Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 15:26   #3181
h4linka
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie mam Każdy kolejny palec jest coraz krótszy
A te nóżki to gdzie one mają być?? Kurde ja nie mam nic w komplecie
Te kłaki to chyba znikną co?
A rozpakowywałaś go już z folii? u mnie w folii pod rączką był papier z napisami "przewijak blablabla" i pod tym papierem były podklejone nóżki.

Jak nie znikną to ogolę, ale póki co mi się nie chce.

Po jakim czasie od porodu można chodzić na solarium?
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:26   #3182
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez nagiAkt Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, przyszlam wam sie zameldowac po badaniu. No wiec okazalo sie, ze dziecko ma poszerzone obie komory. Norma to 10mm a dzidzia ma 13. Lekarz tez stwierdzil ze dziecko nie ma spoidla wielkiego i przestezeni oomiedzy dwoma polkulamk, wupadlo mi z glowy jak to sie nazywa. Wszystko inne prawidlowe. Agenazja ciała modzelowatego - tak stwierdzil. Powiedzial ze dziecko moze miec problemy w nauce, dzie ske pozniej rozwijalo k trzeba bedzje mu poswiecic wiecej uwagi. Poza tym ulozone jest glowka dk dolu, dosyc nisko. Watpie ze donosze ciaze, tym bardziej ze termkn z usg wychodzi na 28 sierpnia a dzis nawet na 5 wrzesnia...
Biedna Ale ja bym była dobrej myśli, może jeszcze się wszystko ułoży tak, że będzie w porządku

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Te wnioski po relacji kilkunastu znajomych i rodziny, które rodziły na wyspach. Pewnie, tak jak i w Polsce są różne warunki, ale dziwnym trafem akurat każdej nakazano łóżko i leżenie podczas porodu.
Ale pechowo trafiły

Z ciekawości popytałam koleżanek i chyba tylko ze dwie na ok 15 z SN leżały na plecach Chyba, że mówisz o cc
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:30   #3183
gosia3103
Zakorzenienie

Monitor, mój pępek jest wklęsły, tylko wystaje na zewnątrz bo się nie mieści :-D. Już ze dwa miesiące jak nie dłużej. Ja zawsze myślałam, że jak pępek wypycha to z wklęsły robi się wypukły w sensie tego supełka, jak byłam mała to podobno wyciągnęłam sobie pępek na zewnątrz i myślałam że to o to chodzi ;-)

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

O matko co za słownik w tym tel. Nie monitor, tylko miało być Moni... ;-)
Stary 2014-07-03, 15:33   #3184
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
A rozpakowywałaś go już z folii? u mnie w folii pod rączką był papier z napisami "przewijak blablabla" i pod tym papierem były podklejone nóżki.

Jak nie znikną to ogolę, ale póki co mi się nie chce.

Po jakim czasie od porodu można chodzić na solarium?
Dzięki Ci dobra kobieto

Oczywiście, że nie rozpakowałam:P I oczywiście, że tam coś jest

Wiedziałam, że to tak samo sobie nie może leżeć

Co do solarium to też chętnie się dowiem ale tak na chłopski rozum to chyba jak się skończy połóg, czyli krwawienie... Bo niby podczas okresu też się nie powinno chodzić Także tak analogicznie mi się wydaje
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:33   #3185
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Monitor, mój pępek jest wklęsły, tylko wystaje na zewnątrz bo się nie mieści :-D. Już ze dwa miesiące jak nie dłużej. Ja zawsze myślałam, że jak pępek wypycha to z wklęsły robi się wypukły w sensie tego supełka, jak byłam mała to podobno wyciągnęłam sobie pępek na zewnątrz i myślałam że to o to chodzi ;-)

