Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 20:42   #1741
debesciara
Zadomowienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no jakbys nie miala to musialabys poradzic sobie bez
ale tak naprawde- co Wy w tej mikrofali robicie?
U nas zasadniczo jest używana do dwóch rzeczy popcornu i podgrzania mleka do kawy. W innych przypadkach tylko sporadycznie, też nie mogę się do tego sprzętu przekonać

---
Jestem po obchodzie, zapytałam wprost doktorka czy nie powinnam czasem się wypisać, odpowiedział że spokojnie kilka dni w domu jeszcze moglabym spędzić. Zobaczę co jutro na ordynatorskim obchodzie powiedzą, czy mnie przebadaja.. jeśli nie poproszę o ktg i chyba stąd uciekne.. bo to nima synsu.. jedyne co mnie martwi że potem mogą mnie nie przyjąć, bo jest oblężenie z deczka... :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

za Roksanke kurde właśnie tego się obawiam. . :/ że miejsc nie będzie.. oby wszystko dobrze się skończyło

debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 20:46   #1742
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI

kurde ja nie wiem jak można kogoś nie przyjąć... może dlatego że nie mieszka w Szczecinie i do innego szpitala przylega, no ale bez przesady... u nas w miescie jest jeden szpital i zastanawiam się gdzie by mnie odesłali gdyby nie było miejsca ... mam nadzieje ze u nas ją przyjmą bo u nas nie ma tłumów
Stary 2014-07-03, 20:51   #1743
Karolinek_
Raczkowanie

za Roksanke... Żeby ciezarna w takim stanie musiała sie tulac między szpitalami

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 20:52   #1744
Celebrinfea
Wtajemniczenie

O cholercia. To za Roksankę.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:04   #1745
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enary Pokaż wiadomość
Witam Mamusie ;-)
Spiesze doniesc ze mamy synka na swiecie!
Jas urodzil sie 25 czerwca o godzinie 21.30 przez cc z powidu odklejajacego sie lozyska. Wazy 3090g i ma 53 cm. Dostal 10 pkt
We wtorek wyszlismy ze szpitala bo bralam antybiotyk na leukocytoze.
Karmie Jasia piersia z czego jestem bardzo dumna Cale dnie spedzamy na opiece nad malym bo bardzo kiepsko zniosl przeprowadzke i malo spi.
Jestem meeega szczesliwa ze Jasko jest caly i zdrowy mimo naszych przygod. Jak sie oswoje z tym jak przebiegl moj porod to Wam go opisze.
Gratulacje dla wszystkich Mam i zycze spokojnych nocy dla pociech ;-)

nareszcie się odezwałaś!dobrze,ze już dobrze. jak tylko będziesz mogła to napisz cos więcej
Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
dal mi już skierowanie, bo kolejna wizyta dopiero w dzień TP, wiec jakby coś sie wcześniej działo to mam sie zgłosić do szpitala.. Dostałam coś takiego jak karta ruchów płodu, od jutra mam liczyć..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
o kurczę a aj nic takiego nie otrzymałam, a wizyte jak cos mam dzien po terminie.... hmmm
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
O kurcze to kicha faktycznie, oby jej skutecznie wywołali i niech ją przenoszą.

Czyżby Tracy Hogg? Niezła jest.

Gratuluję!!!
a druga r. waddilove

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
położna sama powinna Cie przenieść... dzwoń do ciotki... jak teraz masz zostać z nią sama?? jak ona się teraz zachowuje?? udaje że nic sie nie stało??

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

gratuluje

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

UWAGA UWAGA
widomość z ostatniej chwili Roksanka jedzie do szpitala z powodu wysokiego ciśnienia, pisała wam że miała zakładany holter itp, a więc dzisiaj pojechała do Zdroji i tam na start miała 167/105, ale nie było miejsca, więc dzwonili na Pomorzany, a później do Polic i nigdzie nie ma miejsca więc jedzie do mnie do Stargardu bo ma już stan przerzucawkowy i dziś albo jutro muszą jej zrobić CC, tylko do Stargardu nie mogli się dodzwonić i jadą w ciemno - trzymajcie kciuki żeby ją przyjeli
ojj brzmi nie ciekawie... trzymamy kciuki najmocniej jak się da
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
U nas zasadniczo jest używana do dwóch rzeczy popcornu i podgrzania mleka do kawy. W innych przypadkach tylko sporadycznie, też nie mogę się do tego sprzętu przekonać

