|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
![]() --- Jestem po obchodzie, zapytałam wprost doktorka czy nie powinnam czasem się wypisać, odpowiedział że spokojnie kilka dni w domu jeszcze moglabym spędzić. Zobaczę co jutro na ordynatorskim obchodzie powiedzą, czy mnie przebadaja.. jeśli nie poproszę o ktg i chyba stąd uciekne.. bo to nima synsu.. jedyne co mnie martwi że potem mogą mnie nie przyjąć, bo jest oblężenie z deczka... :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- za Roksanke kurde właśnie tego się obawiam. . :/ że miejsc nie będzie.. oby wszystko dobrze się skończyło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
kurde ja nie wiem jak można kogoś nie przyjąć... może dlatego że nie mieszka w Szczecinie i do innego szpitala przylega, no ale bez przesady... u nas w miescie jest jeden szpital i zastanawiam się gdzie by mnie odesłali gdyby nie było miejsca ... mam nadzieje ze u nas ją przyjmą bo u nas nie ma tłumów
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
za Roksanke... Żeby ciezarna w takim stanie musiała sie tulac między szpitalami Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
O cholercia. To za Roksankę.
|
|
|
|
#1745 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
enary witamy na swiecie
Roksanka kciuki Uff chwila oddechu Malý wykapany, na karmiony, spi W poniedziałek kardiolog, martwie się tym jego serduszkiem oby tylko wszystko dobrze było.. Jakaś płaczliwa jestem po porodzie..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby ją przyjęli przed rzucawkowy stan nie bezpieczny jak co czekam na wiadomości..... Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-07-03 o 21:24 |
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie jest bardzo zle bo przecież nie odesłaliby jej ze szpitala. Napisała że powinna mieć dzisiaj albo jutro cc więc czas jest i na pewno będzie dobrze
jak coś będę wiedzieć to na pewno dam znać a teraz zmykam z komp dziewczyny z początka listy bierzcie się do roboty - też jesteście w ciąży więc nie musicie przepuszczać innych ![]()
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż mnie zmroziło , że Roksanka jedzie do Stargardu
Beznadzieja żeby z brzuchem tak się tułać
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fame, Debesciara -mówili wam kiedy ewentualnie indukcje będą przeprowadzać? |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() Enary - gratulacje ![]() Roksanka - powodzenia ![]() Dziś mam ostatni (mam nadzieję) wieczór laby moje jedyne zadanie, to regularnie ściągać mleczko, co zaraz idę robić. Z mojego jednego wyciągania są 2 porcje, więc jeszcze mogę ze słoiczkiem mleka wrócić do domu
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
za roksanke no i miałam dziś prasować, ale nie wyszło :P jutro się za to wezmę teraz za niedługo idę spać, bo mi sie ziewa strasznie..Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś nie do pomyślenia a teraz szkoda gadać
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rownież trzymam kciuki za Roksankę
![]() Jeśli ma stan przedrzucawkowy to cc powinni jej zrobić NATYCHMIAST! I przede wszystkim pod żadnym pozorem nie odsyłać od szpitala do szpitala ![]() Przeciez stan przedrzucawkowy to jest zagrożenie życia! Co za kraj... ![]() Enary, gratulacje
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-07-03 o 22:11 |
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
ROKSANKA mocne kciuki!!!
![]() MALWISKA moja ciotka ma właśnie dyżur na porodowce. Mówiła że tak się u nich robi właśnie że trzymają jeszcze te 2/3 dni i jak nic nie wyjdzie to wtedy już wywołują. Trochę się nastawilam na szybsze tempo ale już bliżej jak dalej i do końca tyg będę mieć Izuchę przy sobie ![]() Co do tej zlodziejki to jutro będą u niej wywoływać akcję bo już też kilka dni po tp to będzie spokój. A przenieść niestety nie mają mnie gdzie bo tak jak kiedyś pisałam, porodów u nas mało i jest tylko jedna sala przedporodowa z czterema łóżkami a nas tylko dwie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Enary gratulacje
roksanka trzymam kciuki ![]() kularek no mam nadzieje, ze cos ruszy |
|
|
|
#1758 |
|
Rozeznanie
|
Enary- gratulacje
![]() Roksana trzymam za Was mocno ![]() Ja do karmienia kupilam TT, mielismy okazje wyprobowac tylko raz ale została przez kinge zaakceptowana. Aventa miałam przy Wojtku ale 5 lat temu avent był inny Do noska mam nosefride i katarek. Przy noworodku nie uzywalam katarku bo kupilismy jakis rok temu dla naszego wtedy 4 latka. Frida się sprawdziła. Kinga po 2 tyg przytyla na samym cycu 400 g |
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Fame z ta zlodziejka to współczuję już widzę ta gęsta atmosferę w pokoju
![]() Mi mała daje dzisiaj w kość.... rozpycha się tak ze mam serdecznie dość. Zaczyna mnie to po malutkim drażnić ale mimo wszystko cieszę się bo pamiętam jak oczekiwalam tych ruchów i jakie one były delikatne i ledwo wyczuwalne, może mnie co wieczór tak boksowac aż do dnia porodu abym się niepotrzebnie nie denerwowała |
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
MALWISKA Miała pogawedke z moim lekarzem i przełożoną także może się wystraszyła ale dla pewności zabieram że sobą kosztowne rzeczy jak wychodzę. Nawet moja ciotka zamyka dyzurke jak gdzieś idzie
![]() A ruchy.. Miałam Ci właśnie pisać żebyś nie narzekala bo nie tak dawno się martwilas że ich nie czujesz hehe moja też wiercipięta ale musimy wytrzymać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Enary, najserdeczniejsze gratulacje
![]() Roksanka OMG co za kraj.Nie powinni tak odsyłać.Trzymam mocno, mocno kciuki na pewno wszystko będzie dobrze.Fame, słaba sytuacja z ta laska, moim zdaniem to ja powinni przenieść i przede wszystkim uważać na nią. Kurcze, byłam na ktg i młody kopał w te dolegliwością.Nie wyszły mi żadne skurcze a brzuch mam napięty, a na oddziale szał, jakiś ciężki przypadek, więc nie potraktowali poważnie swojego zapisu :/ :/ |
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę spać
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
bo ja bede najprawdopodobniej sama wiec jak taksowka to moze byc wesolo |
||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, strasznie dużo naklepałyście a ja sobie zrobiłam intensywny dzień
, byłam w małym zoo z dziećmi, porobiłam trochę prania, umyłam łazienke, zapakowałam moje dzemiki w 6 słoiczków i 6 słoiczków kiszonych zrobiłam...a jutro chcemy do zwykłego zoo jechać, tylko po dzisiejszym trochę mi się odechciało, bo dzieciaki średnio zainteresowane były, ale z drugiej strony, były w tym małym niecałe 2 tygodnie temu, a tam tych zwierzątek za wiele nie ma... chyba jutro by czas był spakować się do szpitala, bo mi się 37+0 włączy, czyli że niby mogłabym rodzić mała się dziś strasznie wierci wieczorem i mi chyba zaraz wypadnie przez pępek mam stertę rzeczy do prasowania i jeszcze 2 pralki do wywieszenia, ale to są duże rzeczy, wiec wieszanie raz dwa powinno pójść i gdyby mi się tak chciało jak mi się nie chce, to już dawno bym to miała za sobą, ale teraz sobie jeszcze 7min siedzę ...widzę że Debeściara jeszcze nie urodziła, Fame też nie... to czekam kciuki dla Roksanki,
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
Roksana trzymam kciuki wszystko będzie dobrze, musi być.
Enary gratulacje. Ja oczywiście nie śpię a zostało tylko 6 godzin na odpoczynek. Mąż zapuścil świeża porcję prostaglandyn i chrapie musi mu starczyc na cały połøg a moze przy okazji coś u mnie ruszy samo. Boje sie jak cholerka, ta moja znajoma położna zasiala we mnie ziarno niepewnosci co do slusznosci wywolywania porodu w moim przypadku. Z drugiej strony jest moja gin ktorej ufam i licze na to ze chce dla nas jak najlepiej
|
|
|
|
#1766 | |||
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze odnośnie mikrofali... w moim odczuciu twierdzenie o szkodliwości jedzenia z mikrofali jest podejrzane - szukałam o tym i nie udało mi się znaleźć nic oprócz potocznych opinii, nie potwierdzonych naukowo... jeszcze będę pewnie raz szukać, ale to już na pewno po porodzie... tzn chodzi mi o szkodliwość samych fal a nie wpływ metody podgrzewania np na witaminy...
Faktem jednak pozostaje że nie powinno się podchodzić do mikrofalówki bliżej niż na 4-5m (można sobie sprawdzić w instrukcji) w czasie jej pracy, a to w przypadku większości kuchni wiąże się z wyjściem z pomieszczenia... ściana tłumi trochę fale, myślę że wystarczająco żeby w pokoju za ścianą się nie martwić... szczególnie dzieci powinno się bronić przed działaniem mikrofal wydostających się z urządzenia - nie powinno być ich wtedy w pobliżu... Czysta mikrofala promieniuje mniej niż brudna - szczególnie istotne są drzwi i styk drzwi z kuchenką, ale właściwie cała kuchenka powinna być zawsze czysta jeśli chcemy się bronić przed falami.... Ten przepis z 4m bierze się z tego że kuchenki mikrofalowe promieniują "poza siebie" pole większe niż dopuszczalne normy, które co prawda mocno spada wraz z odległością, ale producent musi założyć taką odległość, dla której norma na pewno będzie spełniona... stara kuchenka promieniuje bardziej niż nowa... pole z kuchenki jest o tyle szkodliwe, że "działa na wodę" a z tego jesteśmy zbudowani, jednak demonizując kuchenkę nie można zapominać o innych źródłach, jak telefony komórkowe (zdrowsza częstotliwość, ale w wielu przypadkach dużo częstsze i dłuższe użycie, a dla dzieci, szczególnie malutkich są baaaardzo niezdrowe, więc np mama która rozmawia przez tel. komórkowy trzymając go w pobliżu główki noworodka, np karmiąc, naraża go na duże ryzyko...) podobnie używanie laptopa na brzuchu ciężarnej, czy na kolanach mężczyzny, też nie świadczy o dbaniu o siebie/dziecko... ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- doczytałam ![]() Cytat:
starczy Ci ich w tym tempie? Cytat:
co oni mają do tej wagi? mnie wypuścili po 4dniach od porodu z synkiem równo 2kg (spadł od porodu 200g..., jak tylko przybral z 1990 do 2 to mnie puscili), miał też lekką żółtaczkę i też mnie z nią wypuścili, miałam przyjechać jakby się powiększyła... w sumie to lepiej niby jak dmuchają na zimne, ale strasznie to bolesne dla mamy, więc bardzo Ci współczuję... a nie możesz do niej chodzić i dokarmiać tam bezpośrednio z piersi na jakimś krzesełku? u nas tak było można jak dziecko było na noworodkowym, ale nie było do niczego na stałe podłączone co by uniemożliwiało karmienie... Cytat:
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
Od godziny mecza mnie bole jakbym miala dostac okres. Boli mnie prawa strona i ten bol promieniuje do pachwiny.
Ciekawe co dowiem się na jutrzejszej wizycie. Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu cisza...
Mnie coś męczy od 4 godzin, co już sie zbieralam do liczenia skurczy, to sie gubily... W końcu wstalam, zrobiłam sobie herbatę i siedzę może Kluseczka wyjdzie wcześniej ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1769 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No u mnie tak jak mówiłam wraz z ukończeniem 41 tyg. się wywołuje jeśli wszystko przebiega prawidłowo. No ale jestem z moim ginem umowiona na 8.07 czyli 40 i 6 Cytat:
Super że laktacja się rozkręcila, chociaż szkoda tak jak Agatka pisze że nie możesz małej karmić bezpośrednio z piersi... za powrót do domuCytat:
No dokładnie, też miałam taką wiedzę że stan przedrzucawlowy jest bardzo niebezpieczny, zdziwilam się jak Malwina napisała że cc dziś lub jutro.. myślałam że w takiej sytuacji robi się cc bezzwłocznie. .. Cytat:
Napewno wszystko będzie dobrze, to bardzo dużo dla Twojej psychiki że będziesz miała swojego lekarza To dobrze że Wam w tym pomogą ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ---------- Ja się obudzilam przed 4 na siku i już usnąć nie mogę :/ Poczytalam jak zawsze z ciekawoscia elaboraty Agatki no i całą resztę oczywiście też ; ) Skurczy brak, noworodki płaczą, czekam na obchod i spadam stąd Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-04 o 04:54 |
|||||
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz tez nie spie. Obudzilam sie na siku, brzuch boli ale bez szalu
![]() Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

za Roksanke kurde właśnie tego się obawiam. . :/ że miejsc nie będzie.. oby wszystko dobrze się skończyło 

położna sama powinna Cie przenieść... dzwoń do ciotki... jak teraz masz zostać z nią sama??
udaje że nic sie nie stało??
Roksanka jedzie do szpitala z powodu wysokiego ciśnienia, pisała wam że miała zakładany holter itp, a więc dzisiaj pojechała do Zdroji i tam na start miała 167/105, ale nie było miejsca, więc dzwonili na Pomorzany, a później do Polic i nigdzie nie ma miejsca więc jedzie do mnie do Stargardu bo ma już stan przerzucawkowy i dziś albo jutro muszą jej zrobić CC, tylko do Stargardu nie mogli się dodzwonić i jadą w ciemno - trzymajcie kciuki żeby ją przyjeli

Beznadzieja żeby z brzuchem tak się tułać 
a teraz szkoda gadać