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

O matko co za słownik w tym tel. Nie monitor, tylko miało być Moni... ;-)
Monitor
U mnie też tak z tym pępkiem
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:34   #3186
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie też mi się podoba ta lampka z Ikei Ale u mnie to już całkiem nie będzie pasować do tej zebry a zresztą co będzie
Jak już coś kupisz to mam nadzieję, że się pochwalisz
A i mnie te włoski też wkurzają ale nie chcę wyrywać jednak bo boję się, że później cały czas będę musiała to robić... A tak to mam nadzieję, że po porodzie same znikną
moze zamiast tego kwiatka to u Ciebie bedzie bardziej pasowala lampka ksiezyc bo widzialam ze tez jest w ikei
ach ta zebra, wlasciel nie mogl czegos innego wymyslec

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-07-03 o 15:36
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:38   #3187
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No ale wiesz, niech ja szturchnę przez przypadek ręką albo ciałem i się przesunie i "wpadnie" do łóżeczka... Jednak trochę się boję mimo wszystko, tymbardziej że nie mam doświadczenia nawet w przewijaniu takiego maluszka

Składałaś już łóżeczko?? My dzisiaj z tż-tem składaliśmy i na końcu się okazało, że te boki są odwrotnie i musieliśmy je rozkręcać haha

Materac kupiłam u rodzyneczki Kokos-pianka-kokos jakoś tak
Musimy coś pomyśleć nad tym przewijakiem a Wy jak będziecie go montować?
Łóżeczko mamy od 3 miesięcy złożone bo je przemalowywaliśmy (jest w spadku po kuzynce), więc jak już skonczyliśmy i skręciliśmy żeby zobaczyć jak wyszło to już tak zostało. A materac też mam kokos-pianka-kokos, tylko kupowaliśmy przez znajomego, ale to pewnie taki sam model hehe.

My na razie kupiliśmy tylko ten miękki wkład do przewijania, myślałam, że położę to na komodzie i będzie, ale beznadziejnie to funkcjonuje, zsuwa się i jest niewygodne, więc pewnie kupimy drewniany stelaż na łóżeczko. Z tyłu podkleimy takie deseczki między którymi będzie rama łóżka (na obrazku to zaznaczyłam na czerwono). Wiesz o co mi chodzi?

TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:38   #3188
chilanes
Zakorzenienie

Ooo a my dziś 36 tydzień rozpoczełyśmy, hmm hmm...
Przyszedl materac, także ten... jakbyśmy już mieli wsio i możemy się pakować do szpitala

Cytat:
No ale wiesz, niech ja szturchnę przez przypadek ręką albo ciałem i się przesunie i "wpadnie" do łóżeczka... Jednak trochę się boję mimo wszystko, tymbardziej że nie mam doświadczenia nawet w przewijaniu takiego maluszka

Składałaś już łóżeczko?? My dzisiaj z tż-tem składaliśmy i na końcu się okazało, że te boki są odwrotnie i musieliśmy je rozkręcać haha

Materac kupiłam u rodzyneczki Kokos-pianka-kokos jakoś tak
Musimy coś pomyśleć nad tym przewijakiem a Wy jak będziecie go montować?
To jeśli się boisz to myslę, że sprawdziły by się takie "nóżki antypoślizgowe" jak stosuje się przy szybach (jak na ławę np szybę się kładzie, to żeby się nie przesuwała, między szybę, a lawę przykleja się takie "kulki-nóżki" (nie wiem jak nazwać) i dzięki temu się nie przesuwa. Dostepne w marketach budowlanych i w sklepach ze szkłem i lustrami.
Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Biedna Ale ja bym była dobrej myśli, może jeszcze się wszystko ułoży tak, że będzie w porządku

Ale pechowo trafiły

Z ciekawości popytałam koleżanek i chyba tylko ze dwie na ok 15 z SN leżały na plecach Chyba, że mówisz o cc
Nie, nie pisalam o cc

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-07-03 o 15:43
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 15:42   #3189
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, przyszlam wam sie zameldowac po badaniu. No wiec okazalo sie, ze dziecko ma poszerzone obie komory. Norma to 10mm a dzidzia ma 13. Lekarz tez stwierdzil ze dziecko nie ma spoidla wielkiego i przestezeni oomiedzy dwoma polkulamk, wupadlo mi z glowy jak to sie nazywa. Wszystko inne prawidlowe. Agenazja ciała modzelowatego - tak stwierdzil. Powiedzial ze dziecko moze miec problemy w nauce, dzie ske pozniej rozwijalo k trzeba bedzje mu poswiecic wiecej uwagi. Poza tym ulozone jest glowka dk dolu, dosyc nisko. Watpie ze donosze ciaze, tym bardziej ze termkn z usg wychodzi na 28 sierpnia a dzis nawet na 5 wrzesnia...
Kochana sam lekarz powiedzial ze 'moze miec ' ale wcale nie musi
Ja mocno trzymam kciuki aby po porodzie okazalo sie ze wszystko jest dobrze
Nie ma co martwic sie na zapas

Nasze szczescie
Stary 2014-07-03, 15:45   #3190
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
moze zamiast tego kwiatka to u Ciebie bedzie bardziej pasowala lampka ksiezyc bo widzialam ze tez jest w ikei
ach ta zebra, wlasciel nie mogl czegos innego wymyslec
No ta zebra i do tego jeszcze te czerwone ściany My się śmialiśmy, że nic dziwnego, że udało nam się zajść w ciążę jak się przeprowadziliśmy Takie ściany i do tego wielkie łoże Jak w burdelu

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Łóżeczko mamy od 3 miesięcy złożone bo je przemalowywaliśmy (jest w spadku po kuzynce), więc jak już skonczyliśmy i skręciliśmy żeby zobaczyć jak wyszło to już tak zostało. A materac też mam kokos-pianka-kokos, tylko kupowaliśmy przez znajomego, ale to pewnie taki sam model hehe.

My na razie kupiliśmy tylko ten miękki wkład do przewijania, myślałam, że położę to na komodzie i będzie, ale beznadziejnie to funkcjonuje, zsuwa się i jest niewygodne, więc pewnie kupimy drewniany stelaż na łóżeczko. Z tyłu podkleimy takie deseczki między którymi będzie rama łóżka (na obrazku to zaznaczyłam na czerwono). Wiesz o co mi chodzi?

Wiem ale ja teraz znalazłam te kołki także ten przewijak jest już stabilny Więc ja bym nie kombinowała tylko kupiła taki

Materac w sumie był tani bo jakieś 65 zł kosztował a wydaje się fajny
Stary 2014-07-03, 15:48   #3191
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No ta zebra i do tego jeszcze te czerwone ściany My się śmialiśmy, że nic dziwnego, że udało nam się zajść w ciążę jak się przeprowadziliśmy Takie ściany i do tego wielkie łoże Jak w burdelu

Wiem ale ja teraz znalazłam te kołki także ten przewijak jest już stabilny Więc ja bym nie kombinowała tylko kupiła taki

Materac w sumie był tani bo jakieś 65 zł kosztował a wydaje się fajny
Nie wiem czy ja teraz znajdę tylko stelaż bez tego wkładu miękkiego, głupio kupować drugi.
Stary 2014-07-03, 15:50   #3192
chilanes
Zakorzenienie

Hmmm siedzę i rozmyślam, czy warto wydać 50 zł na pedicure... Trochę mi szkoda, ale z drugiej strony wstyd klapki ubrać, o zrobieniu porządku z odpryśniętym już lakierem nie wspomnę..... Chyba odżałuję ten raz ;/
Stary 2014-07-03, 15:55   #3193
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Nie wiem czy ja teraz znajdę tylko stelaż bez tego wkładu miękkiego, głupio kupować drugi.
No a taki przewijak jak ja mam by Ci nie pasował?? Myślę, że taka ceratka jest praktyczniejsza bo na to kładziesz flanelkę czy tetrę i najwyżej dziecko Ci to obsika a przewijak się umyje

A te wkłady na komody czy stelaże z materiału to jednak po każdym obsikaniu trzeba by było wyprać więc mało to praktyczne jednak

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Hmmm siedzę i rozmyślam, czy warto wydać 50 zł na pedicure... Trochę mi szkoda, ale z drugiej strony wstyd klapki ubrać, o zrobieniu porządku z odpryśniętym już lakierem nie wspomnę..... Chyba odżałuję ten raz ;/
Ja sobie jeszcze sama ogarniam pazurki Maluję i obcinam
Ja tam na pedi nigdy nie byłam bo uważam, że nie warto Jakbym już miała pójść to zrobiłabym sobie od razu hybrydy bo to na dłużej a tak to się nie opłaca zwykłym lakierem bo zaraz może odprysnąć
Stary 2014-07-03, 16:00   #3194
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Gosia, to Ty pisałaś o witaminach? Mój gin mi też kazał odstawić. Powiedział, że mam za gęstą krew i żeby je odstawić na razie. Więc odstawiłam... i zauważyłam, że zrobiłam sie o wiele bardziej senna...chociaż to może być nie związane ze sobą

Jak miło, że ktoś się jednak ze mną zgadza
Dokładnie zgadzam się z tym, co napisałaś
Pisałam ostatnio że wyszły mi złe wyniki morfologii tzn okazało się że mam za dużo płytek krwi.
U Ciebie na jakiej podstawie lekarz stwierdził że masz gęstą krew ?

Jeśli chodzi o drugi akapit to ja też się z Tobą zgadzam i mam wrażenie że nie do końca zostałaś zrozumiana. Pisałaś o noworodku którego jest ciężko zrozumieć, wiec trzeba mu się poświęcić w 100% przez pierwszych kilka tygodni by go poznać i nauczyć się z nim współgrać.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:01   #3195
chilanes
Zakorzenienie

Dlatego napisałam, ze ten jeden raz, bo ogólnie uważam, że nie warto, ale teraz mam strasznie popękaną skórę, do tego twardą i to na dużym paluchu, a zajęcie się tym samodzielnie byłoby z moim obecnym bębnem cudem Wstyd po prostu, jakbym nigdy nic z nimi nie robiła
Stary 2014-07-03, 16:02   #3196
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
No a taki przewijak jak ja mam by Ci nie pasował?? Myślę, że taka ceratka jest praktyczniejsza bo na to kładziesz flanelkę czy tetrę i najwyżej dziecko Ci to obsika a przewijak się umyje

A te wkłady na komody czy stelaże z materiału to jednak po każdym obsikaniu trzeba by było wyprać więc mało to praktyczne jednak

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Nie nie, to jest też z ceraty z podusią w środku, tylko nie ma drewnianego stelaża więc na łóżeczku nie postawię.

O coś takiego. Będę musiała coś dokupić, albo na łóżku młodego przewijać, chociaż to dużo zginania się i średnio mi się to uśmiecha.
Stary 2014-07-03, 16:04   #3197
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie, to jest też z ceraty z podusią w środku, tylko nie ma drewnianego stelaża więc na łóżeczku nie postawię.

O coś takiego. Będę musiała coś dokupić, albo na łóżku młodego przewijać, chociaż to dużo zginania się i średnio mi się to uśmiecha.
Nie lepiej to sprzedać i kupić usztywniany albo zapytać sprzedajacego, czy by Ci nie wymienił na taki jak potrzebujesz?

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2014-07-03 o 16:06
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:07   #3198
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Cześć kobitki

Tracy Hogg - już prawię kończę

Wczoraj dzwoniłam do Gina i powiedziałam o tym strasznym bólu w biodrze, przez który kuleję i powiedział, że niestety . Że mogę przyjechać do szpitala, ale wiele nie zrobią, bo nie można diagnozować kobiety w ciąży przez RTG i że jeśli tylko daję radę, to mam chodzić po domu (typu WC ), nie leżeć plackiem. Wizytę U gina mam 8.07, a u ortopedy 15.07.
Mam dość , modlę się, żeby młody zechciał wyjść w lipcu .
I żeby po porodzie wszystko się unormowało.

Super

Ale duża! A który to tydzień?
37 właśnie dzisiaj zaczynamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:08   #3199
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Kamilast, to trzymam kciuki, żeby Maluchy zdecydowały sie wyskoczyć!

Gosia, to Ty pisałaś o witaminach? Mój gin mi też kazał odstawić. Powiedział, że mam za gęstą krew i żeby je odstawić na razie. Więc odstawiłam... i zauważyłam, że zrobiłam sie o wiele bardziej senna...chociaż to może być nie związane ze sobą
hmm a moja odwrotnie, teraz kazała mi jeść dodatkowe witaminy (femibion natal 2)

Cytat:
cóż, załączniki muszą iść osobno bo nie chciały się dodać
Cytat:
i reszta.
Nie chcę już żadnych używanych ciuchów, nie mam gdzie tego trzymać
oj Gosia, jeszcze Ci się każdy z tych ciuszków słodko przyda i nie będziesz musiała non stop nastawiać pralki!
maila Ci jeszcze nie wysłałam - mea culpa...normalnie nie mam na nic czasu dziś, daj mi jeszcze ze 2 dni bo normalnie nie ogarniam nic

Cytat:
Strasznie sie balam bo mala od rana nie dawala znaku zycia, smyralam ja i nic, poszlam sie umyc i tez nic ale jak usiadlam to zaczela swoje akrobacje
jak ona smie tak sie dlugo nie ruszac chce chyba zeby matka zawalu dostala

u mnie znowu wymioty jezu wykoncze sie serio

jeszcze Tz poszedl na przerwie kupic mi czopki i to na kolke o czym pisala Halinka i aptekarka powiedziala ze pod koniec ciazy czopkow niby nie wolno brac bo powoduje skurcze
wiec teraz nie wiem co robic bo ginka sama kazala mi je brac na ostatniej wizycie tydzien temu wiec chyba wie co robi
poza tym ja bez tych czopkow nie zyje
mi też od dwóch dni Mała rano nie daje popisow, dopiero wieczorkiem coś więcej sie rusza. Choć np teraz jak usiadłam przed kompem to ją czuję...może dlatego, że wcześniej cały czas coś robiłam i nie skupiałam się na niej

z tymi czopami to jak lekarz kazał to bierz. Farmaceutka rozradzała bo może faktycznie się ich w ciązy nie powinno używać ale lekarz jest od tego żeby ocenić czy w Twoim przypadku lepiej brać czy lepiej nie brac.

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Potem was nadrobie, dzięki dziewczyny za kciuki. U nas po badanich wszystko ok amelka jest ułożona główką w dol i waży 3200, łożysko się podniosło w związku z czym cc nie będzie czekamy na poród naturalny

super! a Ty masz łożysko przodujące? Amelka już tyle waży? a no ale Ty masz termin na początku co nie? a raczej na końcu lipca moja ostatnio ważyla kolo 2kg ale to był 33/34tc
Cytat:
z tego co piszesz to nie jest to jakaś straszna wada prawda? nie zagraża to Twojemu dziecku ewentualnie moga być potem jakieś problemy rozwojowe...a może ich nie będzie! trzymam mocno kciuki, musi byc dobrze.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:09   #3200
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

No jak z ceratki to spoko Bo są takie same ale materiałowe też, ostatnio widziałam i stwierdziłam, że są bez sensu

U mnie położne bardzo uczulały właśnie, żeby nie przewijać na łożku/kanapie bo kilkanaście razy na dobę taka pozycja to zabójstwo dla naszego kręgosłupa...
Mówiła, że lepiej na jakimś stole nawet byleby właśnie wygodnie na stojąco bez schylania
Stary 2014-07-03, 16:14   #3201
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

coraz bliżej poród!
max 4tyg
teraz to już jest calkiem bezpiecznie, ja dopiero 35tc zaczynam, też dziś

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
No jak z ceratki to spoko Bo są takie same ale materiałowe też, ostatnio widziałam i stwierdziłam, że są bez sensu

U mnie położne bardzo uczulały właśnie, żeby nie przewijać na łożku/kanapie bo kilkanaście razy na dobę taka pozycja to zabójstwo dla naszego kręgosłupa...
Mówiła, że lepiej na jakimś stole nawet byleby właśnie wygodnie na stojąco bez schylania
kurde a ja właśnie myślałam, że na łóżko dam przewijak i tyle...ale faktycznie kilka czy kilkanaście razy się tak giąć dziennie to chyba niezbyt zdrowo...muszę coś innego wykombinować.
Stary 2014-07-03, 16:19   #3202
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Venus u nas położne mówiły, że skutki tego możemy odczuwać dopiero za kilka lat a po co się męczyć
Ja ogólnie mam kiepski kręgosłup więc sobie tego nie wyobrażam...

Może macie po prostu stół w kuchni? Albo jakąś komodę? Nie musi to być koniecznie przewijak tylko coś, żeby sobie wygodnie stanąć przy tym
Stary 2014-07-03, 16:22   #3203
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Ciekawe ile moja ma, jutro zaczynamy 37 tydzień. W środę mam wizytę i nie mogę się już doczekać
Stary 2014-07-03, 16:31   #3204
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

U nas to takie deski do tych przewijakow miekich sprzedają i to się kładzie na luzeczko mi to się że stolnica kojazy:-D

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ciekawe ile moja ma, jutro zaczynamy 37 tydzień. W środę mam wizytę i nie mogę się już doczekać
Też jestem ciekawa czy odobna bedie mieć wagę mi polozna powiedziała że amelka duza jest, ale śmiała się że to po tatusiu

pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 16:32   #3205
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
U nas to takie deski do tych przewijakow miekich sprzedają i to się kładzie na luzeczko mi to się że stolnica kojazy:-D

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------
A powiem Ci, ze muszę sobie stolnicę właśnie do kuchni kupić to by się w sumie przydało takie coś
Stary 2014-07-03, 16:43   #3206
M_aria
Rozeznanie

Cytat:

Też jestem ciekawa czy odobna bedie mieć wagę mi polozna powiedziała że amelka duza jest, ale śmiała się że to po tatusiu

Tatuś mojej Natalki to też kawał chłopa i zastanawiam się czy też nie będzie duża.
Stary 2014-07-03, 16:51   #3207
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

My z Olivka zjadlysmy ladnie obiad (miesko,ziemniaki,salata)
tatus bedzie dumny

MAm nadzieje ze nie zakonczy sie to

Nasze szczescie
Stary 2014-07-03, 17:02   #3208
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pijecie herbate z lisci malin? Ja wczoraj zaczelam i powiem wam ze jest bardzo smaczna
Moja czeka w szafce na nadejście 36tc

Cytat:

Moj Tz ma drugiego dluzszego i sie zawsze z niego smieje
na lekcji historii w liceum dowiedziałam się, że w starożytności wierzono, że jeśli drugi palec u mężczyzn jest dłuższy to oznacza, że są dobrymi kochankami Twój TŻ może być dumny

My dziś mamy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Zaraz się zbieramy. A poza tym to mam dzień płaczka. Coraz częściej mi się to zdarza w ciąży i jak zacznę to się nie mogę uspokoić

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:07   #3209
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, co z Optymistką? Martwię się o nią!
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:09   #3210
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
My z Olivka zjadlysmy ladnie obiad (miesko,ziemniaki,salata)
tatus bedzie dumny

MAm nadzieje ze nie zakonczy sie to
trzymaj obiad w brzuchu

ja też zjadłam obiadzik: kasza, mięsko duszone w sosie koperkowym i kalafior to wszystko z mega duża ilością natki pietruszki - na moja anemie tylko ja na pewno nie zwrócę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości