Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 11:13   #3121
papryczka160
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Mi tylko u rąk zmywali (przy operacji ciąży pozamacicznej- znieczulenie ogólne i przy operacji kolana- znieczulenie w kręgosłup), więc myślę że i przy cc w obu wariantach znieczulenia starczą ręce. To chodzi o to, że się obserwuje paznokcie w czasie zabiegu, czy nie ciemnieją. Ale co oznaczać ma to ciemnienie, to nie wiem...
Czyli u stópek mogę mieć lakier;-)

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Nie martwcie sie dziewczyny jeszcze nie urodzilam
Wczoraj zasnelam nawet nie wiem kiedy wiec mnie przestalo bolec bo tak to bym sie budzila w nocy a tak to przed chwila wstalam, wiec jest wszystko dobrze :
Dobrze że się wyspalas. I brzuch przestał boleć.

Cytat:
Bidulka
ja jeszcze tak nie mialam ze nie spalam w nocy przez wymioty czy zgage mnie to zawsze bierze rano i wieczorem i padam ze zmeczenia

ale pomysl ze juz niedlugo i to sie skonczy

no już nie długo i bardzo dobrze, choć później nie będziemy spaly z innych powodów.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Mi się dziś brzuch stawia jak szalony...
co chwile czuję twardnienie...na szczęście nie boli i nie trwa długo ale mimo wszystko mnie wkurza bo czuje to i nie jest to przyjemne za bardzo....chyba skończe co mam na dziś i pójde leżeć bo się strasznie wkurzam tymi twardnieniami...

tak tylko odpoczynek;-)

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie lubię stóp, zarówno swoich jak i innych. Stopy się ewolucji nie udały. Każde jedne są brzydkie, jedni mają powykręcane palce, inni brzydki kształt paznokci, faceci mają ciemne długie włosy na dużym paluchu. Haluksy są fe. A najbardziej mnie obrzydza, jak drugi palec jest dłuższy. Fu, fu. Nienawidzę ludzkich stóp.

;-)
Ja też nie lubię moich stóp, ale inne Mi nie przeszkadzają oczywiście jeśli sa zadbane.

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Dzieciaki w normie własnej czyli jedno z tachykardią a drugie małe ale rośnie. No i dowiedziałam się z przerażeniem, że jak w przyszłym tyg nie urodzę położą mnie do szpitala, tak dla zasady Nieeee chceeee....
Dzwoniłam już do męża że ma wybór albo przekonujemy do wyjścia albo zostaje sam na 3 tyg. Mam nadzieje że dojdzie do tych samych wniosków co ja

Na palec w trakcie zabiegu zakłada się pulsoksymetr - urządzenie które sprawdza stopień utlenowania krwi, pomalowane paznokcie mogą ten pomiar utrudniać. To w teorii, w praktyce chyba to zależy od struktury lakieru bo ja przy poroniniu miałam ciemnobrązową hybrydę i nie było problemu.

Mam taką refleksję odnośnie dyskusji/kłótki wszelakich. Jednak czytać to co ktoś napisał to nie to samo co rozmawiać twarzą w twarz. Nie słychać tonu głosu, nie widać mimiki i nie trudno o mylne odczytanie czyichś intencji.

no to wykurzamy maluszki za tydz .
A ta tachykardia się unormuje . I ile waży. Pisz.

Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie kwasów omega. Bo wczoraj na wizycie w szpitalu ginka powiedziała, że powinnam odstawić witaminy ("tylko tuczą dziecko"), a brać tylko żelazo i kwasy. To jest "zaleta" jak dorywa się do człowieka więcej niż jeden lekarz. Moje witaminy mają kwasy dha i te epa (w dawce 150 i 30) i nie wiem, co robić... odstawiać, brać witaminy i kwasy, czy może zostać tylko przy witaminach???
Ja też już nie lykam wit od paru tyg. Lekarz kazał mi odstawić i brać tylko mag i potas.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:16   #3122
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
A w czym będziesz je przechowywać? ja myślałam o takich koszykach, które trzymałabym na komodzie, ale nie wiem czy to zda egzamin? czy może lepiej trzymać to zamknięte w szufladach
Najpierw myślałam o koszykach, ale przypomniałam sobie, że mam takie szufladki i chyba będą najlepsze:

Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie kwasów omega. Bo wczoraj na wizycie w szpitalu ginka powiedziała, że powinnam odstawić witaminy ("tylko tuczą dziecko"), a brać tylko żelazo i kwasy. To jest "zaleta" jak dorywa się do człowieka więcej niż jeden lekarz. Moje witaminy mają kwasy dha i te epa (w dawce 150 i 30) i nie wiem, co robić... odstawiać, brać witaminy i kwasy, czy może zostać tylko przy witaminach???
chyba zostałabym przy tych witaminach jeśli dziecko ma wagę w normie. Może ja swoje utuczyłam? Przez ostatnie 3 tyg. przytyłam 3kg... czyli mam 15kg na + Czyli co? Te witaminy tuczą dopiero w ostatnim trymestrze?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:34   #3123
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry Kobitki

Również mam kiepską noc za sobą. Jakiś natłok myśli nie dawał mi zasnąć.
Generlanie czuję się lepiej, jednak kilka dni odpoczynku dużo dało. I o dzziwo dla odmiany słyszę, że ładnie wyglądam.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
To bardzo przykra wiadomość. Przykro mi

Ja też myślę, żebyś nie szła. Dla Ciebie to będzie bardzo duże i trudne przeżycie ale i dla rodziców tego dzidziusia to może nie być łatwe - kobieta w zaawansowanej ciąży na pogrzebie ich dziecka
Wight Cafe - straszna historia, bardzo współczuję. Koszmar. Dobrą podjęłaś decyzję. To nie czas na takie emocje.

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie... w obliczu takiej tragedii, wszystkie dyskusje, spierania, klotnie, kontropinie zupelnie przestaja byc wazne! Mam nadzieje, ze takie smutne sytuacje omina nas szerokim lukiem! Mam, tu na myysli rowniez mamuske11! Kobietko pamietamy o Tobie i Waszej dzidzi!!!

Oj tak.

Cytat:
Może Zaczarowana odsypia ciężką noc po prostu.

Hej, chcecie zobaczyć moje zaj#$%@te paznokcie ?
Fajne ;-)

[QUOTE=motylek_555;4714244 7]
Butter gdzie kupowałaś rożki, że zrobiły Ci się szmaty?Ja zamówiłam 2 u kokainakokaina, przyszły przedwczoraj, bardzo mi sie podobaja, ale jeszcze ich nie prałam. Prałaś w pralce?

Motyle z 37 na 41? Szok.

Co do kokainy to ja jestem rozczarowana. Zamówiłam u niej dużą paczkę, którą wczoraj odebralam. Pościel jest ładna, ale zasłonki mi nie odpowiadają w tym kolorze, wiec napisałam że chce je odesłać zwłaszcza ze Pani policzyła mi za nie 68 PLN a teraz wystawia je za 39 PLN.
Wkurzyło mnie to. Napisała, że one były na zamówienie, bo poprosiłam o 20 cm dłuższe, a teraz dokładnie o te 20 cm dłuże sprzedaje za 39 PLN. Do tego kolor mi nie odpowiada.

Na stronie ma napisane, że klient może zrócić bez podowania przyczyny w ciągu 10 dni.

Zanim mi odesłałą maila o 23:45 zamówiłam i zapłąciłam za kolejną paczkę z zasłonami w innym kolorze oraz jeszcze jeden komplet pościeli i prześcieradło do wózeczka.

Jestem zła, nie polecam tej Pani!!!!

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Właśnie a jak u Was jest z malowaniem paznokci na porodówce. U nas to zabronione. Tylko nie wiem czy u rak i nog ?

U mnie też zabronione, a mam na nogach hybrydę, wiec muszę udac się chyba do salonu. Swoją drogą czy samemu da się zmyć lakier hybrydowy???

Cytat:
Dzień dobry
Ja właśnie wróciłam z wizyty. Dzieciaki w normie własnej czyli jedno z tachykardią a drugie małe ale rośnie. No i dowiedziałam się z przerażeniem, że jak w przyszłym tyg nie urodzę położą mnie do szpitala, tak dla zasady Nieeee chceeee....
Dzwoniłam już do męża że ma wybór albo przekonujemy do wyjścia albo zostaje sam na 3 tyg. Mam nadzieje że dojdzie do tych samych wniosków co ja

Na palec w trakcie zabiegu zakłada się pulsoksymetr - urządzenie które sprawdza stopień utlenowania krwi, pomalowane paznokcie mogą ten pomiar utrudniać. To w teorii, w praktyce chyba to zależy od struktury lakieru bo ja przy poroniniu miałam ciemnobrązową hybrydę i nie było problemu.

Mam taką refleksję odnośnie dyskusji/kłótki wszelakich. Jednak czytać to co ktoś napisał to nie to samo co rozmawiać twarzą w twarz. Nie słychać tonu głosu, nie widać mimiki i nie trudno o mylne odczytanie czyichś intencji.
Moja Droga, czas już na Ciebie ;-) Lekarze pewie się boją, bo to jednak ciąża bliżniacza.

Co do kłótni. To mam mieszane odczucia.

W każdym razie moje poglądy jeśli chodzi o zaspakajanie potrze bezbronnego dziecka są bliskie Butter. Szczególnie kiedy mówimy o noworodkach. Dojrzałość polega na tym, że bierze się odpowiedzilność za tą Maleńką istotkę i czasami trzeba odłożyć swoje potrzeby na później.
Potrzeby maleńkiego dziecka - i z tym się chyba większość zgadza świata naukowego- muszą być zaspokojone od razu.

Sztuką jest umieć zaspokoić potrzeby dziecka fizyczne, emocojalne (co jest bezdyskusyjne) i własne. I tu już rola dorosłego, żeby sobie tak poukładał wszystko, przemyślał, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Ważne są potrzeby dorosłych i ja z nich nie mam zamiaru rezygnować.
Ale ustaliłam z tż, że on bierze urlop na cały miesiąc, żebyśmy mogli oboje zajmować się naszymi dziećmi, żeby mnie odciążył. Po to, żeby też wstawał w nocy i lulał i karmił maleństwo. Dlatego będę odciągać pokarm, żeby móc się zwyczajnie wyspać. Sen jest ważny, żeby dobrze funkcjonować, a sen jest czymś deficytowym w tym okresie.
Kiedy ja będę potrzebowała wyjść i zrobić coś dla siebie (wiadomo im dziecko mniejsze tym krótsze są te chwile dla sobie, z czasem się to zmienia).

Rzecz w tym, żeby umieć zadbać o siebie, ale nie kosztem dziecka.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że moje dziecko płacze w niebo głosy bo czegoś potrzebuje a ja wychodzę do kawę do koleżanki.

No, ale to mojej zdanie i nie czuje potrzeby udowadniania, że jest jedyne i słuszne, a innych nie.

Jako doświadczona mama, wiem już jak postępować, żeby zadbać o dziecko i o siebie. A czy się uda?! To się okaże w praniu ;-)
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:41   #3124
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to w ogóle sobie wymyśliłam z tym karmieniem. Chcę karmić cycem ale też od początku będę przyzwyczajać do butli. Jedno karmienie na dobę na pewno będzie z butli, zależnie jak dam radę albo odciąganym albo mm. Właśnie po to, żebym mogła mieć trochę niezależności i mogła go zostawić pod opieką ojca.
Ja też tak chcę mi co prawda bardziej chodzi o powrót do pracy, ale własnymi przyjemnościami czasem też nie pogardzę tylko jak komukolwiek mówię, że myślę by właśnie od początku odciągać na jedno karmienie dla męża, to się wszyscy strasznie dziwią i próbują mnie od tego odwodzić, że bez sensu. A nawet jeśli dziecku będzie wszystko jedno, to niech się mąż przyzwyczaja i oswaja, ot co! :P

Cytat:
Napisane przez Mamamarta2010 Pokaż wiadomość
Odnosnie diety przy KP, ja zamierzam jesc wszytsko ale mniej przyprawione (czyli jak na codzien bo ja nie lubie takich mocno slonych itp potraw), smazone bede jesc jak bede miala ochote, owoce wszytskie bede jadla (nawet truskawki czy cytrusy tylko wiadomo nie pol kg naraz tylko np 20dag ), jedynie na poczatek daruje sobie kalafiora, bob, fasole, groch, brokul, sliwki -generalnie to po czym sama mam wzdecia. Mleko i nabial normalnie bede jesc. Jak sie cos bedzie dzialo to sie bede wtedy martwic
Ja mam takie samo podejście, będę jeść normalnie tylko mniej przyprawione i oprócz rzeczy mocno wzdymających, a dopiero w razie ewentualnych problemów będę wykluczać. Ale to oczywiście życie zweryfikuje
a kojarzycie, że podobno tylko w pl istnieje coś takiego jak dieta matki karmiącej?

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Nie przyspiesza go, ale usprawnia, a pozniej pomaga w zagojeniu sie tego wszystkiego
Serio? To muszę na wizycie zapytać gin, czy mogę pić. Ostatnio pytałam czy mogę małej pomóc jakoś w obróceniu się, to kazała nic nie robić. Może wychodzi z założenia że będzie co ma być i herbaty też pić nie pozwoli :P

Cytat:
Hej, chcecie zobaczyć moje zaj#$%@te paznokcie ?
Haha, fajne ja mam czerwone, jakoś kolorowe (przynajmniej u mnie) pasują mi tylko do opalonej skóry, inaczej dziwnie się czuję. A w tym roku bladzioch jestem jak nie wiem

Cytat:
U rąk też jeszcze malujecie? Ja chyba tylko bezbarwnym machnę, już trochę się boję malować kolorem.
Ja nie maluję już długo, ale raczej z lenistwa

Cytat:
Ja w ogóle nie lubię stóp, zarówno swoich jak i innych. Stopy się ewolucji nie udały. Każde jedne są brzydkie, jedni mają powykręcane palce, inni brzydki kształt paznokci, faceci mają ciemne długie włosy na dużym paluchu. Haluksy są fe. A najbardziej mnie obrzydza, jak drugi palec jest dłuższy. Fu, fu. Nienawidzę ludzkich stóp.
Ahahahaa, no to Cię muszę obrzydzić, mam dłuższy drugi palec :P
Ale rozumiem Cię, chociaż ja uważam, że bardziej niż stopy nie udały się kolana, te to są dopiero paskudne!

Cytat:
Ach moj ukochany Slupsk az nagle zaczelam tesknic za domkiem

No Adelka sprawila ze ciocia uwierzyla
A no tak bo Ty ze Słupska, może nawet się znacie pamiętam jak byłam u niej pierwszy raz jakieś 10 lat temu, z dumą pokazywała mi jedyne w mieście schody ruchome w Podkowie a teraz się taaak pozmieniało, chociaż też już nie byłam w sumie 4 lata u niej..

