|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Posiedziałam chwilke przy biurku... i już nie mam siły...Na siedząco brzuch bardziej mi ciaży niż na stojaco Nie wiem czy to przez brzuch, ale ostatnio słabiej mi sie oddycha....Czasem jak coś opowiadam z ekscytacją, to potrafię sie zmęczyć, mówieniem....A kopniaki mojego malucha są coraz bardziej bolesne...Wxześniej były delikatne, a teraz to jak kopnie, to aż z bólu sie zwijam( no ale co sie dziwić, już pewnie kawał chłopa) Wasze maluchy też są takie ruchliwe??? Mój to kopie jak szalony
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-03 o 17:19 |
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Mi też się trudniej oddycha, ale przeważnie w nocy
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie martwie o Optymistke juz wczoraj pisalam ze nie odyzwala sie po wizycie
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój tż zawsze mówi spokojnie złap oddech ![]() zaczarowanadlaniego rano było poszukiwanie ciebie i optymistki Ty na szczęscie sie odnalazłaś Miejmy nadzieje , że po prostu sie nie odzywa bo nie ma czasu....Chociaż ostatnio raczej odzywała sie regularnie i w dodatku miała wizytę....Tez sie martwie, ale trzeba być dobrej myśli....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-07-03 o 17:28 |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do włosków to ja mam na brzuchu takie jaśniutkie, śmiejemy się z tż że mały chyba blondynem będzie Byłam u koleżanki w końcu zdjęcia odebrać, przed chwilą wróciłam i nie mam siły. Strasznie gorąco dzisiaj ;/
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-07-03 o 17:45 |
||||
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy okazji ja sie uspokajam....Ostatnio koleżanka powiedziała mi "Urodź juz to dziecko bo w ciąży stałaś sie nie znośna" Oczywiscie skończyło sie kłótnią....
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka ,Lilka a do Was nic nie pisała, że rodzi ?????
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Nie nakręcajmy się
Po prostu moze nie ma czasu sie odezwać, może to nie poród jest powodem oby jeszcze nie
|
|
|
|
#3222 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za mile słowa, tez się ciesze ze wszystko w porządku, bo jakos mnie wizja cc przerazala
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- tez się martwię o optymistkę, ale mam nadzieje ze wszystko ok u niej |
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam cierpliwie ![]() Cytat:
Z płaczem mam to samo. Jakby ktoś kurek odkręcił, jak już zacznę to nie mogę przestać. Kochana, takie coś to ja miałam zanim dobrze brzuch zaczęło być widać, to był dopiero śmieszny widok :P
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
W rossmanie z kartą rossnę chusteczki huggies zielone 11,24 zł
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
He he mój to mówi że biedne to nasze dziecko że musi znosić moje nerwy
siostrzenica sie ostatnio ze mnie śmiała, że jak tak dalej pojdzie to moje dziecko bedzie znerwicowane
|
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Synu chyba urodzi się posiniaczony, nie mam pojęcia co on tam majstruje ale właśnie zahaczył o żebro i aż poczułam, że musiało go zaboleć.
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Moj malutki jest chyba coraz nizej.. czuje jak cos majstruje i zaczynam pankowac ze to juz. Nie chce tak do tego podchodzic ale to silniejsze ode mnie, sama siebie strasze ratunkuu nie chce tak miec do konca ciazy :p
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Kur** siostra miała nam oddać rzeczy po synu, między innymi wózek. Ja wspomniałam tylko, że może uda nam się dostać od znajomego duży rabat na fajny wózek to wtedy kupimy nowy, a jak nie to chętnie skorzystamy.
Ostatnio mogliśmy kupić mega zestaw w super cenie, jeszcze się pokłóciłam z mężem o to, stanęło na tym że mamy dostać ten używany i wydać kasę na potrzebniejsze rzeczy, że nie będziemy wybrzydzać. Pytam się jej ostatnio czy coś mam dokupić do tego wózka, nie wiem torbę pokrowiec ogółem czy wszystko jest, a ona że nie wie, muszą sprawdzić, bo ostatnio jej Tż gdzieś go przenosił to stwierdził że coś z nim nie halo, ale nie sprawdzali bo ona zrozumiała że ja tego wózka nie chcę
|
#3229 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jak zacznie kopać to kopie jak szalona ale mnie to w ogóle nie boli...bardziej czuję jak się rozpycha a nie kopniaki. W ogóle nie czułam nigdy takich typowych kopniaków, chyba już nie poczuje bo ona ma już b. mało miejsca... Cytat:
a Ty już wklejałaś kiedys zdjęcia...zapomniałam, pewnie teraz odbierałaś na papierze Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-07-03 o 18:54 |
||||
|
|
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
nie powinnam tyle chodzić,a tym bardziej tak szybko!
teraz leze i czuje jak wszystko przechodzi,ufffKupiłam w h&m pizame/dres do szpitala. Góra jak bluza a dół pizamowy. Był taki bałagan na wieszakach,ciężko było dojść co do czego wiec sama skompletowalam sobie zestaw.. gore wzięłam S a dół M. :-D ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- zVenus ja też mało czuje kopniaki,bardziej takie wypychanie tyłka lub nozek, czasem tak wypnie stopę ze ja lapie dwoma palcami a on ucieka przy rozpychaniu nie czuje bólu a bardziej dyskomfort,mam wrazenie ze mi zaraz skora peknie:-D a kopniaka bolesnego moze raz dostalam![]() Pati super ze łożysko ci się podnioslo gratulacje wagi "kruszynki" kawal dziewuchy x niej jest :-D ale juz możesz być spokojna,wazy tyle ze możesz juz śmiało rodzic
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja właśnie patrze na moje koszule do szpitala, myślałam że kupiłam L-ki a kupiłam M-ki...i jak rozłożyłam no to chyba dobrze bo te M-ki sa bardzo duże! nawet mogłam S-ki wziąć i byłoby ok...no ale to już za późno. Ważne że nie kupiłam tych L-ek bo bym chyba się cała owinęła ze dwa razy. jakos parę miesięcy temu miałam dziwne przeświadczenie że w 8/9msc ciąży to bedę nosiła rozmiar 42/44 (normalnie noszę 36/38) tak mi się wydawało, że tyle się tyje ![]() a teraz widze że tylko brzuch mi się do niczego nie mieści a reszta spoko...no może spodnie też by mnie zwykłe w udach trochę gniotły ale wiadomo że i tak ich nie zakładam ze względu na brzusio ![]()
|
|
|
|
|
#3232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna zebra, co się czepiasz ![]() Lampa może taka - serduszko Włosów nie usuwaj! Ja kiedyś wyrwałam kilka i niestety odrosło więcej.. Ale w ciąży przestał mi rosnąć wąsik Cytat:
Ja też nad "naszą" wadą przepłakałam cały weekend, a teraz luz. Zrozumiałam, że nie mogę stresować dziecka swoim płaczem. Dopiero po narodzinach wszystko się wyklaruje. Teraz się oszczędzaj, bo masz odległy termin! Bądź dzielna oby oby Strasznie daleko do tego terminu u ortopedy. Mam nadzieję, że wcześniej gin Ci pomoże. Ja dziś pierwszy raz poczułam twardnienia. Chyba to było to.
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale fajne takie widoki jak brzuch cały "chodzi" ja się nie moge napatrzyc czasem i zastanawiam się co ona tam robi![]() dobrze, że wiem że głowę ma na dole, bo powiem Wam szczerze że nie umiałabym określić co ona wpycha mi pod żebro...czy to noga czy ręka... albo z czego robi się górka z głowy czy z dupencji ale wiem, że jest głową na dół więc wiadomo co i jak
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia spokojnie
Może wózek wcale nie jest "nie halo". Albo poproś męza, żeby pojechał, sprawdził i odebrał
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czuje od jakiegos 21/22tc!!!!!!!!!!!! a teraz to już tak wyraźnie bardzo! może tez dlatego, ze ja mam paranoje i licze te twardnienia ale na prawdę je czuję. Brzuch jak skała i od dołu i od góry i da sie wyczuc odkąd dokąd jest macica...ja odczuwam to jako takie rozpieranie od środka i czuję też ten skurcz, to troche podobne do wypychania sie bobasa tylko troszkę mniej komfortowe.. Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-07-03 o 19:26 |
|
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
gdzieś w tych okolicach .. spojenie bardziej
|
#3237 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też zawsze myślałam że będę nosić L-ki w ciąży,a rozmiar ten sam.wiadomo ze w jeansy się nie wcisne bo brzuch,ale dresy,getry ,bluzki nosze te same co i przed Ja koszule kupiłam Ski,z tym ze tu mam wrażenie że są zawyżone te rozmiary,bo nawet te ski są za duże,Angielki są spasione:-D ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
jak nie zapomnę to wkleję zdjęcie jak w dzien ojca się tatusiowi dupka wypiął :-D Cały czas odswiezam wizaż i czekan czy optymistka coś napisała. Coś mi nie gra,ona ze szpitala też pisała.. Wiec jakby ja wzieli to by się odezwała.
|
|
#3238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

Także zazdroszczę tej oliwkowej karnacji

Jest przepis w polskim prawie i KAŻDY towar można zwrócić, niezależnie od powodu także masz takie prawo
Nic tylko rodzić
?

teraz leze i czuje jak wszystko przechodzi,ufff
Ale w ciąży przestał mi rosnąć wąsik
g wychodzi na 28 sierpnia a dzis nawet na 5 wrzesnia...