---
Jestem po obchodzie, zapytałam wprost doktorka czy nie powinnam czasem się wypisać, odpowiedział że spokojnie kilka dni w domu jeszcze moglabym spędzić. Zobaczę co jutro na ordynatorskim obchodzie powiedzą, czy mnie przebadaja.. jeśli nie poproszę o ktg i chyba stąd uciekne.. bo to nima synsu.. jedyne co mnie martwi że potem mogą mnie nie przyjąć, bo jest oblężenie z deczka... :/

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

za Roksanke kurde właśnie tego się obawiam. . :/ że miejsc nie będzie.. oby wszystko dobrze się skończyło

no właśnie lepiej zostań ,wiem,ze łatwo się mówi jak ktos w domu siedzi ale nie ma co ryzykowac jak by sie nagle gorzej zrobiło a miejsca brakło
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:11   #1746
simka234
Wtajemniczenie

enary witamy na swiecie gratulacje

Roksanka kciuki

Uff chwila oddechu Malý wykapany, na karmiony, spi

W poniedziałek kardiolog, martwie się tym jego serduszkiem oby tylko wszystko dobrze było..
Jakaś płaczliwa jestem po porodzie..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:16   #1747
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no jakbys nie miala to musialabys poradzic sobie bez
ale tak naprawde- co Wy w tej mikrofali robicie?
odmrozić wędliny podgrzać herbatkę odgrzać sobie obiad albo upiec kurczaka z grillować pierś na szybko albo ziemniaczki hmmm u mnie w domu jest często w użyciu popcorn raz dwa dziewczynom robię bez babrania z garnkami i uważaj nie podchodź odsuń się nie ruszaj poczekaj oj spaliłam nooo a tak bez nerwów i szybko sprawnie

Oby ją przyjęli przed rzucawkowy stan nie bezpieczny jak co czekam na wiadomości.....

Edytowane przez dusia_tcv
Czas edycji: 2014-07-03 o 21:24
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:20   #1748
malwiska
Zakorzenienie

chyba nie jest bardzo zle bo przecież nie odesłaliby jej ze szpitala. Napisała że powinna mieć dzisiaj albo jutro cc więc czas jest i na pewno będzie dobrze jak coś będę wiedzieć to na pewno dam znać a teraz zmykam z komp
dziewczyny z początka listy bierzcie się do roboty - też jesteście w ciąży więc nie musicie przepuszczać innych
Stary 2014-07-03, 21:26   #1749
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:
chyba nie jest bardzo zle bo przecież nie odesłaliby jej ze szpitala. Napisała że powinna mieć dzisiaj albo jutro cc więc czas jest i na pewno będzie dobrze jak coś będę wiedzieć to na pewno dam znać a teraz zmykam z komp
dziewczyny z początka listy bierzcie się do roboty - też jesteście w ciąży więc nie musicie przepuszczać innych
a mało takich przypadków że z jednego szpitala do drugiego wysyłają a potem trudno stało się u nas stan nie był taki zły.....
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:45   #1750
joanna2228
Wtajemniczenie

Aż mnie zmroziło , że Roksanka jedzie do Stargardu co za szpitale Beznadzieja żeby z brzuchem tak się tułać
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:53   #1751
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Aż mnie zmroziło , że Roksanka jedzie do Stargardu co za szpitale Beznadzieja żeby z brzuchem tak się tułać
Wiem ze dojechala, gdyby jej nie przyjęli to pewnie by coś pisała. Trochę to śmieszne ze tak szpitale odsyłają... parodia...
Fame, Debesciara -mówili wam kiedy ewentualnie indukcje będą przeprowadzać?
Stary 2014-07-03, 21:56   #1752
bambusiek
Zakorzenienie