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
chyba zostałabym przy tych witaminach jeśli dziecko ma wagę w normie. Może ja swoje utuczyłam? Przez ostatnie 3 tyg. przytyłam 3kg... czyli mam 15kg na + Czyli co? Te witaminy tuczą dopiero w ostatnim trymestrze?
Moja nic nie mówiła o witaminach, żrem je dalej jak żarłam

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Na stronie ma napisane, że klient może zrócić bez podowania przyczyny w ciągu 10 dni. [...]
U mnie też zabronione, a mam na nogach hybrydę, wiec muszę udac się chyba do salonu. Swoją drogą czy samemu da się zmyć lakier hybrydowy???
Możesz zwrócić w ciągu 10 dni, to jest ogólny regulamin zakupów na odległość i wynika z praw konsumenta tylko chyba ponosisz koszt wysyłki zwrotnej, a za tą co wysyłali do Ciebie powinni Ci zwrócić razem z ceną produktu. Tylko akurat z tym to już różnie bywa.
Teoretycznie można zmyć hybrydę samemu. Kupujesz czysty aceton, nasączasz nim wacik, kładziesz na paznokieć, owijasz folią aluminiową (chyba matową stroną do środka, ale nie pamiętam na pewno ). Czekasz parę minut, ściągasz, sprawdzasz czy już rozmiękło, jak nie to zawijasz z powrotem i znowu po chwili sprawdzasz, a jak zmiękło to skrobiesz np drewnianym patyczkiem. Tylko pytanie czy jest to warte zachodu jak w salonie samo zdjęcie powinno kosztować 20, góra 30 zł - sama się jednak mocno nagimnastykujesz przy tym..
Stary 2014-07-03, 11:42   #3125
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry

To już za chwilę będą na wątku pierwsze dzieciaczki trzymam kciuki za bezpieczny i szybki poród

I zgadzam sie z pogrubionym. WIadomo, że na żywo inaczej wiele stwierdzeń się odbiera, bo mimika wiele nam mówi, ton głosu... A na forum czytamy tylko suchą wypowiedź i wtedy każda interpetuje ją na swój sposób. W końcu jedno zdanie można zinterpretować na wiele różnych sposobów. W ciąży tym bardziej

Wczoraj trochę poprasowałam, a dzisiaj boli mnie bark Chyba nie jestem do tego stworzona, albo za rzadko to robię

Wy sie przejmujecie, że wasze spore dzieciaki, a mój już teraz ma 3 kg. Może powinnam przestać brać witaminy???

Edytowane przez a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Czas edycji: 2014-07-03 o 11:48
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:44   #3126
daisy dot
Rozeznanie

Chciałabym tylko szybko polecić wyroby pościelowe firmy z allegro mamo-tato_com_pl
Zamówiłam u nich śpiworek i przybornik na łóżeczko i jestem zachwycona! Kolory, miękkość, grubość, wykonanie!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:50   #3127
patrycja19894
Wtajemniczenie

Justa Ja dziś jak wstałam, spojrzałam w lustro i stwierdziłam, ze mam żółta twarz.. ale chyba już sobie wkręcam

Ja dzis tez siedziałam na łóżku, spoglądając w księżyc i się drapałam
Moj Tz nie nawidzi tego dzwieku i za każdym razem zanim zasne to jest sprzeczka, bo każe mi przestać się drapać, a ja nie potrafie.. Obwiniam go, ze mnie nie wspiera.

Dzisiejsze spanie na raty.. najdłuższa przerwa 2 h, także nie mam dziś humoru.

Wczoraj również nie miałam na nic ochoty, do nikogo się nie odzywałam.. leżałam na kanapie i patrzałam w ściane.
Weszłam na chwilke na forum i nawet dyskusja mnie nie zachęciła do czegokolwiek..
Nie mam jeszcze zdania, w głowie mam ułożony swoj system wychowania i postępowania, ale to sie wszystko okaze po porodzie. Moja siostra również miała wszytsko ustalone przy pierwszym dziecku : co, kiedy, jak.. A jej syn był tak absorbujący, ze jej metody i plany mogła sobie w książki wsadzić. Dziewczyna miała stan przed depresyjny. Przy drugim dziecku było całkiem inaczej, córeczka grzeczna.. Także nie ma co się nakręcać, każde dziecko inne.

Co do paznokci, ja dwa dni temu dałam rade pomalowac i nawet nigdzie nie wyjechałam. Az sama jestem w szoku. Ale gimnastyka byla niezla

Przyszla mi wczoraj paczka, zamawialam na allegro rożek u Mamo _tato czy cos takiego.. Byly zwykle za 24zl lub za chyba 39zl.. wzielam ten "lepszy" a wydaje mi się jakiś taki szmaciany. Wasze tez są takie nijakie ? Na zdjeciu wydawały sie sztywne, z grubego materialu a to takie cienkie jakies.
Stary 2014-07-03, 11:54   #3128
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Mocne za te Twoje szkraby

a moze szpital nie jest wcale takim zlym wyjsciem ?

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:56   #3129
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Chciałabym tylko szybko polecić wyroby pościelowe firmy z allegro mamo-tato_com_pl
Zamówiłam u nich śpiworek i przybornik na łóżeczko i jestem zachwycona! Kolory, miękkość, grubość, wykonanie!
No widzisz, a ja w tym samym czasie pisałam o rożku, nie jestem zadowolona
Stary 2014-07-03, 11:57   #3130
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Justa Ja dziś jak wstałam, spojrzałam w lustro i stwierdziłam, ze mam żółta twarz.. ale chyba już sobie wkręcam

Moj Tz nie nawidzi tego dzwieku i za każdym razem zanim zasne to jest sprzeczka, bo każe mi przestać się drapać, a ja nie potrafie.. Obwiniam go, ze mnie nie wspiera.

Wczoraj również nie miałam na nic ochoty, do nikogo się nie odzywałam.. leżałam na kanapie i patrzałam w ściane.
Weszłam na chwilke na forum i nawet dyskusja mnie nie zachęciła do czegokolwiek..
Nie mam jeszcze zdania, w głowie mam ułożony swoj system wychowania i postępowania, ale to sie wszystko okaze po porodzie. Moja siostra również miała wszytsko ustalone przy pierwszym dziecku : co, kiedy, jak.. A jej syn był tak absorbujący, ze jej metody i plany mogła sobie w książki wsadzić. Dziewczyna miała stan przed depresyjny. Przy drugim dziecku było całkiem inaczej, córeczka grzeczna.. Także nie ma co się nakręcać, każde dziecko inne.

Co do paznokci, ja dwa dni temu dałam rade pomalowac i nawet nigdzie nie wyjechałam. Az sama jestem w szoku. Ale gimnastyka byla niezla

Przyszla mi wczoraj paczka, zamawialam na allegro rożek u Mamo _tato czy cos takiego.. Byly zwykle za 24zl lub za chyba 39zl.. wzielam ten "lepszy" a wydaje mi się jakiś taki szmaciany. Wasze tez są takie nijakie ? Na zdjeciu wydawały sie sztywne, z grubego materialu a to takie cienkie jakies.
Ja rożek kupiłam w sklepie Mieszko, nie był w jakieś ładne wzory jak te z internetu, ale wygląda solidnie i ma z tyłu taką kieszeń na twardą wkładkę z kokosa. Czyli może być usztywniany lub nie.
Ale ktoś tu pisał, że rożki są z cienkiego i grubszego materiału, nie wiem w sumie które są lepsze to chyba zależy jak kto woli trzymać malucha.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:03   #3131
fem
Raczkowanie

czy można być uczulonym na czerwoną porzeczkę?

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:03   #3132
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Właśnie a jak u Was jest z malowaniem paznokci na porodówce. U nas to zabronione. Tylko nie wiem czy u rak i nog ?

Jak bylam w 10 tygodniu bodajze, mama do mnie pisala, zebym nie malowala paznokci, bo w lakierach sa jakies szkodliwe substancje. A mnie ta informacja do szczescia niepotrzebna bo paznokci w ogole nigdy nie maluje. Ani u rak ani u nog. NIE CIERPIE miec lakieru na pazurach.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:03   #3133
ButterBear
Zakorzenienie

Kamilast, to trzymam kciuki, żeby Maluchy zdecydowały sie wyskoczyć!

Gosia, to Ty pisałaś o witaminach? Mój gin mi też kazał odstawić. Powiedział, że mam za gęstą krew i żeby je odstawić na razie. Więc odstawiłam... i zauważyłam, że zrobiłam sie o wiele bardziej senna...chociaż to może być nie związane ze sobą

Cytat:
Co do kłótni. To mam mieszane odczucia.

W każdym razie moje poglądy jeśli chodzi o zaspakajanie potrze bezbronnego dziecka są bliskie Butter. Szczególnie kiedy mówimy o noworodkach. Dojrzałość polega na tym, że bierze się odpowiedzilność za tą Maleńką istotkę i czasami trzeba odłożyć swoje potrzeby na później.
Potrzeby maleńkiego dziecka - i z tym się chyba większość zgadza świata naukowego- muszą być zaspokojone od razu.

Sztuką jest umieć zaspokoić potrzeby dziecka fizyczne, emocojalne (co jest bezdyskusyjne) i własne. I tu już rola dorosłego, żeby sobie tak poukładał wszystko, przemyślał, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Ważne są potrzeby dorosłych i ja z nich nie mam zamiaru rezygnować.
Ale ustaliłam z tż, że on bierze urlop na cały miesiąc, żebyśmy mogli oboje zajmować się naszymi dziećmi, żeby mnie odciążył. Po to, żeby też wstawał w nocy i lulał i karmił maleństwo. Dlatego będę odciągać pokarm, żeby móc się zwyczajnie wyspać. Sen jest ważny, żeby dobrze funkcjonować, a sen jest czymś deficytowym w tym okresie.
Kiedy ja będę potrzebowała wyjść i zrobić coś dla siebie (wiadomo im dziecko mniejsze tym krótsze są te chwile dla sobie, z czasem się to zmienia).

Rzecz w tym, żeby umieć zadbać o siebie, ale nie kosztem dziecka.
Nie wyobrażam sobie sytuacji, że moje dziecko płacze w niebo głosy bo czegoś potrzebuje a ja wychodzę do kawę do koleżanki.

No, ale to mojej zdanie i nie czuje potrzeby udowadniania, że jest jedyne i słuszne, a innych nie.

Jako doświadczona mama, wiem już jak postępować, żeby zadbać o dziecko i o siebie. A czy się uda?! To się okaże w praniu ;-)
Jak miło, że ktoś się jednak ze mną zgadza
Dokładnie zgadzam się z tym, co napisałaś

Chyba wezmę się za prasowanie... a potem idę do dentysty

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:13   #3134
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
a potem idę do dentysty
odwagi! To nie poród :P

Kamilast za wywoływanie oby TZ nie stchórzył
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:15   #3135
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak bylam w 10 tygodniu bodajze, mama do mnie pisala, zebym nie malowala paznokci, bo w lakierach sa jakies szkodliwe substancje. A mnie ta informacja do szczescia niepotrzebna bo paznokci w ogole nigdy nie maluje. Ani u rak ani u nog. NIE CIERPIE miec lakieru na pazurach.
A ja znowu nie wyszłabym z domu bez pomalowanych paznokci. Od długich lat maluje i nie wyobrazam sobie nie pomalowac.

Apropo wychowania... jak dziecko nie ma sily to nic nie poradzimy

http://funfan.tv/nie-ma-sily/
Stary 2014-07-03, 12:17   #3136
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość

A no tak bo Ty ze Słupska, może nawet się znacie pamiętam jak byłam u niej pierwszy raz jakieś 10 lat temu, z dumą pokazywała mi jedyne w mieście schody ruchome w Podkowie a teraz się taaak pozmieniało, chociaż też już nie byłam w sumie 4 lata u niej..
Haha schody w podkowie
Mnie nie było pół roku i tez zauważyłam wiele zmian np. Coraz więcej biedronek
ale mimo że to mała mieścina to ja lubię

Nasze szczescie
Stary 2014-07-03, 12:19   #3137
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Ja też tak chcę mi co prawda bardziej

[/COLOR]

Możesz zwrócić w ciągu 10 dni, to jest ogólny regulamin zakupów na odległość i wynika z praw konsumenta tylko chyba ponosisz koszt wysyłki zwrotnej, a za tą co wysyłali do Ciebie powinni Ci zwrócić razem z ceną produktu. Tylko akurat z tym to już różnie bywa.
Teoretycznie można zmyć hybrydę samemu. Kupujesz czysty aceton, nasączasz nim wacik, kładziesz na paznokieć, owijasz folią aluminiową (chyba matową stroną do środka, ale nie pamiętam na pewno ). Czekasz parę minut, ściągasz, sprawdzasz czy już rozmiękło, jak nie to zawijasz z powrotem i znowu po chwili sprawdzasz, a jak zmiękło to skrobiesz np drewnianym patyczkiem. Tylko pytanie czy jest to warte zachodu jak w salonie samo zdjęcie powinno kosztować 20, góra 30 zł - sama się jednak mocno nagimnastykujesz przy tym..
Nie wiem czy to zwracanie jest warte zachodu, nie wiem czy Pani KOKAINA nie wymyśli czegoś jeszcze.

Napisała, mi żebym odesłała jej te zasłony ale mam więcej u niej nie kupować bo nie chce być tak traktowana.

Czyli jak????!!!! Napisałam, że jako konsument mam prawo do zwrotu towaru i że zgłosze do allegro, że pozbawia mnie tego prawa.

Swoją drogą co oni na to, że na aukcji ma cenę 21 PLN za sztukę, a rachunek wystawiła mi na 68 PLN za te zasłony?

Jednak wybiorę się do gabinetu na zdjęcie. Dziękuję Gosia
Stary 2014-07-03, 12:24   #3138
gosia3103
Zakorzenienie

Ah! Wczoraj w ramach porządków i pakowania kartonów opróżniłam dwie szafki i porozkładałam tam różne dziecięce rzeczy co stały po kątach, dzięki temu mam więcej miejsca na podłodze na kolejne kartony przejrzałam też ciuszki które przyniosłam od koleżanki z miesiąc temu i nie miałam siły ani chęci ich ruszyć. Boję się, że jednak mąż nie zdąży tego remontu skończyć, brakuje nam kasy na pewne rzeczy na bieżąco, a mama od przyszłego tygodnia ma urlop i obiecała mi poprać i poprasować rzeczy dla małej, nie będę ich przecież upychać z powrotem do worków.. więc zrobię miejsce na półkach, jeśli jakimś cudem uda się spełnić marzenie i być na swoim to spakuję szybko na chwilę ale będę się łudzić że nadal są czyste a jak się nie uda to przynajmniej będę tu przygotowana.. Dostałam też od tej koleżanki koło poporodowe do siadania (serio jest aż tak źle? ) i wałeczki do układania dziecka na boczku czy coś.
Na pierwszym zdjęciu wrzucam też moją torbę, do której już nic się nie da upchnąć masakra..
Stary 2014-07-03, 12:28   #3139
pentuerka
Rozeznanie

Gosia trzymam kciuki, żebyście jednak zdążyli z remontem chociaż w pokojach. Ja do torby ledwo zmieściłam swoje rzeczy, a gdzie Małej?! Chyba będę musiała wziąć dwie torby na kółkach, bo nie wezmę takiej jednej wielkiej co się w nią pakuję jak lecę na drugą półkulę hihihih. To bylby widok - heheheh
Stary 2014-07-03, 12:28   #3140
gosia3103
Zakorzenienie

cóż, załączniki muszą iść osobno bo nie chciały się dodać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0017.jpg (59,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0018.jpg (75,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0019.jpg (67,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0020.jpg (81,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0021.jpg (74,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0022.jpg (80,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2014-07-03, 12:31   #3141
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj również nie miałam na nic ochoty, do nikogo się nie odzywałam..
Ty to się biedna namęczysz

Nasze szczescie
Stary 2014-07-03, 12:32   #3142
gosia3103
Zakorzenienie

c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0023.jpg (70,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0024.jpg (98,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0025.jpg (86,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0026.jpg (77,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0027.jpg (75,2 KB, 17 załadowań)
Stary 2014-07-03, 12:37   #3143
gosia3103
Zakorzenienie

i reszta.
Nie chcę już żadnych używanych ciuchów, nie mam gdzie tego trzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0028.jpg (72,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0029.jpg (72,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0030.jpg (82,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0031.jpg (76,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0032.jpg (66,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0034.jpg (77,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-07-03, 12:38   #3144
motylek_555
Raczkowanie

Cytat:
Nie wydaje mi się, że to od wątroby. W ciąży inaczej jest wytwarzana melanina i sie inaczej 'kumuluje'.

Ja zauważyłam, że mi pociemniały włosy.

ja mam właśnie taką "opaloną" skórę, mimo, ze sie nie opalam, a na twarz nakładam filtr 50

Cytat:
Nic się nie bój, dwa razy leżałam na stole operacyjnym i dwa razy mi na nim pielęgniarka zmywała paznokcie u rąk oni są na to przygotowani, więc spokojnie można.
To fajnie, bo ja też cały czas maluję, niepomalowane są jakieś takie...łyse

Cytat:
Nie martwcie sie dziewczyny jeszcze nie urodzilam
Ufffff

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Motylek aż 3 rozmiary w górę?! ja mam normalnie 41 i mieszczę się już tylko w rozchodzone balerinki lub japonki.. Szkoda, bo myślalam, że upoluję jakieś dobre buty na jesień na wyprzedażach.. :/
No niestety az 3, i tak nie wszystkie na mnie wchodzą, bo mam bardzo spuchnięte stopy i w górę(czyli podbicie) to urosło mi chyba z 5 rozmiarów, masakra jakas, buty, które kupiłam są w miarę wygodne, ale zupełnie n ie w moim stylu, bardziej w stylu mojej mamy No ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się....musi"

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Mi też przydałyby się buty rozmiar większe. Nie wiem czy u wszystkich tak będzie ale szwagierka po ciąży nadal nosi większy rozmiar buta, stopa jej się nie skurczyła po porodzie a to już prawie rok.
No proszę Cię...ja chcę z powrotem moje 37 mam chyba z 50 par butów w tym rozmiarze

Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie odnośnie kwasów omega. Bo wczoraj na wizycie w szpitalu ginka powiedziała, że powinnam odstawić witaminy ("tylko tuczą dziecko"), a brać tylko żelazo i kwasy.
Mój cały czas każe brac witaminy,żelazo i magnez, ja dodatkowo biorę kwasy DHA.

Cytat:
Dzień Dobry Kobitki

Motyle z 37 na 41? Szok.

Co do kokainy to ja jestem rozczarowana.
No niestety 40 to dla mnie stopa gigant
A z ta kokaina, to niefajnie wyszło ale jak najbardziej masz prawo do zwrotu. Ja zamawiałam 2 rożki i prześcieradło, wszystko ok.

Cytat:

Oj współczuje

Moja Milenka daje dzisiaj czadu
Swoją drogą jakie to super pisać o swoim dziecku już po imieniu
motylek_555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:39   #3145
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Butter widzisz to, że ja chcę tak uczyć dziecko to tak jak piszesz wynika z mojej wygody Więc jednak warto "rozmawiać" bo koniec końców też myślę jak Ty... tyle, że ja nie chcę w 100% podporządkowywać się dziecku i wiem, że wiszenie na cycku przez cały dzień albo właśnie spanie ze mną i tż-tem dla małej byłoby rajem ale dla nas już niekoniecznie

I może jestem samolubną i wyrodną matką ale w wielu kwestiach dotyczących przyszłego macierzyństwa pojawia się słowo "ja"... Wiem, że dobro i wygoda dziecka jest priorytetem ale ja też chcę się czuć w tym wszystkim komfortowo

Co do tetr to ja właśnie ostatnio jak narzekałam na prasowanie tych kilkunastu sztuk to mama mi wypomniała, że ona musiała prasować codziennie i to po kilkadziesiąt Straszne to musiało być, cieszę się że te czasy już za nami
ja myślę, że niespanie z dzieckiem nie jest samolubne, ja bym się bała, że je zgniotę gdyby miało z nami spać - a to samolubne mi się nie wydaje...
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:44   #3146
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek_555 Pokaż wiadomość

No proszę Cię...ja chcę z powrotem moje 37 mam chyba z 50 par butów w tym rozmiarze

No właśnie głupio byłoby wszystkie buty wywalać i kupować nowe, mam kilka par w których jakoś wybitnie nie pochodziłam nawet.
I u mnie nie tyle stopa jest dłuższa co szersza, czyli automatycznie trzeba kupić but większy, a i tak nie jest dobrze dopasowany.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:47   #3147
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia, to Ty pisałaś o witaminach? Mój gin mi też kazał odstawić. Powiedział, że mam za gęstą krew i żeby je odstawić na razie. Więc odstawiłam... i zauważyłam, że zrobiłam sie o wiele bardziej senna...chociaż to może być nie związane ze sobą
Ja pisałam, że mi gin nie kazała odstawiać, chociaż właściwie to nic na ich temat nie mówiła odkąd kazała je brać

Cytat:
Nie wiem czy to zwracanie jest warte zachodu, nie wiem czy Pani KOKAINA nie wymyśli czegoś jeszcze.

