|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Mnie też!!! w nocy jeszcze drapię się nieświadomie i mam wszędzie zadrapania.. MASAKRAA!!
![]() naturalnie słodkie ! przesuper tatuś napewno szczęśliwy ps ; zazdroszczę brzuszka bez jakichkolwiek rozstępów !
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
no to nic dziwnego! teraz juz spokojnie można tam czuć bobasa...ja też tak czuję, moja mała jest nisko ułożona tak mi mówiła lekarka i właśnie tam ją czuję...tylko pewnie dla Ciebie to nieprzyjemne jest co nie? no dla mnie tez takie sobie...nie lubię jak ją czuję tak nisko i nie lubię jak ma czkawkę
![]() myslisz, że to dupcia ? a gdzie poślady?
|
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
to drogie sa u was bo u nas na promocji za 1 funta kupilam
super moja tez się tak wypina ale jakos nigdy nie mam aparatu ani tel pod reka co do porodu to ja się z corcia umowilam ze ma poczekać do końca 38 tyg, zobaczymy czy się mamusi posłucha
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja ale fajna pamiątka!
|
#3246 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja mama się czegoś nasłuchała o cesarskim cięciu i mi mówi żebyśmy coś pokombinowały, że może jednak lepsze to i tak mi mówi od paru godzin :/ przez cały czas podaje argumenty za bo jej koleżanki cos nagadły. sama juz nie wiem co mam zrobic.. pomóżcie..
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
super !
mój też tak sie wypina, ale jak chcę to uwiecznić to przestaje![]() też zazdroszcze takiego brzuszka, ja rozstępow nie mam , ale żyłke każdą widać na moim brzuchu Jestem przerażona ilością żylaków, zarówno na nogach, na brzuchu jak i na piersiach....Kurcze z czego to?
|
|
|
|
#3249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też miałam dostać od szwagierki rzeczy dla małego, sama się zaoferowała, no i tak czekałam i czekałam. Teściowa dużo rzeczy dla jej małego sama kupiła z nastawieniem, że potem ja je dostanę, ale nic nie przynosiła. No i wyszło, że szwagierka jest znowu w ciąży, 9 miesięcy po porodzie, a jest w 2 miesiącu teraz. Szok dla wszystkich, niby teściowa mówiła, że miała taki plan żeby do pracy nie wracać ale jej nie wierzyła, że się zdecydują. Trochę głupia sytuacja, ale nie mam do niej pretensji, w końcu będzie miała drugiego malucha, a my i tak już wszystko kupiliśmy. Szkoda tylko, ze sama z tematem wyskoczyła skoro miała inne plany. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3252 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że nie. Ogólnie nie boję się dentysty, ale nie chciało mi się iść...
Cytat:
![]() Co do moich wyników, to gin powiedział, że moje wyniki krwi nie pokazują w ogóle, że jestem w ciąży Hemoglobina i hematokryt za bardzo w normie, w ciąży powinny być trochę niższe. A jako, że hematokryt, to zawartość składników krwi w krwi, to powiedział, że jest ciut za gęsta i żeby na trochę odstawić te witaminy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno na dziecko najlepiej wpływa muzyka Mozarta - wpływa na rozwój układu nerwowego Super ![]() Cytat:
![]() NagiAkt, przykro mi, że nie wracasz z dobrymi wieściami, ale postaraj się być dobrej myśli. Skoro może a nie na pewno będzie, tak jak lekarz mówi, to może też być dobrze! I oby! Za to trzymam kciuki ![]() Byłam u tego dentysty, zasapałam się drogą tak, że po powrocie padłam i spałam 1,5 godziny...potem zakupy, zamarynowałam mięso na jutro...i ledwo żyję, serio. Już jestem tak mało wydolna, że strasznie mi z tym źle. Ale przynajmniej jeden ząb naprawiony. Został tylko jeden. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi kobitki jaki rozmiarowo kupowałyście ręczniczek z kapturkiem? ten 100x100 cm czy ten mniejszy????
|
|
|
|
#3254 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam mniejszy i nie polecam, calego dziecka chyba nawet dobrze nie owine..moze takie malusie po porodzie, a pozniej juz bedzie maly.
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- kurde kupiłam 76x76 to mały! no szlag... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- właśnie zakupiłam przewijak i kilka drobiazgów oraz kapcie i klapki pod prysznic jutro mam wizytę u położnej więc dowiem się co mi jeszcze trzeba do szpitala, bo u mnie ni ma listy wyprawkowej szpitalnej - bo po co! mam 3 koszule, klapki, kapcie, majty siatkowe 5szt, podkłady popor. chyba 2 paczki, szlafrok, biszkopty, herbatniki i chyba tyle (dla mnie) a dla dzidzi to jeszcze nie wiem co będzie trzeba...czego mi jeszcze brakuje? wiadomo woda, aparat , pierdoły różne ale z rzeczy ważnych co jeszcze?
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
U lipcówek kolejny maluch na świecie a inna jedzie do szpitala na cc. Z ciekawości podczytuję bo piszą już mniej i nadążam na spokoje jak u nas jest ciszej. U nich na prawdę szybko to idzie wszystko, nie mogę się doczekać takiego wysypu u nas.
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mały też się tak wypina bez promocji najtaniej widziałam po 15 zł Moni lepiej kupić większy ręcznik
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
za jedna paczke chusteczek???
|
#3260 | |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór dziewczynki
po prostu nie nadążam za Wami, takie tempo macie, a po wczorajszej zagorzałej dyskusji prawie cały dzień Was nadrabiałam i w końcu Was mam U mnie tak średnio... zgaga mnie męczy niemiłosiernie i bolą mnie żebra ![]() Cytat:
Co do szpitalnej torby to jeszcze ręczniki, ja spakowałam dwa duże kąpielowe i jeden mały do mycia rąk, biustonosze do karmienia i wkładki do niego i kosmetyki i jak któraś pisała wcześniej gumki i szczotkę do włosów jak się ma długie włosy |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój gin po pierwszym z tych wyników kazał brać mi Polocard którego nie powinno się brać w ciąży szczególnie w trzecim trymestrze. Konsultowałam to z innym lekarzem przez tel i ten drugi mówił żebym nie brała tego leku, w środę mam wizytę u niego i mam zamiar zrobić sobie jeszcze jedną morfologie. W laboratorium polecono mi jeszcze jedno badanie sprawdzające gęstość krwi APTT i wynik mam w normie. Nie rozumiem dlaczego mój lekarz tak pochopnie kazał brać mi lek który ma tyle skutków ubocznych... Może chciał mnie szybko "wyleczyć" bo do 18 jest na urlopie. Moim zdaniem powinien zlecić mi powtórzenie badań i polecić konsultacje u innego lekarza jeśli jego nie ma. Ja mam jeden większy 100x100 i jeden mniejszy. |
|
|
|
|
#3262 |
|
Rozeznanie
|
I tak sobie myślę, że w przyszłym tygodniu będzie nowy wątek
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() nie miałam dzisiaj za bardzo czasu was podczytywać, bo dużo czasu spędziłam na zewnątrz, tak dzisiaj pięknie słonecznie ![]() ja również nie dostałam żadnej wiadomości ale na pewno wszystko jest dobrze i Optymistka się odezwie na wątku ![]() ja kupiłam dwa w roz.100x 100. Myślicie że dwa wystarczą czy lepiej dokupić?
|
|
#3264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Jaki tu dziś spokój na na na na |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to może dopiero następny będzie porodowy |
|
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ostatnio mnie tutaj bardzo malo ale mam jakis okropny czas..chodze albo nerwowa albo becze bez sensu...szczerze mam dosc samej siebie..remont sie wlecze i opoznia a tyg ciazy leca jak szalone! Nie mam ciuszkow popranych, poprasowanych, torba nie spakowana- wszystko w garazu w torbach i kartonach;-( Do tego dowiedzialam sie ze Moja ginka idzie na urlop od 23.07-10.08 a ja mam termin na 21.08..obym wytrzymala! Ktoras z Was pisala o duzym dziecku, bodajze lilka..moj Maly na poczatku 31tyg mial 1850gr ,ginka mowi ze bedzie mial do pirodu okolo 3800 ale nic nie mowila o CC, wrecz przeciwnie ![]() Czytam Was regularnie ale ciezko mi sie cytuje na telefonie, takze przepraszam ze bez cytowania i tak tylko o sobie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka vanilka meblościanka jest tylko, że z drugiej strony na całej ścianie
Zresztą w drugim pokoju też jest... Dzięki za link do lampki
|
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny u mnie się zaczęło. Wody mi odeszły. Aaaaaaaasa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki!!witam sie po dluzszej nieobecności, czytam was regularnie ale z reguly późnym wieczorem i potem juz zasypiam z Tel w ręce bo tyle piszecie ![]() u mnie ok, zaczely sie wakacje wiec odpadly mi obowiązki szkolne,tj oodwozenie synka do zerówki, no ale żeby chlopakom sie nie nudzilo trzeba im jakieś rozrywki zapewnić no i mieć oczy dookola glowy.. jestem podlamana bo bylam z chłopakami u okulisty i niestety obaj potrzebuja okularów aż sie boje ile nas to będzie kosztować.... No i wogole jak takie lobuzy dadza rade nosic okulary...poza tym czuje sie coraz gorzej tj chodze jak polamana, lacze sie w bolu z dziewczynami z bólem krocza/spojenia lonowego, normalnie masakra jakas, w poprzednich ciazach aż tak źle nie bylo.. no a wczoraj wyladowalam na ip bo...spadłaam z krzesla....siedzialam na tarasie i chcialam przesunąć krzeslo żeby lepiej dzieci widziec, przesunelam do tylu, skonczyl sie taras a jedna noga krzesla sie opsnela i polecialam na trawę, aż sie nogami nakrylam, wystraszylam sie bardzo i na wszelki wypadek pojechaliśmy na ip. Zrobili mi ktg, usg, no i badanie gin i na szczęście wszystko ok, ale stres byl...jestem tylko trochę obolala ale dobrzze ze dzidzi nic nie jest. Dowiedzialam sie ze wazy ok 2300 (35tc) i wygląda na ciut starsze niż z om i ze ktg tez wyszlo jakby dzidz byl starszy, wwizyte u gin mam 10.07 i chyba juz mi da skierowanie na cc, zaczynam sie bac ze juz tak blisko... czytam was regularnie i trzymam zawsze kciuki, ale kompletnie nie mam czasu na pisanie, dwojka chlopakow nie daje mi sie nudzić, |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

przesuper 

Jestem przerażona ilością żylaków, zarówno na nogach, na brzuchu jak i na piersiach....Kurcze z czego to?