Bry wieczór

Enary - gratulacje
Roksanka - powodzenia

Dziś mam ostatni (mam nadzieję) wieczór laby moje jedyne zadanie, to regularnie ściągać mleczko, co zaraz idę robić. Z mojego jednego wyciągania są 2 porcje, więc jeszcze mogę ze słoiczkiem mleka wrócić do domu
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 21:59   #1753
pszczola189
Rozeznanie

za roksanke no i miałam dziś prasować, ale nie wyszło :P jutro się za to wezmę teraz za niedługo idę spać, bo mi sie ziewa strasznie..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:03   #1754
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem ze dojechala, gdyby jej nie przyjęli to pewnie by coś pisała. Trochę to śmieszne ze tak szpitale odsyłają... parodia...
Dlatego teraz cieszę się , że jestem wpisana w grafik na cc bo właśnie moja gin mówiła, że nie ma miejsc z Zdrojach i straszny przemiał . Nie są w stanie wszystkich przyjąć Kiedyś nie do pomyślenia a teraz szkoda gadać
Miłością tą największą
Stary 2014-07-03, 22:03   #1755
mamaya
Zakorzenienie

Ja rownież trzymam kciuki za Roksankę
Jeśli ma stan przedrzucawkowy to cc powinni jej zrobić NATYCHMIAST! I przede wszystkim pod żadnym pozorem nie odsyłać od szpitala do szpitala
Przeciez stan przedrzucawkowy to jest zagrożenie życia!

Co za kraj...

Enary, gratulacje

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-07-03 o 22:11
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:21   #1756
Fame
Zakorzenienie

ROKSANKA mocne kciuki!!!

MALWISKA moja ciotka ma właśnie dyżur na porodowce. Mówiła że tak się u nich robi właśnie że trzymają jeszcze te 2/3 dni i jak nic nie wyjdzie to wtedy już wywołują. Trochę się nastawilam na szybsze tempo ale już bliżej jak dalej i do końca tyg będę mieć Izuchę przy sobie

Co do tej zlodziejki to jutro będą u niej wywoływać akcję bo już też kilka dni po tp to będzie spokój. A przenieść niestety nie mają mnie gdzie bo tak jak kiedyś pisałam, porodów u nas mało i jest tylko jedna sala przedporodowa z czterema łóżkami a nas tylko dwie..

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:23   #1757
rybka13
Zakorzenienie

Enary gratulacje

roksanka trzymam kciuki

kularek no mam nadzieje, ze cos ruszy musze przyznac, ze czuje ten masazyk do tej pory, tak jakby cos sie tam dzialo, ale moze to tylko po badaniu i jutro przejdzie, zobaczymy...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:26   #1758
robaczek-85
Rozeznanie

Enary- gratulacje
Roksana trzymam za Was mocno

Ja do karmienia kupilam TT, mielismy okazje wyprobowac tylko raz ale została przez kinge zaakceptowana.

Aventa miałam przy Wojtku ale 5 lat temu avent był inny

Do noska mam nosefride i katarek. Przy noworodku nie uzywalam katarku bo kupilismy jakis rok temu dla naszego wtedy 4 latka. Frida się sprawdziła.

Kinga po 2 tyg przytyla na samym cycu 400 g

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:28   #1759
malwiska
Zakorzenienie

Fame z ta zlodziejka to współczuję już widzę ta gęsta atmosferę w pokoju
Mi mała daje dzisiaj w kość.... rozpycha się tak ze mam serdecznie dość. Zaczyna mnie to po malutkim drażnić ale mimo wszystko cieszę się bo pamiętam jak oczekiwalam tych ruchów i jakie one były delikatne i ledwo wyczuwalne, może mnie co wieczór tak boksowac aż do dnia porodu abym się niepotrzebnie nie denerwowała
Stary 2014-07-03, 22:35   #1760
Fame
Zakorzenienie

MALWISKA Miała pogawedke z moim lekarzem i przełożoną także może się wystraszyła ale dla pewności zabieram że sobą kosztowne rzeczy jak wychodzę. Nawet moja ciotka zamyka dyzurke jak gdzieś idzie z takimi nie ma żartów
A ruchy.. Miałam Ci właśnie pisać żebyś nie narzekala bo nie tak dawno się martwilas że ich nie czujesz hehe moja też wiercipięta ale musimy wytrzymać

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:43   #1761
TaTekla
Raczkowanie

Enary, najserdeczniejsze gratulacje

Roksanka OMG co za kraj.Nie powinni tak odsyłać.Trzymam mocno, mocno kciuki na pewno wszystko będzie dobrze.

Fame, słaba sytuacja z ta laska, moim zdaniem to ja powinni przenieść i przede wszystkim uważać na nią.

Kurcze, byłam na ktg i młody kopał w te dolegliwością.Nie wyszły mi żadne skurcze a brzuch mam napięty, a na oddziale szał, jakiś ciężki przypadek, więc nie potraktowali poważnie swojego zapisu :/ :/
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 22:54   #1762
joanna2228
Wtajemniczenie

Idę spać Spokojnej nocy dziewczyny
Miłością tą największą
Stary 2014-07-03, 23:24   #1763
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
odmrozić wędliny podgrzać herbatkę odgrzać sobie obiad albo upiec kurczaka z grillować pierś na szybko albo ziemniaczki hmmm u mnie w domu jest często w użyciu popcorn raz dwa dziewczynom robię bez babrania z garnkami i uważaj nie podchodź odsuń się nie ruszaj poczekaj oj spaliłam nooo a tak bez nerwów i szybko sprawnie

Oby ją przyjęli przed rzucawkowy stan nie bezpieczny jak co czekam na wiadomości.....
no, ale to nie jest dobre dla zdrowia więc nie rozumiem do końca, tym bardziej, że serwujesz to dzieciom codziennie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
też sie tego odsylania bardzo boję, oni chociaż karetką odwożą czy taksowkami trzeba jezdzic?
bo ja bede najprawdopodobniej sama wiec jak taksowka to moze byc wesolo
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 23:54   #1764
aga__tka
Zakorzenienie

Hej, strasznie dużo naklepałyście a ja sobie zrobiłam intensywny dzień , byłam w małym zoo z dziećmi, porobiłam trochę prania, umyłam łazienke, zapakowałam moje dzemiki w 6 słoiczków i 6 słoiczków kiszonych zrobiłam...
a jutro chcemy do zwykłego zoo jechać, tylko po dzisiejszym trochę mi się odechciało, bo dzieciaki średnio zainteresowane były, ale z drugiej strony, były w tym małym niecałe 2 tygodnie temu, a tam tych zwierzątek za wiele nie ma...

chyba jutro by czas był spakować się do szpitala, bo mi się 37+0 włączy, czyli że niby mogłabym rodzić
mała się dziś strasznie wierci wieczorem i mi chyba zaraz wypadnie przez pępek
mam stertę rzeczy do prasowania i jeszcze 2 pralki do wywieszenia, ale to są duże rzeczy, wiec wieszanie raz dwa powinno pójść i gdyby mi się tak chciało jak mi się nie chce, to już dawno bym to miała za sobą, ale teraz sobie jeszcze 7min siedzę ...

widzę że Debeściara jeszcze nie urodziła, Fame też nie... to czekam
kciuki dla Roksanki,
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:09   #1765
elcia_
Raczkowanie

Roksana trzymam kciuki wszystko będzie dobrze, musi być.
Enary gratulacje.

Ja oczywiście nie śpię a zostało tylko 6 godzin na odpoczynek. Mąż zapuścil świeża porcję prostaglandyn i chrapie musi mu starczyc na cały połøg a moze przy okazji coś u mnie ruszy samo. Boje sie jak cholerka, ta moja znajoma położna zasiala we mnie ziarno niepewnosci co do slusznosci wywolywania porodu w moim przypadku. Z drugiej strony jest moja gin ktorej ufam i licze na to ze chce dla nas jak najlepiej
elcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 00:34   #1766
aga__tka
Zakorzenienie

a i jeszcze odnośnie mikrofali... w moim odczuciu twierdzenie o szkodliwości jedzenia z mikrofali jest podejrzane - szukałam o tym i nie udało mi się znaleźć nic oprócz potocznych opinii, nie potwierdzonych naukowo... jeszcze będę pewnie raz szukać, ale to już na pewno po porodzie... tzn chodzi mi o szkodliwość samych fal a nie wpływ metody podgrzewania np na witaminy...
Faktem jednak pozostaje że nie powinno się podchodzić do mikrofalówki bliżej niż na 4-5m (można sobie sprawdzić w instrukcji) w czasie jej pracy, a to w przypadku większości kuchni wiąże się z wyjściem z pomieszczenia... ściana tłumi trochę fale, myślę że wystarczająco żeby w pokoju za ścianą się nie martwić... szczególnie dzieci powinno się bronić przed działaniem mikrofal wydostających się z urządzenia - nie powinno być ich wtedy w pobliżu...
Czysta mikrofala promieniuje mniej niż brudna - szczególnie istotne są drzwi i styk drzwi z kuchenką, ale właściwie cała kuchenka powinna być zawsze czysta jeśli chcemy się bronić przed falami....
Ten przepis z 4m bierze się z tego że kuchenki mikrofalowe promieniują "poza siebie" pole większe niż dopuszczalne normy, które co prawda mocno spada wraz z odległością, ale producent musi założyć taką odległość, dla której norma na pewno będzie spełniona... stara kuchenka promieniuje bardziej niż nowa...
pole z kuchenki jest o tyle szkodliwe, że "działa na wodę" a z tego jesteśmy zbudowani, jednak demonizując kuchenkę nie można zapominać o innych źródłach, jak telefony komórkowe (zdrowsza częstotliwość, ale w wielu przypadkach dużo częstsze i dłuższe użycie, a dla dzieci, szczególnie malutkich są baaaardzo niezdrowe, więc np mama która rozmawia przez tel. komórkowy trzymając go w pobliżu główki noworodka, np karmiąc, naraża go na duże ryzyko...)
podobnie używanie laptopa na brzuchu ciężarnej, czy na kolanach mężczyzny, też nie świadczy o dbaniu o siebie/dziecko...

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

doczytałam

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Qwa... Tż ma dziś ze mnie polewkę. Małe pieluchy wielo wyciągnęłam i w ciągu 2 minut poszła do prania. Generalnie 4 razy ją przebierałam za każdym razem przy akompaniamencie wystrzału armatniego z 4 liter. Jak usłyszałam to po raz 5 to tż nie mógł śmiechu powstrzymać na mój widok... No nic próbujemy dalej. Tylko większe ciuchy musze wyciągnąć bo w 50 ani body ani śpiochy się nie dopinają
te wielo są dużo większe, prawda?
starczy Ci ich w tym tempie?

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

My niestety nadal w szpitalu, co gorsza na osobnych oddziałach - Z. ma niewielką żółtaczkę i ze względu na czas urodzenia chcą ją jeszcze zaobserwować.

Ja jej odciągam mleczko i póki co jestem już porcję do przodu, mleko aż kapie byleby tylko po tych 1-2 dniach zajarzyła pierś na nowo

Co do pępkowego, to mój mąż miał wczoraj opijanie córy z kolegą i moim bratem, ale to bez szaleństwa

Co do krocza, to ja poprzednio jak miałam nacięcie i teraz bez stosuje szare mydło + octenisept.

Powodzenia dla chcących urodzić, ja się cieszę że już po, ale gdyby Mała doczekała z tydzień jeszcze, to nie byłoby problemu z wielkością, bo póki co waży 2560 - cytując pediatrę "tyle co średni kurczak"...
trzymam kciuki
co oni mają do tej wagi? mnie wypuścili po 4dniach od porodu z synkiem równo 2kg (spadł od porodu 200g..., jak tylko przybral z 1990 do 2 to mnie puscili), miał też lekką żółtaczkę i też mnie z nią wypuścili, miałam przyjechać jakby się powiększyła...
w sumie to lepiej niby jak dmuchają na zimne, ale strasznie to bolesne dla mamy, więc bardzo Ci współczuję... a nie możesz do niej chodzić i dokarmiać tam bezpośrednio z piersi na jakimś krzesełku? u nas tak było można jak dziecko było na noworodkowym, ale nie było do niczego na stałe podłączone co by uniemożliwiało karmienie...

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
płukam właśnie tantum rosa i za pierwszym razem było ok. Nie pomyślałam o octenisept - muszę nim spróbować tylko najpierw go kupić
o lekarzu też myślałam tylko, że mój ma urlop do 15 a po moich przejściach z zszywaniem to napewno jeszcze dużo czasu musi upłynąć zanim pozwolę dotknąć się innemu lekarzowi :/
zadzwoń do położnej, może odpowie choć przez telefon, a może przyjdzie... one mają pod opieką nie tylko dziecko, ale i kobietę - nie tylko po porodzie...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 01:06   #1767
cinnilla88
Raczkowanie

Od godziny mecza mnie bole jakbym miala dostac okres. Boli mnie prawa strona i ten bol promieniuje do pachwiny.
Ciekawe co dowiem się na jutrzejszej wizycie.

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-07-04, 04:42   #1768
Karolinek_
Raczkowanie

Ale tu cisza...
Mnie coś męczy od 4 godzin, co już sie zbieralam do liczenia skurczy, to sie gubily... W końcu wstalam, zrobiłam sobie herbatę i siedzę może Kluseczka wyjdzie wcześniej

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 04:51   #1769
debesciara
Zadomowienie

Cytat:

No u mnie tak jak mówiłam wraz z ukończeniem 41 tyg. się wywołuje jeśli wszystko przebiega prawidłowo. No ale jestem z moim ginem umowiona na 8.07 czyli 40 i 6

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Dziś mam ostatni (mam nadzieję) wieczór laby moje jedyne zadanie, to regularnie ściągać mleczko, co zaraz idę robić. Z mojego jednego wyciągania są 2 porcje, więc jeszcze mogę ze słoiczkiem mleka wrócić do domu

Super że laktacja się rozkręcila, chociaż szkoda tak jak Agatka pisze że nie możesz małej karmić bezpośrednio z piersi... za powrót do domu

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Ja rownież trzymam kciuki za Roksankę
Jeśli ma stan przedrzucawkowy to cc powinni jej zrobić NATYCHMIAST! I przede wszystkim pod żadnym pozorem nie odsyłać od szpitala do szpitala
Przeciez stan przedrzucawkowy to jest zagrożenie życia!

Co za kraj...

No dokładnie, też miałam taką wiedzę że stan przedrzucawlowy jest bardzo niebezpieczny, zdziwilam się jak Malwina napisała że cc dziś lub jutro.. myślałam że w takiej sytuacji robi się cc bezzwłocznie. ..

Cytat:
Napisane przez elcia_ Pokaż wiadomość
Ja oczywiście nie śpię a zostało tylko 6 godzin na odpoczynek. Mąż zapuścil świeża porcję prostaglandyn i chrapie musi mu starczyc na cały połøg a moze przy okazji coś u mnie ruszy samo. Boje sie jak cholerka, ta moja znajoma położna zasiala we mnie ziarno niepewnosci co do slusznosci wywolywania porodu w moim przypadku. Z drugiej strony jest moja gin ktorej ufam i licze na to ze chce dla nas jak najlepiej

Napewno wszystko będzie dobrze, to bardzo dużo dla Twojej psychiki że będziesz miała swojego lekarza Ehh my z tż też przedwczoraj poszalelismy ostro no i uczyniło to tylko fałszywe skurcze, fałszywe odejście wód i rozwarcie na palec :sciana: Dzieć wyjdzie kiedy zechce To dobrze że Wam w tym pomogą
Cytat:
Napisane przez cinnilla88 Pokaż wiadomość
Od godziny mecza mnie bole jakbym miala dostac okres. Boli mnie prawa strona i ten bol promieniuje do pachwiny.
Ciekawe co dowiem się na jutrzejszej wizycie.

Też tak wczoraj miałam i cicho sza. ... Teraz już po skurczach wspomnienie zostało...

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Ja się obudzilam przed 4 na siku i już usnąć nie mogę :/ Poczytalam jak zawsze z ciekawoscia elaboraty Agatki no i całą resztę oczywiście też ; ) Skurczy brak, noworodki płaczą, czekam na obchod i spadam stąd

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-07-04 o 04:54
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 05:33   #1770
cinnilla88
Raczkowanie

Ja juz tez nie spie. Obudzilam sie na siku, brzuch boli ale bez szalu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości