|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Agatka te wielo które mam docelowe są od 3kg niby ale przy chudych bioderkach mego dziecia to pewnie i 4kg... Tych mam około 30 więc obleci. Niestety tych mniejszych mam tylko 5... wszystkie czekają na pranie obecnie...
jakiś ciekawy przerób miało me dziecię wczoraj...
|
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Melduję z rana, że u mnie bez zmian.
Trochę się nie wyspalam, bo do 24 sprawdzali tętno a o północy jeszcze zapis. Poza tym spałam czujnie przez moją koleżankę z sali Co u reszty? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Enary serdeczne gratulacje!!! ![]() U nas nocka spokojna odkąd nie trzeba pilnować, by Mała nie zdjęła okularkow pod lampami, to jakoś mi lżej i nawet trochę sypiam ![]() Co do butelek mamy malutka tommee tippee, ale nie używamy, bo dokarmiam Małą przez strzykawke i sondę po palcu. W ogóle moje Dziecię na razie butelką i smokiem gardzi. Zobaczymy co będzie dalej. Mikrofali nie posiadamy, nie lubimy korzystać i tyle ![]() Celebrinfea, podziwiam, że Ty z wielo korzystasz. Kalinka potrafi trzy pieluchy wybrudzic przy jednym przewijaniu ![]() Właśnie, polecacie jakieś jednorazowe pieluchy trochę tańsze niż pampki premium care? Bo chce jakieś wypróbować juz i ewentualnie się przestawiać powoli. |
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Domi oj wiem, pamiętam dobrze udreke z okularkami :/ także wiem jaką ulgę odczulas
dla KalinkiCo do pieluch u nas sprawdziły się dady, ale każde dziecko jest inne musicie próbować po prostu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-07-04 o 07:49 |
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Debesciara
![]() W ogóle super, że jest opcja fototerapii w domu i nie musialysmy wracać do szpitala. W tej perspektywie okularki to mała niedogodność ![]() Dade zamierzam docelowo kupować. Chyba zrobię tak, że kupię małe opakowanie jakichś tańszych i jak się sprawdzą to jedziemy z tematem
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
fame w Twoim szpitalu chyba chętnie kładą ciężarne bo kase muszą zarabiać na kimś. A te Twoje 7 kolezanek z wioski to kiedy rodzi/?? dobrze że ta złodziejka nie jest jedną z nich
![]() debesciara to może uda Ci się ucelować na 07/07 ![]() co do mikrofali, my mamy 2w1 w piekarniku i korzystamy - nie dajmy się zwariować :P jakbym podchodziła do tego poważnie to przestałabym jesc na miescie, np te mleczka słodzone dla dzieci mają więcej chemii i bardziej szkodzą od jedzenia przygotowanego w mikrofalii - albo mc donald czy inne fast foody |
|
|
|
#1777 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
ja myślałam,że tu już z gratulacjami od rana wyskoczę a tu nic. Widzę za to,że do faworytek dołaczają kolejne chętne ![]() U mnie wczorajszy maraton nic a nic nie zmienił Miłego dnia kochane!trzymam kciuki za wszystkie u których się dziej i zaczyna dziać ![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam jechać w niedziele nad morze ale coś pogody nie ma być - a to ostatnia szansa... jutro moze namówie tż żeby porobił mi pare zdjeć z brzuszkiem bo kto wie - póxniej juz moze nie być okazji
|
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny podczytuje was codziennie ale glownie jak cycujemy i na tel wiec nijak mi odpisywac jedna reka bo druga trzymam malemu piers zeby go nie przyduszalo i nie odrywal sie bo kazde zassanie boli bardzo.
Enary gratuluje super ze dziec juz na swiecie trzymam kciuki za brzuchatki szpitalne juz blizej niz dalej dziewczynki. Fame nie ma co przyjemna kolezanka az atrach isc szczocha puscic co do mikrofalowki to mam i korzystam wszystko w granicach zdrowego rozsadku |
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na twarz Mały spał pięknie od 00:00 do 05:00, ale za to ja nie spałam... Przez antybiotyk spędziłam cała noc w łazience ![]() W kwestii pampersow nie pomogę, bo nie mam zamiaru rezygnować z Pampersa. Co do mikrofalówki to ja jestem rownież zagorzałą przeciwniczką
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Celebrinfea podziwiam za uzywanie wielorazowek bo moj babel to potrafii 3 pampersy zurzyc w ciagu 5 min. Np nakarmie czekam na kupe nie ma to zmienie na czystego zdaze zapiac rzepki i kupa jest
no to powtorka z rozrywki a czasem zdaza sie mu i 2 pampki pod rzad tak zalatwic. |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
![]() roksanka nadal w dwupaku, bo lekarz który ją wczoraj przyjął stwierdził że takie ciśnienie nie jest wskazaniem do cc, ponoć jakiś wielki zwolennik sn i zrobił jej wyklad na temat cesarek. zbijają jej cisnienie lekami i czeka na obchód mając nadzieje na innego lekarza |
|
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh Agnes potem popodziwiasz Na razie przy małej liczbie otulaczków lecimy na zmianę. Dzień w wielo dzień w jednorazówkach.Dobrze że jest słonecznie to wszystko wyschnie...
|
|
|
|
|
#1784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnes i pozostałe rozpakowane mamusie szacun,że w ogóle znajdujecie czas dla nas a jak czasem jeszcze coś skrobniecie to już naprawdę extra głowa mi pęka... saąsiad na dole zaczął remont i już 1h non stop jadą jakąś wiertarą udarową, normalnie kot mi po podłodze podskakuje tak telepie całym blokiem |
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
malwiska, ja pierdziele
Ja na porodówce tez usłyszałam od jednej takiej mądrej doktor, ze ona by wywoływała mi poród... Ale trzech innych lekarzy wyśmiało ją na szczęście...
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Enary - wielkie gratulacje !!! Jaś
![]() Roksanka - kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ! debesciara - może teraz będzie troszkę mniej pacjentek bo jak położna u mnie była to mówiła, że od tego tyg jest już otwarta porodówka na Blachowni simka - współczuję bardzo tych lekarzy i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze rybka13 - w sumie ja teraz miałam masaż dwa razy po pierwszym odszedł czop a po 2 się ruszyło -rano masaż a w nocy poród Domi - my przy pierwszym synku używaliśmy tylko premium care , przez chwilę dady i potem pampers sleep&play bo wychodziły nam taniej niż dada i lepsze a teraz też mamy premium care i właśnie też chcialam jakieś inne wypróbować - kupiliśmy pieluchy tesco loves baby - skorzystaliśmy z 2 promocji i za paczkę 78 szt wyszło nam coś ponad 21 zł więc bardzo tanio i naprawdę jestem zaskoczona jakością bo są chyba lepsze niż dada - przynajmniej te 1 w żółtym opakowaniu nie kosztują dużo a uważam, że naprawdę warto wypróbować dziś chyba upał będzie a ja zostaje sama z dziećmi pierwszy raz bo tż jedzie do pracy na kilka godzin -dobrze, że starszy synuś już po chorobie bo inaczej ciężko by było mikrofalówka - mamy, nie wyrzucamy ale też często nie korzystamy -jedzenia dla dzieci bym w niej nie robiła a już napewno nie mleko - ale czy wiecie, że dzień rozmowy przez tel. komórkowy to jak minuta w mikrofalówce ? uważam, że w dzisiejszym świecie poprostu nie da się uniknąć promieniowania :/
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-07-04 o 09:09 |
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eee no co ty ... przecież każdemu pasuje coś innego - dlatego zawsze trzeba samemu sprawdzić |
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), trzecia w sierpniu, czwarta we wrześniu, piąta listopad, szósta nawet nie wiem, być może po nowym roku i ja siódma A co do mikrofalek to mam identyczne zdanie jak Ty. Nie twierdzę żeby każde jedzenie tak przyrządzać lub odgrzewac ale też bez przesady... Jedzenie które kupujemy też jest niezdrowe i co? Przestaniemy jeść? ![]() Cytat:
Uwieeelbiam Kraków U mnie trochę zmiana Po pierwsze koleżanka z sali dostała oxy co mnie cieszy.. A po drugie gadalam z moim lekarzem, bo zależy mi żeby był przy porodzie (jemu najbardziej ufam) i jakby mnie złapalo to mogę dzwonić do niego a jak nie to w poniedziałek znowu ma dyżur i wtedy wywolujemy już. Ciesze się bo w sumie będę mogła na nadziele w razie co wyjść na przepustkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczęta!
Pamiętacie mnie jeszcze. Caly czas was podczytuje ale tylko na telefonie, a tu się ciężko odpisuje. Byłam wczoraj u lekarza i moja niunia nadal główka do góry wiec dostałam skierowanie do szpitala i byłam się dzis umówić i juz 8.07 bede miała corunie przy sobie!
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepiej odepnij zlana pieluche, nie zdejmuj i poczekaj chwilę. Pamiętam że mi tak położna środowiskowa mówiła że właśnie tak działa na małą dupke świeże powietrze ![]() Cytat:
. Także chyba będę musiala użyć przemocy w postaci wywoływania przez mojego gina...U mnie już po obchodzie, ordynator mnie jeszcze zbadał, rozwarcie 2cm szyjka zgładzona w 50% innymi słowy nic się nie dzieje... Także zwijam manele i jadę do domu na własne żądanie oczywiście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() przeczytałam wszystko, co napisałyście, też miałam nadzieję złożyć gratulacje Fame i Debeściarze, a tu lipa ![]() ja byłam wczoraj na ktg i wizycie u dr na dyżurze w szpitalu- spędziłam tam 5 godzin, bo miał tyle roboty, ludu pełno na korytarzu, pacjentki z oddziału musiał ogarnąć i jeszcze w połowie musiał iść na porodówkę... jestem nieusatysfakcjonowana, bo powiedział, że niestety nic nie zapowiada rychłego porodu, długa szyjka i żebym się nie nastawiała na przedtermin. Myślałam, że się ze mną umówi na wywołanie zanim wyjedzie, bo tak sugerował, ale potem jedna pani w poczekalni powiedziała, że on albo robi cesarkę, albo trzeba czekać na sn, więc zostaje mi czekać. Ktg wyszło super za to ![]() mam jeszcze przyjść za tydzień na następny zapis i do niego, przed jego urlopem, zapytam wtedy co i jak przy tej mojej cukrzycy, z l4 itp bo mam zwolnienie do 19 lipca, a jego wtedy nie ma... jakoś tak mnie podłamało to, bo myślałam, że może Mikuś szybciej będzie ze mną, a ta ciąża już mnie załamuje, ciężko się ruszać itp, zresztą same wiecie
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Kularek też słyszałam właśnie o Blachowni że już hula, przeszłam się korytarzem, pozagladalam do sal i tragedii nie ma, myślę ze miejsce się znajdzie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
chciałabym do Was wrócić, ale czasu brak, w sumie to nawet rzadko odpalam lapka dziś przyjeżdżają moi rodzice, więc może uda mi się trochę nadrobić miłego dnia laseczki i zdrówka dla Was i Waszych Maluszków
|
|
#1797 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Celebrinfea podziwiam za używanie wielorazówek. Cytat:
Fame co za motyw z laską z sali, ludzi nie mają żadnych hamulców ![]() Debeściara też bym chciała uciec, ale pewnie bym się bała ![]() Rybka jak tam na placu boju u mnie nadal cisza, a miałam nadzieję że moja Mała taka punktualna, a tu nic ani jednego skurczu... Witam się oficjalnie przeterminowana, najpierw zaciskałyśmy nogi żeby nie urodzić a już 3 lub 4 z nas przeterminowane ![]() Zaraz jadę na IP zobaczymy co tam na Ktg słychać, ciekawe czy mnie zostawi czy jeszcze puści do domu, mam nadzieję że albo się coś dzieje i dziś urodzę alo pójdę do domu bo nie uśmiecha mi się leżeć na patologi. Miłeo dnia owocengo w wyczekiwane porody
|
|||
|
|
|
#1798 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak serio to zapraszam, może już z Izą wpadniesz to ruszymy bulwarami na jakiś spacer w czwórkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() k laski:![]() czekam na zdjecie Twojego cudeńka! a Ty jak się czujesz???
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

jakiś ciekawy przerób miało me dziecię wczoraj...

dla Kalinki

Mały spał pięknie od 00:00 do 05:00, ale za to ja nie spałam... Przez antybiotyk spędziłam cała noc w łazience 

k laski: