|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Jak nie znikną to ogolę, ale póki co mi się nie chce. ![]() Po jakim czasie od porodu można chodzić na solarium? |
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Z ciekawości popytałam koleżanek i chyba tylko ze dwie na ok 15 z SN leżały na plecach Chyba, że mówisz o cc |
||
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Monitor, mój pępek jest wklęsły, tylko wystaje na zewnątrz bo się nie mieści :-D. Już ze dwa miesiące jak nie dłużej. Ja zawsze myślałam, że jak pępek wypycha to z wklęsły robi się wypukły w sensie tego supełka, jak byłam mała to podobno wyciągnęłam sobie pępek na zewnątrz i myślałam że to o to chodzi ;-)
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- O matko co za słownik w tym tel. Nie monitor, tylko miało być Moni... ;-)
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że nie rozpakowałam:P I oczywiście, że tam coś jest ![]() Wiedziałam, że to tak samo sobie nie może leżeć ![]() Co do solarium to też chętnie się dowiem ale tak na chłopski rozum to chyba jak się skończy połóg, czyli krwawienie... Bo niby podczas okresu też się nie powinno chodzić Także tak analogicznie mi się wydaje |
|
|
|
|
#3185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie też tak z tym pępkiem |
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach ta zebra, wlasciel nie mogl czegos innego wymyslec
Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-07-03 o 15:36 |
|
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My na razie kupiliśmy tylko ten miękki wkład do przewijania, myślałam, że położę to na komodzie i będzie, ale beznadziejnie to funkcjonuje, zsuwa się i jest niewygodne, więc pewnie kupimy drewniany stelaż na łóżeczko. Z tyłu podkleimy takie deseczki między którymi będzie rama łóżka (na obrazku to zaznaczyłam na czerwono). Wiesz o co mi chodzi?
|
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ooo a my dziś 36 tydzień rozpoczełyśmy, hmm hmm...
Przyszedl materac, także ten... jakbyśmy już mieli wsio i możemy się pakować do szpitala Cytat:
Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-07-03 o 15:43 |
||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mocno trzymam kciuki aby po porodzie okazalo sie ze wszystko jest dobrze ![]() Nie ma co martwic sie na zapas |
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się śmialiśmy, że nic dziwnego, że udało nam się zajść w ciążę jak się przeprowadziliśmy Takie ściany i do tego wielkie łoże Jak w burdeluCytat:
![]() Materac w sumie był tani bo jakieś 65 zł kosztował a wydaje się fajny |
||
|
|
|
#3191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm siedzę i rozmyślam, czy warto wydać 50 zł na pedicure... Trochę mi szkoda, ale z drugiej strony wstyd klapki ubrać, o zrobieniu porządku z odpryśniętym już lakierem nie wspomnę..... Chyba odżałuję ten raz ;/
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przewijak się umyje![]() A te wkłady na komody czy stelaże z materiału to jednak po każdym obsikaniu trzeba by było wyprać więc mało to praktyczne jednak ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Maluję i obcinam Ja tam na pedi nigdy nie byłam bo uważam, że nie warto Jakbym już miała pójść to zrobiłabym sobie od razu hybrydy bo to na dłużej a tak to się nie opłaca zwykłym lakierem bo zaraz może odprysnąć
|
||
|
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U Ciebie na jakiej podstawie lekarz stwierdził że masz gęstą krew ? Jeśli chodzi o drugi akapit to ja też się z Tobą zgadzam i mam wrażenie że nie do końca zostałaś zrozumiana. Pisałaś o noworodku którego jest ciężko zrozumieć, wiec trzeba mu się poświęcić w 100% przez pierwszych kilka tygodni by go poznać i nauczyć się z nim współgrać. |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego napisałam, ze ten jeden raz, bo ogólnie uważam, że nie warto, ale teraz mam strasznie popękaną skórę, do tego twardą i to na dużym paluchu, a zajęcie się tym samodzielnie byłoby z moim obecnym bębnem cudem
Wstyd po prostu, jakbym nigdy nic z nimi nie robiła
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O coś takiego. Będę musiała coś dokupić, albo na łóżku młodego przewijać, chociaż to dużo zginania się i średnio mi się to uśmiecha. |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-07-03 o 16:06 |
|
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3199 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i nie będziesz musiała non stop nastawiać pralki!maila Ci jeszcze nie wysłałam - mea culpa...normalnie nie mam na nic czasu dziś, daj mi jeszcze ze 2 dni bo normalnie nie ogarniam nic![]() Cytat:
![]() z tymi czopami to jak lekarz kazał to bierz. Farmaceutka rozradzała bo może faktycznie się ich w ciązy nie powinno używać ale lekarz jest od tego żeby ocenić czy w Twoim przypadku lepiej brać czy lepiej nie brac. Cytat:
moja ostatnio ważyla kolo 2kg ale to był 33/34tcCytat:
|
|||||
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo są takie same ale materiałowe też, ostatnio widziałam i stwierdziłam, że są bez sensu![]() U mnie położne bardzo uczulały właśnie, żeby nie przewijać na łożku/kanapie bo kilkanaście razy na dobę taka pozycja to zabójstwo dla naszego kręgosłupa... Mówiła, że lepiej na jakimś stole nawet byleby właśnie wygodnie na stojąco bez schylania |
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
max 4tyg ![]() teraz to już jest calkiem bezpiecznie, ja dopiero 35tc zaczynam, też dziś ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Venus u nas położne mówiły, że skutki tego możemy odczuwać dopiero za kilka lat a po co się męczyć
![]() Ja ogólnie mam kiepski kręgosłup więc sobie tego nie wyobrażam... Może macie po prostu stół w kuchni? Albo jakąś komodę ? Nie musi to być koniecznie przewijak tylko coś, żeby sobie wygodnie stanąć przy tym |
|
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe ile moja ma, jutro zaczynamy 37 tydzień. W środę mam wizytę i nie mogę się już doczekać
|
|
|
|
#3204 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
Tatuś mojej Natalki to też kawał chłopa i zastanawiam się czy też nie będzie duża.
|
|
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
My z Olivka zjadlysmy ladnie obiad (miesko,ziemniaki,salata)
tatus bedzie dumny ![]() MAm nadzieje ze nie zakonczy sie to
|
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na lekcji historii w liceum dowiedziałam się, że w starożytności wierzono, że jeśli drugi palec u mężczyzn jest dłuższy to oznacza, że są dobrymi kochankami ![]() My dziś mamy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Zaraz się zbieramy. A poza tym to mam dzień płaczka. Coraz częściej mi się to zdarza w ciąży i jak zacznę to się nie mogę uspokoić
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co z Optymistką? Martwię się o nią!
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też zjadłam obiadzik: kasza, mięsko duszone w sosie koperkowym i kalafior tylko ja na pewno nie zwrócę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

Każdy kolejny palec jest coraz krótszy

Chyba, że mówisz o cc 
Także tak analogicznie mi się wydaje

. Że mogę przyjechać do szpitala, ale wiele nie zrobią, bo nie można diagnozować kobiety w ciąży przez RTG i że jeśli tylko daję radę, to mam chodzić po domu (typu WC
, modlę się, żeby młody zechciał wyjść w lipcu
.