|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no już nie długo i bardzo dobrze, choć później nie będziemy spaly z innych powodów. Cytat:
tak tylko odpoczynek;-) Cytat:
;-) Ja też nie lubię moich stóp, ale inne Mi nie przeszkadzają oczywiście jeśli sa zadbane. Cytat:
no to wykurzamy maluszki za tydz . A ta tachykardia się unormuje . I ile waży. Pisz. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Cytat:
chyba zostałabym przy tych witaminach jeśli dziecko ma wagę w normie. Może ja swoje utuczyłam? Przez ostatnie 3 tyg. przytyłam 3kg... czyli mam 15kg na + Czyli co? Te witaminy tuczą dopiero w ostatnim trymestrze?
|
|
#3123 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Kobitki
Również mam kiepską noc za sobą. Jakiś natłok myśli nie dawał mi zasnąć. Generlanie czuję się lepiej, jednak kilka dni odpoczynku dużo dało. I o dzziwo dla odmiany słyszę, że ładnie wyglądam. Cytat:
Cytat:
Oj tak. Cytat:
[QUOTE=motylek_555;4714244 7] Butter gdzie kupowałaś rożki, że zrobiły Ci się szmaty?Ja zamówiłam 2 u kokainakokaina, przyszły przedwczoraj, bardzo mi sie podobaja, ale jeszcze ich nie prałam. Prałaś w pralce? Motyle z 37 na 41? Szok. Co do kokainy to ja jestem rozczarowana. Zamówiłam u niej dużą paczkę, którą wczoraj odebralam. Pościel jest ładna, ale zasłonki mi nie odpowiadają w tym kolorze, wiec napisałam że chce je odesłać zwłaszcza ze Pani policzyła mi za nie 68 PLN a teraz wystawia je za 39 PLN. Wkurzyło mnie to. Napisała, że one były na zamówienie, bo poprosiłam o 20 cm dłuższe, a teraz dokładnie o te 20 cm dłuże sprzedaje za 39 PLN. Do tego kolor mi nie odpowiada. Na stronie ma napisane, że klient może zrócić bez podowania przyczyny w ciągu 10 dni. Zanim mi odesłałą maila o 23:45 zamówiłam i zapłąciłam za kolejną paczkę z zasłonami w innym kolorze oraz jeszcze jeden komplet pościeli i prześcieradło do wózeczka. Jestem zła, nie polecam tej Pani!!!! Cytat:
Cytat:
Co do kłótni. To mam mieszane odczucia. W każdym razie moje poglądy jeśli chodzi o zaspakajanie potrze bezbronnego dziecka są bliskie Butter. Szczególnie kiedy mówimy o noworodkach. Dojrzałość polega na tym, że bierze się odpowiedzilność za tą Maleńką istotkę i czasami trzeba odłożyć swoje potrzeby na później. Potrzeby maleńkiego dziecka - i z tym się chyba większość zgadza świata naukowego- muszą być zaspokojone od razu. Sztuką jest umieć zaspokoić potrzeby dziecka fizyczne, emocojalne (co jest bezdyskusyjne) i własne. I tu już rola dorosłego, żeby sobie tak poukładał wszystko, przemyślał, żeby wszyscy byli zadowoleni. Ważne są potrzeby dorosłych i ja z nich nie mam zamiaru rezygnować. Ale ustaliłam z tż, że on bierze urlop na cały miesiąc, żebyśmy mogli oboje zajmować się naszymi dziećmi, żeby mnie odciążył. Po to, żeby też wstawał w nocy i lulał i karmił maleństwo. Dlatego będę odciągać pokarm, żeby móc się zwyczajnie wyspać. Sen jest ważny, żeby dobrze funkcjonować, a sen jest czymś deficytowym w tym okresie. Kiedy ja będę potrzebowała wyjść i zrobić coś dla siebie (wiadomo im dziecko mniejsze tym krótsze są te chwile dla sobie, z czasem się to zmienia). Rzecz w tym, żeby umieć zadbać o siebie, ale nie kosztem dziecka. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że moje dziecko płacze w niebo głosy bo czegoś potrzebuje a ja wychodzę do kawę do koleżanki. No, ale to mojej zdanie i nie czuje potrzeby udowadniania, że jest jedyne i słuszne, a innych nie. Jako doświadczona mama, wiem już jak postępować, żeby zadbać o dziecko i o siebie. A czy się uda?! To się okaże w praniu ;-) |
|||||
|
|
|
#3124 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi co prawda bardziej chodzi o powrót do pracy, ale własnymi przyjemnościami czasem też nie pogardzę tylko jak komukolwiek mówię, że myślę by właśnie od początku odciągać na jedno karmienie dla męża, to się wszyscy strasznie dziwią i próbują mnie od tego odwodzić, że bez sensu. A nawet jeśli dziecku będzie wszystko jedno, to niech się mąż przyzwyczaja i oswaja, ot co! :PCytat:
![]() a kojarzycie, że podobno tylko w pl istnieje coś takiego jak dieta matki karmiącej? ![]() Cytat:
Haha, fajne ja mam czerwone, jakoś kolorowe (przynajmniej u mnie) pasują mi tylko do opalonej skóry, inaczej dziwnie się czuję. A w tym roku bladzioch jestem jak nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale rozumiem Cię, chociaż ja uważam, że bardziej niż stopy nie udały się kolana, te to są dopiero paskudne! ![]() Cytat:
pamiętam jak byłam u niej pierwszy raz jakieś 10 lat temu, z dumą pokazywała mi jedyne w mieście schody ruchome w Podkowie a teraz się taaak pozmieniało, chociaż też już nie byłam w sumie 4 lata u niej..Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
tylko chyba ponosisz koszt wysyłki zwrotnej, a za tą co wysyłali do Ciebie powinni Ci zwrócić razem z ceną produktu. Tylko akurat z tym to już różnie bywa.Teoretycznie można zmyć hybrydę samemu. Kupujesz czysty aceton, nasączasz nim wacik, kładziesz na paznokieć, owijasz folią aluminiową (chyba matową stroną do środka, ale nie pamiętam na pewno ). Czekasz parę minut, ściągasz, sprawdzasz czy już rozmiękło, jak nie to zawijasz z powrotem i znowu po chwili sprawdzasz, a jak zmiękło to skrobiesz np drewnianym patyczkiem. Tylko pytanie czy jest to warte zachodu jak w salonie samo zdjęcie powinno kosztować 20, góra 30 zł - sama się jednak mocno nagimnastykujesz przy tym..
|
|
#3125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I zgadzam sie z pogrubionym. WIadomo, że na żywo inaczej wiele stwierdzeń się odbiera, bo mimika wiele nam mówi, ton głosu... A na forum czytamy tylko suchą wypowiedź i wtedy każda interpetuje ją na swój sposób. W końcu jedno zdanie można zinterpretować na wiele różnych sposobów. W ciąży tym bardziej ![]() ![]() ![]() Wczoraj trochę poprasowałam, a dzisiaj boli mnie bark Wy sie przejmujecie, że wasze spore dzieciaki, a mój już teraz ma 3 kg. Może powinnam przestać brać witaminy??? Edytowane przez a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 Czas edycji: 2014-07-03 o 11:48 |
|
|
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym tylko szybko polecić wyroby pościelowe firmy z allegro mamo-tato_com_pl
Zamówiłam u nich śpiworek i przybornik na łóżeczko i jestem zachwycona! Kolory, miękkość, grubość, wykonanie!
|
#3127 |
|
Wtajemniczenie
|
Justa Ja dziś jak wstałam, spojrzałam w lustro i stwierdziłam, ze mam żółta twarz.. ale chyba już sobie wkręcam
Ja dzis tez siedziałam na łóżku, spoglądając w księżyc i się drapałam Moj Tz nie nawidzi tego dzwieku i za każdym razem zanim zasne to jest sprzeczka, bo każe mi przestać się drapać, a ja nie potrafie.. Obwiniam go, ze mnie nie wspiera. Dzisiejsze spanie na raty.. najdłuższa przerwa 2 h, także nie mam dziś humoru. Wczoraj również nie miałam na nic ochoty, do nikogo się nie odzywałam.. leżałam na kanapie i patrzałam w ściane. Weszłam na chwilke na forum i nawet dyskusja mnie nie zachęciła do czegokolwiek.. Nie mam jeszcze zdania, w głowie mam ułożony swoj system wychowania i postępowania, ale to sie wszystko okaze po porodzie. Moja siostra również miała wszytsko ustalone przy pierwszym dziecku : co, kiedy, jak.. A jej syn był tak absorbujący, ze jej metody i plany mogła sobie w książki wsadzić. Dziewczyna miała stan przed depresyjny. Przy drugim dziecku było całkiem inaczej, córeczka grzeczna.. Także nie ma co się nakręcać, każde dziecko inne. Co do paznokci, ja dwa dni temu dałam rade pomalowac i nawet nigdzie nie wyjechałam. Az sama jestem w szoku. Ale gimnastyka byla niezla Przyszla mi wczoraj paczka, zamawialam na allegro rożek u Mamo _tato czy cos takiego.. Byly zwykle za 24zl lub za chyba 39zl.. wzielam ten "lepszy" a wydaje mi się jakiś taki szmaciany. Wasze tez są takie nijakie ? Na zdjeciu wydawały sie sztywne, z grubego materialu a to takie cienkie jakies.
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za te Twoje szkrabya moze szpital nie jest wcale takim zlym wyjsciem ? |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ktoś tu pisał, że rożki są z cienkiego i grubszego materiału, nie wiem w sumie które są lepsze to chyba zależy jak kto woli trzymać malucha. |
|
|
|
|
#3131 |
|
Raczkowanie
|
czy można być uczulonym na czerwoną porzeczkę?
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A mnie ta informacja do szczescia niepotrzebna bo paznokci w ogole nigdy nie maluje. Ani u rak ani u nog. NIE CIERPIE miec lakieru na pazurach.
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamilast, to trzymam kciuki, żeby Maluchy zdecydowały sie wyskoczyć!
![]() Gosia, to Ty pisałaś o witaminach? Mój gin mi też kazał odstawić. Powiedział, że mam za gęstą krew i żeby je odstawić na razie. Więc odstawiłam... i zauważyłam, że zrobiłam sie o wiele bardziej senna...chociaż to może być nie związane ze sobą ![]() Cytat:
Dokładnie zgadzam się z tym, co napisałaś Chyba wezmę się za prasowanie... a potem idę do dentysty
|
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
odwagi! To nie poród :P
Kamilast za wywoływanie oby TZ nie stchórzył
|
#3135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropo wychowania... jak dziecko nie ma sily to nic nie poradzimy ![]() http://funfan.tv/nie-ma-sily/
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nie było pół roku i tez zauważyłam wiele zmian np. Coraz więcej biedronek ale mimo że to mała mieścina to ja lubię
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisała, mi żebym odesłała jej te zasłony ale mam więcej u niej nie kupować bo nie chce być tak traktowana. Czyli jak????!!!! Napisałam, że jako konsument mam prawo do zwrotu towaru i że zgłosze do allegro, że pozbawia mnie tego prawa. Swoją drogą co oni na to, że na aukcji ma cenę 21 PLN za sztukę, a rachunek wystawiła mi na 68 PLN za te zasłony? Jednak wybiorę się do gabinetu na zdjęcie. Dziękuję Gosia |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Ah! Wczoraj w ramach porządków i pakowania kartonów opróżniłam dwie szafki i porozkładałam tam różne dziecięce rzeczy co stały po kątach, dzięki temu mam więcej miejsca na podłodze na kolejne kartony
przejrzałam też ciuszki które przyniosłam od koleżanki z miesiąc temu i nie miałam siły ani chęci ich ruszyć. Boję się, że jednak mąż nie zdąży tego remontu skończyć, brakuje nam kasy na pewne rzeczy na bieżąco, a mama od przyszłego tygodnia ma urlop i obiecała mi poprać i poprasować rzeczy dla małej, nie będę ich przecież upychać z powrotem do worków.. więc zrobię miejsce na półkach, jeśli jakimś cudem uda się spełnić marzenie i być na swoim to spakuję szybko na chwilę ale będę się łudzić że nadal są czyste a jak się nie uda to przynajmniej będę tu przygotowana.. Dostałam też od tej koleżanki koło poporodowe do siadania (serio jest aż tak źle? ) i wałeczki do układania dziecka na boczku czy coś.Na pierwszym zdjęciu wrzucam też moją torbę, do której już nic się nie da upchnąć masakra..
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Gosia trzymam kciuki, żebyście jednak zdążyli z remontem chociaż w pokojach. Ja do torby ledwo zmieściłam swoje rzeczy, a gdzie Małej?! Chyba będę musiała wziąć dwie torby na kółkach, bo nie wezmę takiej jednej wielkiej co się w nią pakuję jak lecę na drugą półkulę hihihih. To bylby widok - heheheh
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
cóż, załączniki muszą iść osobno bo nie chciały się dodać
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
i reszta.
Nie chcę już żadnych używanych ciuchów, nie mam gdzie tego trzymać
|
#3144 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ufffff ![]() Cytat:
No ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się....musi" ![]() Cytat:
mam chyba z 50 par butów w tym rozmiarze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A z ta kokaina, to niefajnie wyszło ale jak najbardziej masz prawo do zwrotu. Ja zamawiałam 2 rożki i prześcieradło, wszystko ok.Cytat:
![]() Moja Milenka daje dzisiaj czadu Swoją drogą jakie to super pisać o swoim dziecku już po imieniu |
|||||||
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie głupio byłoby wszystkie buty wywalać i kupować nowe, mam kilka par w których jakoś wybitnie nie pochodziłam nawet. I u mnie nie tyle stopa jest dłuższa co szersza, czyli automatycznie trzeba kupić but większy, a i tak nie jest dobrze dopasowany. |
|
|
|
|
#3147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem czy zdążymy, już się na nic nie nastawiam (bez kitu jakiejś pokory nabieram w tej ciąży). Widzę, że mąż ledwo chodzi, jak jest tam to nie śpi po nocach prawie wcale. Więcej robić nie da rady niż robi. Teraz zaczął nowe zlecenie więc tam będzie miał tylko weekendy raczej, bo tu robi do późna żeby jak najszybciej skończyć. Robić musi bo bez tego nie będzie kasy na chociażby kuchnię - która robiona na zamówienie też jest przecież przez ileś czasu, to nawet jakby teraz meblarz zaczął to i tak nie wiem czy zdąży... ajj będzie co ma być, trudno. Najwyżej będę karmić, przewijać, kąpać a w każdej wolnej chwili siedzieć w kącie i wyć ze smutku i poczucia porażki :P
|
|
#3148 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
dzwonilam do szpitala i u mnie na sczzescie dla dziecka nie trzeba miec nic.
a dla siebie to co sie uwaza za potrzebne. wiec własciwie jestem spakowana , nic dla dziecka juz włozone, dla mnie wlasciwie chyba wszystko..a! poduszke do karmienia bym w sumie wzieła...ale jak jej nie bedzie to tez sie nic nie stanie (chyba)zapomnialam spytac o podklady porodowe, ale z tego co wiem to jak sie nie ma swoich to szpital musi dac...przeciez nie kazda rodząca zaczyna rodzic w swoim domu i w terminie..szpitale muszą miec wyposazenie dla nagłych wypadków... ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
no chyba ze ona sprzedaje jako osoba prywatna a nie firma to wtedy zwtrot sie nie nalezy niestety...
|
|
|
#3149 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
||
|
|
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bez firmy sprzedajesz to oczekujesz US nie odprowadzasz podatkow itp. Więc strach. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

:
. 

chyba zostałabym przy tych witaminach jeśli dziecko ma wagę w normie. Może ja swoje utuczyłam? Przez ostatnie 3 tyg. przytyłam 3kg... czyli mam 15kg na +
Czyli co? Te witaminy tuczą dopiero w ostatnim trymestrze?

tylko jak komukolwiek mówię, że myślę by właśnie od początku odciągać na jedno karmienie dla męża, to się wszyscy strasznie dziwią i próbują mnie od tego odwodzić, że bez sensu. A nawet jeśli dziecku będzie wszystko jedno, to niech się mąż przyzwyczaja i oswaja, ot co! :P

ja mam normalnie 41 i mieszczę się już tylko w rozchodzone balerinki lub japonki..