|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
![]() mogę się podzielić ![]() Cytat:
szczerze to nawet ładny kawałek za nią pojechaliśmy ehhś ![]() Cytat:
mamine ![]() napisałam chyba higieniczne bo sama nie wiem jakie one są hehe nie jest napisane;PA w ogóle nie pisałam Wam jaka miła sytuacja mi się dzisiaj zdarzyła ![]() byłam na rynku właśnie po jagody i truskawki. Upatrzyłam sobie u jednej kobietki jagody i myślę sobie będę wracać to u niej kupie. Wracam patrzę a tam babka bierze od Niej, myślę sobie, no ładnie już mi nic nie zostanie. I rzeczywiście kobietka ta co kupowała mówi, ze ona bierze wszystko... po czym po chwili pyta ile bym chciała, no to mówię że litr :P i wiecie co?? oddała mi "swój" litr powiedziała, że dla ciężarnej powinno się wiele zrobić, bo to przyszłość kraju ![]() i mówi, że to dla dzidziusia, żeby mu smakowało ![]() A sama wzięła co zostało na spodzie, jakieś 0,5l może... szok!
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-07-03 o 14:29 |
||
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
ja torbę do szpitala pakowałam w dniu,w którym jechałam do szpitala, był to skończony 38 tydzień
![]() byliśmy na kolejnych zajęciach adaptacyjnych w przedszkolu, super było, młoda załapała się na zajęcia z Zumby fajna sprawa, popatrzyłam sobie. Były też akurat urodziny jakiejś dziewczynki i się załapałyśmy na tort miałam unikać słodyczy no ale małej jubilatce się nie odmawia na następnych zajęciach zostawiam ją samą w przedszkolu, wtedy dopiero sie okaże, jak jej się tam naprawdę podoba
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gotuje obiadek i tak tylko was podczytuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja u siebie sciany obwiesiłam ramkami bo strasznie lubie zdjęcia. U małej w pokoju będzie największa galeria z białych ramek ![]() Cytat:
Bardzo fajnie to wygląda. Moja szalona siorka ostatnio zrobiła taki wielki (chyba z 1,5 m x 0,80 m) wydruk zdjęcia na płótnie swojego najmłodszego synka. Też o czymś takim myślę jak mała się urodzi ale jednak w mniejszym formacie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes 2011 tak tochyba właśnie 140 roizmiar
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda,że takich ludzi nie ma więcej...Cytat:
nie myślałam,że ktoś u nas tyle kilogramów schował ale nie widać u Ciebie to się nie martw !
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze jeszcze tacy ludzie istnieją, oby bylo ich wiecej
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Pojadlam
![]() Mała chyba się przesuwa czy co bo zaczęło mnie boleć w okolicy żeber prawych i tył pleców właśnie też w tej okolicy Chyba do września pobije tu rekord z kg kto obstawia ? Można się wzbogacić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też zamierzam porobić zdjęcia małej i ładnie je obrobić i na ścianę ![]() Agnes2011 Dziękuję Kochanie ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- taką stronę znalazłam dzisiaj, mają dużo rzeczy i z kosmetyków i pościel, jeszcze wszystkiego nie przejrzałam tyle tego : http://www.blizejciebie.pl/promocje,1_500.html |
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Nadrobiłam Was, ale co komu miałam odpisać to nie pamiętam... Wczoraj spotkałam się z koleżankami, jedna przyszła ze swoją 2,5miesięczną córeczką, to kochane dziecko ![]() Po spotkaniu podjechał po mnie Tż i pojechaliśmy na zakupy. Kupiłam dla Małej kosmetyki (na razie z babydream a później zobaczę), oczywiście Tż mnie wkurzył, bo po co ja to kupuję!? A no po to żeby było! Nie przeterminuje się! Chciałam kupić w smyku ręczniczki z kapturkiem,ale drogo było więc chyba na alledrogo zamówię. Dla siebie zakupiłam spodnie takie cieniutkie, trochę eleganckie na gumce, sukienkę czarną i dwie bluzeczki. Do tego w Pull&Bear była wyprzedaż to zaszłam rozglądnąć się za jakąś bluzą bo w moje nie wejdę, a czasami chłodno jest i trzeba coś zarzucić na siebie. Na dziale damskim nic nie było, to kupiłam na męskim S Tż się śmiał ze mnie, ale powiedział, że on by takiej nie ubrał bo babska jest, więc jest ok ![]() A dzisiaj mam ochotę udusić Tżta! I zastanawiam się czy nie wyprowadzić się na jakiś czas do mieszkania rodziców. Oni wyjeżdżają na 2 miesiące, to przynajmniej nie musiałabym kilka razy dziennie chodzić tam do psinki mojej i miałabym spokój! A wracając do Tżta, to przeszedł dzisiaj sam siebie! Nawrzeszczał na mnie przy teściu, bez powodu tak naprawdę! O wszystko ma pretensje! Mówię do niego, że muszę iść do rodziców po jagody jak chce pierogi w sobotę (sam to wymyślił) to drze się, że ciągle się szlajam! A tak naprawdę co mam robić? Siedzę całymi dniami sama, to chociaż u rodziców mam z kim pogadać... Poszłam do domu z płaczem, a ten teraz udaje, że nic się nie stało i wielce wziął się za malowanie łóżeczka! Aaa i wczoraj jeszcze coś mi się zaczęło dziać z pralką... Nastawiłam pranie (dobrze, że pościel, ale były też tam jakieś koszulki moje i tżta) normalnie na 50st, bo zawsze tak piorę. Wyprało się, otwieram pralkę, a z niej aż paruje! Pranie gorące, tak jakby się dopiero co gotowało! No i dodatkowo pralka nie wywirowała. Ustawiłam na samo wirowanie jeszcze raz i poszłam, to ta menda znowu nie wywirowała i pranie pływało w pralce... Na pewno nie wrzucę do tego dziadostwa ubranek do Małej, będę prała u Mamy... Trochę się nażaliłam, ale tak mi się humor ostatnio zepsuł, nie wiem co się dzieje ze mną... Mam nadzieję, że do wieczora mi przejdzie... |
|
|
|
#2622 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
Ale pewnie mnie glukoza nie ominie juz teraz chial dac mi skierowanie ale jakos miesiac mam przerwy a teraz mam zastosowac u siebie diete na cukrzyce mam sobie poszukac w internecie itd. Słodyczy nie jem ale to przez hormony i normalka jest miec cukrzyce w ciazy... Wiesz waze teraz 93kg a przed ciaza wazyłam gdzies okolo 80kg to wiesz z tych szczuplych to ja nie naleze...
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się
Byłyśmy u nefrologa. Muszę zrobić posiew moczu, mocz ogólny, w przyszłym tygodniu pojechać na usg nerek. Zapłaciłam za wizytę więc za tydz znowu prywatnie, ale zdrowie najważniejsze. Dostałam nowy magnez, bo ten Asmag niby czegoś nie ma i muszę brać inny. Jezu, nażrę się dziennie tych tabletek jak nie wiem ![]() Siostra przywiozła w dzień.. pizzę Najadłam się jak nie wiem, zaraz Tż wróci i będziemy robić pomidorówkę. Mam lepszy nastrój jakoś, choć od rana strasznie się dołowałam tym brzuchem. Widocznie tak ma być i już. ![]() Ale mi narobiłyście ochoty tym żarełkiem, a Ty Niestabilna za to pysznie wyglądajace ciasto ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Gosiu dbaj o siebie, cukrzyca to nie przelewki Martynko, nie przejmuj się Tż, ale niech sobie nie myśli, że może tak na Ciebie krzyczeć Może ma gorszy dzień, ale nie znaczy, że musi się tak zachowywać, staraj się nie denerwować
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mojemu mężowi też coś dziś odbiło, miałam dziś przejść się do mamy ( 100 metrów) po list bo listonosz u nich zostawił, a ten nagadał mi że mam leżeć i nigdzie nie pójdę i jak się coś dziecku stanie to będzie moja wina. A jakoś nie przeszkadza mu to że muszę po nim sprzątać bałagan który zostawia bo ciągle się spieszy i nie ma czasu po sobie sprzątnąć. A mnie już od tego leżenia tyłek boli i dość mam
Edytowane przez agnes 20 Czas edycji: 2014-07-03 o 16:35 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ograniczasz owoce do minimum, przerzucasz się na pełnoziarniste pieczywo i w ogóle produkty. Niezbyt tłuste potrawy. To takie ogólne zasady, jesz co 2-3 godziny, ostatni posiłek tuż przed snem, np ok. 22 (nic dużego, np małą kanapkę z chudą szynką). Ja na tej diecie czułam się objedzona. Nie jest zła, dla mnie ogromnym wyrzeczeniem były te owoce. Dobrze by było, gdybyś miała glukometr i byś sama sobie mogła badać poziom cukru, bo bez tego trudno ustalić dietę. Bo tak naprawdę pierwsze dni diety to się próbuje po czym cukier skacze a po czym nie. Może się okazać, że jakiś produkt niekoniecznie dobry dla cukrzyka, u Ciebie nie podnosi znacząco cukru i możesz jeść, lub na odwrót, coś co niby ok jednak podnosi cukier.
|
|
#2626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na zajęciach adaptacyjnych możecie zostawić same dziecko? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aliszcze dobrze mówi Dbaj o siebie, bo cukrzyca w ciąży może być groźna dla dzidziusia jak się ją "oleje" ![]() - Pampuszki zrobione, teraz truskawki, jagody i śmietanka i rozkosz ![]() ![]() i jeszcze wizyta u dentysty zaliczona i ząbek naprawiony teraz dopiero za jakiś rok/9 miesięcy mam przyjść
|
||||||
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
nmartyna to faktycznie cos mu odbilo... cos mu nie poszlo w pracy czy co?
![]() agnes 20 nastepny nieogarniety ![]() Im chyba czasami po prostu bije palma,moj ostatnio sie wkurzyl ze po porodzie tez bede odwiedzac forum i w ogole sie denerwuje o to forum a przeciez co mam robic jak siedze na L4 od stycznia...? jeszcze kasy nie mamy,tak naprawde nie mam co ze soba zrobic i nawet dla poprawy humoru nie moge sobie nic kupic ani maluszkowi ![]() Dziewczyny rozrywa mi pachwiny,juz mam dosyc ![]() ![]() ![]() Tz mi kaze lezec ale mnie bolą glownie jak leze wlasnie juz nie daje rady...
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście o kg, ja miałam do tej pory 8, tak sądziłam, teraz jak byłam na wizycie w 5 tygodni przytyłam 4
![]() Ale jak się oprzeć pysznej, gorącej, pachnącej pizzy, jak? Niemożliwe
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
tak, możemy
w sumie to nie są jakieś zajęcia adaptacyjne specjalnie urządzane (bo wiem, że np w jednym przedszkolu zajęcia adaptacyjne są jakoś od godziny 16, kiedy już przedszkolaków praktycznie nie ma, są tylko "nowe" dzieci z rodzicami). A tu ja sobie wybieram dni, w których chcemy przyjść i jesteśmy od 10 do 11.30, młoda uczestniczy sobie w normalnych zajęciach przedszkolaków,a ja w kącie na krzesełku. Ostatnio tylko ona była z "nowych", dziś był jeszcze tata z córeczką. Ale ta córeczka bardzo nieśmiała (prawie godzinę tylko obserwowała inne dzieci, zajęcia, gdzieś w kącie blisko taty, dopiero po tej godzinie podeszła do stoliczka, gdzie dzieci bawiły się takim kinetycznym piaskiem co trochę włączyła się do zabawy. Moja młoda natomiast pierwsze 5 minut oswajała się a potem już kompletnie nie zwracała na mnie uwagi, tylko uczestniczyła w zabawach. No ale moja w sumie prawie rok starsza od tej dziewczynki,a rok to dużo w rozwoju takiego dziecka. No i przez to, ze moja młoda w ogóle do mnie nie podchodziła, sama szla do łazienki umyć rączki itp to pani mi powiedziała, że następnym razem mogę Asię samą zostawić, one będą miały numer telefonu do mnie, a ja będę gdzieś w pobliżu w razie co.malaPaulina, rozumiem Twój ból, te pachwiny. U mnie też tragedia, bolą mnie pachwiny, ból promieniuje na lewe udo, boli mnie kroczę, nie tylko ciągnięcia ale po prostu ból jak wstaje, jak chodzę. Jak dłużej chodzę to ból rozchodzę i jest lepiej. Ale jak dłuzej jestem w jednej pozycji to jest katastrofa. Po nocy to ja często nie mogę unieść nawet na cm lewej nogi przez ból. No ale takie uroki ciąży, ja dodatkowo miałam 2 operację w tych okolicach, wiec mogę mieć zrosty, które potęgują ból. Bo generalnie jest ok, szyjka ok, brzuch ok. A w pierwszej ciąży nie miałam czegoś takiego, ewentualnie jakieś ciągnięcia w pachwinach ale to pikuś był w porownaniu do tego, co teraz.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-03 o 17:07 |
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci mają narąbane we łbach Czasem brak sił już, a co on ma do forum? No nie mogę Mój Tż się cieszy, bo wie ile mi to radości sprawiaMoze idź do lekarza? Nie powinno tak boleć bardzo ![]() Moja mała dzisiaj szaleje
|
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia Mowilam o tym lekarzowi nie raz... przeczytalam juz chyba wszystkie fora na ten temat i duzo dziewczyn narzeka,szczegolnie w 3 trymestrze i do porodu podobno jest coraz gorzej
moge wziac apap czy nospe,a tak to nie ma na to zadnej rady![]() a co do Tzta,nie wiem,mnie nie pytaj,kto ich zrozumie? ![]() Aliszcze no mi sie czasami płakac chce,dzis zadzwonil ktos do drzwi i sie zerwalam szybko to zawyłam z bólu a podobno jak dzidzius jest glowa w dol i jest coraz blizej porodu to dopiero jest masakra tak to sie czuje dobrze,ale te pachwiny to jest cos okropnego
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też ginekolog powiedziała, że nic na bóle nie poradzi, nic złego się nie dzieje, taki niestety urok tej ciąży.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-07-03 o 17:31 |
|
|
|
|
#2633 |
|
Konto usunięte
|
Martynko
MalaPaulina wiem ze rozmawialas nie dswno z lekarzem, ale może zadzwoń i zapytaj czy to aż tak może boleć? Małgosia współczuje tej cukrzycy, słuchaj Aliszcze, ona wie o czym mowa :-* Pojadlam spaghetti i padlam. I juz znowu mnie ciągnie na coś słodkiego... |
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Ana nie pamiętam czy metoda miala jakąś nazwę, raczej nie. Jak bede na kompie to poszukam.
MalaPaulina współczuję bólu ![]() Malgosia do końca ciąży juz niewiele. Zastosujesz dietke i będzie super. Przytulam ![]() Dzanet a może mleczko w tubce? ![]() Lece na plotki z koleżanką ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2635 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Wtajemniczenie
|
ale naskrobałyście... ale nadrobiłam wszystko
![]() wczoraj na sr był temat pielęgnacji, kąpieli dzieciątka oraz omawialiśmy najczęstsze dolegliwości noworodków i jak sobie radzić z nimi. No i oczywiście mam ćwiczyć oddychanie przeponą. Teraz 12 oddechów na minute. Co tydzień mam zwiększać ich liczbę o 4 aż dojdę do 32 na minutkę. Zaczynałam od 8
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna, agnes - ale wy macie z tymi waszymi chłopami
![]() Mójmnie tylko wkurzył bo bez mojej zgody wziął sobie 3 dni wolnego ( nd, pon, wt ) bo ma nocki, a że od środy ma normalnie wolne do kolejnej niedzieli- pracuje na cztero brygadowce - to ma tydzień wolnego imnie namawia na wyjazd do pl, a ja nie chce jechać bo już się boję no i bymmusiała ubezpieczenie do pl specjalnie kupić w razie w , no ale ryzykować nie chce a tż sam też nie chce jechać i tak się targujemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2639 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47146092] Ty brutalu Ty! Ja wróciłam z zakupów biedronkowych... Nie jestem z siebie dumna... Miało być bez słodyczy...wyszło jak wyszło.... A ja zobaczyłam jagodzianki to nie mogłam się opanować pochłonęłam ją w drodze od kasy do auta, czyli jakieś 20m..[/QUOTE]To ja tak mam z pączkami z tesco Mój mąż się ze mnie śmieje, ze tego pączka mam na dwa gryzy I w sumie ma racje Cytat:
widzę Ania wzięła się za robienie zakupków ![]() Cytat:
![]() Kocham jagody a jeszcze w tym roku nie jadlam i pewnie już nie zjem.. A ta pani na ryneczku bardzo miła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też musimy ćwiczyć te oddechy, na razie też mam 8. Jutro dzień ćwiczeń mam nadzieje, ze starczy mi motywacji ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Trochę optymizmu
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-07-03 o 18:43 |
||||||
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to ćwiczyliśmy kąpiele i pielęgnacje na lalkach, czyli jak po kolei smarować, co po kolei pielęgnowac itd.
Poza tym uczyliśmy się masażu antykolkowego i masażu nóżek, rączek itd. Ciężko to opisać, praktyka to była
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

rzeczy sa cudne i pogonie mamę do sklepu na pewno 

na następnych zajęciach zostawiam ją samą w przedszkolu, wtedy dopiero sie okaże, jak jej się tam naprawdę podoba

Bardzo fajnie to wygląda. 

Ale pewnie mnie glukoza nie ominie juz teraz chial dac mi skierowanie ale jakos miesiac mam przerwy a teraz mam zastosowac u siebie diete na cukrzyce mam sobie poszukac w internecie itd.
Słodyczy nie jem ale to przez hormony i normalka jest miec cukrzyce w ciazy... 

jak nie dziś to jutro już będzie lepiej