękne te biustonosze Alles Mama Za to kupiłam sobie piękny komplet: koszulkę i szlafroczek + drugą koszulkę w TK Max (niedawno u nas otworzyli Bawełniane "żyrafy" tylko do szpitala, a potem w domu będę sexy mamą
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Optymistka odzywala się po wizycie ? Bo nie wiem czy mi umknelo i nie zauważyłam
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że zaczniemy się rozpakowywać od 14 lipca
Dobrze się trzymamy póki co, więc wcześniejszych porodów nie wyczuwam
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie pół dnia stawiał mi się brzuch do tego kłócie na dole boje się ze szyjka znowu się skróciła |
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Mamamarta 71 zł zapłaciłam u mnie w sklepie
Posłuży mi na pewno nawet jak już nie będę karmićJa tam się cieszę, że poruszane są takie kontrowersyjne tematy i że każda może wyrazić swoje zdanie na dany temat |
|
|
|
#3048 |
|
Rozeznanie
|
a ja jutro rano na usg gdzie zdecydują czy będę miała cc czy sn, i jutro zaczynamy 37 tydz. trzymajcie kciuki bo trochę się stresuje, zwłaszcza jak czytam co u was ostatnio się dzieje
|
|
|
|
#3049 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ide Was dalej czytac i odpisywac na raty
|
||
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę ze mamy na forum swoją własną prywatna wróżke |
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby z porodem wyszło tak jak sobie tego życzyszTrzymamy kciuki
|
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Rozeznanie
|
Uff skonczylam Was czytac!!! Komu przylozyc, komu przywalic?? Bo ja mam w sobie ostatnio duzoooo agresji...
![]() A tak serio, jak dobrze, ze mnie tu nie bylo jak trwala dyskusja, choc raz w niej nie uczestniczylam i nie wyszlam na etatowa "zadymiarke"!!! Dziewczyny teoria sobie, a zycie sobie! Wszystko zalezy jakiego malego czlowieka sie urodzi! Czy nerwusa czy spokojnego susla! Co do kolek jest teoria, ze to wcale nie typowe pobolewanie brzuszka tylko taki "stan", w ktorym dziecko placze przez pare godzin. U mnie z coreczka bylo tak, ze miala faze do 4-5 miesiaca i awanturowala sie od 17 do 19 (codzinnie).... Jedynym ratunkiem bylo wlaczenie odkurzacza! A jakie czyste mialam mieszkanie! Mala zadowolona zasypiala, a ja heja z odkurzaczem po domostwie! Kolezanka z corka miala wyprobowana metode z suszarka do wlosow
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() Wczoraj was czytałam, ale za bardzo byłam padnieta aby coś pisać. Wystarczy, ze pójdę na dłuższy spacer, potem po schodach na 3 piętro i już nie mam siły ![]() Apropo dyskusji, ja mam podobne zdanie do zuken tzn tak bym chciała, ale zgadzam się z justą, ż eto zależy od tego jaki mały człowiek bedzie Wiem z doswiadczenia w pracy w przedszkolu, że na każde dziecko działa inna metoda....Teraz mówię o 2-3 latkach, trzeba dziecko obserwować i zobaczyć jaka kara bedzie najlepsza..Tak samo z nagrodami, jeśli widzimy, ze dziecko poprawiło swoje zachowanie trzeba pochwalić i dać nagrodę...Z maluszkiem jest inaczej, bo rzeczywiscie ono nie robi nam na złość i nie chce nic na nas wymuszać....Myśle że każda mama będze wiedziała, co jest najlepsze dla jej dziecka Mam kumpele , która pracuje jako rehabilitantka i opowiada mi czasem jakie błędy popełniają rodzice..., które potem decyduja o tym np, ze dziecko potrzebuje pomocy rehabilitanta... Apropo śpiworków u niej w pracy jedna mama do 7 miesiaca życia trzymała synka w śpiworku, dziecko ma ograniczone ruchy, maja z nim ponoć ogromny problem... Ja rożek na początku bede stosowała, ale miałam założenie tak na samym początku, aby właśnie mały czuł sie bezpieczny. Ale jak zobaczę ze jest mu nie wygodnie to zrezygnuję i tyle. Właśnie zakładać mozemy wiele, ale nasze dziecko zweryfikuje nasze teorie Ale plan trzeba jakiś mieć
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pati nawet Ci zazdroszczę, że już będziesz wiedziała ![]() Zaczarowana - na ostatnim USG w 33tc mały miał 1850g, a wczoraj gin przy badaniu ręcznym (on nie ma usg) mówi, że główka duża i brzuch, więc będzie duże dziecko. Na SR była dziewczyna w 34 tc z takim samym duży brzuchem jak mój i też może mieć z tego powodu cc. U niej w 33tc na usg dziecko miało ok. 2500g. Justa na szczęście są już płyty/mp3 z dźwiękami odkurzacza/suszarki/blendera/pralki I masz rację. Dużo zależy odhttps://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113 charakteru dziecka.
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.TZ wczoraj mnie ubawil, mowie mu jak bylo po wizycie, ze polozna uwaza ze maly jest troszke za maly, a on na to : ''Ona sie nie zna. Bedzie DUZY.'' Patrzcie jaki przeswiadczony, ze bedzie mial dorodnego syna .
|
||
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pozniej nadrobie.
nie wiem czy pamiętacie, jak pisalam Wam o synku mojego ciotecznego brats, ktory urodzil się w 6 msc ciąży, ale wlasnue się dowiedziałam ze dzieciaczek umarł i dzis jest pogrzeb. To hest bardzo bliska rodzina, ale jakiego super kontaktu nie mamy ale czy mi wypada nie isc na ten pogrzeb? Nie wiem jak ja zareaguje na ta malutka biala trumienke. Mama mowi, zebym nawet sie nie wybierala. Sama nie wiem co robić. Nie znam żadnych szczegółów odnosnie tego dlaczego byl tak wczesny porod.. Dobra, zdecydowalam: nie ide na pogrzeb. To byloby dla mnie za duze przeżycie.
Oprócz błękitnego nieba... nic mi dzisiaj nie potrzeba.. Edytowane przez White Cafe Czas edycji: 2014-07-03 o 08:13 |
|
|
|
#3058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Jeszcze dodam, ze ja w ciazy bylam na jednym pogrzebie, a pozniej byl drugi pogrzeb i cala moja rodzina powiedziala, ze jest zasada (zabobon), ze kobiety w ciazy nie powinny chodzic na takie uroczystosci. Zabobon czy nie ale takie przezycia nie sa Ci potrzebne! Twoj maz pojdzie na pogrzeb rowniez w Twoim imieniu! A rodzice dzieciaczka z czasem zrozumieja. Teraz i tak bylabys pewnie dla nich jak czerwona plachta dla byka, wiec to dziala w dwie strony! |
|
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, pół dnia nieobecności, pół godziny czytania i jeszcze i tak 3 strony do nadrobienia
ale to później, nie dam rady.Wczoraj niespodziewanie moja przyjaciółka ze Słupska była na parę godzin bo miała szkolenie w Warszawie, widujemy się raz na ruski rok.. poprzednio była na początku kwietnia, nie wierzyła mi że dziecko już kopie bo akurat nie poczuła to teraz Adelka skopała ciocię tak że nie było wątpliwości ![]() Cytat:
gratulacje! Cytat:
ale jeśli mówisz, że jej zdanie jest nie do końca dobre, to może po prostu polecisz jakąś lekturę, która się opiera na zdaniu przeciwnym? Chętnie poczytam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

.

zaczyna mnie to przerazac co się ze mną ostatnio dzieje
Bo jej flaczek wyskoczył z brzucha z tego darcia się 

nie poddawaj się! Fakt, jest coraz cieżej, ale jeszcze miesiąc damy radę

jeśli w piątek zobaczę więcej to się chyba zapłaczę.