Napisała, mi żebym odesłała jej te zasłony ale mam więcej u niej nie kupować bo nie chce być tak traktowana.

Czyli jak????!!!! Napisałam, że jako konsument mam prawo do zwrotu towaru i że zgłosze do allegro, że pozbawia mnie tego prawa.

Swoją drogą co oni na to, że na aukcji ma cenę 21 PLN za sztukę, a rachunek wystawiła mi na 68 PLN za te zasłony?

Ahaha, to laska jest dobra. Kupujesz na odległość, nie możesz pomacać i dlatego masz prawo zwrotu bez podania przyczyny. To nawet nie jest reklamacja ani nic, po prostu takie Twoje prawo! i jak najbardziej możesz zamówić inne rzeczy u niej, nawet dokładnie to samo, tylko w innym kolorze, bo Ci się nie spodobał, koniec kropka.

Cytat:
Gosia trzymam kciuki, żebyście jednak zdążyli z remontem chociaż w pokojach. Ja do torby ledwo zmieściłam swoje rzeczy, a gdzie Małej?! Chyba będę musiała wziąć dwie torby na kółkach, bo nie wezmę takiej jednej wielkiej co się w nią pakuję jak lecę na drugą półkulę hihihih. To bylby widok - heheheh
Koleżanka jak leżała na patologii ciąży to mówiła że dziewczyny właśnie z takimi normalnymi wielkimi podróżnymi na porodówkę szły, a niektóre nawet miały po dwie
Nie wiem czy zdążymy, już się na nic nie nastawiam (bez kitu jakiejś pokory nabieram w tej ciąży). Widzę, że mąż ledwo chodzi, jak jest tam to nie śpi po nocach prawie wcale. Więcej robić nie da rady niż robi. Teraz zaczął nowe zlecenie więc tam będzie miał tylko weekendy raczej, bo tu robi do późna żeby jak najszybciej skończyć. Robić musi bo bez tego nie będzie kasy na chociażby kuchnię - która robiona na zamówienie też jest przecież przez ileś czasu, to nawet jakby teraz meblarz zaczął to i tak nie wiem czy zdąży... ajj będzie co ma być, trudno. Najwyżej będę karmić, przewijać, kąpać a w każdej wolnej chwili siedzieć w kącie i wyć ze smutku i poczucia porażki :P
Stary 2014-07-03, 12:54   #3148
Polly_
grozi wypollizowaniem

dzwonilam do szpitala i u mnie na sczzescie dla dziecka nie trzeba miec nic.
a dla siebie to co sie uwaza za potrzebne.
wiec własciwie jestem spakowana , nic dla dziecka juz włozone, dla mnie wlasciwie chyba wszystko..a! poduszke do karmienia bym w sumie wzieła...ale jak jej nie bedzie to tez sie nic nie stanie (chyba)
zapomnialam spytac o podklady porodowe, ale z tego co wiem to jak sie nie ma swoich to szpital musi dac...przeciez nie kazda rodząca zaczyna rodzic w swoim domu i w terminie..szpitale muszą miec wyposazenie dla nagłych wypadków...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

Ahaha, to laska jest dobra. Kupujesz na odległość, nie możesz pomacać i dlatego masz prawo zwrotu bez podania przyczyny. To nawet nie jest reklamacja ani nic, po prostu takie Twoje prawo! i jak najbardziej możesz zamówić inne rzeczy u niej, nawet dokładnie to samo, tylko w innym kolorze, bo Ci się nie spodobał, koniec kropka.

no chyba ze ona sprzedaje jako osoba prywatna a nie firma to wtedy zwtrot sie nie nalezy niestety...
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:58   #3149
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Kiepsko z tymi twoimi zakupami z all. Ale ona też chyba nieuczciwie zrobiła, że wystawiła ci rachunek za więcej niż było na aukcji, bo przecież allegro liczy prowizję od ceny kupna, czyli ich też oszukała na prowizji zaniżając cenę...

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
No właśnie głupio byłoby wszystkie buty wywalać i kupować nowe, mam kilka par w których jakoś wybitnie nie pochodziłam nawet.
I u mnie nie tyle stopa jest dłuższa co szersza, czyli automatycznie trzeba kupić but większy, a i tak nie jest dobrze dopasowany.
Ja mam rozmiar 40/41 i teraz tak trochę ciasno mi w niektórych balerinach. Ale rzadko z domu wychodzę, więc jakoś się przemęczy. A jakby stopy mi napuchły o 5 rozmiarów, to wyjdę w buty męża (rozmiar 47) :brzyda l:
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 13:04   #3150
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
no chyba ze ona sprzedaje jako osoba prywatna a nie firma to wtedy zwtrot sie nie nalezy niestety...
To tym bardziej piwinna przyjąć.
Jak bez firmy sprzedajesz to oczekujesz US nie odprowadzasz podatkow itp.
Więc strach.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości